Отсъствието на европартийците от протестите пред МОЧА изобличава убийството на българското достойнство с българския чадър на властта

С протест пред МОЧА граждани напомнят за окупацията на България от СССР

mo4a_1_

Столична Община да предприеме действия по демонтирането на този позорен за страната ни “паметник”, казват инициаторите

Гражданска инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия организира протестна акция на 5 септември (вторник) от 18:30 ч. пред Монумента на окупационната червена армия (МОЧА) в София. Инициативата е посветеа на поредната годишнина от обявяването на война на България от страна на СССР.

„Ще покрием паметника със знамената на България и Европейския съюз, ще поставим портрети и ще изпишем имената на част от тези, които тази същата армия обрече на смърт.

IMG_7620

ЗАБЕЛЕЖКА: Добавям своя снимка към текста, разпространен от сайта Faktor.bg , като форма на предварително отхвърляне на възможни спекулации във връзка с евентуалното ми отсъствие от мястото на събитието поради отсъствието ми и от София през същото време.Не съм пропуснал нито един протест на Гражданската инициатива за демонтиране на Монумента на окупационната червена армия (МОЧА). Бил съм там и в солово качество, когато нямаше други протестиращи. 

Вярното название на най-видния символ на лъжата в държавата придобива все повече гражданственост сред истинските граждани за европейско развитие на България. Онези, които по партийна линия се наричат така, но се спотайват от протести срещу търпимостта към наследството на съветския колониализъм, за да угодят на началството си, всъщност разконспирират с отсъствието си най-грозната тайна на ГЕРБ: че с пасивността си управляващите играят ролята на българския чадър, който убива всеки ден достойнството на България пред олтара на фалшивото съветско божество.

17 мнения за “Отсъствието на европартийците от протестите пред МОЧА изобличава убийството на българското достойнство с българския чадър на властта”

 1. Голямата част от гербаджиите са “бивши” царедворци на етномонархо-социализЪма от времето на пришествието на Кобурга в НРБ. Само че сега си намериха друг “вожд”, макар и не със “синя кръв”, а с “обикновена”. И понеже нямаше никакви протести от същите “царедворци” пред МОЧА по времето на Кобурга, то сега при неговият “заместитель”, който е бил и охраненик на тато ди тути каскети, това е още много по-малко вероятно. Още повече ,че Винету си риташе мачлетата с оперативнонеинтересни за него “колеги”(в прекият и преносният смисъл) от московското кметство , и извън него.
  И за потвърждение на това, тази сутрин по един от сутрешните блокове един от главните пътни милиционери се изцепи, като от последна милиционерска “инстанция” …….., че премахването и липсата със закон (от цВъки Умното) на знаците за наличието на камери е довело ………до намаляване на жертвите от катастрофите по пътищата с 70 души?!?!?!…
  Това го казва началник на катаджиите! И сега остава Винету и цВъки Умното да го командироват в ЕС ,за да предаде “челният” си милиционерски “опит” за “намаляване” на катастрофите. Нищо ,че в НРБ жертвите са поне двойно по-високи от европейските, а пък за сметка на това в ЕС все още не са си махнали знаците за камерите по пътищата!
  Ето т’ва е в НРБ , при ГЕРБ и поредният мандат на “вождЪт”. “Прогрес”? НАЛИ! Само че милиционерски “ПРОГРЕС”!
  В ЕС поставят ВСЯКАКВИ знаци ,за да се повишава ИНФОРМИРАНОСТТА на шофьорите по пътищата, даже и електронни табла и знаци се поставят ВЕЧЕ, вместо старите знаци и табели. А при нас КАТ иска да се махат знаци???
  По тая милиционерска “логика” на Винету,цВъки Умното и ГЕРБ е най-добре да се намалят знаците до минимум, че и даже нема смисъл да се харчат пари за знаци, и по-добре да се “усвояват” направо от бюджета.
  Не само ,че не трябва да се махат знаците за камерите, а ТРЯБВА да се увеличат, както и да се поставят камери на ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР.
  С всички методи и средства ТРЯБВА да се УВЕЛИЧАВА информираността на шофьорите, а НЕ да се намалява, за да се намалят катастрофите.Даже трябва да се стимулира присветването с фарове от шофьорите, и даже всичките милиционери и катаджии , в извънработното им време, или когато са пенсионирани, ТРЯБВА да се задължат да присветват с фаровете през всеки километър докато пътуват с кола, и така да ще предизвикат незабавна ответна реакция във всички шофьори , което ще ги принуди да са много по-внимателни и да намалят скоростта си.
  А твърденията , че намаляването на знаците от пътя “НАМАЛЯВА” и катастрофите……може да предизвика само ехидни усмивки на полицаите в Западна Европа, и по света.
  А може би е най-добре да нема НИКАКВИ знаци и………. и тогава Винету,цВъки Умното,ГЕРБ и милицията НАЙ-накрая ще “отчетат”, че в НРБ заедно със знаците са “изчезнали” и катастрофите. Нема знаци ….НЕМА “проблем”. Екзактно, и по сталински.
  Липсата на знаци за камери , означава че липсват такива на пътя, което НЕ стимулира въобще ПРЕВЕНЦИЯТА на катастрофите, но…..НО “стимулира” (без)действието на КАТ. Финансово ги “стимулира”!

 2. Страхотна идея. “Командировам” сестра си и приятели.
  Сега, не е по темата но е върло интересно.
  Въпрос с понижена трудност
  Каква е статистиката през лятото на 2017 за посещението на руски и чуждестранни филми в матушката.
  1. По равно-50 на 50%
  2. 96,4% руски филми
  3. 96,4% чуждестранни филми

 3. Пожелавам на 5 септември да се обединим хората по различно време прогледнали за “освободителката” русия и нейната пагубна роля за България.
  На вниманието на SMS(специалист по пълзящата русификация на България)
  По мои наблюдения опасната заблуда която се култивира по странен начин (може би с управлението на зависими елементи) е ромите колко са лоши и как заселването с руснаци било добре за да ни пазят от ромите. Прекалено много граждани почват много да се възмущават от поведението на ромите и когато им кажеш за заселването с руснаци ти казват ” ами по добре руснаци отколкото роми”. Ето как са обработени обикновените прости хорица по селца и паланки. И за това си мисля че ромската престъпност умишлено се толерира.

 4. МОЧА е срамен белег на челото на българина.
  Срамен белег от срамна болест – преклонение пред поробителя установил престъпен режим/комунизъм/,отречен и забранен в целият свят,също и от нас.
  Президентът Радев и Бойко Борисов няма да останат в историята като достойни управници.Страхливи,зависими от Русия и Путин ги прави национални предатели.Хората по целият свят ,включително и в Русия махат символите от времето на комунизма и СССР,а нашите хубавци треперят като военнопленници.Ами ще попитам каква е разликата от Червената армия и Вермахта за Полша например.И двете са агресорки.За нас обаче Червената армия е окупаторка със всички последствия на завоевател и враг ,а войските на Райха са влезли като съюзници и са помогнали да си върнем територии.
  Но българите не биха и помислили да вдигат паметник на немски войник ,предвид историята.
  Въпреки че,лично съм видяла в храсталаците над Момчиловци -Родопите паметник на немски пилот загинал за защита небето над България
  Ето защо всеки,който се чувства достоен българин и честен човек да дойде на протеста пред Моча на 5. 09.2017 в 18.30 часа.Аз ще бъда там.
  Г-н Инджев,много хубаво име сложихте на този резил за България – МОЧА.

 5. За МОЧА Не можеш да се обявяваш за освободител когато обявяваш война на суверенна държава то тогава си завоевател Всички паметници на завоеватели нямат място на земята Българска

 6. Поздравления за ИВО!
  Отново много на място тема и коментар, синтезирано, точно прицелено, смислено!!

 7. @Веселин Станев: Много сте прав. Току що се връщам от морето. Там покрай детето се запознах с руско семейство с дете на същата възраст.
  Нормални в комуникацията ерудирани хора за всичко друго освен за нуждата от демокрация и прозрачност. Според тях Путин е велик, прави и тях велики, и да най-страшният проблем на БГ са циганите. И хубавите градове в Европа изглеждали все еднакви. Мисля че са яко зомбиран от тамошните медии от десетилетия и вече наистина не можеха да мислят със собствените си глави извън внушенията на пропагандата.

 8. Г-н Инджев, МОЧА е част от проблема –
  не по-малко срамно е катедралният ни храм да носи името на някакъв чужд княз, дето се бил с тевтонците? Но това е друга тема. Личната ми болка е Альоша – стъпил с тия ботуши и с шмайзера над града ми… Няма загинал войник тук, няма събитие, което да го оправдава, но той си стърчи видим от всякъде и натрапващ се като символ. А Пловдив е град на Съединението, нещо толкова съдбовно за страната ни. Не разбирам защо се мълчи по въпроса – не изпитват ли срам интелектуалците ни?

 9. Позор за България са не само МОЧА и АЛЙОША а всички останали паметници на ПОЗОРА и КОМУНИЗАМА построени след СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНА. Те трябва да бъдат изравнени със земята както беше изравнен МАВЗОЛЕЯ на ТАРАБАТА и на тяхно място и с техните останки да бъдат построени детски градини и училища където да се разяснява на идните поколения какво е имало на тези места и за какви ГЕРОИ става на въпрос.Мисля че ГОСПОДИН ИНДЖЕВ е съваршенно прав с статиятя по горе,поздравявам всички съмишленници и най много господин ИНДЖЕВ!IIC…..oIL.

 10. Написал съм (АЛЙОША) с (Й) защото нямам главно (ь).IIC…..oIL.

 11. @ВЕСЕЛИН СТАНЕВ
  Благодаря искрено, че оценявате усилията ми да онагледя руския етнически окупационен десант по българските земи, защото много българи все още смятат, че опасността за териториалната цялост на България е преувеличена.
  На хората, живеещи в морските ни градове, хибридната руска пропаганда внушава, че “бежанците избягвали Черноморието ни, защото се страхували от руснаците”.(И много хора се поддават на тази плитка, хибридна измислица!) Просто бежанците предпочитат най-краткият път към Западна Европа, а той не минава през морето ни!
  За съжаление, на 5 септември от 18.30 часа няма да мога да се присъединя към протестния митинг, защото, следвайки примера на Апостола, продължавам да обикалям (със свито сърце!) окупираните ни крайморски градчета, където, слава Богу, имаме много местни съмишленици!

 12. ТИЯ ДНИ АКАДЕМИЦИТЕ ОТ БАН СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ, НО МАЛКО ОТ ТЯХ СМЕЯТ ДА КАЖАТ ИСТИНАТА, ЧЕ ЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ИВАН БАГРЯНОВ ОБЯВИ НЕУТРАЛИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ И СКЪСВАНЕТО НА ДОГОВОРИТЕ С ХИТЛЕРИСТИТЕ НА 26 АВГУСТ 1945 Г.. НИКОЙ НЕ КАЗВА, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МУРАВИЕВ ОБЯВИ НА 2 СЕПТЕМВРИ 1944 Г., ЧЕ БЪЛГАРИЯ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ СЪЮЗНИЦИТЕ И ЗАПОЧВА ОБЕЗОРЪЖАВАНЕТО НА ХИТЛЕРИСКИТЕ ВОИСКИ В СТРАНАТА. СССР ПОДЛО ОБЯВИ ВОЙНА НА ЕДИН НОВ СЪЮЗНИК, ЗА ДА ГО ГЛЪТНЕ ПОСЛЕ. ЗА ТЕЗИ “ПРЕСТЪПЛЕНИЯ”,БАГРЯНОВ БЕ “НАГРАДЕН” С ОЛОВО В ГЛАВАТА, А МУРАВИЕВ ПРАТЕН НА ЛАГЕР, ЗАЩОТО СЕ БОРЕХА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ.
  МЕДИИТЕ НЕ ПРОПУСКАТ ДА ПУБЛИКУВАТ “ИСТОРИЯТА” НА БУЗЛУДЖА, НО МЪЛЧАТ ЗА ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, И ОГРОМНИЯ СТРАХ НА ЦАР СТАЛИН. И ЗА ДА МОЖЕ ДА СПИ, ТОЙ ИЗМЕСТВАШЕ ГРАНИЦИТЕ, КОЛКОТО МОЖЕ ПО ДАЛЕЧ. ОТ НЕГОВОТО ЛЕГОВИЩЕ.
  МИНАЛО – НО ПАМЕТНИЦИТЕ ЗА НЕГО СТЪРЧАТ НАВСЯКЪДЕ.

 13. @PETROV

  Ogromnoto mnozinstvo bulgari ne poznavat tezi istori4eski fakti.
  Zatova otdavna plediram te da bydat sybrani v bro6ura i razprostranjavani, za da mogat 4itatelite da polu4at cjalostnata kartina na Bulgarija ot na4aloto na Vtorata Svetovna vojna do padaneto j pod syvetsko vladi4estvo.

 14. ЗА МОЧА И СЕГА ВСИЧКО Е СКРИТО ПОКРИТО. КОЛКО БЪЛГАРИ ЗНАЯТ, ЧЕ БЪЛГАРСКАТА СТОХИЛяДНА АРМИЯ, В ЕДНИСТВЕНИТЕ СИ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, ДЕВЕТ МЕСЕЦА СЪБИРАШЕ С ГЪРДИТЕ СИ КУРШУМИТЕ НА ХИТЛЕРИСТИТЕ И СЕ СЪЕДИНИ С АНГЛИЧАНИ И АМЕРИКАНЦИ В КЛАГЕНФУРТ В АВСТРИЯ. ТЯ СПАСИ МНОГО ЖЕРТВИ НА СЪЮЗНИЦИТЕ.
  ВСЕ ФАКТИ ЗА КОИТО СЕ МЪЛЧИ.
  НЯКОЙ ДА ЗНАЕ НЯКЪДЕ НЯКОИ ДА Е КАЗАЛ БЛАГОДАРЯ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ?
  нЯкОЙ ДА Е ВИДЯЛ ПАМЕТНИЦИ ЗА ТЕЗИ БЪЛГАРИ?
  НЯКОЙ ДА ЗНАЕ ИЛИ ДА Е ВИДЯЛ ВОЙНИЦИТЕ ОТ МОЧА ДА СЕ БИЯТ С ХИТЛЕРИСТИ ИЛИ БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ?
  НЯКОЙ ДА ЗНАЕ ТЕЗИ ВОЙНИЦИ ДА СА СЕ БИЛИ ЗА ЗАЩИТА НА БЪЛГАРИЯ ИЛИ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИ.
  НЯМА ТАИВА ХОРА.
  ИМА ХОРА, КОИТО ЗНАЯТ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ БЕ ОБЯВЕНА ЗА “ПОБЕДЕНА”. ЗНАЯТ ЧЕ ПЛАЩАХМЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ “РЕПАРАЦИИ”.
  ЗНАЯТ, ЧЕ ВОИНИЦИТЕ ОТ МОЧА НАКАРАХА БЪЛГАРИТЕ ДА ЗАГУБЯТ ВСИЧКО, КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ЖИВОТА, ИМОТА, ПАРИТЕ, СВОБОДАТА, И КАКВО ЛИ НЕ.
  И БЪГАРИТЕ СЕ НАУЧИХА ДА ИМ КАЗВАТ, ЧЕ СА НЕБЛАГОДАРНИ ЗА МОЧА И ДА СЛУШАТ ПОКОРНО И ПОСТОЯННО ДА ИМ ЗАПОВЯДВАТ: ДАВАЙ, ДАВАЙ!

 15. И ОЩЕ ДВЕ ДУМИ.
  ПРИЧИНИТЕ ЗА МОЧА ДА НЕ СЕ КАЗВА ИСТИНАТА СА РАЗЛИЧНИ, НО ЕДНА ОТ ТЯХ Е, ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВОЙНИЦИТЕ ОТ МОЧА, СЕ НАМЕРИХА БЪЛГАРИ, КОИТО ЗАБОГАТЯХА С ПАРИ , ВЛАСТ И САМОЧУВСТВИЕ, КАКТО ЗА ТЯХ, ТАКА И ЗА ТЯХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ. НЕЩА, КОИТО НИКОГА НЕ БИХА ИМАЛИ С ЧЕСТЕН ТРУД ИЛИ ТВОРЧЕСКИ СПОСОБНОСТИ. ТАЗИ МАЛКА ГРУПИЧКА ВОДИ ЗА НОСА И СЕГА ХИЛЯДИ ПОСЛУШНИ И УЖ ВЯРВАЩИ В ОГРОМНАТА ИМ ПРОПАГАНДА И ОБЕЩАНИЯ..

 16. Към ПЕТРОВ:
  „….ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ИВАН БАГРЯНОВ ОБЯВИ НЕУТРАЛИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ И СКЪСВАНЕТО НА ДОГОВОРИТЕ С ХИТЛЕРИСТИТЕ НА 26 АВГУСТ 1945 Г“

  Г-н Петров сигурен съм, че искахте да посочите ДАТАТА 26 АВГУСТ 1944г., когато правителството на Багрянов обяви неутралитет спрямо германо-съветската война.

 17. За Тервел: Съгласен съм с Вас. Неволна грешка. От май до септември 1944 г. Багрянов преговаряше с Москва за освобождаването на тяхните агенти от затворите. Той разформирова и престана преследването на партизаните. Той скъса договора с Германия и извади България от войната. Той не успя но след него България, воюваше на страната на съюзниците девет месеца На него се дължи създаването на огромните претенции на новоизлюпените “народни борци”, които се втурнаха да грабят и убиват и никой не можеше да ги спре. Убийствотот на Багрянов бе заличено с тонове сгурия, и дълги години се пазеше като голяма тайна. И сега малко се знае как България се биеше девет месеца за сйюзниците. Някой го описват като платена разходка из Европа..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.