Полезна информация за модата сред проруските “полезни идиоти”

В сайта на в. “Дневник” днес е публикувана полезна информация за желаещите да знаят ( сред които определено не са властите ни – те просто нехаят) какви са “модните тенденции” в днешното българско русофилство. Полезна информация относно “полезните идиоти”, както Ленин бумерангово в случая нарича онези, които служат на интересите на чужда държава – кой доброволно и от невежество, кой в рамките на платената любов…

 

Русофилите “патриоти” изместиха русофилите носталгици

Русофилите "патриоти" изместиха русофилите носталгици© Скрийншот от БНТ

 

Развятото знаме на признатата само от Русия Донецка народна република (ДНР) по време на честванията на 140-годишнината от боевете на Шипка създаде дипломатически скандал и украинският посланик Микола Балтажи призова българските власти да разследват случая.

Зад разпъването на флага на подкрепяните от Русия сепаратисти стои нерегистрираната юридически организация ДВИЖЕНИЕ НА РУСОФИЛИ “ПЕТКО ВОЙВОДА”, както самите те се хвалят на страницата си във “Фейсбук”. Един от администраторите на страницата е Биляна Карагенска. Ако се съди по статусите й, тя е била няколко пъти в Донбас и войната там е основната тема на постовете и. Освен на Шипка, тя е развявала знамето на ДНР и на други събития, като “Безсмъртния полк”, организиран и у нас на 9 май с участие на посолството на Русия. Тя е и фен на любимия на президента на Русия рокерски клуб “Нощните вълци”. Карагенска демонстрира близост с бойци в “армията” на ДНР в профила си.

Освен “Петко Войвода” във “Фейсбук” се изявяват не малко русофилски групи. Като русофилски се определят и няколко партии. Има и официално регистрирани организации, най-голямата е “Национално движение “Русофили”. Между всички тях има напрежения. За пример – от “Петко войвода” не одобряват казионните според тях “Русофили”.

Видовете русофили

През юни 2016 г. младшият научен сътрудник в Руския институт за стратегически изследвания РИСИ Николай Алексеевич Подчасов пише анализ, озаглавен “Русофилите в България: Между социализма и консерватизма”. Подчасов стига до извод, че в България има два вида политическо русофилство. По-разпространеният свързва със съветския период. “Второто, по-младото, се старае да има предвид не само съветското време, но и по-ранните епохи, когато Русия и България са обединени най-вече от общата вяра и културна приемственост”. Според него това “консервативно течение на русофилството” е по-перспективно. Вероятно възгледите на Подчасов са повлияни от вече бившия разузнавач и бивш шеф на института Николай Решетников, който се е обърнал към монархизма и дори предлагал замяната на съветските символи по държавните учреждения с двуглавия орел от герба на царска Русия.

Русофилите соцносталгици

“Русофилството на БСП и АБВ е здраво свързано със социалистическата идея и с корените си остава в съветския период на руско-българските отношения”, обяснява нагласите в двете партии анализът на РИСИ. Когато Подчасов пише анализа си, АБВ и БСП са парламентарно представени.

Консервативните русофили-патриоти

Най-често срещаното българско име в сайта на РИСИ е на Николай Малинов. Той е председател на НД “Русофили”. Депутатът в 40-то и 42-то Народно събрание от БСП и бивш издател на партийния вестник “Дума” безуспешно се опита да купи фалиралата телевизия ТВ7, а в момента е ангажиран с българската част от проекта “Руски дневник”. Сайтът се издава на 16 езика в 22 държави и е част от международната медийна платформа Russia Beyond the Headlines (RBTH), която пък е собственост на един от най-големите руски държавни вестници “Российская газета”. Изданието е най-мекият вариант на официалната руска пропаганда. Официален представител на RBTH за страната е съпругата на Малинов – Даниела Малинова.

Малинов е представител в България на руските телевизионни програми: “Первый канал. Всемирная сеть”, ТВ “Центр”, “Охота и рыбалка”. През 2011 г. за активната му роля в съхраняването и опазването на стотиците паметници и паметни знаци на руско-българската дружба в България президентът на Русия Дмитрий Медведев му връчва медал “Александър Пушкин”. На сайта на движението има банер, водещ към РИСИ, а членове на ръководството на института не пропускат да посетят събора на русофилите на язовир “Копринка” и събранията на Националния съвет на движението.

В интервютата си пред РИСИ Малинов застъпва тезата, че без културна, православна и икономическа връзка с Русия българите няма да оцелеят. “Самият Н. Малинов е ярък пример на консервативния вариант на русофилството. За разлика от много от своите съратници, той вижда главното, което обединява нашите страни – общата вяра и паметта към героите във войните за Освобождението (1877-1878 г., а не в привързаността към социалистическите идеали”, пише Подчасов.

Представяне на сайта "Руски дневник", част от международната медийна платформа Russia Beyond the Headlines (RBTH). Даниела Малинова и Николай Малинов© Цветелина Белутова, Капитал
Представяне на сайта “Руски дневник”, част от международната медийна платформа Russia Beyond the Headlines (RBTH). Даниела Малинова и Николай Малинов
 

 

“Освен “Атака” на политическото поле в България, засега няма друга сила, която да излиза под знамената на консерватизма и русофилството едновременно”, пише още Подчасов. Според него недостатъкът на партията е излишно авторитарният и предизвикателен стил на поведение на Сидеров. След като “Атака” се обедини в “Обединени патриоти” с ВМРО и НФСБ на Валери Симеонов, Сидеров видимо се е променил. Депутатът от “Атака” Станислав Станилов също често е цитиран на сайта на РИСИ и е член на ръководството на “Русофили”. Самият Николай Малинов беше кандидат-депутат от “Обединени патриоти” в София.

Множащите се русофилски фейсбук групи също наблягат на общата памет с Русия, но и соцносталгията не им е чужда.

Русофили от втория ешелон

На 12 април миналата година тогавашният директор на РИСИ Леонид Решетников се е срещнал с “българския политически деец, журналист и популярен водещ (“Евроком”) Камен Попов и български политолог Михаил Михайлов”, се разбира от специална статия на сайта на РИСИ. Към този момент Попов беше известен като човека, ударил в лицето Волен Сидеров при втория му опит за окупация на НАТФИЗ. На пети юли миналата година Попов се появи на мотор на жълтите павета с “Нощните вълци” в мото похода им през България “Славянский мир”. Попов беше най-близо до лидера на “глутницата” Андрей Бобровский при медийните му изяви.

Посещение на руската прокремълска рокерска организация "Нощни вълци" пред Александър Невски. Камен Попов© Юлия Лазарова
Посещение на руската прокремълска рокерска организация “Нощни вълци” пред Александър Невски. Камен Попов
 

 

На президентските избори Попов бе кандидат за президент и взе 0,14 % от гласовете.

Камен Попов е съучредител на Национален форум “Обединение” – една от организациите, родили се в резултат на протестите от февруари 2013 г., след които първото правителство на Бойко Борисов подаде оставка. Това беше и една от структурите, които участваха в т.нар. “контрапротести” и си сътрудничиха с кабинета на Пламен Орешарски. “Обединение” участваше и в среднощните патрули, които националистическата формация на Боян Расате пусна по улиците на София срещу бежанците. Той се появи и в “експертния екип” на партия “Воля” на Веселин Марешки.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА и за това как у нас се разпореждат руски мутри:

“Шефът на Донбас строи само за руснаци, пише на 13.08.2014 01:08 МАРИЯ АТАНАСОВА на сайта ФЛАГМАН.

НА СНИМКАТА: Александър Бородай, “премиер” на сепаратистите в Донбас, включен в черния списък на ЕС, но вилнеещ безнаказано в европейска България. http://politikata.net/68101/

20140811.xtgaeoress

“Ако купувате апартамент, да знаете, че с българи не работим, а само за руския пазар”.С тези думи ни посреща служителка в офиса на строителната фирма на бившия премиер на бандитите от отцепилата се от Украйна проруска “Донецка народна република” Александър Бородай в Поморие.”Да, тук е офисът на фирмата. Какво искате”, отговаря една от служителките.

Въпросът ни къде е Александър Бородай и как можем да се свържем с него предизвиква видимо напрежение в офиса. Името му като собственик очевидно не е тайна за никого във фирмата. “Бородай го няма тук. В Русия е. Не знаем дали е идвал скоро, питайте управителката. Само тя поддържа връзка с него”, казват служителките. Управителката Юлия Георгиева пък изведнъж категорично отрича да познава Бородай. “Такъв човек не познавам. Собствениците на фирмата са други, има ги в търговския регистър.Нямам представа защо служителите са ви казали друго”, отсича Георгиева. След това обаче променя версията си и си спомня за Бородай. “Този човек ни беше само клиент. Купи си няколко апартамента в една наша сграда. Но аз дори не съм го виждала,защото сделките бяха сключени с негов пълномощник”, каза Георгиева.

Всъщност в Поморие няма човек, който да не е чувал за Александър Юрьевич Бородай. Местните хора го знаят по име като собственик на мощната “Болгарстройгруп”. Никой обаче не подозира, че всъщност строителният бос и “премиерът” на терористите от “Донбаската народна република” са едно и също лице. Купувачите на апартаментите са много интересни.

Според официалните регистри Бородай е собственик на апартамент в Поморие, който се намира на ул. “Софроний Врачански” 4, вх.1, ет.З, ап.17, току до офисите на фирмата. Уличката е малка пресечка на главната транспортна артерия “Проф.Парашкев Стоянов”, от която започва руското гето “Малката Москва”. Кооперацията на Бородай е една от най-луксозните в района, а точно пред нея са засадени две липи за разкош (иначе атмосферата, въпреки скъпарските строителни материали е като в панелките на “Столипиново” или “Аспарухово”. Сградата си има и име-“Парус”. Построена е от “Болгарстройгруп”. На партерните етажи преди време е имало ресторант и магазини, но в момента всички помещения са под ключ, а на витрините стоят обяви за наем и продажба. В сградата, където е апартаментът на Бородай, не се влиза свободно. Входната врата е под ключ, вероятно има монтирани и дискретни видеокамери. Засичаме възрастна рускиня, която казва, че не познава Бородай и бързо се скрива. Млада двойка руснаци пък “не помнят” от кого са купили жилището си. И тримата обаче видимо се изнервят при споменаването на Бородай” .

16 мнения за “Полезна информация за модата сред проруските “полезни идиоти””

 1. Тарторът на криминалната сепаратистка “Донецка република ” Александър Бородай строял апартаменти В БЪЛГАРИЯ, но само за руснаци! Нечувана арогантност ! Да не би да смята, че тук му е български Донбас и затова наемници- българи вече открито размахват зловонното му знаме на Шипка ?

  КОЙ точно му е позволил ОФИЦИАЛНО да развива нацисткия си бизнес в Поморие, който унижава достойнството на българите и ги дискриминира в собствената им родина ?

  Позволил му е кметът на Поморие бившият чейнджаджия Иван Алексиев, който по правило дава всички обществени поръчки на бившия си шеф от чейнджадийското бюро, в което е работил преди да бъде “избран” за кмет!

 2. Като става въпрос за горе написаното от господин Инджев. Искам да ви разкажа една история която ми се случи у нас в България преди месец. Бех на гости у приятел, разговаряхме за това за онова за живота одвът океана и моят приятел ми каза! Знаеш ли Ванка на съседа ми отсреща дъщеричката вече три пъти ходи на студенски бригади в Южна Каролина а сега е в Лондон за което аз казах това хич не е лошо. В същото време съседа му беше излезал на терасата и моя приятел го покани, ела да те запозная с приятел от Америка. Онзи дойде седна започнахме разговор от което разбрах че те много са доволни от бригадите на дъщеря им, всяко ходене и е носело чиста печалба 10-тина хиляди долара. Този същия ме разпитва какво работя, после ми се хвали че е работил някога в Русия и дойде кулминацията като изтърси – аз мразя Америка и Американците, все едно ме удари ток. Изправих се и му казах – значи ти мразиш и мен но се хвалиш че дъщеря ти вече няколко пъти печели от тази за теб умразна държава,Защо не изпрати детето си там където ти си работил а я изпращаш да ти носи зелени пари. Този загуби ума и дума нямаше какво да ми отговори. С тази случка исках да ви кажа до къде са изстрили мозаците на голяма част от Българина.Прав сте господин Инджев с написаното по горе, и сегашното правителство работи по същия начин както преди 28 години (Вълка козината си мени – но нрава му остава същият). Русофилията набита от КОМУНИСТИТЕ в главите на Българина, изопачената история от същите. Това е семето от което сега берем плодове!IIC…..oIL.

 3. Анализът на РИСИ подсказва пресантимана на Русия към Атака и ГЕРБ. Можем да определим “носталгиците” като “полезни идиоти с илюзии”, докато т.нар. “консерватори” са по-прагматични, делови, “по-полезни идиоти”, най-сетне.

 4. Поправка в статията на Дневник. Нито Доганската, туй по рублофил намбър 1 Болен Лидеров, нито луганската “република”, поне формално не са признати дори от хрантутещата ги раззия.
  Въпрос на технологично време и то в обозримото бъдеще е “матушката” да ги сдаде. Не им носят дивиденти, проектът “руский мир” вече е зарязан, надеждата, че западът ще се умори от санкциите гасне невъзвратимо. И най-паче, путя свършва парите. В двете образувания освен разборки между съставлящите ги бандформирования, преди няколко дни в Лугандон бяха ликвидирани, дежа вю, няколко от т.н. “народни депутати”, при “спор” кой да грабне лъвският пай от “наследството” и кръвнината на убити сепаратисти, нищо позитивно от каквото и да е гледна точка.

 5. Ето и какво остана от “легендарните гумконвои”.

 6. От името на Сдружение на украинските организации в България «МАТИ УКРАЙНА», българските граждани с украински произход и украинците, живеещи в България заявяваме следното: Дълбоко сме потресени, обидени и възмутени от това, което се случи на 26 август 2017 година на връх Шипка. На официалното честване на Шипченската епопея се развяваше знамето на терористичната сепаратистка организация «ДНР», която официално в Украйна е призната като престъпна организация, съставена от криминални елементи. Това се случи пред очите на Президента на Република България г-н Радев и всички официални лица, пред цялата страна и с мълчаливото съгласие на правоохранителните органи, които не би трябвало да допускат подобни действия в страната ни. Нещо повече, кадри от това събитие бяха показани по БНТ! България, като пълноправен член на ЕС заедно с всички останали страни на Съюза е признала , че водените от Руската Федерация военни действия срещу Украйна на нейна територия са военна агресия, Крим е незаконно анексирана от РФ украинска територия. Публично изпълнителната власт в България най-цинично игнорира не само решенията на европейски и международни институции от най-високо ниво касаещи агресията на РФ срещу Украйна и анексирането на Крим, но и решенията на НС на Република България, която като член на НАТО и ЕС също ги е подкрепила. Това, че България не е признала официално самопровъзгласилите се под дулата на оръдията Донецка и Луганска “народни републики” за терористични организации не означава, че трябва да се игнорира факта, че те са признати за терористични организации в Украйна. А принципът на добросъседски отношения ни задължава да се отнасяме с уважение към подобни важни решения на нашите съседи и партньори. Смятаме подобно поведение не само за проява на лош вкус и противоречащо на добрите партньорски взаимоотношения между Република България и Украйна , но и за неприемливо и пагубно за националните интереси на България. В Украйна живее една от най-големите български диаспори в света. Тези българи, като истински граждани на страната си Украйна, също защитават независимостта на родината си Украйна от външния агресор рамо до рамо с останалите украински граждани. На 26 август 2017 г. по време на честванията на 140-годишнина от Шипченската епопея с безразличието си представителите на изпълнителната власт допуснаха оскърбление на тези свои сънародници българи, които днес като украински граждани бранят свободата си. Така , както преди 140 години украинците от царската Руска империя са дали живота си за свободата на България! С бездействието си българските власти допуснаха да бъде осквернена паметта на украинците , които са загинали на българска земя, извоювайки свободата на България. Неоспорим факт, доказан още от учените на Руската империя е че половината от войниците, офицерите, лекарите и милосърдните сестри , взели участие в освобождаване на България по време на руско-турската война, са били именно украинци. Неблагородно, недостойно и унизително за нас, като техни потомци, е да се демонстрира подобно “нехайство” на държавно ниво. Настояваме да бъде извършено разследване и предприети необходимите мерки за да не се допускат за в бъдеще развяване на знамена на терористични организации действащи при нашите съседи на територията на Република България. СУОБ «Мати Украйна»

 7. Г-н Инджев е публикувал рекламната информация за агенциите и публичните домове на путлеристката ОПГ , които набират “свежа плът” в НРБ. И няма никакво значение ,какви са “тенденциите” и “модите” в тоя “доходен бизнес” – защото ВСИЧКИте най-накрая по един и същи начин “задоволяват” само своят единствен альфа-сводник ,чрез множеството му компании предоставящи “развлекателни услуги за възрастни”.
  Като в НРБ труженичките му са обединени под “к_рпоративното ръководство” на путлеристката “к_рпорация” – Развлекателна Индустрия за Сексуални Изкушения(РИСИ).
  Като няма значение как се наричат клоновете на РИСИ в НРБ – дали са само движения на рублофилите, или пък се държат като “консерви” и използват за прикритие на своят “доходен бизнес” други имена , като се представят за “стамболовисти” и библиотекисти, или се представят за “путриоти” и леви ,десни и разноцветарски “партийци” – това е само за фасада ,зад която се опитват да скрият красните си фенери дадени им от к_орпорацията за “доставка” на красни фенери РИСИ(Развлекателна Индустрия за Сексуални Изкушения) за “служебно (из)ползване” по време на “работа”.
  П.П. малка “забележка” : по-горе където срещнете “конструкцията” – к_рпорация , можете да поставите след първата буквата “к” , или буквата “о”, или буквата “У”. Всеки може да избере КОЯ? от двете букви “предпочита”, според своето образование, своето образУвание, своят манталитет или според своят каприз. Всеки е свободен да предпочете.

 8. Минават ми мислата и съм убеден, че не греша, че “знамето” на Доганската република, туй пак по Болен Лидеров е неразпознаваемо и за Резидент Хвърчилков и за баце и за всички тути кванти “официални лица”. За милицията-отнюдь. Много ги надценяваме. Те, примерно половината депутатини от НС не знаят бройката и имената на постоянните членове на СС при ООН, ние искаме от които трябва да реагират на парцала размахван от келешите и келешките на Атака и ко. Питайте същата компания как е било точното наименование на Червената армия през ВСВ. Е, няма как да го уцелят. Имаме си работа с изключителни тъпунгери и споделеното от Л. Иванов за което искрено и голямо Благодарство, макар че, като съдържание въобще не ме изненадва ни най-малко. Колкото повече ги таковат “братушките” толква повече ги лИбАт и съответно мразят Америка и американците защото били и те самите не могат формулират едно свястно обвинение без опорки. Примитивизъм на куб. Това е положението, дами и господа.

 9. На вниманието на институциите на Р.България:

  “Шефът на Донбас строи само за руснаци”, пише на 13.08.2014 01:08 МАРИЯ АТАНАСОВА на сайта ФЛАГМАН.

  От Конституцията на Република България:
  Чл. 6.
  (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

 10. Точно така.
  И т. н. президент Радев и Б.Борисов са прости хора,неподготвени за държавници.Хора с нисък интелект и култура.Научени са да бъдат слуги,пазванти.Да пазят само своите интереси и на кликата,която ги е сложила на тези места.
  Сигурна съм,че са помислили знамето на терористите, че е например Самарското знаме.
  За тях важното е с Путин да са добре,да идват пари от ЕС,кликата им да богатее,а държавата,нацията – вълци я яли.
  Обедняването и оскотяването е тотално.Но това не ги интересува.
  Дрънкат глупости- ще влезем в Еврозоната,да бе, с тези мизерни доходи.Шменти капели.
  Надявам се на чудо да бъдат изметени от властта и да дойдат нови хора,от ново поколение,с истинска отговорност към нацията.
  Защото тези са пълен боклук.
  А това,че предадоха България на руснаците е вече факт.
  Руснаци искали да изкупуват стари къщи в центъра на София и да продават само на руснаци.За целта с дронове ще снимат вътрешни дворове в центъра на София.Вече ми беше поискано да използуват нашият двор за вдигане на дрона,при което отказах.

 11. Е, ако имахме прокуратура или поне – правителство, бая работа щеше да им се отвори, ама… де ги?

 12. Госпожо Савова ! Тази пасмена ПРЕСТЪПНИЦИ която вие описвате, тези ПОДЛОГИ на РАЗИЯ възпитаници на СИМЕОНОВО – кадри на ДС и КАГБ деца на РЪКОВОДНИ ДРУГАРИ и КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ решават в момента съдбата на България като я ЗАКОПАВАТ и ДОУГРАБВАТ а в същото време започват да създават анти корупционни закони -нали знаета народната приказка (КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА). Акотези същите останат на власт МАИКА и ЖАЛНА на България и на бедния и ограбен Българин. Коментара ви е страхотен, а статията на господин Инджев няма равна на себе си.IIC…..oIL.

 13. Изпълни се заканата на Толстой – да купи България цялата – имайки предвид политическата класа, тази дето ни управлява – олигарси-мафиоти,политици-мафиоти,ченгета -мафиоти,прокурори-мафиоти и всички от тази пасмина.Може би наистина знамето на Донецка народна република (ДНР) по време на честванията на 140-годишнината от боевете на Шипка , е апотеоза на завладяването на държавата ни.Да ми говори външен министър на европейска и НАТО-вска д-ва, че било въпрос на мнение -ТОВА Е ПРЕДАТЕЛСТВО и към двете споменати организации, в които слава на Бог участваме.Иначе щяхме да сме вече окупирани – буквално.Питам се отдавна – нямаме ли грам съпротивителна сила – да се противопоставим?Другата алтернатива е смърт- буквално.Ето тук във форума има толкова добри идеи -не може ли да ги изпълним.Някаква физическа, а не само виритуална организация да създадем.

 14. Модата сред путлеристките подлоги и обслужващ персонал в НРБ се задава директно от калинките назначени за “министри”, а пък ,когато тези калинки са и пУтриоти се стига и до такива меко казано смешни и направо позорни случаи.Ето вижте какво е “измислил”, или пък са му суфлирали неговите “съветници” и агенти от путлеристката резидентура в МО:
  http://aeropress-bg.com/news/bulgaria/4758-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%B8%D0%B3-29-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D0%BE%D1%82-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB
  Каракрачански е толкова далече от авиацията ,че дори и некадърните агенти на Путлер ,които не бяха изгонени от МО през последните 30 години(все още!), могат да му разказват всякакви приспивни детски приказки за лека нощ, които нямат нищо общо нито със самолети , нито с авиация , и Каракрачански пак ще вярва ,че му представят строго секретна информация.
  И това поставя много съмнения в “квалификацията” и “лоялността” на Какракрачански към съюзниците в НАТО. И още повече потвърждава ,че на Каракрачански нетрябва да се дава досъп до секретна НАТОвска информация, или ако все пак няКОЙ му е дал такъв достъп – ТРЯБВА МИГновенно да му се отнеме този достъп!
  Твърденията на Каракрачански ,че нелетящите МиГ-29 са по-добри от Ф-16, са меко казани смешни. Защото още от производствената линия Ф-16 има 2-3 пъти по-голям летателен ресурс в часове, а след съответни модернизации и ремонт летателният ресурс става над 4 пъти по-дълъг от този на българските МиГ-29, произведени през ’80-те години.
  Дори и след двойно удължаване на ресурса на МиГ-29, той пак остава 2 пъти по-малък от този на модернизиран Ф-16.
  А това показва,че Ф-16 дори и след повече от 20 години експлоатация има същият остатъчен ресурс, като на два новопроизведени МиГ-29 от ’80-те години, или е със равен ресурс на същите МиГ-29 , но ….НО преминали през процедури за двойно удължаване на ресурса им! А тези процедури изискват доста средства и оскъпяват още повече експлоатацията на ДВУдвигателният МиГ-29, спрямо ЕДНОдвигателният Ф-16.
  Освен това МиГ-29 не е НИКАК съвместим с НАТО, а няма и по-големи възможности за наземни операции. И за да се закърпят някак тези липси на МиГ-29, ще трябва да се отделят още няколко милиарда допълнително към 2 милиарда лева , които ще се дадат за “експлоатацията” му , като все още летящ музеен екпонат до 2028г.
  Ето такава е “модата” в МО! Не само си имат калинков “пУтриот” за “министър”, но това говори и за цялото “ниво” в МО. От назначените калинки, до откровените путлеристки шпиони и лобисти в МО.
  П.П. Всичко това поставя въпроса и за отношението на байхуй и решетниковият парашутист към Каракрачански.
  Единият му е “работодател”, а другият съвсем наскоро премина в “запас”, за да стане “главнокомандван”.Той поне може да обясни на Каракрачански,а и на байхуй, какво е положението с “новите” МиГ-29, и със “старите” Ф-16.

 15. Ето и поредната “новина” по темата за модернизацията на армията:
  http://www.mediapool.bg/borisov-ninova-tri-pati-da-se-otreche-ot-satanata-news268781.html
  Тоя път се е изказал баш “експертът”, който се смята “за най-подготвениЯТ” от всички, но въпреки това никога НЕ довършилият си мандатите си байхуй,поради……..поради многото си “подготовка”, получена и по наследство от тато ди тути каскети.
  Вчера Каракачанов , днес начальството му. И ако Каракачанов още не е почнал първият си мандат , и може и да не е толкова запознат, то байхуй проваля вече няколко пъти модернизацията на армията.
  Дори неговият ортак гоцье успя да купи някой и друг хеликоптер, а и прди това се доставиха няколко малки хеликоптера и учебни самолети, а байхуй не е доставил нито една нова машина за армията , въпреки че е бил най много във властть, след 2001г. , и на милиционерско ниво , и на софийско ниво, и като премиер на НРБ , ТРИ мандата. И файда – НУЛА, зиро , ЙОК!
  И сега байхуй тръгнал да говори самозаблуждения и мантри ,че не трябвало да се “купува НАЙ-скъпата техника” за армията?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  А истината е ,че при “управлението” на байхуй има най-малко или няма никакви сключени сделки за модернизация на армията.
  Но днес отново е тръгнал да говори глупости за “скъпи” въоръжения ,а трябва само да погледне въоръженията на съседните страни – Гърция,Турция,Румъния …. и т.н. , и да сравни какво имат те , и това което ще купуват сега, за да види къде се намира нашата армия, спрямо тях. А най-добре е да види какви “платноходки” е инсталирал в Крим неговият “миролюбив приятел” – байХУЙло.
  А пък ако не иска да дава пари за армията – нека даде на САЩ и НАТО да си направят няколко десетки бази, както в Прибалтика , за да ни пазят ТЕ!
  П.П. А по въпроса за това КОИ? са “най-скъпите” оръжия, нека байхуй пита някои от своите съветници ,като А.Ангелов и даже о.з.Радев , защото те нямат нищо общо със колите, както инфантилно предполага байхуй.
  Защото много зависи и за какво е предназначена колата. Ако един обикновен Форд Ескорт, или обиновено Рено се ТУНИНГОВАТ за рали-шампионат , то тогава може да струват и над 10 пъти ПО-скъпо от един Мерцедес или БМВ. Така е и с въоръженията! Това е и разликата между “скъпият” Мерцедес и “еФтиното” Рено и Форд ,които обаче са ТУНИНГОВАНИ за рали. Макар и да нямат “екстрите” на Мерцедеса, пак струват 10 пъти повече от него, и без екстри.
  А,ако едно оръжие не е ефективно срещу определен враг , пак няма “полза” от него, защото колкото и пари да си “спестил” от него, то НЕ става за нищо друго освен за снимки по време на парад ,и за …. скрап. И така се губят и тези пари , с които е закупено.
  Ето така иска да “спести” байхуй. Иска да си купи “еФтин” скрап, за няколко милиарда. Както купи “еФтините” беленски самовари от бай си ХУЙло за поредните няколко милиарда.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.