Вилата на Путин : прилики и разлики с руския анклав “Камчия” у нас

Опозиционният руски телевизионен канал “Дожд” оповести преди седмица данни за това как един руски остров край границата с Финландия е превърнат в строго секретна почивна база на президента Путин. Веднага след това разследващият блогър Алексей Навални добави и кадри, заснети с дрон, на които се вижда секретният лукзозен обект на остров Лодачни ( Лодочный), т.е. нещо като Лодкарски ( чието название българските сайтове, дръзнали да цитират случая така и не успяха да “разшифроват”, наричайки го ту Лудачной, ту Ладочни). https://www.youtube.com/watch?v=MrIsXKdjZdo

Разкритието, разбира се, не е по вкуса на “водещите” българските медии, за които то няма как да се превърне във водеща новина. Случаят обаче е толкова типичен, че си заслужава аналогията с България в едно отношение ( поне): и в България имаме граничен анклав, в който голям участък земя е с променен статут за целите на застрояването с руски държавни пари.

В случая с вилата на Путин местните слуги са превърнали едно културно-исторческо наследство край Виборг и намиращата се на него вековна вила ( обявена за културно-историческка ценност) в място за почивка на самодържеца. В България слугите на Москва превърнаха природния резерват “Камчия” край местността Лонгоз с нейната уникална и защитена от закона природа в строителна площадка, на която изникна огромен руски анклав под претекст, че ще служи на московските деца. Нарекоха го СОК ( Санаторно оздравителен комплекс).

Между двата случая на заграбване на държавна земя, неподлежаща на застрояване по законите на самата държава, но превърната в такава с участието на слугите, мобилизирани по веригата на централната, местната и съдебната власти, има и някои различия.

В Русия на самодържеца му слугуват руските слуги. В България нещо подобно извърши българският обслужващ персонал на мафиота Лужков, признат за такъв от самия Путин, който го изхвърли от московския кметски пост буквално дни след официалното откриване на СОК в “Камчия” , състояло се на 9 септември 2009 с дейното участие на новопомазания български премиер Борисов.

Освен това гигантоманският руски СОК ( за чиито мащаби отвън и отвътре , драги читатели, едва ли подозирате, ако не сте сред посветените в неговите потайности), също се радва на специални охранителни мерки, но не чак такива, както вилата на Путин на остров Лодачни. Поради което обещавам в близките дни да ви запозная с някои характеристики на практически пустеещия през по-голямата част от годината луксозен комплекс – неповторим на територията на България със своите зали, стадион, ледена пързалка, олимпийски басейн, космически тренажор, амфитеатър за 2000 души с водоскоци за фон и т.н., построен уж за рехабилитация на московски дечица, но превърнат в крепост на руското проникване в България, за което щедро, с имперски размах, са пръснати стотици милиони евро.

Но най-голямата “особеност” на случая край река Камчия обаче е огледалният контраст, който се наблюдава в граничните райони на Русия спрямо селищата в близката Финландия или Литва. Откъм руската част цари мизерия, докато при съседите отсреща може да се види отлична пътна инфраструктура, красиви къщи и грижливо поддържана природа.https://kafeneto.wordpress.com/2017/09/02/защо-руското-село-е-символ-на-разруха-а/

У нас е обратното: в руския анклав царува луксът и гигантоманията, докато в практически унищожената край него българска част от бившия туристически комплекс гледката е потресаващо мизерна.

НА СНИМКИТЕ: Вхъдът на оцелялата от руската мафиотска инвазия част от българския туристически комплекс “Рай”. Отвъд него е истински ад от разруха и мизерия.  Само стотина крачки делят разрухата на българската част от комплекса  от “величието” на руския комплекс с неговите бетонни конструкции и широки алеи, с покритите хиляди квадратни метри спортни съоръжения и т.н.IMG_7230

IMG_7234Очаквайте подробности със съответната илюстрация…

9 мнения за “Вилата на Путин : прилики и разлики с руския анклав “Камчия” у нас”

 1. Кремълският гном който по съвместителство е 3 в 1, агент на ЦРУ, “комисионер” при американският ВПК и възродител на НАТО дава всичко от себе си за да се сбъдне прогнозта на Иво в обозримото бъдеще. След “цамбурването на раззия”, за България идат добри години.
  Вижте какъв акъл МУ дава американският политолог от украински произход Питър Залмаев и всички пропагандисти на кремъл в студиото са в шах. Продължава ли в този дух путя, “радвайте се пролетарии, за вас настъпват светли дни”. А сериозното е по-отдолу. Ударни статии от Андрей Пионтковски и Слава Рабинович. Много ми е интересно дали баце, льотчика, корни и вся остальная сволочь си имат идеята, че предстоящото приключване на денгите в любимата им матушка означава нейният безвъзвратен край и разпад на десетки квазидържавици.
  Предупреждавам ги, после да не кажат ама тия от Блога на Инджев що не ни казаха. Да си приберат своевременно последните североизточни хонорари и комисиони и да се подготвят за продължително пребиваване в СЦЗ при бай Ставри, строг но справедлив. Все по една килия с южно изложение ще се намери за най-заслужилите майцепродавци. ДГД от една долна, мръсна гад!

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=306&v=1-spDP05OS8

  http://echo.msk.ru/blog/piontkovsky_a/2047704-echo/

  http://rusmonitor.com/slava-rabinovich-strana-pod-liderstvom-putina-raspolovinila-svojj-vvp-za-tri-goda.html

 2. Само за протокола да отбележа, че сред многото снимки към интервюто на Макрон в Le Point има и една от посещението му в България. На нея са Емянуел, Бриджит, Деса и льотчика. Прословутите вратостискания със силно пртискане към шкембака на баце на френският президент си остават само за родна консумация. Що ли не съм изненадан.

 3. Това новооглашение води в класацията по ПОЗОР И ГНУСОТИЯ:

  https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Ministurut-na-obrazovanieto-poseti-kompleks-Kamchiya-744228

  ПОЗОР за кремълския синковец нарекъл се ‘образователен’ министър на България!!!

  Учебно-възпитателният център “Юрий Гагарин” от две години е пункт за полагане на ЭГЕ – руска матура, работи център за тестиране и сертифициране по руски език за нивата на Общата европейска езикова рамка. През новата учебна година в ЧСУ “Ю. Гагарин” ще започне обучение и по руската образователна система, след като през април бе получена руска държавна акредитация за началното ниво на общообразователна дейност. С това ЧСУ «Юрий Гагарин» стана първото училище в Европа, което може да издава двойни удостоверения.

 4. След закриването на руското консулство в Сан Франциско… ти да видиш -русофили, та дрънкат!

  “Руски дипломати от консулството в Сан Франциско искат политическо убежище в САЩ”
  “Служителите на затвореното генерално консулство на Руската федерация в Сан Франциско не искат да се завърнат в Русия и са готови да кандидатстват за политическо убежище в Съединените щати. Това съобщи президентът на американската юридическа кантора “Американски корпоративни услуги” Григорий Финкелсън пред руския художник и блогър Игор Поноченни, които живеят в Америка, пише gordonua.com…..
  “Всеки случай трябва да бъде анализиран, но ние вече получихме няколко обаждания от служители на консулствата и вече започваме да работим по тях. Просто те не искат да се върнат.Между другото, аз ги разбирам добре”, заключава адвокатът.”
  http://www.faktor.bg/bg/articles/top-faktor/ruski-diplomati-ot-konsulstvoto-v-san-frantsisko-iskat-politichesko-ubezhishte-v-sasht

  Интересно, защо ли руските дипломати не желаят да се завърнат в “руския мир”?

 5. @CHOSS

  Те че не желаят да се върнат в Русия, не желаят. Съвпадение – Кремъл също няма интерес от връщането им; да не се разсучат някои деликатни паяжини. Маша звучеше притеснено, ‘чифтокопитният гълъб на мира’ помага с окопитването.

 6. Тези дни в Естония е имало конференция в памет на жертвите на нацизма и сталинизма , на която са били поканени всички министри на правосъдието в ЕС.
  По новините нямаше съобщения дали Ц.Цачева е била в Талин. Но и да е била в Талин ,това няма да промени нещо нито за нея ,като незаменим партиен “кадър”, нито пък за “европейското””развитие” в НРБ, под “вещото ръководство” на ГЕРБ и “вожда”.
  Но докато за Цачева няма новини дали е почела тази конференция осъждаща двата тоталитарни режима ,които предизвикаха Втората световна война преди 78 години , то за гръцкият министър на правосъдието е сигурно ,че не отишъл до Талин. И не само не е отишъл , за да почете и собствените гръцки жертви от фашизма и нацизма , но и е изпратил скандално писмо до естонският министър на правосъдието, на което той е отговорил подобаващо:
  https://aillarionov.livejournal.com/1016730.html
  Ето какво е измислила комунистическата МАЛЯКА – цитат:
  “”and certainly does not reflect the view of the Greek government and the Greek people, which is that Nazism and Communism could never exist as the two parts of the same equation””
  Както виждате между путлеристките паразити в НРБ и Гърция НЯМА никаква “разлика”. Те не могат да съществуват по друг нормален начин ,без чекистките рубли, от 1917г…..до днес. Един век само проституция …. без край.
  Сиризките маляки са от последното путлеристко “попълнение” на гръцките коминтерновски предатели.
  Има и много сходства между путлеристка федерация и Гърция.
  И в двете управляват большевики , а в същото време претендират да са ултраконсервативни и РЕЛИГИОЗНИ?!?!? При положение ,че един от НАЙ-големите идеологически противници и съперници за большевиките са тъкмо всички религии и голяма част от жертвите на большевизма са тъкмо религиозните дейци и служители.
  И при това положение днес в “центровете на православната “цивилизация”” – Путлеристан и Гърция, на власт са тъкмо большевиките. А в добавка в Гърция маляшките-большевики от Сириза са в коалиция с ултрадесните маляки-фашисти, които също са на путлеристко самообслужване!!!
  И при положение ,че маляките от Сириза управляват заедно с фашистите, твърдението на техният министър на правосъдието ,че Гърция и гръцкият народ не поставят знак за равенство между комунизма и фашизма си е чиста шизофрения. Още повече,че и еднаквите деньги,с които им плаща Путлер за “обслужването” му са най-големият знак за равенство между между маляките-комунисти Сириза и техните коалиционни партньори – маляките-фашисти.
  П.П. И НРБ се наблюдава същийй “симбиозь” между большевиките и пУтриотите във власттъ. И това се вижда дори от Талин.
  Но такава е вековната “традиция” в фашистко-большевишките взаимоотношения още преди “основополагащият” пакт МОЛЛОТОВ-Рибентроп….. и до сега!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.