Руският анклав “Камчия”, столица на българската корупция и продажност

Българският клон на германския лидер в застраховането Аllianz, който участва в публичен търг за строеж на хотел , обявен през март тази година, получи през август правото да строи в Банкя срещу 10 милиона лева “бонус”- сума, поискана и договорена вече за реставрирането на старата баня в града.http://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2017/04/25/2958767_baniata_v_bankia_shte_bude_restavrirana_ako_zad_neia/

Американският петролен гигант “Шеврон” плати преди 6 години невижданите по нашите земи 30 милиона евро на българското правителство само за правото да търси шистов газ ( и вбеси лакомите корупционери в България, на които американците заявиха по този начин, че няма да им пълнят гушите\касите с подкупи като подизпълнители – да си търсят бонусите от правителството в София). http://www.moreto.net/novini.php?n=156128&c=06

Премиерът Борисов, чиято родна Банкя сега получава от германския бонус 10 милиона, нареди на парламента да гласува през януари 2012 г. мораториум върху проучванията на “Шеврон”. Така щедрите американци бяха принудени да се откажат от тях и да отидат с парите си другаде след оркестрираната от московската пета колона улична истерия в края на 2011 и началото на 2012 г. срещу самото търсене на тази суровина, която би направила България независима от руския газов шантаж, ако се окаже, че подземното богатство наистина го има в гигантските количества, маркирани от космоса от американски сателити.

Да се запитаме по аналогия какви бонуси искат българските власти от руските инвеститори.

Отговорът е: не нула, а под нулата. Ако са искали нещо българските власти в случая с руското застрояване на комплекса “Камчия”,  това трябва да са били подкупи, за да се префасонира земята на един български природен резерват в 300 декара строителна площадка, предоставена на чужда държава.

Пред очите ни е примерът с огромната руска инвестиция в руския анклав “Камчия”, резултатът от която е възпята и в химн http://www.sok-kamchia.com/media/4150/pesen-kamchia.mp3. Химнът възхвалява в характерния маршов ритъм руския анклав “Камчия” като “столицата на дружбата” между Русия и България.

Ефектът от това руско “присъствие” е като неутронна бомба за все по-мизерното гето, в каквото е превърната съзнателно разрушената ( за да бъде изкупена също) българска част от бившия черноморски български комплекс. Няма друго подобно петно на българската черноморска карта, където вече от десетки години да не се развива туризма със съответните подобрения и строежи и то при наличието на комбинацията от слизащи до брега гори, които преминават в километри пясъчна ивица с плитко крайбрежие, подходящо за плажуване. Ивицата на практика е превзета от руския комплекс, макар оградата му да минава по края на гората, 16 на сто от която е застроена от руснаците ( които се хвалят на сайта на комплекса, че са им разрешили цели 30 на сто застрояване, но не са се възползвали от тази щедрост на дружелюбните им братушки). imagesПред оградата и покрай плажа нищо българско отдавна не никне- от ресторантите и дискотеките по бреговата ивица е оцелял само един купен пк с руски пари “Кристал”, който на практика е погълнат от руския комплекс като отправна точка към него откъм брега.

Възложител на обекта е СОК ( Санаторно-оздравителен комплекс) «Камчия» ЕАД с изпълнителен директор Станка Шопова, последният шеф на организацията на комунистическата младеж в България ДКМС, издигната лично от Тодор Живков ( на снимките- преди и в днешно време в обкръжението на руски началници) panevkin_17-07-2016_0. images Под нейното ръководство  са построени и  се използват целогодишно ( данните са от официалния сайт на комплекса – следва дълъг цитат):

Хотелски комплекс “Лонгоз” с капацитет 450 легла; Атриум, басейн, фитнес зала, конферентни зали и др.

Детски оздравителен лагер “Радуга” с леглова база предназначена за 600 деца и около 100 ръководители, киноконцертна зала с 600 места и обществен център за клубна и кръжочна дейност;

Детски оздравителен лагер “Черноморски” с леглова база за 600 деца и обществен център, включващ зали за кръжочна дейност и концертна зала.

Вилно селище “Пирин”, състоящо се от хотелска част и единадесет двуетажни вили с леглова база за 250 човека;

Ресторантски комплекс “Кристал” с основен ресторант от 250 места, снек-бар, кафе-сладкарница и пицария;

Лечебно-диагностичен и балнеологичен център “Здравец”;

Учебно-възпитателен център “Юрий Гагарин”, който се състои от училище, Планетариум, авиакосмически център с музейна експозиция, Музей на славянската дружба, учебни лаборатории, лекционна зала с 250 места, помещения за детско творчество, кабинети по робототехника, спортна зала, телевизионно и радио студии.

Спортен комплекс “Камчия”, отговарящ на всички олимпийски  стандарти, включващ лекоатлетическа писта, многофункционално поле, плувен басейн, зали за тренировки, открити игрища за футбол, волейбола и баскетбола,  и други съоръжения.Unknown-4Unknown-3
images-1Unknown

Детски център за културни и художествени дейности и програми “Хамбарите”.

Амфитеатър за 2000 зрители ( с водни каскади за фон при някои спектакли- бел. авт.)

 

 

В реализирането на архитектурно-инженерния  проект  се използват най-новите строителни технологии, иновативни методи  за организация на строителния процес в унисон с уникалния ландшафт на Камчия.

Целият сграден фонд е обезпечен със собствена инженерно-техническа инфраструктура. Вече са построени и въведени в експлоатация възлова електростанция, шест трансформаторни поста, 3886 м. водопроводи и 2347 м. канализация. Изградени са автономни източници за топлоенергия, поставени са слънчеви батерии.

 

Всички технологични  процеси в обектите са подчинени на модерна система за автоматично управление. Тя осигурява програмиране на процесите, контрол и регулиране на технологичните параметри, защита на технологичното оборудване от аварийни ситуации, аварийно-предупредителна и технологична сигнализация, а също така и централизиран диспечерски контрол, мониторинг и управление.

 

Изградената по този начин комплекс ще може да приема по 2000 гости едновременно, по 25 хиляди почиващи ежегодно, предоставяйки им чудесни условия за почивка, оздравяване, обучение, творческо развитие, намиране на нови приятели, запознанство с България и с паметните места, свързани с общата ни история (  за историята от тракйско до днешно време, която не е свързана с Русия , няма предвиден интерес- бел. авт.), духовност и култура, с красивата българска природа и гостоприемството на българите.  СОК “Камчия” се превръща в значим съвременен обществен, културен, образователен и делови център на Русия в България.

 

Санаторно-оздравителния комплекс “Камчия” е не само значим обект на съвременните взаимоотношения между Русия и България, но и важна предпоставка за сближаването и славянското единение на народите на България и Русия. Не случайно казват, че Камчия – е новата  столица на българо-руската дружба.

 

СОК “Камчия” е успешен и най-мащабен социален проект, реализиран в България от Правителството на Москва в тясно сътрудничество с широк кръг български специалисти. Това е не само значим обект в света на съвремената архитектура, но и пример за успешната инвестиционна и социална политика на Москва, реализиран в дружеска страна.  Това е инвестиционен проект с голяма социална значимост, който може да бъде мултиплициран и на други територии от българския черноморски регион”.

Обърнете още веднъж внимание: изградени са километри ( вътрешна) инфраструктура от водопроводи и канализация. Построена е собствена автономна система за отопление и електрозахранване. Колко бетон е излят – това не казват ( интересно, по времето на СССР производството и “усвояването” на бетона беше единица мярка за прогреса по социалистически). Само “пътеката” с отводнителнте съоръжения, че и с пейки за междинна почивка на изморените от плажуването гости , която се вие нагоре между сградите от комплекса, свързани в някои случаи с надземни остъклен коридори помежду им, е погълнала материали, достатъчни да се очовечат пътищата в региона, които по селата наоколо са в окаяно състояние.

И всичко това в името на здравето на московските дечица, които от две години насам престанаха да идват групово в “столицата на българско-руската дружба”?

Както ще видите от друг цитат от автореклама на комплекса, става дума за “райско кътче”, защитено от ЮНЕСКО ( но не и от българско-съветската мафия), разположено само на 25 клм от Варны, в което има кружоци и так делее…Уникално е в целия свят, както се намеква в хвалебственото описание.

С този суперлатив съм склонен да се съглася поне по отношение на България, където никъде другаде няма събрани на едно място толкова открити и покрити спортни площи с олимпийски параметри ( комплексът “раСполага”, както пише на руско-български в рекламата, с басейни, лекоатлетически писти, зимна пързалка, боулинг зала и с най-големия фитнес, който някога съм виждал), плюс космически тренажор, училищен комплекс и т.н.

 

“Санаторно – оздравителния комплекс “Камчия” – е най-модерният детски център, и не само в България!”, хвалят се собствениците на нещото, което се “продава” пропагандно като проява на загриженост за московските деца, които допреди година-две се появяваха тук под строй за броени седмици в годината. И още ( запазвам правописа на руско мислещите автори на рекламата, които може би си мислят също така, че ЮНЕСКО е някой си Юнеско от Приднестровието, превърнато в голяма руска военна база на молдовска територия):

“Той е разположен в непосредствена близост до уникалния природен резерват, намиращ  под закрилата на Юнеско, до устието на река Камчия,  25 км. На юг от морската столица на България – Варны.  Тук има  прекрасен плаж със ситен пясък и дюни, спокойна и живописна река – Камчия, величествена гора и кристално чист въздух. В този райски кът на брега на Черно море се намират детските лагери “Лонгоз” за 400 деца и “Радуга” за 600 деца.

Тук няма място за скука – програмата на смените е наситена с  образователни, културни, развлекателни, спортни и творчески занятия. Работят кружоци, проводеждат се интересни мастер-класове. На разположение на почиващите са голяма киноконцертна зал, богата библиотека, медиатека, интернет клуб, компютърни зали, музикален салон и зала за танци. Организирана е богата екскурзионна програма по най- красивите места на черноморското ни ( руско мислещите автори на текста са били пределно откровени за черноморското ИМ крайбрежие”- бел. авт.).http://www.sok-kamchia.com/bg/категории/заповядайте-в-камчия!/за-вас-родители.aspx

Приключвам с цитатите с най-многозначителния от тях, който ни заплашва, че случаят с “Камчия” е модел, който може да се мултиплицира и другаде в “дружеска” България.

“СОК “Камчия” е успешен и най-мащабен социален проект, реализиран в България от Правителството на Москва в тясно сътрудничество с широк кръг български специалисти. Това е не само значим обект в света на съвремената архитектура, но и пример за успешната инвестиционна и социална политика на Москва, реализиран в дружеска страна.  Това е инвестиционен проект с голяма социална значимост, който може да бъде мултиплициран и на други територии от българския черноморски регион”. http://www.sok-kamchia.com/bg/категории/инвестиционен-проект.aspx

А сега да се върнем към въпроса: колко “дружеска” трябва да е една страна по отношение руските петродолари, изсипали се временно в Русия за едно десетилетие, за да си предостави така безрезевно и безусловно ( като безусловна капитулация) територията на един резерват за нейни пропагандни и хибридно военни цели, чията канава е “славянското единение”?

Какво, освен бетонираната дружба в един природен резерват, обособен като затворена руска собственост с достъп до нея за “външни лица” само след проверка на главния вход ( предупредителни табели в този смисъл се мъдрят навсякъде по километричната ограда) , получават бедните български съседи на тази руска демонстрация, която е най-скъпият ( не само на сърцето на българския обслужващ персонал) в материално отношение израз на платеното от Москва руско проникване в чужбина след края на СССР?

 

Само на крачки от руския затворен анклав започва българският “рай”, както гласи направо подигравателно надписът на входа му- на последната снимка в галерията се вижда и бившия амфитеатър, който обаче “не фонтан” ( ако използвам руският израз за нещо, което е кофти). IMG_7231

Контрастът с разрухата в обраслата като джунгла бивша почивна база в комплекса е толкова поразителен, че по-поразяващо е само пълното нехайство на българските власти и на медиите, които “не забелязват” случващото се.

Само в най-отдалечената от руснаците северна част на бившия комплекс мъждука форма на бедняшки туризъм в бунгала, малко от които са претъпрели някакви ремонти ( за ново строителство изобщо не говорим). IMG_7291Край газовите котлони пред тях клечат курортисти с тигани и тенджери. Останалите бунгала, вероятно стотици на брой, са погълнати от джунглата.

Навсякъде из джунглата се виждат ( все по-трудно с годините) в настъпващия гъсталак бивши почивни станции, магазини, ресторанти и механи. IMG_7221В гората и на плажната ивица имаше дискотеки и ресторанти. Унищожени са. На въпроса как стана това, местните се IMG_7220озъртат: “ами вдигнаха наемите на арендаторите до невъзможни нива и те сами се отказаха”.

Отказаха, ги, ако трябва да бъдем точни. И можем да се досетим кой е поръчителят на тази предизвикана запустялост, която цели едновременно да не се мъти водата на господарите от СОК с някакви шумни, неподлежащи на контрол курортисти, а от друга страна- направи възможно евтиното изкупаване IMG_7227на всичко, което се хареса на московците ( една бивша механа, която е привлечена като част от комплекса, е достроена и IMG_7225прилича на замък, на чиято порта се мъдри надпис на руски, че това е “детский мир”, място за забавление на руските деца).

На русофилстващите българи, които се умиляват, че братушките им са изсипали тези стотици милиони на българска земя и се гневят, че някой им придиря, трябва да се зададе отново въпросът: срещу какъв ангажимент им е позволено това ( освен срещу съответните IMG_7218подкупи на съответните аборигени)? Това ли им е “бонусът” – да се затворят в своя хиперлуксозна база, чиито околности са като гетото Совето край южноIMG_7217африканската столица Йоханесбург?

Къде са обикалящите български курорти днешни министри да зададат някои въпроси по този повод?

О, да и на “Камчия” обърнаха внимание. Министърът на образованието Красимир Вълчев посети комплекса на 31 август 2017 г., за да се възхити на образователния му център ( където можете да си запишете детето на целогодишен пансион срещу 11 000 ( единадесет хиляди) лева. Попял му Веселин Маринов на специално организаран концерт. http://sok-kamchia.com/bg/новини/министърът-на-образованието-и-науката-на-българия-красимир-вълчев-посети-и-се-запозна-със-сок-IMG_7222„камчия“.aspx

Да обобщя вече анонсироното в друга статия наблюдение: навсякъде по европеските граници на Русия руските селища изглеждат мизерно в сварнение с онези при другите IMG_7298народи ( финландски, литовски, полски и т.н.). Само в България може да се види точно обратното. Тук руските неоколониалисти не само са си построили затворен комплекс за чудо и приказ, но и с номерата си са предизвикали тоталната мизерия на българските аборигени покрай тях.

В текста по-горе няколко пъти споменавам суперлатива “уникален” по отношение на руския СОК “Камчия”. Наистина е така- уникално е как IMG_7296предателската политика на корупционерите в България е позволила такIMG_7302ава огромна далавера на българска земя и това да не “представлява интерес” нито за българските власти, нито за медиите им, нито за управляващите “патриоти”, готови иначе да изядат с парцалите парцаливите мигранти, опитващи се да притичат колкото се може по-бързо през “гостоприемната България” в бягството им към Европа ( точно както във вица, че най-бързото на животно на света било онова, което можело да притича през Румъния по времето на комунизма без да бъде изядено), за IMG_7289да не бъдат изядени живи тук от същите патриотари.

Сред шумните крясъци “България за българите” е извършена тихомълком разпродажбата на български суверенитет на руските търгаши с националната ни сигурност.

26 мнения за “Руският анклав “Камчия”, столица на българската корупция и продажност”

 1. “Добре, че България не е на три морета, иначе не знам къде щяхме да ходим на море.”

 2. Какви данъци плаща комплекса на държавата? Как са уредени взаимоотношенията? Това концесия ли е?

 3. В интерес на истината Иво ме подготви с долният текст още преди 10-тина дни. И въпреки това съм шокиран четейки статиятя докъде може да стигне майцепродавството на нашенските петоколонци които за денгите на “братушките” и собствените си майки да готови да им харижат.
  “Наснимах как изглежда пущинакът около руският комплекс- все едно, че е паднала неутронна бомба. В гората, където преди кипеше живот- макар и по социалистически, пустеят и са обрасли като в джунгла десетки, ако не и стотици бунгала, магазини, ресторанти, механи. На входа пише РАЙ, а като влезнеш-АД. Като във вица за пияният, който прочел ЖЕНИ, а като влезнал, открил с възмущение, че всъщност е КЕНЕФ.
  Контрастът само на броени метри отреща с руския комплекс е поразителен: огромни сгради, вкл. покрит стадион, покрит басейн с олимпийски размери, покрита ледена пързалка, амфитеатър на открито с фонтани и седящи места за повече от 2000 души, огромна зала за балет и фитнес с размерите на конгресна зала (и такава има отделно), пълен с толкова уреди, колкото никога не съм виждал никъде на едно място- вероятно е най-големият в България. Навсякъде моравите са поддържани, засадени са редки видове дървета и всичко това е снабдено с пътна инфраструктура, за която е излят бетон и асфалт в огромни количества. Между сградите във въздуха има въдушни преходи и т.н.
  Друг такъв комплекс в България, няма. Снабден е и с училищен комплекс, в които българите си записват децата на целогодишен пансион срещу 11 хиляди лева такса. Този наистина е уникален (достъпът ми до вътрешността, където можеш да попаден само през централния вход и след проверка- пише ге изрично на табели на много места по страничните входове) получих чрез близък човек и се надявам да не му навредя, когато публикувам вътрешните снимки.
  Контрастът с унищожения наоколо бивш туристически комплекс е поразителен. Мога да се обзаложа, че няма друг подобен декор за филм на ужасите по българското Черноморие, където може да се види подобна разруха. Тя няма как да е случайна. Постигната е на принципа на съзнателното съсипване в полза на поръчителя, който да изкупи евтино околността. “Номерът” е постигнат чрез високи наеми за арендатори и пр. стопани в комплекса, които “сами” са се отказали и така от десетилетия не само нищо ново не е построено извън руския комплекс (с изкл. на няколко бунгала в най-далечната част спрямо руснаците), но практически всичко старо е унищожено. На крайбрежната ивица работи само един от многобройните преди ресторанти и дискотеки, който на практика е “интегриран” в руския комплекс- от него тръгва повече от километрова бетонна пътека (с пейки за почивка по пътя, с отводнителни канали от бетон и желязо) през гората към “горната земя”, оградена от руснаците. Само бетонът за тази пътечка сигурно е струвал колкото да се оправят пътищата в близкото село, повечето от които са трудно проходими.
  Мизерията във функциониращата част на остатъците от българския курорт е като в някакво гето с разбита пътна настилка, изгнили тараби и бунгалца, обитавани от аборигени с техните котлони и опушени тенджери, клечащи пред колибите в близост до затворения за тях руски рай на българска земя.
  Особено ме жегна една новина тези дни, според която германската Алианц ще строи хотел в Банкя и за да получи разрешение е обещала 10 милиона подърък (вместо пудкуп) за реставриране на старата баня. Десет милиона! А какво се случва с руснаците тук? Вместо да ги впрегнат да плащат за облагородяване на околността, след като вече са ги допуснали да се разпореждат в резервата (оградена е като тяхна огромна незастроена площ), те са постигнали чрез корупционното си присъствие пълната разруха на същата тази околност.
  Колкото до “западните инвеститори”, в момента съм в едно ирландско хотелче с три празни корпуса, единият от които никога не е бил ползван от туристи. Миналата година го затворили заради някакви плащания. Ресторанът е затворен и сега. Практически сме сами в цялото нещо от три сгради по няколко етажа, а арендаторката, ирландка на пенсионна възраст, явно няма пари за нищо и сама мие, чисти, мъкне какво ли не без нито един човек около нея, ако не се броят двама местни пенсионери, които се въртят на входа на комплексчето като пазачи.
  Нас ни устройва това приятно усамотение сред нива със слъчогледи, гарнирана с басейн, но сравнението с господарското присъствие на руснаците, които са изкупили и хотелите край техния комплекс, пълни с възрастни руснаци, се налага само… “

 4. Време е за оптимизъм.
  “Русия ке цамбурне и България се оправя.”
  Иво Инджев на 19 юни 2017г.

  Доказателства. Унищожителната статистиака в долната статия. Няма начин да няма начин прогнозата на Стопанинът на БЛОГА НИ да не се сбъдне при долните цифри и числа.

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=59A810453C2C8

  И за тотален контраст вижте мнението на Великият Джон Маккейн за работа която предстои след ваканцията в двете камари на Конгреса.

  https://www.obozrevatel.com/abroad/myi-otpravili-kommunizm-na-svalku-istorii.htm

 5. Руският анклав “Камчия” процъфтя по време на управлението на ГРЕБКП – никога не го забравяйте!
  А СОК “Камчия” е любезен спонсор от доста време на едно тъпо, по комсомолски лустросано и невероятно скучно предаване по ТВ Эвропа.

 6. Това си е един шпионски платцдарм.Къде гледа ДАНС.Самочакат да сме в Шенген,за да плъзнат катопепелянки из Европа.

 7. Огромен плаж с гора до него. Нещо като Златните пясъци навремето… И никакви скандали, никакви апетити, застроявания, заменки и т.н!?!? Това българското черноморие ли е? Маргините, концесионирали плажа на Слънчев бряг, къде гледат? Къде са разните братя Диневи, Баневи, Маневи и пр.? Ветко Арабаджиев къде е да вдигне една “Маринела” там? Ако някой тъгува за девственото черноморие, сигурно ще съжали защо руснаците не са вдигнали по един комплекс навсякъде. И ще се получи девственост като на снимките.

 8. Все още под въздействието на футболни емоции, неволно съм допуснал една явна вярна грешка.
  ГРЕБКП може да се чете и като ГЕРБКП – все ще е вярно.
  Гребат с пълни шепи, лапат та чак ще се задавят…

 9. “Ето защо тук /България/атентати няма:
  Двамa джихадисти пристигнали у нас, решени да се превърнат в оръжие на Аллах и да раздадат възмездие. Обаче…
  Кацнали, а после висели осем часа на летището, щото им няма багажа, размотавали ги по гишетата, накрая служител им предложил да се върнат на другия ден, може пък нещо…
  Наели такси за хотела. Останали с впечатление, че летището е много далече от София, щото бакшишът използвал тъмнината и час и половина ги размотавал из Младост, Дружба и гара Искър. Накрая излязъл на околовръстното, взел сменника си, после двамата изкарали от таксито, пребили и ограбили набожните чужденци.
  Успели да се доберат в хотела чак на другата сутрин, чужденците си направили он лайн резервации за България ер. Планa бил да отвлекат самолета и да го взривят в мола на Черни връх. Първо се отбили в чейнджa,сменили долари за чисто нови бг хилядолевки. Взели рент а кар,висели два часа в софийските задръствания,чакали да пуснат движението след протест на съюза на цветарите и санитарките, още час, щото се прибирал председателят на Народното събрание от Брюксел. После имало мач на националния стадион.Ултраси, почнали да им викат “цигани” и ги набили.
  Пристигнали на летището, самолетът им вече бил излетял.Багажът им все още го нямало. Платили рент а кар-а с хилядолевка.Набили ги и извикали полиция.Полицаите им взели последните долари и им казали да не им се мяркат повече пред очите.
  Отишли на Терминал 2 и пак направили резервация за полет. Изкарали нощта на пейките, за да чуят, че има мъгла и полетите са отложени.После, че няма да има полети.Xванали първия автобус за турската граница… а там ги чакал Динко “

 10. Страхотна статия на господин Инджев! Както изглежда наистина Българина ще гледа морето през КРИВ МАКАРОН завзето от АЛКОХОЛИЗИРАНАТА РУСКА МИРИЗЛИВА ПАСМЕНА и ПРОДАДЕНО от нашите ПРЕСТЪПНИ УПРАВНИЦИ от годините на ДРУГАРЯ ЖИВКОВ и до сегашните КОРУМПИРАНИ УПРАВЛЯВАЩИ ДРУГАРИ.IIC…..oIL.

 11. Макроикономически погледнато няма лошо да има такъв комплекс – все ще се намерят богаташи които да плащат за подобен лукс. Но като знам кой е организатора и инвеститора аз дъбоко се съмнявам че той е построен по нормалния законов и морален начин. Допускам че става въпрос за едно голямо пране на руски капитали от какво ли не, станало възможно благодарение на високата корупционна зависимост на българските власти на централно и местно ниво. Просто един порден политико-икономически симбиоз или с една дума – мафия.

 12. Гласи се ново предателство към евроатлантическият избор на България.
  Ха, познайте кой от двата града- Созопол или Поморие ако въобще има значение името ще се “побратимява” с окупиран от раззия град в Крим.
  “Кримските Феодосия и Евпатория могат да подпишат протоколи за сътрудничество с градове в Австрия и България през ноември месец, предава Известия.
  Това може да се случи на конференцията „Крим в международен контекст“, заяви постоянният представител на Крим при руския президент Георги Мурадов.
  По негови думи на въпросната конференция се планира да се подпишат споразумения за побратимяване между Евпатория и Феодосия и два европейски града, които се намират в България и Австрия.
  „Засега няма да казвам кои са тези градове. Киев ще започне да оказва силен натиск на европейските представители“, заяви той.”

 13. Правителството на Борисов дължи на цялото българско общество ясен и пълен отговор на въпроса, зададен тук от Читател:
  “Какви данъци плаща комплекса на държавата? Как са уредени взаимоотношенията? Това концесия ли е?”, както и отговор на въпроса питал ли е българите и кога е поучил разрешението им да подарява част от българската територия на хищните руснаци ????

  Към тревожната информация, до която се е добрал everyone else, че

  “Учебно-възпитателният център “Юрий Гагарин” от две години е пункт за полагане на ЭГЕ – руска матура, работи център за тестиране и сертифициране по руски език за нивата на Общата европейска езикова рамка. През новата учебна година в ЧСУ “Ю. Гагарин” ще започне обучение и по руската образователна система, след като през април бе получена руска държавна акредитация за началното ниво на общообразователна дейност.
  С това ЧСУ «Юрий Гагарин» стана първото училище в Европа, което може да издава двойни удостоверения.”
  добавям, че продажни агитатори са подлъгали и продължават да подлъгват наивни родители да отписват децата си от елитни варненски училища и да ги записват в частното “Юрий Гагарин” в СОК “Камчия”, като им обещават “прекрасни” условия за обучение и организиран всекидневен транспорт до Варна. Естествено, че тези платени усилия на продажниците въобще не са свързани с благородното им желание българчетата от района да получат добро образование, а да легитимират учебното заведение като “българско”, за да получат законна възможност за достъп до еврофондове и субсидии от българската държава, нали затова наскоро промениха закона така, че и частните училища да получават държавно субсидиране наравно с държавните и общинските.

 14. Изкопано от мрежата.
  “Путин вече не знае колко дворци, вили, къщи, апартаменти, замъци и яхти формално и фактически притежава. Едни твърдят,че 26 са резиденциите . Други-27, включително и последната под Питер, за която ни рассказа Навални онзи ден.
  Говорят,че общо на разположение се получават 3000 стаи.”

 15. Наистина такава прелюбопитна мирна /засега/ инвазия се наблюдава по родното черноморие – обширно поле за действие на една истинска партийно независима и обективна прокуратура, с каквато днес България не разполага. Прокуратура, която след толкова очевАдни факти да се самосезира и разрови нещата надълбоко, да изследва всякакви цесии, покупко-продажби, разрешителни, актувания, заменки, режим на ползване, данъчно облагане и пр., в защита на родните, български интереси.
  Мисля обаче, че приятелят ми Жорж НИКОЛОВ е отново прав. „Цамбуркането” кремълско е неизбежно. Часовникът отброява края на времето им. Не ЗБИГНЕВ, не МАККЕЙН – дори нормалните руснаци вече го усещат, бият тревога и отброяват месеците.
  Някой в блога ни беше възнегодувал, че Жорж прекалявал с линковете към руски източници.
  Напротив – четете рашките, от там ще дойде новината – някакси неочаквано за повечето българи, като падането на Берлинската стена и свалянето на правешкото говедо.
  А с Росенец, Камчия и Несебър ще се получи като в оня изтъркан, но симпатичен виц – рашките десет години боядисвали луната в червено, а янките не реагирали, сякаш не виждат. После в три дни група американски космонавти написали върху червения фон C O C A C O L A.
  Опасявам се само, че има вероятност много след като се разпадне окончателно остатъчната империя на злото „РФ”, в нещастна България все още да вилнеят ОПГ, наричащи себе си „русофили”. Ще продължат да мърсуват разни станишеви, калфини, шопови, шаренкови и пр. „митю-гестапови”! И ще жертва Майка България още едно-две поколения, за да разруши и нашия „КАРТАГЕН”! И се питам, дали методите на Аугусто и Балцерович няма да се окажат по-хуманни за нацията…

 16. За спиртосания мурволяк станка “бидето” шопова, дето в кабинета си на пръв секретарин на ДКМС на “Съборна” наистина имаше инсталирано биде, не ми се отваря дума, дари за понасянето на гнусотии има предел.

  Но не мога да се въздържа да не напомня, че при откриването на анклава Камчия редом с рАЗИЯтския бандит лужков беше и рапоня методиевич, и също държа една от идиотски си речи в стил “яхти, туристи и шезлонги”. Накрая дори напъни и трите си мозъчни гънки и изрече със запъване “пуст всегда будет солнце”. Нали си го знаем, полиглот отвсякъде, направо “всички парлу ву франсе”. Това се случи в далечната 2009, но на матряла трябва да му се напомня постоянно за главния рубладжия на РъБъ!

  А на г-н Инджев отново респект, макар че свободата не ще езкарх, иска Караджата, дреновици, бренекета и сапьорни лопатки!

 17. От снимките се вижда цялата безумност на построяването на такива бетонни и стъклени соцгиганти в един резерват. Но гигантоманската комплексарщина на каскетлиите не си е отивала в НРБ през последните 73 години. Но тя не може да скрие тяхната пълна НЕсъстоятелност, излишност и непотребност. Най-много да прахоса няколко стотици и хиляди ТРИлиона долара през последните 100 години за ….. за тоя дето духа, и за самозадоволяването на примитивното им его и “съзнание”, то друго нямат, но ….НО само с чужди пари и чужда СОБСТВЕНОСТ. Такъв е техният “КОМУНИзъм” – моето си е мое, а чуждото е общо!
  Макар че и “тяхното” е взето от пак от “общото”, защото така ги учи “партията” и “вождовете”, повечето от които за криминални бандити и рецидивисти.
  А , конкретно за Камчия се вижда ,че вероятно всички къмпинги и заведения се изоставени даже доста преди някой в Москва да е чул ,че има съществува. Просто преди 10 години заради огромните пари откраднати в Русия, Лужков и другите путлеристки олигарси са решили сигурно да ги изперат в НРБ, а местните им лакеи са им посочили конкретно Камчия. Там всичко е било подготвено още преди това от местните и държавните бюрокраДи за “заменки”, или за купуването им от “наши дрогари” на “дрогарски цени”. И докато търсят “точните купувачи” и “точните заменки”, се появява Лужков с “готови пари”. Много пари.
  Но тези огромни средства не са подходящи тъкмо за един РЕЗЕРВАТ. Там не трябва да има застрояване , или ако има трябва да е минимално, с малко инвестиции, за да няма вредно въздействие в тази защитена територия, а не тези огромни бетонни СОЦкомуни и СОЦлагери, с които да се перат огромните далавери и откати в Русия и тук. Има и други места по-подходящи за такива огромни средства.
  Съвсем друг е и въпроса КОЙ? може да си позволи да “летува” в СОЦ-Камчия?!?!?
  Едва ли е за “всеки”? И уж е построена от общите данъци на московчани, а и сега се харчат доста милиони за поддръжката ѝ, но огромният лукс показва ,че пак ще е само за “избраниците” , а за всички московски деца.
  А на основният въпрос за статута и правата върху СОЦ-Камчия , трябва да се провери КОЙ? е собственик на земята? Има ли право да издига гигантомански СОЦбункери в резерват? КАК и ЗАЩО е построен точно там?
  И КОЙ? отговаря административно за точно този резерват? Каква шпион…… ПАРДОН! , каква “ту(ро)ристическа” дейност е позволено да “развива” в НРБ?…………и т.н……и т.н….

 18. П.П. малка корекция: ………огромният лукс показва ,че пак ще е само за “избраниците” , а НЕ за всички московски деца………..

 19. Видяхте ли тази страница?
  http://sok-kamchia.com/bg/%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8.aspx

  Омазани са с мед и масло от къде що има българска институция.

  И една дребна монументалност: първата ‘извънкласна форма’ в руското училище ‘Гагарин’ (елегантна врата невидимка към Европа) е ЖУРНАЛИСТИКА.

 20. До Павел Тинков
  Павле, благодаря за подкрепата. Навремето, извинявам се ако вече съм го споделял, т.н. цар Симеон две, туй по чичо Пенчо (Димитър Пенев) ме впечатли, трябва да е било в началото на 80-те години когато съветските генсекове бяха влезли в т.н. “гонка на лафетите” пред радио Свободна Европа изрази категорично мнението, че промените в България следва императивно тези в ссср. Запомних го и с днешна дата не мога да не му го призная. Дори Марко Рубио да стане спецотговорник за България пак няма да се получи скъсването с модела КОЙ. Ще го преметнат и него. Дежа вю. За това и всеки нишан дошъл от североизток, че вятърът на промяната а-а почва да духа по кремълските кули е добре дошъл у нас.

 21. Някой може ли да каже какви данъци е платил СОК-Камчия за последните 5 години ?

 22. За съжаление моят избраник не влезе в Народното събрание.Иначе чрез него от трибуната на НС бих поставила следните въпроси към Мин.председателя Б.Борисов.
  1.Каква е концесионната такса към днешна дата,която се плаща за земята за построеният курорт и съпоставима ли е тя с тази на други чужди инвеститори.
  2.Какви държавни и месни данъци и такси се заплащат и съпоставка с подобни луксозни курорти,включително и данък печалба от приходите.В случая,че са ниски не може ли да се отнеме концесията.
  4.Какъв е съставът на туристите,които пребивават там/в това число и деца/,колко са българите ,европейците и останалите в това число и руснаците.
  5.Еднакви ли са цените за всички туристи и публично обявени ли са.
  6.Кой поддържа инфраструктурата до обекта – пътища,пречиствателни съоръжения,комуникации.
  7.Правили се ежегоден одит от съответните български упълномощени органи за да не функционира обекта като мафиотски,където държавата не може да влезе.Последният одит публичен ли е.
  8.Какви мерки се предприемат в случаи,че не се спазват българските закони и предписания.
  9.За колко време е концесията.
  И ако не е изгодна може ли да се отнеме.Защото една земя имаме и природни дадености и трябва да ги пазим като очите си.

 23. Благодаря на правителството на Русия за това, че спасиха поне това кътче от българското черноморие! Намирам гореизписаното от г-н Инджев за опит за налагане на про-американски пропаганди. Втора година ще почивам на това райско кътче и откакто го открих не спирам да се благодаря, че остана поне едно такова от родното ни море. Няма изляти милиони тонове бетон, няма мутри, няма високо строителсдтво от което да ти се доповръща. Напротив природата е запазена за щастие в максимална степен, построени са невероятни спортни съоръжения и зали и отново приканвам всички, които вярват на коментираната дописническа пропаганда от страна на Инджев първо да отидат да видят с очите си за какъв рай говорим, пък после да хвърлят камъните.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.