Приказка за стълбата ( на корупцията) : те ги пускат, ние не ги хващаме мигрантите

НА СНИМКАТА: Съоръжение за преодоляване на “Великата българска стена”imagesС прости стълби, поставяни от двете страни на “Великата българска стена “ по границата с Турция, трафикантите и техните клиенти щурмуват и преодоляват елементарно шумно рекламираното съоръжение, което е предмет на голяма гордост на нашите власти пред собствените граждани и пред чужденците. Това научаваме от…БиБиСи. Ако не беше толкова просто като финт ( за който никой от ангажираните строители на Великата българска стена не се е досетил) можеше да се направи аналогия с френската непреодолима линия “Мажино” по границата с Германия, която обаче германците “просто” заобикалят и нападат Франция през Белгия  през лятото на 1940-та година.

Ама и турските колеги си ги бива, а. Явно и те ги пускат мигрантите, за да не ги хванем у нас.

Ако сте забравили, нека да помогна: репликата “ние ги хващаме, те ги пускат”, която новоназначеният главен секретар на МВР Бойко Борисов изрича ( без да си признава, че цитира героя на Силвестър Сталоуон в американския екшън “Кобра”), датира от 2002 г. https://www.blitz.bg/goreshtite-novini/bobi-belyata-edin-ot-bombadzhiite-zaradi-koito-boyko-kaza-quotnie-gi-khvashchame-te-gi-puskatquot_news322114.html

Имаме повод да си припомним това плагиатство на Борисов.

Във връзка с информацията на БиБиСи, че български корупционери на държавна служба помагат на негални мигранти да минават границата с помощта на стълби, трябва да актуализираме изтърканата фраза по отношение на турско-българската дружба в трафикантския бизнес.

“Те ги пускат, ние не ги хващаме”.

Милите ли, че това е възможно да се случва без по веригата да се предават съответните подкупи?

Тъжно-смешна добавка към “разкритието” е фактът, че българите научават от чуждата медия подобни новини, известни сигурно и на местните козари по границата с Турция. Което силно напомня на времето на т.н. соц. Добре известни на всички безобразия в страната минаваха за държавна тайна и трябваше човек да си настрои на вълните на Лондон радиото, за да чуе потвърждение на онова, което е видял и чул сам.

Остава сега от най-високо място в държавата да ни кажат, че от БиБиСи не ни желаят доброто с разпространяването на подобни новини ( в края на краищата имаме управляваща коалиция, сглобена от парламентарно мнозинство, формирано след истеричната пропаганда по въпроса за очакваните ужаси, свързани с уж прииждащите милиони мигранти). Точно това направи през март 2008 г. президентът Първанов във връзка с филма на БиБиСи за трагедията с децата в Могилино, който той нарече “антибългарска пропаганда” защото не бил направен с любов към България.http://www.mediapool.bg/parvanov-filmat-na-bbs-za-mogilino-e-chast-ot-antibalgarska-kampaniya-news136932.html

Все пак имаме и добра новина ( по стандартите на Първанов и неговия авер Борисов): българските медии обичат България! Някои ( предимно в интернет) си позволяват да критикуват официалната политика в борбата с несъществуващия бежански наплив, но чак пък да разкриват как с обикновени стълби се прескача любимият пропаганден бонус на Борисов и компания- това е табу, към което се отнасят с разбиране. Някак си не е патриотично да се говори и пише как милиони евро бяха похарчени срещу митичната бежанска вълна, която отгоре на всичко прелива когато си пожелае въпреки  отличното постижение на българското усилие като гранична държава в ЕС, която се бие в епилираните гърди ( да, косматата гръд на Бой Ганьо е демоде, но не и манталитета му да се хвали пред европейците “болгар, болгар”)  как се е превърнала във вълнолом срещу мигрантите.

12 мнения за “Приказка за стълбата ( на корупцията) : те ги пускат, ние не ги хващаме мигрантите”

 1. Поздравления за г-н Инджев!

  Не преставам да се възхищавам на великолепната серия от блестящи публицистични находки:

  “борбата с несъществуващия бежански наплив”,

  “вълнолом срещу мигрантите”,

  “митичната бежанска вълна”,

  “с обикновени стълби се прескача любимият пропаганден бонус на Борисов и компания”,

  и прочее, и прочее.

  Да сте жив и здрав г-н Инджев, и да ни радвате с все така стойностни публицистични произведения !

 2. Стените са построени вътре в тиквите на некои дрогари още от времето на соца, а сега “дозастрояват” и с допълнителни пУтриотични стени, и скоро ще се превърнат в завършени едностенници, макар повечето от тях да са вече такива.
  Ето малко истински факти ,които ТОТАЛно опровергават и другаТА основна измишльотина на жълто-кафявата пропаГАДност, на която се крепи симбиозь на “КОЙалицията” между Винету и пУтриотите:
  http://www.mediapool.bg/ipi-60-70-ot-stokite-v-targovskite-verigi-sa-balgarski-news268817.html
  Ето т’ва е ИСТИНАТА – 70% от стоките ,които се продават във веригите са от,….са от,…са от НРБ! И сега разните ПЛАТЕНИ от ОБРЪЧгархията телевизионни “всезнайковци” , които по цели сутрини мерят “вредните” вещества и цените на продуктите у нас и в Германия няма какво да кажат , освен че досега са служили само за платени “услуги” на своите сводници!
  Същото повтарят и пУтриотите, че всички стоки са били от “внос” , а както се вижда 70% от стоките там са само български. Подобно на пропагадността срещу бежанците.
  На тази тема тази сутрин се “упражняваше” “евродУпетатът” на КТБ и сие – жамбаски,а отгоре на това и по темата за “командированите работници” във Франция?!? При положение ,че досега Западна Европа е приела над 10 милиона икономически мигранти от НРБ и соцлагера?!?
  А такива пУтриоти ,като жамбаски говорят за търговски вериги и работници, а пък НЕ искат да приемат 2000-3000 бежанци , с което да облекчат положението не на бежанците , а на Италия и православните “братушки” от Гърция?!?
  Досега НРБ НЕ е изпълнила нито своят предприсъединителен договор,а и НЕ изпълнява поетите си ангажименти ,за което плаща милиони, има и 2 милиона гастърбайтери , усвоява по 5-6 милиарда всяка година, НЕ иска да приеме 2000 бежанци ,за да помогне на Гърция и Италия….и т.н……, а и извършва и допълнително пУтриотичен “емигрантски превоз” ,от граница-до граница, от чисто “алтруистични подбуди”!
  И след всички тези неща евродУпетът от КТБ и сие, и пУтриот гледа сламката в “чуждото око”, а не гредата в собственото си!
  Нека каже и колко от задълженията, които НРБ САМА е поела пред всички държави в ЕС, е изпълнила до сега, преди да иска още “облекчения” и еврофондове от ЕС???
  Може да пита и коалиционните си партньори от ГЕРБ, които повтарят същата пропаГАДност за бежанците и веригите, като него.

 3. Както много пъти съм имал удоволствието да споделя Иво може да бъде надминат само от Иво. И в двата случая иде реч естествено за Стопанинът на БЛОГА НИ. Имам само една препоръка. Не може ли снимката с резюме на статията по някакъв начин да стигне до “Джордж”. Нали така баце наричаще доскорошният премиер на Англия Камерън.
  Сега, нещо изключително актуално-важно. Напомням, че утре-5 септември от 18,30 часа пред МОЧА ще се отбележи една от “любимите” дати на банкянското слънце-5.09.1944г. когато според бочко, повторението е майка на знанието, България, ти да видиш, обявява война на ссср.

  https://ivo.bg/2017/08/30/%d0%be%d1%82%d1%81%d1%8a%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%b9%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%be/

  Пожелавам си поне всеки 10-ти от гласувалите миналият ноември да дойде. Над 20 хиляди. И се обзалагам, че бъзлюто бочко на мига подава оставка.
  Ех, мечти!

 4. Nestor,

  Разбирам и споделелям възхищението. Но ще призная, че понякога се чувствам адресат на онова обръщение на Св. Августин към слушащия музика в храма, с което мъдрецът упреква моментно последвалия удоволствието от музикалните интонации за сметка на ЦЕЛТА НА ДУМИТЕ.

 5. Както загадъчно би се изразил Швейк: “горе стават големи работи”.
  “Глава Чечни Рамзан Кадыров пригрозил, что выступит против позиции России, если та поддержит нынешнее правительство Мьянмы, которое притесняет мусульман. Выступление Кадырова было опубликовано 3 сентября на YouTube.
  “Если даже Россия будет поддерживать тех шайтанов, которые совершают преступления, я против позиции России. У меня есть свое видение, своя позиция”, — заявил он.”

 6. Внимание!

  Каракачанов искал армията да се включи в опазването на обществения ред.
  “Възможността армията да участва в опазването на обществения ред и да дублира функциите на полицията ще изисква сериозни ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ. Подобни промени биха довели до възможност армията да бъде изкарвана по улиците за хулигански прояви, ПРОТЕСТИ и други подобни събития!

  http://www.mediapool.bg/karakachanov-iska-armiyata-da-se-vklyuchi-v-opazvaneto-na-obshtestveniya-red-news268862.html

 7. Какви стени, каква вълна от мигранти, какви пет лева? Микс от хибридна пропаганда, отклоняване на вниманието и корупция. Колко араби са „нахлули” в България за последните 5 години? Едва ли са повече от 20000.
  А си спомням как по тодорживково време само за няколко години у нас се изсипаха /по „държавен заказ”/ двеста хиляди виетнамски „другари”! Никой не говореше за вълна от мигранти, никой не пищеше като ощипан. Нямаше бежански лагери – настаняваха ги веднага в специално предназначени панелни блокове и общежития в градовете ни, в т.ч. в София, редом с нас. Малките жълти човечета бяха мръсни, диви, невербални, мързеливи, нищо неумеещи. Независимо от тоталната им бездарност, незабавно бяха подсигурявани с работни места и маса привилегии. Нощем гонеха из махалите бездомните псета /виетнамски деликатес/ , задиряха жените /докато не им осигуриха контингент кубински проститутки/ и пиянстваха, а денем се скатаваха по „работните” си места… Заводските ръководства се бяха видели в чудо с т.н. виетнамски групи, които бяха задължени да приемат в предприятието си „в името на дружбата”. Нямаше „искам – не искам”!
  И за друго се сещам – няма ли някой политик или журналист да постави на всеослушание следните въпроси:
  1.Колко хиляди са постоянно пребиваващите у нас арабски мигранти и колко са пребиваващите руски граждани?
  2. Колко арабски мигранти са получили през последните 10 години българско гражданство и колко граждани на РФ са получили такова за същия период?
  3. Колко арабски мигранти са придобили в последните 10 години недвижима собственост у нас и колко граждани на РФ са се сдобили с такава за същия период?
  4. На база на получените отговори:
  – на какво основание потрошихме десетки милиони за телени огради срещу арабските мигранти, щом като стотиците хиляди руснаци не ни тревожат?
  – защо т.н. политици и държавници не спират да дъвчат темата за мигрантска вълна по южните ни граници, а за нахлуващите и настаняващи се у нас като в бащиния руснаци не обелват и дума?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.