Пак заметоха историческата истината под червения килим на официализираните лъжи

Няма да се включа в спора за 9 септември на емоционално ниво “за” и “против” от гледна точка на вината, морала и прочее основателни категории. Правото да отстояват позициията си на морално отвратени от възвеличаването на черната дата, отприщила червения терор, принадлежи на неговите жертви и близките им ( макар да е знайно, че робите никога нямаше да отхвърлят робството без наистина решаващата помощ на възмутените от робството свободни де факто и по дух хора).

Мислещите логично хора трябва да се запитат защо и българи, които не са пострадали лично от терора, го осъждат категорично – стига разумните читатели да могат да се абстрахират от стандартните обвинения и подозрения в нагаждачество.

Да, логиката е тази, която би трябвало да печели в спора около датата 9 септември. За съжаление тя беше посечена от самия президент Радев вчера, който в едно и също послание призова да се говори истината ( за 9 септември) , а същевременно заяви, че на тази дата не бил извършен преврат.

Хубаво е да се пледира за помирение, както направи Радев, но не и с цената на отричането на фактите. Да отречеш военния преврат ( на кръга “Звено”), извършен от съветската агентура в условията на обявената вече война от СССР на България и в пълен синхрон с настъплението на окупационната Червена армия, е просто абсурд. Някой може и да може да се примирява с абсурдите, но чак да ги обявява за повод за помирение е прекалено.

В този смисъл Радев се изказа не много по-смислено от говорителите на “правдата” за 9 септември, като Корнелия Нинова и нейният пловдивски конкурент в БСП Георги Гергов. Впрочем и двамата, както и Радев, също не твърдят (вече), че е имало революция на 9 септември. Те “само” изброяват бонусите на “строя”. Избирателно, разбира се.

Гергов например изтъкна, че “тази партия” , т.е. БКП\БСП ( т.е. едно и също нещо, обединено в понятието “тази партия”) е строила “тази държава”. Не са хората на България, не е народът, не са трудещите се вкупом, а “тази партия”.

Само че логиката отново е смачкана в тврденията на Нинова и Гергов. Защото те трябва да отговорят на резонния въпрос защо при толкова успешно , според тях, партийно-държавно строителство и възход на партията-държава, се наложи тя да изпрати на съд собствения “пръв партиен и държавен ръководител” ( както биваше наричан подмазвачески по негово време) Тодор Живков, след което наследникът му на поста Петър Младенов определи наследството му като “апокалипсис”, а самият Живков “прозря” на финала, че “социализЪма е едно недоносче”.

Нинова, Гергов ( който не пропусна да спомене , че победата на Радев на изборите е червена), както и самият Радев, не желаят да отговарят на логичните въпроси по две причини:

1. Никой не им ги задава- нито в медиите, нито в партията им, нито по митингите и по време на други подобни надлъгвания, чиято цел е единствено да се подгрява едната емоция. На нея, а не на логиката, се базират изборните резултати на избраниците – от Нинова, до Радев. Без тези емоции нямаше с какво да се наторява нивата на днешните червени спекуланти, продаващи залежала стока пред урните.

2. Не признанието на вината за терора е най-страшното и недопустимо за въпросната партия деяние. Има нещо по-лошо от това за нея. Истината за причината да си признаят ( временно) за произведения от тях апокалипсис в икономиката и за социализЪма като недоносче е в рефлекса им да се кланят безропотно на Москва. Когато там задуха вятърът на самопризнанията в София той се превърна в ураган, неудържим дори за удържалия без проблем 35 години властта Тодор Живков. Помете го като сламка, за която се хванаха удавниците на един безмълвен пред волята на Кремъл пленум, който най-напред му ръкопляскаше на трибуната, а след това го заклейми. Така искаха съветските другари и точка.

тодор живков погребениеНо как пък поне един “революционер” и “истински български комунист”, сред ликувалите толкова дълго пред портрета му, не гръмна пушка в негова защита? Запитвали ли сте се? Или си признавате че срещу московския ръжен не се рита?

Не социализЪмът, а русофилството се предава у нас “по полов път”, защото е вид самопредлагане с любов любов на чужд, винаги доминиращ похотливец. Русофилството е суеверие за невежи, които не си правят труда да научат историята на собствената си страна и партия. Нейният основател Благоев им го е казал още преди един век, но те и него не искат да слушат- защото шефовете им се ослушват за кремълския камертон и продължават да дават тон за песен, чиято цел е  единствено собственото им луксозно оцеляване на политичския връх, катерейки се по превитите гърбове на суеверниците с ниски доходи и висок праг на търпимост към лъжите, с които редовно ги захравнат по “празници”, като 9 септември.

И още нещо- басирам се, че в сънищата си червените вождове виждат кошмари от евентуалното замогване на широките народни маси, за чието благосъстояние тяка лицемерно скърбят, яхнали луксозните си западни автомобили. Ако това се случи- кого ще манипулират да им гласува ( привилегиите)? Колкото повече бедни има, толкова повече хляб за партийната олигархия, търгуваща с нещастието на носталгиците по “безплатното” живуркане ще има. И обратното. Обаче да се постигне замогване не е лесно в  страна, в която истината системно се замита под червения килим на официализираните лъжи. Ето защо видните другари и другарки могат да спят спокойно на кълката на увереността, че (поне за тях) хляб ще има още дълго.

19 мнения за “Пак заметоха историческата истината под червения килим на официализираните лъжи”

 1. И така, в НРБ не е имало преврат, и в същото време не е имало и никаква “революция”?!?
  Е ….тогава КАКВО е имало?!? ЗАЩО трябва да има “ПОМИРЕНИЕ” щом НЕ е имало ….НИЩО на 9 септември 1944г.. Излиза че според Решетниковият ()Резидентски Резервист(Р.Р.Р…..) просто ей така 45 години “ПАРТията” МУ е “празнувала” една НИЩО не значеща дата – 9 септември?!?
  Тогава що НЕ са “празнували” 3 МАРТ 1918г. за “национален празДник” преди 1989г.?!? Тази дата поне отбелязва НАЙ-голямата военна победа в най-новата ни история. А решетниковият “ПАРТиен кадър” поне това трябва да знае, макар и БНА да беше подчинена на политкомисари и си беше , и все още е, “ПАРТийната” “армия” на БКП/бсп, наред с милицията и ДС.
  И защо въобще ()Резидентурният Резервист споменава 9 септември , който в краен случай може да се приеме за “партиен празДник” на БКП, на който НРБ става колония на Сталин, а БКП е само колониалната му “ПАРТийна” администрация в НРБ.
  Ако Решетниковият ()Резидент “отбелязва” всеки партиен празДник на всички партии в НРБ , няма да му остане време за националните празници. Макар че повечето “ПАРТии” в НРБ са клонинги на БКП, която от своя страна е задунайският клон на КПСС. От което следва ,че на 9 септември се отбелязва в крайна сметка колониалният “ПАРТиен” празДник на КПСС в НРБ.

 2. “Правото да отстояват позициията си на морално отвратени от възвеличаването на черната дата, отприщила червения терор, принадлежи на неговите жертви и близките им ( макар да е знайно, че робите никога нямаше да отхвърлят робството без наистина решаващата помощ на възмутените от робството свободни де факто и по дух хора).”
  Много ми хареса , ще го запаметя и постоянно при повод ще го цитирам:”РОБИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ОТХВЪРЛЯТ РОБСТВОТО, БЕЗ РЕШАВАЩАТА ПОМОЩ НА ВЪЗМУТЕНИТЕ ОТ РОБСТВОТО СВОБОДНИ ПО ДУХ ХОРА!”

 3. Позволявам си, без негово разрешение да пусна част от постинга по предишната тена на КЛЮКАР. Точно тук му е баш мястото. “Имах в ТЕТ съученик/свястно момче/ с баща партзанин. От него научих тогава една “партийна тайна”. Месеци преди 9-ти септември е имала мащабна/ войска и жандармерия/ акция срешу партизаните от отряд “Хаджи Димитър”. За да оцелеят, пръснали се на малки групички. Скитали се гладни из гори и шубраци с месеци .Някои не издържали на глад и слезли по селата да се предадат. Чак тогава разбрали за “новата власт” от 9-ти септември!
  Но имало някои, които се крили до Димитров ден/ 26-ти октомври/ без да знаят, че са “завзели” властта!

  Posted by клюкар | септември 9, 2017, 22:14

 4. Мда-а.Отново е септември(който според сакралните писания трябваше да бъде май,ама май не им се получи нещо на другарите комунисти),те отново са тук,все са си същите нагли,непроменени,наследници на терористичната,най-антибългарска партия.За N-ти пореден път българските комунисти говноядци(това по В.Суворов се стягат за “бой последен”,потягат изпосталялите си редици и с фалшив патос се самонадъхват Тука сме,много сме!Нещо ми се изгуби като “информация”по продажните медии за масово оглупяване и оскотяване на природонаселението за традиционното им пошло сборище на яз.”Г.Димитров”,пардон “Копринка”.Те,нашенските комунистически фарисеи никога не са блестяли с особен ум и богато въображение,така че не ми е трудно да си представя как е протекла бира-скарената им вечеринка,включваща “възторжени” и фалшив патос-всичкото това гарнирано с кухи комунистически фрази и безсмислени,изпразнени от всякакво съдържание,лозунги от времето на правешкото говедо.Стопроцентово съм сигурен и съм готов да се басиран с всекиго,че на фона на целия този противен словесен бълвоч ашладисан с откровена постсъветска и пропутинска пропаганда,гарнирани с развети парцали обрамчени със сърп и чук и колорадси бръмбари на реверите,под неспирния акомпанимент на балалайки и бурни,незатихващи руски казачоци и пляски,нашенските национални предатели в неописуем транс(макар че особено им се услажда всеки пореден Евротранш,който успеят да докопат крадливите им кунки)ще тъпчат,разкъсват и(за да хване по-голям дикиш!)горят флага на обединена Европа,ще плюят и попържат с комунистическо вдъхновение Гейропата,Толерастите,НПО-тата,соросоидите и всичко подобно,което би се изпречило пред жалкия им поглед и с умиление ще си припомнят”славните”години на социалистическото им строителство(га бяха галиба млади и наивни,а сега са стари ,озлобени и тъпи гьонове)Ще споменат с добро и влажен блясък в очите примесен с проникновен телешки възторк и правешкия кютук дето така славно управлява като “пръв държавен ръководител”,посторои такъв развит,зрял,презрял социализъм(да не са пропуснали дано и построените две Българии),че накрая фалира блестящо поверената му държава.Ясно е,че в пълен синхрон са пригласяли на разбойническата комунистическа шайка зомбираните им привърженици(хич биля бива ли да не си заслужат безплатното мероприятие плюс бира-скарата на корем).Не ги съжалявам тези нещастни,мухлясали,прогнили и промити мозъци,застинали и изгубени някъде в прехода,вечно тъгуващи за комунистическите неудачници,фанатизирани”антифашисти”,закоравели сталинисти с бетонирани в кухите им чутури сърпове и чукове.Изобщо не е за съжаление цялата тази паплач,която се е поставила доброволно и безропотно в услуга на нашенските говноядци-тази прокремълска пасмина,която отново гордо дефилира в угода на азиатските си господари.Жалки негодници,за които няма родова памет,които на най-българските празници,6-ти и 22-ри септември,се крият като плъхове в дупката си,от където по даден от разбойническата им партия знак изпълзяват,за да почетат”сакралните”им за нещастните им заблудени душици дати 7-ми,8-ми и 9-ти септември.

 5. Малко числа. Една от най-кървавите и продължителни граждански войни в голяма страна е тази в Раззия. Която на практика още не е свършила. В горещият й период- 1917-1922г. общо участва-червени, бели, зелени и др. около 3% от целокупното население на руската империя. Всички останали, ерго, са готови да приемат изхода й.Какъвто и да е той. Пак, после ще се оправят. Както и стана.
  В България, на 9.9.1944г. членският състая на БРП(комунисти), редовно и нередовно отчетени, каквото и да означава това, е 3000. В чест на 45год. от “светлата дата” през 1989г. партийните историци получават от ЦК на БКП задачата, да правят да струват но да докарат жертвите на монархо-фашизма от 23 септември 1923г. до 9.9.1949г. поне 5000. Пряко сила, вкл. и с помощта на”симпатизанти”-откровени бандити” дотъманяват поръчката.
  Дали са известни горните факти на боклуците приканващи да плеснем с ръце и се прегърнем, независимо от властовите им позиции и като как биха ги тълкували. Питам аз и отговор не чакам.

 6. Поправка. … от 23 септември 1923г. до 9.9.1944 поне 5000.

 7. Да се чете накрая:вечно тъгуващи за КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ НИМЕРИ неудачници,,фанатизирани”антифашисти”…

 8. Отново ударих гредата от бързане:ХИМЕРИ

 9. Копринка 2017. Краят на пътя – “хибридният”.

 10. Наблюдавайки медийната пропаганда забелязвам следното. Признават се репресии, убийства от народния съд , и т. н. но къде е русияссср. Те просто ги няма. Ама те нямат нищо общо с тези неща.

 11. Явно бившият генерал, заменил офицерската чест и честта на пагона изобщо с послушание пред кликата на др. Нинова, ще продължава да ръси пропагандни клишета, писани от съветниците му в президентството – всички до един прононсирани комунисти, пардон, социалисти, както са се маскирали днес /вероятно временно, докато мине бурята, както казваше правешкият титан на мисълта/. Налага се на г-н Радев да му се зададат няколко въпроса, той като изявленията му не подхождат на ролята, която иска да играе – обединител на нацията. Е, г-н Радев, щом като не е преврат случилото се на 9 септември 1944 г., какво е тогава? Преди 1989 г. се налагаше пропагандистката теза на БКП, че това било началото на социалистическа революция, макар и преминала през преходен период /т. е. докато се избият повече опоненти на режима, както и да се обезглавят онези лидери на партии, подлъгали се да станат партньори на БКП в т. нар. Отечествен фронт, послужил само като параван за узурпирането на властта от комунистите в последвалите не години, а месеци след 9 септември 1944 г. И така, г-н Радев, известно ли Ви е, че на 9 септември 1944 г. с преврат, извършен от няколко офицери, свързани със “Звено” е свалено едно продемократично, прозападно правителство, оглавено от земеделеца Константин Муравиев /Г-н Радев, Вие и Вашите съветници смятате ли земеделците за фашисти? Питам, защото партията, която издигна кандидатуата Ви за държавен глава твърди, че на 9 септември 1944 г. било съборено монархофашисткото правителство и т. н. В правителството на Константин Муравиев взеха участие известни личности, които Атанас Буров и Никола Мушанов / и те ли бяха фашисти, г-н Радев?/. Това правителство само за няколко дни възстанови Търновската конституция, върна демократичните права и свободи, отмени репресивните антиеврейски закони, разтури организациите с пронацистка идеология и ориентация, изведе страната от Тристранния пакт и обяви война на Германия. Защо тогава днес БКП и наследницата й БСП продължават да твърдят, че на 9 септември 1944 г. били свалили монархофашистката власт?! Г-н Президент, за всеки честен и здравомислещ човек е ясно – на 9 септември 1944 г. с помощта на нахлулата в страната ни без никаква военна необходимост чужда окупационна армия, бе поставено началото на последвалото узурпиране на властта от БКП и включването на страната ни в следвоенната сталинова империя. Затова датата 9 септември 1944 г. не е повод за празник, а за тъжен размисъл и поука. И докато наследницата на БКП – БСП продължава да сипе лъжи и заблуди за истинският характер на случилото се на 9 септември 1944 г., всякакви призиви за помирение ще останат без отзвук в главите на комунистическите пропагандисти от “Позитано” 20.

 12. Миналата година на 9 септември уж надпартийната и служеща на обществения интерес БНТ надълго и нашироко отрази сбирката на БСП в Борисовата градина, като даде възможност на доста от присъстващите там да възвеличават най-пламенно датата 9 септември 1944 г. След това само за десетина секунди бяха показани кадри от митинга пред паметника на жертвите на комунистическия терор пред НДК. Отправих протестно писмо до директора на дирекция “Информация” в БНТ г-н Даниел Чипев, но и до днес нямам отговор. Тъй като писмото ми бе с копие до СЕМ, от там веднага ми отговориха,че критиката ми към БНТ е основателна. Вчера гледах централната емисия новини от 20,00 ч. по БНТ. Нито дума, нито ред за състоялите се митинги на репресираните от комунистите след 9 септември 1944 г. Веднага след изявленията на президента Радев по повод датата 9 септември 1944 г. бяха показани кадри от сбирката на БСП в Борисовата градина и отново пред камерите на БНТ участници в тази сбирка внушаваха колко “велика” била тази дата в българската история. Сега сядам да пиша ново протестно писмо до БНТ.

 13. Re: ВЕСЕЛИН СТАНЕВ | СЕПТЕМВРИ 10, 2017, 19:16

  Много, много точен коментар!

 14. Извинявам се за евентуалното повторение но не го виждам коментара който се опитах да пусна преди минути. Опитвам пак.

  Намазаният пехливанин красимир велчев който беше впечатлил преди време царичока симеон 2, последното по чичо Пенчо (Димитър Пенев) с побългарени от него постулати на Макиавели от “Владетелят” пак се е изходил подобаващо на събора при язовир Копринка и пак чупи тъпомера с “логика”. Ама отдолу, в коментарната част, как хубаво са го нахранили и него и другите съборяни.

  “Като всеки народ и сред руснаците има и добри и лоши, и умни и глупави, и симпатични и противни, но няма съмнение, че Руско-съветската империя системно е погазвала българските интереси в полза на имперските си домогвания. Останалото е платена пропаганда на същата тази империя и шарани, които й се хващат.”

  “Стига с този мит – ,,Любовта кум Русия”. Разпространява се от самите руснаци и от Петата им колона – БСП и Атака! Аз НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИТЕ и не познавам нормален човек, който да ги обича!”

  “Каква любов, от какви столетия? Красимир Велчев чел ли е мнението на Левски и Захари Стоянов по въпроса? Кой уби Стамболов? Наследниците на зверски избитите след 9 септември 1944 г. ли обичат Русия? Или тези с ограбените фабрики и селскостопански земи? Май останаха само лумпените.”

  “Айде стига с тоя руски народ и Путин къси”

  “Нормалните българи обичат собствения си народ.
  Герберите и останалите червени изкопаеми – рассийския такъв.”

  “Стар виц: “Хомосексуализъм, лезбийство, педофилия, содомия, българо-съветска дружба ….”
  Отговор

  “Това е извратено, бе! Не емпатия(симпатия),а ?ЛЮБОВ? към държава и цял един народ? А? Много абстрактна ЛЮБОВ бе, хора! Имахме и любима Партия!”

  “По-големият проблем не е Рсия а русофилите. И любовта е само платена. Продажни жрици/жреци на платена любов ”

  От мен-ДГД от една долна, мръсна гад за копринканджиите.

 15. До GTR,

  Благодаря за видео клипа,

  Много точно е наречен, но малко уточнение

  Не “Сделан я в СССР” а “Издялан я в СССР”.

  Това са изтрещяли малоумници, които нямат никакво бъдеще. Тяхното време безвъзвратно си е отишло, както ще си иде и Путинизма, Чучхе и Чавизма, но за тях това е тяхното аз. Те живечт с миналото и подобни псевдо-комунистически шоу-клоунади са им в дълбоко в сърцата.

  За нещастие тази мракобесна сган от комуняшки зомбита, ще си отиде като направи много още злини на човечеството. Гледайте какво става в Северна Корея, Венецуела и Русия
  Това са последните бастиони на злото и то няма да си отиде безболезнено.

  Поздрави.

 16. Този текст чаках. Великолепно! Браво Иво и благодаря!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.