Не се подлъгвайте по картинката ( на подлъганите българи) край “Копринка”

Понеже нищо ново не се случва ( на пръв поглед) , би трявало да подмина с безразличие поредното русофилско сборище край язовир Копринка ( бивш “Георги Димитров”) на годишната демонстрация на “любов към Русия” чрез безплатно извозване с абтобуси на екскурзианти от цяла България. Както на самоубиец не можеш да помогнеш да живее, ако твърдо е решил да се пресели в отвъдното, така и на руски слуга в България няма как да обясниш човешки що за уникат е той, участвайки физически в подобен психически тормоз над здравия разум на останалите българи, които никому не хрумва да обединява чрез кебапчета и автобусни разходки в името на дружбата с определeна държава и нейния народ.https://kafeneto.wordpress.com/2017/09/11/патриоти-ама-руски/

Упоритостта, с която тези нашенци повтарят мантрата за любовта на българския народ към руския народ изисква обаче обаче поне малко насрещна последователност в припомнянето на истината. Защото на русофилското сборище и този път са се изказали официални лица, на които не е простено като на простите и неуките да говорят лъжи и да правят обобщения от името на  българския народ.

Съпредседателят на групата за дружба с Русия в Народното събрание от страна на ГЕРБ Красимир Велчев, в опит да се хареса на всички , намеквайки край изкуствения водоем ( залял по волята на режима в съветизираната България безценни за българската история артефакти – “някакъв си” тракийски столичен град Севтополис https://frognews.bg/kultura/art-jungla/unikalen-proekt-vazkresiava-antichniia-sevtopolis-zaliat-tonove-voda-komunistite.html ), че политиката трябва да се разграничава от народната любов към Русия ( т.е. ние не се кланяме тук на Путин, макар да не смеем да го заявим открито). Той отново и отново си позволява да дудне от името на всички българи. А пък Галина Стоянова, кмет на Казанлък, казала, че дължим свободата си на руския народ.

Това за приносителя на свободата от страна на един цял народ, най-несвободният в Европа и до днес, който дори русофилът Иван Вазов призовава през 1916 г. в стихотворението си “На руските воини” първо да освободи себе си, пък тогава да идва да ни носи ново иго,  е дървено желязо, което не могат да смелят стомасите на поразените от невежеството си български мужици. http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=14&WorkID=4114&Level=2

Просто ще пропусна да го дъвча пак само, защото ни се предлага като дъвка за пореден път от папагали с речников лимит на развалени записващи устройства, отказващи да прочетат някоя статия или книга, изписани по темата ( преди съветизацията на България и след разпада на СССР) каква е била истинската цел на руската война на Балканите.

Те не желаят да проумеят, че такова нещо като “руски народ” ( преименуван след това на “съветски”, а вече и на “росийски” от Путин и кликата му) не съществува в имперската армия, съставена от десетки националности. Някои от тях, като украинската, са били преобладаващ етнически елемент в експедиционния корпус, изпратен да се бори Проливите да бъдат завладени и Черно море да бъде превърнато в “руско езеро” в изпълнение на виденията на Петър Първи, обявил Московията за Русия през 1721 г. https://www.24chasa.bg/novini/article/4780635

Признак на обикновена глупост е да рекламираш любовта между цели народи ( особено , когато собствената ти любов към чуждата държава е платена с постове и привилегии), съставени от милиони хора с различни възгледи по въпроса за това кого обичат лично. В България обаче е пълно с желаещи да доказват, че “любов насила има”, обратно на жийската мъдрост, че такава не е възможна. Не помагат никакви доводи от дългия списък с доказателства, че българите масово бойкотират Русия като страна за заселване, получаване на образование, месторабота и дори като обект за разглеждане по туристическа линия. Огромата притегателна сила на западните демокрации, където доброволно пребивават, заселват се или се обучават днешните свободни от натиска на тоталитарната държава българи, не е никакъв “аргумент” в очите на онези, които се опитват да изобразят сборището на “Копринка” като алтернатива на реалността. Ето защо им е толкова важно да проагитират и съберат на едно място под значената на Русия и на покойния СССР колкото се може повече нашенци, извозвани от години на сборището след неустоимото за тези несретници предложение да се повозят за чужда сметка.

Наблюдавайки на 5 септември миналата седмица пред МОЧА каква търпимост проявява полицията към “цапането на паметника” с надписи, които нямат отношение към “съветското освобождение”, за пореден път си дадох сметка колко устойчива е вината на властта за това, че охранява живата на съветското влияние след кончината на самия Съветски съюз. Ако напишем със спрей на паметника нещо, което изразява твоята същност на футболен запалянко ( огромни надписи от този род могат да се видят и в момента там), нямаш проблем. Но ако изпишеш истината, че това е паметник на окупаторите, те арестуват и разкатават по полицейски участъци с белезници и те заплашват с прокурори и съд.21314692_10155573688117416_7025120913201081989_n

Тук държавата стои зад съветската руската претенция българският народ целокупно да обича руския- при цялата ( обяснена по-горе) безсмисленост на това твърдение. Докато стърчат жалоните на съветското робство в България, които със самото си присъствие декларират “признателност” към “двойните освободители”, това положение няма да се промени. Това е положението.

Така че, ако търсите истинския виновник за тази картинка, не се подлъгвайте по сборището на подлъгваните българи. Сметката трябва да бъде поискана от онези, които видяха сметката на “либерализма” ( т.е. автентичния стремеж на българите към европеизация след дългата съветизация), прегазен от “гражданско-европейски позиции”. Вредата , която те нанесоха, е далеч по-голяма за истинското европейско развитие на България от щетите от наводнените на артефактите, нанесени от откровеното русофилството на простите, с които простият ни премиер така отлично се разбира и чрез посланията на своите пратеници пред сборищата им. Разлика между вредителите и охранителите на преклонението пред лъжата няма.

11 мнения за “Не се подлъгвайте по картинката ( на подлъганите българи) край “Копринка””

 1. Сбирщината от бивши партийни секретарки, измислени АБПФК, и другите партийни “кадри” , единствената “квалификация” на които е да “служат”(по пълна програма!) на ДС,БКП и СССР, няма особено значение. Те друго не са правили след 1944г., а следователно и НЕ могат, да правят ДРУГО.
  Милиционеро-монархистите от ГЕРБ – тоже!
  Милиционер не става за либерал , а едва ли става и за гражданин и то “развит гражданин”. Така че от доживотните милиционери , които са отишли да се видят със старите си партийци от БКП на по скара-бира, и междувременно са изръсили някой незабравен бутафорен лозУнг от времто на соца, не може (и НЕ трябва!) да се очаква нещо “развито”, и нещо “гражданско”! Милиционерският манталитет не позволява да се мисли нито политически , нито партийно. И това се доказва и с всеки следващ все по слаб мандат на Винету. Вместо да е обратното. А и няма коалиционни партньори ,които биха могли да поправят нещо от това, защото той все “си ги избира”, такива.
  МОЧА е въпрос ,който може да се реши на местно ниво в София. От софийските избиратели се решава СОС и кмета на София. От кметството в София Винету стана и премиер. И сега от София трябва да започне обратният процес . И за МОЧА , включително.
  П.П. Сигурно гербаджиите са си взели от “деликатесният” суджук на Копринка. Има с какво да се “похвалят” пред началниците си от БКП ,докато ги пекат на общата си скара.
  Няма да я карат само на рублофилската скара, я, щом са се докопали до евросуджуците. И така следват милиционерската “максима” на “вожда” си – голям евросуджук изяж, големи МОЧИ не гледай!

 2. За „липсата” на работна ръка в България и назначаването на „всичко, което мърда” (по В.Симеонов), стига да е руско !

  Нямало работна ръка, липсвали работници за определени специалности, това е новият ХИБРИДЕН БЛЪФ, легитимиращ назначаването у нас на работници от трети страни, извън ЕС. В русифициращата се с бързи темпове България под това понятие „ работници от трети страни” се разбира основно РУСНАЦИ!

  В бюрата по труда за 2017 г. са регистрирани около 270 000 безработни българи , от които около 26 300 висшисти, на които бюрата по труда би трябвало да търсят и предлагат работа. Сигурно още толкова безработни българи си търсят работа САМИ и не са се регистрирали, защото не вярват, че бюрото ще им помогне .
  Безработни българи с различно образование и специалности масово споделят във форумите, че фирмите, които търсят работници чрез бюрата по труда, са оставили молбите им за работа без отговор и внимание, въпреки че напълно отговарят на изискванията в обявите !!!
  Това означава само едно, че няма липса на българска работна ръка, но свободните позиции се пазят и предлагат на други, на чужденци ОТ ТРЕТИ СТРАНИ !!! Ония, за които рубладжията Калфин (като социален министър) беше измислил прословутата „синя карта”, която им дава редица привилегии за назначаване на позиции със заплата минимум три пъти по-висока от средната за България ! За тези му усилия го наградиха с поредното изпращане на престижен пост в Брюксел!
  С тази мантра за липсата на работна ръка нашите политици –руски патреоти, като Валери Симеонов, много хитро и обосновано обслужват сценария на посоль Макаров (чиято тясна специализация е именно устройването на руснаците в чужбина) за намиране на престижна и добре платена работа на хилядите “постоянно пребиваващи” в България за сметка на българите, разбира се ! Да се чуди човек защо работодателите минават през сложните процедури за наемане на чужденци, защо попълват десетки документи, плащат по 400 лв за разрешителни, както транспорта и жилището на чуждия работник, а не наемат някои от 270 000 –те хиляди регистрирани в бюрата по труда българи ??? Някаква тайна квота ли им е спусната на българските работодатели от КОЙ ?!
  И после лицемерно се чудят защо „всичко, което мърда” у нас, по израза на Валери Симеонов, напуска презглава България !
  Тази година курортисти българи се оплакваха по кворумите, че обслужващият персонал в българските хотели не говорел български и това им създавало сериозни затруднения, които провалили почивката им. По какви критерии е бил нает този персонал, след като поради незнание на езика не е в състояние да се справя със задълженията си ? Как по какви! По макаровски критерии, разбира се!
  Наскоро чух Валера Симеонав, на когото са възложени и „обязаностите” да бори демографския срив в България, да споделя пред една телевизия следните мъдри и бодри разсъждения по темата: те там като работят по курротите ще се запознаят, ще се изпоженят (за рускини разбира се!) 🙂 И ооп ! Щели сме да си решим набързо демографските проблеми… Бедни ми Валери! Българинът, за разлика от други етноси, винаги е бил отговорен към здравето и обучението на децата си и затова, когато го лишиш от поминък , от възможност да изкарва честно прехраната си, се въздържа от създаване на многодетно семейство или напуска родината си. Казват, че тази година у нас са били назначени над 3000 чужди работници от трети страни(може да са и повече!), които са заели работните места на поне 3000 българи, които,на свой ред, принудени от безизходицата, ще поемат към Терминал -2.

  Така, че цялата тази изкуствено раздухвана паника във връзка с уж „липсващата” работна ръка в България е един хибриден блъф, измислен в путинските лаборатории, който цели „да устрои” плъзналите като хлебарки по най-живописните кътчета на България постоянно пребиваващи руснаци.

 3. ДГД от една долна, мръсна гад!
  “Икономиката, глупако!”
  А раззийската под мъдрото и вещо ръководство на путя къси дава всички от себе си, час по-скоро Раззия да “цамбурне”. Да му мислят после нашите коприканджии.
  Вижте долу какво е съотношението между иждивенците в матушката която упорито крачи към стандартите на третият свят и страните от първа категория.
  https://www.svoboda.org/a/28726081.html

 4. НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОБЯСНИ НАЗВАНИЕТО НА ТАЗИ ГРУПИЧКА-НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ,РУСОФИЛИ ТОВА НЯКАКВА НОВА НАЦИЯ ЛИ Е ИЛИ ЩО? ЗНАМ ЧЕ ИЗМИСЛИХА МАКЕДОНСКА,ТРАКИЙСКА ,ДОБРУДЖАНСКА НАЦИЯ ,НО ЗА НАЦИЯ РУСОФИЛИ ЗА ПРЪВ ПЪТ ЧУВАМ,ДАЛИ НЕ Е НЯКАКВА НОВА ХРУМКА НА КОМИНТЕРНА?ААА?

 5. Към KRISTO:

  Въпросното движение, което се представя за най-голямата неправителствена организация в България ( Борисов избра да демонстрира предизборна близост тази пролет единствено с нея от всички неправителствени формации ), беше откроено като уникално в света от самия Решетников. Иначе казано, той определи създаването на движението като най-големия успех на руската хибридна война в чужбина. Никъде другаде “патриотизмът” не е каращисан толкова демонстративно с русофилството ( има сръбски националисти с проруска насоченост, но не се дефинират изрично като националруснаци, както нашистите).
  Повече по темата в сбит вид: http://www.dnevnik.bg/politika/2017/09/01/3033495_rusofilite_patrioti_izmestiha_rusofilite_nostalgici/

 6. Русификация по всички направления. За СЕФТОПОЛИС – столицата на Одрисите са я ” консервирали” докато напълно променят историята ни и изкарат че тези земи са изконно руски. Там където започват митовете и легендите свършва науката история. Да припомня че фактите ( а не митове и легенди) са че сме АВТОХОНТЕН ( МЕСТЕН ) народ създали първата писменост, първото обработено злато, първото строителство с квадри ….. С една дума сме най-древната цивилизация.
  До SMS чудесен коментар. Да допълня че се работи по въпроса отдавна. Тази година ми направи впечатление следното. Едни наши познати ми разказаха че отрано направили запитване за почивка на хотел в наш курорт. Казали им 3000 ( двама с малко дете не е олинклузив). Избрали Гърция, където било много по евтино за същите условия. И се сетих че отдавна за почивка в България е по евтино да се мине през чужд туроператор.ЗАЩО ЛИ??? Ето как бързо си отговаряме на въпроса чии са големите хотели.

 7. ИНДЖЕВ, ВЪПРОСА МИ БЕШЕ РИТОРИЧЕН.
  МОИТЕ АДМИРАЦИИ ЗА УПОРСТВОТО…

 8. До:ВЕСЕЛИН СТАНЕВ
  Чувал съм, че прабългарите били ТРАКИ, които заедно с Александър Македонски воювали из Азия, където в последствие образували най -различни кратковременни държави в Азия и в Европа. Някои даже стигнали до съвременна Италия и Франция.Скоро путинова Русия забрани всякъква археологоя в Онгъла, защото се оказва, че надписите били на …гръцки! Защо ли е така? Накрая Аспарух се е заселил в прародината си под Дунава.
  Траките са били отлични бойци и нищо чудно да са били наемници при Александър. Още Омир пише в Илиада, че са се били на страната на един от любимците на Боговете от Олимп/не си спомням точно кой/.
  Разбира се, колкото по- назад във времето се връщаме, толкова повече са възможни спекулациите/руснаците само с това се занимават! /
  До ПСВ е нямало твърди между държавни граници.Нямало е НИКАКВИ документи за самоличност, още по -малко с указвана националност .Много рядко, и то за предоставяне на някакви превилегии са се раздавали някакви бележки на конкретен човек../във Франция passeport било документ за преминаване през пропускателен пункт, , а в Италия passaporto е било бележка за разрешаване на пребиваване в пристанище./
  Едно е безспорно , Аспарух е основал България в Запорожието в 671г. и я е разширил на юг от Дунава в 681.
  С цел закрепостяването на СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ РОБИ, Ленин и Стали първи в света МАСОВО и експресно въвеждат паспортизация! За българи ГИ записват ЕДИНСТВЕНО преселниците от поддунавска България Дори Ленин с нарочен декрет “възродява” казанските българи на татари , а държавата им я преименува на Татарстан. И когато се говори за НАЙ-ГОЛЕМИЯ геноцид в историята -унищожаването на етническите българи в СССР, се има предид масовите раззстрели и гладомора на МИЛИОНИТЕ , които са се САМООПРЕДЕЛЯЛИ като българи от КОРЕННОТО население на Украйна.
  / Ами то и НИКОЙ от арменците при геноцида е нямал паспорт-тескере! СОМООПРЕДЕЛЯЛИ СА СЕ като арменци! или са издавани от съседи-турци!!!/
  Отделно Ленин и Сталин са избили десетки хиляди преселници от “Задунайска губерния”.
  Рабира се, това са неща АРГУМЕНТИРАНИ от приятели, които са много по- напред с материала от мен. Аз съм най-обикновен клюкар.
  Поздрави! От КЛЮКАР.

 9. Риторичен въпрос! Какви други видове въпроси има? Никъде не открих да се говори за русофилска нация. Дори и по коминтерновски.
  Риторично казано-голям ум,голяма работа. Явно израснал около брега на язовир Купринка.

 10. “А пък Стела Георгиева, кмет на Казанлък, казала, че дължим свободата си на руския народ.”- цитат от статията.

  Нека направя малка корекция – кмет на гр.Казанлък е Галина Георгиева Стоянова(ГЕРБ),но коментарът ми е за друго.
  Мисля,че организирането и определянето на “сакралната”дата за провеждане на въпросния събор на чуждопоклонниците се дължи именно на нейния параф и активно съдействие.Такава деятелност е немислима без координация с централното ръководство на ПП ГЕРБ,а посещенията на официалните лица и поздравителните адреси от държавни фактори са само уговорена подробност.Или казано иначе,даден е отговор на въпроса “Кой уши байрака,Кой му тури знака?”- както се пее в една известна песен.Разбра се коя политическа сила “постила килимчето” пред носталгиците по касапската дата 9-ти септември,
  а пък уж ставало дума за помирение между българите.
  България,по конституция,е свободна страна,в която могат да се организират всякакви обществени мероприятия,стига да
  не влизат в противоречие със законността,добрите нрави и единството на нацията.Подобни тържества,на такива разединителни дати,няма как да водят към единение българите и нашите политици трябва сериозно да се замислят
  по този въпрос.А дано,ама надали!

  П.П.- В Казанлък има още един фестивал на руската култура – “Пусть всегда будет солнце!”.Явно общинското
  ръководство правилно е налучкало “вярната” посока и я държи здраво.

 11. Из сайта на община Казанлък с кмет несменяемата Галина Стоянова:

  ” Янка Такева бе в Казанлък като официален гост на Националния фестивал за руска песен, поезия и танци „Пусть всегда будет солнце”, организиран от Община Казанлък и НЧ „Искра – 1860” за четвърти път. На срещата с Кмета присъства и Милен Чакъров – зам.-председател на Националния съвет на Национално движение „Русофили“, също официален гост на руския фестивал. В знак на добрите приятелски отношения с Русия Казанлък и тази година бе домакин за 14-та поредна година на Националния събор на русофилите, който се проведе край язовир „Копринка”.
  Кметицата на Казанлък редовно декларира намерението си да предостави част от крайморската територия, на която са почивните станции и детските лагери на община Казанлък, на побратимения руски град, за да си построяли и те там хотели, ресторанти и каквото си искат! Явно за тая еничарка счита българската земя за бащиния! По този повод министър председателят Борисов я обсипва с подаръци и субсидии за милиони!

  https://www.kazanlak.bg/page-7589.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.