Президентът Радев “извади” България от Европа и се хвърли да защитава провинилия се Борисов пред Москва

Ако си бях “повярвал” прекалено, трябваше да си помисля, че едва ли не именно вчерашнати ми  сутрешна статия в ivo.bg е предизвикала следобедната закъсняла реакция на управляващите и съуправляващата с тях опозиция по темата за руската хибридна войана, посочена за пръв път институционално в София като заплаха за България в Годишния доклад за националната сигуронст през 2016 г.  Защото часове, след като публикувах прогнозата си, че в резултат на сговора да се мълчи по въпроса, за да бъде щаден премиерът Борисов, ГЕРБ и коалиционните му партньори изпаднаха в обяснителен режим, а от БСП пуснаха бившия си говорител Антон Кутев да наруши мълчанието на русофилите, изобразявайки на ниско ниво възмущението си от открояването на Русия като заплаха за България.

https://offnews.bg/politika/gerb-treskavo-zapochna-da-brani-priatelstvoto-s-rusia-665018.html

https://www.actualno.com/society/karakachanov-njama-konkretna-zaplaha-za-bylgarija-news_633033.html

Не, не си приписвам заслуга за предизвикването на тази реакция ( макар да получих покана за две телевизионни участия точно в тази връзка – които отклоних- и бих могъл да кажа, че са се сетили за моя милост не случайно). Нямам интерес да си “признавам”, че бях “опроверган” шумно относно мълчанието. Само че защо така внезапно, направо координирано- точно както твърдя , че координират мълчанието си- изригнаха едновременно за нещо, което е публично достояние от поне седмица насам? Нужно беше само да се прочете публикувания договор, което и напрвих със съответния коментар.

Някой вярва ли например на обяснението на видния русофил Красимир Велчев, съпредседател от страна на ГЕРБ ( в тандем с Антон Кутев от БСП и със заместници Волен Сидеров и Веселин Марешки) на групата за приятелство с Русия в Народното събрние, че не бил запознат с доклада?

Виж, президентът Радев, “хванат в крачка” на вълната на избикналото желание на всички в рамките на часове ( ако не и на минути , застъпвайки се внезапно един през друг да бранят руското влияние и провинилия се пред Москва Борисов публично), се опита да успокои онези, които го издигнаха и избраха на държавния връх, че всичко било наред. Нямало в доклада твърдение, че руската заплаха е конкретно спрямо България. Пишело “само”, че тя била заплаха спрямо Европа.

Ето така, само с един лупинг, Радев ни “извади” от Европа! В резюмето на агенция “Фоку” за паниката, изригнала сред политопълченците  в защита на дружбата с Русия, се казва в частта за реакцията на Радев: “ По думите му изложената теза в документа е, че руските действия застрашават основната цел за единна, мирна и свободна Европа”. http://www.focus-news.net/news/2017/09/13/2435588/vaprosat-zaplaha-li-e-rusiya-za-balgariya-predizvika-reaktsii-v-narodnoto-sabranie-obzor.html

Цитатът от доклада, преразказан от президента обаче, “спестява” една доста важна “подробност” ( и без която да кажеш, че заплахата- която и да е тя- за Европа, не е заплаха за нас, е направо просъветска декларация). В съответната глава се казва, че става дума за “нашата” основна цел за единна, свободна и мирна Европа, заплашвана от Русия.

„Действията на Русия са източник на регионална нестабилност и заплашват нашата основна цел за единна, свободна и мирна Европа. Нарастват предизвикателствата пред сигурността най-вече в региона на Балтийско и Черно море, както и в източната част на Средиземно море, където Русия засилва своите военни способности и увеличава военните си дейности. Към това се добавят и продължаващите конфликти в периферията на европейския континент и съседните региони, които се превръщат в източници на трайна нестабилност и сигурност“.

Още на няколко места в текста на договора достатъчно ясно е посочена руската заплаха за нас – ако се смятаме за член на НАТО и ЕС . IMG_7424Една от главите е озаглавена: “Действия на чужди специални служби ( хибридни войни и други предизвикателства срещу Република България).

Вие как мислите- службите на Русия ли се имат предвид? Или, ако се съди по продължаващото мълчание на Борисов, по-скоро става дума за Лихтенщайн, където по данни някои “зли езици” го разследват за финансови злоупотреби?

Паническият опит на толкова много защитници на дружбата с Русия сред управляващите да замажат впчатлението, че с нещо са засегнали интересите на Кремъл, не ме опровергава в основното ми твърдение: основното усилие е да се опази реномето пред Москва на премиера Бойко Борисов като главн стълб на руското влияние чрез пасивността на поверената му държава в съпротивата срещу руското проникване. Президентът Радев на практика се опита да му помогне като довереник на Русия, който уверява Путин, че всичко е наред в неговата атака срещу евроатлантизма и че успехът му в България има своите високопоставени защитници както и досега.

Най-крещящото потвърждение, че това е така, е фактът, че Борисов продългава да си трае и потвърждава тезата ми: “здравите сили” са впрегнати да го крепят върху въжето, по което ходи, изпращайки сигнал на руското началство, че той не е стъпил накриво и не е “пропаднал” с реверанс на Запад.

 

Докато за Радев положението му на явен свързочник по линията с Москва е “мокър от вода не се бои” и той може да се обозначи още веднъж без това да му носи рискове е и негативи, то за Борисов, в когото е реалната власт в страна, е жизнено важно да остане сух, след като е “натопен” чрез доклада като шеф на държава, почувствала се застрашена от “братска Русия”.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА : http://www.faktor.bg/bg/articles/lyava-isteriya-sled-doklada-na-ministerski-savet-maloumie-pochti-obyaviha-voyna-na-rusiya

10 мнения за “Президентът Радев “извади” България от Европа и се хвърли да защитава провинилия се Борисов пред Москва”

 1. Брилянтно!
  Сега две статии за ПАВЕЛ ТИНКОВ и приятели. Първата е есе от Бабченко-могъщ, втората от Марк Солонин писана преди 8 год и от актуална, по-актуалнам най-актуална.
  Третата е за г-н Йордан Тасев. Дано правилно схване закачката ми. Само един хинт-пожарът в кресненското дефиле и де беше първият помпиер на републико наша здравей.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=59B972311A328

  http://www.solonin.org/article_m-solonin-novaya-rossiya

  http://e-vestnik.bg/26993/marzelivite-li-se-nadignaha-sreshtu-trudovata-reforma-na-makron/

 2. Всички в НРБ от ()резидента, през винету , през обединени пУтриоти(идиоти!), през БКП, през цялата паразитна калинкова партийна бюрокрадция, кафяво-жълтите “медии”, прокуратурата и цацаров, изобщо цялата “държавна машина” , заедно с проправитествените “НПО-та” се обявяват против всякакви НПО-та, а……, а в същото време винету и ()резидента правят предизборни и следизборни срещи с прокламираното от самите тях НАЙ-голямо “НПО” в НРБ – РУБЛОФИЛИТЕ?!?
  Е, от това по-голяма шизоференна арогантност и гьонсурат едва ли има!!!
  А може да се срещат САМО с РУБЛОФИЛИТЕ, защото си знаят ,че НЕ са НПО ,а са ПРОправителствена организация. И не само са ПроПО , но и са едновременно “българска” и ЧУЖДА ПроПО, колониална хибридна ПроПО на Путлер!
  Толкова за прехвалената им “нетърпимост” към НПО-тата, всичко е хибриден цинизъм и лицемерие , явно финансово “стимулиран” от алфа-хибридният си циник и алфа-лицемерният бандит – Путлер, който им служи за “вдъхновение” в това.
  Но , за да не остане някъде назад в “класацията” за хибридна “двойнственост” в интервюто си ()резидента застъпи точно ПРОТИВОПОЛОЖНИ гледни точки по отношение на реакцията на ЕС към ердоганска Турция и Путлеристкият бандитустан.
  И така, според решетниковият резервист ЕС трябва да има ЕДИННА реакция спрямо Турция, а в същото време според рублофилският ()резидент путлеристка Росия е заплаха за “само” за ЕДИННАта Европа, но НЕ и за НРБ?!?!?!?….
  Как ви се струва …..ЕДИННИ срещу Турция ,и……… заплаха “само” за ЕДИННА Европа, но …..НО НЕ и за НРБ?!?!?!….
  Това според вас КАК ТРЯБВА да се квалифицират такива изявления на ()резидента на НРБ от естетическа ,морална, национална, европейска , натовска и даже медицинска гледна точка??????…..
  Ето това е “обедЕнителят” на “нацията”, монтиран от Решетников в НРБ! Заедно с предварителните договорки с винету за ()резидентските избори. То е ясно за какво “единност” се борят двамата в ЕС – за путлериската “партия” – Единная Расия!

 3. Предстои отговор на въпросите- какво накара правителството в доклада си този път да разкрие истинската роля на Русия за несигурността в Европа.
  Защо Каракачанов с видимо неудоволствие все пак не се обяви срещу доклада. Той е един от неговите автори!? Загадка.
  Не е загадка позицията на резидента Радев.
  Мисля,че в парламента доклада ще бъде приет с поправки,намаляващи истината за ролята на Русия.
  Така ще се види до каква степен са
  силни петоколонниците и путинистите в управлението.

 4. Към той:

  Не бих се учудил ако си учредят и група за бавно, но сигурно реагиране срещу всяка обида на руския самодържец.

 5. Мисловния капацитет на летеца е комай колкото на милиционера! Тъпотия до шия!!!

 6. Когато слушах и прочетох за Военно промишления комплекс,протестите и обясненията на компетентни експерти/в т.ч. и бившият директор на Терем от ДСБ/останах с впечатлението .че българското правителство Б.Борисов и Румен Радев умишлено унищожават оръжейната промишленост.По всяка вероятност по нареждане на Кремъл.
  Тук не става въпрос за приватизация и собственици.Неадекватният министър Караниколов не си дава сметка каква вреда нанася на държавата със спиране на износ на вече изработена продукция.Слуга на чужди интереси /Руски/.

 7. Благодарско, ЖОРЖ!
  Прочетох с огромно удоволствие двете статии. „Дъвката” на Бабченко ме развесели, но Солонин … анализът на СОЛОНИН буквално ме разби! Както би възкликнал вождът и учинелят на световния пролетариат:
  Конгениално!
  Бързам да преведа и да разпратя.
  Благодаря ти още веднъж!
  Бъди здрав!
  Павел

 8. Tavari6t Rumen Radev, kogato se pogledne6 v ogledaloto, Leonid Re6etnikov li vijda6?

 9. До СИМПАТИЗАНТКА НА ДСБ:
  На решетников задните части…
  🙂

 10. П.П. Вчера не съм предал последната част от предишният ми пост. А той е под формата на въпрос:
  Когато в ЧУЖДА държава и ЧУЖД съюз действат ПроПО на агресивна и вражеска империалистическа държава, КАКВА дейност развиват и КАК трябва да се наричат такива “организации”?????….
  В нормалните , НЕзависими държави и съюзници ИМА кратка и ТОЧНА дефиниция за такива вражески ПроПО – ШПИОНСКИ!
  И това определя действията им – контраразузнаване – неутрализиране – персона нон-грата!
  Няма “православие”, няма “рублофилие”, няма “братушки”! В нормалните държави ,където не съществуват ОПГ – кДАНС,УБО,РУМНО, това са директно шпионски ПроПО на ЧУЖДА , агресивна империалистическа държава. Които веднага трябва да се неутрализират.
  Още повече че сега Решетников и Путлер са си мотирали не един , а направо два “генерала” в НРБ – ()резидента и винету.
  И тъй като и тримата са с “генералски” чинове, а главнокомандаващият им Путлер е само майор уволнен от КГБ преди 30 години, четиримата трябва да са запознати КАК се наричат , и КАК се действа срещу вражески ПроПО.
  Всеки генерал още от още преди да е започнал военното си обучание знае ,че няма никаква “разлика” между ЧУЖДИ ПроПО и ШПИОНСКИ ПроПО.
  Но в НРБ явно и “генералите” не са запознати с такива “подробности”. И може би, едва когато достигнат до така “желаният” “военен чин” – генерал-калинкмаршал, едва тогава може и да се запознаят дали има някаква “разлика” между ЧУЖДИТЕ ПроПО и шпионите?!?!?!?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.