Двуглавият орел и двуличната политика на двете върховни български глави

Понеже сме свикнали у нас да наричат “вандали” българите, които дръзват да изпишат истината за съветското наследство в България, питам отново: кои са всъщност вандалите? Не са ли точно онези, които слугински заличават следите от изписаната истина?

чайка вън1

Поводът този път да поставя отново въпроса е случаят с изписания вчера призив да не бъде допускан в европейска България присъстващия в европейския забранителен списък за срещи с кремълски функционери и корупционери руски главен прокурор Чайка. Само часове са били достатъчни за чевръстите руски слуги у нас да го махнат. Посланието на следобърсачите отново е недвусмислено: тук охраняваме интереса на Москва без да се церемоним! http://clubz.bg/58458-nadpis_prizovava_chajka_vyn_ot_evropa

https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Za-dobre-doshal-Chajka-van-ot-Evropa-video_665318.html

Междувременно в интервю за БТВ премиерът Борисов най-после взе отношение по въпроса за отношението към руската заплаха. Изказа се по типичен за него двойствен начин по Годишния доклад за националната сигурност на България през 2016 г., в който за първи път в официален български документ се говори за руската заплаха.

Като казвам “типичен” начин, имам предвид еднотипните глупости, с които Борисов се оправдава в редките случаи, когато от нападение минава към отбрана и оправдателен режим ( не че някой го е притискал с въпроси и настояване за важни уточнения в студиото!).

“Ако стане война, руските ракети са насочени към България”, “откри” Борисов известното на всеки обстоятелство, макар в доклада не тази заплаха да се има предвид, а намесата на Русия в България чрез хибридната й война чрез пропагадна, дезинформация, кибератаки и прочее гадни номера от арсенала на Кремъл, натъкващи се на гостоприемната пасивност на българските власти ( готови за заличат всеки протест срещу мракобесни емблеми на кремълската политика, като Чайка).

Борисов се застрахова, казвайки ( за първи път му се наложи да признае това), че, на всички форуми на НАТО Русия се сочи като основна заплаха за НАТО заедно със Северна Корея. С други думи, той лично няма мнение, но е длъжен да се присъедини към общото такова. Освен това, също така за първи път, чухме от Борисов да си признава, че е бил критикуван за двойнствената си позиция в отношението към Русия.

“Пази Боже, да стане война. Затова аз не допуснах за флотилията в Черно море и понесох доста упреци ( интересно, нито един от тях не е “изтекъл” в дружелюбните ни медии досега – бел. ivo.bg) от колегите в НАТО. Вкараме ли в Черно море големи военни кораби ( че кой е говорил за “вкарване на големи кораби”- идеята на румънския президент, посечена от Борисов в зародиш, беше наличните силии на натовските черноморски държава да се обединят – бел. ivo.bg), почнем ли с подводници, то ще заври накрая”.

“Ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО”, заяви най-сетне Борисов, сякаш има друг вариант за една натовска държава, освен да се държи като член на НАТО ( а всъщност има, но не по време на “гореща война”, а “само” по време на хибридна война без да оказва съпротива, какъвто е нашият случай).

За да подслади вкиснатите впечатления на петата колона и нейните началници в Москва Борисов не пропусна да изпрати послание за умилостивяване, свързвайки големия ( си) интерес от руските туристи и интересът газовият хъб “Балкан” да обслужва руски газ с това, че трябвало да се “говори за махане на санкциите срещу Русия”. От което още веднъж стана ясно, че между неговата фаворитка за президент ( обречена на провал от самия Борисов, който си призна, че е искал тя да загуби пред по-нахъсания защитник на борбата срещу санкциите) Цецка Цачева и и фаворитът на Москва за президент Румен Радев никога не е имало разлика по приоритения за Кремъл въпрос държавният глава на България, така и главата на правителството тук Борисов да подкрепят двуглавия руския орел, доказал се като граблива птица и спрямо Крим.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: http://clubz.bg/58462-cacarov_chajka_e_u_nas_po_sporazumenie_podpisano_ot_boris_velchev

От реакцията на Цацаров на въпрос защо ще домакинства на Чайка става ясно, че се прави, че не му е ясно главното: упреците към тази покана са не само заради ролята на руския Главен прокрор в налагането на недомокрацията в Русия, но и заради износа на този руски специалитет в една присвоена чужда територия, като Крим, заради което Чайка е обявен за нежелан гост в страните от ЕС.

11 мнения за “Двуглавият орел и двуличната политика на двете върховни български глави”

 1. Догока ли този клоун ще дърдори милиционерските си брътвежи от телевизорите?!?
  Не проумя ли българският “гласоподавател”, че Бойко Борисов е менте политик, неграмотен лъжец и неуморим самохвалко!? Дикога ще го преизбира???

 2. Като за начало байхуй взе пространно да сравнява “постигнатото” от него в НРБ , не само с западноевропейските държави ,но и със САЩ?!?!? Някак си не се досети да спомене за някакви еврофондове и програми?!?!?
  То не било магистрали, пречиствателни станции , метра, санирания(колкото два Цанков камък, досега!), …… още малко ще започне да изпада в хибридната си “реалност” по подобие на Путлер, и ще започне да приема за “реалност” приказките от “царЯТ е гол”……до различните “жанрове” на “наУчната” и НЕнаУчната фантастика.
  И тъй като е и пожарогаситель не подмина и потопът ,който се изсипа в САЩ!!! И за да направи поредната НЕлогична “аналогия” с обстановката в НРБ ,байхуй каза че всички кметове и щатски власти трябвало да си подадат оставката, заради потопа. Че даже “наш” винету им се надсмя ,че не си поддържали шахтите и за това е станал този потоп!!!
  Но откъде може да предположи байхуй ,че ако такъв потоп се изсипе над София, който е равен на ДВУгодишния валеж в НРБ, София ще заприлича на езеро, и тогава няма да има нужда да се строи воден канал до София(както са планирали да направят с “доброволен” бригадирски труд преди 60 години предшествениците на Винету от БКП!) , а направо трябваше да моли НАТО да му даде няколко ПОДВОДНИЦИ, за да може да се “придвижва” между Бояна и Дондуков1, вместо “обслугването” му от УБО.
  И тогава щеше да се реши и “проблема” и с потопа , и с подводниците.Които да дислоцира в Софийското море, вместо на Черно море против Путлер.
  Ето такива с такива “пожарогасительни аналогии” започна байхуй, после започна да предава собственият си “административен опит” на САЩ и поиска оставките на местните власти ,заради невъзможността им да се справят с еквивалентният на двуГОДИШНИЯТ валеж в НРБ.
  Премина през оръжейните афери в НРБ. И от тях се разбра ,че частните оръжейници НЕ трябва НИКОГА да разчитат на “държавата” в негово лице, и трябва да си правят своят бизнес БЕЗ да се допитват нито до МВР и КОС, нито до БНА, нито да никакви “държавни фурми”. Напротив трябва САМИ да си предлагат продукцията – може и на ИДИЛ, Ал Кайда…., че защо НЕ?!? байхуй обяви на всеослушание ,че НЕ го интересува оръжейният бизнес в НРБ, от което следва ,че падат всякакви “държавни” забрани за производство на оръжие в НРБ. Може да се приемат поръчки дори за производство на термоядрено оръжие и байхуй пак няма да има нищо против това, стига да не се прави в “държавните” му “военни заводи”.
  Че защо ИДИЛ да не могат си поръчат някоя ядрена бомба и ракета в НРБ, щом байхуй не се интересува от дейността на оръжейните заводи в НРБ?!?
  И НЕ само ИДИЛ, дори аз бих си поръчал някоя и друга ядрена бомба от частните оръжейници , щом като байхуй казва ,че той има грижата само за “държавните” заводи. И тъй като каза, че “няма ангажимент” и към чуждестранната търговия с оръжие от частните предприятия ,бих продал някоя и друга ядрена бомба произведена от тях за мен на търг с тайно наддаване. Който даде най-много – пИчели, който НЕ даде – НЕ пИчели!
  След “оръжейнита” тема, байхуй стигна и до “платноходките” на Путлер в Крим, както е отбелязал г-н Инджев в своят материал.
  И така само за последните години Путлер построи 6 подводници(които не се задвижват от платна!) за Черно море, добавени към останалите от преди. И само тези нови подводници имат десетки ракети, а има и надводни кораби и наземни ракетни комплекси. Още и бомбардировачи , прибавени към тях.
  Ето такива “платноходки” има в Крим, а байхуй си мечтае за яхти и сваляне на санкциите?!?!?
  Едва ли някой иска санкции, но още по-малко иска путлеристи и бандити , които окупират чужди територии!!!
  Бизнес се прави ,когато няма хибридна война и агресия. Другото е колаборационизъм и подпомагане на агресора, против неговите жертви. Когато Путлер започне да спазва документите, които даже сам е подписвал с Украйна, тогава може и да няма санкции. Путлер сам си решава дали да има санкции срещу него!
  Има и други държави с още по-големи(все още!) санкции от тези срещу Хуйло, като КНДР например, нека байхуй се погрижи по “алтруистични подбуди” за отпадането и на техните санкции. Защо срещу другите да имат санкции, а срещу Хуйло да няма?!? Едва ли е “по-заслужил” от тях???

 3. До БОРЕТО
  Докато матРияла осъзнае най-сетне, че не може да повери съдбините си на някой си който сам си признава, че е проЗт: “Аз съм прост и вие сте прости и ще се разбреме”. В главата му е такава каша, сал една алчност примесена с неистов страх, че ще му Фанат схемите и после кВо прИм с 4-те милиарда евро ли са, гущери ли са, левове ли са, няма значение. Отиде коня у рЯката.
  Сега, полезно историческо четиво. И много “знакови” снимки за тези които по една или друга причина ще пропуснат текста. На съвеЦкий диалект е.

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=59BEF4FA2F405

 4. Пускам тук споделеното от Everyone else под предишната статия. Свидетелството му на очевидец на летище Франкфурт за бягството от матушката най-вероятно на чиновници и бизнесмени от средно ниво от “новите руснаци” ми прозвуча толкова оптимистично колкото футуристичното есе на Аркадий Бабченко. Дали ще стигне и до баце и дали най-паче ще има капацитет да го осмисли е друга опера.
  От мен: “Мостът тръгна, леваците качвайте се” или “Корабът потъва нормално, има вода за всички”.

  “Това, което видях на летището във Франкфурт идва да илюстрира кораба и плъховете. Невиждано досега количество руснаци се изнасяха към Канада, видимо притеснени, изненадващо кротки… една част от тях с фалшиви визи. Паспортите обработва издялана рускиня, образцова психопатология. Как се е озовала там е интересно, школата й личи от разстояние. Системата ‘конечно’ отказва да приеме визите. Белокаменната невротично плъзгаше паспортите отново и отново (гишето е встрани от пътническата галимация), и в този момент на алогично повторение на едно и също действие и трескаво рестартиране на апликации everyone else реши да заседне до нея с уж пътническо питане. Имаше още малко време до полета. Рускинята, след около двайсетина разтреперани минути успя да промуши седем от паспортите докато моя немилост садистично я гледаше в ръцете. Накрая не издържа и ИЗКРЕЩЯ на английски с груб руски акцент: ‘go to your flight’ (разбирай mind your own business). Образът трудно мога да опиша, алюзията е за кагебейските лаборатории на смъртта.

  Мисълта ми е, че плъховете винаги намират начин да се изнесат от кораба, never mind the restrictions.
  Но пък голямата мисъл е, че корабът наистина потъва.”

  Posted by everyone else | септември 17, 2017, 17:45

 5. Защо ли ЧАЙКАТА не си ЛАПНИ ЦАЦАТА и не ОТЛЕТИ обратно там от кадето е ДОЛЕТЯЛА. А може би тази ЧАЙКА пристига за да направи проверка колко
  ЧАЙКИ и ГЛАРОСИ са се ИЗЛЮПЕЛИ в България последните години?IIC…..oIL

 6. За последен път се убедих ,че Бойко Борисов е медицински случай.
  Науката може да спечели,ако се направи пълно обследване на този индивид.
  Феноменален случай.Такова раздвоение на личността,такава лекота в прекрачване на границите на реалното,с такава лекота припознаване на собствени внушения в личността на противника,такова жонглиране с факти и внушения ,че се питаш дали срещу теб стой невръстно дете или луд човек.
  Ето вземаме неговото изречение за източване на фирмите в оръжейната промишленост на вход и изход.Този човек бърка нещата.Такова източване може да има само при държавни фирми.Частните си следят за интереса и купуват само качествено и на костуема цена.На изход е държана фирма и там няма избор.
  Черно море е пълно с руска бойна техника,а той иска пладноходки,ами ако стане някой инцидент държавата как ще ни защити.Или руските кораби ще влезнат в пристанищата и от там няма да излязат.
  Всички разбрахме ,че по черноморието няма руски туристи,освен заселилите се вече,само той не е разбрал.

 7. Би трябвало човек да се разрови и да разбере що за човек е ГЛАВНИЯТ ПРОКОРОР и дясна ръка на ПУТЛЕР, за да се разбере какъв човек пристига у нас в България. Фамилията ЧАЙКА е една от най богатите фамилии в РАЗИЯ свързана с РУСКАТА МАФИЯ. Какъв опит би обменял ЦАЦАРОВ със ЧАЙКА, или този ЧАЙКА ще преподава на ЦАЦАРОВ как по добре да бъде ОБРАНА РОДИНАТА ни! Помислете по този въпрос?IIC…..oIL.

 8. От устата на Борисов чух,че според това което е дочул за визитата на Чайка,тя е свързана с положението кв Крим,Източна Украйна и Сирия.Питам се,що за разговори могат дела се водят със Цацаров по тези теми,при положение че длъжностите на двамата не предполагат възможности за официално влияние върху държавните позиции по тези въпроси.Явно друг е истинският повод за тази скоростна мисия(може би спасителна за Цацаров),вероятно свързана с Магнитски….

 9. Според цацаров чайките и цаците цинично се отърквали днес щото било подписано веднъж едно споразумение за сценично сътрудничество между двете прокуратури.

  ЦИНИЗЪМ В ЦИНИЗМА

 10. Прави ми впечатление че умни коментатори обвиняват материала за сегашното ни плачевно положение. Не материала, а ние разбиращите сме си виновни защото не можем да прозрем ХОРАТА около които да се обединим и да почнем да изпълняваме програма минимум. А тя е ОГРАМОТЯВАНЕ НА МАТЕРИАЛА ЧРЕЗ БЪЛГАРСКА МЕДИЯ.
  А за липсата на дясно обединение главния виновник е да България. И последно кой ръководи тази партия аз не знам.

 11. @подводна пожарна

  Blagodarja vi za analiza, mnogo me razveselihte i mi spestihte gledaneto na intervyuto – i bez tova toja ne ponasjam nito da go gledam, nito da go slu6am, no vas vinagi vi 4eta s udovolstvie.
  Pozdravi!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.