Лебедовата песен на Чайка

Операцията по кацането на Чайка в София, държа(в)наB55P9039_tyT4f5n.JPG.720x420_q85_box-17,0,5165,3456_crop_detail тайна, приключи с успех. Никой простосмъртен противник на Путин у нас не разбра точно кога ще кацне Чайка, откъде ще прелети, къде и по кое време ще бъде посрещнат от почетния караул в лицето на Цацаров, застанал в стойка “мирно” пред московския началник- видно от позата на Цацаров пред началника му на снимката, разпространена от нашистката прокуратура .

От официалния сайт на прокуратурата научаваме местните подробности ( след като по руска линия изпреварващо- както подобава на колониалните ни владетели- съобщиха за успешното приземяване на Чайка). http://www.prb.bg/bg/news/aktualno/glavniyat-prokuror-sotir-cacarov-se-sreshna-s-ge-1/:

“На 18 септември 2017 г. в Съдебната палата главният прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров се срещна с генералния прокурор на Руската федерация г-н Юрий Чайка. Ръководителите на прокуратурите на двете държави подписаха Програма за сътрудничество между двете институции за периода 2017 – 2019 г. Противодействие на тероризма, борба с радикализацията и насилствения екстремизъм, както и противодействие на транснационалната организирана престъпност са темите, по които прокурорите на двете държави ще обменят практически опит.

Г-н Чайка е на двудневно официално посещение в страната ни, съгласно подписаното между него и главния прокурор проф. Борис Велчев на 9 октомври 2008 г. Споразумение за сътрудничество между прокуратурите на двете държави. В рамките на това споразумение ежегодно се осъществяват визити на български прокурори в Русия и на руски прокурори у нас. Обсъждат се практически въпроси като борбата с организираната престъпност и тероризма, както и законодателните инициативи, свързани с тези теми.

Юрий Яковлевич Чайка е роден през 1951 г. в гр. Николаевск-на-Амур, Хабарски район.

Отбива военната си служба през 1972 г. и постъпва в Свердловски юридически институт.

От 1976 г. започва стаж в прокуратурата, като последователно минава през длъжностите следовател и заместник-районен прокурор в Иркутска област. През 1983 г. оглавява Следствения отдел в Източно-сибирската транспортна прокуратура.

През 1992 г. Юрий Чайка оглавява прокуратурата в Иркутск.

През 1995 г. заема длъжността на първи заместник на главния прокурор на Руската федерация.

От 1999 до 2006 г. е министър на правосъдието на Руската федерация.

На 23 юни 2006 г. с постановление на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Русия, Юрий Чайка е назначен за Генерален прокурор на Руската федерация. Генералният прокурор на Руската федерация се назначава и освобождава от длъжност от Съвета на Федерацията, по предложение на президента на Руската федерация.

Юрий Чайка многократно е награждаван за заслуги.

Притежава ранг на държавен съветник по правосъдие.

Женен, с две деца”.

Готина биография!

Чайка е роден в “Хабарски район” ( дали все пак не е Хабаровски- да не се бърка с нещо баровско, ха, ха- баровско).

Или пък ни информират за толкова важното и за постсъветския човек обстоятелство ( не за някакви магистратури и професури, титли и почести в чужбина- и прочее международно признание), кога точно си бил отбил военната служба. 

А дали е отбивал и други повинности в съветски служби, за да бъде днес главен екзекутор в схемите на полковника от КГБ Путин- това не ни казват.  

Ще се изненадате, ако не сте проследили този сюжет, но най-невинното съобщение от биографията на Чайка, относно съществуването на двете му деца, всъщност е свързано с най-горещата новина от Москва във връзка с този деец на борбата  срещу престъпността в Русия , чийто син беше уличен най-официално само преди два дни в престъпление за грабеж в размер на 150 милиона рубли. https://www.svoboda.org/a/28739493.html

На снимките: Артьом Чайка и напазаруваният от него Филип Киркоров на откриването на хотела на сем. Чайка в Гърция- още една “руско-българска ” връзка.IMG_7467 IMG_7468080CB159-CC47-480D-97A6-7E9829641024_cx0_cy11_cw0_w1023_r1_s

 

 

 

 

 

 

 

За вечно правещите се, че не разбират, когато не им изнася, подчертавам: това разкритие не е дело на опозиционера Навални, а на следователи, овластени достатъчно, за да си позволят да бръкнат в гнездото на Чайка. Макар че видеото на Навални би трябвало да служи за достатъчно доказателство за нашия жалък Цацаров, за да се опита да запази дистанция от Чайка. https://www.youtube.com/watch?v=eXYQbgvzxdM

Случаят с Артьом Чайка, когото руски следователи уличават в тежко престъпление дни преди посещението на баща му Юрий в България, ми напомня на сценката с друг Юрий- кмета на Москва Юрий Лужков. 

Дни след триумфалното му посещение в България за откриването на руския анклав “Камчия” на 9 септември 2009 г., с любезното (съ)участие на присъстващия новопомазан премиер Борисов, президентът Медведев и премиерът Путин разкараха третия по важност в руската властова йерархия столичен кмет Лужков от поста му заради прелялата чаша на неговия корупционен имидж, от която двамата върховни началници в Кремъл не желаеха повече да пият.

И се питам: да не би пък Чайка да пее в страната на Пеевски и Цацаров своята лебедова песен, преди тази важна птица да се окаже  още един умиращ лебед – като генерал Лебед, “случайно” загинал в хеликоптерна катастрофа, бидейки фаворит за наследник на Елцин, след което от ръкава на КГБ извадиха Путин ?

10 мнения за “Лебедовата песен на Чайка”

 1. Само преди няколко дни малка, но горда Литва не пусна на своя територия делегация на руски конституционни съдии въпреки, че те са били поканени да участват в международна коференция с участието на делегати от 90 страни!
  Но… това може да направи Литва. А ние… Ние си се знаеме. Цацаров, платоходки в Черно море, корнишони за Русия, туристи, големи шлемове, снишаване, “освободители”, вековна дружба… Народеее!!!
  http://m.baltnews.lt/lithuania/20170913/1017574274.html

 2. Няма сила по света и у нас която да ме убеди, че семейство чайка, първо единият син, после другият, майката и тя ненаситна ламя-“присвоителка”, нъл тъй ги наричаха себеподобните им в ерата на соц-а, па накрая бащата може и да изпревари панделата кат го уредят с масивен инфаркт-дежа вю в неговите среди са поръчани от когото трябва за отстрел. Каквото и да означава това. Въпрос на технологично време. В матушката случайности няма. Наш’та цаца ще си остане сал с опънатите по кантовете лапи. Ако искате да сте в час публични дами и господа, започвайте деня, както преди точно 3 години и половина го препоръча и слави трифонов-дългия с Блога на Иво Инджев.

 3. Има една надежда и тя е българите в чужбина.Те вече започнаха да се прибират у дома заедно с техните семейства , готови за промяна.Още пет до десет години и завинаги ще забравим кошмара на комунизма.Българите може да нямаме много положителни качества , но търпение имаме.Да живее България.

 4. БАЦЕ в комбинация с ЦАЦАТА са ДУЕТ не заменим или неотразим, просто ОПАСЕН ЧАР за НАШИТЕ РУСОФИЛЧЕТА-бспето наше-любимо.ЧАЙКА е добре дошъл,ще ни учи как да освояваме Евро парите на ЗАПАДА,на омразния,,ЗАПАД,,защото това евро за тях -рашките не е признато щом не е ДОЛАРА на ТРЪМП.Синове милиардери,сигурно по политическа линия,РАССИЯ-МАТУШКАТА на тавариш путин умеят да манипулират очен приятно нашите овчи-русофилчета,който се надяват някой слънчев ден и да станат милионери,събуждайки се.

 5. Господин Инджев! ЦАЦАТА посрещна ЧАЙКАТА мирно в стойка НАВЕДЕН. Сега ще разберем след тази стойка какво ще излюпи ЦАЦАТА. Мисля че това е подготовка (кораба потъва и ЧАЙКИТЕ облитат ПРОИЗВОДНИТЕ си). Тук не става въпрос до подписване на споразомения от двете страни относно организираната престъпност тероризма и корупциятя – та те всички са толкова КОРУМПИРАНИ толкова свързани ПРЕСТЪПНОСТА че не виждам смисъла от подписване на това споразумение! Не случайно медийте не уповестиха тихото пристигане на тази ЧАЙКА, не случайно беще свален трансперанта от моста от където щеше да премине тази ЧАЙКА! И искам пак да подчертая ПРАВИТЕЛСТВОТО ни наред с ПРОКОРАТУРАТА вървят ПРОТИВОРЕЧИВО срещу ЕС!IIC…..oIL.

 6. ЦацАров си работи като съветски шпионин на висока позиция в подопечната (им) руска губерния именована Болгария!!!
  Този фарфарон, който безпардонно нарушава законите на Република България (въпреки, че в служебната му характеристика да е вписано именно борбата с нарушителите на законите на страната!) демонстрира наглостта си с приема на един от главните екзекутори на Путин!

 7. Да не забравяме филма на руския “фонд за борба с корупцията” за господин генералния прокурор на Русия, огромното му богатство, хотелите на синовете му в Гърция и много други любопитни подробности за тоя доблестен служител на правото:

 8. @Г. Николов

  “Наш’та цаца ще си остане сал с опънатите по кантовете лапи.”

  Хаааах… как да спра да се смея?
  Монументално, жестоко точно описание! Приложимо още повече към боко, който е топографски усложнена реплика на тато му, когото горбачов ‘интелигентно’ (по яковлев) гълчал за непослушанието, даже му намеквал, че татовата власт може да секне; а живков при връщането си в София заявявал гръмко, че е получил ПЪЛНА ПОДКРЕПА ОТ СЪВЕТСКИТЕ ДРУГАРИ.

 9. “Противодействие на тероризма, борба с радикализацията и насилствения екстремизъм, както и противодействие на транснационалната организирана престъпност …”. Ще обсъждат международните изяви на Кремъл?!?! – “История на световния тероризъм организиран от Кремъл! Световния тероризъм е организиран и финансиран от Русия! Там все още имала училища за терористи! Не се чудете, че терористите и на бургаското летище, и парижките терористи говорели отличен руски! – http ://www .urantia-s.com/library/suvorov/oblom – Някъде около началото на трета страница се таваришт симав може д а зачете следното: “Начиная с 1956 года Советский Союзе резко усилил идеологическую, кадровую, военную и финансовую поддержку так называемых национально-освободительных движений во всем мире. В СССР были созданы тайные центры подготовки как рядовых террористов, так и организаторов партизанской войны. Подготовка кадров шла как по линии КГБ, так и по линии ГРУ. Одним из таких центров было Одесское высшее общевойсковое командное училище, которое находилось под плотным контролем ГРУ. В этом училище был развернут так называемый «партизанский факультет», в котором готовили бойцов из стран Азии, Африки и Латинской Америки. В 1965 году факультет разросся до таких размеров, что училище пришлось разделить на Одесское и Киевское. В Одессе остались учиться темнокожие борцы за свободу, а советских курсантов отправили в Киев. Начиная с середины 1950-х годов партизанские войны и сопутствующие им атаки террористов во всем мире набирали размах, а вскоре и вышли из-под контроля советских товарищей. Но чем дальше наши вожди протягивали свои загребущие руки, тем хуже становилось положение в Советском Союзе и подвластных ему странах. В любой момент могло полыхнуть.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.