Чайка и Бойка, като Лайка и Стрелка

По възрастови причини повечето днешни българи няма как да помнят вносния възторг в съветска България от полета в космоса на прогресивните съветски кучета Белка и Стрелка. Животинките бяха обявени за герои на съветската космическа програма и имената им не слизаха от пропагандния афиш на своето време.Unknown

Като гледам днес бойката снимка на руския прокурор Юрий Чайка и “крепкото” му ръкостискане с Бойко, се опитвам да си представя дали руснакът е спазил руската традиция да бъдат порусначвани българските имена, отказвайки да “чуят” и произнесат на български нещо, което могат да си кажат в собствена интрпретация. Например моето кратко име Иво НИКОГА не пожелаха да произнесат за 5 години в Москва иначе, освен като Ива. Бързо разбрах, че е безсмислено да ги поправям.

Ето защо имам обосновано предположение, че и Чайка е наричал Бойко по същата руска логика Бойка. Направо си ги представям двамцата като двойка: Чайка и Бойка, като Белка и Стрелка.

Извън рамките на шегата с имената, и други мисли възниквт във връзка с топлия прием на Чайка, посрещнат като държавен глава у нас. От съборажения за (не)сигурност и от опасения от граждански претестни акции бяха спестени  церемониите в чест на безцеремонния гост, натрапващ на България дискредитиращия печат на московския режим.

Борисов обаче отново се изяви по обичайния си начин като “въшка на чело” с нещо неочаквано, доказвайки за пореден път, че е способен да придаде и най-сухарското събитие колорита на байганьовското бръщолевене.

Ако Чайка борави, според наистина скъпернически комюникета на прокуратурта за неговите изяви, с арсенала на възможно най-изтърканите изрази за дружбата между народите, славянската спойка и прочее клишета, известни до болка на всеки чувствителен ( към съветизацията) българин, то Борисов сколаса да изтърси поредната изненада за същината на своето събеседване с руския началник. Били си говорили за руските туристи и Борисов благодарил чрез Чайка на руските служби, които съдействали да се гарантира сигурността  на тези пратеници на дружбата ( скрепена с някой друг милион приходи).

Все се надявахме, че руските туристи от постсъветския период правят доброволен, направо ласкателен за нас избор да ни посещават и даряват с част от спестяванията си, но от Борисов научихме, че лично той се е застъпил пред Путин да не ги спира да пътешестват до нашите курорти. Онзи му обещал срещу обещание да ги пазим. Така че руските туристи, този безценен ресурс в промотирането на дружбата от страна на Борисов ( макар те да са значително по-малко от туристите от бившия соцлагар, сред които особено много са поляците и румънците), се откроиха за пореден път като коз в междудържавните отношения именно като производна на договорка между вождовете на Русия България.

А поводът да научим колко задължени сме не само ние на руските туристи, но преди всичко лично на Борисов и Путин, стана тъкмо преразказът на онова, което си бъбрили Чайка и Бойка. Благодарим и ние на службите, които колкото и да финтираха граждани и журналисти, държейки в постоянна мъгла местонахождението на странната руска птица, кацнала у нас,  все пак не можаха да запушат устата на нашия премиер да ни развесели за пореден път с глупостите си.

 

НА СНИМКАТА: Цацаров показва- “ето така долетя Чайка”

images

 

6 мнения за “Чайка и Бойка, като Лайка и Стрелка”

 1. Като гледам с КОЙ? се е срещал чайка в НРБ , се питам дали следващият път като дойде на посещение в НРБ и кривославногебисткият “патриарх” гундяев , дали пък той от своя страна няма да се срещне с цаца(ров), след като сега чайка се е срещнал с зависимият български патриарх?!?
  Какво може да се “договарят” един генсек на путлеристката “прокуратура” и един “иностранен” патриярх на задунайската колони….., ПАРДОН , задунайската ГУБЕРНИЯ?!?
  След като Путлер е атеистичен чекист и “ПРАВОверен” бандит, и не е спазвал нито религиозните ,нито човешките закони и ПРАВО, е повече от “интригуващо” какво могат да си говорят неговият генерален съучастник в “по-правилното” погазване на руските закони и руската Конституция, и един патриарх на уж независима “братска” държава, който е “наместник” по религиозните закони?!?
  По скоро прокурорският на(м)е(ст)мник на Путлер идва да се договори от името на Путлер, за посещението му в НРБ.
  Иначе няма за какво да се среща с вице()резидента, премиера, министъра на правосъдието и патриарха на НРБ.
  Те даже с неговият пряк колега цаца(ров) няма какво толкова да договарят, защото и в путлеристкият бандитустан и в колониалният му губерниястан има единодушно отношение към “правосъдието”,което е на “нивото” от ленин, сталин и вишински. Там “промяна” няма от 80-100 години, и няма какво “ново” да се договаря.
  От това следва ,че чайка е дошъл или с директни заповеди и инструкции към назначените си слуги в задунайската си губерния, или подготвя “височайшето” му посещение. Трябва всичко да е както Путлер го иска. Ето вече и винету си призна ,че КГБ и ГРУх си действат необезпокоявани и се грижат за “безопасността” и “сигурността” в хибридната му губерния НРБ. И сега остава, след посещението и “атестацията” им от генералният гасударски “прокурор” чайка, всички назначени хибридни слуги в губернията да получат своята гасударска “оценка” и гасударско одобрение.

 2. Da se nadjavame, 4e sled pet meseca na nahalnika put.in 6te byde demonstrirana sy6tata narodna “lyubov” kato uvertyura kym nagloto mu pose6tenie u nas po pokana na rezidenta rumen re6etn…, pardon, radev.

 3. “Добрият”, Лошият и Злият.
  И една Цаца в добавка…

 4. Към Georgi Nikolov:

  По интересният факт от цитираната статистика е в това, че в руската столица руснаците са по-малко от една трета от населението.

  А че Москва е европейска столица на джамиите, това е факт. Най-голямата европейска джамия също е в Москва и Путин лично я откри заедно със своя аркадаш Ердоган.

  Това е логично за държавата ,в която самодържецът Путин говори от телевизионния си амвон ( съвременното минаре за проповедници, като него) за исляма като за религия, която е по-близо до православието от католицизма. И за държава, чиито външен министър Лавров цитира като меродавно мнението на историка Могильов в “магистрална” статия в рамките на своя анализ за мястото на Русия в историята ( всички са й виновни, само тя цялата е в бяло!), според когото Златната орда – подчинила васалната Московия за векове в качеството на ислямизиран наследник на монголските скотовъди- е подобрила генофонда на руската нация:

  ” Хорошо известно и альтернативное мнение Льва Николаевича Гумилева о том, что монгольское нашествие способствовало формированию обновленного русского этноса, что Великая степь дала нам дополнительный импульс в развитии”.

  Доста гадости има в тази статия- например Лавров нарича австрийците неблагодарници, защото не се отблагодарили с подкрепа на Русия в Кримската война, докато рснаците им “помогнали” да потушат въстанието на унгарците през 1849 г. – т.е. така предано клахме унгарци по ваша поръчка, а сега ни оставихте да ни бият англичаните и французите, барабар с турците.http://www.globalaffairs.ru/global-processes/Istoricheskaya-perspektiva-vneshnei-politiki-Rossii-18017

  Рублофилите, разбира се, не са в състояние да признаят тези факти- дай им да благоблеят наведени на изток като мюсюлманите към Мека, само че към Москва. На това му се вика религиозен фанатизъм без да е официално регистрирана религия.

 5. Спомних си атентата на летището в Сарафово и колко време Бойка се пазеше да нарече Хисбула терористи.
  Дали пък защото Русия е съюзник с Хисбула в Сирия.
  Та Бойка не само не “опази” израелските туристи и българският ми шофьор но се пазеше като дявол от тамян да нарече Хисбула – терористи.
  Ей тая Бойка, ще излизи скрита Лимонка.
  Намерих и тази информация:
  Георги Георгиев за Фрог: Чайка е у нас заради Пеевски, „Дунарит” и „Емко”
  https://www.frognews.bg/novini/georgi-georgiev-boets-frog-chaika-nas-zaradi-peevski-dunarit-emko.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.