Шоуто на Живкови на промоция от днешни и бивши журналистки

Когато изгледах (част от) “светското” интервю на Евгения Живкова и дъщеря й Андреа, в което акцентът беше модата като основен бизнес на внучката и правнучката на Тодор Живков, си казах, че няма да реагирам с политически коментар. Модистки, какво да ги правиш- пък и (почти) не се занимават с политика, особено правнучката, която учила в английски пансион ( вероятно на издръжката на английската компартия, след като българската фалира с разпадането на СССР? – само че такива неудобни въпроси за някакви си пари не й бяха зададени).

Внучката, трябва да се признае, е наследница на хубавата традиция Живкови да обучават младите си наследнички в мрачния , строг албион. Там се измъчваше и баба й Людмила, докато стадото обучаващи се в чужбина простосмъртни имаше щастието да избегне английските пансиони и да се наслади на съветските общежития, в които хлебарките изобщо не бяха проблем ( за свикналите с тях от България).

Междувременно се оказа, че става дума за скрита реклама не просто на доброкачественото наследство на фамилията Живкови, обгрижено повече от добронамерено от екрана, но именно на техния бизнес.

Интервюто на Лора Крумова в неделната утрин е било част от медийна стратегия за анонсиране на модно ревю на Живкови, а разговорът за дядото и за това дали е тежко да си му наследница ( тежко е, както се оказа – да не е лесно да заживееш от малка сама в родината на капитализма и да се мъчиш да изучаваш тънкостите на модния дизиайн!), явно е бил част от модната тенденция да се рекламират продуктите като “ретро”, т.е. като наследство на “доброто старо” комунистическо време: от кремвиршите и лютеницата, до бирата и прочее леко и силно упойващи на и без това замъгленото от носталгия съзнание на гражданите от предимно селски произход у нас.

И кой мислите е поднесъл цветя на Евгения Живкова- не просто поканен(а), присъствал(а) и аплодирал(а), но и подготвен(а) с букет за връчване, т.е. за демонстрация на близост и уважение?

Обичайната практика след подобни дефилета или дори на стойностни културни събития, е по микрофона да обявяват , че цветя ще бъдат поднесени от името на ( министъра или друго управляващо величие). Да сте видели министър да излиза на сцената с цветя? А вицепрезидент? В случая обаче цветята лично си ги е поднесла вицепрезидентът Илияна Йотова.

На бившата журналистка ще да й е било много, много важно да се включи лично в шоуто на Живкови, промотирано от настояща българска тв звезда. Освен всичко друго, както се вижда, неувяхваща е ролята на българската журналистика за продуктовото позициониране на живковото наследство. Наивниците си мислеха, че то е печално, но се оказва, че е печелившо.

IMG_7469

Символиката на реваншизма спрямо непрежалимото минало пак е на мода – направо цъфти и връзва!

 

А снимката е от рубрика Лайф -няма да е от жизнь, я! http://life.dir.bg/news.php?id=26376666&nt=5

6 мнения за “Шоуто на Живкови на промоция от днешни и бивши журналистки”

 1. Ето малко за лична психопатогия на настоящият “вожд” в Кремъл:
  http://defence-line.org/2017/09/oonskie-strasti-chast-3/
  http://defence-line.org/2017/09/oonskie-strasti-chast-4/
  Това са 3 и 4 част, а в предишната 2 част!, се анализира и първият “вожд” на СССР – Ленин!
  Както се казва – намерете “разликата” между “вожд1917” и настоящият “вожд2017”!
  Персоналната лична неадекватност на “вождовете” в СССР се предава “по наследство”, през последният век. По таваришт-генетичен път се “предава”, без прекъсване!
  П.П. Ако се намерят някакви случайни “разлики” между настоящите актуални “вождове” на СССР и НРБ точно по тяхното отношение към обслужването им, то авторът на този материал(от 4 части!) няма абсолютно никаква вина за това! Ленин може да го потвърди , от собственият си опит!

 2. ИЗБИ ОЩЕ ГНОЙ:

  https://regnum.ru/news/polit/2324545.html

  НА ВСЯКО ПЪРВО ЧИСЛО ЩЕ НАПОМНЯМ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАКОНОДАТЕЛИ ДА СПРАТ ВСЯКО ФИНАНСИРАНЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ДОКАТО БОРИСОВ И СИЕ СА НА ВЛАСТ!

 3. Водата спира,Иво не спира!Иво като Сизиф,Иво като Тезей,Иво като Херкулес,бори злото,дава път на доброто или
  чисти Авгиевите обори на наивността и раболепието пред още по-голямата политическа глупост и безумие.Иво,да знаеш,
  делото ти е епохално,похвално,всенародно и общочовешко!Без твоите статии-апострофи всичко щеше да мине за чиста
  монета и истина от първа инстанция,а лъжата щеше да бъде кралица на обезверените и примирените – пълна тъма!
  Не си живял и не живееш напразно – пример си за нас и тези след нас!

 4. Не бях виждал дълго време това странно същество, и се смях още повече, когато я видях сега и установих, че си е напомпала устните по чалгаджийски тертип! Както всеки нормален мъж, досега изпитвах известно съжаление към жена, която прилича на Тодар Живков. Сега обаче не мога да не се захиля с глас, защото прилича на Тодар Живков с човка!

 5. Momi4eto gleda6e po jivkovski na4umereno i apati4no kato tipi4na predstavitelka na vis6eto ob6testvo, kojato e blagovolila da govori s plebei.
  Dokato ne i zadadoha vyprosa kakvo e bilo hubavo v soca – togava se ojivi i zapo4na da deklamira stihotvorenieto, koeto majka i 6te da ja e nau4ila.
  Ni6to, 4e hubavijat i soc falira, predi tja da se rodi.
  Tija se rajdat s povreden 4ip…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.