Вторият план руската първосигнална реакция срещу “негрите” Фриймън и Пауъл

Американският актьор Морган Фриймън , който записа видеобръщение с призив президентът Тръмп да каже цялата истина за намесата на Русия в американските президентски избори, очаквано се натъкна на очерняща руска реакция.http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/morgan-friyman-prizovava-za-borba-sreshtu-rusiya-i-shpionina-putin-video

Мария Захарова, говорител на руското външно министерство ( и острие на руската пропаганда при всяка “заплаха” за образа на Путин, Лавров и компания ) пусна злъчно съобщение в социалните мрежи, в което твърди, че Фриймън бил “подхлъзнат”.

Дотук- стандартно. Макар освен да е логично ( за такива, като нея да реагират по този начин), е същевременно не много логично да се надсмиват над незначителността на личността на Фрийман, а същевременно да се занимават с един актьор, мобилизирайки наличния висш държавен арсенал за контририране на неговата изява ( включваща и Песков, говорител на Кремъл и лично на Путин).

Захарова можеше да избере още много други примери, за да се бори с казаното от Фрийман срещу полковника от КГБ Путин, но избра да сравнява холивудската звезда в това негово амплоа не с друг, а с Колин Пауъл, бившият държавен секретар, повярвал в наличието на химическо оръжие в Ирак. Фрийъман е подхлъзнат като него, заявява Захарова.

Коварството в това сравнение е във факта, че без да акцентира върху цвета на кожата на двамата, тя на практика налива вода в расистката мелница. Защото общото между Фриймън и Пауъл е техният афроамерикански произход. Расизмът, за който в Москва още от съветско време обичат да бичуват Америка, е дълбоко вкоренен в руското съзнание и Захарова свири на тази струна с втория план на своята първосигналност,за да внушава омраза към “негрите”, които съветските и другари от оня виц обичаха да взимат под свое крило с въпроса “ а вие защо биете негрите”.

НА СНИМКИТЕ: Морган Фрийман и Колин Пауъл

Unknown Unknown-1

21 мнения за “Вторият план руската първосигнална реакция срещу “негрите” Фриймън и Пауъл”

 1. Не вярвам, че дори в най-мокрите си сънища маша захарова си представя, че след 50 години ще остане в историята-това е “давностният срок” който отсява плявата от зърното дори и като клоунеса на руската външна политика. А Морган Фриймън приживее вече е легенда и си е осигурил място в историята на Холивуд. Колкото до химоръжията на Саддам Хюсейн нима всеки който не го мързи, не е предубеден и е с ума си не смята, че те просто са пренесени в “братска” Сирия на разположение на Асад.

 2. “Горкият” мистър FREEMAN (Свободен Човек).

  Очаквам след това негово изявление да попадне в черният забранителен списък на саветските друзя.
  Филмите с негово учстие ще бъдат забранени в совецките киносалони и по телевиденията. Даже Роскоминтернетнадзор може да забрани и сайтовете онлайн, които ги предлагат.
  Със сигурност ще получи поне 5 годишна забрана за получаване на съветска виза.
  И по този начин ще бъде лишен от възможността да посещава вилата си в Боровиха, луксозния си апартамент в Питер, лятната дача в Сочи, както и най-съвременното си дигитално киностудио в Нижний Новгород.
  Ха ха ха ха!

 3. Извън темата: Гиспода влезте в сайта (АФЕРА.БГ) за да прочетете и чуете запис на Турските спец цлужби – Международен скандал с премиера на РБ Бойко Борисов иска 50 млн от … вътре са замесени и други наши величия!IIC…..oIL.

 4. Пак по темата. И тук изводът е един. Кремълският Гном дава всичко от себе си да сплоти Америка в единин патриотичен фронт в който междупартийните различия остават категорично на втори план.

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=59C356EF30A5E

 5. Малко встрани от темата, но не мога да се сдържа.
  “Славная и несъкрушимая”

  “Первые итоги военных учений «Запад-2017»: Среди потерь генералы и стратегический бомбардировщик ВИДЕО
  20 сентября в 15:24
  На 5-й день учений «Запад-2017» армия России потеряла:

  Командующего Воздушно-десантными войсками (ВДВ) России генерала-полковника Андрея Сердюкова

  Заместителя Главкома по воздушно-десантной подготовке генерала-майора Владимира Кочеткова

  помощника главкома ВДВ

  адъютанта главкома ВДВ

  двух-трех журналистов-пропагандистов

  стратегический бомбардировщик Ту-22МЗ

  учебно-боевой самолёт ЯК-1ЗО

  машину управления БЛА комплекса РБ-З41В «Леер-З»

  Это только список, который попал в СМИ и подтверждён фото-видео материалами. Сколько там сейчас всего небоевых потерь не знает никто, указывают независимые комментаторы.”

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10214576103220469&set=a.1331743497826.2049344.1358172605&type=3&theater

  И това в битка с несъществуващата държава Вейшнория!

 6. Към Georgi nikolov:

  Морган Фрийман предизвикваше уважението ми с прелюбопитния факт, че става актьор на възраст, когато другите се пенсионират. Сега вече имам и друга причина да му сваля шапка – сред морето от комформисти, някои от които се правят на леви идеалисти, Морган Фрийман има храбростта да се изправи срещу общата тенденция сред доста западни интелектуалци да се “правят на интересни” , намирайки за “бунтарско” да харесват типове, като Путин.

  По тази тема с особена вещина се изказваше тук нашият СТАМБО.

  Използвам повода да преодолея малодушието си във връзка с това , че закъснях да забележа неговото отсъствие и не знаех как да обясна и запълня този непростим пропуск. Когато се поинтересувах по телефона какво става със Стамбо, който изчезна от коментарите в ivo.bg, съпругата му ми отговори през сълзи, че Стамбо вече не е между нас. В този миг нещо у мен също умря, но остана да живее срама, че не съм забелязал този факт, макар кончината на човека и мой приятел да е била оповестена от БНТ и БНР.
  Оказах се наказан за своя отказ да следя официозите по жесток за моята съвест начин.

  Поклон пред светлата памет на СТАМБО!

  Желаещите да направят нещо за неговата памет тук, биха могли да се върнат във времето назад в коментарната рубрика на блога и да предложат за ново публикуване някои от неговотите блестящи с ерудицията и чувството му за хумор коментари.

 7. Основатель и руководитель одной из самых известных соцсетей мира Facebook Марк Цукерберг в день выхода из декрета выступил с обращением, в котором затронул важную тему – вмешательство Кремля в выборы президента США в 2016 году.

  Он рассказал о принятых мерах, которые больше не позволят использовать его соцсеть в качестве оружия для пропаганды. Об этом сообщает “Диалог.ua”.

  Он напомнил, что во время предвыборной гонки в США в Facebook появилась сеть связанных между собой фейковых аккаунтов и страниц (около 3 тысяч), которые покупали и распространяли сомнительную политическую рекламу.

  Эксперты пришли к выводам, что ноги этой аферы растут из России. Всеми полученными по этому поводу данными команда Facebook поделилась с Конгрессом США.

  Цукерберг заверил, что он и далее будет самым активным образом сотрудничать с американскими властями в расследовании такого вопиющего нападения на демократические процессы.

  Помимо этого, он рассказал, какие меры были приняты его командой для недопущения подобных сомнительных инцидентов.

  “Я не хочу, чтобы кто-либо использовал наши инструменты для подрыва демократии”, – заявил глава Facebook. Так, он основал специальный отдел из 250 человек, которые будут пресекать подобные недобросовестные аферы. Кроме того, процесс покупки политической рекламы в Facebook станет более прозрачным.

 8. Потресен съм!
  Имах огромното желание да стисна на живо ръката на Големият ЧОВЕК, БЪЛГАРИН, ДЕМОКРАТ и Съмищленик-СТАМБО! Така и не успях!
  Изразявам своите най-искрени съболезвания на семейството, роднините, близките и приятелите. Приносът на СТАМБО в БЛОГА НИ е огромен и съм убеден, че докато има поне един БЪЛГАРИН-ДЕМОКРАТ неговото виртуално завещание остава за да ни помага да бъдем още по-добри и силни кат ЧОВЕЦИ!.
  БОГ да прости, СТАМБО!

 9. Г-н Инджев,

  току що прочетох Вашия тъжен коментар за смъртта на уважавания г-н Стамбо…✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Сбогом и почивай в мир, уважаеми форумен приятелю, събеседнико, учителю, разказвачо на най-истинските, запомнящи се, от душа и сърце споделени исторически факти и житейски спомени за отвратителната, тоталитарна комунистическа система, почернила и съсипала стотици хиляди Животи на Български граждани!
  Преди няколко седмици ти писах тук, във форума…изпратих и един специален видеопоздрав за Теб…когато няколко дни не получих отговор, нещо ме жегна като светкавица, но…опитах се да пропъдя тази мисъл…че не си добре, в невъзможност си да пишеш с най-истински слова тук, в този Блог – пътеводна звезда на Свободата и Човещината…✿⊱•╮❤╭•⊰✿ За съжаление, днес разбирам, че истината за твоето временно отсъствие от нашите срещи, разговори и преживени емоции, е много по-страшна…
  Не можах да опитам (все още) от Осмарския пелин, но ще го направя…И първата ми глътка, отпита от него, и първата капка, доброволно полята на тази свещена българска земя, ще бъде в твоя Памет!

  Почивай в мир! ✿⊱•╮❤╭•⊰✿ Поклон…

 10. Дълбок поклон пред паметта на Стамбо!Ще ни липсва!Подкрепям предложението на г-н Инджев за коментарите на Стамбо.Съболезнование на близките на Стамбо!

 11. Novinata za kon4inata na Stambo me potrese.
  Erudiranite mu i ostroumni komentari mi lipsvat ot meseci i zanapred 6te mi lipsvat.
  Vinagi mi se e iskalo da poznavam 4oveka, kojto gi pi6e6e…
  G-n Indjev, ako iskate/mojete razkajete istorijata mu – ljubopitno mi e, za6toto takiva li4nosti navsjakyde sa rjadkost, a po na6ite geografski 6irini dnes – unikati.

  Naj-iskreni syboleznovanija kym semejstvoto na Stambo!
  Poklon pred svetlata mu pamet!

 12. Поклон пред светлата памет на Стамбо! Такива българи вече рядко се срещат! Ще ни липсва, но никога няма да го забравим!

 13. ВЕЧНА ПАМЕТ за ЕДИН НЕВЕРОЯТЕН БЪЛГАРИН ТРЕЗАВО МИСЛИЩ и ПИШЕЩ в блога на господин Инджев. СТАМБО няма да те забравим ти остави спомен с написаните си коментари тук! Моите съболезования на семейството и фамилиятя му ПОКЛОН!IIC…..oIL.

 14. И аз съм потресена от загубата ни на този неуморим “СТАМБО”!Така и не знам, кой стои зад това име.

 15. ПОКЛОН И ВЕЧНА ПАМЕТ,СТАМБО!!!
  Помагай ни и оттам, където си.Твоят дух със сигурност ще е с нас.

 16. Тъжно ми стана да разбера за кончината и общата ни загубата на много уважаваният и харесван от мен Стамбо .Много тъжно ! Така и не разбрах, кой е Стамбо . Ако не е проблем, моля кажете

 17. Тъжна новина! Тайно се надявах и аз един ден да стисна ръката ти…
  Уви!!!
  Поклон пред светлата ти памет и най-искрени съболезнования на близките ти!
  Ти наистина ги млатеше безпощадно и неотразимо. По всички географски ширини…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.