Лустрация за лустросаните с власт и пари слуги на постколониализма в България

Илиян Василев, който беше нападнат грозно от главния прокурор Сотир Цацаров в интервю за в. “24 часа”, винаги готов да услужи  на цацароподобните, е отговорил днес подобаващо ( не знам дали вестникът ще публикува отговора му, но поне в свободното пространство на интернет може да се прочете оттговора на бившия ни посланик в Москва.http://clubz.bg/58585-g_n_cacarov_vie_ste_v_systoqnie_na_beznakazanost_i_samovlyubenost

Г-н Василев е отвърнал на следните нападки на Цацаров, който не само отрича правото му да е истински дипломат, но и внушава, че е продажен “глашатай под наем”. Заради което наистина може да си навлече битка в съда.

Когато човек живее от чужди грантове или е бил секретен сътрудник на бившата Държавна сигурност, той вече е продал душата си. После, каквото и да стане – министър или посланик, си остава глашатай под наем. За такива хора националните интереси не значат нищо”.

С тази своя позиция Цацаров окончателно се позиционира в лагера на – меко казано- овластените политиканстващи интриганти в държавата, които обслужват руските интереси. Можеше да опита да запази някаква дистанция, както и друг път е правил- последният пример беше във връзка с лозунга “Чайка, вън от Европа”, поставен на “Царигардско шосе” и смъкнат незабавно по “нечия заповед” ( чия ли е, защо не се похвалят с това контрадействие отговорните за него- или си дават сметка, колко е срамно да бранят руския двуглав Орел в лицето на Чайка?).

Попитан от репортери за коментар във връзка с този лозунг, Цацаров демонстрра обичайното си слонско ( за да не кажа свинско) дебелокожо презрение към подобни “дреболии”. “Не може да очаквате, че сутринта, като се събудя и дойда тука, че ще мина по мостовете да видя кой какво е закачил. Не съм чел нищо, не съм видял кой какво е закачил по нечий мост”, подигра се той.

В същия ден Цацаров упражни чувството си хумор още веднъж. След като остро нападана бившия министър на правосъдието Христо Иванов относно неговата компетентност и му се подигра за загубат на изборите ( в случая с Василив пък го атакува от “морални” позиции, но също отрича правото му да бъде професионалист в своята област), след това изобрази невинност пред журналистите, заявявайки, че не е споменал поименно тъкмо Христо Иванов.

А можеше ли да постъпи така и по адрес на Илиян Васил и критиките му? Не, не можеше. От Москва не дават. Там вкараха бившия ни посланик в забранителен списък ( като контрамярка срещу самозабраната на европейските ни партньори да се срещат с такива, като Чайка). За Кремъл Василев е “рубеж”, от който няма “ крачка назад”- като при отбраната на Москва през 1941-ва.

Ето защо за Цацаров не беше възможно , след като му подават топката, да не я отиграе по свирката на Путин чрез в. “ 24 часа”. Христо Иванов може да е прегрешил много лично срещу Цацаров с непреклонната си позиция, но все пак партията му за пръв път настъпи конкретно по кремълския мазол петата му колона в България с декларацията срещу посещението на Чайка. Доката Василев отдавна ходи по нервите на руските началници и на Цацаров беше възложено да го оплюе по възможно най-гадния начин – използва “моралното” заклеймяване чрез хибридното споменаване на ДС, с чиито видни представители Цацаров и компания не само нямат намерение да късат пъпната си връв, но и на практика им козируват, употребявайки избирателно за очерняне образа на същите бивши(?) служби за настоящите им нужди. .

Тук е мястото да кажа, че напускайки спазваната криво-ляво досега собствена мярка за неотклонение в личните нападки с алюзии за нечие минало като форма на очерняне на опонента, Цацаров се присъедини категорично към своите подобия с двойния си подход към темата за ДС. Борисов, който е всеяден спрямо биографиите на готовите да му гласуват и козируват, също “изведнъж” си припомни, че моя милост имал досие, “забравяйки” как ме канеше да ставам учредител на партията му. И защо се присети? Ами защото отказвам категорично да си мълча ( дори и след като се опита буквално да ме подкупи с екслузивната – само като за мен, изпреварваща информация за спирането на АЕЦ “Белене”) и да го обслужвам поне с въздържание от критики, а отгоре на всичко го “издадох” за връзката му с Пеевски, което буквално взриви гнева му.

И по-дребните риби от Цацаров и Борисов правят същото от години. Когато не знаят с какво да уязвят противника, вадят “компромат” от подобно естество. Такива ги пишеше Иво Христов преди да се залепи плътно за бившия генерал Румен Радев като негов русофилски началник ( на кабинета му).  “Батко “му по линия на червената пропаганда Иво Атанасов, който се правеше на неразбрано величие в БСП в битките за постове , но хитро си уреди животеца като дългогодишен член СЕМ с депутатска заплата от близо 3000 лева ( същият предложил оня ден да бъде привикан за обяснение един спортен журналист от БНТ, защото на 9 септември казал в свой коментар, че таза дата не е добра за България), беше стигнал дотам да дебне появата ми  при “магарето” в телевизионното предаване “На инат”, за да предложи на водещия да бъда нападан по въпроса за досието ( но не от негово име). Интригантът никога не е имал нищо против гъмжилото от бивши величия с офицерски пагони от ДС в БСП, но подличко подмята “закачки” тъкмо срещу хора, които са се изправили срещу ДС и са инкасирали шамарите на изкуствено наложената му маргинализация вместо да осребрят печелившата позиция да си в отбора на ДС в политиката.

Не, каквато и лустрация да се въведе – с цялото огромно закъснение на подобна хипотеза, нищо не може да изчегърта от постовете и трезорите им лустросаните субпродукти на епохата, производна на онова, което е свързано и днес с ДС : власт и лесни мангизи в големи количества, с които се пазаруват съвести, готови да извършат национално предателство в защита на чужди имперски интереси. Което е доста шизофренично- защото свързани с шефове от ДС вип персони цвъкат като чайки върху имената на българи, обявени тъкмо от десарския елит за персони нон грата в техния хабитат на мършояди.

Някои от тях може да нямат досиета, но с поведението си на доносници би трябвало да претърпят процес на лустрация на лустросаните.

Уви, това едва ли ще стане чрез някакъв указ или нещо подобно- който и да дойде на власт на смяна на сегашните интересчии и нагаждачи, към него пак ще се лепят подлизурковците, за които законите нямат значение. Виждате, че законът, обявяващ комунизма за престъпен,  бива газен най-безцеремонно. Справка от последните дни: споменатият по-горе пресен случай с Иво Атанасов в СЕМ ( за което вероятно научавате от този текст),  смятащ за необходимо да бъде “разследван” един спортен журналист заради това, че посочил 9 септември като лоша дата в българската история.

Не е умряла надеждата да случи чудото на естественото самопречистване на една нация от шлаката на лошото наследство с възхода на новите поколения. А засега всеки продължава по избрания път.

За мерило на успеха в очите на хората ще служи житейската равносметка. Едни се полакомиха за позлатения паваж и пълзят по жълтите павета, опитвайки се пътьом да наплюят критиците си с бумерангови храчки, надявайки се да ги удавят по този начин. Други избраха да крачат изправени през тръните, с които е застлано отклонението от маршрута на добре платеното послушание в рамките на постколониалната ни действителност по неудобния за кариера и лично обогатяване булевард “Независимост”.

26 мнения за “Лустрация за лустросаните с власт и пари слуги на постколониализма в България”

 1. Г-н Инджев, не знам дали е пряко по темата, простете ми, но не мога да се сдържа да не цитирам този стихоплет…

  Московские вечера

  “Виси въженце над Жоженце, на моста над Москва река виси. Студените звезди отгоре замислено говорят си: Какво ли е Жоже сгрешило, заслужило такваз съдба? Дали на виолончело е свирило, или земя съседска крало е в степта? Мълчи Жоженце, вятър вее, Москва река тече, тече. А звездният килим отгоре студената Луна тъче….”

 2. В България се установява мракобесната диктатура на Цацаров – Пеевски – Борисов. Цацаров напуска позицията си на безпристрастен блюстител на закона и дистанциран от вътрешно и външно политически дискусии и застава явно и брутално на страната на новите диктатори в България. Български граждани, ще наблюдаваме ли безучастно новото поробване на България?! Това е само началото – ако сега не се изправим за отпор, Петата колона на Путин в България – ГЕРБ, БСП, патриотарите воглаве с “Атака” ни готвят още по-страшно робство. Целта им е отдалечаване и скъсване с цивилизованото семейство на европейските народи! Такова предателство го няма никъде по света! Повтарям още веднъж – констатациите, колкото и да са верни и още по-важно – тревожни и тъжни, не са достатъчни! Нека се изправим срещу комунистическо-ченгесарската агресия и наглост, за да защитим настоящето и бъдещето на идните поколения!

 3. Никога не съм се интересувала, кой има или няма досие.По ДЕЛАТА ги разпознавам.Толкова е лесно!!!!

 4. Господин ИНДЖЕВ! Много пъти съм писал че ЛУСТРАЦИЯ е тябвало да бъде направена преди близо 28 години – даже някой от блога ме нарекаха (невръсно дете)за това което бех написал. Много държави направиха тази ЛУСТРАЦИЯ! Затова сега тази ПАСМЕНА която ръководи страната ни както ПРАВИТЕЛСТВО и ПРАВОСЪДИЕ рожба на БКП и ДС под патронажа на КПСС КГБ, си правят каквото си искат с ДЪРЖАВАТА и НАРОДА ни.Много сте прав, от каде на каде някой си макар и ГЛАВЕН ПРОКУРОР ще кане унас (ПЕРСОНА НОН ГРАТА) за ЕС и САЩ ние държава към ЕВРОПЕЙСКАТА ОБЩНОСТ ли сме или сме с (БРАТСКА РУС)и до кога всички тези ОТГОРЕ ще са ПОДЛОГИ на ПУТЛЕР и тези УЗОРПАТОРИ и ПРЕСТЪПНИЦИ?IIC…..oIL>

 5. Така!цацата наистина си заслужи , най-сетне, напълно прозвището, и наистина отхвърли всякакви досегашни съмнения и показа, че не е никакъв “прокурор” , нито пък “генерален”, а най-малкото е защитник на държавата и гражданите, тъкмо обратното.
  А още по-гнусното е ,че само преди месеци лично цацата поиска от Конституционният съд да върне давността тъкмо за престъпленията на ДС и БКП!!!
  Първо реабилитира ДС и БКП ,чрез Конституционният съд , а днес клейми “доносниците”?!? Шизофрения?!? ….или по-скоро (фа)ШИЗОИДност!
  До вчера се бореше против “дискриминацията” чрез лустрация на откровените бандити и изроди от ДС и БКП, извършили престъпления срещу човечеството, за които никъде НЯМА давност, въпреки решението на зависимият КС! А днес, самата цаца ДИСКРИМИНИРА и клейми тъкмо по линия на агентите на ДС, за които поиска отменянето на “дискриминирането” им ,чрез решението на КС!
  Толкова за “принципността” на цацата по отношение на “дискриминирането” на агентите на ДС!
  А пък, личните му нападки към И.Василев повдигат и много основателни въпроси за “моралът” му, как е взимал решенията си като съдия в пловдивския съд?!?!?
  Същото се отнася и за зависимостите. Едва ли неговите зависимости са по-малки от тези на И.Василев! Тъкмо обратното. И ако паднем на “нивото” на цацата, и вместо аргументи и факти вземем да използваме всякакви слухове,които се носят за него, срещу него , то в това отношение за него има многократно повече ,и много по обосновани слухове.
  И за масонски зависимости, и за имотни зависимости, за политически зависимости. Даже ортака на пеевски – Цв.Василев казваше ,че е дал на доган 5 милиона лева “грантове” от КТБ, за да не е против назначаването на цацата за поста на генерален прокурор.
  Има много съмнения и за връзките му с сарайско-библиотекарската шайка. …..и т.н.
  Костинброд?!? КТБ?!? ДАНС?!? ДАТО?!? Комисията за СРС-та?!?…. и много други случаи!
  Ако се вземат предвид всички слухове и предположения то излиза ,че цацата отдавна трябваше да е изхвърлен от прокуратурата, а още по-малко да се прави на “морален” съдник, особено по линия на ДС, след като лично той иска точно отпадането на всички “дискриминиращи” закони за ДС!
  Ето така цацата се “грижи” за националните интереси. Грижи се за интересите на путин, а не за българските.

 6. Прокурор Цацаров е позор за институцията!

 7. Две имена. Старозагорският политолог и виден гербав депутатин днес, плъхоподобний Антон Тодоров, “клиент” на Стопанинът на БЛОГА НИ когато водеще по БТВ “В десетката” и сегащния говорител на ЦИК Цветозар Томов, автор на най-доброто разследващо есе за трикратният ни премиерин-“Похитителят на детските сънища”. Първият практически се отказа от “шедьовъра” си “Шайка” писан през 2013г. с главен герой мутро-милиционера-тиквата баце. Щото, нъл тъй, се намерили нови “доказателства”, че банкянското слънце е херувим в бяла премяна и ляга и става с мисълта как България да стане номер 1 последователно на Балканите, Европа и планетата. Може всичко това да е с отрицателен знак, ама кои сме ний да придиряме.
  цт пък, след като и него го купи Бойка с партизанското име байхуй заличи всякакви следи и цитираната статия вече е неоткриваема в мрежата.
  Знам и готовият отговор и на двамцата и на новоизпеченият фашист, бивш “пещерен” антикомунист михаил константинов и още и още, тяхното име е легион, ами трябва да се живее, парите не миришат, всички го правят. Там е работата, че далеч не всички. Има публични личности които никога няма да си плюят на сурата, искат да се гледат без да свеждат очи в огледалото, да могат спокойно, без притеснения и с осъзнато достойнство да отговорят на “коварни” въпроси на родители, деца, внуци, приятели.
  Сигурно много искам от купените от мухобойко. Нито са първите, нито последните. Но каквото сам си направиш и Господ не може да го стори. БОКЛУЦИ!

 8. Провокирана от съдържанието на статията, от заглавието, че и от “международното положение”, в главата ми избликнаха купища поговорки, закачки и пошибалки: ‘Де го чукаш, ‘де се пука; Гузен негонен бяга; Хем наср…н, хем горен; А вие защо биете негрите; О-о-о Зайо, пушиш Боро и то без шапка; Ти мен уважжжаваш ли ме… Като теглим чертата на общия им знаменател, всичката многословност на шишковските реакциите рязко се концентрира в една точка, която обаче от своя си страна се явява многопластова. Най-горният слой трепти от срам и гузност, по-надолу блика неприкрита ярост дето са ги изловили “в крачка”, “по бели гащи”, “хванати за палците”, а в сърцевината тупти неистов страх. Ама страх ви казвам, библейски. Не са глупави и много добре схващат, че перверзията също има граници. Няма как Митко Гестапото да е най-желан сутрин-обед-вечер събеседник по медиите, а жертвите му да останат в равна степен дежурните “момчета за бой”. Няма начин една и съща дъвка да я премяташ в устата си двадесет и пет години. Дъвката се разпадна, гаспада официантъй, гейм оувър, ледът се пука, корабът потъва. Не съм любител на спасението на плъховете, още по-малко на наш гръб. Но пасаран, ако мА разбирате…

 9. Ето какви ги каканиже днес агент Иван, един за лустриране, на когото е отказан и достъп до класифицирана информация:
  България искала да ремонтира 15 изтребителя МиГ-29 след като работна група на РСК МиГ направила в рамките на месец обследване на техническото им състояние. Ремонтът само на 8 самолета щял да струва около 1.5 милиарда! През ноември сме щели да получим офертата с предварителната цена на ремонта и щяло да се върви към подписване на договор.

  Нагла каракачанска свиньо, България НЕ ИСКА ремонтиране на руските бракми, само ти и шефът ти искате това срещу комисионни!

  България ИСКА да инвестира милиардите си в модерни, съвместими с натовските партньори самолети!

  Да ги извадят 1.5 милиарда за 8 самолета от собствения си джоб тези двамата ( имат ги!), щом толкова много искат руските бракми!
  Иначе, Майдан!

  https://trud.bg/%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b4/

 10. Не е по темата. За препоръчване е хора без чувство за хумор да го пропуснат. Имат и удобно извинение. На съвеЦкий диалект е. Но за ПАВЕЛ ТИНКОВ и приятелите от БЛОГА НИ предполагам, надявам се, че съм осигурил порция смях.

  https://www.gazeta.ru/politics/2017/09/21_a_10900748.shtml

 11. Прочетох есето на телефона, после на таблета, а преди малко и на компютъра. Опитвам се да разбера какво толкова ме впечатли поредната „ДЕСЕТКА“ на автора. Може би това са последните параграфи, в които става дума за ИЗБОР.
  Този, който чете този текст е направил ИЗБОР да не бъде … ЧАЙКА.
  Изборът в нашето утопично „обществото на чайките“ се наказва с това в един момент „да бъдеш изправен в Кръга на позора, което означаваше още да бъдеш прокуден от обществото на чайките, да бъдеш осъден на самотен живот по Далечните скали.“
  В това общество Старейшината казва: „ … един ден, чайко Джонатан Ливингстън, ти ще научиш, че безотговорността не води доникъде. Животът е непознат и непознаваем. Ние знаем само, че сме изпратени на този свят, за да се храним и да останем живи колкото е възможно по-дълго.“ По нататък в притчата на Ричард Бах се казва „Една чайка никога не бива да противоречи на Съвета на Ятото, но Джонатан Ливингстън Чайката, т.е. г-н Инджев, издигна глас.“
  Колкото по-високо лети чайката, толкова по-надалеч вижда.
  След малко ще прочета есето и на разпечатка.

 12. SMS, и вие сте обърнали внимание на несвързаните словоблудства на потомственият КДС-ар , който иска да връща наборната служба , макар и никога да не е стъпвал в казарма, а само до хранилките на олигархичните групировки. Той повтаря като бълнуващ клептоман за тези 1,5 млрд. лева. Но не се подвеждайте те са за новите самолети.
  Той още не може да си обясни защо западните самолети са малко по-скъпи от савецките и путлеристките летящи ламарини. А то е толкова очевидно , но не и за него.
  Западните самолети са МНОГОфункционални. Повтарям – западните самолети са МНОГОфункционални!
  Каракачански има донякъде “оправдание”, но не и неговият “шеф” – винету. Той е премиер за трети път. И би трябвало да може да си избира и министрите и самолетите. Нооо, НЕ!
  Многофункционален самолет означава, че на еди самолет има оборудване и електроника за ДВА савецки самолета. Повтарям на западните самолети има оборудване за ДВА савецки самолета!
  С това оборудване може да замени ЕДНОВРЕМЕННО и МиГ-29, като изтребител и прехващач за въздушни мисии, и едновременно с това може да замени и Су-25, за наземни мисии.
  За това в БНА има ДВА вида самолети , а в НАТО-вските армии има само ЕДИН вид самолет ,който ги замества. Защото има оборудване и за двата типа мисии в ЕДИН самолет.
  Сега Каракачански иска да вдигне консервираните ДВА вида савецки самолети, но те ПАК няма да са съвместими с НАТО-вските стандарти. Само ще им заменят някои неизправни части , колкото да полетят , но възможностите им остават на нивото на савецките самолети от 80’те години. Все едно сме 1985 година , а не 2017г.
  И двата самолета са с по 2 двигателя.
  В същото време Ф-16 е само с ЕДИН двигател и може да изпълнява задачите и на МиГ-29 ,и на Су-25 , ЕДНОВРЕМЕННО! Един Ф-16 , с ЕДИН двигател, може да замени един МиГ-29, с ДВА двигателя, и един Су-25 , с ДВА двигателя. ЕДИН ЕДНОдвигателен Ф-16 , заменя ДВА савецки самолета с 4(ЧЕТИРИ!) двигателя!
  Ето това е равносметката. Но Каракачански е учил само савецка математика и за него 4 е по малко от 1.
  Освен това Ф-16 са с модернизирано оборудване , а не са оборудване на нивото от ’80-те години, като на МиГ-29 и Су-25. това позволява да се използва и по-ново въоръжение, и то по НАТО-вски стандарти.
  С тези 1,5 млрд. ще са купят 8 самолета, заедно с оръжие и наземно оборудване за тях по НАТО-вски стандарти. С тези 8 самолета могат да се заменят 8 МиГ-29, и 8 Су-25, ЕДНОВРЕМЕННО!
  Поддръжката на 8 самолета е много по-евтина от поддръжката на 16 самолета от ДВА вида!!! То и сега едва ли летят повече от 16 самолета. А ако се купят и останалите 8 самолета , общо ще са еквивалентни на 32 савецки самолета, с по-ново оборудване и въоръжение, съвместимо с НАТО-вските стандарти.
  Но Каракачански е на ДС-рска хранилка винаги , и едва ли може даже да го проумее това!

 13. Проспахме отклонението на прехода.Фактологията на двойнствеността на света който обитаваме е кошмарна.Изборите отдавна са контролирани,икономическата власт е в червени кърлежи или в даващи рапорти в суджуци или каквото там им поискат.Пищи се само когато посегнат на бизнеса им(справка някакъв застраховател, някакъв производител на средства за убиване),а през другото време стоят в правилните пози.Затова хора като г-н Василев и г-н Инджев са много опасни за шайката окупирала властта, те са единствената засега реална опозиция.За друга не се сещам по простата причина ,че нито виждам нито чувам други гласове казващи нещо различно от хОра на купените медии.

 14. Великолепен текст, и коментарите до един са блестящи!
  Благодарност към всеки почтен човек!
  Благодарност към Илиян Василев!

 15. I.IVANOV. |
  Наистина сте наивен.За подлеците като Цацаров няма никакво значение досие от ДС.Самият той няма досие,но най близките му хора,както и и висшите офицери от ДС са днешните му началници и съподвижници,тайни разбира се.Цацаров да е казал нещо срещу Каракачанов,Енчев,Георги Марков,Димитър Иванов Гестапото.Законът се използува само за явните противници на ДС.Тях той иска да уязви.И да няма досие те ще му напишат и обяснявай ,че нямаш сестра.
  След като и за Костов пишат че бил агент на ГРУ,при цялата му явна дейност срещу руските шпиони,какво устава за мен,вас или Илиян Василев.А пък техните приятели какво като имат досие.Това не е пречка да бъдат на високи постове и уважавани от тях хора.
  Хора като Цацаров,Борисов и техните мекерета са долни подлеци и трябва всеки ден,всеки от нас да го повтаря с примери,дано нещо да разбере наивният ни народ.
  А хора като Илиян Василев,Иво Инджев,политиците от Нова република все повече ми се издигат в очите и нашата подкрепа за тях трябва да е ежедневна.

 16. @ Борислав,прав си,какво да правим?Само да си говорим?Ето,че ББ иска да се конфронтира директно с ЕС по въпроса за санкцийте срещу агресора Русия.И това посещение на Чайка осем години след поканата…Ами ,че комунягата Борис Велчев може да е поканил и Ким Чен Ир и той ли трябва да дойде?Майдан.

 17. Иво, а защо забравяме, че Бойко Борисов е също агент на ДС? Има си го в списъка, който даже предишния министър на МВР от НЕГОВОТО правителство Румяна Бъчварова, оповести. Борисов си присъства в списъка, въпреки че данните са по заличени. Но си е там! На какво основание ние, а и Цацаров 😉 го забравяме?!

 18. Тия ще направят всичко взможно да не купят американски самолети – така са наредили началниците им от масква. Савецките мигове биха взели, но не им стиска /засега/.

 19. З.КОЛЕВ
  Забравяте за ДСБ,забравяте за Нова Република, да не изреждам имена, и инициативите които те проведоха защото не са малко.мълчите или се присъединявате като плюят Костов и по този начин подкрепяте индиректно шайката.Мълчи се нарочно за всичко това от журналисти,публицисти,а най лошото и от хора ,които уж трябвало да ги подкрепят.Да не кажа като вас.Доказвате ,че няма алтернатива.*Всички са маскарим ,само Герб и Б.Б. ще ни спаси от комунистите*.Чакате да дойдат някакви супер политици.Е,такива няма.
  Аз лично нямам време и започвам офанзива и по десни/про европейски/ лидери и по про европейски избиратели,които трябва да подкрепят и корегират , като Да,Вългария ,а не да отблъскват избиратели.
  България удари дъното и мен ме боли и не мога да гледам сеир,че нямало десница и някой се провалял само защото не ми е симпатичен.

 20. Днес си направих труда да издиря това “интервю” на Ана Михова с Цацата и Чайката в “24 часа” и в коментар им зададох въпрос, дали са публикували отговора на Илиян Василев, като изконно негово право на отговор. Тъй като не очаквам това да се случи, за всеки случай го постнах на страницата им, за да може желаещите читатели да го прочетат.
  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6455964

 21. Точно ЦацАров едва ли може да убеди когото и да било – крадецът вика “дръжте” крадеца. Доказан лъжец (и крадец от бюджета) в имотните си бакии, при избирането му за главен надзорник на политиците в губернията Болгария, въпросния фарфарон само може да лизне имерскияТ задник на Путин чрез Чайка-та му.

 22. До D.SAVOVA.
  Напълно сте права, г-жо Савова. Трябват действия, реални действия на терен, както казва Илиян Василев.

  И. Василев – “За да се предотврати плъзгането на България към прокурорска република, контролирана от Цацаров, Борисов и Пеевски и наследници, трябва да се създадат широки коалиции от хора на които им пука от пленяването на държавата, от ширещата се корупция, от беззаконието и непотизма, от тоталната липса и неспособност за реформи.
  Ако не вярвате, че е прокурорска опитайте се да разсъждавате. Кой определя дневния ред на управлението и посоката, дали избрания с Вашия глас депутат и министър, които изпълняват споделена с Вас програма или инструкциите на Главния прокурор, отразяващи олигархични интереси, които той балансира. И това важи за всеки – без значение на коя партия е член.
  Нека си останем с идеологическите пристрастрастия, но трябва да бъдем готови за протегнем ръка и взаимодействаме с всеки, който вижда разрухата и покварата в държавата.
  Днес става дума да спасим държавата си от опита за ресъветизацията чрез прокурорска република. Не случайно Цацаров ме атакува защото разкрих основния замисъл на руския проект – контрол на държавата, икономика, финанси /Мавродиев/, бизнес чрез прокуратурата, а прокурорът като главен координатор на Проекта.
  “Свободата” ни бе дарена през 1989, затова мнозина не придиряха за качествата и за скрития план. Днес трябва да си я отвоюваме. В битка, не с думи. Защото няма опозиция в Парламента – всички партии са под контрол.
  Готви се протест – надявам се да се видим там.
  Това е най-важната битка, много по-важна от всичко което сме правили до сега.
  Втори път при тоталитарна власт няма да живея.
  Или тя ще си отиде или аз няма да съм жив. Емиграцията никога не е била опция за мен.”

  И още от И. Василев – “При други обстоятелства щях да се извиня, че Ви занимавам със политическо злободневие. Но за да можем да празнуваме следващите дни на независимост пиша тези редове в този ден.
  Обръщам внимание на събиращите се да говорят за обединение на десните по разно време и разни формати, включително преговарящите между партии в дясно или на друга основа – желая им успех, но хората мерят политиците или тези с политически амбиции по реалните дела. Абсурдно е Марешки да говори, а в дясно да се мълчи /поне много от “лидерите”/ по темата – симптомите на нов 9-ти септеври – атаките на новите “хуни” срещу Дунарит и ЕМКО. Изглежда пребиваването във властта или пътят към нея е развил този властови синдром – да мълчат целесъобразно заедно с другите “правилни” сили.
  Да припомня, че по времето на реформаторското участие в правителството на ББ – лидерът на СДС играеше ролята на сегашния Караниколов, а и не само той.
  Предупреждавам ги – няма да стане със старите номера.
  Няма вариант за пасуване, докато Пеевски,Цацаров и Борисов разгромяват частна собственост и предприятия, атакуват НПО сектора, атакуват банки и организират прокурорска република. Всички тези събития имат общ знаменател и ако не го забелязват или ако забелязвайки го премълчават, значи, че колкото и да си говорят помежду си ще си останат тотално нерелевантни към ситуацията т.е. излишни.
  Да обърна внимание, че като партии и познати формати трудно ще си върнат доверието със срещи по офиси за обсъждане на въпроса кой бил по виновен или заслужил в миналото или кой имал по-голяма партия. Няма да стане само с посипване на главата с пепел /при това от хората, които имат най-малка “вина”/, а с действия, адекватни реакции и готовност за битки. Няма да стане и с претенции за изключителност – без да са готови да работят с всеки, който има потенциал и сила за да участват в общ антикорупционен прореформаторски анти-БДС фронт. Образно казано няма нужда от академична интелигентност и появи по телевизионни екрани, а от боксови ръкавици и бойци – от реални протести на улицата.
  С тези темпове на “разтревожване” /между другите ангажименти/ и “забързаност” на лидерите – костенурката ще се шмугне в храстите. Не искам да мисля, че този времеви хоризонт отчита датата 6 октомври, която Борисов даде като краен срок да “приключат” с ЕМКО и Дунарит.”

 23. CHOSS
  Радвам се,че сте ме разбрали.мрънкането да свършва.Критиките очи в очи.Протестите също.Лигавенето, по домовете.И за управници и за десни лидери.Много време изгубихме.Предадохме се.Предоверихме се. Днес Радан се извинява за *историческият компромис*.Хубаво.Но защо не се извини и Хр.ИВАНОВ И Кунева и Лукарски,за Москов да не говорим.Извози го един тъпанар .
  Щом някъде се вижда ,че се дъниш,настъпвай на друго място но не напускай терена.Анти българските действия на Цацаров и Борисов чет нямат.
  Посягат на частната собственост като ЕМКО и дУНАРИТ.нЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ СТОИ ЗАД НЕЯ,НЕДОПУСТИМО Е ДА Я ПИПАШ.АМИ НЯМАМЕ ГЛ.ПРОКУРОР,КОЙТО СЛЕДВА ДА ПАЗИ ДЪРЖАВАТА,А НАШИЯТ ПАЗИ МАФИЯТА.

 24. До госпожа Савова: Та какво пиша аз до сега, вие не сте си имали работа с тези мекерета от ДС ПОДЛОГИ на КГБ които и сега са само че вече на ВЪРХА на държавата. Тук не става въпрос кой какво досие има от тях а защо след като преди 28години други държави направиха тази ЛУСТРАЦИЯ тук пак повтарям (МЕКА РЕВОЛЮЦИЯ).Или народа ни е и вие сте забравили колко свидни жертви сме дали по вина на тези УРОДИIIC…..oIL.

 25. Аз ли не ги знам.Знам ги още как.Там отиваха хора готови да извършат всякакви престъпления.Тясно свързани с КГБ.Познавах ги добре,особено от 1-во главно,от първият им човек.А след това и него го убиха,руснаци разбира се,защото се провалиха.
  На някой специалист му се усмихне щастието да посети западна фирма,или научно мероприятие и те карат да подпишеш че ще работиш за тях,сиреч за ДС,за Родината.
  Ти ги псуваш наум,пустошваш ги,и подписваш и нищо не правиш.Но те са те картотекирали вече и ти си заложник и преди 10.10.1989 г. и особено след това.Така унищожиха много почтени хора,с капацитет и ,възможности и патриоти.
  Ето защо се съмнявам,че лустрация ще изиграе някаква пречистваща роля.Колкото го изиграха и досиетата.

 26. D.SAVOVA

  Описали сте точно нещата.

  Ще трябва да лустрираме самата лустрация. Щото ще стане така, че ще елиминират остатъците от почтени хора (недосъсипани само заради силата, че са чисти пред съвестта си).

  Другото е, че минат ли плъхове през архива, той вече не е същия.

  Но пък нима няма достатъчно доказателства за греховете им сега?!

  Не виждам някой да се оттеглил от копанята.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.