Московски пръст беше размахан срещу президента Радев

Най-после имаме добра новина, свързана с президента на Радев ( по време на посещението му в САЩ във връзка с 72-та сесия на Общото събрание на ООН): виден представител на московската пета колона у нас го наруга откровено в своя профил във Фейсбук и заяви, че президентът (ни), когото така горещо подкрепяше с надежда винаги да марширува в крак с московските указания, тотално го е разочаровал.

Става дума за Боян Чуков, (неуспял) кандидат за евродепутат от БСП ( и като такъв разкрит като бивш сътрудник на ДС- от онези , които хем са горди с разкрития факт, хем го крият до последно), пръв сред първите “тръмписти” у нас, външнополитически съветник на злополучния премиер Орешарски , един от любимите коментатори на организаторите на телевизионната публицистика у нас, но най вече: верен страж на руското влияние у нас.

Именно в качеството си на откровен путинофил Боян Чуков сипе огън и жупел срещу решението на Румен Радев да покани президента Бил Клинтън ( 1993-2001 г.) да посети България ( за втори път и в ново качество,  след като беше посрещнат в София с голям ентусиазъм като действащ президент през ноември 1999 -та и с жестта си направи възможно ускоряването на българското членство в НАТО – за ужас на смълчаните по онова време промосковци).

На снимката: Президентът Клинтън приема овациите на хиляди българи в центъра на София на 21 ноември 1999 г. на фона на двата химна в изпълнението на Росица Павлова ( днес Инджева) TopНяма да преразказвам “аргументите” , а ще се спра само на “сентиментите”, изразени от Чуков във връзка със съжденията му, че Клинтън излиза виновен не само за бомбардирането на православните ни братя сърби ( сякаш не Милошевич ги изпроси с началото на първия държавно организаран геноцид в Европа – в Косово- след края на нацизма) , но и за факта, че е женен за Хилари Клинтън. А Хилари, с нейната десетилетна шеметна биограия на един от най-влиятелните политици в САЩ, може да е направила каквото и да било ( друго), но си е запазила водещото място на най-мразен политически лидер в света от кремълска гледна точка с нежеланието си да приеме Путин за нещо по-малко от опасен агресор начело на ядрена Русия.

655-402-rumen-radev-bil-klintyn

Чуков стискаше палци за победата на Тръмп. Нещо повече, той обвързваше победата на Радев с победата на Тръмп, а пък при победа на Хилари Клинтън в САЩ вещаеше лоши времена за американско-руските отношения и големи проблеми за България по този повод ( защото твърдостта на Хилари спрямо Путин се вижда кошмарна на путинистите у нас при перспективата на техния кремълски вожд да му се стъжни живота в сблъсък с амеркански президент, заставащ открито срещу политиката на Кремъл да бие по-малките си съседи)

Като верен ( все още) тръмпист, макар да не е изключено да си “оттегли доверието” и от него, както сега прави спрямо  Румен Радев, др. коментатор се е загрижил как ще погледне американският му кумир на идеята Бил Клинтън да посети България в качеството на лобист за българските интереси ( пред американския бизнес, който не зависи от фобиите на управляващото семейство в САЩ – за сведение на др. коментатор, претендиращ за компетентност по международните въпроси).

Искрен ли е обаче др. коментатор , анатемосвайки сем. Клинтън от позициите на сем.Тръмп? Вероятно да, вечно начумереният Чуков се взима насериозно и като бранител на Тръмп , и на тръмпизма от вътрешнтите му противници в САЩ, без да разбира, че смешните муцунки, които изобразява в това качество го правят да изглежда още по – жалък.

По-важното е обаче, че Чуков е говорител на една тенденция – явно е вбесен от нещо, което не признава гласно. Защото каквото и да (не) е направил в САЩ Румен Радев по време на работното си посещение, той преди всичко не е дал засега очаквания от Москва публичен знак, че “лобира” за Путин.

В речта си в ООН Радев не изпълни експлицитно поставената му и изпълнявана досега от него задача винаги да посочва необходимостта от отпадането на санциите срещу Русия. А това е наистина грижа номер едно за обслужващия персованал на Путин , промъкнал се на държавния връх в България. За сравнение, послушният Бойко Борисов компенсира по същото време в свое изявление тук това провинение с най-явната си заявка до момента, че ще изпълнява ангажимент. И руските медии не спират да го хвалят, че обещава да постави въпроса за санкциите по време на българското председателство на Европейския съвет.

Значи Бойко може, а Румен не може да си спазва обещанията, така ли? – беснеят май от петата колона в София. Поне докато Радев е още в САЩ и не се е завърнал на гостоприемния путинофилски терен в София- да, така изглежда за момента.

В очите на Чуков това е “тих”, но непростим бунт, проява на пасивна съпротива срещу безпрекословното подчинение, изисквано от генерала от резерва от онези, които безрезервно го мотивираха от позициите на неполитик да омае с униформа, мъжкарска визия и русофилство омерзените от политиката българи и от това да се възползва любимата партия на др. Коментатор ( припомнящ назидателно на Радев в антрефилето си в мрежата, че картата на България е почервеняла на президентските избори).

Кой знае, за самия Радев може да не е късно да засвидетелства при появята си тук изискваната от него лоялност към кремълския приоритет по въпроса за санкциите. Но демаршът на маршируваващ в челото на московската пета колона виден представител на прокремълското статукво в България е толкова категоричен ( и истеричен), че говори по-скоро за опит чрез изпреварващ ход да прекъсната пъпната връв, чрез която майката кърмилница спира да захранва своето отроче Радев .

Така постъпват честолибивите любовници, които държат винаги да са отгоре и бързат да заявят първи, че се разделят със своя партньор, за да не му позволят да си присвои заслугите за това.

22 мнения за “Московски пръст беше размахан срещу президента Радев”

 1. Комунистът е винаги комунист. Най-често той е дървен, прост и много, много лъжлив. Комунистът обикновено е бандит, терорист и манипулатор.

 2. ВЕЛИКО!
  За РР, ще да видим. Плахи стъпки в правилната посока. Досега, всички президенти, малко или повече са се отклонявали от криволечещите линии на политсилите които са ги издигнали.
  Колкото до набеденият експерт боян чуков тепърва и не само по адрес на актуалният президент ще бълва змии и гущери. Дава ли си сметка, че видеобръщението на Морган Фриймън означава, че патриотичният интелектуален елит на Америка се мобилизира и иска да събуди реднеците с призив който е по-актуален откогато и да е било от епохата на Великият Сенатор Джоузеф Маккарти: “Руснаците идат”. Сигурен съм, че Стамбо наред с любимите американски актьори и големи Патриоти Клинт Истууд и Чък Норис би прибавил сега и МФ.
  И втори линк в посоката “цамбурването” на раззия.

  https://www.novayagazeta.ru/articles/2017/09/22/73939-amerika-otkryvaet-russia-gate

  https://rusmonitor.com/stepan-demura-vsya-nasha-ehkonomika-stoit-na-glinyanykh-nogakh.html

 3. Братя Боян и Владимир Чукови, са “по рождение” деца на офицер от Държавна сигурност. Независимо, че за владимир пише даже в Уикипедия, че е някакъв си там професор из нашенски университети, редактор на списания и някакви там организации изписвани на английски език. Боян и Владимир са и доносници до днес. Освен Боян, Владимир може да бъде забелязан на много “мероприятия” из България, свързани с Америка и ЕС и НАТО, където наблюдава и доносничи. Което показва и колко е реформирана ДС – ДАНС.
  Боян си остава по манталитет офицер от първо главно на ДС, каквото и продължава да работи. Владимир е повече по второ главно управление, специалист доносник.
  Като се тури и баща им още от 1950-те, цялата картинка продължава без прекъсване безкрайни десетилетия, и занапред.
  Не можа тази ПАСМИНА да бъде ИЗРИНАТА от страната ни.

 4. Господин Инджев, за мен си остава загадка, как нашите комунета станаха почитатели на Тръмп. Всеки нормален човек знае, че Републиканците винаги са били антикомунисти. Нещо повече, републиканците винаги са поставяли Русия на мястото й, което тя заслужава. А Демократите в САЩ дори ги наричат американските комунисти. След последните избори за президент на САЩ, нашенските комунета дори си честитяха избора на Тръмп за президент. В руската Дума, пиха по този повод шампанско. Не зная какво си бяха въобразили и в Кремъл и на Позитано. Не съм сигурен, но не зная Републиканската партия в САЩ да имала толкова голяма власт на всички нива, както е в момента.

 5. б.чуков едва ли може да има някакво по-различно “мнение” от партийната “линия” на БКП – “партията-кърмилница” , на която дължи всичко което е и, което НЕ е! А БКП е терористичен клон на терористическият инернационал – Коминтерна, подчинен на “вождовете” си от КПСС!
  Tерористическите “вождовете” им плащат само за “правоверно” следване и терористическа “вярност”.
  И доживотната зависимост преминава в наследствена.
  Неговият брат също е коментатор , но не е толкова партийно и рублофилски зависим, и коментарите му са доста по смислени от на б.чуков, макар че и той за последните избори отиде при Марешки.
  Колкото за примитивните глупости за Косово и войните в СФРЮ, то там б.чуков не е мръднал и на сантиметър от шовинистичната омраза на Милошевич, въпреки че вече минаха почти 30 години. То какво ли може да се очаква от платени пропагандисти, те са като старите вестници – каквото е написано – това си остава, въпреки тяхното постоянно появяване в “медиите”, съдържанието си е същото, и даже и носителите му са си същите!
  Номерклатурните “кадри” на БКП нямат друго “предназначение” освен да следват Кремъл, и не стават за абсолютно нищо друго,и срока им на гадност се определя от там.
  Радев трябва да търси всякакви контакти ,които могат да помогнат на НРБ , и на него лично като ()резидент на НРБ. Путлер сам поиска да изпадне в изолация, и от него не може да се очаква някакво разширяване на контактите , което да е от полза за НРБ, защото самият Путлер е изолиран.
  Освен това и предшественика му гоце нямаше някакви смислени международни контакти , а разчиташе само на вредните зависимости с Путлер.
  А още по-пресен пример е с лупингите на винету, който винаги очаква в крайна сметка някакви договорки с Путлер или неговата местна пета колона.

 6. Да се надяваме г-н РАДЕВ да си е взел поука от минали ФРАПАНТНИ ГРЕШКИ, в случай с КРЕМЪЛСКИ недолюбвания на т-р путин и си е.Не е лошо да слуша и гледа ЕВРОПА и СВЕТА на свободните и НЕЗАВИСИМИ хора,за сметка на нашите петоколонници, блюдолизци путина,гъзомийници на кремъл.

 7. Не им прощавай Господи, те знаят какво вършат! 0т векове русофилите тероризират българите! 0т 100г. русофилите с ЧУК, СЪРП и ПЕТОЛЪЧКА копаят гроба на Майка България!

 8. Току що прочетох, че СТАМБО (проф. Яни Милчаков) е починал.
  ДЪЛБОК ПОКЛОН и ПОЧИВАЙ В МИР СТАМБО!

  Писано е: По делата им ще ги познаете!
  Мисля си, че в случая с фърчилков чудо няма да се случи. Дано след време да бъда опроверган. За сега за мен си е същия селски шмекер като геройкото.

 9. Братя Чукови винаги са добре дошли за изказване на мнения по всички големи и не толкова медии, вкл. и във “Фактор” – редовно…за съжаление.

 10. СТАМБО по темата – датата е 13 септември, 2015, 16:23 ч.

  “Точна реакция! Но доколкото въпросният „експертен” субект пълни медиите и нищо чудно да надмине дори професор Константинов по медийно присъствие, нека се вслушаме и вгледаме в значението на основната му титла, с която пропутинско- пропалестинската му пропаганда минава за ултраекспертиза. Като рубрика в малък речник. И така:
  АРАБИСТ
  (Вие разгръщате енциклопедията и уточнявате, че): АРАБИСТЪТ е академично подготвен специалист по арабистика- научна област, изучаваща арабски език, литературата и културата на арабите и арабските страни.Освен арабския литературен (книжовен/стандартен) език изучава също неговата история, разновидности и разговорни диалекти (като египетски арабски), литературата на тях, а също и изкуство, религия, философия, етнография, история, икономика, паметниците на материалната и духовна култура на арабите. Т.е.-каквото в съответните сфери са скандинавистът, германистът, славистът, ориенталистът (японист, синолог, индолог и.т.н.. Само че двойният, че и десеторният смисъл на думите е същина на българската медийна и политичестка реалност. Факт е, че рейтингът на понятието и експертното мнение скочи рязко след 11. Септ 2001 и то вече може да бъде разгледано исторически.
  Първо, нека кажем, че „АРАБИСТ” на български означава различни неща от цитираното определение. Някой може и да е арабист по специализирани познания- като Иво Инджев например, но той не е правилен,приемлив, консенсусен и полезен на правилната пропаганда арабист. А е такъв, защото по крив път е тръгнал, криво мисли и криво пише. Така той противоречи на идеалния профил на АРАБИСТА „MADE IN БОЛХАРИЯ”. Ето и 2-3 черти към този експертен профил:
  1.) „АРАБИСТ” на съвременен български значи на първо място, задължително и непременно член, активист, канд.-депутат, симпатизант, съветник, консултант на БСП (официално – откровено) – и фен на „атака” (потайно и трепетно).
  2.) Съответните партии също МНОГО обичат арабиста. Постоянно го канят из подведомствените си телевизии. Традиционно, въпреки известни катаклизми, „АРАБИСТЪТ” се чувства особено добре като събеседник в следобедните антиамерикански лакърдии на своите колеги – пенсионираните герои на тихия фронт по тв СКОТ.
  3.) „АРАБИСТЪТ” MADE IN БОЛХАРИЯ открай време работи освен за властта, науката и медиите , и за други структури,отбелязани в горната точка.
  4.) Доколкото съм чувал, някои „АРАБИСТИ” MADE IN БОЛХАРИЯ имат проблеми с американските визи. Обяснението е в горните 2 точки. Консулските секции координарат работата си с други ведомства. Точно пък тези ведомства поназнайват нещо любопитно за рубриката „Кой кой е в чудната Страна на розите”.
  5.) Идеологически „АРАБИСТЪТ” MADE IN БОЛХАРИЯ е част от световното прогресивно човечество. Това човечество е вдъхновявано и снабдявано с едно-друго от Кремъл. Като такъв „АРАБИСТЪТ” воюва за каузата на прогресивните палестински „бойци” срещу израелската военщина, насъсквана от империализма на САЩ.
  6.) Макар много трезвен, разумен и сдържан човек, на 11. Септ 2001 „АРАБИСТЪТ” MADE IN БОЛХАРИЯ е гръмнал дискретно бутилка шампанско, ликувайки, че тези янки най-накрая си го получиха, а нощта е сънувал,че пие чай с Осама Бин Ладен сред съмишленици в пещера на Ал Кайда…
  7.) „АРАБИСТЪТ”MADE IN БОЛХАРИЯ обаче наред с експертизите си има една основна, любима,съкровена, изпълваща сърцето и словото му тема. Тя избива особено силно при по-старите екземпляри от породата, но и младите не се дават. Как посрещаха Тодор Живков някога арабските „лидери” Асад, Кадафи, Садам.. какви пазари владеехме, какви договори подписваше, как им работихме (бетер финийци!) и как тази демокрация ни отне тези арабски пазари.
  8.) Тук „АРАБИСТЪТ” пропуска да каже,че неговата партия любима, която трябва да ни върне на приказните пазари, от четвърт век НЕ управлява формално България само 6-7 години. Пък ако е за медиите, не е спряла нито секунда.

  POSTED BY СТАМБО | СЕПТЕМВРИ 13, 2015, 16:23

 11. Г-н Инджев,
  Винаги стоя мирно и със свалена шапка пред анализите и коментарите Ви. Многократно съм спорил с приятели, близки и всякакво хора на теми, които вълнуват Вас, мен, и хората, които Ви четат. Без да преувеличавам, мисля че изпълнявате мисия, която не е много по-различна от тази на Раковски, Каравелов и Ботев. Днес обаче оставам неприятно изненадан по отношение на позицията Ви за семейстяо Клинтън. Сигурен съм, че черпите информацията си от задокеански източници, но искрено се съмнявам, че това са източници отвъд СиЕнЕн и Ню Йорк Таймс. Това са със сигурност са едни от най-вредните хора за Америка. Бил Клинтън няма как да “посети България в качеството на лобист за българските интереси ” защото той има само едни интереси – неговите! “Хилари, с нейната десетилетна шеметна биограия на един от най-влиятелните политици в САЩ” – Хилари е най-провалилият се политик и един от най-мразените в САЩ. Огромен процент от свинщините по света към днешна дата се дължат на нея и нейният съпруг. Моля Ви, интересувайте се повече за настроенията в САЩ преди да изказвате мнения по тази тема. Или пък просто кажете, че това е Вашата позиция и така виждате нещата Вие. Лично за мен, като човек, който глазува и на Български, и на Американски избори, темата е доста болезнена.

  С уважение и респект,
  Николай Станев,
  Хюстън, Тексас

 12. @ KOSTADIN NIKOLOV:
  Опитът сочи, че винаги когато някой се е надявал комуняга/русоблюд да се превърне в човек, не след дълго скъпо е заплащал за наивността си и горчиво е съжалявал за тази своя грешка!
  Бих си позволил да допълня поста на КЛЮКАР, ползвайки класическата категоризация “умен-честен-комунист”:
  – комунягите, които “знаят какво вършат” са индивиди с вродени престъпни наклонности /от “селски шмекер”, по E.GAVRILOV до масов убиец/;
  – комунягите, които не знаят какво вършат /вярващите/ са индивиди с генетични девиации, от неизлечима инфантилност до тежка ментална недостатъчност.

 13. Maj ne6to se myti po otno6enie na preZEdenta IM.
  BSP vzeha da se razgrani4avat ot nego, a na Madam V. j se privijdat “protestyrski” vlijanija nad nego…

 14. Към : Nikolai Stanev:

  Уважаем г-н Станев, няколко неща:

  Никъде не съм изразявал положително отношение към сем. Клинтън, както Ви се е сторило. Казвам само, че е смешно един български путинофил да възпроизвежда фобиите на американските президентски фамилии и да брани Тръмп от Клинтън.

  А нима не е вярно, че Путин и компания мразят Хилари много повече от Тръмп и вещаеха апокалипсис в американско-руските отношения, ако я изберат ? Или не вярвате, че руснаците се опитаха да я спрат по безпрецедентен начин и пиха дружно шампанско в руската Дума , когато успяха?

  Нима също не е вярно, че повече от половината гласоподаватели я подкрепиха на изборите? Това не означава ли някакво влияние?

  Не е нужно да обичаш или мразиш някого, за да признаеш гореспоменатите факти. А темата за лобирането е формулирана по този начин в съобщението за срещата на Бил Клинтът с Румен Радев, не от мен.

  Бил Клинтън, впрочем, наистина беше катализаторът , заедно с Тони Блеър ( също недолюбван днес от много британци) за българското членство в НАТО. По този обективен критерий Клинтън е направил повече за България от всички американски президенти от Втората световна война насам взети заедно. Имам честа на знам това-онова от първа ръка, защото бях помолен от неговия екип да редактирам речта му в София ( ако искате вярвайте, съобразиха се с моите забележки), което трябва да Ви говори , че съм по-информиран за някои неща дори от Вас, нищо , че не живея в Хюстън.

  Ако позволите- един приятелски съвет. Говорете от свое име, а не от името на американците изобщо, които, според Вас , единодушно мразят оногова, когото ( вероятно с пълно американско основание, а не на основание на онова, което прави Хилари толкова мразена в Москва и от московците у нас) мразите лично вие и вашите познати. Все пак американците, разделени на приблизително равни части, се изказаха на изборите, чийто резултат би трябвало да засрами победителя Тръмп, загубил според бройката на гласувалите, но спечелил “по точки” – “служебно”, може да се каже.

  С уважение и респект!

 15. Г-н NIKOLAY STANEV , ако имате малко свободно време бих ви препоръчал да прочетете следната статия на Юрий Фельштинский, относно намесата на Путлер на президентските избори:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=59B6C828593D4
  Ето и малък откъс от нея ,се намира след средата ѝ, малко над снимката на Асандж:
  “”Удар по Хиллари Клинтон Путин наносил с двух флангов: левого и правого.
  На левом фланге Кремль использовал Джилл Стайн. Уже в сентябре 2015 года кандидат в президенты США от Партии зеленых Стайн приняла участие в мероприятии Russia Today в Нью-Йорке и обменялась рукопожатием и теплыми словами с министром иностранных дел России Сергеем Лавровым, “случайно” там оказавшимся. В октябре–ноябре, перебегая на правый фланг борьбы, Russia Today включилась в переписку с Майклом Флинном, уже подкупленным двумя платежами по $11 250 двумя российскими компаниями: авиакомпанией “Волга-Днепр” и лабораторией Касперского. Поставленное перед RT задание – договориться с Флинном о прилете в декабре 2015 года в Москву для участия в торжествах по случаю 10-летней годовщины RT.
  В декабре Стайн и Флинн действительно встретились в Москве на праздновании RT за одним столом с Путиным. В результате Флинн открыто призвал американцев посадить Клинтон в тюрьму и тайно пообещал после прихода к власти снять с России американские санкции и признать аннексию Крыма. А Стайн на выборах в ноябре 2016 года оттянула на себя предназначенные для Клинтон левые голоса избирателей, причем ровно те, которые позволили Трампу (и не позволили Клинтон) стать президентом: в Мичигане Стайн получила более 51 тыс. голосов, в то время как Клинтон уступила в этом штате Трампу меньше 11 тыс. В Висконсине Трамп опередил Клинтон на 23 тыс. голосов, в то время как Стайн собрала 31 тыс. В Пенсильвании Трамп выиграл с преимуществом в 44 тыс. голосов, а за Стайн проголосовало 50 тыс.
  Флинн работал на Путина и Трампа за деньги, в том числе за $45 тыс. из бюджета RT. Стайн не получала наличных денег, но российский канал RT, вещавший в США, был единственным телеканалом, освещавшим ее предвыборную кампанию и приглашавшим ее в эфир с самого первого дня предвыборной гонки, когда RT стал площадкой для предвыборных дебатов кандидатов в президенты от Партии зеленых, где победителем торжественно избрали Стайн. Оценить эту пиарную работу RT в денежном эквиваленте не представляется возможным, но без пиарного прикрытия RT Стайн вряд ли набрала бы критическое количество голосов.””
  Дори и зелените са се включили в плана на Путлер против Клинтън. Тя получи над 2 милиона повече гласове!
  А малкко по-долу в тази статия се разглежда и ролята на Асандж в плановете на Путлер.
  П.П. В блога на г-н Инджев много от коментаторите са симпатизанти на републиканците, но – когато фактите говорят, и боговете мълчат!
  И едва ли греховете на Х.Клинтън са по-големи от тези на другите кандидати ,които бяха подкрепени от Путлер по един или друг начин,както Тръмп например.

 16. Г-н Инджев винаги ми е било приятно да чета Вашите статии, даже много от тях съм цитирал в разговорите с мои познати, но сега малко странна ми се вижда Вашата позиция по отношение специално на семейство Клинтън. Аз като г-н Николай Станев също живея в САЩ вече доста(19) години и мога да ви кажа че моята позиция съвпада с позицията на господина както и с позицията на около 62 милиона американски граждани гласували за Тръмп които доколкото схващам малко презрително наричате-„тръмписти”.Искам да Ви кажа че за г-жа Клинтън гласуваха около 3 милиона нелегални емигранти без право на глас,както гласуваха хора умрели преди повече от 5-10 години а имаше също гласували едни и същи хора по няколко пъти-познати приоми сред „демократите” нали? След като имате повече информация-естествено Вие сте известен журналист,а не като мен служител в офис нима не знаете че семейство Клинтън са едни от най корумпираните президенски семейства в близката история на САЩ. Известно ли Ви е че това семейство даваше президенската спалня в Белия Дом под наем на богати гости естествено срещу заплащане? Знаете ли че на президента Бил Клинтън са му отнети правата да работи като адвокат мисля в щата Арканзас за 5 години плюс $250 000 глоба платени веднага по повод историята с Моника Люински и за това, че излъга Белия дом въпреки че даваше показания под клетва Какво ще кажете за политика с шеметна кариера -Хилари Клинтън която продаде 20% от урана на САЩ на руснаците срещу сумата от около $150 милиона долара платени чрез посредник на Фондация Клинтън,или пък за многомилионната сума уж предназначена за пострадалите от земетресението в Хайти и от която те я са видяли нещо,я не. Г-жа Клинтън е интервюирала Саул Алински,в неговата организация е правила следдипломната си работа,наричала го е американски герой и е била напълно предана,отдадена на неговите тезиси,а те не са нищо друго освен начин по които САЩ да бъдат превърната в същата помийна яма като Русия.Много добре са описани в неговата книга “ Rules for Radicals” Между другото в същата организация десетина години е работил като организатор и активист бъдещия президент Барак Хюсеин Обама. Вие също сте запознати като журналист за многото неочаквани загадъчни самоубийства на хора близки до това семейство,или работили за тях,както и такива които трябваше да бъдат разпитани от сенатска комисия за работата им с Х.Клинтън. Сигурно знаете, че дясната ръка на така успелия политик Х.Клинтън- г-жа Хума Абедин е член на младежкото крило на Мюсюлмански братя, нейната майка както и брат и са активни членове на тази организация т.е. всичко което е ставало в правителството на Президента Обама е ставало известно и на враговете на САЩ. Запознати сте как е реагирала г-жа Клинтън като държавен секретар на САЩ на молбите за помощ от посланника и от охраната на посолството в Бенгази Либия когато загиват всички както и още много факти и истини които действително принуждават обикновения американец да ненавижда тази жена станала символ на корупцията,на алчността,на жаждата за власт на всяка цена. Бил Клинтън този „миролюбец” даде 5 милиарда долара плюс два атомни реактора на Северна Корея срещу тяхното обещание да не правят атомни бомби,сега виждаме ефекта от тази негова постъпка. Също като него Обама даде около 150 милиарда долара на Иран с обещанието те да не разработват атомно оръжие и да дадат възможност за международен контрол на техните атомни центрове,които договор те не спазиха и нарушиха почти веднага.Може още много да се пише,а и топърва според мен ще стават известни бедите които демократите в лицето на семейство Клинтън и администрацията на Барак Обама нанесоха на Америка. И на края въпреки ,че не съм съгласен с Вашите заключение отностно американските политици аз Ви уважавам като един от най-добрите български журналисти. Останете със здраве.

 17. Към johan:

  Извинявайте, но не прочетох написаното по повод моята ( положителня ,явно, според Вас) “позиция към семейство Клинтън”. Нямам такава. Явно не сте прочели и Вие какво съм написал.

 18. JOHANN, няма да влизаме в полемика с вас, КОЙ е по-големият агент на Путлер – Хилари или Тръмп!
  Но имам 2-3 въпроса към вас:
  Защо Путлер подкрепи точно Тръмп, а не няКОЙ ДРУГ републикански кандидат-президент???
  Защо Путлер подкрепи Тръмп , а не Хилари, въпреки че му е “продала за собствена си сметка” 20% от американският уран??? Защо, след като е имал вече с нея алъш-вериш?
  Защо разпространяваше фалшиви новини и пропаганда за Хилари, с безогледно ползване на полуистини и компромати за личният ѝ живот и финанси, докато за многократно фалиралият Тръмп нито дума? Как е успявал след всеки фалит да продължи с бизнеса си? КОЙ му е “помагал”, за това?
  Ако Хилъри е имала някакви връзки с Путлер, то КАКВО правили ФБР, ЦРУ и главният прокурор, след като досега не са я уличили за това?
  И как според вас могат да гласуват нелегални емигранти ,след като нямат право да гласуват? Не би трябвало да попадат в избирателните списъци.
  П.П. Сега има разследване срещу Тръмп за връзките му с Путлер.
  И никога досега Тръмп не е казал нищо против агресията на Путлер в Украйна, нито за положението с правата в самата Русия и потъпкването на руската Конституция.
  Но ние тук не обсъждаме нито Тръмп ,нито Хилари. Не обсъждаме предизборната пропаганда в САЩ, нито фалшивите новини на путлеристките тролове в подкрепа на Тръмп , и насаждащи омраза срещу Х.Клинтън! Ние обсъждаме поканата на Р.Радев към Б.Клинтън.
  Освен това Радев може да е поканил не само Б.Клинтън , но и действащият президент Тръмп. Ако поне единият посети България ще е добре, а ако дойдат и двамата още повече!

 19. Г-не,не знам как да се обърна към Вас защото не сте си написали името,което не е много етичноно но въпреки това ще Ви отговоря. Аз никъде в моя отговор на статията на г-н Инджев не споменавам нито защитавам Президента Тръмп. Въпреки,че живея в САЩ аз не гласувах нито за Хилъри Клинтън,нито за Тръмп,защото имах резерви по отношение и на двамата. Но във всички случай поне до този момент мисля че Тръмп е по-добрата алтернатива ,защотото Америка беше започнала и все още продължава да се плъзга към пропастта водеща да унищожаването на държавата САЩ и превръщането и в едно социалистическо комунистическо блато. Не ми се влиза в подробности ,но на вашите обвинения ще Ви отговоря накратко-по отношение контактите на Тръмп с Русия –може би е контактувал с тях,може би не,не знам. Вече 8 месеца непрекъснато демократите ровят и търсят доказателства за неговите връзки с Русия. Беше включено и ФБР,и то до момента не е представено едно сериозно доказателство,независимо че е било непрекъснато в услуга на демократите прикривайки всичките престъпление на Клинтън ,Обама и кръговете около тях. Даже този който в момента води пак разследване за връзките на Тръмп с Русия е демократ и е в конфлик на интереси ,защото е получавал пари от фондация Клинтън. Между другото всички са контактували с Русия, има публикувани документи за около 30 депутати от Демократическата партия от 2015 години,а и от преди това че са били в непрекъснати контакти с Русия,но това официалните медии в САЩ не го виждат и не се води разследване. Фалшивите новини които казвате за г-жа Клинтън са толкова много и както се оказа повечето от тях са истина че не си струва да се задълбочавам в тях Това са и за 30 000 емайла унищожени от нея и за инцидента в Бенгази Либия и за уж загубените служебни телефони и таблети и за разбитите с чук компутърни дискове hard drives и още какво ли не ,не сещам сега. Оказа се че Украйна е снабдявала предизборния щаб на Клинтън с информация срещу Тръмп, със знанието на Обама е подслушвана сградата на Тръмп в Ню Йорк в противоречие със всякакви правни норми и това е започнало още от 2015 години и за подобно нещо беше свален от власт президента Никсън. Питате как е възможно нелегални имигранти да гласуват –ами и аз се питам но ако живеете в САЩ ще знаете че в повечето щати,най-вече в Калифорния, може да сте нелагален, но може да имате шофьорска книжка и да работите. Имам познати българи които са нелегални без никакви документи , но имат шофьорска книжка и си работят,а един даже си купи и къща. Така че тези 3 милиона нелегални гласували за Клинтън не са измислени а са си реални гласоподаватели,ако не са и повече. Тук за разлика например от Индия или Мексико където за гласуване се изискват документ за идентификация тук в САЩ това нещо го няма и сега администрацията на Тръмп се опитва да го въведе. Тръмп затегна санкциите срещу Путин и още ще ги затяга,докато Обама беше записан как казва на Путин, че през втория си мандат ще бъде по отстъпчив- какво е това според Вас.Ако Путин продължава с политиката си срещу Украйна САЩ ще предоставят още оръжие на Украйна и ще обяват и блокират милиардите на мошениците около Путин а и неговите сметки също. За сегашното състояние на Щатите вина имат както демократите,така и самите републиканци. Има публикуван списък на републиканци получавали пари от Фондацията на Сорос за да се противопоставят на избирането на Тръмп,а впоследствие да блокират всяка негова дейност. Така че Тръмп го избраха обикновените хора въпреки противопоставянето на републиканците и демократите. Както беше казал един от кандидатите за президент Бен Карсън-не медийте ще изберат президента,а обикновените хора и това кръговете стоящи за Клинтън и управляващи всички медии, а и външната политика на САЩ,не могат да простят на Тръмп,загубиха милиарди долари и ще му създават пречки непрекъснато през всичките години на неговия мандат. Ако дойде Тръмп в България ще е много добре и много показателно,но при сегашния президент,при сегашното проруско правителство и ситуацията в България много се съмнявам. Останете си със здраве.Поздрави.За мен тази теме вече е изчерпана.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.