Картинки от едно излагане на туземния с(ъ)ветски Олимп

1472891c90956028b42a5bcbff8c04a7Обръщам се на ти, поради усещането за близост и съпричастност с нещастници, като мен:

Читателю, ти беше ли на сватбата на Сидеров онзи ден?

Не си? Така е, защото си никой. Не си елит, неолит, мегалит и сателит  на “когото трябва” , за да станеш свидетел на чудесата, които се случват на българския с(ъ)ветски Олимп.

Само фойерверките били като еквивалент на артилерийските залпове в Подмосковието, изригнали по заповед да Сталин в първата десетдневка на септември в 1944-та в чест на “превземането “ на на Русе, Шумен, Добрич, Варна и Бургас ( взети заедно) от Червената армия, срещу което българска пушка не е пукнала ( както и при “превземането” на Бургас, Пловдив и т.н.).

Пък и вероятно, читателю,  не си достатъчно прост, че да се разбираш с началниците в държавата, които се разбират с “простите” и ни управляват на базата на тази клауза от обществения договор.

За наше щастие, като читатели, жълтите новинари са били там. Достоверни източници са.  В резултат научаваме това, което гнусливите ( или политкоректните спрямо проруското статукво у нас) медии спестиха да оповестят. Макар и те да се постараха също да не изостанат в отразяването на неотразимото с(ъ)ветско събитие номер едно.

Конкуренцията в жълтия медиен сектор разкри някои щрихи, които си заслужават да бъдат отбелязани дори в този блог, който при други обстоятелства не би се занимавал със с(ъ)ветския вариант на “Сватбата на фигаро” ( бръснаря на Путин) в София.

В резултат на това научаваме спестеното от “политкоректните медии”, че Сидеров е бил обгрижен с присъствието не само на премиера Борисов, но и на някои особено загрижени за размножаването на руските туристи у нас министри, като Николина Ангелкова. И Владислав Горанов, финасовата дясна ръка на Борисов ( спрягана като пипало на самия Пеевски в правителството му), е там. За Вежди Рашидов- да не говорим, той си е фен на проруския национализъм като задължителен белег на турско-българския патриотизъм, олицетваряван от Доган, с когото уж са в лоши отношения.

Нещо повече: ни повече, ни по малко, другарят от висшия ешелон на БСП Драгомир Стойнев също е захлебил от сватбеното тържество.

Ако не знаехме, какво е каска , можехме да си помислим, че Сидеров е бил застрахован с някакво Каско срещу путни инциденти от колегата си по проруски патриотизъм, троянския министър на отбраната Красимир Каракачанов, който му е нахлупил каска на главата. Сидеров щастливо играе ролята на похлупения Иванушка – глупака ( какъвто хич не е – видно от постижението му да е център на вселената у наше село). Цукало да му бяха нахлузили ( барар с обичайното за тези бебешки съоръжения съдържание, пак щеше дисциплинирано да изобрази щастлива физиономия ).

Не е изненада, макар да беше спестено от “новинарите” в телевизиите, отразили неотразимото събитие, че руският посланик Макаров, облечен като за получаване на Оскар за най-добра режисура, се е явил с букет, за да почете най-успешния руски политически таран ( сред публично демонстрираните).

Лека изненада обаче предизвиква снимката, на която Макаров позира в любимата поза на…Бойко Борисов, който покровителствено го прегръща, сякаш е поредната булка, която мачка при обиколките си из страната. Любов, какво да ги правиш староженците!

Освен милиционерите ( да не ви казвам подробности за избора по линия на собствеността на заведението, където са се почерпили) и милионерите са били представени достойно. Хотелиерът Стефан Шарлопов, спряган от друг жълт сайт за един от най-богатите другари у нас https://www.blitz.bg/article/44265,  вози лично Сидеров и булката му в някакво забавно автомобилче, внушаващо скромност по отношение на джудженцата, развличани от великани ( като част от цирковите номера, с които тази самодостатъчна публика се забавлява).

Ако сте повярвали на руската басня за Ор(у)ел, рак и щука в рамките на московската пета колона и на приказките за баснословно бедните ни елитарни сватбари, погледнете още веднъж фактите. Може и да ви мине махмурлукът.http://pik.bg/ексклузивно-и-първо-в-пик-tv-премиерът-борисов-пристигна-на-сватбата-на-сидеров-снимкиобно-news692613.html

1c1e3523163ff34d8e008a81636740b2 6a04577d38fac01636502235a071293a fda896f854841188c718ab5cf0ca2664 a4ebc8dab8627eb6243d5334d0d64f8b fc1cf984f917fd9db24e2f20db718b64 d9e6310fb35a8af4e32cfd46720e79e4 1b8fb2aa555c7aa9b4e04353609f0284

ccea8f5a504fa887c15008296e76c5b2 d754470438ecd2d7c70e950883cecfd6

17 мнения за “Картинки от едно излагане на туземния с(ъ)ветски Олимп”

 1. Като се има предвид какъв “богослов”, и какъв “журналист” е долен , такава е и шайката с която се събрал, и която се приема за “елит” в мутренско-милиционерската кочина.
  Подредили са се по реда на постъпването си в мутригруп. И рашидов е мутрак, и долен е мутрак. винету и той.
  мутра, милиционер, мутра , милиционер,….мутра, милиционер….
  А и големият “православен патриот” и “богослов” не си помни разводите и позирането дибидюс за разни жълтеникави весници , и той като “православният” чекист, който му плаща от над 25 години за “вярната служба” на неговата пета колона.
  П.П. На снимките не се вижда неговият “колега” от НФСБ?!? Явно е имал по-належащи обиколки по Черноморието?!?
  Но пък за сметка на това каракачанов е донесъл даже каска, каквато вероятно никога досега не са носили нито той ,нито долен! Но пък става за бутафорни и пошли сценки пред началниците им. Единият е “генерал” и генсек от народната милиция, а другият е “генерал” от КГБ и генсек на генерал-губернаторското посолство на чекистката империя. Явно вече е “патриотична мода” каските да заменят каскетите, при козируването на савецките и държавните началници в НРБ. И патриотите се борят да спечелят “олимпийските” медали в тази единствена “олимпийска дисциплина” установена в НРБ преди 73 години.

 2. Коментари от Faktor.bg по темата:

  Главен готвач(25.09.2017 22:07)

  Менюто на сватбата беше невероятно изискано, с вкус и истински патриотично приготвено: Неврозни кюфтенца със сос “Луфтханза”, пържени филии с мас, покрити с цветчета магнолии, супа топчета “Варадеро”, кубински пури, ром, и за десерт ямболска баница.

  :-)(25.09.2017 22:57)

  А Чуколинка тихо страда…

  Моника Люински(25.09.2017 22:34)

  Мушкаха ли пурите на едно място и после да ги пушат наред?

 3. Питане към МИЛЕН и БАЛЛьО ДИНЕВ от статията за “калашника”.
  Само за протокола да уточним.
  КОЛКО и КОЙ плати масрафа на горното КИЧЕЩЕ! Щото, нъл тъй, с една “мизерна” депутатска заплата, при парвенюшкият начин на живот на “лицето” Болен Лидеров няма как той да спастри състоянието което да му е позволило сам да си плати сметката. вс за задграничните си вояжи до Варадерто и Париж се Фалеще, че го спонсорират и никой не зададе уточняващи въпроси кои са тези дащни чичковци и лелки, та мащабната и с показен разкош сватба не ще да е била за Бог да прости.
  Нищожествата от снимките наистина реализираха и реализират на мах мечтата на нашенеца да бъде “оправен” и то как и ти да видиш-за негова сметка ежедневно, ежечасно, ежеминутно, ежесекундно. ВЕрвайте ми!
  Докато има говеда ще има и касапи.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 4. Сватбено ПЪТИШЕСТВИЕ за СИБИР, и с него и нея ОСТАНАЛАТА ПАСМИНА без ВРЪЩАНЕ!IIC…..oIL.

 5. Каската е наистина практичен подарък – оказа се, че пластмасовите маси не осигуряват достатъчно сигурна защита. Но пък, от естетическа гледна точка, сякаш масата му стоеше по-добре…

 6. Ама пък и марките на всички автомобили по снимките – все сАвеЦки, а? И на “ретрото” даже.
  Иначе, “мероприятието” наистина напомня онова празнуване по повод рожденния ден на веждичката.
  Мутрак до мултака, майно льо.

 7. ЗНАЕТЕЛИ, ЧЕ..
  В КНДР са забранени ВСЯКАКВИ книги за любов, освен за ЛЮБОВТА към ВОЖДА Ким?
  .ЗНАЕТЕЛИ, ЧЕ… ВСИЧКИ БРАЧНИ двойки в КНДР, се определят от ПАРТИЙНИЯ секретар?ЗНАЕТЕЛИ, ЧЕ… в КНДР няма ЛИЧНИ автомобили и телефони?
  ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ …КНДР и НРБ имаха Национален ПРАЗНИК все на 9-ти септември? И че празнуваха все едно и също-ОКУПАЦИЯТЯ си от СССР. КНДР е окупирана след кървава война и милиони жертви! България е окупирана след само ЕДНА ЖЕРТВА. На БЪЛГАРСКИ офицер, самоубил се, но отказал да се подчини на окупаторите и терористите-марионетки БГшумкари и комунисти на 9-ти септември 44г.!

 8. Предпочитам да не пиша за нещо ,от което ме е гнус,но тези снимки са симптом за предозиране и оливане.А това в случая е на добро.Ако някога съм гледала тв СКАТ,то е,за да се забавлявам на гнусотиите,които скатажии изливаха по адрес Бялата златка,имаше и жертви(Тео-журналиста и Байрактаров).Валери Симеонов с потури и величаещ руския агент ВС като патриот,ББ и натовският м-р Каракачанов с руския посланник и едно европейско председателство!Та на тях вече не им дреме от нищо!!!!
  Пак ще се олеят,като през 96/97 година,но този път трябва да има по-гъвкава опозиция.С комуниста(болшевик,интернациналист,патреот,дясноподобен политик,прогресивен капиталист..безкраен ред мимикрии)не може само със смелост и почтеност.Някак си,не може без нож в гърба!!!

 9. Унизително, потресаващо, почти гнусно. Но не сватбата/кичова показност на “животинската ферма”/, е толкова важна в тревожния свят на родината ни. Тревожното е, че тези, които вече се обличат с фракове,разкрасени с папионки, в тревожните години на 1990-та бяха внедрени в измамата СДС, наша свидна надежда и поредно разочарование. Сидеров, Г. Марков,не убития в Лондон, а възхваляващия гениите на Орбан и Борисов, както и плеяда активисти-предатели от “седесето” убиха не идеята за демократичност а НАДЕЖДАТА на мислещия,познаващ нефалшифицираната история българин. И следствието на тази чудовищна манипулация на бедното и крехко мозъче на мнозина от нашата общност, сега се дивим на двулично гражданско поведение, кариеризъм, партокрация,алчност, егоизъм, отклонение от нормалността в човешките отношения. Как ще преодолеем това съмишленици? Истината и показването й в медии не е достатъчна. Нужен ни е човек от ранга и смелостта на Стамболов. Защото политическата ситуация в момента “модерно” ни връща във времето преди 1989-та.

 10. Пир по време на чума! Казват, че бълхата като се нахрани до подуване, излиза на челото. Бареков си поръчва владика за сватбата и се залива с шампанско, като шампион от формула 1, а този дребен руски слуга си прави болшие среднощни фоерверки за наказание на околните квартали, пред умилените погледи на почти цялото правителство. Аферим, със сигурност са казали потомците на Бай Ганьо, които са били на сватбата и са се оригнали някак си така културно и шумно, по министерски.

 11. „Нужен ни е човек от ранга и смелостта на Стамболов. Защото политическата ситуация в момента “модерно” ни връща във времето преди 1989-та.” (Т.Тодоров)

  Чудесно заключение на целия смислен постинг! Вярвам, г-н Тодоров ще се съгласи, че въпросното „модерно” връщане, ще изисква и „модерен” Стамболов. Но аз не виждам какъв ще е този нов държавник на фона не само на пошлия ни политически елит, но и на окаяната ни общественост, която го е излъчила (по „демократичен път”, разбира се). Ако това ще е главатарят на конспиративна група, произхождаща от бившите тайни служби, но с НАТО’вска подкваска, това би било добрия вариант. Защото алтернативният вариант е да попаднем директно под контрола на Москва, което ми изглежда дори по-вероятно при сегашния неадекватен Тръмп. Снимките, които ни показва г-н Иво Инджев, са едно предупреждение, че “руският” вариант сякаш наближава, докато НАТО-вариантът стои на едно място.

  За истинска демократична поява на нов Стамболов, най-новата ни история (през последните десетиления) не дава никакви надежди. Работата е там, че Стамболов на 19-ти век живее в разцвета на европейските национализми. Тогава българският национализъм е в зората на своя възход. Но целият 20 век е кървава поредица от провали на национализмите в цяла Европа, в т.ч. и в България. Реанимацията на национализмите в началото на 21 век е една карикатура на предишните им прототипи. Съответните политически фигури също са карикатури на политиците от 19 век. Днешните национализми са смешни, жалки и пошли алтернативи на консумеризма в етнически одежди: „Ние да лапаме, а не чужденците!” Ето защо, аз лично не се надявам на нов Стамболов.

  Според мен, по-добре неизбежна провинциализация, но в състава на ЕС, отколкото сигурна маргинализация под контрола на Москва. Една добре уредена Европейска провинция на име „България” би била добро място за живеене на нормални хора-НЕнационалисти. А перчеща се със своя суверенитет „България” под контрола на Москва, ще бъде рай за тези, които г-н Инджев е показал на снимките, но не и за нормалните хора.

 12. Гнус ме е. А ни беше колега. Сега е долно руско мекере.

 13. А чичкото на Деничка, Димо го няма на снимките (познавам го). Помагаше и, доколкото можеше като пенсионер, преди тя да хване шлифера на “бого_омазания”.

 14. Може би не си заслужава да обръщам внимание на един коментатор,доказал се с деструктивните си
  позиции и твърдения,но сега ще го направя заради читателите и почтения замисъл на този блог.
  Очевидно интелигентен човек,но с изкривено(меко казано)мислене,ни убеждава:”Днешните национализми са смешни,жалки и пошли алтернативи на консумеризма в етнически одежди: „Ние да лапаме, а не чужденците!” Ето защо, аз лично не се надявам на нов Стамболов.”Да,сянката на великия Стамболов ужасява не само днешните български порно-патриоти и чуждопоклонни националисти,но и техния обслужващ персонал(прилагам евфемизъм).Отвратителният образ на днешния български патриотизъм и национализъм,видно от практикуващите го лица,е създаден в чужди франкенщайн-лаборатории и няма нищо общо с автентичния му образ,завещан от възрожденците ни,вдъхнали живот на третата българска държава и който образ не отхвърля,а прегръща и вплита в себе си европейските културни и демократнични ценности.А какво е истински патриотизъм и национализъм няма да обяснявам – една Финландия е достатъчна,макар че в Европа има и доста други примери.Колкото до Стамболов,днес той е по-нужен от всякога(дори само чрез споменаване на името му)и вярвам,че България ще го намери.

 15. До каскетолимпиец – мернах някъде в нета снимката на WC /Валери/барнат в псевдо”национална” носия с червено елече – много импозантно присъствие, конкуриращ дори Цецерон с неговото пристрастие към потурите.Дерзайте тов. – ридържането към бялата линия на Партията води към пълното щастие!!!!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.