Отреклият се от президента Радев русофил Чуков се оплете в оправдателен режим за мотивите си

Водещият на Нова телевизия Виктор Николаев наруши тази сутрин едно неписано табу и преразказа моя теза за причината, поради която така шумно бе разгласена позицията на Боян Чуков, един от инициаторите за издигането на Румен за президент, срещу самия Румен Радев, от когото русофилът сега се отрича. Колегата Николаев зададе въпрос на Чуков как ще коментира твърдението ( ми), че бурната му реакция срещу представянето на Радев в САЩ е всъщност заради това, че не е споменал в речта си пред Общото събрание на ООН необходимостта да бъдат свалени санкциите срещу Русия.

Оставям настрана височайшият отказ на такъв високопоставен другар, като Боян Чуков, да коментира нещо, което съм написал в блога си с думите “отказвам да коментирам Иво Инджев”. Неговият отказ за мен е чест и знак, че няма какво да каже, без да се изложи ( отново). Да бъдеш презиран така демонстративно от презрян поклоник на чужда държава е направо патриотичен сертификат за качество.

СНИМКА ОТ ЕКРАНА НА Нова телевизия

IMG_7474

По-интересното е как Чуков се оплете в собствените си противоречия относно това трябвало ли е наистина Радев да си каже мантрата за санкциите или не е трябвало. От една страна, според Чуков, не било важно какво ще каже, защото решението за санкциите се взима колективно в Брюксел, но от друга- подканен отново от водещия- Чуков заяви , че е трябвало ( все пак!) Радев да спомене задължително точно това: че санкциите трябва да отпаднат. И защо да е трябвало? Ами защото половината от страните в ЕС били за това  отпадане ( което пак не прави мнозинство, а още по-малко консенсус).

На това място, както може да се види във видеото , водещият не се сдържа и се позасмя на, меко казано, на (анти)логиката от страна на сконфузения си събеседник. https://nova.bg/news/view/2017/09/28/194167/защо-един-от-издигналите-радев-за-президент-се-отказа-от-него-видео/

Какво излиза: ако българският президент не е сред “правилната” половина от европейски лидери по въпроса за санкциите срещу Русия, значи от него трябва да бъде свалено доверието от страна на московската пета колона у нас.

С други думи, Чуков си призна, че съм “познал” в статията, цитирана от Николаев, според която Радев е ядосал с неправилното си поведение крепителите на путинизма у нас, макар да нарече тезата ми “смешна”.

Колко да е смешна? Достатъчно, за да стане за смях един надут “дипломат”, неуспял кандидат на БСП за евродепутат и бивш съветник на Орешарски, най-бламираният ( след Луканов) от граждански протести премиер в най-новата ни история.

Апропо, остана наистина без коментар друга моя теза от статията “Московски пръст беше размахан срещу президента Радев” https://ivo.bg/2017/09/23/московски-пръст-беше-размахан-срещу-п/

Става дума за действително смехотворната претенция на Чуков, който е поклоник на Путин и Тръмп едновременно, да защитава действащия американски президент от бившия му колега Бил Клинтън, който бил най-злия враг на Тръмп. Било голяма грешка Радев да се среща с Клинтън и да го кани в България ( макар да е твърде вероятно Тръмп изобщо да не разбрал с кого си е приказвал Клинтън в кулоарите на сградата на ООН – мога да се басирам, че ако бъде хванат в крачка, милиардерът не би могъл да въпроизведе правилно името на българския президент).

Присмях се на тази (псевдо)героична поза на нашисткия тръмпист, но този човек явно не разбира как изглежда отстрани. Кара през просото както си знае и опитите на водещия Николаев да му внуши, че нищо страшно няма да произтече от ръкуването на Радев с Клинтън, не помогнаха: Чуков си остана на амбразурата на Тръмп.

Горкият Радев, с такива инициатори за неговото издигане, не искам да си представям какво пропадане го чака!

11 мнения за “Отреклият се от президента Радев русофил Чуков се оплете в оправдателен режим за мотивите си”

 1. Гледах въпросното предаване и се смях от сърце! Жалко, дребн/ав/о човече. Каквата му снагата, такъв му светогледа, такива му въжделенията…
  Сетих се за каламбура: “Не стреляйте по пианиста – свири колкото може.”
  Наистина, халал да са му на хвърчилков душеприкажчиците!
  🙂

 2. Тръмп не му е силата да знае имена. Той титулова само с позициите им Премиерът на Англия, Канцлерът на Германия и Президентът на Франция, та

 3. чак името наш радев да знае. За мен това е абсолютно пренебрежим недостатък.

 4. Рашистите и техните мекерета в България като Чуков да си вдигат чуковете,както правилно отбеляза господин Инджев.

 5. Най-трагичното е, че Тръмп изобщо не подозира за съществуването на тази кремълска порода умпа-лумпи, които го бранят на наша територия. Не че някой го напада…

  Силно участие на г-н Инджев (Мerci, Monsieur Nikolov) в предаването по БНТ вчера. Нямаше дума с която моя досадно-претенциозна милост да не се съгласи. Ясно, без пушилки. Удоволствие.

 6. “Горкият Радев, с такива инициатори за неговото издигане, не искам да си представям какво пропадане го чака!” (Иво Инджев)

  Чудесно заключение на поредната отлична статия! Поздравления!

 7. За да си офицер от ДС трябва да си изпълнил условието Задължително да ти Тъп и да си Комунист, т.е. да си също Русофил и антибългарист.
  Това е много ясно в случая с този Чуковец Боян, както и неговият брат-доносник също от ДС-ДАНС, т.нар. “професор” Владимир Чуков
  Но – очевидно не всички са такива. ИВО, ИЛИЯН, те не изпълняват такива условия. Затова и не принадлежат на ДС. Независимо, че са ги ползвали. Тяхните души, манталитет, съзнание, те принадлежат на ДЕМОКРАЦИЯТА, СВОБОДАТА, БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПА, НАТО. И са го доказали не веднъж.
  Те по никакъв начин не принадлежат на комунизъм, русия или подобни.
  Доказателство за всичко това, по което може да познаете Такива, също така, е простият факт, че след 1990 г., когато има все пак свобода на избор, Чуковски братя и подобни отново се прилепят до комунизма, русия и бекапетата, докато такива като ИВО и ИЛИЯН бягат с ВСИЧКИ СИЛИ В ОБРАТНА ПОСОКА, където и са намерили достойното си място!

 8. Gledah predi vreme intervyu s гoцэ, kojto reagira po absolyutno sy6tija na4in, kogato mu poiskaha mnenie za va6 komentar, g-n Indjev.
  Tija sme6nici vinagi se pravjat, 4e edva li ne e pod dostojnstvoto im da se izkazvat po va6i komentari, prikrivajki po tozi jalyk na4in, 4e njamat argumenti, s koito da oborjat va6ite.
  Za men be6e udovolstvie da vi gledam otnovo po televizijata, makar i “samo” po vyn6nopoliti4eska tema.

 9. Това ДЖУДЖЕ този ЛИЛИПУТ ще си остане такъв какъвто са го описали всички от БЛОГА и господин Инджев – МЕКЕРЕ ПОДЛОГА на бившата БКП ДС и РУСОФИЛ говорищ глупости от които стана смешен в интервюто му по телевизиятя. Този не може да стигне по интилект господин Инджев. Снощи по БТ за първи път слушах интервюто с господин Инджев по въпроса с Северна Корея и видях в него човек с невероятен капацитет на знания във всяка насока. Мога да богословя господин Инджев. А такива като РУСКОТО МЕКЕРЕ ЧУКОВ нямат място тук у нас те трябва да ОТПЪТУВАТ незабавно за славената от тях РАЗИЯ. Или по точно СИБИР там им е мястото!IIC…..oIL.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.