Борисов прати две жени да прикриват липсващото му мъжество пред Кремъл

България за втори път в рамките на 3 години се поддава на руския натиск за промяна на официален проектодокумент, в който за Русия се говори като за заплаха за националната сигурност.

 

Първият път това стана в края на август 2014 г., когато на сайта на министерството отбраната се появи проект за документа “Визия 2020” и в него се споменаваше руската хибридна война срещу България. Петата колона нададе вой и Румен Петков, един от нейните (високо)говорители у нас, със самоуверена усмивка предрече, че до няколко дви споменаването на Русия в този контекст ще отпадне от готвената визия за българската отбрана. Както и стана.Зад кадър тогава остана ”само” фактът , че всъщност лидерът на Бойко Борисов, макар и формално в позата на опозиционер по онова време, лично е настоял пред служебния министър Близнашки да нареди на военния си министър Шаламанов да извърши исканата от Москва промяна.

 

Днес имаме повторение на ситуацията. Борисов отново не поема лично вината за очертаващата се ревизия на Доклада за националната сигурност на България през 2016 г. в частта за руската заплаха, но дори се намира на среща на НАТО в чужбина ( почти като Фердинанд по време на убийството на Стамболов).

Разликата в сравнение с 2014 г. не е само в това, че тогава Борисов се е накарал “опозиционно” на управляващия Близнашки ( сам по себе си убеден русофил – пагубно качество за всеки българин с претенцията да е патриот, дори и да е убеден антикумунист, като Атанас Буров, а какво остава за др. Близнашки). Професорът после пое отговорността за ревизията, заявявайки, че не е бил консултиран за тази формулировка, но така и не си призна за интервенцията на Борисов ( пък и кой да ги пита!).

 

Уж косвено, но до мозъка на костите си стопороцентното доказателство за задния ход на гореспоменатия Борисов ни дадоха днес едновременните изказвания по темата на външния министър Екатерина Захариева и на председателя на комисията на външни работи в Народното събрание Джема Грозданова. Двете в един глас, по едно и също време и от различни трибуни “изведнъж” се отрекоха от твърдението на властта за руската заплаха. В доклада за националната сигурност всъщност не се говорело подобно нещо.5582957-324x235

 

Двукратното им отричане напомня на трикрактното произнасяне “талак, талак, талак”, което според Корана един мюсюлманин е достатъчно да произнесе, за да се разведе пред Аллаха с жена си. Богът, когато Борисов нарича фамилиарно Началника, гледа строго от Москва и следи ритуалното унижение на България да се състои по неговите правила. Служител(к)ите в храма на Борисов изпълняват стриктно заклинанията.

Този дует в условията на победилата по условие еднолична власт на Бойко Борисов в личната му партия е абсолютно невъзможно да прозвучи по такъв координиран начин без санкцията на самия Борисов. Няма случай той да бъде оборен от свои подчинени, без да го е пожелал ( а вече се беше изказал, че НАТО обявява Русия за заплаха и ние- няма как- в случай на война ще трябва да сме на страната на НАТО). ГЕРБ взима завоя с извити ръце, както се вижда от гърченето на езиците на говорител(к)ите по темата.

13418757_1272443662767516_4897929085146451661_n

На завоя скърца и мирише на руска партенка, с която са им запушили устата отново. Атлантикът Борисов отново се изявява като Атлант на руската пета колона у нас.

18 мнения за “Борисов прати две жени да прикриват липсващото му мъжество пред Кремъл”

 1. То,че всичко в изстрадалата ни България от “време оно” е sans changement” e така. Но струва ми се както тогава когато губим най-големия си държавник, патриот, политик и дипломат, Българин който някога се е раждал по земите ни(а и надали ще се роди друг такъв), Строителят на съвременна българия(Симеон Радев) Стефан Стамболов так и сега причната не е само в наглото,постоянно и нестихващо руско вмешателство. Тогава си “имахме”(имаха си ги русофилските българофоби) Халю, Талю, Фердинанд(барабар с наглата си майка). И сега си имаме Мадридски “пилигрим” (барабар с цялата си ненаядна паплач) и Талю си имаме , и халювци колкото щете. Кои ли? Онези недоразумения от недоразумението наречено Д@ България начело с извикващ нечистоплътност комплексар. Недоразумения, които са главна причина да угасне и едва блещукащото пламъче на надеждата за устойчива промяна към по-доброто, към ценностите на буржоазната демокрация. Нещото, което доведе нещата до там, че когато в парламента липсва опозиция в такава да се превръща народа. Е не ни остан(в)а много. Когато навремето османските орди са ислямизирали Балканите, опозорените християни най-много са се притеснявали от чалмата. То другото не се е виждало и ужаса е бил продиктуван от това,че то беда -беда , ама на всичко отгоре и “чалма” имало! И ако някой се съмнява ще напиша, че с Талювци и Халювци и нашата “чалма” е ушита в Москва. Остава само удоволствието да ни я нахлюпят! Не се съмнявайте!

 2. Не само от ГЕРБ,но и от КОЙалиционните им “партньори” от ПРТРЕОтичният(ОТЕЧЕСТВеният) ФРОНТ са взели решение да не подкрепят този доклад.
  Преди малко при Цв.Ризова в бТВ беше т.нар. генсек на милицията по времето на олигархски и протестите.
  Заради този меко казано “компроментиран” във всякакво отношение тип, КОЙто винету НЕ уволни и след падането на олигархски , министър Вучков си подаде оставката в началото на 2015г.
  Сега лазаров е генсек на Атака, докато сидеров се “води” за лидер, и така е КОЙалиционен партньор на винету.
  Та преди малко при Цв.Ризова, и той се включи в общият путлеристки пропаганден хор срещу този доклад. Все пак нали трябва да си “заработи” рублите и “командировките” в путлеристкият бандитустан.
  И не само се обяви срещу доклада, а и започна да говори за това каква трябва да е структурата на армията , забравяйки че сме член на НАТО.
  “Стратегът” от Лясковец, който го монтираха като генсек на милицията и не може да направи една нормална милиционерска акция, и той тръгнал да говори за армията?!?!?
  Той не става за милицията, а се бута в армията?!?!?
  И както може и да се очаква ,тъй като и двамата с винету са били генсек на милицията, и двамата повтарят, че не ни трябват нови изтребители. Еднакъв “акъл”,от еднакъв “пост”, до еднаква “стратегия” за развитието на армията. Нема разлика, все пак в милицията “знаят” как да си подбират “кадрите”!
  И след като лясковишкият “стратег” не може даже една милиоцинерска акция да направи, ми е чудно как ще развива сухопътните сили, за които казва че са приоритетни?!?!?
  Всеки ден руски самолети прелитат покрай въздушното пространство на НРБ, а лазаров не виждал защо трябвало да се дадат милиарди за новите изтребители. НЕ сухопътните сили , а тъкмо самолетите на НАТО всеки ден се сблъскват с провокациите на путлеристките въздушни олигофрени. Не сухопътните сили , а тъкмо ВВС в момента излита на срещу путлеристките военнопрестъпници ,които сринаха Алеппо и Идлиб. И тъкмо ВВС са първите ,които се задействат срещу заплахите от Путлер, а не сухопътните сили, които през последните години се използват ,като жандармерия и граничари за “охраната” на границата.
  Уж щата на МВР(на което беше генсек лазаров!) е огромен , а няма достатъчно охранители на границата, и се налага малобройните сухопътните сили да се използват за несвойствени за тях цели ,като охранители на границата?!?!? Ми те така загубват военната си квалификация и се превръщат в обикновени охранители. А в НРБ и сега има над 200 000 охранители, повечето от които са бивши пенсионирани военни и милиционери. И ако има нужда от гранични охранители , лазаров може да си наема от тези 200 000 охранители, а не да използва войници за това! Все пак като генсек на милицията би трябвало да е наясно с броя на охранителите в НРБ. И по-добре да не се занимава с далечни за него теми ,като армията и нейното превъоръжаване.
  Всеки пилот струва много години и финансови средства за тренировки и обучение, които струват милиони. В същото време в пехотата обучението на всеки войник струва поне хиляда пъти по-евтино от това на пилотите. И за по-малко време. И поради това е нормално за ВВС да се отделят повече средства,отколкото за пехотата.
  Но в милицията няма как да знаят това, още повече ,че в милицията нямат и самолети и пилоти.

 3. П.П. една малка корекция в първото изречение на горният пост: “Не само от ГЕРБ,но и от КОЙалиционните им “партньори” от ПАТРЕОтичният(ОТЕЧЕСТВеният) ФРОНТ са взели решение да не подкрепят този доклад…………………………..

 4. Замислял ли се е някой върху следния факт? След Берлинският конгрес и разпокъсването на България, населението в княжеството е около и малко по-вече от 2 млн. души. В “руската” Изт.Румелия е малко по-вече от милион. След Съединението населението на Княжеството е около 3,150 милиона(първо преброяване от 1887г). След около 55-60 г. в навечерието на светлата деветосептемврийска народа власт населението на страната е нито по-вече, нито по-малко от 7 милиона или 220 процента естествен демографски прираст. След пет войни(Сръбско-Българска 1885-а, Първа и Втора Балкански 1912 и 1913-а, Първа световна 1915-1918-а – всички за национално обединение и Втора световна 1944-45-а за национален позор и разделяне). И сега! След още толкова години на социализЪма и комунизЪма – нула. Нула на нула. За онези носталгици по комунизЪма и социализъма истината е на ….
  Димитровградското гробище. Да, там в града на Георги Тарабата и неговата работническа класа до 1990-а почти няма мъж да е прехвърлил 50. И сега може да се установи, те паметниците са още там. И да не си помисли някой,че това се е случвало само в Димитровград. Повсеместно беше, иначе да сме станали 16 милиона. Какво да се прави.Грижата за човека беше основна цел. То как иначе на сатрапа Сталин ще му дойде да избълва крилатото “НЕТ ЧЕЛОВЕК – НЕТ ПРОБЛЕМ”! Да, някой(комун) би заключил, че индустриализацията, колективизацията, електрификацията и прочее ации са причината да спре естествения прираст на населението. Все едно,че в САЩ, Великобритания, Холандия, разпердужинените след 1945-а Германия и Япония не е имало нищо и са отглеждали царевица и компири. Даже и в окупираните Чехословакия,Унгария и Полша с ликвидирания от НКВД 15 хиляден елитв Катинската гора до Смоленск прирастът е чувствителен. У нас не беше. Ние сме си друга порода а сме и късметлии. Когато европейските народи имат своето Просвещение ние имаме своя башибозук. Когато хората имат своя Дубчек, Палах, Наги(Имре), имат и своя Хавел(Вацлав) ние имахме своя Тошка Правешки, Шопова, Желев(Желю). И сега, когато хората имат своите лидери, евроатлантически приоритети, своите хуманни и християнски ценности ние какво да имаме!? Това, което си и имаме. Сикаджия за трети път премиер, евроазиатски приоритети, религия наподобяваща по-вече на политическа доктрина с клир тотално зависим от службите на една империя(на злото) а изглежда зависим и от своите емоционални слабости и светски съблазни. Имаме си и корупция и престъпност си имаме. И демографска катастрофа си имаме. 70 годишна, комунистическа демографска катастрофа. Господин Инджев, дано да не съм злоупотребил.Благодаря за предоставената ми възможност!

 5. Двете Убавици които една копа сена на дже магарета не могат разделят и които всеки средностатически коментатор тук ще разбие на пух и прах по външната политика на България са нищо пове

 6. повече от дже пъ-та. Който както иска, така да го разбира.
  дже=две

 7. Нещо (очаквано за мен…) става във “десния” “Фактор”!
  Изтриха всички коментари под статията за другаря Шлифер Цветанов в Провадия, забраниха останалите коментари, а след това забраниха и коментарите за посещението на същия другар в Силистра.
  Свобода на словото ли?
  Друг път!

 8. За мен и не налагам мнението си на никой, долната статия е с цената на злато. Тя е публикувана в меката пропутинска медия газета.ру където за гнома никога не се пише направо. Нито добро, нито лошо, в най-добрият случай, заобиколно- неутрално. Кой точно седи зад могъщият сайт можем само да гадаем. За съжаление, повече от месец форумът там е шкартиран изцяло. Под това мнение, то се води редакционно, убеден съм, щеше да ври и кипи. Но на мен ми стига, че за първи път, поне аз не съм го разбрал (усетил) дори и при най-опозицонните сайтове случващото се в раззия е назовано еднозначно-гражданска война. Мехлем за душата ми. Както редеше Горби за перестройката: “Процесь пошьол”.
  Ще да видим как точно се сбъдва, само живи и здрави да сме, пророчеството на Великият Бжежински.

  https://www.gazeta.ru/comments/2017/09/21_e_10900730.shtml

 9. http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/tsvetanov-v-silistra-ikonomicheskiyat-rastezh-shte-bade-osezaem-vav-vseki-region

  Обаче снимката говори достатъчно, не е необходимо нищо повече!
  Вгледайте се в тези одухотворени, замислени лица, каква невероятна политическа мъдрост, хуманност и зле прикрит интелект струят от тях…

 10. През 1987 г.Полша беше на второ мя,не могат да съберат сто по раждаемост в Европа-21.1 на 1000,след Албания с 22,4 /1000.Това беше за сметка на частното владеене и обработка на земеделските земи.За това полското село не се обезлюди и даваше демографски прираст на страната.А погледнете нашите села по 50-60 деца не могат да съберат в цялото училище.

 11. @ SANS SANGEMENT

  Не само,че ще ни нахлюпят чалмата,но ще ни сочат с пръст и ще кажат, че мъдрият български народ сам е
  направил своя избор и ще ни се хилят. Такова унижение трудно се понася.

 12. Имат ли място политици на необявени шпионски срещи за руско ползване?

  Българските съорганизатори бяха употребени или се самоупотребиха в чуждестранна пропагандна операция – в случая кремълска.

  http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/imat-li-myasto-polititsi-na-neobyaveni-shpionski-sreshti-za-rusko-polzvane

 13. Заплахите идват от вътре и от вън. Устояват само силните нации. Когато един народ е разстрелван ежедневно от вражди и предателства той се превръща в стадо слепи и глухи овце, водени от скопени кочове!

 14. ВАН, МОН, филми, учебници,телевиюзии вестници модератори постоянно ни втълпяват за една,че две , че…Национални катастрофи при монархо-ФАШИСТИТЕ! Няма да споря, но…На 9.9.44г. България беше най-благоденстващатар най-НЕРАЗРУШЕНАТА държава, ако не в целия свят, то в Европа със 100% сигуртост! Такива са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ!
  След 9.9.44г.- без да бъде увит у нас НЕТО ЕДИН СОЛДАТ, е последвала къвава вакханалия!ОКУПАЦИЯТА на България от СССР ! Тотално отарашване- фабриката за самолети и много други демонтирани и замъкнати в Русия!
  Такива са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ!
  Но МАЙНАТА ИМ на фабриките!
  Над 40 000 избити БЕЗ СЪД и ПРИСЪДА В градовете: фабриканти, професори, журналисти,юристи, лекари, инженери, писатели…!По селата: ПОПОВЕ и КЛИСАРИ,кметове , праматари , дскали …! Над 500 000 “въдворени” в затвори и концлагери! Интернирани по села и паланки!
  Изядените от прасетата мъченици от о. Персин и Белене! Слънчев бряг в Ловеч!
  Такива са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ!
  И…След след непрекъснатия главоломен успех на социаЛизъма, България ня 10.11.89г. се оказа … ФАЛИРАЛА!!!
  Такива са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ!
  След 27г. управление на различни креатури на БКП, България все повече изостава на опашката на ЕС
  Преди 10г.Румъния беше след нас, а сега там заплати и пенсии са двойно по-големи от нашите!
  Такива са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ!
  Преди 10г. България беше ПОНЕ на 36-то място по свобода на словото, а сега след три мандата на Борисов и цялата шайка ТАРТОРИ на ГЕРбСП сме на 109-то .И КРАДАТ като за последно!
  Такива са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ!
  !” Заложил съм всичко. Бизнесът ми е зависим от държавата”, заяви Гергов. ”
  Ама, чакайте бе другари от ГЕРбСП! Нали веке нема СоциализЪз? Нали веке не сме ДекомонкраДция, Нали веке сме ДеМУУУУУкрация, Нали веке сме пазарна икономика, Нали веке сме лоялна и честна конкуренци, Нали веке няма “наши и ваши” Нали веке се сме “честни бизнесмени” Нали веке не цуцаме от държавата?ВАХ МА МУ!Някио ни обуначват и лумренизират ,за да повярваме,че шайката ТАРТОРИ на ГЕРбСП-ОП-ДПС са нещо различно!А те всички ЕДНАКВО крадат, като за последно…
  Такива са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ!

  2017 World Press Freedom Index: 1.Норвегия2.Швеция3.Финландия4.Дания5.Холандия…109.България… 148.Русия…153.Турция…180./последното/ КНДР
  За три мандата на Борисов, България се смъкна от 36-то на 109-то място!
  Такива са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ!

  И после НАРОДЪТ бил избирал Борисов!
  Ами то и в Русия НАРОДЪТ избира Путин! И в Турция НАРОДЪТ избира Ердоган! И в КНДР НАРОДЪТ избира Ким Чен Ун !
  Такива са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ!

  АЙ СЕКТИР!

 15. П.П.
  “Гаварит Масква” от АОНСУ крещи :МАЖОРИТАРНИ избори!Ще има АЛТЕРНАТИВА! НАРОДЪТ ще избира!
  И как да нямат в Русия, Турция и КНДР алтернатива??? И как там да не избира НАРОДЪТ??? Даже ги избират МАЖОРИТАРНО!!!За каквото не агитира един чалгар.
  Само, че завчера Путин арестува една мажорнитарна АЛТЕРНАТИВА!!!И няма значение добър,лош или фалшив е! Навални/а и много други/
  АЙ СЕКТИР!

 16. Моля за извинение!Лапсус!За каквото нИ агитира един чалгар.

 17. @BULGARIN
  Xa-xa-xa, s glas se smeja na unikalnata snimka i komentara vi, kojto e pravo v desetkata!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.