Защо червеният Жоро ласкае непрежалимия за червените избиратели Бойко

Георги Гергов, който не въднъж е давал да се разбере, че с негова помощ е избрана на председателския пост в БСП Корнелия Нинова, която след това го прогони от своя антураж, се изказа в поредно телевизионно интервю като апологет на Бойо Борисов. Определи го като “фактор в Европа” , с което влезе в тона на най-сервилните партийни ласкатели на премиера, борещ се напоследък да получи статут на международен деец ( вероятно вече се стреми към образа на международния деец на комунистическото движение Георги Димитров, защото вече му е тясна приликата само с Тодор Живков).

И по втората точка от дежурния списък със самохвалства, спуснат на ласкателите да бъде четен при подмазването на министър-председателя, Гергов не се посрами: приписа сведеният практически до нула напоследък наплив на мигранти ( макар явлението да е характерно не само за българската южна граница) като заслуга на министър-председателя. А като бонус още го поласка, че си има програма, докато Нинова си няма.

Трудно е да си измисли по-ярък пример за размитите граници между властта и нейната соцопозиция ( макар и в рамките на вътрещшнопартийната опозиция на БСБ) от продължаващото превъзнасяне на Бойко Борисов от страна на Георги Георгов. Но не толкова защото Георги Гергов дългогодишен фактор в явното и задкулисното управление на столетницата и е един от нейните най-видими спонсори сред червените милионери в качеството си на важен като алтернативен лидер в т.н. левица- въпреки отлъчването му от нейния партиен връх. А поради достоверното внушение, че той не говори само от свое име и от името на някакви борци за лична партийна власт.

Проблемът на БСП е в това, че Гергов е само най-откровеният сред партийците, които харесват Бойко Борисов. Има обаче и хиляди последователи по тази линия в партията – известно е отдавна колко много бесепарите си харесват Борисов, който от няколко години насам улеснява изблика на тези техни чувства с комплименти към бившия им лидер Станшев и с отказ от антикомунистическата реторика, чрез която подмами бая бивши сини избиратели сред своите обожатели. Гергов е изразител, лидер на все по-трудната за прикриване тенденция на преливане на симпатиите на червения електорат, който въздиша по успешния Борисов тайно под юргана : ” ех, защо го изпуснахме това наше момче, де да имахме и ние такъв юнак начело…”.

Никога досега това не е ставало толкова явно.

Нямам съмнения, че в партийната централа разполагат с поръчани статистики, изразяващи тези настроения – статистики и настроения, известни и на Гергов. Поръчаните за вътрешна употреба данни по правило са коренно различни от поръчковите за публична консумация. Специално поръчаните конфиденциални сведения наистина са близки до истината. Георгов няма какво да губи и минава във фронтална атака, чиято крайна цел е широката коалиция с ГЕРБ- същата, която с каруцарски език Борисов отрича да желае, наричайки ( в присъствието на Георги Гергов миналата седмица в Пловдив) “идиоти” всички, които го подозират в подобно желание.

Идиот като моя милост, който още преди изборите от 2014 г. се подписа под твърдението, Борисов пробва възможностите за коалиране с БСП, се почувства поласкан ( лепенето на подобен етикет от страна на един лъжец е комплимент) като  много представителен, ако не и като изпреварващ останалите идиот.

Мога да си представя следният монолог на Борисов, адресиран до Георгов: “Жоро, моите западни приятели, от които зависим с теб за разпределянето на европейските милиарди, ми извиват ръцете да се откажа от срамното сътрудничество с партиотите, които на Запад наричат крайни националисти. Ще ми направиш голяма услуга, ако свалиш Нинова, като подготвиш преди това почвата за коалиция на ГЕРБ с БСП предварително обосноваване, за да не изглежда като моя поръчка, когато се прегърнем публично при един нов кабинет в рамките на този парламент. Нашите началници в Кремъл ще бъдат много доволни от съединението ни, което прави силата им.”

Жоро, който вече разорава тази целина, кима в отговор с характерната му усмивка на почетен руски консул в Пловдив: “ Понял, рад старатся” ( видно като илюстрация от снимката на Гергов, Борисов и бившия руски посланик Юрий Исаков между тях).

5e_3dpbmg

А на Нинова никой не й е виновен за нерадостното й положение мужду чука и сърпа ( в борбата между градската и селската червена буржоазия, ако перефразирам една стогодишна болшевишка мантра за противопоставянето на земеделците и цанковистите през 20-те години на миналия век у нас). Тя би трябвало да знае, че който с Решетников се закача, може и зад решетките да попадне. Но поради неопитност се опита да отритне настойника на московската пета колона у нас,з да си припише изцяло заслугите за успешната селекция на кандидат за президент в лицето на Румен Радев. Колкото и да се старае след това да декламира необходимостта от свалянето на санкциите срещу Путин и да се гневи театрално на твърденията за руска заплаха срещу България, първородният й грях няма да бъде простен.

Днес Георгов вече играе ролята на онзи путинофилски юмрук в лицето на Сидеров пред дузина внезапно ослепели след това от светкавичното кремълско послание пред следствието свидетели в полицейски униформи, който пренареди картите в редиците на нашите националрашисти, за да ги направи по-лесни ( малко по-смирени след серията от свирепи, неудобни за руското влияние глупотевини, сътворени от Сидеров) за раздаване под масата като коалиционни партньори на Борисов. До второ нареждане от Москва.

5 мнения за “Защо червеният Жоро ласкае непрежалимия за червените избиратели Бойко”

 1. Бездиханен съм!
  Иво за сетен път надмина себе си, то и друг у нас няма, със страхотната гротеска-анализ.
  Имам идея как му се получава но не знам как защо си спомних за компроматът на генералите на Севера пред президентът Абрахам Линкълн през американската гражданска война 1861-1865г. срещу главнокомандващият генерал Грант. Бил все пиян. АЛ попитал: “Слуайно да знаете откъде го намира Грант уискито с което се напива за да поръчам и за вас”.
  Стопанинът на БЛОГА НИ пийва само за отксок и то качествени напитки. Не ще да е оттуй.
  Само се питам в подобни случаи. Колко % може да вдене о текст като горният баце, пък и червен Жоро.
  Не чакам отговор.

 2. Не виждам няКОЙ да си представя гергов ,като опозиционер?!? Просто няма как да стане? Той винаги ще се опитва да се добере до властта дори и,когато БСП е формално в “опозиция”. Едва ли можем да очакваме гергов да се срещне с Т.Дончева, Кадиев, и дори с “опозиционният” гоцье. Още по-малко пък можем да очакваме да видим гергов да се среща с десните , костовистите и соросоидите, които са даже и ИЗВЪНпарламентарна опозиция. Той се среща с винету и генпрокурора, не му трябва дори “опозиционната” Нинова.
  гергов е с властта винаги, още от соца ….там където е келепира.
  Само с властть се “договаря” гергов, нема “инереси” извън нея, даже не разбира значението на думата “опозиция”.
  П.П. Икато сме заговорили за патрЕотите , сутринта след гергов, имаше и “интервю” с каракачански в полуказионната НТВ, което е записвал вчера. И както може да се очаква каракачански също отхвърли изводите от доклада за “сигурността” на НРБ, че Русия е основната заплаха.
  След това продължи пак с примитивната си пропагадност, относно придобиването на нови изтребители за БНА. След като в МНО нямаше лустрация не може и да се очаква нещо друго от многобройните останали от соца “съветници”(агенти и шпиони на РУМНО,КГБ и ГРУх!) , които сега “съветват” каракачански.
  Отново си повтаря папагал ,че савецките самолети са по-добри от Ф-16?!?
  А защо ганЮ каракачански не пита “съветниците” си защо МиГ-29 все още НЕ е изразходвал “скромният” си ресурс , сле 30 години в БНА.
  Защото ако МиГ-29 летеше нормално , то неговият ресурс трябваше да е изтекъл преди десетина години. Толкова е малък! Но въпреки този малък ресурс българските МиГ-29 все още има някакъв остатъчен ресурс? Ето това трябва да попита ганЮ каракачански своите “компетентни съветници” в МНО! Трябва да пита за причините за НЕлетенето на “великият” му МиГ-29, през последните 30 години!
  В сравнение с МиГ-29 , Ф-16 има ТРОЕН летателен ресурс , когато е новопроизведен, и следователно може да лети ТРИ пъти по-дълго от “чисто новите” МиГ-29. И според ганЮ каракачански излиза, че щом като МиГ-29 е все още “отличен самолет” след 30 години в “престой” БНА, то за Ф-16 би трябвало това да е валидно след 90 години след производството му, защото има ТРОЕН летателен ресурс ,спрямо МиГ-29.
  ганЮ каракачански продължи с тотални глупости и небивалици. Каза че разконсервирането на всичките Миг-29 и Су-25 щяло да излезе по-еФтино от закупуването на един нов НАТО-вски самолет?!?!?!?!?!
  Излиза ,че само за около 50 милона лева ганЮ каракачански щял да вдигне всичките 30 савецки самолета?!?!?!?
  За сравнение само миналата година министър Ненчев даде за непълната поддръжка и закупуване на някои резервни части на все още летящите МиГ-29(а не консервирани!!!) , над 70-80 миилиона лева!!!
  А сега ганЮ каракачански разказва детски “сказки” ,че за половината от тези пари щял да вдигне всичките
  савецки, заедно с консервираните!!!
  При положение че руснаците искат над 15 милона лев за всеки ремонтиран от тях МиГ-29!!!
  И простата сметка – 15 МиГ-29 по 15 милона лева всеки, се получава над 225 милиона!!
  Ако вдигне и всичките 14 Су-25 , и за тях по 15 милиона за всеки, се получава още над 210 милиона лева.
  И общо близо 450 милиона лева ,само за да се направи основен ремонт на 30 савецки самолета. Без ново оборудване по НАТО-вски стандарти, без ново оръжие по НАТО-вски стандарти, без ново наземно оборудване по НАТО-вски стандарти, без никаква съвместимост с НАТО-вските стандарти. А и остатъчният им ресурс е много малък. И ако се лети повече ще трябва да се бракуват след 5 години.
  А с тези над 450 милиона могат да се купят 5-6 Ф-16, които могат да заменят 5 МиГ-29 и 5 Су-25 , ЕДНОВРЕМЕННО, защото са многоцелеви и могат да се използват и като чисти изтребители, както МиГ-29, и едновременно с това имат оборудване и за наземни операции ,като Су-25. И така вместо да се поддържат два вида савецки самолети, може да се поддържат само един НАТО-вски – само Ф-16!
  Дори МиГ-29 и Су-25 да се “ремонтират” в Авионамс, то няма да излезне по-евтино ,както смята ганЮ каракачански.
  Защото само от “приватизацията” му преди, и от “национализацията” му сега има платени от държавата над 50 милиона , без лихвите. А трябват и лицензи за “ремонтите”,които трябва да се купят от Путлер. ТАм ще трябват няколкостотин милиона. След това трябва да се купуват и нови части и двигатели – пак няколкостотин милиона. Отделно е възможността за шпиониране. Отделно е и зависимостта от напълно агресивна и враждебна на НАТО държава.
  И дори след този “ремонт” няма да имат никакво НОВО и НАТО-вско оборудване и въоръжение.
  И докато ганЮ каракачански и винету оборудват Авионамс с лицензи и ново оборудване , за да “ремонтират” МиГ-29 и Су-25 по путлеристки “стандарти” ще минат години. Отделно ще отидат още няколко години докато се “ремонтират” всички савецки самолети. И така последният “ремонтиран” МиГ-29 ще излети някъде след 2025г., а по думите на каракачански савецките самолети трябва да се бракуват 2028г.. И докато успеят да ги “ремонтират” трябва да ги приземят.
  Имаше сравнителен анализ , извършен и с участието на Р.Радев, който показваше ,че само поддръжката на летящите 6-7 МиГ-29(без консервираните и без Су-25!), без никакви “ремонти”, само поддръжката им до 2028г ще струва 2 милиарда лева!!! Толкова ще струва и купуването на 8 Ф-16 ,заедно с купуване на НОВО оръжие за него,с НОВО наземно оборудване и обучение на летците и наземните специалисти за Ф-16. Заедно с всичко това се постига и съвместимост с НАТО и съседните ни съюзници от НАТО!
  И най-накрая ганЮ каракачански каза , че той искал купуването на “НОВ” самолет?!?!? Сега има само два НОВИ самолета Ф-35,Ф-22! В Китй се разработват два вида J-20 и J-31, Путлер разработва Су-57,които не се предлагат за продан защото все още не са готови. Може едва след 5-10 години.
  Относително НОВ е Юрофайтер и последните модификации на Ф-16 блок70, Грипен Е/Ф, Rafalе C/М.
  Но наистина НОВИ са само Ф-35 и Ф-22, както иска ганЮ каракачански.
  Предлагат се и НОВОпроизведени самолети, но……….НО те не са НОВИ, както иска каракачански. Те са само НОВОпроизведени. Такъв е и Грипен Ц/Д , който се предлага на НРБ, но той НЕ е НОВ самолет.
  Ето това повтаря ,като савецка радиоточка ганЮ Каракачански, министър на винету, и на който не трябва да се дава достъп до натовски документи и достъп да Брюксел!

 3. Един по един изчистват личностите, около които демократичната и просветена част БЪЛГАРИ би могла да се обедини и да излезе на улицата. Коментарът на Аерофлот за ‘странните’ обстоятелства е точен.

  В същото време хонорари хвърчат за дребни сладки, литературни онодвания, детски похищения облечени в ‘поезия’, академични мостове и какви ли не инженерни съоръжения за все по- устойчиво развитие на рубладжийството.

  Погребаха я тая България, но не спряха да заравняват гроба й: http://www.duma.bg/node/153363

 4. @ EVERYONE ELSE&
  Уви, така е! Плъзнали са навсякъде, обхванали са всеки орган, всяка клетка на клета България!
  Рядко онкоболният умира от основния тумор – ПОЧТИ ВИНАГИ ГО УБИВАТ МЕТАСТАЗИТЕ!
  Справянето на обществения организъм сам с чудовищни /карциномни/ заболявания като комунизъм и русофилис, без външна РАДИКАЛНА намеса е чудо /ако не и невъзможно/!
  Да се надяваме, че Збигнев е бил хирургически прецизен!

 5. “Нерадостното положение на Нинова между чука и сърпа” съвпадна с една странна автозлополука.Тя самата коментира пред ТВ репортерите, че кола пред нейната внезапно и без причина набила спирачки, а следваща я кола без спирачен път я удря отзад. При което Нинова първо едва не разбива предното стъкло с главата си и второ – при камшичния удар отзад счупва шип /както се изрази/ може би прешлен, по-точно.След което се появи в парламента с ортопедична “шия” на врата и тъмни очила. За да каже, че не вярвала на конспиративни теории. Вярва или не вярва е отделен въпрос. Но сигурно ще е по-обрана в изказа си относно почетния руски консул в Пловдив и още няколко области.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.