Култов пример за култа към личността на Борисов, в чиито крака вече била Европа

Единственият коментар, който смятам за необходим към неподлежащата на коментар публикация в т.н агенция ПИК във възхвала на Бойко Борисов, е че се обзалагам за едно: не можете да намерите текст, демонстриращ по-слугинско навеждане към един вожд в България дори и спрямо прототипа на  ББ от Правец Тодор Живков.

Долно(пробно)то може да служи за образец в редакциите, където не са постигнали (все още) подобни висини в падението пред ( цитирам ) геополитка, сложил край на прехода, чието име трябва да остане за учебниците, защото бил допломат номер едно не само в България , но и на Балканите и т.н.

Безсрамното навеждане:

ПОЛИТИК ЗА ИСТОРИЯТА! Европа в краката на Борисов! Той сложи край на прехода, името му остава в учебниците. Време е да изземе функциите на Радев
Автор: Звездомира Мастагаркова ( на снимките, авторски, правени и публикувани от авторката на нейния профил във Фейсбук)Zvezdomira_T_03 tmb_Zvezdomira_T_9w

 

“Бойко Борисов жъне успех след успех на сцената на външната политика и вече е дипломат №1 не само на България, но и на Балканите, а позицията му е важна и ключова и в цяла Европа.

Ролята му на геополитически лидер в размирния регион вече се доказа след важните срещи и преговори с Ердоган и всички местни лидери, включително като посредник по кризата на Турция с Германия, за което беше натоварен лично от канцлерката Ангела Меркел още в предишния й мандат. 

 

За рекордите му във вътрешната политика вече дори е излишно да говорим, защото безпрецедентната поредица от победи на всякакви видове избори и третият му премиерски мандат са достатъчно красноречиви. Както и развитието му като държавник, което е видно и от новите му приоритети – след налагането на вътрешната сцена, да работи и за външната политика и тотална промяна на имиджа на България.

Днес в Талин той жъне поредния си успех на важната дипломатическа сцена и носи нови и нови позитиви на страната ни. Искат или не критиците му, Борисов вече е политик за историята и името му ще остане в учебниците – като държавник и дипломат №1 на страната ни от времето на прехода, който и най-сетне започва да приключва именно при неговото управление. 

Това е и най-важното – Борисов сложи край на прехода. Той извади България от списъка на изоставащите посткомунистически държави в Европа, държавите на трета и четвърта скорост, борещи се едва-едва да преодолеят последствията от затъмнението на Желязната завеса, и я постави на първия ред на дипломатическата сцена. Без него в Европа от няколко години, а особено видимо в последните две, не се случва нито едно важно за съюза събитие. 

Той е в близки отношения с всички топлидери и всъщност е един от тях в клуба на големите – с прегръдки и похвали го посрещат от Меркел, през Макрон и Юнкер, до иначе критичния и скептичен към Източна Европа холандски премиер Марк Рюте, както това се случи на вечерята на големите снощи в Талин. А днес един по един всички държавници, присъстващи на срещата на върха в Естония, без изключение, имаха лични срещи с Борисов.

Дали критиците му могат да изброят и половината от това за някой от предшествениците му от десетилетия насам? 

Името на Борисов не просто се знае от всеки един от западните лидери, но и всички търсят мнението му и се съобразяват с него. За Балканите това важи с още по-голяма сила – премиерът успя да се наложи като ключов фактор в нашия регион наравно с Ердоган. А с оглед на задаващото се европредседателство на България, ролята му ще става все по-важна. 

Доказва го и срещата, която предстои идната седмица на балканските лидери. Тя е по инициатива на Борисов и всички държавници от съседките ни идват на крака в България за обсъждане на стратегиите за региона по времето, когато ние ще задаваме тона в Европа догодина. 

Примери могат да се дадат още много – през това, че Борисов бе сред първите, с които се срещна Макрон след избирането му, до това, че успя да извади Македония от десетилетната мракобесна заблуда в отношението й към нас. Постиженията му на дипломатическата сцена в последните две години са толкова много и толкова ключови, че едва ли може да отбележим накратко всички. 

На този фон е редно обаче да не пропускаме тоталните провали на президента Румен Радев именно при визитите му в чужбина и всъщност в това, което му е и работата – да има представителни за страната ни фукнции. Вместо това до момента той няма нито една среща на четири очи с някой от големите играчи. Добре, че Макрон дойде на гости на Борисов и той възложи на съпругата му Деси Радева да обгрижава г-жа Макрон, тъй като премиерът не е семеен, защото иначе бившият пилот и с него нямаше да се види.

А и по-добре с никой да не се вижда, защото ще вземе да покани още някой враг я на Путин, я на Тръмп у нас, и само ще ни вкара в по-големи бели.

Не е и редно президент на България на ходи нито на срещите на ООН, а още по-малко на тези на НАТО. Там присъстват от всички държави само тези, които пряко държат изпълнителната власт в ръцете си, а не фигуранти с представителни функции.

Някой да е чул президентът на Германия да ходи на среща на НАТО? Или пък кралица Елизабет Втора…

Решенията в НАТО не касаят гвардейската част, а реалната изпълнителна власт и дейностите по въоръжение, които са на подчинение на кабинета, и затова там ходят най-високопоставените представители на изпълнителната власт. Добре ще е, ако Борисов най-сетне прекрати абсурда, случил се още по времето на Първанов, когато по незнайни причини президентът иззе тази функция от премиера. Ролята на Радев е протоколна по конституция и така трябва да си остане, особено в неговия случай, защото не се съобразява нито с дипломатическите нюанси в изявите си, нито с политическите, но си позволява да се държи като политик.

А дотогава само можем да си пожелаем някое малко камъче да не обърне колата на Борисов из Европа и света. Защото докато той дърпа юздите на България и Балканите в чужбина, хората му тук на място май започват да се самозабравят, облечени във власт.

А това може да се окаже достатъчно, за да засенчи и принизи външнополитическите му успехи не само с днешна дата, но и за историята”.

На снимката от “агенция” ПИК: Мастагаркова в компанията на началника си Недялко Недялков  и кумира им Бойко Борисов по време на неговото медийно обслужване  в кабинета му1462456847

20 мнения за “Култов пример за култа към личността на Борисов, в чиито крака вече била Европа”

 1. ОМЕРЗЕН съм!
  За да разведря съботната вечер вижте на какъв бисер попаднах. На съвеЦкий диалект е но е много кратичко. Оказва се, каква изненада, може би, едва ли не, наш баце си има аналог по “чудовищна некомпетентност”, при това в пола, ти да видиш къде-в раззия, бе. Губернаторката на Владимирска област.
  https://andreistp.livejournal.com/9594501.html

 2. Не , НЕ е за смях! До тук я докарахме с винету и неговите лупинги и раздаване на порции! И наистина НЕ трябва да сме на 114 място в света по “свобода” на словото – ТРЯБВА да сме на ИЗВЪН класацията…..въобще!
  И няма какво да се чудим на поредната поредните дитирамби на платените от нашите данъци драскачи/ки и лакеи на винету. Той им е платил за това. И няма какво друго да очакваме, най-малкото пък журналистика. И то от ПИГ! Точно от тях да се очаква да си спомнят ,че ако не беше И.Костов НРБ нямаше да започне преговори за влизането си в ЕС и НАТО. Чиито фондове винету сега раздава на прислужните си “медии”, като ПИГ.
  Без Сакскобурггота нямаше да е генсек на милицията, от където получи начална скорост за кметството в София и Дондуков1. При Сакскобурггота НРБ влезна в НАТО и получи дата за влизане в ЕС.
  Но в ПИГ не се интересуват от такива “скромни” неща, за тях е важен “вожда”, който НЯМА никакво участие нито във влизането в НАТО , нито в ЕС. Той само “усвоява” фондовете , които нямаше да дойдат без усилията на правителствата на Костов и Сакскобурггота.
  Ако винету трябваше да води преговорите за ЕС и НАТО , НРБ никога нямаше да получи покана за членство. И сега винету ходи на общите срещи на ЕС. Той няма какво да прави , и даже не му е комфортно там. Не случайно НРБ все още е извън Шенген и Еврозоната, и никога няма да влезне там , докато винету е премиер. Ето така се “съобразяват” с мнението му в ЕС, и даже не знаят ,че е и “дипломат №1” във Вселената. Трябва “журналистите” от ПИГ да ги “информират” за това, иначе няма откъде да го разберат.

 3. Може и да ми се е счуло, но трима общински съветници на ГЕРБ са погнати от ръководството, защото са съдействали за избора на Радев за президент….
  Брей брей брей… А пък ние тук седим и тънем в заблуждение, че ръководството на ГЕРБ му съдейства…. Дали да не му се извиним?

 4. ПИК не го чета! Пиг ми напомня на кочина, оттам за Русия и так дале.
  Честно г-н Инджев, докато четях тази Ода за Борисов се заливах от смях. Нямам основание да не Ви вярвам за източника, но имах чувството, че чета в-к Стършел! След време авторката ще се изкара герой, че си е направила такъв бъзик с Борисов…

 5. Кресчендото на джурналюгското четкане е в това “ние ще задаваме тона в Европа догодина”, (да се подразбира “Боко ще го задава)!!!
  По скалата на безсрамието в навеждането всеки да си го преведе по собствените разбирания за перверзия…
  По моите скромни разбирания сцените с мастурбирането през джоба и след това отчупването от погачата със същата ръка и напъхването в устата на младите девойки заедно с дебелите пръсти на които ще бъдем свидетели и догодина са си вид сексуална перверзия и по такъв начин ще бъде даден тон и нов импулс към разширяване на гамата от извращения в тази сфера в Европа.

 6. Nikoga ne mi e popadalo po-dolnoprobno 4etivo.
  I poslanieto mu e prozra4no: bibliotekarsko-sarajskite kuklovodi gotvjat bankjanskoto 4ovekopodobie za prezident na prezidentska reSpublika bolHaria sled treti nedovyr6en premierski mandat.
  Stane li tova, bylgarskijat prehod naistina 6te svyr6i, v smisyl, 4e 6te se vyrnem v 1956 godina, kogato e zapo4nalo 35-godi6noto zaruvane na prave6koto 4ovekopodobie – kumir na bankjanskoto.
  Obedinenieto na vsi4ki bylgari, koito iskat BYDE6TE BEZ DIKTATOR ot syvetski tip, okolo NOVA REPUBLIKA stava spe6no i neotlojno.

 7. Не дочаках края на ентрефилето, ама много ми се иска да коментирам другарката по снимката ad hominem. Но трябват поне три/четири ракии… 😉

 8. В Лас Вегас можете да видите във всяка телефонна кабина снимки на нощните труженички, тук господин Инджев е типосал една която може да краси всяка телефонна кабина. Колкото до БАНКЯНСКОТО ЧУДО наистина ще влезе в историятя с ТЪПОТАТА ПРОСТАЩИНАТА и НАГЛОСТА си!IIC…..oIL

 9. Авторката на това гъзолизничене г-жа Мастигаркова от агенция ПИК предизвиква смях със смелите си абсурдни венцихваления. Така тя се стреми да се нареди на софрата на малцината,които й верват.
  С дефицит на скромност и достоверност г-та се опитва да подражава на любимия й /засега/,земен наместник на горния началник – флагман на наивната простота.

 10. Извинявям се, че досаждам пак за тази статия!
  Не са виновни тези, които са открили и обуздали МОГЪЩАТА ядрена енергия.Виновни са тези, които я използват за ПРЕСТЪПНИ цели.
  Не са виновни тези, които са открили НАЙ-МОГЪЩАТА енергия-тази на СЛОВОТО!
  Виновни са тези, които я използват за ПРЕСТЪПНИ цели.
  И точно за това уважавам г-н Инджев/и други/, ако ще да са членували ввъв всевъзможни тайни организации ПО СВЕТА и У НАС!
  Защото има професионална СЪВЕСТ и човешки МОРАЛ!
  Овладял е енергията на думите, но не я използва за ПРЕСТЪПНИ цели!
  Като оня АНТИКОМУНИСТ, дай боже да се е деантикомунизирал.
  Но ВАЖНОТО/според/ което искам да кажа на г-н Станев и всички от НОВА РЕПУБЛИКА /а съм говорил и с г-н Радан Кънев/ За такива ПРОСТИЧКИ НЕЩА , подредени по ПРИОРИТЕТ
  И какво, ако пак излязат 1млн. и залеят Орлов мост и Цариградско? И какво като влезе НОВА РЕПУБЛИКА в НС с 4%,14%, 44%, дори с АБСОЛЮТНОТО мнозинство на г-н Костов?Дори да бъде КВАЛИФИЦИРАНО мнозинството! Ще направи лустрация? МЕРСИ!
  Знам, че ще кажате ” Но колко много други ДОБРИ неща се направиха”
  Нашето ПРЕДИМСТВО е, че топлата вода е вече открита
  Искам / но кой ли слуша някакъв си КЛЮКАР/решаване на ФУНДАМЕНТАЛНИ неща , възможно с ЕЛЕМЕНТАРНИ средства!
  1.Равна ВЪЗМОЖНОСТ да избираш! Чрез гласуване ПО ПОЩАТА! ВЕДНАГА!
  2.РАВНО право да те избират! Чрез подреждане на листите ПО АЗБУЧЕН ред.
  3.Създаване на РЕАЛНА конкуренция и ПАЗАРНА икономика! Чрез ремахване на СТОТИЦИТЕ административни регулации!
  4.СВОБОДА на словото! Чрез разкриване СЪС ЗАКОН на РЕАЛНИТЕ собственици на медиите и прогонването им в Русия, или в Панделата!
  ЕЛЕМЕНТАРНО Е! Погледнете : 2017 World Press Freedom Index: 1.Норвегия2.Швеция3.Финландия4.Дания5.Холандия…109.България… 148.Русия…153.Турция…180./последното/ КНДР
  УЖАСЯВАЩО и ПАГУБНО е :За три мандата на Борисов, България се смъкна от 36-то на 109-то място!!!
  И да не ми говорят АНТИКОМУНИСТи :” Народът, народът…” и да прехвърлят “от болната глава, на здравата”!
  И после НАРОДЪТ бил избирал Борисов!
  Ами то и в Русия НАРОДЪТ избира Путин! И в Турция НАРОДЪТ избира Ердоган! И в КНДР НАРОДЪТ избира Ким Чен Ун ! И то ги избира МАЖОРИТАРНО!
  …Защо, докато четях тази Ода за Борисов се заливах от смях?И съм убеден, че това е една блестяща САТИРА!
  Защото след “ерата Борисов”, медиите ща са други/дай Боже!/ и очите и ушите ще са други!
  Спомнете си великолепната сатира на Соца, създадена ПРЕЗ СОЦА!!! с участието на незабравимия Тодор Колев / и той ДС-“ченге”/: ” РОДНИНА, милиционер, роднина, МИЛИЦИОНЕР…”И как изглежда тя през СЕГАШНИТЕ ни очи? БЛЕСТЯЩА!
  Още веднъж се извинявям!

 11. Смее ли някой “ХРАБЪР” (“Ти царю и вие Джурналисти”, туй по Ст.Л. Костов), избрах си примерно степан хекимян да попита “Геният на всички времена и народи”, ясно е че, по статията на пик-льовците горе визирам баце, да МУ отпере “уточняващ” въпрос: “А ние колко и кога”. Иде реч за желанието на Антони Мачеревич-министър на отбраната на Полша да има поне две американски дивизии на територията на страната. Ако се налага да помага на банкянското слънце с “експертна оценка” свинеподобният колега на АМ-каракачанов.
  Въпреки че, в общи линии, с приближение, горе-долу, криво-ляво, споделям “екзотичното”, ама само на първи прочит мнение на Александър Флинт. Основно, спасението на давещите се ТРЯБВА да е тяхно дело. Не си ли помогнеш сам, не чакай И подръжка отвън. Или както заяви в “частен” разговор с мен, Стопанинът на БЛОГА НИ и то далеч преди Тръмп да се обяви за кандидат-президент: “Време е Европа да спре да разчита на САЩ изцяло в полето на сигурноста да им бърше посраните задници”.

  https://www.gazeta.ru/army/news/10636124.shtml

  https://www.obozrevatel.com/abroad/vyi-gospoda-obnagleli-donelzya.htm

 12. П.П. И без да влезе НОВА РЕПУЛИКА, тези 4-ри ЕЛЕМЕНТАРНИ , но ФУНДАМЕНТАЛНИ неща, ако трябва, ще ги “гласуваме” със сопите! И всичко ще си дойде на мястото ОТ САМОСЕБЕ СИ!
  Те правят Прехода БЕЗКРАЕН! И правят от СОЦИАЛИЗЪМ , социалПОПУЛИЗЪМ !
  А не Путин,гадните комунисти, липсата на лустрация, несправедливата приватизация и т.н.Ако ще дъвчим стари дъвки- дъвчете ги без мен ПРИЯТЕЛИ!

 13. Това наистина е потресващо.
  Имам чувството,че България в момента е в една гъста мъгла.Загубила е пътя,загубила е посоката.Водят я шизофренични слепци,наели куп шутове,кой от кого по долнопробни.
  Навързали са се на яслата като диви зверове за да се докопат до плячката.Минават през трупове.За морал не говорим.
  Като минем през суджуците,хилядите декари неприбран слънчоглед в Сев.България ,а му е взета субсидията и от там нататък никакъв интерес,недостроените магистрали и пътища,огромните средства,които се наливат там,заплахата от отваряне на руските проекти,неяснотите в оборудването на армията и не възможност са усвояване на предвидените средства и още и още.
  България е затънала в блатото безнадеждно.
  А глашатаите,като А.Тодоров,пеевските медии,като тази *журналистка* цитирана по горе в името на древната професия/проститутка/ се надвикват най безсрамно.
  Извинявайте ,но с риск да бъда оплюта ще кажа ,че Станишев беше по добрият Мин.председател.При него се изпълняваше горе долу пътната карта за членство в Европа ,заложена още от правит. на Костов,следваше се посоката.Руските проекти бяха докарани почти до спиране.Мин.раб.заплата и пенсиите се увеличаваха регулярно.И след това дойде Борисов и вместо ускоряване пълен застой.Ускори се само корупцията.
  Намериха си един щтеславен човек и добър играч Цв.Василев но наивен и започнаха да прибират парите,държавни и лични в КТБ.За това използуваха позволени и непозволени средства,заповеди лично от Б.Борисов,награди за Василев.Накрая го изгониха,фалираха банката и прибраха парите.И сега пишат поръчкови статии за КТБ ,но никъде не споменават за държавните пари.Забележете ,в момента ,когато банката фалира Б.Б се оттегли от властта.
  Какви ли чудеса ще видим още.

 14. Никой, дори и самия Борисов, не може да забрани на г-ца/г-жа Мастагаркова да обича премиера. Нали така беше!

 15. Тази сутрин гледах диспута-цирк “Балкански” между Еленочка Йончевна и Делян Добрев. Двамата жонглираха театрално с взаимните си обвинения, разположени в двата отдалечени ъгъла на студиото, между които кокетно притичваше водещата. (В бъдеще, за да има по- голям ефект този новаторски подход в интервюирането, водещите може направо да монтират временна прозрачна стена, когато канят разярени екземпляри от политическия ни зверилник, за да ми показват червения парцал). Еленочка беше заметнала игриво косата си над лявото рамо като парламентарна самодива и пак показваше “родословното дърво” на деляновата шуробаджанащина в Хасково, а той я гледаше и слушаше като обидено дете, ама от ония, глезените, чиито родители им купуват скъпи подаръци, а после им ги вземат, щото съседите можело да кажат нещо компрометиращо за Семейството.

  В края на пледоарията си, обаче, Добрев направи необясним пропуск като повтори няколко пъти: Как не ви е срам, госпожо Йончева,
  (га ядохти тлъстити кифтетата в КГБ архива, където правехте “журналистически” разследвания, б.а), точно Вие дължите позицията си на шуробаджанащината, защото бяхте приятелка на Сергей Станишев!

  А би трябвало да й го каже на чист руски език, за да бъде по-добре разбран и от нея, и от работодателите й:
  “А КАК ВАМ НЕ СТЫДНО, ТОВАРИЩ ЙОНЧЕВНА ?! Обещали, если поможем Вас выбрать депутатом, сделать от Хаскаво немедленно руссский анклав!”

 16. “Време е да изземе функциите на Радев” – цитат от заглавието на статията в ПИК

  Духа вятър,горещ вятър на промяната по върховете в нашата държава.Ако се съди по ветропоказателите на този вятър,много бързо и Радев и Нинова(вижте предишната статия на Иво) са станали крайно неудобни и непотребни за известни кръгове извън страната с възможности за решаващо влияние върху българската политика.Явно положението за тези кръгове е станало неудържимо-напечено и катастрофално-неспасяемо,та се налагат спешни мерки,подготвяни авансово чрез журналистиката.Въпросната публикация не изглежда да е епизодичен клакьорски материал,а по-скоро навява мисли за предстоящи важни събития,за които всички български граждани трябва да бъдат нащрек и да заемат активна позиция.

 17. Като си помисля, това е предговор към някоя ярка “биография” на Баце. Преди време излезе от печат книгата на световно-неизвестната Кристина Христова от 24 часовите помии (наша любима руса колежка)за необикновените подвизи на Баце. Тиквата, обаче по никакъв начин не може да се сравнява с батко си Джуджи. Там са подводници, атомни крайцери, свръхзвукови самолети, амфори от V в. преди Христа, чудотворни икони, съвместни полети с яки птици, перчене гол до кръста с пушка, ловене на живи сибирски тигри и т.н. Очаквам догодина нашичкият да го надмине по перчене с тенисистки, фугболистки и полуголи пожарникарки. А, сетих се, Джуджи още не е станал “свещен покровител” на пожарникарите. Баце има възможност да го прескочи по тая линия.

 18. Чудя се кой е по-голям дипломат- Лавров или Борисов?!

 19. Подобна помия не бях чел от соц. времената. Не е за вярване, че тази женица практикува професията “журналистка”!!! Нейното си е чиста проба обслужване на властта по метода на проститутките.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.