Законът “Магнитски”- лакмус за българска смелост пред Путин

И Канада се кани да приеме закона “Магнитски”, с което вбеси Кремъл. Прочетете показанията на американския бизнесмен Бил Браудър, който е моторът на тази юридическа усмирителна риза, съшита в САЩ с решаващата намеса на сенатор Маккейн в САЩ и ще разберете защо Путин ненавижда този закон.

http://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/baudar-pred-amerikanskiya-senat-zad-bogatstvoto-na-putin-ot-200-mlrd-stoyat-ubiystva-macheniya-otvlichaniya-krazhbi-na-biznes

Признавам си, че не обърнах особено внимание на твърдението на председателя на ДСБ Атанас Атанасов, според когото руският главен прокурор Чайка е долетял спешно в България именно заради това, че тук се заговори за закона “Магнитски” покрай съдебната сага с банкера Цветан Василев. Стори ми се прекалено такъв великан във властовата схема на руската имперска йерархия да си прави труда да ни навестява лично заради подобна хипотеза ( още повече, че тук само бе бегло споменато за закона и за желанието на банкера Василев, но нищо на практика не се е случило).

Обаче колкото повече научавам за този глобален американски закон, приет най-напред през 2012 г. заради убиството на адвоката Сергей Магнитски в руски затвор, и разпрострян вече през 2016 като универсално международно легално средство за усмиряване на диктатори, клептократи и прочее обогатяваща се по престъпен начин в гигантски размери овластена сган, толкова повече си мисля, че съм подценил вероятността попътният вяртър за Чейка да е била именно задачата да се бори с несъществуващата, но хипотетично възникваща вероятност един български подсъдим да разрови темата за този закон насред българското гербаджийски блато.

След като самият Путин се бои от въпросния закон като дявол от тамян, значи трябва да сме наясно с лекарството за лекуване от путинизъм и у нас. И от гроба си адвокат Магнитски не дава мира на Путин. Unknown-1

Да, напълно възможно е Чайка да е бил изпратен с цел да какълве в зародиш всяка идея за прилагането на омразното средство, измислено като преграда и наказание за приближените на Путин крадци на милиарди, което по всяка вероятност лично зсяга самия кремълски самодържец.

Ето защо е време Законът “Магнитски” и отношението към него да се превърне в лакмус за истинското намерение на българските власти да се борят с корупцията, която има дълбоки съветско-руски корени у нас. Това явно не е възможно да се случи в Народното събрание, което беше успешно лустрирано от противници на путинизма. Но в медиите, колкото и да са обработени по същата путинофилска схема, все пак е възможно отделни говорители и коментатори да проявят неподчинение ( на кремълския интерес за “Магнитски” да не споменава в България).

Нашистите тук, ако си спомняте, се правеха на ударени и покрай зараждащия се термин “хибридна война”, свързван с руското приникване в България. Но в един момент им се наложи да преминат от обичайната си поза на свещени простаци ( нали така, свещената простата се ползва от тях като “извинение”- не били чували за хибридната война) в оправдаващи се субекти на тази невидима вече само за незрящите по партийна линия другари и другарки. Така ще стане и по въпроса за Закона “Магнитски”- рано или късно.

7 мнения за “Законът “Магнитски”- лакмус за българска смелост пред Путин”

 1. Очевидно на Радев все по-често ще му се налага да се оправдава, както в Щатите “И Меркел, и Оланд се срещат с Путин”. Дано някой журналист се сети да го попита и той ли като Меркел и Оланд ще настоява за спиране на агресията срещу Украйна?

 2. За мен и вкупом БЛОГА НИ начело със Стопанинът му да ме убеждават, че главната, основната, най-важната причина за долитането на чайка-та от североизток не е по инициатива на баце защото хоризонта пред него се стъжни няма да хване и грам дикиш. Подкокоросан от най-успешният корпулентен млад младеж по света и у нас и по съвет на доган. Банкянското слънце е страхопъзльо на мах. А 4-те милиарда откраднати евраци които му преписват и д-р Тони Филипов и литературният критик Георги Кадиев са предостатъчно основание за да бъде на челно място потърпевш от Законът Магнитски. Нали се сещате, че бочко не беше и чувал за адвокат Магнитски доде цветан василев обяви, че ще търси закрила по горният закон. И хоп, ей я на, руската чайка в България. Смея да прогнозирам, че зад лезенето му сега с танте Меркел и Макрон стои единствено надеждата му, че ако се стигне до процес лидерите на Германия и Франция присърце ще поемат тегобите му и ще интервенират пред Донълд Тръмп да “уреди” работата. Туй МУ е капацитет за разделението на властите на база нашенският опит където прокуратурата дава всичко от себе си да опъне чадър за КОЙто трябва. Било като внася некачествен обвинителен акт с негодни доказателства, било като разкарва топката до настъпване на давността.
  Дежа вю!
  Само дето Америка е пълната противоположност И спрямо правосъдието в мамковината.
  Предстоят вълнуващи дни, седмици, месеци, дано не са години. Не е необходимо да се стига до осъдителни присъди. Процес в който да лъсне ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА, ЦЯЛАТА ИСТИНА.

 3. В последната събота на септември един бивш “юноша бледен”(сега нито е юноша, а бледен навярно не е бил никога) се появи в сутрешния блок на една национална медия. От сaмия него разбрах, че след среща с бащицата си рано сутринта същият ден в Банкя(навярно в къщата на бащицата, когото много уважавал и се разбирал) тръгнал да обикаля по телевизиите и дава обяснения като заявава меморандума си да подаде оставка от всички позиции(забележете позиции а не постове) защото видите ли бил окепазен! Тези блестящи словосъчетания и умозаключения повтори няколко пъти. Постове, окепазяване, постове, окепазяване. Интелигентен български парламентарист, дипломант от страната на неограничените възможности с блестящ изказ. “Ум да ти зайде!” Приличаше на “гонен от смок”! За останалото всичко е известно. 99:98 и победа! Ура, ама пирова ще излезе тази победа. За нормалните, демократичните, предприемчивите и принципни хора свикнали да постигат всичко с труд и усилия, с честност и конкурентност. Пирова, ако и за миг са си помислили, че кражба и корупция е само онова което се върши от политическите противници или не е това, ако го посочи представител на същият противник. Нашите може! Правят го сигурно от самоуважение,нужда за близките, за демокрацията, Шенген, валутния съюз, НАТО, БАТО и пр. Е, за това в тази страна всичко открай време е sans changement(сон шонжмо = без изменение). А как ми се иска само онова, че “българинът е против всяка кражба в която не участва” хич да не е вярно! Засега сме все още sans …, пък някога може и да се получи.

 4. Отново чудесна статия на г- Инджев!
  И отличен коментар на г-н GEORGI NIKOLOV!
  И Тиквоний да не храни излишни надежди за подкрепа от Меркел и Макрон.
  Ако го захапе Магнитски НИКОЙ не може да му помогне!
  Когато става въпро за правосъдие в САЩ- нема лабаво!
  Тръмп и НА СЕБЕ СИ не може да помогне, ако се наложи!
  Справка:Ричард Милхауз Никсън
  Въпреки, че е ЕДИНСТВЕНИЯТ, който е избиран 2 пъти за вицепрезидент и 2 пъти за президент!!!

 5. Преди половин година бях дал този линк:
  https://putinism.wordpress.com/2017/03/01/svr/
  Авторите на този материал разследват една от най-чекистките криминални банди , членовете на която са от ВЪНШНОТО разузнаване на путлеристкият бандитустан. Точно тази банда е причината за гибелта на СЕРГЕЙ ЛЕОНИДОВИЧ МАГНИТСКИЙ(08.04.1972-16.11.2009), точно нейните престъпления разследва Магнитски.
  П.П. Материала е по-обширен и обхваща и други банди свързани с тази шайка, която е причината за смъртта на Магнитски. И в крайна сметка голямата част от откраднатите пари не са останали в тези престъпници! Имаше и други разследвания ,които показваха че тези пари са отишли в сметки на “виолончелистите” на Путлер.
  Т.е. в крайна сметка Путлер е крайният получател на тези откраднати пари, които е разследвал Магнитски. И сигурно Чайка няма как да е останал встрани от случая с Магнитски, щом Путлер е присвоил от тези пари.

 6. румен радев скочи срещу американския посланик(с миризливите крачета напред) 🙂

  Посланиците, които са свикнали да се месят в работата на българските институции, трябва да се отучат, отсече пРезидентът. Само руският посланик може да се меси!

  http://www.faktor.bg/bg/articles/rumen-radev-skochi-sreshtu-amerikanskiya-poslanik

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.