Ицата се извинява малко на една испанка

Нашата международна по своето значение футболна звезда Христо Стоичков условно (безна)казано, не е виновен за онова което говори. Толкова може. Да му мислят онези, които са му пъхнали микрофона и са му предоставили камерите си да играе на стадион, който му отива колкото на журналист с хилава физика да гони топката 90 минути срещу професионален противник на футболния терен.

Все едно аз да коментирам в телевизионния ефир мач ( на “Барселона”) на принципа, че “всички разбират от футбол и политика” ( макар  моя милост и днес може да играе с двата крака с топката на “21” по-добре, отколкото Ицата дриблира в дебрите на политиката, в която се мисли за голмайстор – при пложение, че не може да уцели празната врата).

Репликата ми е по повод факта, че Ицата ( Камата, и т.н), в качеството си на политкоментатор в една мексиканска кабеларка, реши да вкара гол на вицепремиера на Испания Сорая Сеанс де Сантамария. https://dariknews.bg/novini/sviat/ispanskiiat-vicepremier-se-zakani-da-sydi-stoichkov-2052137UnknownНападна я барабар с баща й, дядо й, както и с невръстния й син. Има вероятност да се окаже, че май нещо е объркал имената на заподозрените от него като франкисти испанци от въпросната фамилия, но “карай да върви”…

Лоша шега му изигра фактът, че той наистина не е кой да е. Обикновен бивш спортист едва ли би бил забелязан. Но Негова забележителност, известна в Испания, не е кой да е. Именно поради това не може да дудне обиди и инсинуации срещу “голяма работа” в испанската политика  без последици- дори в някакъв си тв канал на другия край на света. Обидената испанката обяви, че ще го съди.

Стоичков нарочи за франкисти цялата рода на Саманта Сеанс де Сантамария до някое си коляно в стил “айн, цу цвай, цу дрън” . Този “дрън-дрън” обаче може да му струва доста скъпо, защото това не му е българската сервилна действителност, насред която може безнаказано да рита и да бие журналисти ( независимо от масовото убеждение у нас, че мнозина от тях са “ за бой”).

Пък и Ицата, когато стане дума за съд ( т.е. за доста пари, май) разбира от тази тояга повече от нас с вас, драги читателю. Ето защо се е извинил вече днес  ( но не на вицепремиера на Испания, а само в частта, че замесил детето й в своята заклеймяваща испанските власти тирада в защита на каталунските сепаратисти). http://www.dnevnik.bg/sport/2017/10/04/3053754_s_ruka_na_surceto_stoichkov_se_izvini_na_vicepremiera/

Доста е трогогателно нежен човек, като него, да се впечатли от факта, че испанските полицаи са били “деца и баби” в Каталуния, както се изрази той ( признавам, че не съм компетентен- не ми е известно Ицата да е налитал на боксьори, каратисти, щангисти и прочее дразнители на неговото его). Щото той, както вече отбелязах, бие само журналистчета, откакто не може да срита на терена някой съдия или футболист на пътя си.

Нищо не пречи на Ицата да си е левичар и с левачката да замахва в някаква мексиканска телевизия към прекалено високата за него топка, каквато е световната политика, изискваща нещо повече от лично пристрастие към една испанска провинция, пък била тя и наистина прекрасната Каталуния. Не че Ицата не е провинциалист в българския смисъл на думата. Има си човекът мнение и си го показва. Не е първият нито последният ексхибиционист.

Ексихибиционизмът обаче си има цена, когато си го показваш там, където все пак има някакви съпротивителни сили ( пак казвам, това не му е родната България, където един безспорен спортен талант се радва на масово адвокатстване дори, когото е доста спорен при публичните си изяви по теми, по които е по-добре да прояви малко скромност).

И все пак, един Ицата се извини, макар и наполовина. Пак е нещо на фона на нищото като извинение, което няма да дочакаме от длъжници от несравнимо по-голям мащаб  сред онези, които така и не се извиниха за каквото и да било в колониална България, в която и до днес играят като (полу)защитници на съветския посткомунизъм.

 

 

4 мнения за “Ицата се извинява малко на една испанка”

 1. Нациконата колкото и да е бос във всичко извън ритнитопковщината се е усетил или са му подсказали, все едно, че срещу чаровната администраторка от снимката, на всичкото отгоре, властник от омразният му Мадрид, в туй отношение, Ицата е по-каталонец и от Пучдемон няма шансове пред съда в Испания. За това и бързо се кротна и почна да дава заден ход. Бас ловя, че хал хабер си няма за гражданската война 1936-1939г. и дори с помощта на чичко Гугъл няма да открие паролата с която агент на превратаджиите от националното радио е дал сигнал на петата колона да се задейства в тила на републиката за да улесни дебаркиращите 4 колони на метежниците предвождани от генерал Хозе Санхурхо и след неговата смърт, загинал е при самолетна катострофа на 20 юли 1936г., от генерал Франко.
  И понеже съм с добро сърце и не искам да измъчвам повече ХС, ето я: “Над цяла Испания чисто небе”.
  Та, Ица не по-високо от бутонките. Намерил си синекур, дай боже всеки му в мексикански телеканал, футбол по света и у нас за коментиране-бол. И последно. Като са толкова големи патриоти на Католония защото вчера и от ПФК Барселона се изцепиха, че ще “стачкуват”, тренировка при закрити врати, нека вместо да се предлагат кат проститутка на първенствата на Англия, Франция и Италия ако им се сбъдне меракът за независмост като че ли някой там е заритал за тях да си останат и риткат по села и паланки. И тогава одма Меси ще си дигне чукалата и при К.Роналдо в ненавистният Реал-Мадрид не изключвам ни най-малко да се отзове. И последно. Няма ли Камата да потърси отговорност от местният любимец Иниеста дали си е направил труда да се разходи до някое изборно бюро. За Пике разбрахме но за единственият каталонец в отбора на Барса не се чу нищо. Колко много близки теми за коментиране от спеца Стоичков имало и то от профила му, ама…

 2. За Стоичков в България много се рекламира ( издига). Но за много Българи прославили България, като авионжинер признат в Америка и дал името на самолетите LZ, световния поет ХРИСТО БОТЕВ, музиканти, оперни певци , учени като АСЕН ЧИЛИНГИРОВ нищо или почти нищо. ЗАЩО???

 3. Човекът е толкова голям ,колкото са големи мечтите му. Същото може да се приложи и към народите,нациите и държавите.
  Има “малки” държави с големи мечти ,и поглед към бъдещето.
  Има и още повече малки държави с ….много малки мечти ……или направо никакви.
  Има и “ОГРОМНИ” примитивни тирании, които също нямат абсолютно никакви мечти, още по-малко за бъдещето си.
  И всеки може да прецени сам къде се намират “ОГРОМНИТЕ” държави и ,каква е “големината” им.
  И каталунците си имат мечти, по-голямата част се вижда в Европа, а другата част се вижда в миналото си , и някъде назад и встрани от бъдещаТА Европа. Това е.
  Ицата сам си избира към коя от двете Каталунии принадлежи , и е принадлежал. досега.А също и към коя България принадлежи, и е принадлежал. Всеки избира размерът на родината си , според мечтите си. И не териториалният размер определя големината на дадена държава. Определя го големината на мечтите на РАЗЛИЧНИТЕ ѝ граждани.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.