Румен Радев се завърна на путинофилската писта у нас след принудителното кацане в Ню Йорк

Президентът Румен Радев напълно основателно заяви днес, че посланиците не бива да се месят в българските работи. https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prezidentyt-prizova-poslanicite-da-ne-se-byrkat-v-dyrzhavnite-raboti-na-bylgariia-2052286

По този повод припомням, че руският посланик Анатолий Макаров се намеси с призив към Румен Радев да покани руския президент Владимир Путин. Радев не само не реагира с възмущение, че му нареждат кого да кани и по какъв повод, но козирува и изпълни публично отправената заявка ( и я защити в Чикаго наедекватно при адекватен въпрост от страна на един българин. https://ivo.bg/2017/10/01/как-президентът-радев-се-е-оправдавал/

Преценете сами кое е по укоримо като намеса на посланик: необозначеното със споменаване на конкретика от страна на американския съюзник Джеймс Рубин, според което България трябва да внимава при покупката на изтребители или козируването на българския президент след внушението ( самопоканването) на руския посланик Анатолий Макаров, настоял българският държавен глава да покани началника му Путин в България .  http://www.mediapool.bg/ruskiyat-poslanik-bi-bilo-mnogo-dobre-putin-da-doide-v-bulgaria-news259633.html

http://www.mediapool.bg/ruskiyat-poslanik-bi-bilo-mnogo-dobre-putin-da-doide-v-bulgaria-news259633.html

Както можеше да се очаква, след като в Америка Румен Радев “го игра” (про)американец, на родна путинофилска почва сега той се бори да оправдае доверието  на Москва и петатата й колона у нас с лупинги, навигирани от диспечерите на неговия полет над нашето кукувиче гнездо в Кремъл.

14 мнения за “Румен Радев се завърна на путинофилската писта у нас след принудителното кацане в Ню Йорк”

 1. ()резидента започна да се надпреварва с винету. Направо си е “генералско” мачле на терена на главнокомандващият ги майор от КГБ.
  Единият казва,че не му трябвали самолети , а другият казва ,че само той трябва да има правото да избира самолетите.
  винету са загрижил за милиардите ,а преди година даде 1,5 млрд. за ръждясалите радиоактивни ламарини за АЕЦ Белене , които още ги няма, а и вероятно никога не са произвеждани. Но въпреки винету даде 1,5 млрд. за празните опаковки за “реакторите”. Освен това трябваше да си поиска 3 млрд. от монополните цени на Газпром ,плащани през последните 10 години. Но и тези 3 млрд. ги подари на чекиста и газовата му банда. Отделно милиардите от КТБ. И от “държавните поръчки” , всяка година.
  За всякакви “усвоявания” винету намира пари , а за армията няма?!? А щом не иска да дава пари за самолети – ДОБРЕ! Просто трябва да каже в Брюксел от НАТО да докарат една ескадрила самолети в НРБ, и няколко бронирани “платноходки” във Варна, разположени срещу Крим. И една танкова дивизия на НАТО. Заедно с няколко батареи ПВО/ПРО. И след като винету направи това – да си разпусне МНО и БНА, и така няма да дава пари за армията, а ще ги “усвои” и тях.Допълнително!
  От друга страна пък главнокондваният , който се върна от екскурзията си в САЩ няма никакви правомощия да се меси в избора на самолетите. Нито той е намерил финансирането за тях, нито може да води преговорите и подписването на договорите за закупуването им. Парите за закупуването им са осигурени от министър Ненчев. А одобрението е от парламента. Тук никъде няма и намек ,че един ()резидент може по някакъв начин да се меси.
  Посланик Рубин е представител на САЩ , с които има подписан съюзнически договор , и неговият член.5 , е гарант срещу военните заплахи срещу НАТО. И на НРБ , като член на НАТО.
  Не може НРБ да купува техника примерно от Венесуела и да очаква някаква съвместимост с НАТО и САЩ! И точно това се опитва да каже посланик Рубин , но фатмаците от БНА и Варшавският договор няма как да го осъзнаят , дори и когато с помощта на путлеристките шпиони от РИСИ са монтирани за ()резидент на НРБ.

 2. Когато си боклук, то е завинаги. Сега Резидент Хвърчилков с баце го играят на “измъчвай ме, но ме обичай”. И двамата са категорични. Да не им се пречкат “беквокалите”. Щото, нъл тъй, макаров е Началника, той спуска директиви и опорни точки а янки- посланикът междувременно си позволява да “досажда” с мнение. Същевременно, пред наивните западняци трябва да го играят евроатлантици.
  Е, няма как да стане. И душата в рая и х.. в п…… .

 3. Днес ще има МАРШ пред съдебната палата от 18 часа организиран от Правосъдие за всеки, като ДСБ са заявили че ще участват.

 4. Уважаеми г-н GEORGI NIKOLOV
  Хич не ми се коментира Радев, дето си мисли, че хвърчи нависоко, а е заорал под кота нула!
  Този Радев, дето се вре “барабар Петко с мъжете” в САЩ, в Брюксел, ПО СВЕТА и У НАС, но НИКОЙ не му обръща внимание!
  Този Радев, който, ако забеляззвате последно време, и трите сливи “не го бръснат за слива”.
  Кой ли ти гледа разни Конституции, но той е Главнокомандващ, само по време на воина /слава Богу и не дай Боже/.
  Какъв “главнокомандващ” в мирно време е, се видя при поканата на Путин през Макаров! “Кажи ми, какво да ти заповядам?”
  Няма думата и за Грипените и каквото и да е хвърчило! Парата я дава НС/ЦвЦв/. И не случайно Закона за Бюджета е ЕДИНСТВЕНИЯТ, който се приема на ТРИ четения!
  Доколкото знам, Вие сте юрист. Моето разбиране за “Само ИСТИНАТА ще ни направи свободни”, малко се различава от юридическото “Истината, истината и само истината!”
  Г-н GEORGI NIKOLOV , обръщам се към Вас, заради онова:”Та АКО е било тъй при “жабата”, във Фактор…”.
  Нещо, влязло веднъж в Мрежата , остава запечатано там во веки веков, колкото и да го криещ, изтриваш и т.н. и който има интерес /и знания и умения/, може да проследи цялата хронология, Самият ми коментар мога да го постна и тук, но е 2-3 педи и защо да задръствам В БЕСЕДКАТА! С ФАКТИ и ДОКУМЕНТИ обяснявам защо Цветанов, А НЕ Борисов е СИЛНИЯТ човек в ГЕРБ и България! Като обяснявам ЩО Е ТО, историята и географията на “Молитвена закуска” и защо Цветанов е канен вече НЯКОЛКО пъти, а Борисов-НИТО ВЕДНЪЖ!
  Между впрочем Борисов каза. За да се опази името на ГЕРБ чисто и НЕОПЕТНЕНО като момина сълза , виновен или не, ВЪН Делян Добрев!
  Обаче в НС Цветанов каза! НЕ РАЗРЕШАВАМ !ОСТАВА!
  А аз казваам. Хич да не ми се говори, че в ГЕРБ, решенията се вземат демократично.
  Жив и здрав!
  Поздрави!

 5. Недялко Ангелов: През 2004 г. Елена Йончева живя цяла седмица в Кувейт на разноски на държавата
  Служител от българско министерство е командирован специално, за да я придружава

  “Определено поведението й бе доста своенравно и НАДМЕННО на фона на финансовите възможности на държавата и посолството В Кувейт Елена Йончева бе посрещната с огромен авторитет и внимание от нашата мисия. Цялото посолство бе ангажирано няколко седмици с пристигането и престоя й. Това не се е случвало с други лица, дори и с държавни служители, независимо от ранга им. Не вярвам специалното отношение към нея да е било единствено заради факта, че е “известна” журналистка….”

  Тоя пък, естествено, че Йончева ще се държи ВИСОКОМЕРНО с колониалната държавна администрация на България, естествено, че тази колониална администрация е ДЛЪЖНА да поема разходите й и естествено, че няма да споделя целите на шпионските си пътешествия, вменени й от родните й по майчина линия руски служби!

  Всичко това е естествено, обаче не е естествено, че тази персона живееше на семейни начала с министър председателя на България, влияше на решенията му и имаше достъп до “чувствителна за държавата ни информация”, същата беше част от сегашната президентска администрация , а днес е депутат в Българския парламент и се е заклела (ха-ха-ха!) всичките й действия да бъдат в полза на България и българския интерес!???????????????????

  http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/intervyu/nedyalko-angelov-prez-2004-g-elena-yoncheva-zhivya-tsyala-sedmitsa-v-kuveyt-na-raznoski-na-darzhavata

 6. Там обяснявам набързо как и защо се е пръкнал ГЕРБ, как функционира!Кой и КАК държи лостовете и натиска БУТОНЧЕТАТА и изгаря БУШОНЧЕТАТА в ГЕРБ! “Случаят” Делян Добрев е само поредното доказателство, което няма как да съм знаел!Все пак не съм нито Ванга, нито Нострадамус! Нали?

 7. Хвърчилков бавно и сигурно преминава от позицията /п/РЕЗИДЕНТ на позиция РЕЗИЛдент. Колкото до ролята му на евроатлантик – резила би трябвало да поемат от НАТО и отвъдокеанските служби, допуснали къртицата!

 8. Моделът Б-П-Ц (Борисов-Пеевски-Цацаров)
  За да „работи“ на спокойствие този модел, той отстранява от органите за борба с престъпността всички професионалисти и доказани кадри, които не са се поддали на корупционен натиск.
  Моделът обменя опит с генпрокурора на Русия Юрий Чайка по проблемите с корупцията. Русия е на 171 място по борба с корупцията. Ние – на последното в ЕС. Все едно с д-р Менгеле да се обсъжда детското здравеопазване…

  https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/postsavetskiiat-mafiotski-kinjal-sartseto-nato.html

 9. Многоуважаеми Клюкар.
  По принцип и изобщо, с приближение, горе-долу, криво-ляво съм съгласен, че има някакви “разборки” между баце и цвъчко. Но по “големите работи”, разбирай провеждането в цялата му сила и пълнота на модела КОЙ са дупе и гащи. Делян Добрев е подробност от пейзажа. Преди няколко дни Стопанинът на БЛОГА НИ се каза тежката дума. Която споделям изцяло. Няма нужда да повтарям основните тезиси на статията на Иво по казуса. Както обикновено, дългата ръка на масква прозира.
  Спирам дотук и смятам “противоречието” ни за изчерпано.
  Всичко добро!

 10. “Днес ще има МАРШ пред съдебната палата от 18 часа организиран от Правосъдие за всеки, като ДСБ са заявили че ще участват.”
  Уважаеми г-н ВЕСЕЛИН СТАНЕВ !
  Който иска да ходи на МАРШ, който иска да не ходи!
  Но едно мнение за ПРОСТИЧКИТЕ неща, с които все повече ще досаждам по всевъзможни начини и навсякъде!
  След 27г. лутане и най-слепите виждат, че т.н. Съдебна реформа няма да я бъде, ни с нова Конституция, ни с ВСС, ни с НОВА РЕПУБЛИКА, дори да беше влязла в НС, дори и да влезе в НС!
  По една много проста причина! Ще я разберете много лесно, ако ЗА МИГ се поставите на мястото на шайката ТАРТОРИ на ГЕРбСП-ОП-ДПС-РБ и т.н., които владеят положението! АКО и вие бяхте от шайката, нямаше ли да постъпите така???
  Ако вие сте от СИЛНИТЕ на деня ПО СВЕТА и У НАС,щяхте ли ДОБРОВОЛНО да се съгласите да осъдят ваш приятел, самият вас или децата и внуците ви???
  Лично аз, НИКОГА!!!
  И затова казвам да се конституира СЪДЕБНО ЖУРИ! Ако трябва, да го гласуваме със сопите!
  НАРОДЪТ, а НЕ СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ да решават кой е крадеца и кой не!
  И ако ЖУРИТО не бъде както в САЩ, то да бъде поне както в Исландия!
  Лично аз, вече се обърквам! Тези от “Правосъдие за всеки” дали са мекерета и маршируваме, за да изпускаме парата през свирката на локомотива???
  Или са неизживени политици, които си чешат егото???
  Поздрави!

 11. Уважаеми GEORGI NIKOLOV,
  Няма противоречие, а 100% единодушие!

 12. Приятелю Клюкар.
  Знам че навсякъде има внедрени опозиционери. Но съгласете се че има​ и честни и почтени Българи. На някои от тези честни и почтени хора им липсва ограмотяване. И впоследствие минимум Обединеие, което с външна помощ да стане пробив в медийния картел чрез многоформатна медия с национално покритие, паралелно с пробив в правосъдието. Едва тогава можем да разчитаме на свестни избори. Подкрепяме Правосъдието само за определена кауза.

 13. “Но съгласете се че има​ и честни и почтени Българи.”
  Увайаеми г-н ВЕСЕЛИН СТАНЕВ
  Не само, че съм съгласен, но мисля ,че са МНОГО честните и почтените в Българи!
  Кел файда! На Орлов мост и Цариградско малко ли бяха? Над 1млн! И ВСИЧКИТЕ бяха ПОЧТЕНИ! Е , и?
  Затова говоря за ПРОСТИТЕ неща!
  Ама вие май не сте чели какво съм написал!
  Топлата вода отдавна вече е открита , г-н Станев !
  Пък и краката ми вече не държат да се шматкам като гламав. без НИКАКЪВ ЕФЕКТ!
  Те каква кървава вина, поемат само с мезета, че ще се впечатлят от някакви скандирания и петиции!
  Даже се радват, че се изпуска парата! Иначе, ще гръмне бойлера!
  И тогава, само за 5 дена ще приемем 5 простички неща!
  И поне 5 ТАРТОРА отиват при бай Ставри ПОНЕ за 5г.
  ПОЗДРАВИ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.