Имаме новина: Борисов ( вече?) не нареждал на депутатите си

Най-успешната пропаганда и свързаната с нея демагогия обикновено се гради върху видими факти, с които интрепраторите на истината жонглират ловко. Това ни бе демонстрирано отново днес в интервю на депутата Георги Марков по Нова телевизия.

Факт е казаното от него за навързаните като свински черва наследници на видни комунистически фамилии по върховете на властта у нас, че и на постове в чужбина,. Само че те биват одобрявани и номирани предимно от Борисов и компания от десетина години насам. Както е факт, че Борисов издигна някои другарки, като Мая Манолова на важни позиции ( списъкът от подобни издигания е доста дълъг).

Но е пълна демагогия, че Борисов правел това от великодушие, както и че предаваните по наследство щафети в управлението в червения политически сектор легитимират правото на ГЕРБ да проявява (също) шуробаджанащината в България.

Въпросното “великодушие” е просто търговия с влияние в разпределянето на порциите за утоляване на властовия глад на противника с цел да му бъдят “извадени зъбките”. В резултат на това търгашество Борисов се радва на беззъба опозиция сред левеещите лакомници, на които подхвърля по някой и друг кокал колкото да не лаят много.

Справка: “признанието” на Борисов, че нарочно бил загубил президентските избори от великодушие към опозицията. Не е важно дали е вярно, а е симптоматично, че може да си позволи да го каже- именно поради пълната му (само)увереност ,че може да си прави каквото си иска с назначените за депутати и прочее подчинени в партията субекти. Няма страх от тях, че може да се разбунтуват заради униженията, на които ги подлага.

Дотук жонглирането беше с факти. Но в един момент Марков “изпусна” една от словестните бухалки, които подмяташе в студиото така сръчно и тя издрънча на кухо заедно с възклицанието му, съпровождащо твърдението, че Борисов не бил такъв човек, че да казва на депутатите си как да гласуват ( “има си хас”, възмути се на тази “хипотеза” Марков).

Обаче си “има хас”, както и Хасковогейт си има. Той постави под съмнение безпрекословността на досегашното подчинение на парламентарната му група и на някои структури на партията му в страната. Поради което Марков и др. ( като министърът на отбраната Каракакачанов ), бяха мобилизари днес да бранят единството и да отричат пред телевизонните камери видимите пукнатини в него, проявяващи се като предизвикателство към единоночалието в ГЕРБ.

Бил е, бил е такъв човек. Многократно при това. Дори до степен, че обича да нарича именуващите се народни представители “моите депутати”. И нарежда как да гласуват не само на своите, но и на сателитните депутати.

Справка: мълниеносното налагане на мораториума върху  проучванията за шистов газ. Стана след решение на Министерския съвет, т.е. на Борисов ( на заседание на правителството, на което било констатирано с изненада колко много хора протестирали срещу търсенето на шистови газ- а пък след около година и половина-две пак се изненадаха този път с “откритието”, че имало руска намеса в тези протести).

В петъка на 13 януари 2012 Борисов поиска депутатите да му го гласуват. За двата почивни дни писарушките, водени от формалния вносител Яне Янев, преписаха френския закон за подобен мораториум, като му добавиха екстремистката клауза да си забраним дори да проучим дали имаме залежи от шистов газ ( както се твърдеше на базата на американски сателитни снимки). В понеделник го внесоха и в сряда го снесоха с едва 6 гласа “против”. Услужливи другари от БСП, винаги готови да помогнат на Борисов да прокара по-мазно проруски закон, обслужващ монопола на “Газпром” на българския пазар, предложиха думата “мораториум” да бъде заменена със “забрана” ( явно им държеше топло от мораториума на Луканов върху погасяването на българския външен дълг, който превърна България в перосона нон грата на световните финансови пазари).

Лошо е да се жонглира манипулативно с фактите. Още по-лошо е те да се обръщат с хастара нагоре с надежда никой да не забележи. Но да очакваш друго от политик, който говори на ти на водещия в студиото и го нарича снизходително “моето момче” ( след ехидни подмятания колко хубаво било, че я няма в студиото Ана Цолова), е като да чакаш от вълк да напада кошарата заради сеното, а не заради агънцата, които блеят в нея.

 

А може би греша и Марков е прав, искайки да каже, че Борисов ВЕЧЕ не нарежда на депутатие си и по този начин ни подсказва, че отричаното от него разделение на два лагера в ГЕРБ ( и в  парламентараната група) около Цветанов и вожда му е всъщност факт?

3 мнения за “Имаме новина: Борисов ( вече?) не нареждал на депутатите си”

  1. Никак не вярвам на “дантеления” агент на ДС – няма как мутрата да не се разпорежда с разполагаемите (му) депутатини! Както знаем Борисов се мазни само на началниците – слугите си той наритва дори и без причина.

  2. При оня с многото именни дни-Никулден, Стефановден, Гергьовден поразяващата му уста, често изпреварва “мислите” му. Лека-полека, всичко ще си кажат, всичко ще лъсне. Но дали ще стигне ИСТИНАТА майсторски маскирана като незнамкаквоси досега до критичната маса избиратели туй е отделен проблем и не ще да е от днес за утре.
    Колкото до “разборките” в герб, докато не видя фактор да напише една критична дума за баце, не им вярвам. Всичко е парлама и за пред журналистите дето имаше един лаф през соц-а. Как ще го правим това (нещо си)кат хората или кат за пред журналята. герб е 100% лидерска партия и всичко е производно на “харизмата” на банкянското слънце. Всички министри, депутати, кметове,съветници, апаратчици и вся остальная сволочь си дават сметка, че ако се “разграничат” от бочко ще последват съдбата на жоржганчевият ббб и царската партия на мадридският шмекер. Разбират го прекрасно и дотолкоз имат инстинкт на самосъхранение. Естествено, рано или късно всяка харизма па било то и бацевата се изтощава и става контрапродуктивна. Може пък да сме в навечерието на края на “мега, хипер, ултра от планетарен мащаб политик” бб. Ще да видим.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.