Трябва(ше) вкупом да браним свободата си- за мнозина днес е по-добре никога, отколкото по-късно

Лично е и още как, когато става дума за свободата на словото и личните перипетии на един журналист, сблъскал се пред очите на всички с несвободата. Ето защо няма да започна този текст с “нишо лично”- би било лицемерие в услуга на запушвачите на усти.

През последните два дни (почти) се разпознах от контекста на телевизионните коментари около въпросите за медийната (не)свобода. Йово Николов от “Капитал” и Тихомир Безлов ( откъдетоидае- експерт!) разсъждаваха и признаваха в съгласие с водещите от БНТ, че има проблем. Йово Николов датира началото на проблема към 2007 г. ( опааа, рекох си, сега ще спомене как един журналист беше разкаран от БТВ към края на 2006 г от президента Първанов, а “Капитал” в последния момент се отказа от собствено разследване, което потвърждаваше основанията на журналиста да пита за имотен подкуп за държавния глава).  Обаче…

Обаче- не. Колегата Николов само спомена истината, че най-страшното у нас е разстрела на журналисти в мозъка ( чрез натиск, маргинализиране, уволнение). Но примери не даде. Е, какво друго да очаквам – “моят случай” беше нещо като начало на този вид разправа с журналисти, но на мен не ми отива да го кажа, а на онези, на които би им отивало, не им отърва да отървават със задна дата гилдията от позора, че тя съвсем не се разбуни ( за разбунтуване да не говорим) в онази “далечна” 2006 г., за която намеквам. Днес същата тази гилдия се вайка, че нещо се било случило. Ами да, случи се това, че нищо не се случи, когато трябваше да се случи, за да не берем днес позорните плодове на световното медийно дъно по свобода на медиите.

Този път, когато управляващи политици ( макар и не чак толкова “велики” в йерархията, като самият президент Първанов) се разпищолиха и се държаха като с насочени властови пищови към главата на колегата Виктор Николаев  в студото на Нова телевизия, настана голяма ( основателна иначе) олелия. И то при положение, че на практика Виктор от това разпищолване и от реакциите срещу него получава имунитет срещу уволнение. Да е жив и здрав- “мъртвите” го поздравяваме от виртуалния си гроб.

Поради навалицата от изригнали мнения в защита на свободата по  повод премеждието на Виктор с Антон Тодоров и Валерий Симеонов си казах, че няма нужда се блъскам в тълпата и аз в стил “моля, другарко, нека и аз да кажа, че мен не просто ме биха, а направо ме гръмнаха като един архар с пушката на главния Другар” ( комиксът на “Дневник” от днес, 7 октомври, е подходяща илюстрация).zx300_3055659.jpg
Обаче…

Обаче отново се почувствах споменат и то лично вече от Антон Тодоров, който май се опитва да ме употреби за своите цели като пешкир, вместо да го опере.

“Имаше един друг президент, заради когото преди петнадесет години си отиде журналист от bTV!”, пише вчера той в своя ре(д)акция по повод реакциите на неговите реакции на журналистически въпрос в Нова телевизия. http://clubz.bg

Първо: не всички реакции на неговите реакции са “реакционни”. Има и прогресивни ре(д)акции, като на путинофилския сайт, претендиращ да е Номер едно в нишата на нашистите от жълти позиции, който не просто се радва на Антон Тодоров, а направо му се възхищава. https://www.blitz.bg/politika/iskri-v-efir-anton-todorov-poseche-viktor-nikolaev-che-shche-bde-aut-ot-sutreshniya-blok-kato-ani-tsolova-i-napusna-studioto_news548719.html

Второ, но много по-важно…

Много, много рядко, както редовните читатели на блога знаят, стоя настрана от борби, дори и да са кални. Да бъдеш окалян е специалитет на калтаците , а както казва класикът на българската култура министърт  Мулти Рашидов ( герой на въпросните рашистки сайтове), “ по-добре мултак, отколкото калтак”. Наясно съм с правилото, че не бива да влизаш в кочината, ако не искаш да се изцапаш. Цапат ме, какво да се прави. Дори си имам дежурни преследвачи в дисциплината “наплюй Инджев в публичното пространство” ( като звездата на БСП, също телевизионен фаворит, Александър Симов).

Въпреки всичко бях решил този път да не се намесвам във връзка с едно явление, за което имам известна вина – “явлението Антон Тодоров”. Виновният или си трае, или се оправдава. Избрах да си трая “на първо четене”.

Една известна журналистка, ангажирана от години по въпроса с досиетата, ме жегна онзи ден при случайна среща в един магазин в София с репликата, че с “казуса Атнон Тодоров” се занимават само жени ( каквото и да значи това, защото не бях заблязал женска борческа връзка). Демек, не ни стиска на някои да се сборим мъжки с този фронтмен на докуМЕНТАЛНАТА война , която води предимно срещу критиците на (уж) антикомунистическите му партийни началници.

187E13A9-3F77-427A-B18B-5D0AFDA883B6

От подобните проекти, като Тодоров, които нахъсват комунистите във всичките им разновидности днес да се обединяват и да се държат заедно срещу заплахата от зверския образ на антикомуста, новоизпеченият политадвокат на Борисов се оказа най-успешният ( до вчера).

Негови предшественици , избледнели като образи поради собственото си преиграване на този терен, като Ифандиев или Жеков, “пасти да ядат”. Те поне си останаха верни на зациклянето си в коловоза на лозунга за мъртвия комунист като най-добър такъв. Тодоров, за разлика от тях, не е толкова гнуслив, че да не се преквалифицира от враг на др. Бойко Борисков в негов ангел (о)хранител. За награда получи първа писта да громи враговете на Бойко като обикаля телевизионните студиа като пръв между наемниците от този щурмови отряд ( в остра конкуренция с Георги Марков за тази главна роля). Но получи световъртеж от разредения въздух на върха при алпинисткия си подвиг, покатервайки се на главата на Борисов. Вероятно ще пати по пързалката, по която ще го пуснат обратно, след като се изяви като “въшка на чело”.

Да се върна към цитата от “извинението” на Антон Тодоров към колегата Виктор Николаев: “Имаше един друг президент, заради когото преди петнадесет години си отиде журналист от bTV!”, пише без да споменава поименно споменатия журналист депутатът от ГЕРБ.

Кой ли ще да е този журналист? Да не би да става дума за единствения, напуснал БТВ заради сблъсък преди 11 години с президента Първанов на 8 октомври 2006 г.в предаването “В десетката” ( да не придирям за грешната датировка с разлика от 4 години спрямо истината в текста на Антон Тодоров, случва се дори и на по-малко обсебени от претенцията да боравят с точни данни назначени борци за Истината)?

Борисов, когото Тодоров напоследък по невиждан дори по нашите теснини ласкае и брани от критици ( наричайки “въшльовци” от “аристократична висота” присмехулниците, позволяващи си да констатират колко неук е вождът му), до такава степен беше дискредитан от подобно обгрижване, че нямаше нужда от моята допълнителна критична гледна точка, която да допълни очерталото се полчи пълно единодушие в отзвука около случаите на властова арогантност, демонстрирана в Нова телевизия.

“Обаждам” се обаче сега във връзка с това, че Тодоров, който вероятно е забелязал, че си мълча, е решил да ме употреби в своя защита. Сторило му се е,  че моето мълчание е знак на съгласие с него. Поне да ме беше споменал поименно, но това щеше да е прекалено за толкова извесен вече политик, посветен на задачата да чисти образа на своя началник, критикуван остро от моя милост.

Имам много грехове и един от тях е, че в годините, когато ми позволяваха да работя като журналист ( например в БТВ), направих грешката да дам думата на някои хора, на които днес не можеш да им вземеш думата при инерцията, която са набрали по нанадолнището на словоблудството и властолюбието, вкопчени в неразривна прегръдка. Единият е Бойко Борисов. Другият е Антон Тодоров. Беше чест гост в моето студио “на живо” или по телефона от Стара Загора- на основание, че имаме там един политолог, който не е от столицата и неговата гледна точка е интересна ( някак си не вървеше да казвам “провинциална”).

Сега, когато същият се докопа до пъпа на столицата, започа да нарича “въшльовци”, т.е. някакви селяци, критиците на неговия феодален началник ( от Банкя).

Време му е да си ходи “на село”. И да не ме ползва , когато хленчи за милост пред господарите си, които подведе с престараването си.

14 мнения за “Трябва(ше) вкупом да браним свободата си- за мнозина днес е по-добре никога, отколкото по-късно”

 1. Скъпи ПРИЯТЕЛИ!
  Когато говоря за простичките, но ЖИЗНЕНО важни 5-6 неща, винаги съм си мислел, че НАЙ-ВАЖНОТО е СВОБОДАТА на СЛОВОТО!
  Затова, някога ще ви досаждам с 3-4 педи клюки.
  Знам, че не всеки може да отиде в КНДР. Знам, че почти никой нама да забележи едно ПРОСТИЧКО нещо. Но като го видях, ако съм имал някакви колебания и заблуди , дори и 10г. като овчар ,сред тишината на гората, сега съм убеден 100%: 1./Всички хора по света СЕ РАЖДАТ ЕДНАКВИ!2./НАЙ-СМЪРТОНОСНОТО оръжие от всички възможни е КОНТРОЛИРАНИТЕ медии!
  А за статията и за журналиста Инджев, какво да кажа – ИЗУМИТЕЛНА!
  А за човека Иво, какво да кажа – ИЗУМИТЕЛЕН!
  И това не е нито подмазвачество, нито култ, а КОНСТАТАЦИЯ!
  И понеже често, го казвам и звучи като написано под индидо!
  Не приятели! ВИНАГИ го мисля чистосърдечно и с най-добри чувства на уважение,респект и възхищение!
  И с дружни усилия да го измъкнем от дупката в която е натикан!
  И когато му дойде времето, да го издигнем на високи постове в журналистическата и държавна иерархия!
  Даже против неговата воля!/да ме извинява!/
  Бъдете живи и здрави ПРИЯТЕЛИ!
  И КУРАЖ!

 2. “Антон Тодоров към колегата Виктор Николаев: “Имаше един друг президент, заради когото преди петнадесет години си отиде журналист от bTV!”

  Тази фраза я тълкувам като директна заплаха към В.Николаев, нещо като “и с теб може да се случи същото!”, а името на журналиста, мисля, че днес наистина няма нужда да бъде споменавано, защото ВЕЧЕ ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ (колкото и да не му се вярва!) сам, с таланта и труда си го извоюва! Може би, без Първанов нямаше да го има ivo.bg в сегашния му вид. Така че и той, без да го е искал, свърши нещо добро! 🙂

 3. Някак без да анализирам тези хибридни похвати, за които говори Игор Айдман, още от самото начало интуитивно “се заинатих” да не гледам реалити-тата ИМ. Няма контакт, няма и зараза!

  https://clubz.bg/59239-kak_ruskite_televizii_promivat_mozyci

 4. Аз съм за това, истината да се чуе. А за да може това да се случи то непременно трябва да има (ня)кой да я каже. Дали Радан(Кънев), Трайчо(Трайков), Методи(Андреев)или Антон Тодоров някой трябва да има трибуната за да може тя(истината) да достигне до хората. Спомняме си недалечното минало когато първите трима я имаха(трибуната) и я чувахме(истината). Четвъртият даже беше депутат от политическа сила на която сега е изявен опонент. И критик на лошите практики на същата тази политическа сила. Та нашият напоследък герой Тонката си е такъв, открай до край. Остър, конфликтен и преливащ в арогантност. Но аз неистини от него не съм чул. Дали мнението му към Борисов и цялата кохорта се е променило, ще видим. Ама дей ги Радан, Атанас и Трайчо да ги чуем. В миманса, разбира се. С етика, възпитание и коректност толкова.Кой си спомня днес, че единствената световна футболна титла на Англия е след яка съдийска аванта!? И нее е нужно всеки от нас да е Волтер за да допуснем, че има право на мнение. И това, че не сме длъжни да се съобразяваме с това(мнение). А и това за което обвиняват Тодоров за фразата към Николаев да не използва квалификация “шайка разбойници) по адрес на властимащи защото … всички знаем е доста преекспонирано. Но нека да съобразим с Волтер!

 5. Искам първо да се обърна към Стопанинът на БЛОГА НИ да не си връзва кусур със задна дата за “легитимирането” на боклуците бб и плъхоподобний антон тодоров. При всички положения всеки от тях и де да бяха само те които за 5 лева са готови родните си майки да продадат щяха пак да цъфнат кат “въшка на чело” на политхоризонта. Докога ше са там, не прогнозирам. Но както казва в аналогични случаи моят московски приятел Юрий Шмуклер: “Надживях Хрущов, Брежнев, Андропов, Черненко и Пут.ин ще го надживея”.
  И само да попитам защото знам, че с мизерни изключения, всички политжурналисти и не само те, започват деня: “С Блогът на Иво Инджев”, цитирам гласеният за нов месия слави трифонов къде бяха те преди две години и половина когато баце в изстъпление по същата тази Нова телевизия на разкритието на Иво, че през февруари 2013г. след мижавите улични “протести” е подал оставка по внушение на пееФски трижди нарече Иво “идиот”. Тогава-ни дума, ни вопъл, ни стон.
  Несравнимо е “колеги” както в подобни случаи се изразява лицето ахмед доган. Бяхте ли скочили както го правите сега още при “доброзорното” напускане на Иво от BTV и баце щеше да си спести цитираната простотия. В облигационното право има един железен принцип. Късното изпълнение е равнозначно на пълно неизпълнение.
  Кой разбрал-разбрал.

 6. ,,Из ,,Нецензурираните,ненаписани и непубликувани (проекто)записки на един проектооптимист”
  (проекто)Глава еди-коя си: ,,Мда-а-а!Отново е есен-прекрасен,съненоотмалял сезон,бележещ позлатените корони на дърветата,началото на гроздобера,суматохата по приготвяне на зимнината(хляб наш,насъщний!),туршиите,ракиите,вината руйни…И киселото зеле,разбира се!Пусти и празни са родните плажове като гербаджийско-комунистическо-депесарско-обединенопатриотарска кратуна.Същевременно и своевременно,с всичка сила,гръм и трясък се отпочна обилното Те-Ле-облъчване на петимния за кибик-сеир позорища ,,мъдър” български избирател с безброй реалити помии-пушилки в ,,изящен”,,,разбиващ” фешън формат-стайл ,,Ала-Бала-Портокала(надуване на спихнати Гербаджийски балони и близане на захарен памук)”,”Дрън-Дрън-Ярина(Валерко-Симеонови курортни псевдоакции-атракции)”,”Ти-Ли-МА-Бутна-Или-Сам-ПаднаФ(Суджук-Кумгейт кахърни и трепетни вълнения)”,”Дръж-Ми-Шапката/Фуражката(генерал Хвърчилкови(те) лупинги,пируети и военни хитрости)”,”Прескочи-Кобила(та) Решетникова”,”Когато-Цъфнат-На-Баба-Ми-Налъмите(заплати,пенсии,пари за образование,образование и отбрана)”,”Кацнал-Бръмбар-На-Трънка(Каракачанката (на) кухо дрънка)”,”Папараци-рани-“Безценни”-Мъдротии-От-Силиконови-Миндер-Миндили(Минета,пардон-Венета,Райкова издърпала килимчето и сяда на стола на Николета Лозанова.Покъртителна драма!Потресаваща “трагедия”,достойна за обезсмъртяване от гениалния Шекспир)”,”Сватбата на Болен Лидеровото Перхидролено Нищожество(изпълняващо “тоже” по съвместителство и “високоотговорната” длъжност Пръв-Пропутински-Балалайкокавал-Ибрикчия-Гъзолизец)”,и прочие,и прочие.Не ми стига дотолкова въображението,та да ги изброя всичките.
  И,след цялата тази слагаческо-подмазваческа олелия,шетня,суматоха,дандания,уйдурма и тарапана,най-сетне “цъфна” курдисан най-“отпрЯЖ(О,Цезаре!)най-лелеяната мокросънищна мечта на целокупния бълнуващоблеещ български гласоподавател-учиндолският гьонсурат(“темелсуратларъ” по Ботев)Слъ Тръ.Подобно на пръв глашатай на най-вечната,най-“приоритетната” и най-първоинституционалната правда,селският тарикат(в цялост) и неосъществен ЕнтЕлЕктуалец(в частност и чиста проба музикален некадърник,незабавно пробва първосигнално да “барне” по тънката струна мисловния гигант Андрешко Настъпимотиков и да го “светне” дълбокомудрено,че все пак(въпреки че навред-по седенки и мегдани,селски вечеринки и по чалгаконцертите си,непрекъснато дуднеше,мучеше и гневно пустосваше “Няма такава държава”) има такава държава и тя се населява от такива кристалночисти,неподкупночестни и неопетнеи люде,разбирай(разбира се!) него самия(който с гордост изповядва в книгата си “За мен е чест” следното:”Аз бях приятел с тези хора и не се срамувам да го кажа.Бил съм близък с Васил И лиев,с брат му-Георги Илиев.Познавам Поли Пантев,Димата Руснака.”Виж,това че доста време беше бая гъст и с мутропитека pompier,някак си случайно срамежливо и удобно пропуска да спомене),които са готови(Ой-ларипи!) най-накрая(разгеле) да се жертват на Ползу Роду.
  “Цъфнаха” на първа линия и вечно услужливо наведените в поза “партер” български(дали!) журналя-въртиопашки.Фъфлят,ахкат,припотяват се и цвилят дружно в неописуем,неистов и необуздан телешки възторг и славохвалят до пълна физическа изнемога поредния Месия,който(крайно време било!) се бил появил на политическия ни небосклон,за да спечели мигновено и тутакси поредните парламентарни избори и да набие канчето на всички провалени,корумпирани,некадърни и т.н.политици.И-Да-Ни-Оправи!Като за отскок още от сега всички ясновидци,гледачки,врачки,вещарки и други разноподобни му вещаят спечелени(поне!) 16%.Анадънму!
  Блазя ни!И честито!
  Бедни ми,Чинтулов!(дето горестно,със Сизифовски мъки,непрестанно се бореше да събудиш юнака Балкански от дълбокия сън.Всуе ще да е било!).Бедни ми,Раковски!И Левски,и Ботев,и Захари Стоянов,и Стамболов,и всички останали титани на българското Възраждане и на нашето,българското,националноосвободително движение.
  Ще повторя и дебело ще подчертая,за да не бъда погрешно разбран и още по-погрешно тълкуван и коментиран от някои префинени естети,които някоя моя дума гневи и ги кара да се упражняват на мой гръб в нескончаеми монолози в сти “самозададени въпроси/отговори”,заели непоколебима Нарцис поза,изпращайки отровните си словесни стрели срещу мен,безпочвено изживявайки се в ролята на морални стожери и Зевс Гръмовежец едновременно.
  Та повтарям:Бедни ми,Чинтулов!Явно всуе ще да са били горестният ти зов и Сизифовски труд да събудиш юнака Балкански от дълбокия сън,ЩОМ И ПОНАСТОЯЩЕМ!(21-ви век,2017-а година,близо 30 години от дворцовия преврат,след като на народа му е дадено КОНСТИТУЦИОННОТО ПРАВО! да гласува по съвест напълно СВОБОДНО!,а не като по комунистическо време “Мирно!Свободно!”)подобни безскрупулни типове от сорта на Слъ Тръ,с мерзки,долни,нечистоплътни помисли и доказани с цялото си житие-битие гнусни деяния,осквернявайки вашето име и дела,се явяват народни трибуни,будители и водачи,щом персоно като Митьо Гестапото са обсебили и раздават грамоти,почести,медали и награди от името(което най-свински и безочливо,по типичен комунистически тертип си просвоиха)на най-великия министър-председател на България за всички времена-Стефан Стамболов,щом посткомунистическата вакханалия се е разпищолила и разпасала и достигна неподозирани истерично-кресливи прокремълски “върхове”,щом Петата колона най-нагло,безцеремонно и безнаказано,с повод и без повод марширува по българската земя,развявайки демонстративно руски знамена и хоругви накичена с георгиевски ленти,щом,щом,щом…До кога?!
  Прости ни,Дяконе!
  Народе????”

 7. За случая на г-н Инджев трябва да се говори.Как един нагъл властник Първанов вместо да отговори на журналистически въпрос нарежда да бъде уволнен журналист.Заповедта я получава един ,а друг я привежда в действие.И гилдията мълчи ,до като изпаднем последни в списъците на свободата на словото.
  По това време властта се подрежда около новия властник Борисов.Трапезата е готова и сядат само тези,които ласкаят и величаят.
  Бойко Борисов не се гнуси.А.Тодоров облича новите дрехи,сяда на трапезата и започва да го величае.Толкова е вглъбен в начинанието ,и си вярва,че само една дума срутва картонената му кула.Да, журналистите градят картонени кули.
  Но всичко започна от жестокият Първанов.

 8. Г-н ЕМИЛ ИЛИЕВ,
  Поздравление, за ПРОФЕСИОНАЛНО изпипаната работа!
  Искрено се заабавлявах!
  Ето къде е заровено кучето:
  “близо 30 години от дворцовия преврат,след като на народа му е дадено КОНСТИТУЦИОННОТО ПРАВО! да гласува по съвест напълно СВОБОДНО!,а не като по комунистическо време”
  Ами по ” комунистическо време”, някой насила да са го карали да гласува за Тато? Не знам на колко си години, но да имаш такива спомени? Защото аз НЯМЯМ!
  И понеже съм прост селянин, а ми кажи по-простичко, КЪДЕ на народа НЕ му е дадено КОНСТИТУЦИОННОТО ПРАВО! да гласува по съвест напълно СВОБОДНО? В Русия ли? В Турция ли ?В КНДР ли?
  И хич не ми говори за избори и бюлетини!, защото не съм го казал аз, а World Press Freedom Index: 1.Норвегия2.Швеция3.Финландия4.Дания5.Холандия…109.България… 148.Русия…153.Турция…180./последното/ КНДР!!! ФАКТ!
  За 10г. България се смъкна от 36-то на 109-то място, т.е. с УЖАСЯВАЩИТЕ 73 места, с което Борисов бетонира преизбирането си вече трети мандат! ФАКТ!
  И в България, и в Русия, и в Турция, и в Сирия ,и в КНДР се резултатите са от гласуването на народа, на който ” му е дадено КОНСТИТУЦИОННОТО ПРАВО! да гласува по съвест напълно СВОБОДНО!,а не като по комунистическо време”ФАКТ!
  И Борисов, и Путин, и Ердоган, и Башар и Ким- ВСИЧКИТЕ с бюлетини са ги избирали! ФАКТ!
  Затова и казвам !Не на КОНТРОЛИРАНИТЕ медии!
  Не на Пръч-модератор!
  Не на професионални МАНИПУЛАТОРИ!

 9. Налага се да бъда досадна и да помоля форума да даде информация за кое точно предаване по БНТ става въпрос в конкретноя случай и по принцип за участията на Иво в коментарните предавания. Живея на 10 часа разлика и не съм единствената, която с Иво ляга, с Иво става – имам предвид ivo.bg.
  Благодаря за отзивчивостта!

 10. антон тодоров има тази “способност” да селектира фактите от изследваните документи по следният начин. Този факт от този документ ми върши работа. Този-не. Ерго-не ми трябва, не го ползвам. И както добре се знае от живота, част от истината е вече лъжа. Най-малкото се манипулира в посока предварително зададен краен резултат.
  Ровичкането на плъхоподобний антон тодоров ми напомня на триковете на Агата Кристи. Която добросъвестно, уж де, иска да те направи съразследващ на престъплението но… Стигаме до незначителна но ключова сцена. Еркюл Поаро погледна под леглото и надигайки се каза а-ха.
  И дотук.
  И те, така.

 11. Не трябва да забравяме ,че а.тодоров вече не е само политолог, а отскоро официализирано вече е “всичко в едно”. Ето, освен депутат ,вече е и “журналист” в една “телевизия”. Така че може да дава и “колегиални съвети” на своя “колега” В.Николаев, от конкурентната телевизия НТВ.
  А може да си е просто чиста “журналистическа конкуренция” , между него и “конкурента” му от НТВ, или да е “конкуренция” между двете “телевизии”, която се “персонализира” в лицето на а.тодоров и Ниолаев?!?
  Пък и реално погледнато е малко чудно защо точно а.тодоров може да си говори свободно за различни шайки, и даже да пише специални томове посветени на шайките, пък от друга страна той забранява на “конкурента” си Николаев да говори за съществуването на шайки?!?! Дали е някакво желание за приватизиране темата за шайките в НРБ , от негова страна ?!?
  И все пак бих го “посъветвал” да отиде и да патентова шайковата “журналистика” в НРБ, за да е сигурен ,че ниКОЙ друг “колега” или обикновен блогър, няма да му я “открадне” и да “припечелва” на негов гръб от това.
  А пък, ако е сигурен ,че има наистина шайки В НРБ ,които могат да уволняват журналистите ,като В.Николаев и А.Цолова е редно да ги обяви официално пред всички, но без да пише цели томове, и един лист е достатъчен, все пак, и по-този начин да оправдае пребиваването си в парламента.

 12. С риск да бъда “на всяко гърне меродия”.
  И понеже съм провокиран от Г-н ЕМИЛ ИЛИЕВ,
  И понеже НЕ РАЗБИРАМ от никакъ Грип, Миг и каквото и да е хвърчило,
  И понеже съм бил войник на Варшавския договор, но нямам никакъв шанс да бъда на НАТО,
  И понеже на въздушния мазен тепих се води мазна борба между намазаните пехливани Премиер и Президент, за някякви мазни рублички! Из чийто крака се мотка миропомазаният агент Иван…
  Я аз да си задам от ония простичките въпроси към НОВИ и свръхНОВИ РЕПУБЛИКИ!
  В рамките на година, ЩЕ ЛИ бъдат разпродадени на търг ВСИЧКИ руски хвърчила и други съвеЦки боклуци???
  Дори да няма балами да ги закупят, даже да ги подарим на още по-големи балами, пак ще бъдем на кяр! Предвид поддръжката на съвеЦките хвърчила!
  И хич не се плашете, че цяла година ще бъдем със събути гащи! НАТО ще ни охранява! Чунким сега ако се наложи, пак НАТО ще сваля руските самолети в българското небе! Чунким нашите льотчици няма да посрещнат братушшките с фоерверки! /предвид полит подготовката в Долна Митрополия! /И хич не ми пробутвайте стари дъвки , какво бил направил едно време Костов! Било, каквото било!
  Уважаеми другари от НОВИ и свръхНОВИ РЕПУБЛИКИ! Много държа на отговора! И като на прост селянин, да ми се отговори кратко и разбираемо! ДА или НЕ???

 13. Pokraj presolvaneto na mandjata ot strana na anton todorov i varerij simeonov opredeleno vze da vitae slu4ajat “Ivo Indjev” v televizionnija efir.
  Stranno e samo, 4e pone az ne 4uh njakoj dosega eksplicitno da go spomenava.
  No vsy6tnost ne e stranno.
  Ako go napravjat, 6te reabilitirat s goljamo zakysnenie naj-neudobnija bylgarski jurnalist i 6te zaklejmjat naj-dolnija ()rezident.
  Takava smela stypka (o6te) ne moje da se o4akva ot napla6enata bylgarska televizionnojurnalisti4eska gildija, uvi!
  Ina4e njama6e da sme na 114-to mjasto po svoboda na slovoto.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.