След качулката, дъжд от медиен плач

Бурята, която се завихри медийно в студиото на Виктор Николаев в Нова телевизия се превърна във водеща вътрешна новина на седмицата- видно е и от коментарните рубрики на публицистиката в най-гледаните телевизионни канали след това.  “Изведнъж” медиите се събудиха от декадентския ( от декада в случая) си сън и установиха, че има проблем със свободата на словото и на медиите.

А каква свобода само имаше някога! Самият Виктор се катапултира като голям журналист на малкия екран след като се прочу с вбесяването на Иван Костов, преследвйки го с микрофона на Дарик радио в кулоарите на парламента през 2001 г. с въпроса “Господин Костов, колко откраднахте днес?”.

А днес пустосват Виктор като “приближен на Костов” ( чрез “кръга Капитал” )!

Оспорвал съм и аз правотата на Виктор ( и на Анна Цолова), когато на 4 ноември 2010 г. се солидаризираха с манипулативното твърдение на ръководството на БТВ, че сам съм си си тръгнал от телевизията ( едва ли не като някаква моя прищявка). https://ivo.bg/2010/11/04/колегиии-колеги-ли/

Но фактът си факт: “откривателството” на проблема с арогантността на властниците във връзка с държането на двама от тях спрямо Виктор Николаев миналия петък е не само закъсняла, но и твърде гузна реакциия на съучастници в дългогодишния процес на подчиняването на медиите на тази арогантност. Нямаше да я свързвам с моето напускане на БТВ като някаква отправна точка, ако това не беше направено от други отдавна, включително и при сегашното изригване на дълго сдържания (справедлив) журналистически гняв.

IMG_2829

Читателят може сам да сравни сегашната случка, при която за радост няма дадени журналистически жертви , със случая с натиска на Първанов от октомври 2006 г. , определен като такъв в доклад на Държавния департамент. Читателят, разбира се, може и да не чете по-натакък, защото събитията са известни на желаещите да знаят. Нямам намерине да превръщам 8 октомври в постоянно повтаряне на известните събития отпреди 11 години, но читателите биват различни- някои забравят, други нехаят, а има и такива, които не знаят. Приликите и разликите оставям на забелязването на читателя, пожелал да си спомни или да научи как се каля(ва)ше стоманата на властта за нейната сабя, пред която не всяка главица се е прекланяла.

Сайтът Вести.bg е запаметил какво точно съм попитал съветника на президента Първанов Михаил Мирчев ( без той да прояви истерията след въпроса ми в студиото, която се развихри след това ) , заради което часове по-късно бях заклеймен в изявление от името на държавния глава и в крайна сметка уволнен ( напускайки, след като бях заплашен с уволнение от пристаналите на Първанов шефове на телевизията – факт, който БТВ никога не си призна).

https://www.vesti.bg/novini/zhurnalistyt-obiavi-che-dyrzhavniiat-glava-imal-mezonet-v-centyra-na-sofiia-a-ot-predizborniia-shtab-na-pyrvanov-go-obviniha-v-kleveta-948264

След съобщението в ефира, от предизборния щаб на президента Първанов реагираха мигновено. Толкова мигновено, че от БТВ в последствие “забравиха”, че се е случило. Лъжеха системно, че просто съм бил напуснал телевизията без никакъв външен натиск, макар този натиск да беше оказан публично лично от президента чрез съобщение на предизборния щаб на Георги Първанов, устремил се към втори мандат в конкуренция кой е по-голям путинофил между него и Волен Сидеров на балотажа по онова време.

Ако от БТВ бяха искали да се държат нормално, трябваше просто да изпратят екип с камера на посочения от мен адрес и да видят, че вътрешният министър Румен Петков, дясната ръка на Първанов в правителството, вече издайнически беше изпратил полицейски патрулки да пазят входа на кооперацията с двата мезонета от евентуалния интерес на журналисти. Нещастните униформени представители на закона са били инструктирани да лъжат, че имало някакво престъпление и затова били пратени да не допускат никого на този адрес – само разкриването на това предстъпление с принуждаването на пазителите на закона да стават охранители на корупцията и да лъжат колективно, щеше да бъде от полза за обществото. Но БТВ и нейните началници не са разсъждавали с такива категории- нито останалите, които не си мръднаха пръста да направят най-естественото усилие да проверят истината ( но ми внемяваха на мен вина, че изобщо съм попитал).

Ето с каква гръмовна декрарация излезе в неделната вечер на 8 октомври президент Първанов- който уж нямал отношение към моето напускане- по мой адрес ( пак напомням- без да ми бъде дадена думата за обяснение и без дори да ми се обадят по телефона за мение по въпроса). Ако не беше тъжно, щеше да е смешно, че извялението е написано в множествено число, т.е. цял предизборен щаб се подписва под него, макар да е ясно, че Те защитват в единствено число безконтролната власт на уж ограничения в правомощията си властник.

“Намираме за изненадващо, че журналист с дългогодишна практика като Иво Инджев, си позволява подобно непрофесионално поведение.

Президентът Първанов пръв публично обяви имуществото и доходите си в съответствие със закона и всеки гражданин има достъп до тази информация ( че кой казва друго- въпросът е за нещо, което не е обявено в данъчната декларация- бел. ИИ). Разпространяването на подобни съобщения може да се тълкува като опит за предизвикване на компроматна война, която би опетнила предизборната кампания и в която предизборният щаб на Георги Първанов няма да участва ( неее, ама никак няма повече да участва след като слугите са задействани да свършат мръсната работа- бел. ИИ).”

И с кого, мислите, БТВ запуши зейналата в програмата неделна дупка след свалянето от ефира на предаването “В десетката”? Със същия, с когото в ролята му на водещ организираха и “другарският съд” над мен 16 октомври. В съобщението на БТВ се казваше:

“Заради свалянето на Инджев ( вече съм “само” Инджев , по “царски” господарски маниер- бел. ИИ) от ефир, тази неделя, 15 октомври и следващата – 22 октомври, вместо предаването “В десетката” bTV ще излъчи на живо студио – Избори 2006 г., с водещ Николай Бареков”.

Не му беше за първи път да услужва на БТВ вместо мен. Беше мобилизаран и преди да спасява положението, когато през септември 2003 г. отказах да отида да направя слугинско интервю в кабинета на премиера Сакскобургготски и да се подложа на милостта на неговия цензор при редактирането на записа Димитър Цонев ( заявил на всеослушание преди това, че в България няма журналисти, достойни да интервюират началника му). Бареков така “спаси” положението, че беше жалко да се гледа угодничеството му…Ето как колегата Митко Новков ( чест му прави смелостта да върви срещу течението) е коментирал на 26. 09. 2003 г. в “Култура”  позорната извява на услужливия Бареков:

“Ръководството на първата българска частна национална ефирна телевизия избра тъкмо Николай Бареков да проведе интервюто с премиера Симеон Сакскобургготски – очевидно програмно за сегашното управление и ключово за bTV в съграждания от нея имидж като за по-чувствителната към обществените болежки телевизия в сравнение с БНТ. За жалост обаче, интервюто не се получи – твърде хрисим беше интервюиращият, твърде удобни и предвидими като отговор въпроси задаваше, за да може да прерасне то от качеството си на тривиална медийна изява на конкретен управляващ в значим социален и политически факт.

Естествено, наясно съм, че задаваните от Николай Бареков въпроси са предварително уточнени, одобрени и прошнуровани от канцеларията на министър-председателя и от неговите PR-съветници. Подобни медийни начинания не се случват спонтанно – те са добре организирани, взаимно съгласувани и всякакво кривване встрани от предварителния сценарий не само че не е желателно, но е и недопустимо. Работата обаче е, че цялата тази фризираност нахално се набиваше в очи по време на разговора и то така, че в един момент тя замъгли и въпросите, и отговорите, оставяйки в устата горчив вкус за манипулация и нагласеност. Сякаш на екрана беше друг Николай Бареков – гипсиран, стегнат, вдървен. Кротко си редеше въпросите, получаваше си очакваните отговори и дори когато отсрещната страна услужливо му подаваше реплика, за която можеше да се хване и да оживи разговора (като например за “деполитизираните” местни избори), тя оставаше без последствия и без ответен журналистически рефлекс. Симеон Сакскобургготски дотолкова комфортно се чувстваше в компанията на уж питащия, че чак си позволи да се обърне към него по типичния за него високомерно-“монархически” начин: “Вижте, Бареков…” Но как да бъде внимателен и нащрек, след като отсреща му подават само удобни и лесни въпроси от рода на: “Какво става на другия ден след 800-те дни, какво предстои като следващ етап?” Все едно не съществува никаква криза в управлението, все едно то е стабилно и непоклатимо, все едно няма никакви прогнози за срив и срам на НДСВ след местните избори?! Нищо такова няма, но пък има “следващ етап” на 800-те дни… Сякаш този етап е саморазбиращ се, а не е поставен под въпрос все по-силно и осезаемо.

Всъщност интервюто на Симеон Сакскобургготски, проведено от Николай Бареков и излъчено по bTV, си беше една чисто предизборна пропагандна PR-акция. Интервю с перце: целта е не да се разчепкат щекотливите места на управлението, а да му се даде шанс да ги замаже и оправдае и то пак да се опита да внуши, че само и единствено в този си вид предоставя на страната възможност за просперитет и развитие. Разбира се, няма лошо, но защо е необходимо едно чисто и просто агит-мероприятие да се представя пред зрителите като едва ли не сензационен с откровенията си разговор с премиера? Не е ли по-лесно да се обяви той за това, което в действителност е: едно най-банално предизборно обръщение, състояло се малко преди датата 26 септември, когато на практика започва кампанията за местните избори”.

 

На 15 октомври 2006 г. Комисията по етика в електронните медии опорверга фалшивата теза на БТВ, че съм бил нарушил етичните стандарти на медията.

Иво Инджев е спазил напълно изискванията на Етичния кодекс на българските медии и не е допуснал никакво нарушение на професионалните стандарти на 8 октомври в предаването “В десетката”.

Комисията категорично подчертава, че етичните стандарти съществуват в името на защита на свободата на словото и важат както за журналистите, така и за работодателите им. Използването на етичните стандарти като предтекст за потъпкване на свободата на словото създава опасен прецедент в медийната практика у нас.

Иво Инджев е член на Комисията за етика в електронните медии от журналистическата квота, избрана от Общото събрание на електронните медии, подписали Етичния кодекс, и остава член на комисията, тъй като журналистическата общност не е свалила доверието си от него”, се посочваше в позицията но комисията”.

За решението на колективния орган БТВ доста подличко и в нарушение на всякакви журналистически стандарти не съобщи в своите новини. Конфузът за гузните беше още по-голям, защото бях избран в комисията именно като представител на журналистическата гилдия на представително общо събрание ( а след това бях избран и за заместник- председател на тази комисия от нейните членове).

Моите екзекутори бяха вбесени. Отново в нарушение на елементарната човешка етика като отмъщение ( спрямо истината) над мен беше организиран “другарски съд” ( както се казваше в подобни случаи при комунизма) в ефира на БТВ без дори да бъда уведомен поне да гледам как се саморазправят с моето име в мое отсъствие.

За втори път в рамките на седмица бях руган без право на отговор в телевизията, в която бях работил 6 години : най-напред в неделята на 8 октомври 2006 г., когато от името на Първанов бях заклеймен в специално изявление, четено от “а до я” от водещия ана новините Юксел Кадриев. И сега отново бях вързан на дръвника- този път “във времето за култура” по БТВ след края на сутрешния информационен блок. Бяха решили да “вмъкнат” тази тема , да организират нещо като “блицкриг” срещу личността и делото на Иво Инджев. Но ги изненадах с включване по телефона и ги принудих да ме “уволнят” и от ефира на предаването, когато започнах да ставам все по-неудобен с въпросите и тезите си – както може да се види и чуе от емблематичния видеоспомен за тази разправа с моя милост, със слугинското участие на Бареков под ръководството на Люба Ризова и с любезния слугинаж на Венелина Гочева. https://www.youtube.com/watch?v=Dgdthow5YGw

Но най-голямото опровержение на лъжливата теза, че смс се разделил с БТВ заради “нарушаването на високоте американски стандарти” в журналистиката, дойде по…американска линия. Първо американският шеф на телевизията Албърт Парсънс, който определено беше подставено лице на този пост, не само не се завърна в България от Кан като раздавач на справедливо възмездие спрямо мен, с което бях заплашен, но направо изчезна от БТВ и от България. Ей така, без много обяснения.

Но и това не беше всичко. Тепърва предстоеше най-големият позор за операцията по “укротяването на опърничавия” от БТВ. Защото името ми беше включено в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на правата на човека и свободата на медиите по света през 2006 г. като пример за политически мотивирана репресия ( в “американската БТВ”!). За което БТВ, а и българските медии като цяло, също “пропуснаха” да съобщят. Българската секциия на германската медия Дойче веле беше сред изключенията: “В доклада се казва, че държавните медии не са защитени от натиск от страна на правителството. Цитирано е уволнението на Иво Инджев от БТВ под вероятен натиск от офиса на президента Първанов”, написаха на 7 март 2007 г. от Дойче веле на следващия ден след публикуването на доклада.

Мисля, че ясно какво отличава онзи скандал, в който водещата по аудитория телевизия погази демонстративно и позорно всякакви писани и неписани правила под диктовката на всевластния президент Първанов – при което “номерът” мина безнаказано ( ако не броим мистериозното изпаряване на шефа на телевизията на Албърт Парсънс от България още същата седмица) и отражението на грозната разправа чак във най-престижния за световната дипломация годишен правозащитен доклад. Пък  и медиите тогава, начело с дългогодишните промивачи на (полу)демократични мозъци като флагманите в това дело “Стандарт”, “24 часа” и “Труд” направо не можеха да сдържат радостта си по повод моето предполагаемо нещастие. https://ivo.bg/2017/07/02/аналогия-от-аналите-на-журналистикат/

Няма нужда да правя сравнение със сегашната щастлива разръзка за субекта на медийната вихрушка от миналия петък. Читателят, към когото апелирах по-горе, ще да е разбрал сам за какво става дума по-долу.

Ще го кажа метафорично: след качулката, дъжд от закъсняла имитация на загриженост за нещо, което не застрашава никого с уволнение на фона на принудителното (полу)разкаяние на един от наказаните с партийно порицание виновници пред застаналите в героична отбранително-нападателно поза медийни началници, получили шанс да изиграят ролята на защитници на свободното слово. Или, ако щете, политици и медийни герои отново си сътрудничат с демонстрация на съгласуван гняв от себе си в името на взаимното оцеляване.

Изобщо, едно е да те погне праволинейният примитив Гошо, друго е днес да те прикотка неговият далеч по-хитър в консумирането на медената медийна п(олит)итка приятел Бойко, който обичаше да се хвали с близостта си с другаря си Първанов в споменатите вестници. images

По-късно стана ясно, че ще да е било на принципа “ и аз съм прост и той е прост”, но с тази разлика, че Бойко си е направил изводите от простотиите на своя учител в интригите и е надградил успехите му в контрола над медиите с гъвкавостта на питон, който поглъща зайче или го изплюва, ако случайно му загорчи, както стана в случая с Виктор Николаев и Антон Тодоров. Същевременно, като част от този гъвкавост, се изясни също от казуса с Валери Симеонов, че по-скоро му приляга аналогията с таралежа, защото той не става – отново по израза на Борисов- да бъде мачкан с “голо дупе”.

Но да не се тревожим, питонът се знае работата и когато му потрябва , ще намери цаката и на таралежа, с когото (за)сега са “дупе и гащи”.

П.С. Часове след тази публикация Валерий Симеонов, когото образно определих в този текст като “таралеж” ( в гащите на Борисов), заяви следното в интервю за  BIT , цитиран от “Дневник”:

“Нека големите телевизии, тези двете (Би Ти Ви и “Нова телевизия” – бел.ред.), да не си въобразяват, че всяка сутрин може да имат в сутрешния блок сервирана закуска пиле на грил. Някой път може да им се случи и таралеж. Така че почва войната на таралежите”. http://m.dnevnik.bg/politika/2017/10/08/3055949_valeri_simeonov_shte_se_otiva_na_sud_s_mediite/

21 мнения за “След качулката, дъжд от медиен плач”

 1. off topic, но важно!
  Утре се навършват 50 години, откакто беше ликвидиран един от най-жестоките изроди в най-новата история на света – Ернесто Че Гевара !!!
  Слава и чест на Феликс Родригес и неговите колеги, които пречукаха този престъпник, който днес е икона на левичарите по цял свят!

 2. Иво,
  само ще отбележа, че на 7-ми октомври 2006 беше убита Ана Политковская. На 8-ми октомври 2006 се случи едно телевизионно предаване, след което водещият журналист беше отстрелян (като Архар, пази боже).
  След петъчните изяви на АТ и ВС настъпи гиляма дандания, смешен плач. Прави ми впечатление, че защитниците на свободното слово се пазят като дявол от тамян да не споменат твоето име. Ами няма да им се получи докато фактите не се назоват. Не съм сигурна, но мисля, че нещата започнаха от “твоя случай”.
  Късно е вече да спреш и да кажеш и да кажеш “по-добре никога, отколкото късно”.
  Да ти е яка клавиатурата!

 3. Към Сия:

  Споменавал съм и преди, че ако не греша ( по памет), последните ми думи в предаването бяха призив за минута мълчание в памет на Политковская. Не съм знаел, че мълчанието ми в същото студио ще продължи след това 11 години поради факта, че не премълчах да задам един логичен въпрос.
  А и след това съм се “шегувал”, че Политковская я отстреляха само ден преди мен. Но аз имах щастието да бъда изстрелян в зоната на свободата, където се чувствам прекрасно и мога само да блогодаря на стрелеца Първанов. Този човечец се превърна в инструмент за моето освобождававе ( не само от БТВ, но и в широкия смисъл на думата) – без да си дава смветка за това, разбира се.

 4. Случайно попаднах на нещо в мрежата. Понеже не ти се случва често да получаваш подкрепа, мисля че ще го оцениш.
  http://afera.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%B2-%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5.html

  Случката ти се случи на 08/10/2006, а този материал е публикуван на 05/03/2011.

 5. Г-н Инджев,всяко зло за добро.Вие отново изгряхте като способен журналист и анализатор от най висока класа.Вас както виждате ви следят и наши управници и чужди наблюдатели.
  Да не говоря за нас , за които блогът е институция.Започваме деня с него и завършваме.Ние създадохме общество от познанства в блога.
  А тези подлизурки Ризова или Зурлева, Гочева или онази на в,Стандарт Кадриев или Николаев кой ги смята за нещо.И сега управници и журналисти пропищяха за нарушени права.Не за права плачат ,а за привилегии,
  Спомням си когато Иван Костов даваше лиценз за първа частна телевизия БТВ,каква радост беше.
  Костов не си е и помислил да използува медията за своя пропаганда.Остави ги да работят по съвест .И когато чествуваха 10 години от създаването не го поканиха на тържествата.
  Логично,разликата между Иван Костов и тях е планетарна.Те са от отбора на Борисов,КГБ и ДС.

 6. На 7 септември 1978г. Великият български писател-десидент ГЕОРГИ МАРКОВ стана жертва на отровната сачма създадена в “братска” лаборатория на КГБ за “мокри поръчки” изстреляна от станалият нарицателен български чадър.
  На 7 октомври 2006г. в предверието на дома ѝ бе застреляна Голямата журналистка и критичка на режима на Путя Анна Политковская.
  И двете дати са знаменателни. На 7.09. бе РД на тогавашният “първи партиен и държавен ръководител” тодор живков. 7-ми 10. е РД на кремълският гном. Случайност? Не мисля, както би се изразил в аналогични случаи водещият кремльовски пропагандист дмитрий кисельов. Това са “подаръци” за двама первезни диктатори.

 7. И аз искам да Благодаря на ПАПКА ГОЦЕ, че накара Иво Инджев “доброзорно” да “избере свободата” пренесено в наше време. Или казано с езикът на соца стана своебразен “невъзвращенец”. Ако се беше “разсеял” гсп едва ли сега щяхме да имаме този прекрасен БЛОГ. Дали И сега щях да бъда на “ти” с него? Та, и аз съм на голяма “далавера” от първосигналната реакция на георги Седефчев първанов от село Сирищник.
  И не е много по темата но би било полезно за всичките силни на деня да научат за най-често срещаното пожелание към ввп по случай Р МУ Д от опозицията вчера: “Да президентства дълго за да може от една страна да изплати докрай греховете които е натрупал безчет и от друга да направи необратим разпадът на Ереферия”.
  Предполагам и мисля, че не греша, че в ЦРУ вече са му лепнали маршалска звезда като най-успешният високопоставен агент в историята на Агенцията. Дано бързо, той дава всичко от себе си, заслужи званието генералисимуст.

 8. Да не забравяме,че именно Първанов накисна ББв скандала с Мишо Бирата.Именно Първанов се беше обадил на ББ да не закачат Митниците Мишо Бирата.А след това хитро преметнаха Банкянския мизантроп,защото във времето на членуване в БКП/БСП не е научил йезуитската им политика.

 9. Уважаеми г-н Инджев, отново предизвикахте у мен възхищение и съболезнование, но последното изчезна, след като прочетох отговора Ви към СИЯ: “…аз имах щастието да бъда изстрелян в зоната на свободата, където се чувствам прекрасно и мога само да благодаря на стрелеца Първанов. Този човечец се превърна в инструмент за моето освобождаване ( не само от БТВ, но и в широкия смисъл на думата)…”
  Мислех си , колко е било ТРУДНО за журналистите тогава, когато България е била на 36-то място, и колко е УЖАСНО сега, когато е та 109-то, според World Press Freedom Index!
  Ръководен от принципа ” Не ритай падналия!”,предлагам да подкрепим Виктор Николаев , за да може да направи интервю с г-н Борисов!
  И освен въпроса , който е задал към г-н Костов “Колко открадна днес?” ,
  да му зададе следните въпроси:
  1. ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ…За 10г. България се смъкна от 36-то на 109-то място,2017г. World Press Freedom Index: т.е. с УЖАСЯВАЩИТЕ 73 места, с което Борисов бетонира преизбирането си вече трети мандат?
  2.ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ… Преди 10г. Румъния беше след нас, а сега там пенсии и заплати са двойно по големи от нашите, поради шуробаджанащината и кражбите на ТАРТОРИТЕ! на ГЕРБ-БСП-ДПС-ОП?
  3.ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ…Към Русия ежегодно изтичат милиарди?В цял свят цената на петрола падна двойно, а у нас цената на бензин и газ е същата?
  4.ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ…Реакторите за АЕЦ Белене , за които вече платихме около милиард, въобще не са произвеждани? И при посещението на министър Петкова не са и показани дори бутафорни опаковки, по почина на Потемкин?
  5.ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ… И нещо от “Искрено и лично “… Вярно ли е че жена му /бабата на внучето/ преди години избягала от мъжкаря Бойко с мъжа на Цветелина Бориславова, баща му на който бил някакъв в ЦК на БКП? И Бойко и Цветелина се събрали да си ближат раните, но накрая и Цветелина шкартирала мъжкаря Бойко? Поради “твърде лични” причини, които тя не желаела да огласи?
  Спирам до тук! Нито Виктор Николаев, нито Ани Цолова са от ранга на Политковская!

 10. Искам да попитам журналята от нова тв, дадоха ли ПРАВО НА ОТГОВОР на УВОЛНЕНИЯ ЕКИП ОТ “ПИРОГОВ” миналата седмица? Нали (уж) показването на другата гледна точка и даване думата и на другата страна е основен професионален критерий? Кажете бе, алчни грандомани, дадохте ли право на отговор на уволнените медици от “Пирогов”? За разлика от вас, получаващи 15 000 лева месечни заплати, за да промотирате идеите на др. Дугин, чалгата и няколко десетки луксозни проститутки и мутрите покрай тях, медиците ежедневно са в кръв, гной, урина и екскременти и спасяват ЖИВОТИ на БЪЛГАРИ !

  ТАРИФА ЗА ИЗЛЪЧВАНЕ НА ПЛАТЕНИ РЕПОРТАЖИ ВАЛИДНА ОТ 1 ОКТОМВРИ 2017 – НОВА ТВ • ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ В „ЗДРАВЕЙ, БЪЛГАРИЯ”, 06:20-09:30, ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТЪК: o 1 мин. 4 200 лева* o 2 мин. 8 400 лева* • ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ В „НА КАФЕ”, 09:30-11:30, ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТЪК: o 1 мин. 2 600 лева* o 2 мин. 5 200 лева* • ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ „НОВИНИТЕ НА НОВА”, 12:00-12:30, ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТЪК: o 1 мин. 4 200 лева* o 2 мин. 8 400 лева* • ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ „НОВИНИТЕ НА НОВА”, 19:00-20:00, ПОНЕДЕЛНИК – НЕДЕЛЯ: o 1 мин. 13 500 лева* o 2 мин. 27 000 лева* • ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ „НОВИНИТЕ НА НОВА”, 23:30-24:00, ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТЪК: o 1 мин. 7 000 лева* o 2 мин. 14 000 лева* • ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ В „СЪБУДИ СЕ”, 08:00-11:00, СЪБОТА – НЕДЕЛЯ: o 1 мин. 4 200 лева* o 2 мин. 8 400 лева* • ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ „НОВИНИТЕ НА НОВА”, 12:00-12:30, СЪБОТА – НЕДЕЛЯ: o 1 мин. 4 400 лева* o 2 мин. 8 800 лева* * Цените са брутни съгласно рекламната тарифа за месец октомври 2017 г. * Към цените за излъчване се начисляват допълнително технически разходи за изработка (заснемане и монтаж). Техническите разходи се определят в зависимост от локацията за заснемане. Цените не са с включен ДДС и подлежат на промяна.

 11. Към 5-ти въпрос на Клюкар леко уточнение. Булята на баце се залибва със сина на Др. Иван Абаджиев-Стефан, експървисекретар на комсомоля, кандидат-член на политбюро на НАШАТА ПАРТИЯ и изпаднал в немилост, др. Т.Ж. Томов обичаше рокировките за да не надигне някой повярвал си глава, посланик в братска Румъния. А Цеца Секса, това е “моминскят” прякор наистина е била съпруга на въпросният син на отговорен другар.
  И най-важният-6-ти въпрос: Според журналиста-социолог д-р Тони Филипов и литературният критик Георги Кадиев вашето богатство вече е около 4 милиарда евра. Вярно, смешно малко е в сравнение с 300-та милиарда на политгуруто ви Путя но и ние сме малка страна. Вашият коментар г-н бб?

 12. Г-н GEORGI NIKOLOV , 100% съгласен!
  За да не разводнявам, не навлязах в подробности. А знам и пикантерии от “първа ръка” дето много не са за пред хората.

 13. За полуголия охлюв виктор николаев ореваха ефира как журналистите имали право да задават въпроси, а никой не обели дума, че Иво Инджев бе принуден да напусне именно за зададен въпрос! Едновременно ми е и смешно и ме е яд как се гради изкуствено имидж на борци за свободно слово на леко прикрити нагаждачи – журналя!!!

 14. Ако в една хипотетична телевизия Кеворкян,ТТомов и Иво Инджев имат свободен достъп и нямяа да си причат,то аз няма да съм сред нейните зрители.Ще се задоволя само с блога на И.Инджев.

 15. 150 г. след смъртта на Раковски да помним завета му: Вечни мъки ни чакат в железните нокти на Русия

  В храма “Света София” в столицата ще бъде отслужена панихида в памет на патриарха на националната ни независимост

  http://www.faktor.bg/bg/articles/ot-redaktora/150-g-sled-samrta-na-rakovski-da-pomnim-zaveta-mu-vechni-maki-ni-chakat-v-zheleznite-nokti-na-rusiya

 16. Г-н Инджев ни разказа,за да знаем и помним,какво е ставало зад кулисите на властта,където подлеците-от горе до долу-са използвали заграбената власт за доунищожаване на зараждащото се освобождение от мръсотиите.
  Далече съм от клюкарството,но трябва да кажа,че след 2001 година,това е един от върховете на нашето падение надолу.
  А господин Инджев е щастлив,защото всичко останало,той е станал свободен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.