Генерал дон Борисоне се освободи от един провинил се чрез прес -стараване лейтенант

След кратка постановка с разиграване на имитация на колебание оставката на депутат Антон Тодоров днес беше приета в парламента по решение на Бойко Борисов. babe4e536b29ad6fa377379218a75d34Откъде знам, че той е наредил? А вие не знаете ли, че без негова санкция нищо подобно не би могло да се случи?

Пък и щеше ли Йорданка Фандъкова да се осмели ( преди формалното гласуване в парламента) да оповести крайно необичайната за нея ( изглеждащата като) храбра лична позиция, че Тодоров правилно се и подал оставката, ако не беше сигурна какво мисли по въпроса нейният началник . ? Тя направо го издаде с този фалшив напън за демонстрация на уж изпреварващо собствено мнение.

По интересен е въпросът защо е наредил така вождът, когото Тодоров толкова всеотдайно обгрижваше, замеряйки с обобщаващи колективни обиди неговите критици. Не е ли това разколебаващ сигнал към останалите ласкатели на Борисов, че трябва да внимават, когато преиграват?

 

IMG_2829Не, не е. Ласкателите му са като онзи поет, който заявяваше “ другарю Живков, никой не може да ми забрани да Ви обичам”. Ще поемат риска да продължат в същия дух, пък ако ще да изгорят в надпревата по слагачество на приниципа на Людмила Живкова “изгори, за да светиш”.

Това е положението в обкръжението на генерал Дон Борисоне. Целуваш му ръка и ставаш негов лейтенант с всички произтичащи от това привилегии, сред които най-голямата е да получаваш закрила, когато безчинстваш.  Опричниците на Иван Грозни са били набирани и мотивирани на същия принцип – грабиш, убиваш и изнасилваш, за да държиш крепостните селяни в страх, но само дотолкова и докогато самодържецът не реши да те накаже, че си се самозабравил и вече му вредиш. Но трябва да вничаваш докъде стигаш с целувките, все пак. За тяхното продължение си има репортерки и прочее персонал, обслужващ интимните щения на голямото началство.

Моля, читателят да не съзира в позицията ми злорадство- още повече, че нямам лични мотиви ( не съм забелязал Тодоров да се е занимавал с моя скромност- вероятно поради значителната ми незначителност- или както ми каза наскоро един доста врял и кипял в политиката човек, “не са те смачкали само защото не им пречиш достатъчно”). Надявам се, при всичките си отрицателни качества, да съм дал доказателства за едно положителна моя отличителна черта в тълпата: не ритам паднали.

Тодоров просто взе да пречи повече , отколкото помагаше в разчистването на сметките с противниците на Борисов и той го смачка ( точно както Сидеров беше бушониран и усмирен при пренареждането на московската пета колона, за де спре да нанася щети на лицемерното православно благоприличие на русофилството). Дон Борисоне, на когото червеният шаман Андрей Райчев непрекъснато се възхищава ( нали ви казвам- червените ужасно съжаляват, че са го “изпуснали това момче”) като на невероятно “политическо животно” заради съответните  му животински инстинкти за оцеляване, доказа отново, че ръката, която му целуват, може и да наказва жестоко.

А че е жестоко, жестоко е. Тодоров толкова често е декларирал, че единственият му източник на препитание е заплатата му – нито грантове е получавал, нито в приватизацията е участвал. Това си е изхвърляне на улицата, откъдето го прибраха ( ползвайки го дълго време като законспириран “независим коментатор”, а след това и като публично острие за наръгване на врага уж от свое име).

Остава само да гадаем, дали бившият ( от час и нещо насам) депутат е искал само да предизвика обичайната процедура на хвърлянето на оставка, която да не бъде приета или всъщност е бил “помолен убедително” да го направи, за да не стане по-лошо. Все пак по-добре да отидеш на трудовата борса, отколкото да получиш инфаркт в разгара на живота ( като Мишо Бирата, замлъкнал завинаги в хотела на Златеви в Правец след шумния скандал за покровителството над неговия бизнес от съдружниците Георги Първанов и Бойко Борисов).

Колкото до журналистическия протест в деня на оставката на Тодоров, акцията пред Министерскиья съвет може смело да си припише заслуга за постигането на своята цел поне по отношение на тази бита карта. Борисов многократно е доказал, че е готов буквално на всичко, за да не допуска протести срещу себе си. Казано на езика на рекетьорите, плаща си “данък спокойствие” – разира ги той тияа работи. И реагира с някое и друго жертвоприношение, но не чак дотам, че да си клати коалиционният комфорт, като откаже да назначи за управител на София-област Илиян Тодоров ( Генка Шикерова от Нова тв днес основателно, но безпомощно напомни колко гадно се е държал с нея той пред камерите ) – атакист от най-близкото обкръжение на Сидеров.

Като споменавам Сидеров, апропо, помнят ли протестиращите колеги, с какво започна кариерата си новоизлюпеният депутат Сидеров през 2005 г.? Би било много лошо, да нямат памет ( за подобно нещо). В нощта на своя триумф като лидер на пробилата в парламента “Атака” Сидеров се обърна към журналистите и ги заплаши, че ще ги натика по затворите. Не един отделен и конкретен журналист, а вкупом.

Днес Сидеров се радва на умилението на “светски” телевизионни предавания и на вестникарски перални на образа му на дългогодишен хулиган номер едно в българската политика. И тъкмо журналистите са тези, които се съгласяват да го дундуркат на коленете си в новото му амплоа на доброто татенце и примерния съпруг, който вече се бил променил.

Да припомням ли колко подобия на Сидеров, които не би трябвало да припарват до публичността на правата на “другата гледна точка” в медиите, освен в усмирителни ризи , са пробутани като легитимни участници в обществения дебат от “дашни” журналист(к)и, които не могат да устоят на натиска да канят лудите за връзване или на изкушението да търсят скандали заради рейтинги, “слава” и бонусите, свързани с тях? А и само за политици ли става дума- та журналистите издигнаха от нищото сред “звездния елит”  куп примитиви заради “зрелищните” им прояви на бруталност към мигранти или други “низши същества”. В резултат лабилните потребители на медийна помия, склонни да приемат истината каквато им я поднасят в своя миксер уважаемите ( от тях) медийни величия напълно загубиха ориентация за доброто и злото в света, който обитават.

Рефренът на днешния журналистически протест, според който една оставка не стига, е напълно основателен, но е валиден и за доста от виновниците за нерадостното положение в рамките на т.н. четвърта власт, където властва безотговорнността за кефа на “отговорните фактори” в държавата, въоръжени с власт и пари.

28 мнения за “Генерал дон Борисоне се освободи от един провинил се чрез прес -стараване лейтенант”

 1. Както обикновено и както му е редно, Голям, Много Голям Иво Инджев и днес.
  И по повод откровение в статията само да го репликирам: “Иво да ти имам и “недостатъците”.
  Вярно, никой не е безгрешен, сал едни баце в България и Лилипут.ин в Раззия. Но каквито и да са те-твоите недостатъци, пренебрижимо малко са фона на обществено-полезната ти дейност. И няма как да те “смачкат” защото слава богу, освен безрезервната подкрепа на фамилията и приятелите си на фона на България- най-бедната страна-член на ЕС си успял и дай боже все така да е, да си изградиш и относителна финансова стабилност придаваща ти доипълнителсна сила и увереност в битките с демоните на постсоца.
  Сега, давам два цитата на видни облизвачи на кремълският гном за да може банкянското слънце да стегне ласкателите за да понастигнат долните пачаври.

  “Да дадеш живота си за такъв човек (путин) – е възможна най-леката задача”
  Рамзан Кадиров

  “Противници на путинският курс повече няма, а ако все пак се намират, то това са луди и трябва да ги връзват и на диспансеризация. Путин – навсякъде! Путин – всичко! Путин – абсолютен! Путин – незаменим!”.
  Дугин

  И да се върна у нашенско. Понеже е и по темата и около нея си заслужава най-малко прочитането.

  https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/borisov-zapoviadai-streliat-stabilno-shte-niakak.html

 2. В името на точността:
  “Другарю Живков, дори Вие не можете да ми забраните да Ви обичам!”
  циникът Любомир Левчев
  🙂

 3. а.тодоров поне не е показал някакви зависимости и изобщо е най-самостоятелният и независим(доколкото е възможно в ГЕРБ!!!) от всички герберски дупетати и обслужващ “вождЪ” персонал.
  И според мен даже а.тодоров трябваше да е един от последните ,които трябва да подава оставка от ГЕРБ.
  Другите са дългогодишни “партийни кадри” и дупетати и имат много повече “суджукови”, шайкови, лични и родствени зависимости, помежду си,……и с “вожда” разбира се….. няма как!
  А и доста от новите попълнения в ГЕРБ са от още по-безпринципни кариеристи, отколкото е а.тодоров, защото се кълнат ,че са “десни” , и членуваха в различни “десни” партии , а сега пристанаха на винету!
  а.тодоров може и да има някакви съвсем други неизвестни зависимости, но те не бяха свързани досега нито с ГЕРБ, нито с винету и суджуково-шайковите им обвързаности. Поне в това отношение а.тодоров е най-малко укоримият в групата на ГЕРБ.
  А от друга страна а.тодоров няма и какво толкова да прави в ГЕРБ. Там се изискват друг тип взаимоотношения и манталитет, които са доста различни от тези ,които е следвал досега а.тодоров в своите обществени изяви, и преди, и след като стана депутат от ГЕРБ.
  П.П. Колкото до интервютата в НТВ , то Симеонов се държа доста по-неадекватно , а освен това има и много повече власт от а.тодоров, и не само че не подава оставка, но и допълнително заплашва и други медии с разправа. А…….а и НЕ трябва да забравяме,че Симеонов е и в КОНКУРЕНТЕН конфликт на ИНТЕРЕСИ спрямо ВСИЧКИ медии в НРБ, защото е собственик на “телевизия” СКАТ. Което го прави не особено подходящ, меко казано, събеседник в конкурентните на СКАТ телевизии в НРБ!
  А, а.тодоров си направи по-скоро нескопосани шеги в НТВ, които бяха насочени повече към ()резидента, като освен това засегна и темата за различните шайки отговорни за отстраняването от ефир на журналисти , и в частност на А.Цолова.

 4. А Вектор Николаев стана “герой”!(Сгреших името на Виктор, но реших да не го поправям, стана някак си правдиво.)
  Този, който остана след изгонването на Ани Цолова тутакси стана “рицар” на свободното слово.
  Каква перверзия!

 5. А може би пожертваха Тодоров на олтара на пРезидента, помним как по същият начин жертва един финансов министър, пращайки го да се извинява на Първанов (гоце).

 6. А докато нашичките комуняги си играят като малки деца с пишоните си, часовникът тиктака…
  “Страшните” 180 дни са почти преполовени! Положението в Кремъл се напича до нажежаване – бързо трябва да се решава съдбата на
  ВОВА МУШМОРОМЕЦ!
  Неотложните въпроси са два:
  – Ако му “похарчат” кожата, ще им опростят ли част от откраднатите билиони, изнесени оттатък океана?
  – След него КОЙ?! За да не висят верните му “олигарси” от ОПГ?!
  Ето две гледни точки:
  ”Съдбата на кремълския господар няма да бъде решена от сто милиона руски граждани на „изборите“ на 18 март следващата година. Тя ще бъде решена в близките седмици от сегашно „политбюро“ – 15-20 от най-авторитетните ще вземат решението, опирайки се на „народното мнение“ (60-100 чиновници-бизнесмени от втория ешелон на кремълската клептокрация).”
  А. ПИОНТКОВСКИ
  „След първите свободни избори в Русия всички нас ще ни избесят“.
  Маргарита СИМОНЯН:

 7. Някой беше казал, че чувството за мярка е отличително качество на цивилизования човек. Без да акцентирам излишно върху цивилизационни наличности у герберите, прави впечетление, че и в тази шайка прехвърлянето на мярката въз не се котира. Б.аш Б.осът може да си позволи изцепки извън всички разумни граници, например с изреченийцето дето умишлено и в полза на демокрацията бил загубил президентските избори. Обаче древните римляни викат: което е дадено на Юпитер, не е дадено на вола. В българска среда тези, които чупят глупометъра дори не са волове, а обикновени телета. Да ме прощава Тома Биков, но отвътре ми идва да предскажа, че този е следващото главозамаяно говедо, което ще колнат. Господа ренегатите, в една нощ прегърнали герберската идея така и не се поучиха от Цецко- подмазва се момчето, но хвърля и по някой немощен къч. Коз, коз, коз и три яки пики. Така му играйте на Борисов и белотчето спи.

 8. Много силна поредица от публикации. Благодаря и на коментаторите за мощното присъствие!
  Тези дни съм с пресъхнала уста, но в темата. Не че Дон Борисоне не може да разчита на други роденти на повикване rе: спец.операциите с архивите, но А.Т. се оказа не просто плъх, както ни подведе възприятието, още по-малко мишка; по-скоро върви към капибара.
  Дон Банкянски корлеонски проницателен умее да организира душите, които биха могли да му навредят, и знае ползите от късия повод.
  Капибарата е завръщаща се Мумия. Парадокс… но в света на приказките сме.

  @THEROCK
  Вектор Николаев е страхотно попадение

 9. Понеже Иво много правилно и съвсем на място спомена и кремълския перхидролен Балалайкокавал-Путински-Ибрикчия-Клозетолизец,да го “почетем” подобаващо.Трибуната му е предоставена в лайномета “Уикенд” където чукундурът съкровено споделя:”Аз обаче не съм искал да ставам поет,въпреки че получавах много висока оценка за стиховете си,включително от Радой Ралин.Той още през 1990-а каза,че стиховете ми са на много високо ниво и ме поощряваше да се развивам в тази насока…Истината е,че за мен поезията е върховно разтоварване.”
  Мда-а-а!Да оценим по достойнство стохоплетеца Болен.Л.,ВИСОКОТО НИВО НА римуваните му творения и да повърнем вкупом! “Летим по пътищата”
  Летим по пътищата чисти,
  които Бойко ни направи.
  Колите-пълни с курортисти,
  наоколо полето-крави…”
  Както казва в такива случаи мой приятел:”Чупенето в кръста и сученето на кавали пред силните на деня не е работа за всекиго.Освен да си рафиниран гьонсурат,тези неща трябва да ти идват отвътре по РОЖДЕНИЕ.”

 10. PS. Дали пък няма да празнуваме този ноември края на ВОСР? Или ще се наложи да отложим празника за идната пролет?

 11. Не ми се иска точно днес допълнително да вдигам акциите на журналистките, но нали те направиха от заемащия невзрачната длъжност Главен секретар на МВР Бойко Борисов (с вид на изгладняло борче) медиен герой? Не знам точно коя по ред власт са, но повечето от тях като професия са си от най-древната…

 12. Караянчева от Герб говореше тази вечер ,че всички управници били *гонели*журналисти.
  Костов бил изгонил Слави Трифонов- кога питам.Никога.Лъжа.
  Нищо ,че мръсникът Слави Трифонов по повод сваляне на визите за ЕС се изгаври с нашият Външен министър като я осмиваше гола въртяща се на кола на леките жени танцьорки-стрипризьоьки.Това беше подигравка с България.Бях потресена от тази анти българска гадост.
  Г-н Инджев,не очаквайте от мен да не се обаждан в такива случай за да не разсърдя еди си никой си.Недостойно е за мен.

 13. В статията на г-н Инджев супер интелигентно и вярно е показана нашата бедна действителност. Тази статия,както много други от автора,ще бъде образец за честно и художествено писане. Един ден студентите ще я изучават.
  При нормална обстановка доновете-генерали и дончетата около тях би трябвало като се видят в изнесеното да се усмирят и жестокоста им да се сломи.
  Но,това няма да се случи.Те не разбират от културно говорене и ще продължат да надграждат своята простащина,с която ше награждават и лейтенанти,фатмаци и крепостни.
  Ако,с извинение,перифразирам поета-лейтенант,бих казал: Нищо не може да ви забрани,тъпаци,да вървите към своя неизбежен и позорен край.

 14. Опа-а-а – БСП гласуваха за оставкта на Антон Тодоров – човекът,който си въобрази,че са
  възкръснали тодорживковите времена,хванал е някой за шлифера и може от тази позиция да
  плаши гаргите!Защо бе,другари социалисти,похарчихте така лесно един ваш съмишленик,дал
  скромния си личен принос за снижаване на авторитета на “конкурентната” ви партия – ГЕРБ?
  Отговорът,струва ми се,е скрит в идейно-политическото единство на двете партии – “пеещият”
  срещу Радев “беквокалист” биде принесен в жертва за поне временно изглаждане на търканията
  между двете псевдоантагонистични групировки(журналистическите брожения са бели кахъри,понеже
  независими собственици на медии няма).Е,потърпевшият много евтино си продаде кожата – можеше да изкрънка повече от журналистическото поприще,на което обяви,че ще се посвети и което явно е било подсказано(по-вероятно осигурено) от попечителите му за по-нататъшна вярна служба и туширане на надеждите за така жадувания бестселър “Шайка-2” .Горкият Тодоров – в рамките на една седмица стигна от “осанна!” до “разпни го!”,но какво да се прави – когато служиш на “слънцето”,може и да изгориш,ако не знаеш как да се пазиш.

 15. Лично за мен най-отвратителната “характерна особеност” на нашия “Дон” е, че предава дори най- близките си приятели, онези, които са жертвали в името на приятелството с него авторитета си, уважението на обществото, правили са тежки компромиси със съвестта си.

 16. Преди ден Борисов се е срещнал с представители на държавната”Росатом”.Някоя телевизия да съобщи за тази среща в новинарските си емисии ?! Предстояща покана към “Росатом” да инвестира в АЕЦ Белене е истинската причина за рублофилското разпищолване, сплашването на прозападния елит, инсценираните скандали с политици и журналистическите сборища за отвличане на общественото внимание:

  http://www.mediapool.bg/ne-e-izklyuchena-pokana-kam-rosatom-da-investira-v-belene-news270360.html

 17. Антон Тодоров си изигра перфектно ролята в пиесата за покупка на самолетите. И ще си получи бонусите. Някой си беше помислил, че чрез Радев ще наложи не-американски самолет на една натовска страна.

  А шума в медиите, че видите ли е нападнато свободното слово и че някаква си професионална гилдия, дето я няма изобщо, и не знам какво си, и не знам що си… има една дума, която най-точно описва състоянието на медийната среда, и тя е “туткал”. Само собствениците на медиите знаят кога, колко да забъркат и кога и колко да изхвърлят.

 18. А нахлуването на Сидеров в редакцията на “168 часа” в началото на 2007 г.? После не само нямаше протести с празни столчета, но главният редактор и Венелина Гочева почти му се извиниха, че са го предизвикали с някаква публикация.

 19. Жалко, че не съм в София да видя табелата на ул. “Пеевска”.
  Най ме впечатли типографската критика в ниските греди на малките букви. Поклон към авторите!

 20. Йордан Тасев:

  Благодаря за споменаването на ТУТКАЛА. Много пасващо е това сравнение, и миризмата – органичната воня при престояването! Великолепна аналогия с технологията на жилите, кожите, почти изчезването и набъбването.

 21. Понякога чета новините през Индия, ако интересът ми е към Китай. Дълга и широка. Попаднах преди два дни на следната информация: Rosatom’s Paks nuclear project in Hungary delayed
  Russian company Rosatom’s 12.5 billion euro ($14.7 billion) project to build two nuclear reactors in Hungary has been delayed by at least a year, Hungarian authorities said.
  Къде отиде портмонето, или?
  В този контекст и след публикацията в ‘Медиапул’ от SMS:
  Залагам един алтън (3 копейки), че в бръщолевенето на петкова§теменужка прозира един колан и един много трънлив за нас кремълски път на Китай към България.

 22. До sms.
  Съгласен съм че шумът в системата е да се скрие важната информация и да не остане време за размисъл.
  Прочитайки статийката у мен остава чувството че това е един безкраен теч на пари към масква. Кви пари за консервационни, кви 5 лева. В този свят няма ли други компании освен руски. Явно няма.
  ПП Тихомълком въведоха зелената зона за да “улеснят” паркирането. И забележете хората плащат на лукойл ( масква) като освен задръствания, трябва да търсят по половин час къде да паркират. Други трябва насила да си ползват колата за да избягат през деня от зоната. Отврат. Гроб до стената и да обясняват защо не решават проблема с строеж на подземни и надземни паркинги и да оправят пътната мрежа така, както я оправиха в Букурещ.А не с любезното съдействие на гроб всеки ден да ни обират през горивния монопол, който НОВА РЕПУБЛИКА доказаха.

 23. До Йордан Тасев
  Доколкотом разбирам със сложна комбинация баце елеминира грип=ените на Резидент Хвърчилков. Голяма жертва прави, ей. Що то нъл тъй ако се стигне до спечелване на офертата за Ф-16 за банкянското слънце и сие комисиони от янките, нанай.
  За мумията-камикадзе остава един благ синекур-телевизионерсто, там доходите са с пъти, пъти повече от “мизерната” депутатска заплата. А един ден благодарните гербери заради у

 24. А един ден благодарните гербери заради участието му в тази врътка с която левите комунисти-БСП са прецакани от десните комунисти-ГЕРБ и малък от сърце паметник може да му се вдигне.
  За мен всякакви подобни далавери независимо кого облагодетелстват и кого “прецакват” са недопустими за страна-член на ЕС.
  Сега ще дам цитат на Рахой по съвсем друг повод.
  “Демокрацията не може да бъде упражнявана извън правилата, където тези правила се нарушават, там демокрацията не съществува”.
  Кой разбрал-разбрал.

 25. ВЕСЕЛИН СТАНЕВ
  Плащането на ядрената централа *Беляне* започва от тук нататък,За сега са платени само черупките на реакторите.Следват измерителни прибори,лаборатории,разводки,охладителни системи копютри за водене на процесите,специфично оборудване за атомни централи – техника само от Атомекспортстрой.Башка оборудване,което може да се купи отвсякъде като пречиствателни станции за чиста и отпадна вода,складово стопанство ,топлоцентрала и т.н. и т.н. до безкрай.Участвувала съм в строежа на два завода от гола поляна и знам.
  Сигурно до края на годината трябва да се преведат на Русия още 2-3 милиарда лева.Затова се лъже и за мним инвеститор.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.