Вълшебната тояга на премиера Борисов

Днес за пореден път научихме  как премиерът Борисов решава лично неразрешимите за други политици или за цели институции казуси. “Като с вълшебна пръчица”, предположи водещият на предаване в БТВ Антон Хекимян, с когото събеседникът му бързо се съгласи. И изрази още веднъж съжаление ( прозвучало вече и чрез други медии), че не се оплакал на Борисов по – рано, за да му реши така вълшебно проблема.

Проблемът на предприятието за военна продукция “Емко” се влачи от 24 май, когато внезапно му е бил отнет лицензът не от друг, а от “държавата”, оглавявана от Борисов. Собственикът Емилиян Гебрев не само не успял да си го върне, но за наказание, че не се е предал веднага, се е сдобил с обвинение като “ръководител на организирана престъпна група”. Докато не се сетил да се обърне към премиера и целият кошмар приключил веднага.

Равносметката? ”Емко” ще плати 6 млн. лв. на държавния оръжеен посредник “Кинтекс”. Той пък ще компенсира ВМЗ-Сопот за разходите, направени по договорите за производство на продукцията, които бяха отнети от завода от Министерството на икономиката.”

“Рекет даден, рекет приет”!

IMG_2829

Всички истории за посредничеството на Борисов като върховен омбудсман и универсален капацитет имат една обща черта: белязани са от изключитлената скромност на нашия премиер. Самият той не бърза да се хвали с поредната си успешна намеса. Оставя на ощастливените от контакта си с него сами да разкажат за чудодейната му заинтересованист и ефективност. Е, в случая с отвлечения младеж, чиито баща сподели в интервю за посещението си в дома на Борисов и за формирания там цял щаб за търсене на изход от създалата се ситуация, не може да се говори за успешна намеса. Но за заинтересованост, загриженост, бащинска ( не само от страна на самия баща)  съпричастност- това се подразбира. Както и за автоматичните благодарности, които вървят в комплект.

Много благодарен за вниманието, което му е отделил Борисов, беше вчера и натиреният от парламента депутат Антон Тодоров, който уж сам и доброволно си е подал оставката след скандала, сътворен от него в Нова тв. От преразказа на Тодоров излиза, че самият Борисов го е молил едва ли не на колене да не си отива от Народното събрание, но съвестният Тодоров, който осъзнал грешката си, въпреки това настоял да се махне от парламента, за да не пречи повече на Борисов и компания. “Тези хора не заслужават това”, каза Тодоров, обяснявайки саможертвата си в името на доброто име на ГЕРБ, което е опетнил ( щото бил малко темерут, както зави пред репортери вече бившият депутат).

“Единство, творчество, красота”, както казваше др. Живкова. Много приляга този лозунг на единството, с което ни сътворяват лъжите си, за да звучат по-красиво. Но на Борисов, както знаем, нищо живковско не му е чуждо. Съответно той великодушно оставя просителите да разнасят славата на вълшебна тояга, с която управлява държавата.

Познайте дали не ми предложи “да помага с нещо” в онзи телефонен разговор, с който той ме изненада на 28 март 2012 г., за да ми каже, че съм първият, на когото се обажда ( с цел “да не му ям кокалите” повече, както обясни сам) да съобщи за току-що взетото от правителството решение за спиране на АЕЦ “Белене”. Познахте. Предложи ми “с нещо да помага” след като на въпроса му дали съм добре му отговорих нещо от рода, че се оправям някак си. Да се оправяш някак си, след като си 6 години без работа ( към онази дата) не е зле, но той го интерпретира като повод да ми предложи сделка: “помощ”  от позицията на всесилен фактор в държавата срещу отказ от “ядене на кокалите му”.

Не се възползвах от дарбата на вълшебника Борисов да сбъдва мечти, но не се заричам, че не бих се възползвал в критична ситуация от нея. Представям си например да ме заболи силно зъб ( не дай Бойко), пък наблизо да няма зъболекар. Как да не се обадя на премиера, който да изпрати хеликоптер или направо да се качи в него, за да ми избие зъбите или зъба- както дойде, стига да може да помогне с нещо.

В телевизионното състезание “Стани богат” на участниците им се дава шанс да се обадят на приятел, който да помага, когато изпаднат в затруднение. Условието е да го изненадат с въпроса си. При Борисов е обратното: не бива да го изненадваш, когато се възползваш от последния си шанс за решаване на проблема ти, а да му обещаеш предварително да си му много публично благодарен дори и да не направи нищо за теб. Защото в противен случай не само няма да станеш богат, но и фантазията ти да се окаже бедна за последиците от евентуалната ти неблагодарност.

18 мнения за “Вълшебната тояга на премиера Борисов”

 1. ШАПО!
  На знам колко ще да е склонно да “помага” оттук-нанатък банкянскто слънце на Стопанинът на БЛОГА НИ но при благоприятно стечение на обстоятелствата-каквото и да означава това по стандартите на злопаметният гарезлия баце един от първите които ще бъде изпратен “където трябва” е Иво и още неколцина които са на разположение от коментаторите тук. “Оня списък” се актуализара според текучката. А тя не е от вчера.
  Сега, една забавна снимка на двама абсолютно безобидни чичковци. Две години преди да подпалят планетата.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206309891971775&set=a.10202930371205868.1073741826.1400790924&type=3&theater
  Втората и третата връзка също като първата е посвещавам на паметта на Големият СТАМБО. Едната е към статия в която има интересни неща за Аугусто Пиночет Угарте. Знаете прекрасно какво означава това име за СТАМБО.
  Другата, освен интересният текст съдържа и много показателни снимки и видео от глубинката на кочината Раззия.
  https://rufabula.com/articles/2017/10/09/rage

  https://www.currenttime.tv/a/28768812.html

 2. Преди години бях гледал един филм. Американски филм за мафията. Та, в този филм бяха показали нещо подобно. Ходеха хората за помощ при Дона, целуваха ръка и му се молеха. И той помагаше.
  Комай и Боко се самоизживява като дон Корлеоне.

 3. Наистина за да контактуваш с Борисов е като да ходиш по въже.Кланяне,целуване на ръка,челобитие преди и след събитието.Само ако съгрешиш нещо ,не се знае какво те чака.
  Не знам какво го чака Гебрев и *Емко*.Дано да е успеш
  на фирмата и оставена да работи.
  Някой като Кунева например успяха да се възползуват с хиляди унижения.
  Други като Москов,прелъстени и изоставени.Трети като А.Тодоров все още вярват,че трябва да са Матросов на амбразурата за защита на бащицата.
  Всички тези ги чака величайшо пренебрежение на оставени прелюбодейци.Дали ще се усетят – едва ли.
  Слънцето от Банкя ги заслепява.
  Той им вика *разпни го*,а те отговарят с *осанна*

 4. Вече официално се сдобихме с Кръстник, при това не какъв да е, а ДЪРЖАВЕН КРЪСТНИК!
  Гебрев или Гербев, както би трябвало вече да е новото му име, дадено му от Кръстника, просто го институциализира публично.
  Този човек или не си е научил урока, как се /не се/ работи с мафията, или е голям наивник, ако си мисли, че ще мине само с “една риза” от 6 млн. за Кръстника.
  Тепърва има да плаща – всяка година нова “риза”.
  И накрая ще стане като в притчата – и сопата ще яде, и торбата със сол, и парите ще плати. Рано или късно мафията ще “му направи предложение, което не може да откаже” и ще му гепи печелившия бизнес!!!

 5. Както приляга на всеки мафиот и Борисов “управлява” поверената му територия като – МАФИОТ! В потвърждение на твърдението че в България мафията си има държава, го подкрепя и избрания от Борисов “главен” прокурор. Типично съгласно Вишински за тези двамата самопризнанието (и самохвалебствията по адрес на баш бабаита-пожарникар) са алфата и омегата на прокурорската (мафиотска) държава България!

  И тази България, управлявана от илитерата Борисов и главната му бухалка ЦацАров е в Европейския съюз!????! Където правата и свободите на личността са въздигнати в основа на съзиданието му!!! Toва е нонсенс!

 6. Нека всеки си отговори къде е “логиката” в цялата бутафория, излишност и непотребност на цялата “държава” на винету, през последните месеци! И не само в оръжейният бизнес , а и като цяло!
  Първо нек’в “министър” на Винету казва че бил “МНОГО” загрижен за собствеността на оръжейните заводи в НРБ?!? Защото, оръжейната индустрия според него била “стратегическа” и трябвало да се знае КОИ са собствениците в тази индустрия?!?
  А от друга страна тоя калинков “министър” и неговият началник винету , казват че НЯМА да изнасят ПРОДУКЦИЯТА от това “стратегическо”(според тях!) производство, чрез “държавният” ИМ МОНОполен “търговец” – Кинтекс?!?
  От една страна казват – “стратегически” отрасъл, а…..а от друга страна НЯМА да изнасят продукцията от този “стратегически” за НРБ отрасъл?!?
  КАто формалното “оправдание” на винету и калинковият му “министър” е, че НЕ е “държавна” собственост?!? А освен това и допълнително казват ,че те ще развиват само “държваните” оръжейни заводи, а “честните” заводи са им даже КОНКУРЕНЦИЯ…… и това го казват “премиер” и негов “министър” в държава член на ЕС и НАТО?!?
  А сега да си припомним КАКВО правят чуждите оръжейни производители, кагато си продават продукцията в чужбина.
  Например при сключване на сделка , посланиците помагат на оръжейният производител(почти всички големи производители са “частни”!) за сключване на сделката, като лобират още преди подписването ѝ. След това най-често се дава държавен ЗАЕМ за кредитиране на сделката на “ЧАСТНИЯТ” производител!
  А сега да видим какво става в бандитустанЪТ НРБ , първо бинету казва ,че “частните” производители са МУ конкуренция! След това казва ,че НЯМА да помага за реализацията на такава “конкурентна” продукция и казва на “държавния” моноПОЛен търговец да прекратява ВЕЧЕ сключен договори за изкупуване на продукция! Като всеки разбира ,че “държавният” Кинтекс не работи “безплатно” при такива смесени договори, и само заради “гаранциите” ,които уж дава като сигурен доставчик, прибира по 10-20% от всяка сделка! От всяка сделка!
  И след тези няколко месеца, винету не само не дава държавен заем за подпомагане на оръжейните сделки(както правят другите “бели” държави!), на производителите работещи на територията на НРБ, а прибира от тях 6 милиона , заради “посредничеството” му.
  Ето това е положението в НРБ. После винету се чуди защо инвестициите в НРБ са ОТРИЦАТЕЛНИ и няма “ръботна ръка”, а и НРБ няма да я приемат нито в ЕВРОзоната , нито в Шенген. А ще си остане на най-последната ЗАДНА(байхуйскаТА!) “скорост”!

 7. П.П. малка корекция в горният пост:
  …………..ще развиват само “държваните” оръжейни заводи, а “чАстните” заводи са им даже КОНКУРЕНЦИЯ…… и това го казват “премиер” и негов “министър” в държава член на ЕС и НАТО?!?……………

 8. Това просто е абсурдно! Токов нещо не би трябвало да е възможно в една нормална държава. А тук дори се хвалят с резултата!
  Честно да си призная, отчаянието ме е обзело, не виждам никъде надежда за бъдещето на страната ни.

 9. Господин Инджев, като разследващ журналист може да обърнете внимание на тези явно рубладжийски субекти – Новини – Войнски съюз “Васил Левски” и БНО ”Шипка”…

  Патриоти руски та дрънкат…

  Използвам последната ви статия просто, за да Ви пиша, доста преклаяват с агитацията за патриотизъм… ама нещо все русняшкото ги влече…

  Извинете за “поръчката”, но трибуната ви е доста сериозна и трябва да се обърне внимание на тези патриоти , които подминават руската заплаха за скромната ни държава…

  А гаврата с имената Шипка и Васил Левски е очевадна…

 10. Гебрев и ЕМКО са част от ребуса БГ днес.И не само те. Разбира се, че са значителни в “икономиката” ни. Най-малко заради работните места. Но там , в този сектор, печалбите са извън фантазиите ви , драги читатели и коментатори в този блог. Трябва да познаваш поне повърхностно системата кинтекс, за да се осмелиш да имаш каквото и да е мнение. Г-жо D. Savova, правите много смислени коментари по темите, които са ви познати, но в т.н. специално производство нещата са извън познанията дори и на интилигента и ерудита.

 11. Не съм запознат в детайли с това, което става около този завод, за да коментирам. Затова ще опитам около “яденето на кокали”. Не може да му се отрече на Борисов, че добре оценя качествата на хората. Добре разбира, че му трябва около него постоянното присъствие на някой, който професионално да му “яде кокалите”. Нещо като коректив, което е много по-ценно от кохортите ласкатели, които ще си премълчат, отколкото да се обадят.

  Някой ще си помисли, че си смуча от пръстите. Само ще спомена, че Яне Янев стана на Борисов съветник след като заместника му Семов обещаваше да го уволни. Разбира се е смешно да давам рейтинг на Яне.

  Някой би си помислил, че Борисов има някакъв списък от изявени личности, на които да се обажда с кандърма за нещо си, “ядене на кокали”, просто използвам израза. И в този списък Г-н Инджев е номер едно. Сигурно има списък, и в него Г-н Инджев е номер едно, но сигурно няма и номер две, и номер три и т.н. в списъка. Аз лично не виждам потенциални кандидати.

  Струва ми се, че списъка още е наличен, а също така мисля, че стойностния човек винаги може да си запази и лицето, и достойнството си навсякъде. А “яденето на кокали” е просто шегичка от фолклора.

 12. Да здравствует вечната и нерушимая маджаро-раззийская дружба. От векове за векове Този път скрепена по един необичаен, нестандартен начин. Но каквото-такова. Колкото-толкова. Каквото повикало, туй се обадило.
  http://www.infoaccent.net/rossijjskikh-futbolnykh-fanatov-iznasilovali-v-budapeshte/?_utl_t=tw

 13. Georgi Nikolov: Понеже спомена.. и на мен ужасно ми липсва Стамбо.

 14. Включваме се в една игра която носи дивиденти на врага на България. Боко, пейко, нинка и много други са кукли на въжета. Ако се преборим един да бъде сменен идва нов. Побърканите от медийния картел граждани и селяни затаяват дъх и чакат от новият сложен от кукловодите да оправи нещата, но той естествено продължава да копае дъното. А в това време всички държави с изключение на русия, народнодемократична република корея ОТЧИТАТ НАПРЕДЪК.И “нашите” управляващи също. А в Румъния, която скъса отношенията си с русия и осъди лукойл за монопол идва поредната “малка” инвестиция и почва да произвежда американски бронетранспортьори. Ха честито. Медиите мълчат за това и подхвърлят между другото че за санкциите срещу русия били ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ.Да свикваме с поредната “МАЛКА” ЛЪЖА. А ТРЯБВАШЕ ДА КАЖАТ САНКЦИИТЕ​ ПРОТИВ РУСИЯ ПОДКРЕПЕНИ ОТ ЦЕЛИЯТ СВОБОДЕН СВЯТ.
  Така че на борба за свободно слово и оттам насетне пренаписване на историята ни чрез паметници, учебници, църкви мемориали. С НОВА РЕПУБЛИКА.

 15. За едни борисов има вълшебна тояга, а за някой други вълшебна флейта.

 16. Прасославният руски нацист Дугин: “България е наша!
  Не влизането, а оставането в НАТО е предателство към Русия казва “Мозъкът на Путин”.

  http://clubz.bg/59509-bylgariq_e_nasha

 17. Za4estjavaneto na postanovkite, ot koito boko izliza kato universalen spasitel s oglu6itelen medien 6um, ne sa slu4ajni.
  Spored men go glasjat ne prosto za sledva6t prezident, a za bylgarski put.in.
  boko e prokljatieto na dne6na Bylgarija.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.