Вътрешният министър Валетин Радев в обувките на царя, който се оказа гол и в ро(к)лята на Мария Антоанета

Вътрешният министър Валентин Радев днес показа реакция, която още веднъж напомни за общия генезис на ГЕРБ с НДСВ по “царска линия”.

Премиерът Сакскобургготски не беше особено разтревожен от бандитските престрелки и убийства в поверената му държава, намеквайки, че е добре да се избиват помежду си. С това не само издаде твъре ниската си политическа култура в битността си на извисен над простосмъртните и превъзнасян “аристократ”, но и на практика изпрати послание едновременно към бандите да си продължават в същия дух войните и към служителите на МВР да не се тревожат и напъват, защото …всъщност от полиция няма нужда ( щом ще разчитаме на престъпниците сами да регулират нивото на престъпността по законите на джунглата).

Нещо подобно като манталитет показа днес и Валентин Радев. От позицията на извисен над проблемите на “обикновените хора”, за които е характерно да търсят по-евтиното, той с лека ръка се изказа назидателно за жертвите на измамите на (почти) мистериозния Александър Николов, разкрит вече като Спас Василев. По повод неговото залавяне отговорникът по вътрешната сигурност в държавата изрази скандалното мнение, че на жертвите му така им се пада, щом са се полакомили за евтини самолетни билети и в резултат на това са били измамени от изпечения мошеник. “Да страдат” ( жертвите му), обобщи Радев с аристократичната надменност, приписвана на Мария Антоанета, за която се твърди, че реагирала по арогантен начин начин на “новината”, че хората нямат хляб. “Да ядат пасти”, казала била тя ( което се оспорва от доста историци, но така или иначе презрителното й отношение към простолюдието вероятно е било факт).

Както се вижда, между прокуратурата, която си прави оглушки  и от дни наред отказваше да повдигне обвинение срещу измамника от една страна и МВР в лицето на министър Радев- от друга, няма голяма разлика. Най-после е постигнато демонстративно единство между двете най-важни институции в борбата с престъпността под мотото “да страдат” онези, които не се возят първа класа на държавна сметка с “всички” екстри, притъпяващи сетивата дори на хора, които  не могат да бъдат заподозрени, че са тъпи, щом така хитро са се настанили на врата на въпросните обикновени хора.

А като стана дума за Мария Антоанета и врата (й), то разликата с Радев, Цацаров и прочее вратовръзкари у нас днес е в намесата на гилотината в раздаването на “справедливост” под формата на “най-доброто средство срещу главоболие”, приложено към кралицата през 1793г. в Париж. imagesНе че пледирам кръвожадно за нещо подобно да се случи и в нашия случай със споменатите дебелокожи господа, но би трябвало те да могат да бъдат сменени с хора, за които главоболието в борбата с престъпността не е чак толкова непоносимо усилие.

Проблемът обаче е, че това зависи от едни дебеловрати фактори, които са придобили власт и пари в количества и размери, осигуряващи братството и равенството на висшите кадри пред тях, но не и пред закона.

4 мнения за “Вътрешният министър Валетин Радев в обувките на царя, който се оказа гол и в ро(к)лята на Мария Антоанета”

  1. Господин Инджев: Tа самите те всички горе във власта са престъпници. Вече на целия народ е ясно за обирането на държавата от тях. Та на Валентин Радев какво е за него един измамник който е измамил стотина сънародници и махва с ръка презрително и казва (да страдат жертвите му). Вече видяхме надменноста и всесилието на сегашните властелини – Мария Антоанета ряпа да яде пред тази ново излюпена олигархия, на тези нови парвенюта във власта забогатяли незнайно как начело с премиер главен прокурор и останалата паплач! Тежко на Българина който е в лапите на престъпниците и това правителство, не защитен от правосъдие и полиция живеещ в държава с беззаконие.IIC…..oIL.

  2. Засега ще кажа само, че във властть имаме струпване на афицери от гибридь(аф.гь.)! Наредили са се – афицерь-милиционерь-афицерь-милиционерь…….
    Радев е временно “управляван” началник на милицията. Все пак си има “главнокомандващ” и в “партията”, и сега и в милицията. В БНА може и да имал старши военен чин , но в милицията е само СТАЖАНТ(НЕ е сержант, а е СТАЖАНТ!!!).Младши стажант при генерал-вожда си от МВР. И като всеки младши “чин” , особено в милицията, трябва да изпълнява командите на своят си генерал(ен) начальник.А вече си има и “тренинг” от БНА. И смятам ,че е ясно на всички , каква е субордиацията и в милицията , и в БНА?!?!?!? Там НАЙ-важното е начальството, НАЛИ? Другите само някакви си цивилни, и не служат за нищо друго освен за попълване на бюджетите за милицията и БНА.
    Може ли някой да си помисли ,че милицията и БНА могат да съществуват без заповеди??? А от КОЙ идват заповедите??? ………..Ето това е НАЙ-важното нещо ,което крепи и милицията ,и БНА! Най-важни са начальниците ,които ИЗДАВАТ заповедите! А КОИ са НАЙ-големите начальници в милицията и БНА? ….НАЙ-големите началници са и……..и най-ГОЛЕМИТЕ “вождове” и……….и са генерали, НАЛИ! Ето за това сега са не само в милицията и БНА, а са вече и в сградите до ЦУМ-а. А ()резидента е отлетял и до Азербайджан, и той искал да се преквалифицира на генерал-газовик на НРБ, както другите преди него.

  3. Za men vyzklicanieto na vytre6nija ministyr izdade po-skoro negovata bezpomo6tnost da se spravja s prestypnostta, t.e. “da stradat – ne moga da im pomogna”, a ne nepremenno “da stradat – ne mi puka”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.