Защо Путин няма да дойде на 3 март

Точно преди седмица ми се “причу”, че Путин вероятно няма да дойде в България на 3 март догодина. Реших, че така ми се е сторило след реплика на неустоимия за БНТ и останалите телевизии, състезаващи се за неговото постоянно присъствие в домовете на българите Андрей Райчев.

В разговор с Харалан Александров и в отговор на негова реплика във връзка с вероятността Путин да се появи в България на 3 март Райчев прекъсна за миг тирадата си в сутрешното съботно предаване, обърна се към събеседника си и възкликна “не дай Боже”. Помислих си, че по-скоро иронизира “страховете” на Харалан Александров в традиционния дух на путинофилите у нас в стил “ какво пък толкова страшно има да ни гостува Путин”.

Райчев, както знаем , не е кой да е, колкото и да ни го представят като едва ли не някакъв страничен наблюдател. Той е сред главните конструктори на политическия инжинеринг на прехода.

Оказва се, че ни е съобщил новина, пък ние не сме внимавали много в картинката. Потвърди я на практика днес  министър Лиляна Павлова в друго телевизионно предаване. Тя, която е натоварена да координира дейностите около българската председателство на ЕС догодина, се позова на президентската администрация с твърдението, че Путин няма да идва на 3 март. Вероятно щял да го направи “по-късно, някъде в средата на годината”.

Защо обаче за такъв вестоносец, като Райчев, въпросът с поканата към Путин е “не дай си Боже”, те. , че би било много зле, ако той наистина се пръкне тук на 3 март?

Червените шамани явно са установили, че има опасност арогантният ход на президента Радев да кани през главата на Бойко Борисов точно Путин на 3 март ще изпрати сигнал в духа на онова цинично самопризнание на руския депутат Пьотър Толстой от септември миналата година, когато шокира българите с истината, че руснаците са изкупили половината ни Черноморие и се канят да си напазаруват и останалата част от България.  Най-остро реагираха точно русофилите, които се почувстваха преждевременно издадени като съучастници в разпродажбата, преди тя да е приключила окончателно.  Райчев беше най-яростен в реакцията си срещу Толстой, докато други коментатори от неговата черга се задоволиха само да иронизират, че Толстой бил просто един хулиган.

Решението да го бъде ли Путин на 3 март у нас или не , разбира се, е взето в Москва, както и самопоканването беше с московски произход. Беше разгласено лично от посланика на Русия в София Макаров, заявил , че няма да е зле да поканим Путин на 3 март. http://www.mediapool.bg/ruskiyat-poslanik-poseti-radev-no-ne-e-yasno-ima-li-pokana-za-vizita-na-putin-news260257.html

Румен Радев козирува и обяви по-късно, че ще го покани. В края на краищата не е унизително за един военен да проявява дисциплина спрямо началството. Ако беше иначе, Радев трябваше да се засегне, че му диктуват, при това публично, да извърши това деяние, както се засегна от изказване на американския посланик Рубин за необходимостта България да обмисли добре въпроса с превъоръжаването на армията си и го репликира с размахване на пръст да внимава какво говори.

Анализаторите на петата колона са разбрали, че вклиняването на Путин в тържествата за 3 март, освен, че ще изглежда “леко конфузно” в разгара на българското председателство на ЕС в дисонанс със западните санкции срещу Кремъл, но и ще изостри още повече разговора за това що за национален празник отбелязваме на една дата, свързана със събитие, на което нито един българин не е бил поканен да присъства поне символично от руските победители в Руско-турската война. Та нали тъкмо преливането на 9 септември в 3 март е най-голямото постижение на толкова успешното запазване на съветското влияние като руско в България! И сега да подложат на изпитание това завоевание?

Руската пета колона знае, че разединените прозападни българи биха реагирали доста остро на появата на Путин на 3 март и са схванали, че е по-добре да не създават такава обединителна за тях кауза. Опасяват се да не проличи, че тя не е въпрос само на “прозападния елит” в страната, наруган на 7 октомври толкова брутално от трибуната на Нова телевизия от “великия инквизитор” на съвременния руски славянско-православен шовинизъм Александър Дугин. http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/s-propaganda-na-dugin-nova-tv-prevrashta-balgariya-v-nichiya-zemya

Руската пропагандна мантра, развита обилно от Дугин , според която българите вкупом обичат Русия и всичко руско ( макар това по никакъв начин да не личи в реалния живот на българите), докато на власт са някакви прозападни продажници, в момента е доста неудобна за вътрешна българска консумация. Защото на власт са доказани русолюбци, оглавявани от премиер, за когото санкциите срещу Русия са голямо бреме- сякаш лично му бъркат в здравето ( т.е. джоба). Някак си не върви да се говори за прозападен русофобски елит, когато тук управляват русофилстващите патриоти в кабинета на премиер, признаващ си, че западните колеги не веднъж са му отправяли упреци за нежеланието му да противодейства на руската агресивна политика в чермоморския регион.

Призракът на прозападното обединение “отдолу” в България стряска сънищата на русофилите у нас и те са благодарни, че Путин няма да им даде повод за такава кауза с появата си тук на 3 март. Плюят си в пазвата и и възкликват “ не дай Боже”. Явно молитвите им са уважени от божеството в Кремъл.

12 мнения за “Защо Путин няма да дойде на 3 март”

 1. При така създалото се положение баце има два страхотни хода. Резидент Фърчилков също. Време е да го изиграят симбиозката пред доверчивият матРиял и слисаната Европа. Подготвят още едно голямо честване. 100 години от капитулациява на Раззия пред България и съюзниците ѝ в ПСВ-3 март 2018г.. За целта покани за фрау Меркел, султан Ердоган, новоизбраният австрийски канцлер-изборите там са утре и Орбан.
  А по случай 140-год. от края на руско-турската война като “компенсация” за “блестящият” с отсъствието си кремълски гном се канят държавните глави на Украина, Беларус, Финландия, Полша, Румъния и защо не Сърбия. Мисля, че и в двата случая само актив може да натрупаме и пред съответните страни и пред ЕС в битноста ни на шефове на съюза. Банкянското слънце така и така минава за одиозно-екзотичен пред колегите си в Брюксел, рр тепърва търси международно признание и сите ще са доволни.
  2 в 1 и всичко е на 6.

 2. Браудър пред американския сенат: Зад богатството на Путин от $200 млрд. стоят убийства, мъчения, отвличания, кражби на бизнес

  Президентът на Русия е най-големият олигарх и най-богатият човек в света, наредил е убийството на Магнитски

  http://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/baudar-pred-amerikanskiya-senat-zad-bogatstvoto-na-putin-ot-200-mlrd-stoyat-ubiystva-macheniya-otvlichaniya-krazhbi-na-biznes

 3. Да вземем днешната дата, годината 1915.
  Еeeх, ако Русия ни беше приятел – щеше да бомбардира Варна по видело, а не през нощта.

 4. Ето още един линк за хибридните путлеристки детски приказки(сказки) , които се обхванали целият путлеристки бандитустан, и които се разпространяват от рашистките империалистически шамани ,като дугин, и в “близката чужбина”:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=59E0DFDE9564F
  “Автора” на хибридният клип е от Източна Украйна, а самият клип е от 2012г.! Едновременно е и КОМУНИСТ, и……. забележете , освен КОМУНИСТ е и председател на НАСТОЯТЕЛСТВОТО при Храма Иконы Печерской Божьей Матери!!!
  И НЕ само това …… тоя “украински” КОМУНИСТ е и консултант към Луганското Епархиально управление!!!
  Отделно е има някакъв “пост” в евразийските “организации” на Путлер!!!
  Ето такъв противоестествен хаос, противоречие и шизофрения цари в КРИВОславно-чекистки, болшевишко-рашистки и империалистически примитивен бандитустан на Путлер.
  И после всеки се чуди защо Путлер води хибридна агресия срещу целият свят?!?
  Реално ЦЯЛАТА путлериско-чекистка империя е хибридна, в нея няма НИЩО реално! И е съвсем очаквано да разпространява хибриднстта и извън границите си. Просто НЯМА какво друго да предложи на света.
  И в НРБ всички хибридни путлеристки последователи са такива. Примитивна ХИБРИДНА смесица от рублофилия-русофилия-КРИВОславие-комунизЪм-ченгесарщина-братушковщина….и т.н..
  А последните избори само потвърдиха хибридизацията на партиите в НРБ, започнала от идването на Сакскобурга ,като цар-премиер в социалистическа “реСпублика” НРБ,през 2001г. с хибрдната помощ на Путлер. От който остана ГЕРБ(Гибридний Евразийский Резерв Болхарии) и неговият “вожд” винету,който едновременно “усвоява” еврофондове и иска отмяна на “санкциите” СРЕЩУ Русия. Явно толкова се е хибридизирал, или просто НЕ е излизал от ХИБРИДНОСТТА, която го направи първо генсек на милицията , а след това и прелиер, че вече сам си повярвал ,че ЕС е въвела санкции срещу Русия?
  И най-бързо може да излезне от хибридността си , като посочи ТОЧНО какви са тези санкции от ЕС, и срещу КОГО!
  П.П. А няКОЙ знае ли дали 3 март НЕ е хибриден “национален” празДник на НРБ???

 5. “Призракът на прозападното обединение “отдолу” в България стряска сънищата на русофилите у нас …”
  За съжаление, ако въобще се случи, това обединение ще бъде превърнато в “трик” от пристаналите по едно или друго време на комунистическата мутра ,Атанасов, Кънев, Лукарски, Москов, Х.Иванов, Трайков, Кунева, Андреев …

 6. За съжаление, с този президент и този министър председател няма да ни се размине посещение на кремълския диктатор, дали на 03 03 18 или по късно.
  Да го посрещнем със списъци/плакати под наслов “Списъкът на Путин”, с имената на убити общественици в периода 2000 – 2017 година.
  БОРИС НЕМЦОВ
  АННА ПОЛИТКОВСКАЯ
  ……….
  ………

 7. Ako kremylskiqt gnom ne dojde za 03.03.2018g., tova 6te e samo za da ne provali svetloto politi4esko byde6te na bajhuj, za koeto v momenta raboti celijat mu ogromen propaganden aparat.
  Za6toto ako toj vzeme stranata na sankcioniraniq put.in, kanejki go u nas po vreme na evropredsedatelstvoto, bajhuj 6te se okaje posle v po-goljama mejdunarodna izolacija i ot biv6ija prezident goce.
  I togava, draga Mika, tvojat bajhuj 6te moje da razpravja samo na starata mi kapa kolko goljam prijatel e s Merkel, Macron, Juncker i ostanalite evropejski lideri.

 8. “самопризнание на руския депутат Пьотър Толстой от септември миналата година, когато шокира българите с истината, че руснаците са изкупили половината ни Черноморие и се канят да си напазаруват и останалата част от България”

  Изглежда, че нещата са се променили и г-н Толстой не е съвсем прав;

  “България вече не е най-популярна сред руснаците за покупка на недвижим имот”

  През 2016 година България за пръв път отстъпи мястото си на лидер сред руските купувачи на недвижими имоти зад граница. През лятото на 2016 година най-популярната дестинация за покупка на имоти на морето сред руснаците стана Испания.

  През последните 18-20 месеца руснаците повече опитваха да продадат имотите си в България на морето, отколкото да купуват нови.

  http://www.imotiburgas.net/2017/02/0022.html

 9. Който го кани като частно лице,а не като държавник,но ние не го искаме на територията от името на над 300 000 убити по указания на КГБ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.