Как Борисов закри Америка

 

Премиерът Бойко Борисов, когото напоследък ласкателите му възвеличават като капацитет по международните отношения, отново се прояви като смешник тъкмо на терена на елементарните познания в тази област.  На конференцията за бъдещето на общата европейска отбрана и мястото на България в процеса в София, “футурологът” Борисов направи невероятно “откритие” за ново , невиждано и нечувано от никого пренареждане на баланса на силите в света според съвкупната им икономическа мощ.https://debati.bg/boyko-borisov-raketite-ot-krim-pochvat-da-se-nasochvat-i-kam-balgaria-stavame-tsel/zx860y484_3060529

Борисов провидя “възможен военен съюз” между Индия, Китай, Русия, Иран и Турция, които имали, според него, по-голям брутен вътрешен продукт от този на Г-7.

С други думи, той съобщи на света, че евентуален съюз между споменатите от него азиатски и евразийски държави има по-голяма тежест в световната икономика от  съюза на големите западни демокрации ( плюс Япония) Г-7. Освен, че не е вярно, това също така не е възможно по чисто математически причини, тъй като приблизителният сбор от икономиките на страните от Г-7 заема 65 на сто от световната икономика. Колко “по-голям” ще да е азиатско-евразийският общ продукт в рамките на оставащите 35 на сто до сто процента ( при това без да се броят процентите на останалите стотина и нещо държави извън тази аритметика за бавно развиващи се)?

Борисов иска да ни каже, че несъстоялият се евентуален съюз на изброените от него държави с участието на Русия може да задмине по икономическо значение ( за нас?) групата от съюзнически ( за нас?) страни  от Г-7, в която Русия беше поканена благородно в най-тежкия за нея момент на постсъветско икономическо сгромолясване през 1999 г., но беше прогонена през 2014 г. след агресията й срещу Украйна.

Освен , че съюз между изброените от Борисов държави няма и едва ли ще бъде формиран, на международния терен има един реално учреден. Това е организацията БРИКС, в рамките на която си общуват Бразилия, Русия, Индия и Китай. Тя обаче също няма как да превъзхожда по своя общ БВП Г-7 поради спомената по-горе математическа невъзможност.

В Г-7 членуват САЩ, Канда, Франция, Италия, Великобритания, Германия и Япония.  Ако не се брои Япония, това е западният гръбнак на НАТО, срещу който като инфраструктура, натрупан опит, съвместимост във въоръженията и технологиите, тясно военно-политическо и експертно взаимодействие през десетилетията ( да не говорим за споделенето на обща ценностна система на основата на върховенството на демокрацията – на които азиатците и евразийците, с изключение на Индия, могат да противопоставят само общия си афинетет към мракобесие) хипотезата на Борисов за военна противотежест на уж по-богатия азиатско – евразийски съюз от държави няма какво да противопостави – дори и да беше вярно твърдението на нашия “международник” за фактическото икономическо превъзходство на азиатците и евразийците, фриволно вкарани от Борисов в някаква обща рамка.

Опитвам се също така да си представя на какъв език ще си говорят иранците и руснаците, китайците и иранците, турците и китайците. А всички вкупом на една маса? Дали ще изберат руският или пък китайският като водещи по значение, заради това, че са признати за международни от ООН поради присъствието на двете държави в Съвета за сигурност на световната организация? Но спирам дотук, защото нямам въображението на Борисов, който борави с геополитиката като на селско мачле без правила и на вратички, едната от които винаги му е отворена с предварително “респектиран” от него вратар, за да вкара непременно гол.

Всъщност “феноменалното” не е във факта, че Борисов за пореден път се изявява кто пълен профан по отношение на въпроси , свъразни с международната политика ( отбелязал съм как веднъж “вкара” Кипър в НАТО в едно свое интревю по Нова телевизия, както и че на два пъти набеди България като държавата, обявила война на СССР през 1944 г., макар истината да е обратната). По време на изказването на Борисов на същата конференция е било пълно с ( явно подобни нему) капацитети, някои от които, като президентът Румен Радев се изявяват като негови опоненти по какви ли не теми. zx320y180_3060456Как пък не се намери един от тях, ако не да внесе “уточнение” на място, то да реагира след конференцията на глупостите, изречени от най-овластената фигура в българската политика?

А за медиите изобщо не питам .Те могат да присъстват с десет телевизионни камери и цял взвод репортери с микрофони, но пак си остават слепи и глухи за глупостите на Борисов, недосегаем за критичнии реакции и анализ на неговото вредителство в информационното пространство, чрез което заразява с лъжи доверчивите потребители на брътвежите му.

За Тодор Живков се твърдеше, че при откриването на завода за полупроводници в Ботевград през 1965 обещал догодина да открие завод за цели проводници, но това си беше виц, макар той да отразяваше какво си мислят хората за неговата образованост. Следовникът му Борисов, който не веднъж се е възхищавал от правешкия си прототип, не дава шанс на вицовете да бъдат измислени- той направо ги сътворява лично. Което никак не е смешно.

20 мнения за “Как Борисов закри Америка”

 1. Брилянтно!
  Навярно, многоуважаемият Йордан Тасев няма да се съгласи с единият от изводите на Стопанинът на БЛОГА НИ. Което преведено на тарикатски жаргон е еднозначно: Банкянското слънце пак чупи геополитическият тъпомер.
  Лощото е, че едва ли е импровизация. НяКОЙ му е подал методичките да развие страховитостта на съчиненият от нечия болна петоколонска чутура фантасморгичен военен съюз в който е събрал държави които от зор заман днес го играят и то донякъде икономически и геополитически партньори. Погледнато исторически в отношенията им категорично преобладава тоталното противопоставяне.
  За мен горната тъпня е в посока на реализация на План Б. Путинизация в рамките на ЕС и НАТО със силен балкански привкус и бочко кат първа марионетка.
  Само в едно не съм съгласен категорично с ИВО. Как да се обади сведущ от публиката или репортер като знанията им са на равнището на бмб. Чели-недочели, чули-недочули, разбрали-недоразбрали. ПОЛУИНТЕЛИГЕНТИ!

 2. Срам,само срам може да изпита мислещият и интелигентен българин.
  Б.Борисов все повече прилича и по външен вид,и по интонация и по глупости ,които ръси на късният Тодор Живков.
  Склонна съм да се присъединя към мнението на г-н Николов,че това му е подсказано от радетели на план Б на Путин.Затова са и напъните за Балканските страни в НАТО като троянски коне.Няма да стане.Няма какво да обещава на Русия нашият примитив -политик.

 3. Сумата на нетното богатсво (стойност на спестявания, движимо, недвижимо имущество и т.н.) при Г7 е 65% от общото в света

  Сумата на брутния вътрешен продукти при Г7 е 46% от световния БВП.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Group_of_Seven

  Така че теоретично е възможно сумата на БВП на Индия, Китай, Русия, Иран, Турция да е по-голяма от 46%… тогава остават някакви макс 7% за останалия свят, което е абсурдно…

 4. Вари го, печи го – мутърът премиер за 3-ти път на България си остава ЛАКЕЙ! Колкото и да го овласти благовернияТ му български “народ”, Борисов си остава лакей на империята на злото!!! Какви ли не въртеливи в ханша движения е готов да направи само да олиже задните части на дребосъка в Кремъл – Путин!

  За лъжите му и за “начетеността” на тоз корифей БОЛГАРСКИ няма нужда да се споменава. Изумява ме българският данъкоплатец, който плаща безсмислиците и кражбите на милиционера-пожарникар в пребиваването му на върха на властовата пирамида в България – докога ще продължава да “гласува” на избори за охранителя на правешкия деспод и на “царското” му подобие?!??

 5. Като поглдне човек снимката която господин Инджев е типосал – да не говорим и за брилянтната статия. Тук ние ще видим Днньо Доневите трима (умници) които в момента са на върха на държавата ни та не ни учудва вече изсцепките на нашия умник БОКО ТИКВОНИЙ – ЖИВКОВИЙ а и на останалите от тандема!IIC…..oIL.

 6. Брутният вътрешен продукт на Бойковия “икономически гигант-Русия,Китай,Индия,Бразилия и Турция” е почти 2.5 пъти по-малък от този на G7.
  А що се отнася до нивото на военната им техника-спомнете си черната кутия на сваления от Турция руски самолет и пушека след техния самолетоносач

 7. Изказването на Борисов за излизането на Турция от НАТО и присъединяването й към Индия, Китай, Иран, Русия звучи много некомпетентно. Още повече, че в момента върви тезата, че външната ни политика е силната страна на „Борисов 3”. Изказването е неуравновесено. Това заяви пред Фрог нюз бившият посланик на Русия Илиян Василев.
  В него има както откровени неистини, така и внушения, които водят до създаването на изкуствена несигурност, както в българското общество, така и в нашите партньори. Само човек, който не знае за напрежението между Китай и Индия, може да ги групира в едно. След това да прибави и Русия, която има обтегнати отношения в сферата на военното сътрудничество с Индия и да прибави Турция, която е член на НАТО.
  Когато има реална заплаха във връзка с милитаризацията на Крим, Борисов говори за лодки, платноходки, вместо да се присъедини към колективни мерки за сигурност. А когато говори, че трябва да се готвим за война, той създава изкуствена паника. Всеки лидер на неговото равнище трябва да знае, че трябва да се готвим, не когато се обяви война, а обратно – започваме да се готвим, за да няма война. Борисов когато трябва не реагира, когато не трябва – свръхреагира.

 8. ЧУДОВИЩНА НЕГРАМОТНОСТ! Като се започне от христо стоичков, мине се през медиите и се стигне до бойко борисов. АЛО-О-О-О, Да”БГ” и ДСБ; АЛО-О-О-О, Христо Иванов и Атанас Атанасов, не губете повече време, нито нашето, нито вашето с коментари за възможности, а предложете РЕШЕНИЯ. РЕШЕНИЯ,които са необходими на БЪЛГАРИЯ за още по-трайното и свързване с ЕС и НАТО. Именно тези РЕШЕНИЯ ще отстояват НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ и ще бъдат основата на обединението на всички демократични и десни сили, на всички БЪЛГАРИ. Да ви ги кажа ли? ТА ТЕ СА НЕПОВЕЧЕ ОТ 5 (ПЕТ ). И затова престанете да се занимавате с козметиката си, а се обърнете към нас и ги известете ОБЕДИНЕНИ И ЗАЕДНО. И запомнете: НЯМА ВРЕМЕ! СЕГА Е МОМЕНТА!

 9. Много добре го казват тук за нашето масово русофилство, Номер Едно в света навярно, сърцето ме боли да го кажа, че е така:
  “Лоялността към Русия все още има силно влияние върху културата и политиката на България”:
  http://thegroundtruthproject.org/bulgaria/

 10. „Борисов, който не веднъж се е възхищавал от правешкия си прототип, не дава шанс на вицовете да бъдат измислени – той направо ги съотворява лично. Което никак не е смешно.” (И. Инджев)

  Отличен финал, на отлична публикация! Поздравления!

  А че не е смешно, наистина не е. Много тъжно е дори, че българският избирател все още предпочита да гласува за хора като Борисов, Радев и Каракачанов, а е игнорирал стойностни политици като Иван Костов. Като че ли е вярна максимата „Всеки народ заслужава управниците си.”

  Друг е въпроса, че самият термин „народ” е принципиално безсмислен. Но като си нямаме ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, налага се да употребим старомодната безсмислица „народ”. То май, че и не много образованият Васил И. Кунчев от Карлово, правилно се е досетил, че този термин „народ” ще да е доста проблематичен, след като е написал в дневника си „Народе! Народе! . . .”

  И по времето на Левски, и в днешно време на България и липсва БУДНО гражданско общество. Именно БУДНО, защото ако не е такова, все едно, че изобщо го няма. А като няма гражданско общество, политикантите вземат на въоръжение измислицата „народ” и дрънкат примитивизми като тези на Борисов, Радев, Каракачанов и много други, които е неприятно дори да се споменават.

  Добре поне, че все още има журналисти като г-н Иво Инджев, които да забелязват какви ги плещят нашите днешни управници. Продължавам да вярвам, че публикации като тази са от полза за свестяването на българското общество.

 11. @ NESTOR
  Не за първи път се опитвате да принизите чрез битовизми, подхвърлени уж случайно, между другото, личността и делото на Апостола на свободата ни! Да го лишите от мъченическия Му ореол. Сега пробвате с “грамотността” Му! Грамотността на “не много образованият Васил И. Кунчев от Карлово”,както смеете да го наричате, е на други нива, извън интелектуалния потенциал и слугинския манталитет на безродни измекяри, които като торни мухи непрекъснато пробват да оплюят светлия лик на Апостола с вонящи опорни точици ,спуснати от московските им господари.

  То и Христос не е бил образован на “битово” ниво!

 12. ВВП /БРИКС/ = 22,28% от света
  ВВП /G7 / = 46,43% от света
  ВВП /ЗАП.СВЯТ/=прибл.65%от света
  ТОВА СА ОСНОВНИ ЦИФРИ.ТЕ ГОВОРЯТ МНОГО.ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЯТ.

 13. Към NESTOR:
  “То май, че и не много образованият Васил И. Кунчев от Карлово, правилно се е досетил, че този термин „народ” ще да е доста проблематичен, след като е написал в дневника си „Народе! Народе! . . .”

  Добре е, че не тълкувате историята на Италия. Гарибалди със сигурност щеше да излезе от гроба си и да ви потърси сметка, защото е бил и „повече приятел на забавленията, отколкото на учението“

  Тълкуванията, които си позволявате да правите за събития и ВЕЛИКИ ЛИЧНОСТИ в БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ освен че е кощунство, но издават една крайно отблъскваща личност и нейната отчайващата неграмотност. Просто тази тема, меко казано, не е лъжица за Вашите уста. Сигурен съм, че ще имате успех, ако се опитате да тълкувате хора и събития от настоящето.Ще се опитам да Ви помогна. Започнете най-напред с ХОРАТА, КОИТО ВИ ПЛАЩАТ ИЛИ СА ВИ ЛЮБИМЦИ. Примерно с Бойко Борисов.

 14. DNES GLEDAH OTVRATITELNO PREDAVANE-slavi trifonov upotreibi maika si za da agitira kolko hubav e nesuhsestvuvashtiat suvetski souis-USSR. I tova 27 godini sled padaneto na Berlinskata stena. Sled totalniat prostak-ne znam kak da go nareka I kakvo go dvigi v politikata Bat Boiko – postkomunistite imat sledvastiat udoben instrument – nedostatu4no inteligentniat SlavI, TOI SHTE VLEZE V POLITIKATA.

 15. jiveia v Canada ot 15 godini. sinat mi se varna v Bulgaria s obrazovanie I umenia , pridobiti v tazi prekrasna strana. az I suprugat mi se vrashtame sled dve godini – s canadski pensii, pridobiti s 4esten trud I ste gi har4im v Bulgaria. coga nashata rodina shtenstanen normalna evropeiska durjava – pitam bulgarskite politici. ne ste li naiadohte, ne se li nagrabihte – ostavete naroda na mira – ne vi li e sram, niamate li strah ot Gospod !!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.