МОЧА в жълто- дори и жълтите медии мълчат

В често срещаната рубрика “знаете ли , че…” медиите у нас понякога злоупотребяват с предполагаемата от тях (не)интелигентност на публиката, съдейки по себе си и собственото си незнание относно факти, очевидни, известни, че и банални – ако не за всички, то за достатъчно много хора, за да бъдат поучавани с елементарни уроци.

Но сега ще взема пример от тази рубрика:

Знаете ли, че  подарените на Столичната община преди няколко години от руското посолство камери за шпиониране на български патриоти, довели до арести на “злосторници” спрямо митологията за съветското освобождение, нещо май са се повредили?

В центъра на София се е случило ( условно казано) повторение на артинсталацията “ В крак с времето” от 18 юни 2011 г., когато Монументът на окупационната червена армия МОЧА беше разкрасен от неизвестни оцветители на съветската сивота в сърцето на българската столица. IMG_7550 (1)IMG_7594

Ако съм пропуснал да забележа медийна реакция, поправете ме. Но не мога да пропусна да отбележа, че същият орелеф от западната страна на МОЧА отново е оцветен. Този път изцяло в жълто. Но това не е интересно дори на жълтите медии, които си падат по сензации. Може би пожълтяването на червеното наследство вече не се брои за сензация, а за рутинно събитие в крак с времето, когато на премиера Борисов му увря главата да принае, че “руските ракети са насочени към България”?

Да смятам ли, че вече не е сензация, нито пък “престъплание” да се “позлати” в жълто лъжата  за съветското освобождение, написана със златни букви в подножието на МОЧА?

Снимах (арте)факта днес, на 23 октомври 2017 г. и го предоставям на вашето внимание като доказателство, че следобърсачите на съветското влияние у нас май преживяват някаква криза. Де да беше катарзис, но по-вероятно е да става дума за класическа съветска мърлящина, която разчита да не се разчува за нея.

Или пък напротив: вече така са обработили мазолите на закърнялото свободолюбие в българските мозъци,  които си “налагат парцалите”, че следобърсачите вече не си правят труда да хванат парцалите и да заличат следите от оцветяването на МОЧА?

Впрочем и в Бургас има(х)ме случка наскоро. Някой се беше проявил на местния МОЧА с празна бирена тенекийка и с парцал над орелефа. Папагалстващи хора в хора на русофилията обвиниха първосигнално за този (арте)факт русофобията.

Обаче вглеждането в снимката показва, че всъщност някой се е изгаврил с войници с пречупени кръстове на каските, за които се предполага да са обратното на русофобите: т.е. гаврата е с русофобите. 59e734c8e9836http://bulgarskireporter.com/lists/fanatitchien-rusofob-sie-izgawri-brutalno-ss-swietskiia-pamietnik-w-cientra-na-burgas/1860

11 мнения за “МОЧА в жълто- дори и жълтите медии мълчат”

 1. Скръбна стогодишнина.

  На 25. окт. 1917. /стар стил/ с превземането на Зимния дворец в Петербург започва болшевишкият метеж – прерастнал в Гражданска война – донесъл на човечеството за един век неизброими беди и страдания и над 100 милиона невинни жертви.

 2. Поздрави на ИВО и на активистите!
  Напред!
  До пълно ВЗРИВЯВАНЕ И ПРЕМАХВАНЕ на архаичните символи на кървавата Руска окупация и екзекуция на Българите, маскирана като съветска и комунистическа!

 3. Склонен съм да вярвам във версията “мърлячество” или просто толкова си могат. Може и да им е писнало да се занимават с годзилището. Още повече, че в полето на петоколонците текат мазни борби с неясен изход. Претендиращата и то с основание досега за номер 1 рублофилка шаренкова бе деградирана официално от отговорникът за хибридната война у нас решетников. И ти да видиш, на този фон МОЧА се явява кат подробност от “пейзажа” на и без това лутащите се “силни на деня”-КОЙ да намерят златното сечение за евразийският път. Дет се казва невъзможно е и х.. в п…… и душата в рая. Няма да се изненадам при някоя по-голяма геогалимация-примерно, финализиране на прогнозата за Зрзферия на Бжежински управляващите тихомълком някоя нощ да изпълнят рещението на СОС от 1992г. за демонтаж на тотемът на мракобесието.
  Ще да видим!

 4. Едно бълнуване, сякаш изпуснато от много пияна уста, но бълнуването е от Александър Дугин, смятан за “идеолог” на путинизма.
  Нивото на “разсъждения” е обидно ниско за всеки един, камо ли за един ПРОСВЕТЕН читател, но е показателно откъде идват т.нар. “опорни точки” за петата колона на евразийството у нас – как имало било “естествена близост” между българите и руснаците и, видите ли, само някакъв си “български продажен прозападен елит” бил лъжичката катран в кацата с пресладък мед…, но внушението е – “Западът се бил провалил на българска земя, България била руска”
  Всяка една думичка в изключително малоумния пасквил е солидно оборима, но е показателно какво са намислили по наш адрес – рашистите ще правят всичко възможно да ни закачат на абордаж към продъненото си корито, с решаващата помощ на българските си еничари:

  https://www.geopolitica.ru/article/bolgariya-nasha

 5. Тази сутрин по БНТ Екатерина Бончева представи поредния сборник с информация от мероприятията на КДС, свързани с провежданто на Международния младежки фестивал в България през 1968 г. Хиляди агенти на службите и “доверени лица” са били прикрепени да слухтят към всяка от делегациите! “Неблагонадеждните” ни сънародници временно са били изселени, просещите циганчета заведени на пионерски лагер, готови били превантивни сценарии, възпрепятстващи (евентуално!) стъпване на опасните “битълси” на българска територия …
  По БТВ, почти по същото време, министърката на Българското председателство, партизанската внучка Лиляна Павлова, пък говореше, че в момента правели ПОДБОР НА ДОБРОВОЛЦИТЕ, които ще “помагат” по време на събитията. По какви критерии ще бъде този “подбор” то е ясно! Доброволческият корпус, също като доброволците екскурзоводи в София, ще бъка от руски фамилии, от рожбички на българо-съветската дружба и ченгеджийско потомство на всякакъв вид петоколонници, комунистически терористи, псевдоинтелектуалци, фанатизирани слуги с размътени от Копринка мозъци, закичени с колорадски лентички и размахващи руски флагчета. Отврат!

 6. На публикуваната снимка на вапцаната в жълто МОЧА се вижда, макар и малко неясно, че отдолу под барелефа е писано нещо, което завършва на …ур. 🙂
  Или боичката е била редичка или някой се е опитвал да поизтърка неподготвен…, па накрая си е рекъл дреме ми на …., както си е написано!… 🙂

 7. Към Стефанко:

  Според някои, имало е доста нецензурни думи, които явно са трити-вероятно от възмутени “добороволци”, защото професионалистите, наемани от Шаренкова, трият обикновено доста по-успешно. Любопитно е защо русофилстващите не са се газирали още, както правят обикновено, а оставят вече дни наред орелефа в този вид.
  Също така е интересно, че арестита на изявяващите се на МОЧА секнаха ( да не би купените преди няколко години с руски пари камери да са се повредили?) . Това (не)се случва след като се смениха едни шефове на СДВР и главни секретари на МВР. Натегачите, по чиято пряка запавед се правеха тези арести, получиха повишение и политически постове ( като Светлозар Лазаров край Волен Сидеров), а сегашните им наследници чакат нови инструкции . Или…?
  Според мен и надписът “к.р за либералите” с големи черни букви от същата страна на МОЧА също е бил трит ( след като го показах в блога”), но някой го е подновил пак с черен спрей. Личи от побелялата основа на надписа, върху която отново е пръскано.
  Изобщо- войната на спрейовете продължава зад “димната завеса”, която властта и подчинениете й медии са спуснали над темата. Властта се снишава и чака какво ще кажат от Москва, но този път и оттам мистериозно мълчат.
  След като стана ясно, че Путин няма да идва на 3 март 2018 г. в София по покана на Румен Радев, започвам да мисля, че московските началници гледат да не притискат софийските си подчинени с твърде остри реакции, за да не предизвикат някакъв дебат в България относно абсурдното съветско монументално предизвикателство, съществуващо в разрез с времето, а не в крак с него.

 8. Благи вести от Белград за едни, примерно за БЛОГА НИ и жълти картони за баце, Резидент Фърчилков и вся остальная управляваща сволоч.
  Направо си е думам ти дъще-Сърбио, сещай се снахо-Българио.

  http://focus-news.net/news/2017/10/24/2449810/hoyt-brayan-iy-v-sabriya-pitayte-rusnatsite-za-kakvo-im-e-diplomaticheski-imunitet-v-nish.html

  http://focus-news.net/news/2017/10/24/2449749/hoyt-brayan-iy-v-sabriya-stranite-koito-se-stremyat-kam-chlenstvo-v-es-ne-mozhe-da-sedyat-na-dva-stola.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.