Гафът на Игнатиево потвърди: шайка+и Чайка=жална ни майка

Този път не беше фалшива новина, както в случая с аплодисментите на руски медии по отношение на български военни, отказали уж да стрелят на натовско учение през юни срещу мишени, разпознаваеми като руски. Най-малкото онази “новина” не беше потвърдена от никакви български източници.

Тази обаче с отказа на пилотите от база “Г(р)аф Игнатиево” да летят, която първоначално много ми заприлича на онази с мишените, не само се потвърди, но и направо се и втвърди впечатлението, че в една българска база , наречена на един руски българомразец ( обявяван за благодетел на България най-вече и все повече от самата руска пропагандна машина), действително се е случило нещо, което пак е накарало някои руски началници да пият шампанско, както при избора на Тръмп за президент на САЩ.

В края на краищата, новината от натовската база в България се вписва напълно в приоритетната цел на Русия по отношение на България страната ни да служи за негативен пример на евроинтеграция и дори за нарицателно, употребявано назидателно спрямо други кандидати за членство в НАТО и ЕС ( като Украйна, Грузия и Молдова).

Освен като “случка”, изгодна за руската пропаганда, по какво друго може да се ориентира човек в спора дали е имало отказ, бойкот и просто “въздържане” от летене ? Ясно е, че едните ще се опитват да се (о)позиционират с оглед на някакви опозиционни дивиденти, а другите ги уверяват, че на “Г(р)аф Игнатиево” всичко е наред. Тогава?

Тогава се появява прокуратурата с мълниеносна както никога реакция и решава казуса с подозрителна категоричност в полза на тезата, че наистина нищо не се било случило. Ясно. Едно на нула за отбора на прикритите путинисти срещу откритите им съперници. Няма полети, няма проблем – по формулата на Сталин с човеците.

Няма и как да бъде иначе в държавата, в която руската прокуратура дава тон за п(л)есен под диригентската бухалка на главния прокурор Чайка, посрещнат наскоро у нас като държавен глава на всички възможни равнища на куртоазията, изисквана от честолюбието на евроазиатщината.

Потвърди се хибридната формула от взаимодействието на местната шайка с руския Чайка.

“Шайка+Чайка=жална ни майка”.

Става за скандиране, нали.

8 мнения за “Гафът на Игнатиево потвърди: шайка+и Чайка=жална ни майка”

 1. Странен е генезисът на ком.реакция в България след началото на промените(10.1989). То (началото) за тях не беше “Уран и Гея”. Началото беше “номенклатура”. Да, тогава нова за българската стлистика дума, но харесана от комунистическата измет и постоянно употребявана от самите тях с цел да иронизират миналото си и предизвикат компромис от хората. Всичко разбира се с голяма доза жлъч. Та така започна за да премине през едно окопаване и последващо хленчене стигнало до наглост и арогантност като онова ” вината(за миналото си) приемаме само с мезета”. Онези пък които бяха +по-надълбоко” във върхушката приеха примера на идолите си съзаклятници Димитриев, Бендерев и вся остальная като разни копелета от софийско и правешко и направо се скриха в матушката си. За да се върнат по късно когато ехото от оня гръм (от 10- ноември) е вече затихнало. И Стамболов го няма, няма я и Черната джамия и Паница го няма. Ама Желю (или Жельо, на кого му пука) беше там. И рубли имаше, а след тях и Белене и Лукойл имаше, и Голям шлем за малко да има. Но уважаеми, проблемът е в това, че най-лошото вече го има. Има я изпълзялата комунистическа реакция и “дупе да ни е яко” или както по-точно пише автора – “ЖАЛНА НИ МАЙКА”

 2. Държавната “Росатом” отново настоявала да финансира АЕЦ “Белене”.Естествено, продажната БАН ще прислужва с “положителен” доклад за МС и лично за Борисов, който вече бил дал обещание на Путин. Той може да дава обещания само за двора и за магнолията си, а не да отстъпва българската земя за рискови ядрени производства на чужди държави!

  http://www.mediapool.bg/rosatom-otnovo-e-gotova-da-finansira-aets-belene-news270969.html

 3. Моята 5-стинкова версия от цялата (дез)информация която се лее от къде ли не, плюс предубедени коментари и “анализи” е, че пилотите бойкотират съвеЦките таралясници.

 4. Аз не се учудвам от такава реакция на пилотите. Не уточнявам точно какви “пилоти” са. Дали са само “летци” , или са и “изтребители”?!? Защото винету и каракачански искат само “летящи самолети”, без да изискват някакви бойни способности и съвместимост.
  И в без да иска винету е ПРАВ да казва ,че “летците” на БНА си “летят”(какво друго могат да правят едни “летци” ,освен да летят?) за собственият кеф.
  Защото савецките самолети са в единични бройки , с древно “въоръжение”,с чести ремонти и много скъпа поддръжка, която ще става и ОЩЕ по-скъпа защото са в края на експлоатационният си срок.
  И без никакви съвременно въоръжение, и пълна несъвместимост с НАТО, на “ЛЕТЦИТЕ” в БНА им остава само да си “ЛЕТЯТ”(за КЕФ!) , на все още “ЛЕТЯщите” музейни експонати , останали след 1989г. Само че поддръжката им излиза златна.
  А ето и винету днес отново е словоблудствал по повод много “скъпите” 3(ТРИ!) самолета за транспортната авиация(ТРАНСПОРТНАТА!).А те са едни от най-малките транспортни самолети. Които даже не ги поръча той ,а правителствата преди него. Реално винету не е поръчал НИКАКВА военна техника. НИТО транспортна , НИТО спомагателна……..НИЩО!
  И ако винету иска само “латци”, които могат само да си “летят”, без значение на вида “летящ” апарат и средство , то на НАТО-вска България и трябват пилоти-ИЗТРЕБИТЕЛИ, които са въоръжени със СЪВРЕМЕННО оръжие, и са натренирани да го използват по всяко време срещу Путлер!
  Но това НЕ може да стане със “летящите” савецки МУЗЕЙНИ “средства” ,които нито имат СЪВРЕМЕННО въоръжение, което да е РАВНОстойно на вероятните ни противници ,и на НАТО-вските НИ съюзници, нито са съвместими с НАТО-вките стандарти. Цялото “въоръжение” на ВВС е савецко, и няма по-нови оръжия от средата на 80-те години. Което прави МиГ-29 НЕравностоен ,като “изтребител”, и той служи в голяма степен само за “летене” с него! И за нищо друго! Освен това той НЕ е конструиран ,като многофункционален самолет, а като чист “изтребител”! Но както казахме по-горе ,заради древното си савецко “оръжие”, не става дори за “изтребителни” задачи, вече!
  И му остава само да си “лети”(за КЕФа!) , както искат винету и каракачански! Но това изисква изключително скъпа поддръжка и експлоатация, за да може , все още да продължава да си “лети” за около десетина години!
  П.П. А по “летящите” от Граф Игнатиево, то нека си припомним КОЙ не прие оставката на Р.Радев, през 2015г., когато той прояви “несъгласие” с министър Ненчев, тогава!
  И след като винету тогава подкрепи “НЕсъгласният” Радев, което му послужи за трамплин към Додуков2. То сега винету не бива да се “учудва” , че “НЕсъгласните” “летци” от Граф Игнатиево следват “примера” на своят главнокомандван ()резидент от 2015г.!

 5. Много е интересно виждането на Инджев, но от новината за бойкота определено съм на мнение, че на трябва да се правят разходи за толкова скъпи летящи играчки, защото руснаците и техните русофилии ще ги счупят, за да ни разорят. Още по- странна е нова сделка с руснаците за Белене. Това не е нашият народ, това са откровени слуги на хора, които живеят чрез нашата бедност. И те гледат “соросоидите” да бъдат виновни за всичко. Господ гледа и възлага на всеки, каквото заслужава.

 6. За съжаление всичките тези неща ,които ни се случват си ги заслужаваме …Къде е опозицията ? Няма я !Някой да е организирал протести?Айде в Соофия от време на време излизат несъгласни граждани ,но в провинцията е мъртвешко блато ,тиня и някакво живуркане НИЩО едно голямо тлъсто НИЩО Управниците си крадът ,народа си мърмори и НИЩО…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.