Царистът Пеевски не бил гол, останалите били дибидюс виновни

Само веднъж съм контактувал с Делян Пеевски и не ми се видя много умен, но агресивен- определно. Вече ще да е бил посочен за лидер на възникващата през 2001 г. младежка структура на царистите, които вече си бяха въобразили, че ще векуват на гребена на вълната. Беше изпратен да води агитката им в предизборното студио в НДК по време на предаването, водено пък от мен. През цялото време се опитваше да привлече вниманието ми към себе си с жестове, подскачания и подвиквания. Гледаше ме лошо, когато не му давах думата, смятайки очевидно, че тя непрекъснато му се полага. А след  като прожекторите изгаснаха се опита да ми се кара, че не съм го уважил достатъчно. Как да не го запомня!

Днес той се шегува в интервю за собствения си вестник “Телеграф”. Бил готов да поеме отговорността за това, че е едър. Ако го подозирах, че търси втори план в закачката, щях да си помисля, че очаква от нас да допишем ироничната му забележка и да се възхитим, че наистина е едър ( собственик, играч, фактор и…да не използвам обидни квалификации).

Във всички случаи обаче едрият Пеевски е притеснен. Опитите му да демонстрира обратното не могат да направят от слона муха. Фактът, че така шумно и демонстративно държи да бъде забелязан като борец срещу корупцията , освен всичко друго, напомня за нещо видяно, дежа вю.

Спомняте ли си как най-едрият бизнесмен сред назначените капиталисти в България, близкият до Русия бос на всесилната по онова време групировка Мултигруп Илия Павлов, изигра подобен сюжет в далечната ( но не чак толкова) 1995 г.? По съвет на офицерските си ментори от ДС, както се похвали самият Димитър Иванов, беше решил да изчисти образа си на най-едрата акула сред подлежащите на изяждане шарани в мътните води на зородилата се наскоро пазарна икономика в България.

Изразът за шараните , които ще се появят в частния бизнес, сред които обаче трябва да пуснем “няколко наши щуки”, е на самия Тодор Живков от късния му период, когато започна да нарича социализЪма “недоносче”. Днес една такава наистина голяма щука управлява България, лавирайки между двуглавия орел и червените раци в подмолите на демократичния ни гьол. “Орел, рак и щука” тук не е просто басня. Реалност е, но с обратен знак,  защото става дума за съглашателство при раздаването на порциите, а не за разнобой, както е в баснята на Крилов . “Ъпгейднали” са го, както биха казали в наше време рожбите ( или жертвите) на компютърния новоговор.

За целите на пречистващата операция в органа на БСП “Дума” беше пусната от главния редактор Продев, който уж малко се дърпа, статията “Гущерът си къса опашката”. Подписана беше от Илия Павлов, но Димитър Иванов всъщност я е поръчала на “едно момче” от “24 часа Георги Кадиев, който измислил и заглавието. Направо “троен скок” в публичното мамене: измислена от един, подписана от друг, а писана реално от трети! https://www.blitz.bg/article/3716Unknown

Делян Пеевски, близък с Илия Павлов от юношеските си години ( видно от снимката), е надградил учителия си в поне едно отношение: осъзнал е важността на пропагадната и отдавна се е подсигурил със собствени медии, чрез които да заявява, че не царистът е гол, а всички останали са дибидюс виновни. Така и ги нарича своите инструменти : “моите медии”. Ползва ги по предназначение, но не може да избяга от сянката на обоснованото подозрение, че сам посочва чрез тях къде най-много го стяга вратовръзката като клуп на бесило.   Върти, суче и стига до глобания акт “Магнитски”, по който би могъл да бъде разследван.

Ето ехото на притесненията му, разпространено днес под формата на интервю за всекидневника (му) “Телеграф”:

“- Притеснявате ли се от заведеното от Цветан Василев дело по глобалния акт „Магнитски“?

– Не, не се притеснявам, защото никога не съм нарушавал нечии човешки права. Няма механизъм, по който аз като народен представител да мога да нарушавам основни човешки права. А знаете, че именно това е смисълът на глобалния акт „Магнитски“ – да наказва хората, които са си позволили да се възползват от положението си, за да нарушават човешките права.

Наел съм адвокати в САЩ, които да представляват правата ми, и те са категорични, че глобалният акт „Магнитски“ не е приложим към казуса Цветан Василев. И очаквам това да стане много скоро съвсем ясно. Един от адвокатите ми вече изказа публично мнението си, че с иска Василев се опитва да използва глобалния акт „Магнитски“ като щит срещу българското правосъдие, което не трябва да се допуска. Искът му по „Магнитски“ е част от цялата тази кампания срещу мен, провокирана от действията ми да осветявам задкулисието и да посочвам неговите престъпни схеми. От приватизацията на Костов до вторичното ограбване на активите на КТБ.

Даже съм доволен, че по този начин ще мога да представя истината за КТБ и пред американската администрация, която аз и вестник „Телеграф“ разкриваме в продължение на няколко години”.

Преди беше “Дума”, днес е “Телеграф”. Ще спра дотук с аналогиите с Илия Павлов, защото го застреляха, а убийците му, както всички подобни у нас, си останаха неразкрити – не желая да ми се вменява подобно пожелание. Само се опитвам да разкрия очевидното, че виковете “не ме е страх от “Магнитски” издават страховете му от “Магнитски”.

Свиркането в гората никога не е признак за храброст – особено когато една (руска) мечка неотдавна изръмжа срещу едрия младеж, че е бръкнал в кацата й с мед и се е облажил с милиард евро за нейна сметка, настоявайки ултиматвно половината от тях да и бъдат върнати още до края на годината.  https://frognews.bg/novini/edin-miliard-tarsi-ruskata-vtb-dps-deputat.html

А краят (на годината) наближава…

20 мнения за “Царистът Пеевски не бил гол, останалите били дибидюс виновни”

 1. Пеевски ще бъде тъжен, скоро.
  ……….
  Белият дом вкара в черен списък 33 руски компании и организации, сред тях е и скандалната „МИГ“
  Забраната обхваща компании на руския военнопромишлен комплекс, ФСБ и ГРУ
  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/beliyat-dom-vkara-v-cheren-spisak-33-ruski-kompanii-i-organizatsii-sred-tyah-e-i-skandalnata-mig

 2. пееФски, такъв-онакъв вече е вътре в историята ни. Това е персоната КОЙто е извадил най-много хора за най-продълкжително време по улиците и площадите откак България я има.
  И още един повод да бъде “увековечен”. По Законът Магнитски ще да е първият балканец а може би и единственият дотук и най-вероятно завинаги неруснак минал-заминал през янки “политически” процес. Ето, че си е осигурил място и в световната история.
  Нека Оди бос.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 3. Как така стана че всички пътища в държавата ни се разчистиха за масква и се затвориха за всички останали. В бизнес, в медии , в прокуратурата , във всички власти. Пеевски е фактор, колкото е и свободата на словото ни. Пък се сетих. Дали ще има у нас и в русия за Коледа още една пенсия или заплата?

 4. Все пак пеевски е номерклатурно “отроче” от БКП, и по наследство е получил и арогантността и цинизма а с времето и наглостта си, и подлостта си. Но не той сам е достигнал до това положение, което е в момента. Околната среда в голяма степен го е направила такъв. От Павлов, през Кобурга, и накрая доган с най-голям “принос”!
  В бизнес делата в голяма степен е зависим все още и от майка си, която започна началното изкупуване на фалиралите вестници в НРБ , по времето на цара и станишев. А вероятно и тя е договаряла финансирането за всички сделки с ц.василев и КТБ, заедно с политическото влияние от доган.
  И реално погледната формално пеевски е прав да казва ,че той не е заемал никакви официални постове в никоя от властите в НРБ, защото дори в парламента е “присъствал” не повече от няколко дни за последните 10 години. А това означава ,че няКОЙ друг му е подавал “порциите” , зависещи и от “държавата”, и от КТБ. Още повече ,че в КТБ бяха депозитите на повечето “държавни предприятия”.
  Но не само пеевски води началото си от “царският проект” НДСВ. Напротив, и винету започна ,като “колега” на пеевски в НДСВ. “Царски” “колеги”. При това винету не започна ,като “обикновен” царски дупетат, а направо като генсек на милицията на “царското” НРБ, когато убиха и близкият до пеевски И.Павлов. И досега винету разчита за подкрепата за “своят” ГЕРБ на голямата част от “симпатизантите” на НДСВ.
  А пък бившият “царист” пеевски, отдавна премина в ДПС при новият си ментор доган, изоствавяйки НДСВ.
  Но въпреки това все пак и двамата бяха “царисти” и “колеги” по времето на управлението на Кобурга ,и както винету не може да му откаже “услуги”, като премиер на НРБ, така и пеевски обслужва “медийно” винету.Симбиозь по “царистка” линия!
  Ето такива симбиозьи , използва пеевски. Включително и с цв.василев, КОЙто сега е решил да използва акта “Магнитски” срещу него и цацаров.
  От КТБ-симбиозъ, към Магнитски-симбиозь.
  Чудно какви симбиозъи ще равиват с винету, след досегашният си “царистки” симбиозъ, който ги обвързваше след 2001г.?!?

 5. super ste g, Indzev na vsiaco zaglavie se smeia super toche i strajotno pero. ako zelaete kato se varna v BG iskam da vi podaría stayiata na svobodata umalen razmer. ziv i zdrav

 6. Към царистбиозъ:

  Няма как Пеевски да е заемал постове в НРБ поради възрастта си.

  Иначе, ако ще се цакаме формалнос подобни хвалби, мога да изненадам всички като кажа,че от държавата не съм получавал заплата в живота си. Вярвате ли? Сега ще обясня.
  Дори по комунистическо време БТА, където започнах работа през януари 1981 г., беше на самоиздръжка. Печелеше от продажби , които бяха задължителни за абонатите и от монопол, разбира се. Но формално БТА не беше на държавна издръжка.
  Като директор на БТА, какъвто станах през 1990 г. по волята на моите колеги с подписка без алтернативна кандидатура, успях близо 3 години да съхраня този статут вече в конкурентна, пазарна среда. И тогава “Нюзуик” написа за моя милост, че съм първият подобен мениджър в България ( не съм публикувал тази статия, но мога да го направя при повод).
  След БТА никога не съм работил в държавно учреждение, ако не се брои краткото ми водене на предаването “Още” по БНТ между ноември 1992 г. и април 1993 г., където обаче не съм бил на щат, а на хонорар.
  Така че при определен прочит на биографията си и при доста по-сложна ситуация, мога да заявя, че формално никога не съм бил на държавна издръжка.
  Това е извън темата, но го споменавам като доказателство, че при желание човек може да интепретира нещата по доста свободен начин.

 7. Bravo Ivo,
  Vie ste edinstvenia gyrnalist, koito ymelo yspiava da razoblachi, kradlivata BG mafia na nai visoko miasto.Ne statyia na svobodata,a vrastane na predavaneto “v desitkata”.

 8. Г-н Инджев, написали сте това, което ми мина през ума, когато прочетох статията във фрогнюз… Май пътят е само един, начинът също. Имаше няколко такива, като него, преди и краят им бе еднакъв.

 9. Г-н Инджев, като казвам “НРБ” , в конкретният случай имам предвид и прериода след 2001г, когато при Кобурга и неговите “царисти” от НДСВ , като пеевски, заедно с лЕбералите от ДПС , и задкулисната подкрепа на БСП, и ….да не забравяме и с “помощта” и на ()резидента гоце, започна настоящият етно-монархосоциалистически “строй”. Като в настоящият трети мандат на винету към тях се присъединиха и пУтриотите, като патерица на ГЕРБ.
  И не виждам да има някакъв паралел между “държавните” ви кариери с пеевски?!? Откъде сте направили този извод?
  Аз казвам само, че пеевски е протектиран, като номерклатурен кадър, още от присъствието му в царският комсомол на НДСВ, което обяснява и “претенциите” му към вас и предаването ви в бТВ.
  Дори и в бизнеса е започнал от бизнес на майка му ,която е и бивш шеф на тото. А след това е получава и протекциите на раздавача на порции доган, в тази връзка и от цв.василев и КТБ.
  И след като в НРБ изпълнителната власт(водена от “цариста” винету!), БНБ, финасовите регулатори и прокуратурата не искаха да решат случая с КТБ, то това ще трябва да направят САЩ с акта “Магнитски”.

 10. Ето и от Интерпол са отменили искането на путлеристките бандити от КГБ за задържането на Бил Броудър, собственикът на фонда , за който работеше С.Магнитски:
  https://www.golos-ameriki.ru/a/interpol-browder-arrested/4087904.html
  В допълнение от Интерпол са препоръчали на членовете на Интерпол да не обръщат много внимание на “красните бюлетини” от Кремъл.
  Както винаги чекисткият бандит използва международните организации ,за личните си бандитски цели, без да спазва никакви международни договори и закони, нито международното право и споразумения. Дори и казионният “конституционен съд” на Путлер отмени неотдавна върховенството на международното право, когато трябва да да се съобразява с него! Но иска от другите страни да продължават да го спазват ,когато са засегнати бандитските му интереси!

 11. На ПУТЛЕР времето изтича:(Кой ял – кой пил) да видим кой ще плаща. У нас последно време кошера във върховете доста се е разбунил нащите пчели виждат че на майката и е дошъл края, меда няма да стигне за всички и ще започнат сами да се изяждат.Господин Инджев статията е превъзходна. Идва време някой вече да повръща изядените суджуци, дали пеевски дали цацата или цялата компания начело с тиквата!IIC…..oIL.

 12. Отново поздравления на ИВО за винаги улавяните най-важни теми на деня, месеца, годината, ВРЕМЕТО ни !
  Които теми обикновено са ПРОПУСКАНИ от т.нар. медии у нас.
  Както се казва на нормалния език, не на руски език, a professional consistency!

  И още малко:
  ВНИМАНИЕ:
  Политическото православие като идеология, оправдаваща война с целия свят
  http://simvol-veri.ru/xp/politicheskoe-pravoslavie-kak-ideologiya-opravdivayushaya-voienu-so-vsem-mirom.html

 13. Нови санкции на САЩ удрят руската военна промишленост, в списъка са ”МиГ” и ”Сухой”

  Това означава, че замислените от военния министър сделки с руските заводи-производители на самолетите МиГ и Су за ремонт на нашите двигатели и закупуване на нови или няма да станат или ще попаднем под американски санкции като държава, защото Министерството на отбраната е държавна институция. 🙂

  https://frognews.bg/novini/vnimanieto-karakachanov-novi-sanktsii-sasht-udriat-ruskata-voenna-promishlenost-spisaka-mig-suhoi.html

 14. Ние коментираме пеевски и неговите медии и вестници. Но в момента т.нар. прАфесАр божо димитрИЕв по ТВ+ отново се изходи по темата за “АсвАбАждението” ни от монархфашизЪма , че даже и от”нацизЪма”, през 1944г., от неговата любима Красная Армия!!!
  Отново повтаря заучените си пропагадни тези , че царство България била “съюзник” на Хитлер до “12 без 5” , и това “оправдавало” АсвАбАждението ни от РККА?!? Но от агентурен номерклатурен кадър не може и да се очаква друго, особено пък някаква обективна историческа истина! Той всичко дължи на комунистическото,партийното и ченгесарското си служение на БКП и ДС, досега! Без тях, и пропагандата им, няма нито да е прАфесАр , нито “хистерик”!
  НО…Но никога от божо няма да се чуе ,че ПЪРВИЯТ сОюзник на Хитлер във Втората световна война е Сталин и СССР. Още веднага след ПАКТа МОЛЛОТОВ-Рибентроп, подписан на 23 август 1939г.. А Втората световна война ЗАПОЧВА само 1(ЕДНА!!!) седмица след това. Една седмица! Но божо няма да каже НИКОГА ,че Сталин е НАЙ-верният съюзник на Хитлер, НИКОГА!
  П.П. божо повтори и за наистина позорните антиеврейски закони приети в царство България. Те наистина са такива. Но това не е достатъчно основание божо димитрИЕв да обяви ,че царство България е “нацистка” и “фашистка” държава, която трябва да бъде АсвАбАдена от Сталин, който е най-верният хитлеров сОюзик, до 22 юни 1941г..
  А и не само в царство България е имало ограничителни и расистки закони спрямо евреите,или другите мацинства.
  Дори и в Англия Чърчил интернира и депортира десетки хиляди англичани от германски етнически произход, както и САЩ Рузвелт интернира и депортира в концентрационни лагери десетки хиляди американци от японски етнически произход. А да не говорим за Сталин ,който интернира , депортира и УНИЩОЖАВА милиони представители от стотиците народи ,етноси и народности в огромната си болшевишка империя,започнали още от преврата през 1917г.. Като всички ЕТНИЧЕСКИ прочиствания и ГЕНОЦИДИ в СССР бяха маскирани ,като “индустриализация” и “колективизация”. Но никога няма да се чуе от божо ,че СССР е НАЦИСТКА държава.
  Още повече ,че стотици хиляди руснаци от германски етнически произход са депортирани в Сибир, след 22 юни 1941г.
  А дали някога божо димитрИЕв ще си спомни за депортираните от неговият НАЦИСТКИ “вожд” Сталин десетки хиляди таврийски и кримски българи??? Вероятно НИКОГА! Той си остава верен на колониалните си господари от Кремъл!

 15. Господин Инджев извън темата! Днес (ДРУГАРИТЕ)от (БСП БКП) имат 49 конгрес. Нали Българския облъчен народ пак ще предпочете завръщането на КОМУНДЕЛСКОТО робство на тази ПРОКАЖНА ПАРТИЯ която след 1944 година унищожи и изби и вкара по КОНЦЛАГЕРИ и ЗАТВОРИ много невинни Българи. Също така сега искат сваляне на санкциите на прокажната РАЗИЯ от ЕС и USA! Вие каво мислите по този въпрос?IIC…..oIL.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.