Кремъл дълго мисли и реши да се скара на София за жълтия МОЧА

На всеки се случва да закъснее.

Моя милост със закъснение, макар и първи в т.н. блогосфера, забеляза ( по случайност, минавайки наблизо), че Монументът на окупационната червена армия (МОЧА) е оцветен в жълто откъм същия западен орелеф, който през 2011 г. беше украсен в цветовете на американски герои от комикси и на(д)граден отдолу с надпис “В крак с времето”.https://ivo.bg/2017/10/23/моча-в-жълто-дори-и-жълтите-медии-мълча/

Защо този път пожълтяването на МОЧА не стана новина- нито българска, нито руска, нито световна ( както в случая с превъплащаването на същите фигури в инсталацията “В крак с времето” преди 6 години)? Тогава хората прииждаха на тълпи да се снимат с уникалната гледка на символичния демонтаж на съветската митология за “освобождението” на българите- видно от снимките как дори чакаха на опашка за самостоятелна снимка.IMG_7594images-3images-2images-1

В сайта на “Дневник” също съобщиха на следващия ден за пожълтяването на МОЧА ( наричан иначе в случая) и написаха, че е “осъмнал”, боядисан в жълто.

Чудя се защо от Москва се забавиха толкова дълго с реакцията си този път – то бива закъснение, но чак пък с десетина дни…

Дали не е заради деликатното обстоятелство, че МОЧА на руски означава пикня и е някак неудобно, както в политкоректните спрямо чувствителността на Кремъл български медии, да бъде коментиран “в жълто”?

Днес от “Дневник” научаваме, че след дълго мислене, белязано от пълното мълчание на нашистките московски креатури с патриотични потури в очаване на указания, от Москва все пак са се изходили по въпроса.

В специална позиция, наречена “За оскверняването на паметника на Съветската армия в София”, се казва, че “предизвиква възмущение поредният акт на вандализъм” и се описва “омазването с жълта боя на воините на един от барелефите” и “оскърбителни надписи” по скулптурата, отбелязват от “Дневник”.

От Москва заявяват:

“Разчитаме официалните власти на страната най-после да предприемат действителни мерки по откриване и наказване на виновните за оскверняването на мемориала и недопускането в бъдеще на поругаване паметта на съветските воини, паднали за освобождението на България ( как точно са паднали в България, където от насилствена смърт са паднали само мъртвопияните от лочене на метилов алкохол край Бургас десетки зачервеноармейци- бел. ИИ) и Европа от нацизма.”

По-нататък “Дневник” протоколира:

“Поне от 2011 г. мемориалната композиция в центъра на София е обект на подобни акции, като предишният толкова остър протест на Москва бе от 2015 г., когато централна фигура и знаме от същия барелеф бяха боядисани в синьо и жълто – цветовете на националния флаг на Украйна”.

Не за друго, а заради протокола, трябва да отбележа, че МОЧА е обект на подобни и доста по-цветни акции от самото начало на края на съветския колониализъм в България – видно от снимката в най-тиражното германско списание ( по онова време ) “Бригите”, където на фона на моя милост, в присъствието на две от децата ми, се вижда колко шарен в края на 1992 г. беше МОЧА).Scan 1Изявите със спрей бяха обичайни и необозпокоявани от копоите на московските инструкции на московска каишка у нас до пролетта на 1993 г., когато постсъветска Русия наложи ембарго върху оцветяването, което близо три години се възприемаше като нормалното състояние на МОЧА ( преди решението на Столичната община за демонтирането , насрочено за април 1993 г.).IMG_9387

С ембаргото на Москва се съобразиха не само правителствените слуги от кабинета на Мултигруп по онова време, но и сменените след него кметове на София- пръв сред които Стефан Софиянски, който изпрати войници да чистят съветския фетиш след мачле на родна софийска земя с кметския мафиот на Москва Юрий Лужков.

Също така е необходимо да се отбележи за протокола, че на МОЧА имаше многобройни акции, срещу някои от които бяха насъскани млади хулигани, като Александър Симов ( днешен депутат от БСП) и компанията му от почитатели на масовия убиец Ернесто Гевара, наричан галено-фамилиарно Че от лигльовците- ревлолюционери.

При някои от акциите нарисувах(ме) лично с боя българското знаме върху позорния надпис в нозете на съветския окупатор. Лепихме посред бял ден български знамена ( общо 6 , ако не греша по памет) върху същата позлатена декларация за капитулацията на истината пред съветската пропагандна версия за “освобождението” на България.http://slavimirgenchev.info/?p=2857SP_B2708-300x225

Дебнеха ни да се махнем и моментално отлепваха българските знамена. Захвърляха ги в кошчетата за боклук наоколо.

Всичко това обаче беше проспано от приспаните български медии. Това е позор, равен на подигравката с деклрацията за съветското “освобождение “ на България, което триумфира и в днешно време по време на управлението на партеотари, за които дружбата с посктолониална Русия е пъва радост за нихния партеотаризъм.

Прави чест на “Дневник”, че се опитва да измие лицето на т.н. “водещи” медии в това отношение. За съжаление на МОЧА позорът не може да бъде изтрит толкова лесно с отделни усилия. Жълто е червено-кафявото наследство, с което трябва да се преборят овластените т.н. българи.

16 мнения за “Кремъл дълго мисли и реши да се скара на София за жълтия МОЧА”

 1. Колкото и пъти Стопанинът на БЛОГА НИ да вземе отношение по темата на темите тук-МОЧА, не спирам искрено да се възхищавам, че винаги намира начин да каже нещо ново, интересно, актуално подчинявайки го задължително на аналитично-сатиричната си дарба.
  А поредният “протест” на мидовци е от немай къде отбиване на номера.
  Иде 2-ри февруари и всеки трябва да се спасява според силите и възможностите си. Как точно и идея си нямам но проблемът на давещите се ватници си е чисто техен. И да не забравят последният да дръпне шалтера на Ереферията.

 2. Вижте наглите морди на тези две жалки човечета, “енергичните експерти” (по лазене в краката на Путин) Атанас Тасев и Любомир Денчев, които безсрамно и с безродна жестокост пак се опитаха да вдигнат руската енергийна брадва над родината и народа си.

  Ето какво ни казва Путин чрез говорителите си: Българската държава задължително трябвало да участва в проекта Белене”, трябвало да носи екологическия риск, задължена била да построи хранилището за ядрени отпадъци и трябвало да носи отговорност за изкупуването на произведения енергиен продукт. Поръчково “експертите” не пропуснаха да оплюят високомерно възможностите на възобновяемите ни енергийни източници и либерализацията на енергийния пазар, която “не водела до понижаване на цените” (!?). За сигурността на доставките да не сме се притеснявали, защото “нашата тръба от Русия минавала през Крим, така че руснаците нямало да спрат газта за Крим, победоносно завърши тирадата си другият “експерт”

  (от 40:00 до 59:00 мин. на предаването)

  https://bnt1.bnt.bg/bg/a/antikoruptsionno-zakonodatelstvo-i-reformata-v-sdebnata-sistema

 3. Не ми се иска да го правя но ще се повторя – колоритните арт-пърформънси върху моча НЕ ДАВАТ ТРАЕН РЕЗУЛТАТ !!! Малко усмивки, някой друг коментар по блоговете, няколко снимки и тлокова – изтрайват колкото едно коте на цариградското шосе в час пик !!!
  ВЪПРОСЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ВКАРА В СЪДА – по начин който предложих в коментар под следната статия на Иво:

  https://ivo.bg/2017/08/17/жалоните-на-робството-в-сащ-вече-падат/

  … или подобен или какъвто и да е друг начин , но да се вкара там с ИСК ЗА НАРУШЕНИ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА НА ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ КОИТО НЕ СЕ ЧУВСТВУВАТ ОСВОБОДЕНИ от червената армия.

  То е ясно че отговорът на нашата родна постсъветска магистратура на този ИСК ще бъдат като на една Чайка изпражненията, но резултатът ще бъде друг и много по-силен от този на арт-упражненията … после ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ВКАРА ВЪПРОСЪТ В ЕСПЧ !!! (ако искаме да получим съюзническа или каквато и да било помощ отвън).

 4. [Kavkazcenter.com] [Во имя Аллаха, Милостивого, Милосердного]

  Главная
  Все события
  Умма
  В мире
  Россия
  Кавказ
  Мнение
  Пресса
  Еще

  США начали стратегические учения по ядерному сдерживанию России и Северной Кореи
  30 октября в 07:59

  Стратегическое командование ВС США (USSTRATCOM) в понедельник, 30 октября, начинает ежегодные командно-полевые учения Global Thunder (“Глобальный гром”). Об этом сообщила пресс-служба боевого командования в составе Пентагона, объединяющего американские стратегические ядерные силы, силы ПРО и Космическое командование.

  В ходе маневров будут отработаны механизмы стратегического сдерживания, операции в космосе и киберпространстве, готовность отражать угрозы радио-электронной борьбы, а также работа сил противоракетной обороны, глобальной ударной системы вооружения и разведки.

  Представитель департамента СТРАТКОМ по связям с общественностью Брайан Макгуайр сообщил российским информагентствам, что – в соответствии с американо-российским договором об ограничении стратегических наступательных вооружений СНВ-3 – Вашингтон заранее уведомил Москву об учениях. По его словам, в этом году особый акцент будет сделан “на готовность к боевому применению ядерного оружия”.

  Отдел мониторинга
  Кавказ-Центр

  Публикации по теме
  Комментарии 0

  США переводят ядерные бомбардировщики B-52 на круглосуточную боеготовность

  В мире » Все события // 23 октября в 13:01
  Польша предупреждает: Россия готовится применить ядерное оружие

  В мире » Все события // 20 сентября в 14:49
  Швеция ответит России ударом на удар

  В мире » Все события // 14 сентября в 09:10
  НАТО готовит ответ на ядерную угрозу России

  В мире » Все события // 4 сентября в 04:00
  Президент Литвы предупредила, что Россия может использовать атомную станцию в качестве оружия

  В мире » Все события // 1 августа в 15:15
  РУССКАЯ УГРОЗА. Пентагон назвал Россию главной военной угрозой для США

  В мире » Все события // 23 июля в 18:49

  Новости

  ЗНАЙ СВОЮ ИСТОРИЮ. Резня: Геноцид ингушей 1992 год ВИДЕО

  2 часа назад
  В Украине ранен командир чеченских добровольцев Адам Осмаев. Его жена Амина Окуева убита

  2 часа назад
  ТРАМПГЕЙТ. Глава предвыборного штаба Трампа обвинен в заговоре против США

  2 часа назад
  ЗНАЙ СВОЕГО ВРАГА. Массовое убийство русскими беженцев в Чечне после предоставление т.н. «гуманитарного коридора» ВИДЕО

  13 часов назад
  США начали стратегические учения по ядерному сдерживанию России и Северной Кореи

  17 часов назад
  ГИБРИДНАЯ ВОЙНА. В Швеции сообщили о беспрецедентной кибератаке со стороны России

  30 октября в 00:57
  Сообщают, что эта семья находится в плену у курдов в Сирии. Просят опознать и передать информацию родственникам ФОТО

  30 октября в 00:46

  Актуально

  ЗНАЙ СВОЕГО ВРАГА: Эта лекция беглого агента КГБ поможет понять суть гибридной войны России ВИДЕО
  ЗНАЙ СВОЕГО ВРАГА: Эта лекция беглого агента КГБ поможет понять суть гибридной войны России ВИДЕО
  ЗНАЙ СВОЮ ИСТОРИЮ. «Мы расскажем вам о тех днях, стараясь придерживаться правды…» Части 1, 2, 3, 4
  ЗНАЙ СВОЮ ИСТОРИЮ. «Мы расскажем вам о тех днях, стараясь придерживаться правды…» Части 1, 2, 3, 4
  Шейх Абу Мусаб Ас-Сури: Ошибки движения джихада ч.2, ч.3, ч.4
  Шейх Абу Мусаб Ас-Сури: Ошибки движения джихада ч.2, ч.3, ч.4
  Оживление шариата является первостепенным, чем его установление
  Оживление шариата является первостепенным, чем его установление

  © Kavkazcenter.com 2015

 5. Позволявам си от името на повечето български граждани и данъкоплатци да заявя следното:

  Очакваме официалните власти на страната най-после да предприемат мерки по премахването на позорните паметници на Червената армия-окупаторка, както и на хилядите паметници на престъпния комунистически режим. Защото точно Червената армия наложи този престъпен комунистически режим, през който българският народ даде десетки хиляди свидни жертви, беше лишен от човешки права, подложен на безбройни страдания и унижения и ограбван както никога в дългата си история.

 6. Пак поздрави на ИВО за поддържане на огъня по тази тема за тези Проклети паметници на Проклета Москва с нейната Проклета окупационна и раздираща политика по целия свят!

  Между другото, първото съдебно обвинение срещу човек в екипа на Доналд Тръмп е вече факт, от вчера. Съдът е най-важното в Америка, знаем го, само комунягите у нас и други русоблизци не искат да го знаят и признаят, с което остават в руслото на Тъпотията, захранваща се с освобождения, братства и православия, но не с Национални интереси, Свобода, Демокрация, Права, Съюзничество и все нататък.
  С присъдата, още повече тръмпизмът отива на кино!. А и един ден със сигурност окончателно ще приключи, Издухан и Забравен, независимо че бе тромпетиран от КГБ-Кремъл, и подет у нас от коленопреклонни служители на ДС-ДАНС (наричани пак по руски “сътрудници” и т.н.)да се организират тук по свирката на Москва – а й да и направят една Поредна историческа облизваща Свирка.
  https://www.nytimes.com/2017/10/30/us/politics/paul-manafort-indicted.html

 7. МОЧА явно е пожълтял от ЧЕРНОДРОБНО заболяване. (ГЕРОИТЕ от ОСВОБОЖДЕНИЕТО) на България май пак са препили с МЕТИЛОВ АЛКОХОЛ, май ще им построят ВТОРИ МОЧА та да има място Софиянци да МОЧАТ и за напред!IIC…..oIL.

 8. Кой кого “изтемарва курвенската” в надлъгването цар-султан. Както обикновенно и както си е редно, Путя за н-ти път дава всичко от себе си за да “блесне” кат незаменим тактик и първосигнален стратег.
  http://focus-news.net/news/2017/10/31/2452243/nezavisimaya-gazeta-erdogan-napipva-slabite-mesta-na-rusiya.html
  Плюс фактическият отказ за закупуване на култовите С-400, комшиите сакат и лиценз за производството което си е чист елегантен ход за блокиране на сделката, плюс проектът за строеж на ж.п.линия от Пекин до Лондон която ловко заобикаля матушката.
  И те така до пълното, окончателно и безвъзвратно гибирясване на Ереферията.
  Последният ватник да не забрави да дръпне щалтера.

 9. Фейсбук: 126 млн. американци са облъчени от фалшиви руски новини чрез социалната мрежа

  Информацията е качена от руски тайни агенти

  http://www.faktor.bg/bg/articles/feysbuk-126-mln-amerikantsi-sa-oblacheni-ot-falshivi-ruski-novini-chrez-sotsialnata-mrezha

  под материала има един любопитен пост, който припомня в подробности нечистоплътния генезис на протестите 2011-2012 г.

 10. Вече обвинените в САЩ тръмписти са 3 (трима), а сега има и първи арстуван – всичките по същата полезно-идиотска руска линия. Аман от полезни идиоти (Useful Idiots) и в Америка. Тук си ги имаме с Милиони!!
  Но и тръмпизмът у нас, подложен от КГБ и веднага ПОПИТ от лоялното офицерство от ДС-ДАНС, скоро ще бъде СТОПЕН!
  Москва, а оттук и нашите ДеСари, само ще го Духат! И по този въпрос отново. Поредна историческа грешка на нашите Леваци и “борци на тихия фронт за сигурност и справедливост” – Пфуу!!
  http://bipartisanreport.com/2017/10/30/breaking-cnn-announces-first-arrest-in-trumprussia-scandal-details/

 11. Г-н Инджев,МОЧА на руски значи пикня,но за ваша информация на граовското наречие(а и на запад от Граово)моча означава пикая или в израза он моча означава той пикае.Този глагол се използваше и за същото действие на животните.

 12. В едно интервю Виктор Суворов казва, че всичките тези паметници са маркировки с които червеният звяр маркира териториите които му принадлежат – т.е. те са симптом на общества продължаващи да боледуват от червената чума. Протестирането срещу тези паметници, оцветяването им и т.н. е просто изразходване напразно на обществена енергия. Това е все едно в кварталната градинка да се появи бясно куче и съкварталците да се опитват да изкоренят дърветата, които е препикало вместо да се справят със самия пес. Усилията трябва да се съсредоточат върху формиране на нова дясна партия, която да се опита да се пребори за политическата власт или да се предизвика български Майдан. Вижте какво стана в Украйна – след като беше изритано тоталитарното чудовище и неговите локални наместници как лесно паднаха паметниците на комунизма и рашизма. А сега се протестира срещу паметници, които чудовището, което по същество е на власт няма да позволи да паднат. Едновременно с това се издигат нови и нови монументи – на руски и съветски генерали, планира се пренасяне на паметници от Русия – изобщо препикаването става все по интензивно, а ние се опитваме да го спрем с жълта боя.

 13. Към Asensi:

  Благодаря за допълнението.
  Не че държа да “знам всичко”, но това ми е известно. Още в първи клас в училище имахме едно момче, доста поизостанало от общото ниво ( беше син на милиционер, но не това искам да кажа), което презивикваше всеобщия ни присмех с начина си на говорене. Преразказваше как кучето попитало косе-босе защо плаче като “косе-босе, оти плачеш”. Но най-ни беше смешно, когато питаше друарката дали може да отиде да моча ( горкият май не винаги удържаше този фронт преди да стигне до тоалетната).
  С горното искам да кажа, че когато предложих в заглавие на моя статия за първи път съкращението МОЧА, си давах сметка за българско-руската поливалентност на ефекта от това достоверно название.
  Мога само да кажа, че съм удовлетворен от факта, че МОЧА придоби гражданственост сред доста съмишленици.

 14. Дали ще махнат Моча или не ,е работа на властите.Но хората добре се гаврят с него.Думата *моча* е и глагол и съществително и означава изхвърляне на нещо непотребно,отпадък в човешкият организъм.Колкото повече стърчи в центъра на София толкова по гнусен става.Нека го държат руснаците.Да има веществено доказателство за тяхната наглост.Да го препикават кучетата и новото поколение да знае какво и защо е тази грамада – посмешище и подигравка.
  Кремъл ултиматуми ще дава .На кого бе ,на кучетата ли.Приберете си го в двора на посолството.
  А на нас не могат да ни забранят да го наричаме *М О Ч А*.

 15. Браво D.Savova, браво господин Инджев. Нека така да му остане името – МОЧА!IIC…..oIL.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.