Долу ръцете от президента Радев- на почит у нас наистина са антиевропейските приспиватели в България

Аз пък не съм съгласен с интелектуалците, които се обидиха на  гениалното прозрение на президента Румен Радев, че българският будител не е европейски интелектуалец. Не са прави- прав е той прав е, там на балкона…

Няма да се връщам далеч към миналото, за докажа правотата му, още повече , че Румен Радев от самото начало на своята политическа поява от нищото се обгради с антиевропейци. В този смисъл трябва да бъде поздравен, че проявява последователност. Защото да си русофил, особено в путинофилския вариант на практикуваното днес ортодоксално русофилство в България, означава да си борец срещу европейското иго на днешна поробена от Европа България. Справка: началникът на кабинета му Иво Христов, без когото президентът не сяда дори на маса да пирува в провинцията, е главен герой сред българските русофили, оплюващи в руския антибългарски филм “България умира трудно” европеизирането на България след чудесния езвразийски период на насилствена съветизация на НРБ.

Но трябва да се признае, че Радев не е сам в оценката си, че българският будител не е европеец, а е представителен за цяла плеяда президенти, доказали подобно отношение към българските будители.

Вижте само списъка на награждаваните от тях за заслуги, т.е. за будителство, българи. Сред тях се промъкват и някои либералчета от европейски тип, но блестят със своя антиевропеизъм евразийците, т.е. антиевропейците. Например още първият награден от Президента Първанов с орден е спонсорът му, проходил в оръжеейния бизнес рамо до рамо ( ако не рамо до коляно) с руския военнопромишлен комплекс Петър Маджуков. Сред останалите будители , откроени от предшественика на Радев на президентския пост, сияят със своята многобройност членове на Висшия съвет на БСП, кметове, избрани с червена бюлетина и други особено заслужили на антиевропейското интелектуално поприще другари и другарки- от Батето, до Батков ( след което и главната редакторка на путинофилския му вестник “Станарт” Славака Бозукова , единствената българска “журналистка”, награждавана два пъти от двама президенти с ордени).

Традицията будни българ(к)и да бъдат откроявани за заслугите им в слугуването, т.е. в приспиването вече трето десетилетие на временно пробуденото от съветски сън българско общество продължи сега във връзка с Деня на будителите и военният министър, нанагледният ни евразиец Красимир Карачанов. Той почете с награда за будителство ( да се разбира –  вредителство) Венелина Гочева, чиято журналистическа дейност ще се запомни с обслужването на споменатия по-горе Георги Първанов и чрез други подобни дейности, които отучиха българите да си купуват и да четат вестници.

Мога да продължа с примерите, но и тези стигат, за да се изправя в цял ръст срещу несправедливите обвинения към президента Радев, който просто е казал истината, че у нас почитаните интелектуалци не са от европейски тип. Нима не е прав, че ни управляват българи, които само на думи са граждани за европейско развитие на България, но по нищо не се различават от самия Радев по своя евразийски афинитет към евразийските сборища у нас, които заедно посещават. Будят ни с интерютата си със студения деш на телевизионните си интерюта си сутрин рано и ни приспиват във вечерните новини с поредните лъжи, които държат будни само шепа будни по душа българчета, които нямат думата в тази държава.

Долу ръцете от Румен Радев, човекът от народа, който говори истината!

26 мнения за “Долу ръцете от президента Радев- на почит у нас наистина са антиевропейските приспиватели в България”

 1. Питам се, дали речите на пРезидента ни ги пишат в Русия?

 2. Антиевропейски приспивател или евразийски будител №1 на България е Министерството на образованието во главе с безличния си министър Красимир Вълчев! Кой го избра тоя, по какви критерии и защо нямаше обществено допитване на кого да бъде поверен този съдбоносен за оцеляването на българската идентичност пост, както е било в миналото? Първият критерий, по който мъдрият български народ си е избирал просветните министри, винаги е било родолюбието. Министри на образованието през годините са били духовни колоси като Иван Вазов, Стефан Стамболов, Константин Иречек, Петко Каравелов, Иван Шишманов, Богдан Филов, Константин Величков… Как изглежда до тях този финансист счетоводител без визия за разитието на българското образование?
  Жалък!

  PS: Кога ще има всенародно обсъждане поне на учебниците по българска история и българска литература, както е било в миналото?

 3. Всички споменати в статията са гнусна обществена измет от платени русофили! Захари Стоянов с презрение наричаше предшествениците им рубладжии. И понеже съдят по себе си, днешните обвиняват всеки нормален българин, че получава пари от Запада, за да обича България.

  Писал съм и по-рано: русофилите за сто години донесоха повече беди на България, от колкото гъркоманите за двеста и яничарите /yanicar/ за четиристотин.

 4. За пореден път Румен Радев доказа, че нищо НАТО-вско не е научил и нищо съветско не е забравил!

  Този човек свикнал да козирува на по-големият брой звездички на пагона без мисъл, няма да може да израстне до самостоятелно мислещ индивид!!! Той много добре знае защо е сложен на този пост и няма да допусне да разочарова господарите си – точно както това прави и милиционера-пожарникар, който вече за 3-ти път премиерства на територията БОлгария.

 5. Споделям тук един пост от фейсбука на г-н Илиян Василев, в който отправя молба за разкриване самоличността на един нагъл трол. Знам, че сред четящите и списващите тук има специалисти по разкриване на анонимници, та ако някой реши, нека помогне.

  “Отминавам с пренебрежение персоналните анонимни атаки, но за съжаление ми показаха една изключително низка мерзка лъжа, която засяга близък мен човек. Човек или псевдочовек, който се подвизава под ника Dom Perignon2627 във форума на Фрогнюз си е позволил непростимото. Обявявам награда за информация, която може да ми помогне да разкрия неговата самоличност.
  Като не могат да намерят нищо, се крият като плъхове зад анонимност – не господа не съм персона нон грата, а много години след връщането си от Москва съм включен в черен списък, заедно с 86 други европейски вицепремиери, министри, шефове на институти, журналисти изобщо достойни хора.
  Това как да е, но за съпругата ми, такава низост няма да Ви се размине. Особено сега. Дори в низостта трябва да има пределни линии.”

 6. Много точна статия.Написана навреме и безпощадно ясна.
  Управляват ни азиатци/от бившият азиатски департамент на Русия.
  Това ,което не можа да направи Османската империя за по малко от хилядолетие,постигнаха го нашите гъзолизци,Първанов,Радев с помощта на Симеон 2 и Бойко Борисов за 10-20- години.
  По наградените ще ги познаете.
  Как от кумова срама не се сетиха за Иво Инджев,Ал.Йорданов,М.Неделчев,Иво Беров ,Горан Благоев,университетски преподаватели,историци,осветлили не една и две истини от близката ни и далечна история.Четени и слушани от десетки милиони хора/по това ще ги познаете дали са значими/.
  Венелина Гочева,Бозукова и оня със смачканият нос/сега депутат/от шоуто на Слави,забравих му името.
  Нещо да са написали,разяснили,доказали,обучили.Нищо,кръгли нули.Нищо не са написали,камо ли да го прочете някой.
  Президентът Радев се оказа последното недоразумение в българската политика.
  Жалко.До кога ще чакаме стойностни български политици.

 7. Към d.savova:

  За моя скромна милости е имало предложения за награда във връзка със 60 годишнината ми през април 2015 г., но те са “натъкнали” на непредолимото препятствие още от страна на правителството ( което означава на Борисов), което по закон трябва да предложи на президента своите номинации. От такъв “великан” , като Борисов, човек може да очаква само величави по своята отмъстителност дребнодушия.

 8. Прекрасна статия, стойностни коментари. За това оставям настрана останалото, казано е всичко по темата и си припомням мъдроста: “В живота няма случайности. Има неопознати закономерности”. Та, Резидент Фърчилков едно нещо е имал за завиждане и то го е напуснало. Иде реч за изключително свестната му съпруга. Господ си знае работата. Свързала го е съдбата със сегашната кикимора която точно кат него е надхвърлиха с “пъти, пъти повече” “нивото си на некомпетентност”-последното от “Принципът на Питър”.
  Като прибавим и непрестанната му топла връзка с душеприказчика МУ иво христов работата намирисва на квалификациата на банкера-политик Атанас Буров за цар Фердинанд-двуфазен. Да държиш до себе си горният мизантроп-бългофоб-пут.инофил нон стоп освен надзирателството да не кривне случайно от “правият проевразийски път” ше да има и нещо по така.
  Обосновано подозрение, нищо повече.

 9. Ама и баце не пада по-долу. Вижте как се вихри в четвъртък следобед. “Лидер” на “ветераните” на бистришките тигри. Какви ветерани, какви пет стинки. Допреди 2 години бяха в зоните. То в Б група и далеч не всички отбори от първа лига имат ресурс да поддържат тази формация, за кефа на банкянското слънце се събраха разни трошляци дето не са и чули за село Бистрица да си начесва непомерното его първият комплексар на “републико наша, здравей”.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

  https://offnews.bg/futbol/kakvo-pravi-premierat-borisov-v-chetvartak-sledobed-asistira-s-petich-668577.html

 10. А другите какви първи хора имат. Невероятно точна, смислена, аналитична статия на украинска експертка за “юпитерстването” на Макрон. На мястото на нашите двама “водачи”-льотчика и помпиера бих се гръмнал виртуално. Но от друга страна те са деца на природата и едва ли могат да вдянат за какво иде реч. Като прибавим и сбърканата им ценностна ситема и липсата на адекватна на 21-ият век визия защото имат нищожен интелектуален ресурс всичко си застава на мястото. Надежда за по-добри времена при тяхното властване няма как да има.
  https://zn.ua/international/osen-makrona-264315_.html

 11. ЕЕЕХ госпожо D. Savova, EEEХ господин Инджев! Винаги съм се възхищавал от всичко написано от вас а също и от колегите които присъстват тук в блога. От 4-5 години чета и следя какво става у нас от този саит. Научих много – ние имигрантите в Америка забързани в печалба и уреждане на семействата си в тази страна по малко се интересувахме за същноста която е тук. Как от 28 години до сега демокрацията у нас куца на едно място, как тук власта се надпреварваше да се обогатява за сметка на народа ни – и как тази власт изгони над 2 милиона трудо способни Българи. Това последно правителство съставено от БКП ДС и КАГБ издънки и бивщи МАФИОТИ мекерета прославящи ПУТЛЕР които досъсипват държавата по почина му. Та искам да кажа как те ще наградят хора като господин Инджев, Ал. Йорданов Иво Беров та нали те им БЪРКАТ в очите!IIC…..oIL.

 12. До SMS:”Кога ще има всенародно обсъждане поне на учебниците по българска история и българска литература,както е било в миналото?”
  Брилянтен въпрос!Само дето,обаче,нали,понеже,още преди Хелоуин всички парламентарно представени кратуни,тикви и тиквеници воглаве с образователния?!?! министър Красимир Вълчев са изтрещели от умуване как да намалят ТЕГЛОТО на учебниците за българските ученици.Не как да изхвърлят завинаги от учебниците(особено по българска история)цялата комунистическа бълвоч,исторически фалшификации и откровени лъжи,не как(научавайки истинската история на България)децата ни да се гордеят,че са БЪЛГАРИ,ами как учебните помагала да не им тежат толкова много за сметка на комунистическата баластра натъпкана в тях.
  До Д.Савова:”До кога ще чакаме стойностни български политици.”
  Мда-а-а!Конгениален въпрос!Да можеш да чакаш,да искаш да чакаш,да (по)чакаш!Прочее,какъв е Иво(коскоджами ти маргинал),та да напира за подобни награди,връчвани от такива “велики” народни вредители,пардон!-будители като Сирищника Седефчов Тройний Шлемочленский,Митьо Гестапото и На-Баба-Му-Фърчилото-Радево.Пък то аслъ за тези награди чака да се вреди от балдър време и неповторимият Универсален Герберов Чеп За Каца За Лисело Зеле(съкратено УГЧЗКЗКЗ!)Цвък-Цвъков.Натам се еустремил и неистово напира и Учиндолският дръвник.

 13. Абе, руско ли е – бягай далеч!

  Медици предупредиха: Руски алтернативен “лекар” прилага опасни терапии у нас,жена загуби гърдата си

  Здравното министерство не може да хване шарлатанина, който не е регистриран, призоваха МВР и прокуратурата да се заеме със случая

  http://www.faktor.bg/bg/articles/meditsi-preduprediha-ruski-alternativen-lekar-prilaga-opasni-terapii-u-nas-zhena-zagubi-gardata-si-zaradi-sharlatanina

 14. Бъдеща колежка на Резидент Фърчилков, едва ли не. Видна раззийска порнозвезда се пуска на президентските “избори” на 18 март 2018г. Първа точка от програмата й-поли не по-къси от 40 см. За нарушение-глоба. Изгоряха завалиите фабриканти на платове.
  По-нататък-изпит в школото по предмета сексвъзпитание. Не уточнява съдържанието на теста. И те така, Раззия е “спасена”.
  http://rusjev.net/2017/11/02/vyiboryi-2018-v-rossii-stanovyatsya-vse-interesnee-o-svoem-vyidvizhenii-zayavila-pornozvezda-elena-berkova/

 15. Повече от ясно е ,че главнокомандваният не може дори сам да “измисли” самостоятелно това ,което е зачел някак си вчера пред казионната си публика. Докато има такива “съветници” ,които са му надраскали такива безсмислени и несвързани помежду си “писания”, ()резидента няма какво друго да “предложи”. И като се има предвид ,че едните нямат никакъв достъп до разузнавателна информация, други си правят нацистки “партита” , а пък трети са си все още недоуволнени шапкарски фатмаци , какъвто е и главнокомандваният им начальник, то става все по-очевидно, че най-естественото и полезно нещо и за тях ще е да подадат колективната си ()резидентска оставка. Анблок!
  Но тъй като това не зависи от тях, а само от монтиралите ги на сегашните им позиции, то и това е много невероятно.
  И докато за нинова и БКП е ясно , че изпълняват заповедите и “грантовете” от РИСИ, решетников, и Путлер, то остава неизяснено ЧИИ заповеди изпълнява байхуй , който сам каза ,че на изборите за ()резидент е предпочел кандидатурата на решетников , пред кандидатурата на ГЕРБ?!? Още повече ,че година по-рано не му прие оставката ,като командир на ВВС на БНА?!? И в крайна сметка, в рамките на една година, винету ДВА пъти прави своят(??????) “избор” в полза на катапултираният ()резидент?!?
  А, нинова и БКП – само веднъж!
  П.П. А колкото за псевдо наукоподобните напъни на “съветниците” му , и на самият им ()резидент, то те трябва да си отговорят на себе си, има ли сред българските будители интелектуалци?!? Има ли сред българските будители европейци?!? България на КОЙ(?) континент се намира?
  И защо , КОНКРЕТНО, ()резидента и “съветниците” му искат да отделят ЕВРОпейските ИНТЕЛЕКТуалци от балхарските им “будители”???
  Нека посочат КОИ ,конкретно, български будители,според тях, НЕ са нито европейци, нито са интелектуалци, нито са и двете! И откога един генерал-фатмакмаршал и неговите придворни “съветнически” шутове започнаха да разбират и от “европейци”, и от “българи”, и от “будители” и от “интелектуалци”?!?
  Дори и и начальниците им от РИСИ вероятно са учудени ЗАЩО генарал-фатмакмаршала им , и “съветниците” му, се занимават с някакви си несъществени според тях действия и празници , вместо да се подготвят за НАЙ-светлият им ОБЩ празДник – 7 ноември, и вековната му годишнина?!?

 16. „И подир всички тези върволици жестокости и злини, които НИ ЕДНА (друга) държава не е направила на България, ВЪЗМОЖНО ЛИ ЩЕ ДА БЪДЕ да се намерят помежду ни ТАКИВА И Д И О Т И и ИЗМЕННИЦИ ДАЖЕ, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка!
  МЪЛЧЕТЕ И НЕ ГОВОРЕТЕ, защото природните стихии ще да въстанат…!”
  ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ, “Кой”, 1886 г.

 17. До G.Nikolov! И една такава кандидатстваше в президенските избори у нас но се оказа ХЕРМОФРОДИТ и я направиха МИНИСТЪР на ПРАВОСЪДИЕТО.IIC…..oIL.

 18. В отговор на ()РЕЗИДЕНТОКТУАЛЦИ:
  Грешка, приятелю!
  По чрезвичайни причини, предстоящата стогодишнина от ВОСР няма да се празнува на 7 ноември, а на 2 февруари, 2018-та.
  🙂

 19. Облъчването с руска пропаганда взема чудовищни размери. Възрастното ни население сякаш живее в русия. От пенсионери масово чувам че русия ще ни пази, а Западът и НАТО работят против нас. Коментарът на AWACS по горе все по актуален. Постнах го и във Фейсбук. Трябва да се обединим срещу медийната война която русия води срещу България по всички фронтове: древна, скорошна и днешна ИСТОРИЯ.

 20. Предвидима позиция за руски ПатрЕот в България, щом става въпрос за защита на руския интерес, а “братушките” искат у нас единствено платноходки, МиГ-ове, само руски газ и само руски ядрени централи, сини карти и българско гражданство, крепостни българи -овци за стригане и бой. И от този руски интерес българските патрЕтоти няма да отстъпят, докато са на власт , пък и после!

  Симеонов против модернизацията на армията – нямало кой да кара новите военни играчки

  http://www.cross.bg/simeonov-novi-miliona-1559572.html

 21. @TheRock

  Re4ite na fatmaka verojatno gi pi6e viceto mu, koeto e sy6toto, kato da gi pi6at v rusija.

 22. „Будителят не е интелектуалец по европейски образец.” (Румен Радев)

  Вероятно, Радев не си дава сметка, че тази негова констатация е в пълно съответствие със съвременната историческа наука. Българският „будител” е нещо различно от просветен европеец. Да, с това ще се съгласят, сигурен съм, дори и ерудираните специалисти по модерна история. Той (будителят) е основна категория и централен термин в нашата остаряла етнофилетична (т.е. народо-расистка) история, в която всичко се съизмерва с аршина на задължителната „българщина”. Факт е, че повечето от така наречените будители са били етнонационалисти, твърде различни от европейските космополити по онова време. Ако не друго, то поне са били туркофоби, антициганисти, гръкомразци и т.н. (За пример – виж Историята на П.Хилендарски). Друг е въпросът: Дали този доказан исторически факт (етнофилетичната същност на будителството) трябва да се харесва или не на един съвременен Президент на България?

  Не, не трябва да се харесва. Тъпо и нередно е Президентът да се гордее с неевропейския етнофилетизъм на будителите. Напротив, крайно време е да се помисли дали този празник да не бъде отпратен в историческия архив, където му е мястото. Защото назначението на будителите „да будят българщина”, отдавна е изиграло своята роля (положителна или отрицателна – доста спорно) в историята на страната ни. Днес „българщината” е очевидна пречка за развитието на съвременен български език и култура (т.е. без езика на омразата), и за изграждането на европейско гражданско общество.

  В този ред на мисли, обаче, е крайно време и нашите евро-атлантици да сверят своите часовници с актуалните разбирания на модерната европейска история, писана от средата на 20 век до наши дни. Нали сме уж европейци!? Не приляга на съвременни евро-атлантици да се косят и тръшкат за това колко Радев не разбирал, че будителите били едва ли не космополитични европейци. Не, не са били! И това е много жалко обстоятелство в българската история, последствията от което теглим и до ден днешен.

 23. Ne moga da se syglasq s NESTOR.
  Borbata za bylgar6tinata trjabva da prodylji, no ne zaradi “lo6ija” Zapad, a zaradi agresivnija Severoiztok.
  Javno apatijata i primirenieto s lo6oto dyrjavno upravlenie sa ni nacionalni nedostatyci, ta vinagi sme imali nujda ot BUDIteli (predpolagam dori, 4e v pove4eto drugi ezici duma sys smisyla, kojto nie j davame, njama).
  No u nas ja ima i 6te prodylji da ja ima, za6tpoto nie i dnes ne sme budni – 6AJKATA predpo4ita da upravljava zaspal narod.
  Zatova tja po svoe usmotrenie nagrajdava PRISPIVATELI kato bojidar dimitrov i venelina go4eva, vmesto BUDITELI kato Ivo Indjev i Ilijan Vasilev.

 24. @ NESTOR

  Ето към какъв “ЕТНОНАЦИЗЪМ” се е стремял Апостола и другите ни възрожденци, които (според NESTOR) до един били допотопни “етнонацисти”:

  “От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи!

  Писмото Ви от 14 февруари получих и разбрах съдържанието му. Радвам се, че и вие сте влезли в [народната] работа. Братя, възобновяването на нашата славна държава, отърването [освобождаването] ни от проклетите агаряне, за да си добие първата чест и слава нашето мило отечество България, най-после, [за] да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили. Като е тъй, вам подлежи да се покажете достойни, верни и неустрашими във всяко отношение. Дързост, братя, и напред! Вашето участие в народното ни дело ще остави имената ви неизгладими в народната ни история. Само умно работете… Често изпращайте човек до познатото ви село и се съвещавайте, споразумявайте и насърчавайте.”

  Левски до новоприети членове в организацията,
  19.02.1872 г.

  “Ще имаме едно знаме, на което ще пише: “Свята и чиста република”
  Ние, българите, бяхме честити чак сега да се сдобием с напълно свободен вестник, [който] дава право на всекиго да представи народното ни мнение пред света. И ние сме хора и искаме да живеем човешки: да бъдем напълно свободни в земята си, там гдето живее българинът – в България, Тракия [и] Македония. От каквато и народност да живеят в този наш рай, [те] ще бъдат равноправни с българина във всичко. Ще имаме едно знаме, на което ще пише: “Свята и чиста република”. Същото желаем и на братята сърби, черногорци, румънци и пр. да не остават след нас [и] в едно и също време да дадат гласа си. Време е с един труд да спечелим онова, което са търсили и търсят братята французи…
  И турският чорбаджилък да даде място на съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности. Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи.”

 25. Nestor-e,
  Ако така си преподавал на студенти или “свещенодействал” в БАН,то – жалко за
  похабения български хляб(може би,чуждия е по-сладък?).Формулата,по която пращаш
  читателите “за зелен хайвер” е проста:Чрез квази-критика на президента Радев и наукоподобна терминология,към пълно опошляване на съкровени национални ценности и
  образи – всичко,изграждащо културния фундамент на една държава.Кой има интерес от това,не е трудно да се отгатне.Участници в блога едва ли ще заблудиш,но кахъра ми е за други читатели.Пътьом ще отбележа,че съвременна Европа все още не е космополитна,а подчертано национална.От полза ще е първо да си преговориш Платон и Аристотел(написаното след тях за държавата е само вариации;Ленин не го броя – сигурен съм,че го знаеш).Добре ще бъде също по-нататък да направиш една виртуална разходка в съвременна Атина,за да проумееш истинския смисъл на понятието етнофилия,понеже етимологията на думата е от гръцки и което със сигурност не е “народен расизъм”.Оттам можеш да отскочиш до днешен Мадрид,за да разбереш
  къде е спойката в национална Испания и защо т.нар.”каталунска кауза” е causa perduta,после идва ред на Лондон,където в оригинал ще ти цитират думите на журналиста-държавник Чърчил за културата.Още за културата ще чуеш в аристократична Виена,а в Хелзинки – за истинския,европейски патриотизъм.Стигнахме до Москва – там вече може само да споделиш(евфемизъм е) видяното и свършеното…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.