Москва вече приписва антисемитизъм на българския патриотизъм

В рамките на няколко дни Москва на два пъти призова София да се разправи с “вадналите” , които се изразяват с боя и надписи на съветския МОЧА в българската столица ( апропо- не и с “чукове и клинове”, както откровено лъже говорителката Захарова).

Първият път реакцията им закъсня с повече от седмица, след като западният орелеф беше оцветен в жълто и моя милост публикува снимка ( след което и от “Дневник” реагираха). IMG_7550 (1)Сега обаче самата Мария Захарова оцвети в жълто втората си поредна изява по начин, който най-после дава повод на Кремъл и неговите местни поклоници у нас да приложат любимия комунистичски номер да обвиняват във фашизъм или антисемитизъм онези, които не са съгласни да приемаме непредизвиканата с нищо съветска окупация като акт на освобождение на България.

Захарова присвои със задна дата заслугата на България и българите за спасяването на евреите от пределите на царството като я приписа на СССР, чиито приемник избирателно , според както й изнася, е днешна Русия. Удобен причина за това руското минитрество намери в появилия се надпис  “100 години ционистка окупация” под позлатенияте букви на благодарност към съветското вероломство от името на “българския народ” ( от чието име Захарова отново се изказа с убеждението, че този народ не заслужава “вандалите” си).

Вместо да се възмути от бруталната лъжа на Захарова за съветскто попечителство над спасението на българските евреи, един млад функционер от ГЕРБ, който бил назначен да се бори с антисемитизма в България, веднага се съгласи във фейсбук с нея.

За нахалството на Захарова и поръчителите му е безсмислено да си хаби човек клавиатурата. То е част от “доктрината Лавров”, най-важният оръженосец в хибридната война на Путин. Концепцията им включва разпространяването на лъжи и преиначаването на историята като част от опитите не толкова да заблудят някого, а да изпитат различните степени на търпимост, проявявани към тези провокации в различни столици. Нещо като изпращане на изтребители до границата на чуждото небе, за да се провери как действа системата за противовъздушна отбрана на набелязаната за изнервяне държава.

Съдейки по многобройните реакции в българската мрежа, не е изключено този път дебелокожата ни спрямо подобните руски ужилване власт да реагира. В края на краищата Захарова вгорчава ако не най-сладката, то най-славната страница от българската история в онези спорни времена през Втората световна война, заради които царството е наказано с окупация от армията на дъжавата, подписала договор за приятелство с националсоциалистическа Германия година и половина пред България да вземе пример и  да направи същото. Със спасяването на българските евреи от пределите на царството българските президенти, премиери и министри вървят по света вече близо 30 години гордо напред по пътя към реабилитирането на България като цивилизовна европейска държава, прекъснат от 45 годишната съветска опукация.

Друга снимка обаче, която се появи пак тук в ivo.bg \ kd 18 fujf;l,r https://ivo.bg/2017/10/18/руската-истерия-срещу-либералите-кре/) не предизвика никаква ракция нито в Москва нито сред резоньорите на московските указания у нас. Става дума за големия надпис с черни букви “К-р за либералите”. Два дни по-късно минах пак покрай него- някой го беше заличавал, но на побелелия от търкането фон върху гранита отново упорито беше напръскано абсолютно същото пожелание за омразните на Москва либерали.

Възниква отново въпросът за възбудата в Москва от едни надписи и мълчанието им при появата на други. За Москва да заклеймиш с цинизми прозападните българи върху МОЧА явно е допустимо, ако не и желателно. Това ни казват на практика стопаните на съветската символика, която само на теория се стопанисва ( а всъщност само се сапунисва ) от българи- дори камерите за следене на българите наколо бяха подарени на Столичната община от руското посолство, но този факт никой ( извън този блог, май) не желае да коментира.

Сега вкиснатата Захарова тросното настоява българските власти да заловят и накажат авторите на надписа “100 години ционистка окупация”. Аз съм съгласен- ако не за “залавянето” и “наказаването” им, то поне да станат известни. Защото е странно руските камери никога да не регистрират никоя проява, водеща до моментален арест, освен онези, които в Москва смятат за обидни. Марта Георгиев, Валентина Маринова и други членове на неправителствената организация, настояваща за ДЕМОНТИРАНЕ, биват арестувани и имената им биват съобщавани винаги за употреба от медиите. Никога нещо подобно не се случва на друг- например на футболните фенове на пловдивски клуб, подписали се под  “Законът е за робите” на МОЧА. Авторите на този и подобни други надписи нито веднъж не са били “залавяни” или изобличавани. Въпреки или по-скоро-благодарние на подарените от Русия видокамери с по-добра разделителна способност от предишните, даваща възможност да се разпознават лица.

Надписът срещу ционизма няма връзка с дейността на споменатата легално действаща организация. Разликата между нас и останалите е, че сме заставали многократно с лицата си при нашите акции. Сигурно има подробни албуми с наши снимки, съдейки колко нагло, физиономия по физиономия, ни снимат в упор разни цивилни лица, придружавани от униформени. Не бих се учудил ако лицата с фотоапарите, така услужливо придружавани от български полицаи, да имат издайнически акцент- никога не отговарят на опитите да ги заговорим. Една такава “дама” упорито регистрираше на митинга ни 5 септември тази година близки планове на участниците със съответния обектив и когато мой приятел я попита защо така го фиксира, тя се сепна и без да обели дума спря да снима каквото и да било ( така ли постъпва човек с чиста съвест?).

Това, което искам да кажа преди всичко е, че опитите да пришият на българските протестиращи срещу стърчащото съветско монументално нахалство някакъв антисемитизъм, само издава отчаянието им от нашата ( малобройна по време на протестите ни, но явно достатъчно значима като влияние) упоритост. 576128_433185996709273_100000536301679_1551109_665363332_n1SP_B2708-300x225Защо Москва не протестира, когато рисувахме българското знаме върху позорния надпис на МОЧА и също толкова открито залепихме 6 български знамена “от плат и кръв”? Вероятно са преценили, че за поругаването на българските знамена от онези, които ги изтриха и съответно изхвърлиха в околните кошчета за боклк, е по-добре тактически ( а не тактикчно) да си премълчат.

Ако Захарова и нейните информатори наистина се бяха загрижили за чистотата на подопечния им МОЧА по отношение на истинската нацистка символика, би трябвало да се възмутят от свастиката, която необозпокоявано е нарисувана и се вижда от месеци над южния орелеф. IMG_7545Снимката с телефона, която съм направил, е твърде бледа, но свастиката си е там- за желаещите да проверят.

Височината, на която свастиката е изрисувана, повдига отново същия въпрос: как това се е случило под зоркия поглед на охраняващите съветската девственост на монумента? Отговорът, който се налага сам, е, че Москва използва подобен род провокации на криещи се лица, за да ги приписва на упорито протестиращите с физиономиите си българи.

С други думи, имам пълното основание да предположа, че и случаят с надписа, срещу който изригва сега Външното ведомство на Русия, също е част от провокативните усилия по дискредитиране на самата идея да се демонтира и прибере за оглед от страна любопитните посетители МОЧА в съответния музей, където му е мястото. 

33 мнения за “Москва вече приписва антисемитизъм на българския патриотизъм”

 1. Продължавам.

  Село Бегово.

  1. Йордан Петров Попов.
  2. Къни Николов Мишански.
  3. Найден Танев Чуколиев.

  Село Борец

  1. Танчо Иванов Минков Колъксъски.
  2. Гено Гечев Генов.
  3. Христо Генов Бахчевански.
  4. Тодор Пенев Пашов.
  5. Петър Нанчев Петров.
  6. Никола Иванов Даналгов.
  7. Никола Генов Геновски.
  8. Петър Начев Иванов.
  9. Тодор Панев Кънев.
  10. Никола Генов Върканов.

  Утре продължавам.

 2. 2 години без проф. Пламен Цветков, искаше да учим история без митове и руско робство

  Историкът ни завеща да разглеждаме миналото си от българска, а не от русофилска гледна точка

  Днес се навършват две години от смъртта на проф. Пламен Цветков – убеден демократ, родолюбец и патриот, един от малцината съвременни български историци, които искаха родната история да бъде освободена от митовете и идеологемите на времето, да я учим и разглеждаме от българска, а не от русофилска гледна точка.

  Проф. Цветков беше сред малцината учени, които имаха смелостта да признаят, че у нас живеят две нации – едната се кланя на всичко руско и съветско, а другите се опитваме да бъдем българи.
  През научния си път Пламен Цветков е публикувал над 15 монографии, 80 научни студии и статии и повече от 350 публицистични материала. Специално трябва да се отбележи двутомната му работа по балканска история, публикувана в САЩ през 1993 г., двутомната история под наслов „Европа през ХХ век“, обнародвана през 2002-2003 г., както и трудът „Светът на мегамитовете“ (2008 г.). Автор е също така на поредица от книги за средните и малките държави в европейската политика в навечерието на Втората световна война и на монография с предизвикателното заглавие „Славяни ли са българите?“.
  Проф. Цветков беше и един от редовните автори на Faktor.bg, от самото създаване на електронното издание. Последното си интервю публикува във Faktor.bg за деня на Независимостта – 22 септември 2015 г.
  Да почетем паметта на големия историк, като си припомним един от последните му коментари, писан за
  Faktor.bg:

  Партизаните са обикновени терористи, били са не повече от 1500

  В България живеят две нации – едните се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско, а останалите се опитваме да бъдем българи

  Случилото се на 9-ти септември 1944 г. със сигурност не е никаква народна революция или комунистическо въстание, а е много съмнително и дали е преврат.

  Да си припомним накратко събитията: На 5-и септември без никакви морални, политически и други причини Сталин обявява война на България, след като правителството вече е взело решение да скъса с Германия. Реално той напада една държава, която вече е на страната на Обединените нации. Открай време държавата ни е била на пътя на експанзията на Русия към Цариград, Босфора и Дарданелите. Това е единствената причина, поради, която се предприема тази война. В нощта на 8-и срещу 9-и септември, група звенари, активисти на политическия кръг „Звено” нахълтват в министерството на войната и с любезното съдействие на тогавашния военен министър ген. Иван Маринов се самопровъзгласяват за правителство. Любопитното е, че министрите на това правителство на Константин Муравиев, което обявява война на Германия са арестувани чак на 16 септември, когато завършва операцията на Червената армия по окупирането на България.

  Подобен оперетен спектакъл се разиграва и в Норвегия през април 1940 г., когато там нахлува германската армия, и едно лице на име Видкун Куинслинг заедно със свои привърженици се самопровъзгласяват за правителство. Не съм открил норвежки или друг историк, който да определя тези събития като преврат. Става просто дума за завладяването на една страна от армията на една тоталитарна система, от един тоталитарен вожд. В случая с Норвегия това е Хитлер, а при България – Сталин. И всеки завоевател си има своите помагачи и посрещачи. Когато провъзгласяват това прословуто правителство на Отечествения фронт, някои от министрите му даже нe се знаели, че са получили такива важни постове. Такъв е случаят с хора на Никола Петков, а Петко Стайнов също не е бил наясно дали е министър на външните работи. Това е просто една оперетна история. Фактически става дума за
  завладяването на България от армията на един от най-зловещите диктатори на всички времена в историята на човечеството.

  Що се отнася до митовeте за тази дата, за съжаление все още има хора, които честват този оперетен спектакъл, който бележи началото на една трагедия. По заповед от Москва започва да се изтребва офицерският, политическият и духовният елит на страната. Но се намират хора, които приемат това за някакъв празник. До скоро си мислех, че България е държава, в която живеят две нации – едните, които се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско и останалите, които се опитваме да бъдем българи.

  Но след като една част от българите продължават да честват с тъпани, зурли, ядене и пиене тази позорна дата, както и избиването на 20 ранени германски войници в един санаториум до село Жабокрек от неколцина комунистически терористи, започнах да си мисля, че всъщност не сме две нации, а сме разделени на човеци и нечовеци в една държава. Не може да празнуваш едно събитие, което от всяка гледна точка си е престъпление срещу човечеството. За съжаление това е част от нашия несполучил мирен преход, с цената на който комунистите и кадрите на Държавна сигурност си запазиха влиятелни позиции в обществото до днес. В БСП няма нищо социалистическо, след като тя почита и се клани все още на Ленин и Сталин. Но трябва да напомня, че това е същата комунистическа партия, която е дисциплинирана секция на Комунистическия интернационал, а през 1990 г. се преименува на социалистическа, запазвайки същността си.

  Комунистическата пропаганда действа на принципа на Гьобелс, даже много по-ефикасно. Всяка лъжа да се повтаря толкова пъти, докато стане истина. Комунистическите терористи, нарекли се партизани, по мои скромни сметки, до нахлуването на Червената армия у нас не са били повече от 1500 човека. Защото така наречената с гръмкото име Народно-освободителна въстаническа армия всъщност е името на партийната милиция на БКП. Те се делят на бригади, отряди и чети. Една чета е била не повече от 3 – 4 човека, отрядът от 15 – 16, а бригадата от максимум 100 души.

  Събирайки всичките им бойни единици, които се знаят по места се получава цифрата 1500. Тя също е малко надута. Тези партизани идват със щиковете на съветската армия и благодарение на службите на Берия. Те са били една петта колона на СССР в България, но след 1944 г. започват да пренаписват историята в духа на Министерството на истината на Оруел. Основната им цел е да посочат, че идването им на власт е закономерно и заслужено.

  От тук идват и всичките фантазии, че са продължители на партията на Благоев. Но те реално не са преките предходници на БКП. Защото това, което прави московската агентура след болшевишкия преврат от 1917 г. е да превземе тази партия отвътре. Това е засвидетелствано и документирано. Димитър Благоев изведнъж казва:

  “Вие ми съсипахте партията”

  Той не е бил съгласен да се влиза в Коминтерна, но някак си го е преглътнал. Но категорично не е бил съгласен да се подчиняват на Москва и да вдигат този метеж от септември 1923 г.

  Това е моментът, когато групата на Благоев се превръща в секция на Коминтерна. От там нататък това вече не е партия в истинския смисъл, а дисциплинирано звено в строго централизирания Комунистически интернационал, който е създаден като световна пратия. А целта му е с терористични действия да подготви почвата за съветизацията на целия свят. Това е всъщност и сегашната БСП.

  След 9-ти септември 1944 г. всъщност в България се установява марионетен съветски режим, тоест нищо не се прави тук без да се реши и разпореди от Москва. През октомври 1944 г. БКП прави първия си пленум и изведнъж бият тревога – оказва се, че общо членската им маса е доста под 10 хил. човека. И се тръгва към масовизация на партията. Почват да се привличат кадри. Всеки терорист и разбойник, който се е докоснал до пушка се обявява за активен борец и противник на царския режим и т. н.

  Едновременно с това се преплита и роднинската връзка. Активисти на партията започват да пробутват свои близки като помагачи, съратници, ятаци и бойни другари, защото усещат, че чрез признаването им за активни борци ще получават привилегии, имунитет от новата власт. Така от небитието се появиха до 1990 г. близо 200 хил. активни борци, а наследниците им се оказаха днешните господари на България.

 3. маша захарова е пп и в това малцина се съмняват. Сложена е да бълва тъпни на мах. В една страна в която се препоръчва в училищата за профилактиката на бичът СПИН да не се употребява името на най-елементарното средство за защита-“презерватив” освен идиотии какво следва да чакаме.

  https://www.gazeta.ru/social/news/2017/11/03/n_10774214.shtml

  По темата. Силна статия и от Вени Марковски.

  http://e-vestnik.bg/27187/kakvi-istoricheski-fakti-ne-znae-mariya-zaharova/

  И ето откъде иде надеждата, че рано или късно справедливостта ще възтържествува.

  https://echo.msk.ru/blog/day_photo/2085212-echo/

 4. Омръзна ми чужди и мракобесни сили да мачкат Родината ми Затова ще употребя на практика Българската поговорка “С тяхните камъни по тяхната глава” Какъв надпис бих сложил на МОЧА “Какво дирите в България ние ви дадохме писменост език култура Ние ви основахме като държава Ние ви дадохме религия Ние ви направихме съвремени човеци Трябва да ни се поклоните доземи и да ни целувате ръцете Ето така трябва да им го натякваме денонощно за да разберат че ние сме страната на духа

 5. Аз не виждам нищо чудно, всичко е напълно последователно. След като Ленин им създаде азбуката, след като писмеността им дойде от Македония, сега пък Червената армия е спасила българските евреи. Това е официална реакция на официалните руски власти, но те просто са такива. Преди 3 години самият Путин каза, че ако нефта падне под 80 долара/барел, това ще бъде краят на световната икономика. После каза, че колкото повече рулби струва 1 долар, толкова повече рубли ще имат в хазната. Вие ще се сметее, но тези хора не се преструват, те наистина толкова могат в интелектуално отношение.

 6. Аз напълно подкрепям захаровна! Не трябва да се оцветява МОЧА! И, за да не го вапцват постоянно, и за да бъде в “изряден” вид ,както иска тя, ТРЯБВА да се постави в … “музея” на социалистическото “изкуство” , който им построи винету и главният му мултак веждито.
  А пък, за да е още по-сигурно “опазването” му, захаровна и нейният начальник – унилата лошадь лавров, ТРЯБВА да заповядат на своят “ведомствен” лакей – макаренков, който в момента са го дегизирали като посоль-губернаторь в задунайската губерния НРБ, да прибере МОЧА в двора на посолството им в София.Като даже могат да му издадат и дипломатически имунитет срещу всякакви посегателства срещу него, и го обявят и за ведомствена собственост и изключительна “ценность” на путлеристкото МИДь.
  Но ….но ,за да е НАЙ-сигурно, и за да не бъде обявен МОЧА за “персона нон грата” в НРБ, дори и като дипломатическа “ценност” в двора на посолството им, захаровна и начальниците ѝ в МИД , ТРЯБВА да си го транспортират и монтират в Кремль, където могат “необезпокоявано” да му се “любуват” , както и когато си искат, Ако искат могат и да си го боядисват ,ако НЕ искат – НЯМА!
  Има и една изключителна опция……… Путлер може да си го монтира на Лубянка , където да му присвои чекистко звание, за да му козируват всичките ченгета от КГБ, когато минават покрай него.
  П.П. А колкото до антисемитизма , то захаровна може да си припомни, като “квалифициран” иксперть в МИД, за поправката “Джаксън-Ваник”! Заради КОЙ беше приета, и която беше отменена 30 години след рухването на любимият им СССР.
  захаровна може и да припомни и значението и произхода на думата “погром”.
  А най-лесно е ,като “дипломать” да отиде на посещение до Израел, вместо на “сваДбени посещения” във “вражеските” САЩ, за да види колко рускоговорещи ще срещне, които са напуснали СССР и РФ.
  И освен това , може да прегледа ведомствените си архиви в МИД, колко оръжие и милиарди са подарени от СССР на “братските режими” за войните им срещу Израел през последните 60-70 години!
  А също така и ведомственият им пакт МОЛЛОТОВ-Рибентроп и анексите към него, с които започва Втората световна война. Царство България подписва под огромен НАТИСК Тристранният пакт, 1 година и половина след това. Като СССР подкрепя присъединяването на България към Тристранният пакт!
  За разлика от България, Сталин е главният инициатор на пакта с Хитлер. Без него нямаше да има Втората световна война и Холокоста срещу евреите.
  Сталин предизвиква Холокоста с подписването на пакта МОЛЛОТОВ-Рибентроп!

 7. Интересно, самите техни водещи историци като Марк Солонин, например, доказаха нагледно, че всъщност СССР зарязва в Западните си покрайнини МИЛИОНИ евреи, като не полага никакви усилия за тяхното евакуирани, при положение, че чудесно знае каква съдба ги очаква с настъплението на Вермахта. Което и става, затова избиването на евреите в Германия става тайно, а на Изток – публично. Книгата на Солонин е 22 юни, последните глави.

 8. Уважаеми г-н Инджев,
  Обикновено влизам тук, за да се насладя на Вашите текстове, но сега влязох за съвет (макар и индиректен). Чудя се дали да се радвам на реакцията на Външното ни министерство на глупостите на Захарова, или да се възмущавам на „дипломатичния“ ѝ тон. Вярно, от една страна бих предпочел в реакцията да има думи от сорта „недоумяваме, как говорителят на министерството, в което се предполага, че работят сравнително интелигентни хора, проявява такова историческо невежество“, но от друга страна – можеше изобщо да няма реакция (или Бойко да напише в Туитър, че Захарова е голям говорител…може би един от най-говорителите по всички земни кълбета).
  А по повод на това, което ми идва на ум да отговоря на Захарова, смятам да го спестя … не е джентълменско да се вади нож на умряло куче (камо ли да се гавриш с простотията на руския чиновник).
  Интересно, какво ще кажат Корнелия, Радев и сие? Сигурно, че не сме разбрали високия ѝ наратив.

 9. А тази недоучена руска нутреса Мария Захарова какво ще каже за потопеният от руска подводница в Черно море Български товарен кораб *Струма*натоварен с еврейски бежанци за *новите земи* в края на войната.Извиниха ли се на евреите,платиха ли кръвнина?
  Само за унищожаването на евреите да не говорят,защото се конкурират с Хитлер.Не са пожалени и еврейки съпруги на съратници на Сталин,като Жемчужина съпруга на Молотов.

 10. Комуняга срама няма! Все едно дали говори чист български или съвеЦки диалект. Колкото до невежеството и простотията – те са иманентни в интернационален план.

 11. Сталин и съветската репресивна мелница ликвидират огромно количество евреи.Кто се почне от Троцки-ЛЕЙБА Давид Бронщейн,Каменев,Томски ,Менжински,Риков,цялото ръководство на НКВД-Генри Ягода,генерали от армията,ръководители на икономически структури ,няма да ми стигне нощта да ви изброявам подробно жертвите на Главнокомандващия Съветската армия,окупаторка на България.А да не припомням,че има доста евреи,емигрирали от СССР-в т.ч. белогвардейци,които след 9 ти септември 1944 са арестувани от Червената армия в окупираната България,депортирани в лагери в СССР и там вече следите им се губят.

 12. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Богдан
  1. Георги Ганчев Пенчев.
  2. Деньо Чонов Вълков.
  3. Ганчо Пенчев Танчев.
  4. Максим Краев Делчев.

  Беловица
  1. Гено Хрисков Хрисковски.
  2. Минчо Иванов Минчев.

  Белащица
  1. Костадин Атанасов Божков.
  2. Йордан Г. Динков.

  Бойково
  1. Александър Атанасов Рангелов.
  2. Рангел Атанасов Рангелов.
  3. Иван Костадинов Славов.
  4. Спас Димитров Мавродиев.
  5. Стефан Петров Готов.
  6. Исуф Сулейманов Пехливанов.

  Баня
  1. Георги Маринов Танков.
  2. Велизар Багаров.

  Белозем католишко
  1. Кирил Николов Генов.
  2. Георги Николов Генов брат.
  3. Джоро Джатов.
  4. Сава Георгиев Савов.
  5. Сребрьо Георгиев.
  6. Свещеник Иван Русинов Михайлов.
  7. Иван Стоянов Карев.
  8. Стою Спасов Витанов.
  9. Петко Георгиев Дразцата.
  10. Михаил Нейков Карков.

  Брестовица
  1. Йордан Паунов Власев.
  2. Георги Николов Генов.
  3. Никола Спасов Джонджуров.
  4. Димитър Якимов Буков.
  5. Иван Илиев Дербатов.
  6. Павел Георгиев Джингаров.
  7. Йордан Тасев.
  8. Апостол Каридов.
  9. Костадин Илиев Петров.
  10. Александър Стоянов Джамбов.

  Войнягово
  1. Кольо Ангелов Трошев.
  2. Дамян Петров Топалов.
  3. Георги Маринов Тонков.
  4. Петър Петков Мехмедков.

  Васил Левски
  1. Иван Койчев Иванов.
  2. Петко Тодоров Иванов.
  3. Димо Неделчев Димов.
  4. Иван Ненов Каравасилев.
  5. Свещеник Стефан Петков Ковачев.
  6. Свещеник Иван Николов Василев.
  7. Иван Койчев Попов.
  8. Донко Василев Минков.
  9. Гърди Нечев Христов.
  10. Кольо Христов Нечев син.

  Неизвестно от къде, но там убити и погребани български военни
  1. Христо Ненков Каравасилев.
  2. Христо Райчев Иванов.
  3. Недко Лазаров Тонов.
  4. Нонко Ненков Стоянов.

  Ведраре
  1. Георги Чони.. енков – не се чете.

  Горнослав
  1. Георги Костов Иванов.

  Горна махала
  1. Димитър Стойков Златарев.
  2 Иван Атанасов Нечев.

  Горни Домлян
  1. Коста Георгиев Костов.

 13. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Голям Чардак
  1. Димитър Бакалски.
  2. Петър Ламбрев Бакалски.
  3. Димитър Алексов Алексиев.

  Дъбене
  Марин Искров Карафизов.
  Иван Попхристов Дамянов.
  Атанас Дамянов Бръмбаров.
  Нено Иванов Айшинов.
  Стефан Петков Ковачев.
  Петко Петков.
  Димо Неделчев Димов.
  Гърди Ненков Христов.
  Недко Лазаров Тонов.
  Христо Ненков Каравасивилев.
  Дончо Василев Дончев.
  Иван Койчев Попов.
  Петър Трифонов Апостолов.

  Дебър
  Петър Апостолов Терзиев.

  Дюлево
  Ботьо М. Ботев
  Стоян Д. Точев.
  Димитър Петков Серков
  Ганчо Илиев Лалов
  Христоско Стоянов Гургутов
  Димитър Иванов Василев
  Иван Пенчев Тосев от с. Дюлево, Пазарджишко – 21 години пловдивски полицай,командир на Горянска чета от 20 души в Средногорието от Пазарджишко до Сливенско в годините 1944 – 1951. Четата е наказвала – избивала партийните секретари и червените кметове в селата от посочения район. Четата е оградена и разбита от Пловдивския полк и цялата свободна милиция от Софийско, Пазарджишко и Пловдивско, водена от Антон Югов като министър на МВР през пролетта на 1951, но Тосев се спасява. Сам продължава да воюва с червените до лятото на 1951, когато е предаден и ограден в землянката си над с. Дюлево. За три дни избива 18 милиционери, след което се самоубива с последния патрон. Тялото му е закарано с джип до мегдана на селото за назидание и цяла нощ пияни комунисти и комсомолци са го ритали. Погребан е в гробището на с. Дюлево. Български герой.

  Ботьо Минчев Ботев.

  Дрангово.
  Таньо Гинов Божков.
  Райчо Велев Узунов.
  Тодор Цвятков Сарафов.
  Миньо Тодоров Сарафов.
  Вельо Тодоров Сарафов.
  Таньо Гинев Костанев.
  Не е известно къде са убити, но след убийството им са хвърлени в Коларовия кладенец:
  Паун Иванов Фишнев
  Иван Златарев Костанев
  Аврам Пенев Гънч /о или е не се чете/ вски.
  Радньо Георгиев Пундев.
  Стою Иванов Узунов.

  Елешница
  Симко Иванов Калеев.
  Йордан Райков Фърков.
  Благой Котев Робов.

 14. България не е имала нужда от освобождение и съответно Съветска армия за освободителка. Плюс това Българските войски започват да се сражават на страната на Обединените нации в така наречената Отечествена война. Избити са хиляди български войници в тая война!
  Паметникът е ненужен и срамен. В цяла България да се съберат паметниците на жертвите във ВСВ няма да бъдат така големи колкото Паметникът на Червената армия в центъра на София. Руснаците не са дали нито една жертва на територията на България. Единствените “жертви” на руски войници на територията на България са избитите за мародерство, изнасилвания и криминални престъпления срещу български граждани и българска собственост!
  Ясно е като бял ден, че Паметникът на Съветската армия е пропаганда, а не признание. България няма нужда да признава някакви изключителни заслуги на СССР и Съветската армия, точно обратното, СССР и Съветската армия, предвид големите нещастия и разрухи които доведе на българския народ и България в периода 1944-1989 , трябва да се разобличат и осъдят, а всеки паметник за се разруши!

 15. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Железново
  Димитър Пенков Янков.
  Кръстьо Христев Заяков.

  Гълъбово
  Руси Иванов Маринов.
  Гальо Иванов Соколов.

  Златосел
  Стою Кръстев Николов.
  Сребро Марков Паунов.
  Йовко Йорданов Живодеров.
  Стойко Колев Калинчев.

  Зелениково
  Свещеник Стефан Митков Тафров. Попадията е изнасилена и също убита.
  Гено Димитров Маневски.
  Койчо Стоевски Маневски.
  Георги Иванов Держеилиевски.
  Марин Спасов Попов.
  Димитър Банев Держеилиевски.
  Михаил Матев Матевски.
  Вълчо Тонев Попденев.

  Извор
  Тодор Стоянов Сабаков.
  Атанас Костадинов Тодоров.
  Георги Василев Даскалов.
  Тодор Запрянов Хубенов.
  Атанас К. Димитранов.
  Костадин Николов Гроздев.

  Иван Вазово
  Тодор Делев Попов.
  Деньо Десев Аргиров.
  Доньо Досев Видолов.

  Красново
  Сълю Стоянов Литов.
  Иван Николов Стоянов.
  Димитър Дойчев Шапкаров.
  Иван Николов Карадоров.
  Славко Ангелов Славков.
  Ангел Славков Ангеров.
  Луко Николов Луканов.
  Ангел Динчев Ангелов.
  Никола Сълов Генков.
  Нешо Ангелов Славов.
  Йовчо Стоянов Литов – брат.
  Трифон Арабаджийски.
  Свещеник Михаил Боев – обесен в черквата.
  Станьо Чумпов.
  Гено Ангелов.

  Куртово Конаре
  Петър Трифонов.
  Илия Радев Донев.

  Кричим
  Георги Спасов Павлов.
  Манол Петров Тълъбов.

  Катуница
  Ангел Иванов Димитров.

  Кръстевич
  Костадин Димитров Бартинов.
  Борис Стоянов Костов.
  Стефан Костадинов Узунов.
  Крум Илиев Дурев.
  Христо Тодоров Дочев.
  Ангел Стайков Тосев.
  Борис Стоянов Календеров.

  Копривщица – непълно
  Атанас Герасимов

  Карлово
  Минко Николов Чукорлиев.
  Иван Нешев.
  Ганчо Танчев Тодоров.
  Стефан в. Караиванов.
  Коста Василев.
  Димитър Стефанов Мърхолев.
  Христо Такев.
  Стефан Катев Хаджистанчев.
  Стефан Атанасов Увалиев.
  Васил Анков Джапунов.
  Иван Богданов Митов.
  Костадин Василев Стоянов.

  Коматево
  Костадин Атанасов Божков.

  Крумово
  Димитър Благоев Янчев.

 16. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Каравелово
  Васил Тодоров Кутлеков.
  Дойчо Митев Кривошие.
  Семко Николов Петков.
  Иван Василев Цветков.
  Лило Иванов Алишев.
  Никола Делев Иванов.
  Матьо Митев Керезов.
  Дечо Димитров Русков.
  Богдан Тодоров Бойрокчиев.
  Васил Лилов Божков.
  Петко Браков Петров.
  Иван Делев Кутлеков.
  Павун Семков Балтов.
  Марин Петков Сладкин.
  Стойко Браков Петков.

  Повечето са членове и ятаци на Горянския отряд, действащ в този край в периода 1946 – 1956. През 1951 нападат Трето районно на МВР в Пловдив, взимат цялото оръжие и муниции на милиционерите и оставят подигравателни бележки.

  Куклен
  Ангел Стойлов Тасков.
  Георги Петруиев Тошев.
  Спас Николов Писанов.
  Илия Димитров Тодоров.

  Калояново – католишко село
  Димитър Димитров Попов.
  Петко Кръстев Чалъков.
  Златко Петров Албашиев.
  Георги Иванов Славков.
  Георги Иванов Гешев.

  Климент
  Иван Цветков Дамянов.
  Кръстю Минчев Кръстев.
  Иван Стефанов Костов.

  Любен непълно
  Лазар Георгиев Стойчев.
  Рангел Георгиев Стойчев – брат.
  Георги Георгиев Стойчев – брат.

  Лилково
  Ангел Тодоров Пощилов – горски.

  Мраченик
  Христо Недев Кулински.
  Гърди Гърдев Иванов.
  Атанас Дечков Вапцаров, бояджия.
  Гърди Драганов Попов.

  Марково
  Димитър Атанасов Лазаров – горски.

  Мътеница
  Петко Петков Пейчинов.
  Димо Петров Пейчинов.

  Манолско Конаре
  Нейко Желязков Нейков, кмет.

  Мичкюр, дн. кв. Прослав на Пловдив
  Иван Костадинов Димитров.

  Момино
  Благой Милев Райков.
  Христос Иванов Мошански.

  Михилци
  Никола Петров Чолаков.

  Малево в Родопите
  Господин Загрянов Гълъбов – горски. Убит, защото до 9 9 1944 не пускал шумкари в селото да взимат храна.
  Стрелял ги в гората и им викал “ГлАдници, от де сте дОшли, там да са пръждосвате в гладната Русия!”

  Маноле непълно
  Атанас Начев Тодоров.
  Георги Рангелов Джамбазов.
  От с. Маноле е родом и свинарят Гергов. По свидетелства на жители на селото баща му е бил масов убиец в селото, докаран от Врачанските села. До края септ. 1944 е убил не по-малко от десет души в селото. Хората още ги е страх да говорят. Защото Георги Гергов, почетен консул на Русия, още заплашва в селото, че ще убие безнаказано всеки, който си отвори устата.

 17. Между другото, да кажа пак: когато червените боклуци лъжат на едро, вие им казвайте истината. Това много ги вбесява и ги изкарва от равновесие.

  Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Новаково – непълно.
  Никола Трендафилов Керкелов.
  В това село пак са убити кмета, попа, горския и директора на училището. Хвърлени са в едно плитко дере, от където селските кучета 20 години са разнасяли кости и колани на убитите. Не са разрешавали на близките да ги приберат и погребат. От това село е Игумен Амвросий на Зограф. Говорили сме – негови близък е бил там. Затова се е замонашил.

  Ново село
  Крум Стоянов Николов.

  Оризаре
  Тодор Александров Вундов.

  Отец Паисиево
  Добри Василев Добрев.
  Димитър Тодоров Митков.
  Краю Николов Вълков.

  Неделево
  Тодор Ваклинов Еленов.

  Опълченец – не лично събрани имена
  Пеньо Георгиев Стоянов.
  Мильо Генов.
  Марко Трифонов.
  Димитър Танев.
  Георги Тодоров.
  Димитър Димов.

  Пловдив – много непълно
  Ботьо Иванов Дойков.
  Тодор Харалампиев Мартинов.
  Костадин Динов Величков.
  Павел Василев Кожухаров.
  Любен Митков Бракалов.
  Полковник Бонев.
  Велико Петков Турчев.
  Димитър Панчев Увалиев.
  Кръстю Иванов Личев.
  Любен Златанов Иванов.
  Тодор Георгиев Лазаров.
  Стефан Кирилов Лазаров – Лазов.
  Ангел Василев Велев.
  Илия Божидаров Здравков.
  Мито Стаматов Аркомарев.
  Стоян Петков Маджев.
  Йордан Димитров Маджев.
  Петко Стоянов Ташуков.
  Георги Нонев Попов.
  Славчо Вълчев Костов.
  Рангел Иванов Биков.
  Атанас Георгиев Атанасов.
  Атанас Кънев Стоянов.
  Минчо Донев Авчаров.
  Неделчо Пантелеев Танев.

  Ще продължа по-късно днес.

  До тук събрано и документирано от Д-р Михаил Кръстев, Пловдив.

 18. Сигурен съм вече че манджата изкипя. Мълчанието на БКП БСП ДС доказва съгласието си с МАЛОУМНАТА МАРИЯ ЗАХАРОВА ,би трябвало ЛьОТЧИКА ТИКВАТА НИНОВА и СИЕ да реагират на изказването и. Единственно от КУМОВА срама министерката на външните работи с ПОЛОВИН УСТА отбелязя за казаното от това недоразомение ЗАХАРОВА. Съгласен съм с коментара на ВАНКАТА! ДОЛУ МОЧА -ДОЛУ АЛЙОШИ прославящи (РУСКИТЕ ГЕРОИ ОСВОБОДИТЕЛИ) изпукали у нас от МЕТИЛОВ АЛКОХОЛ всички тези МОНУМЕНТИ на СРАМА да бъдат сринати със земятя както го направиха някои бивши сиц страни!IIC…..oIL.

 19. Допълнение.
  Освен записаните спомени притежавам и няколко стотин покъртителни снимки и видеозаписа. Комунистическият режим тук наистина беше престъпен и подлежи на съд като в Нюрнберг – не по-малко.

  Напомням на г-н Главния прокурор като негов работодател, че престъпленията срещу човечеството нямат давност. Да не се прави на трите маймунки. От суджука и асфалта приемам, че е и той папа и си мълчи по тези обясними причини, но ще му припомня, че не Чайка му е Начальник и номерът с трите маймунки вече го даваме на Европейския съд. За нарушаване чрез “действие или
  бездействие” на правата на човека.

  Това да не ти е 1988 или когато си учил там комунистическо правосъдие а ла Вишински.

  Скапана фльорца, поръсена с малко магнолия.

 20. По едно съвсем случайно стечение на обстоятелствата преди години се запознах с един млад американски адвокат. Годините минаваха и той стана богат и известен. Участник е в днешното управление на Щатите, републиканец. Казва да съдя Цацаров за отказ от Правосъдие за неприлагане на Закона за престъпния комунистически режим. Казва от теб пари не искам – ще го направя pro bono и ща стане голямо шоу – за ваше добро. Чуди се как търпим комунистическите тук още.

 21. Маската на “благодетелката-освободителка” окончателно и завинаги падна.Такава
  позиция може да заеме само държава,на която и предстои истински крах и тотално
  сгромолясване в световната политика.Това излизане от “релсите” се нуждае не само от
  незабавен дипломатически отговор,а и от общонационален политически такъв,както и
  държавнически действия за защита честта на България.Предстои да видим истинската
  стойност на нашите политици – моментът е критичен и съдбовен.

 22. Този скандал трябва да се раздуха яко, дато стигне до повече бетонови глави.
  Г-н Инджев, има и друга тема(то една ли е… :)) – какво е изнесла от БГ тази червена армия. Попаднах на това: “Още когато Руската федерация стана член на Съвета на Европа през 1996 година, ПАСЕ поиска от Москва да реши въпроса с т.нар. трофейни архиви, съдържащи не само документи, но и ПРОИЗВЕДЕНИЯ на искуството, както и ДРУГИ(археология) предмети. “Всички те са взети като трофеи от Червената армия в края на Втората световна война и транспортирани в Москва”, казва Лъчезар Тошев.

 23. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Пловдив
  Благой Котев Робев
  Васил Спасов Христев.
  Георги Димитров Чавдаров.
  Костадин Иванов Пейчинов.
  Никола Георгиев Бобов.
  Иван Иванов Бояджиев.
  Ганчо Танчев Тодоров.
  Иван Кирилов Иванов.
  Петко Иванов Михайлов.
  Гено Ангелов Славков.
  Лука Харалампиев.
  Илия Атанасов Запрянов.
  Виктор Василев Касабов.
  Никола Минчев Николов.
  Атанас Колев Радев.
  Георги Добрев.
  Рангел Димитров Ботев.
  Милош Бакларов.
  Георги Александров.
  Георги Косков Колев.
  Тодор Харалампиев Мерджанов.
  Добри Василев Добрев.
  Костадин Николов Грезев.
  Сотир Личев Вучков.
  Иван Кадиев Кадийски.
  Костадин Иванов Пейчинов.
  Цанко Тодоров Джованов.
  Димитър Танев Иванов.
  Петър Георгиев Макулев.
  Костадин Илиев Петров.
  Рашко Филипов Тошков.
  Манчо Иванов Чолаков.
  Никола Костов Пашинов.
  Димитър Петков Каракашев.

  Това са избити хора без съд и присъда в Пловдив.

  После още.

 24. Към Чалъкова:
  Не за пръв път казвам. Т.нар. “трофеи” са всъщност плячка. Трофеи се печелят на бойното поле и във време на война. С термина “трофеи” се прикрива плячкосването на България по време на окупацията. Според документи от онова време, по непълни и силно занижени оценки, плячката е на стойност от 150 милиона долара, което е около 6 млрд към днешна дата (прилагал съм достъпни инфлатори).

 25. Мисля си че имаме една Джена Ейбрамс в един сайт Afera.bg

 26. До Отбелязвам : Нямам думи за направения ви списък на избитите Българи след 9.9. 1944 година а и след това – който побликувахте тук в блога. Тези УРОДИ тези МРЪСНИ КОМУНДЕЛИ издънка на СССР и до сега не се извиниха за избитите от тях невинни Българи. Всички те и до сега са в управлението на държавата или ако не те то техните НАСЛЕДНИЦИ или ПОСЛЕДОВАТЕЛИ! ПОЗОР.IIC…..oIL.

 27. Към Тодор Стелянов:

  В помощ на онези, които са пропуснали новината: Джена Ейбрамс е измислено от руската фабрика за фалшиви новини име, под което руски тролове са се упражнявали в промиване на америкаски мозъци- евентуално…

 28. По повод снимките и освобождението на евреите: Как една руска … си представя Света …

 29. към ОТБЕЛЯЗВАМ:

  С този щатски добронамерен адвокат можете да свършите много добра работа на ползу роду. Освен самото дело, ще събудите и доста хора. Дано се заемете. Успех! Мисленно съм с Вас и Ви подкрепям!

 30. До Отбелязвам:публикацията Ви е много необходима и безценна.С всеки изминат ден все по малко стават хората помнещи или знаещи за хилядите убийства извършени от комунистите без съд,без присъда без вина дори,просто за да му вземат имота или имуществото му.Никаква давност !

 31. Много бих искал да се свържа с човека постнал имената на жертвите в Пловдив, защотом в списъка присътва името и на мои роднина, за контакт skype joro-noja

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.