Малък екран, голям идиот

(Пре)публикувам  коментара без коментар ( както и моя милост има честта да бъде препубликуван в уважавания сайт) – защото не се нуждае от такъв, според мен. http://www.ploshtadslaveikov.com/golemite-idioti-i-malkiya-ekran/

Големите идиоти и малкият екран

Маргинали, криминали, расисти и полуфашисти вдигат рейтинга на телевизиите

Дори в сезона на любовта БИГ Брадър ни залива със скандали и омраза.


Днес по една национална телевизия възрастен човек с очевидни проблеми бе поканен да коментира нещо, без значение какво. Беше поканен не защото е някакъв специалист по темата, а защото е известен с пълното отсъствие на задръжки и с мръсната си уста: наричал е траките „мутри“, археолозите „овчарчета“, туристките „курви“, българите „шибан народ!“, а македонците – „@!$*&!“.

И той не излъга очакванията, с които бе поканен: бисерът на деня днес беше „пикла без ц*ци“. Напомняме, че преди броени дни същият човек бе награден за принос към „културата и българщината“ – две понятия, които в неговата интерпретация са напълно противоположни. Шефовете на тази телевизия обаче сигурно ликуват, тяхното предаване отново се коментира по всички сайтове и вестници.

Съвсем наскоро същата или друга национална телевизия (наистина няма значение коя, те май всичките вече действат по този начин) покани друг скандален гост по същите причини. Неговият номер беше да заплашва журналисти. Всъщност, те бяха двама. И двамата рязко вдигнаха рейтинга на телевизията.

Пак в национално студио трети политик „изригна мощно срещу един баджак“, както обявиха възторжено жълтите медии, а питекантроп, обвинен в побои над приятелката си и заплахи към блогърка, получи ефирно време да сее нови лъжи, заплахи и обиди. И пореден пример – тоталитарна внучка или правнучка (не е ясно, защото майка й е едновременно внучка и дъщеря на дядо си) е поканена, за да поучава от екрана колко хубаво се живеело при дядо ѝ (когато тя още не е била родена!).

Да говорим ли за останалото съдържание – псевдо риалити сериали, безкрайни музикални, готварски, фермерски… конкурси с основно непрофесионално участие, БИГ Брадър, народни лечители, уринотерапия и игри на късмета, в които които всяка вечер се разиграват милиони. Става все по-трудно да видиш по телевизията нормален човек, който си върши работата и не занимава зрителите с маниите си.

Ясно е, че няколко телевизии се надпреварват коя да покани по-скандален гост, да го накара да каже по-скандално нещо от конкурента в другата и да излезе с едни „ц*ци“ напред,  което никак не е лесно. Разбираемо е – фрийк шоуто е жанр, който винаги е имал много почитатели сред простолюдието. Пък на кого му пука, че маргинални и криминални типове, всеизвестни лъжци, ксенофоби, расисти и полуфашисти се превръщат в национални герои?

 

7 мнения за “Малък екран, голям идиот”

 1. Коментарът на г-н Емил П. Георгиев е перфектен. Но само за протокола да уточним, че визираната внучка-щерка е родена на 7.11.1965г. Т.е., точно 24год.добре си е поживяла при дядото-баща.
  Колкото до “пиклата без цици”, тя е овластена простакеса-курветина сложена да ръси единствено опорните точки на кремльовската пропаганда. Може ли нормален човек сам да си направи снимки кат долните.
  https://offnews.bg/lajfstajl/10-miga-ot-zhivota-na-maria-zaharova-snimki-668889.html#

 2. Колко много думи за да се каже, че оскотяването на българския народ е направляван процес.

 3. Не е по тематa но би ми било интересно как би коментирал авторът на долният бисер, халифът за час- ива христав:
  “Путин е направил тиха революция, като сменил депутатския корпус “с едни дечурлига с дипломи и опит”. “Сталинските дечурлига са били същите. Съветските генерали и маршали са млади хора до 45 г.”
  обстоятелството, че в легналите му на сърцето ссср 1.0 и 2.0 тоалетната хартия се появява 10 год. след “полетът” в космоса на Юрий Гагарин.

 4. Много точен коментар, който дава отговор на едно друго словесно извержение, на един “доцент”, който каза че българите били 80% дебили.
  Но разбира се с такива медии – такъв резултат!
  Аз лично, вече почти не гледам български телевизии.

 5. Не си прав, ЖОРЖ!
  И въпросното “обстоятелство е било от любов към Партията. Друго си е мужикът да погали интимните си части с “Правда”. Хеле пък ако е с лика на ленин!Все едно, че го е целунал виликият вожд!
  🙂

 6. Има още бая мегдан да следваме братският съвеЦки, опс, раззийски светъл пример. Там държавните канали, то други там (май) няма отдавна си живеят в паралелният свят на “руский мир”.

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5A01B2088E43A

 7. С много голяма мъка в сърцето ще кажа,че тъй нареченият “професор”Иво Христов, е прав за дебилите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.