Рускинята Бубнова дудне по БНТ за “красотата” на 7 ноември

От сутрешното предаване на БНТ на днешния 7 ноември обогатих познанията си за това каква е тази дата. От дистанцията на времето след провала на “делото на октомври”, разпада на неговото творение СССР и колониалната му империя, повлякъл рухването на Световната комунистичска система, най – често употребяваното щадящо определение за болшевишкия преврат, което цели да внуши балансираност в оценката, е думата “противоречива”.

Самият Путин беше направо краен в това отношение, когато втрещи закърнелите комунисти, неприемащи неговия курс на шовинистично-антиинтернационален съвременен руски див капитализъм, заявявайки в едно телевизионно предаване, че 7 ноември е най-черната дата в руските история, защото тогава е унищожена стара Русия.

Ако не сте гледали предаването на БНТ едва ли бихте се досетили какво може да се добави като определение за 7 ноември ( 1917 г.) към епитетите черна, светла, велика, кървава и прочее дата. Оказва се, че тя била…красива.

Каза го и го повтори след уточняващ въпрос на водещите за пояснение Яра Бубнова. UnknownБеше поканена не като рускиня, каквато е, а като натурализиран български изкуствовед ( в каквото качество съм спорил доста разгорещено с нея в рамките на дискусия за съдбата на Монумента на окупационната червена армия МОЧА в София, защитаван като светиня от Бубнова от “изкуствоведчески” позици).

Ако някой може да се ориентира в естетическо-моралните основания, изтъкнати от Бубнова при избора на това прилагателно към датата 7 ноември, нека се опита. Аз си признавам, че не можах да вникна в дълбините на мъглата на аргументацията й за нещото, което се било състояло и е ефакт, поради което било красиво.

Честата гостенка на културния сегмент от сутрешната програма на БНТ би трябвало да бъде представена все пак във важното в случая качество на московчанка, когато оценява най-важното събитие на 20 век пред неинформираните за руския й произход аудитория. Но в края на предаването тя сама се “издаде”. Измори се да се прави на българка и руският й акцент изби силно. Както се казва, ако няма да е български русофил, то ще да е направо руснак, който да ни обяснва “красотата” на дивия комунизъм, прихванал се на една шеста от територията на света и разпространен след това в половината свят като най-заразната тоталитарна чума, съществувала някога.

Когато Достоевски, жертва на руското мракобесие в навечерието на  въпросната дата, е казал, че красотата ще спаси света ( което папагалски повтарят водещите на модни ревюта и конкурси за красота), едва ли е имал предвид “красотата” на раждането на една от най – кървавите граждански войни, довела до създаването на империята на злото и съветското заробване на България, в която и днес русофили и руснаци вилнеят над бащино ни огнище безнаказано- в случая чрез подигравка, на която изнасилените зрители не могат да възразят.

19 мнения за “Рускинята Бубнова дудне по БНТ за “красотата” на 7 ноември”

 1. Една моя позната,която не се интересува от политика,след като случайно е видяла рошавата физиономия по телевизията /оказа се Бубнова/ каза: “Тази е отвратителна. Прилича на маскиран артист от шоуто на Слави”.
  Това е една независима гледна точка.

 2. Защото няма български експерти, та канят въпросната госпожа да ни обяснява това-онова.
  И тая телевизия се води “българска”, че я издържаме и от данъците си.
  Има нещо сбъркано в България.
  Според мен годините през които България е била руска колония са измили мозъците на милиони българи и са ги превърнали в безгръбначна, безкритична и безропотна измет.
  Смятам, че през 500-те години отоманско владичество българинът е бил по-българин от днешните дни.
  Жалка история.
  Ако водещият беше истински българин щеше да изгони тая рошла начаса.

 3. Че кървавата октомврийска революция, това проклятие, споходило човечеството през 20-ти век, била “красива” може да го артикулира само дъщеря на член на ЦК на КПСС! Феномен, достоен за психиатрично изследване и лечение.

  Но проблемът не е само в щенията на зам.директорката на Националната галерия за чуждестранно изкуство да стане Директор (за да краде фодове и изкуство безпрепятствено, без посредници и неудобни свидетели), а във факта, че същата психокоза преподава „Нови технологии и изкуство“ в Нов български университет и е преподавател в магистърска програма „Изкуства и съвременност“ на катедра Културология при Софийския университет „Св. Климент Охридски“!
  Водила била и кураторски уъркшопове в Ню Йорк, Люксембург, Берлин, Санкт Петербург, и др. Та на какво ще учи българските и европейските студенти тази привилигерована от произхода си “естетка”, която намира кървавата ревлюция за красива ?!

 4. БНТ и не само те продължават да дънят дъното. Как може боклуци кат горната да им се позволя да изхождат мозъци, па били те в случая “оригинални”. Уважавайте данъкоплатците си поне.

 5. Телевизия не гледам, но мога да си представя абсурдността на казаното от тази руска другарка. Какъв ли краен примитив (даже нечовек) трябва да си за да защитаваш болшевишката революция с всички последвали я “прелести” като: канибализъм, концентрационни лагери, терор, масови убийства, цензура, материална и духовна мизерия, липса на елементарни свободи, колективизация и т.н.? Явно в русия комунизмът е довел до непоправима духовна и ДНК дегенерация. По-важното обаче е, че русия върви към своя трети разпад в рамките на последните стотина години. Припомням, че именно през 1917 руската империя колабира и се разпадна, а в началото на 90-те години се разпадна СССР. Сега е наред руската федерация. И това вече е видимо и осезаемо. Да му мислят тукашните комунисти-русофили и подопечните им мафиоти, щото когато в Кремъл свършат парите – путин ще трябва да си ходи и да закрива федерацията. Тогава и тукашната русоподложна сбирщина ще трябва да си ходи. Усещате ли каква истерия е обхванала напоследък кремъл и тукашните подлоги? А САЩ все едва са опънали примката на санкциите. Гледайте какво става като им конфискуват близо два трилиона долара след има-няма четири месеца. Между другото, Великобритания също прие подобен закон и на нейна територия също ще се конфискуват руски пари.

 6. бубнова си е савецка пропагандаторка, дегизирана по чекистки, като “изкуствовед”!
  Но, г-н Инджев , няма нужда да спорите с лумпенизираните “натуралните” савецки поданици. Вчера по ИСТОРИЯ.BG , пак в БНТ, имаше ДВАМА истински НАТУРАЛНИ рублофилски савецкофили , 30 години след 1989г.!!! И двамата са от доживотните КАЗИОННИ и тесно партийни учЕни-истЕрици , от “работническо-селски произход, които наводниха БАН и СУ-Кл.Охридски през последните 70 години , след 1944г.!
  Единият е стар кокалест лумпен-комунист от БАН ,който е участвал в почти всички предавания на БНТ , които разглеждат темите свързани с БКП,СССР и Коминтерна. Той е вече генетично мутирал екземпляр и подлежи само на ЕСТЕСТВЕНИЯ отбор и селекция, които да отсъдят дали въобще е възможна някаква нормална човешка “еволюция” в него, или е дотолкова “РЕволюционно” увреден,че подлежи само на “естествена” утилизация?
  За него всичко вече е повече от ясно, но……но другият болшевишки представител в ПРЕДАВАНЕТО беше от т.нар. “млада генерация” , който е намерил уютен пристан в СУ-Климент, и се представя за за “доцент” и учЕн-хистЕрик от СУ-Кл.Охридски, и едновременно с това е джурналист, като ваш “колега” , г-н Инджев!!!!!
  И тези двамата не само оправдаха ВОсР, но и поддържаха тезата ,че “целта” ВИНАГИ опрадавала “средствата”, за достигането ѝ!!! Без значение ,че за достигането ѝ са унищожени ДЕСЕТКИ милиони “класови врагове” , а след Втората световна война още ДЕСЕТКИ милиони чужди граждани, попаднали под окупацията на Сталин в Източна Европа и Азия,Африка и Америките!
  И след като техните опоненти в предаването им казаха ,че сега и ИДИЛ също не подбира никакви средства, както болшевиките, за да достигне “целта” си за ИНТЕРнационален халифат, двамата казионни учЕни оправдаха и ИДИЛ ,като ИНТЕРнационалисти-“реолюционери”, наравно с болшевиките , отпреди 100 години!!!
  Други наукоподиибни твърдения от тези двамата бяха ,че Ленин е бил революционер-интернационалист, а Сталин бил ……Сталин според тях бил “ДЪРЖАВНИК”, както сега Путлер бил също такъв “държавник” , защото бил възстановил “гордостта” на Русия ,както е било по времето на “държавника” Сталин, след Втората световна война!!!
  Без да осъзнават ,че по времето на Сталин СССР е ИМПЕРИЯ, и защитавайки него и неговият последовател – Путлер , те защитават единствено ИМПЕРИАЛИЗМА, ИНТЕРимпериализма, СВЕТОВНИЯТ империализъм,……….а НЕ интернационализма и антиимериализма , заради който уж е започнала ВОсР , която защитаваха двамата!
  Освен това в предаването имаше и откъси от разпитите на Ц.Драгойчева през 1925г., в които тя признава САМ ,че служи на ЧУЖДИ , ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ цели, и получава ОГРОМНО финансиране за ТЕРОРИСТИЧЕСКАТА си дейност в царство България, и за Септемврийското “въстание”!!!
  П.П. И при положение , че данъците отиват за заплатите и синекурните постове в СУ-Кл.Охридски и БАН ,на такива рублофилски и казионни ,партийни учЕни, то не тряба да се учудваме ,че образУванието в НРБ пропада във всякакви класации, макар ,че бюджета за него е вторият по-големина. Парите просто се прахосват за такива паразитиращи учЕни, с доживотни “длъжности”, за които нямат значение историческите знания и истина, а само служенето на БКП,ДС, КГБ, НРБ и СССР!!!
  Ето и линка към предаването:
  https://bnt1.bnt.bg/bg/a/100-g-velika-oktomvriyska-sotsialisticheska-revolyutsiya-i-blgariya-06112017

 7. Дали киликандзърката-“естет” от снимката знае, че чак в чест на 10-тата годишнина о Октомврийският преврат са се сетили да мушнат едно С след О-то на абревиатурата ВОР-крадец на раззийски. А кой е финансирал “най-голямата катастрофа в историята на Русия” цитирам Путя известно ли е на същата дамичка. Питам аз и отговор не чакам.

  http://rusjev.net/2017/11/07/glavnyim-sponsorom-oktyabrskoy-revolyutsii-1917-goda-byila-germaniya-istoriki/

 8. Само Бубнова да дуднеше…
  Погледнете, какви ги е надуднал “професор” ыво христав.

  “Депутат от БСП: 80% от населението е дебилно”
  “Какво каза Мария Захарова – не трябва да се забравя, че ако не беше Съветската армия, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че нямаше да стане така? Или ще кажем ние йок, не, на Гьоринг и Хитлер – ние ще си ги пазим нашите евреи, вие си гледайте работата. Това каза депутатът от БСП проф. Иво Христов във видео, публикувано на страницата му във Фейсбук.”
  http://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/deputat-ot-bsp-80-ot-naselenieto-e-debilno
  Първото нещо, което ми дойде на ум и което направих, е да отправя един въпрос на страницата на президенството – Докога Президентът Радев смята да държи този измислен професор, русофил-национален предател, за свой съветник?

 9. Към Интеророшевизъм

  Споделям казаното от вас по принцип,но бих си позволил да ви поправя в един от детайлите.
  За г-н Поппетров /предполагам се отнася/ говорите: “Стар кокалест лумпен-комунист от БАН.Генетично мутирал екземпляр от работническо-селски произход”.
  Ако знаехте кой е неговия баща,може би щяхте да спестите епитетите си към него.
  Баща му проф.Пейчо Поппетров е един от основателите наТехническия университет в София през 1941 година. Във ужасното време през 50-те години,когато някои днешни демократи се бяха предали и продали проф.д-р инж.Поппетров в зала 120 на ИСИ пред 200 студенти имаше смелостта и доблестта да говори срещу комунистическата власт и за поруганата от нея история на България.Неговите лекции бяха събития и за това агентите на ДС му взеха мярата;
  Искам да кажа,че трабва да сме внимателни като защитници на истината и да приемем болезнената реалност с разбирането,че не винаги децата имат силата на своите бащи.

 10. CHOSS, този е друг идиот със същото име и фамилия. Но като оня от вица за топлофикацията и енергото. “И на вас да ви ЕПМ”.

 11. Този не е онзи.Те са като сиамски близнаци,но този е и луд.За връзване в руска психиатрия.
  Към CHOSS

 12. Отпадане поради естествените фактори,т.е. старост и смърт?Да ама не,сина ми не иска да чака тези продали се на Москва комуняги да измрати казва:продължавайте си тук с комунизма и СССР,аз отивам в западна Европа,ще си работя там за достойно заплащане,а вие продължавайте …И го направи.

 13. Разбирам, че има дегенерати извратени до невменяемост. Но защо ги показват по телевизиите? И защо за “баланс” не докарат някой нацист от Германия за да достигне и той естетически оргазъм при мисълта за Фюрера от малкия екран?

 14. Наистина съм се объркал. Онзи е прехваленият пред Макрон от Бойку “всички са парлевуфрансе”.

 15. Така е, има си красота в 7 ноември. И от Белия Дом го отчитат!:)))

  The White House
  Office of the Press Secretary
  For Immediate ReleaseNovember 07, 2017
  National Day for the Victims of Communism

  Today, the National Day for the Victims of Communism, marks 100 years since the Bolshevik Revolution took place in Russia. The Bolshevik Revolution gave rise to the Soviet Union and its dark decades of oppressive communism, a political philosophy incompatible with liberty, prosperity, and the dignity of human life.

  Over the past century, communist totalitarian regimes around the world have killed more than 100 million people and subjected countless more to exploitation, violence, and untold devastation. These movements, under the false pretense of liberation, systematically robbed innocent people of their God-given rights of free worship, freedom of association, and countless other rights we hold sacrosanct. Citizens yearning for freedom were subjugated by the state through the use of coercion, violence, and fear.

  Today, we remember those who have died and all who continue to suffer under communism. In their memory and in honor of the indomitable spirit of those who have fought courageously to spread freedom and opportunity around the world, our Nation reaffirms its steadfast resolve to shine the light of liberty for all who yearn for a brighter, freer future.

 16. Какво се получава, ако свалите очилата на Елтън Джон, /да ме прощава/, и ги сложите на бубонна чума? – Получава се изкуствовед Бубнова. С тази разлика, че Елтън Джон е по-артистичен, а бубонната чума е с по-добър вкус. 🙂

  offtopic -Вчера последвах един линк от коментиращите тук, и установих, че историческият факултет на СУ се е сдобил с магистърска, докторска и доцентска програма “Евразия”, /с всичките й екстри/, и с ръководител един “молодой человек, но уже доцент” с име Сивилов -и, както разбирам, вече канен в “История.БГ” по БНТ, да ни помага да проумеем миналото си, и неминуемо, да свържем бъдещето си с Евразия.

  Нима толкова лесно отстъпваме държавнотворческите си функции на неприкрити Путински шпиони и апологети?! Не само това, ами и им плащаме чрез бюджета за образование?!

 17. @Sir Sven

  Tozi Сивилов naskoro go gledah njakyde – maj pri Milen Cvetkov.
  Rjadko typo par4e.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.