Дебилокожие

Много добре си давах сметка каква опорна точка подхвърля на московската пета колона у нас фамозната Мария Захарова от името на руското външно министерство. Именно в този смисъл формулирах и първата си реакция още на 3 ноември с предупреждение, че Москва инструктира петата си колона да приписва антисемитизъм на противниците на руската политика. https://ivo.bg/2017/11/03/москва-вече-приписва-антисемитизъм-н/

Това ТРЯБВАШЕ да бъде коментирано на първо място от политиците и медиите с изобличителен акцент върху първопричината за московската истерия. Тя е посегателството върху нейното влияние, маркирано от съветската символика в България. Сигналът от Москва внушава(ше) на защитниците на тази символика да обявяват за антисемити несъгласните с нея българи. Но темата се измести от дебилната изява на един (за)червен злобар, набеден за професор, който реши да си покаже човекомразието преди да са пристигнали московските инструкции. Постъпи като ексхибиционист, разтваряйки си шлифера не само в Раднево, но и за по-голям кеф – направо чрез видео в интернет, разпространено от самия него.

Вождовете на петата колона не предприемат нищо без инструктаж. Само неколцина бързаци, като Божидар Димитров, нямаха търпение да изрекат обичайните за тях глупости  ( че това било солова акция на Захарова, която сигурно вече била наказана от строгите , но справедливи началници в Русия) без да дочакат инструктажа. И друг път съм забелязвал, че тези вождове загряват бавно. Явно ги подковават чрез куриери, а не по електорен път, от страх американските шпиони да не им научат опорните точки. Обаче като (ги) загреят в руското посолство веднъж, прегряването и преиграването ви е гарантирано.

Днес, макар и с близо седмица закъснение, сме свидетели на изригналото като съветска контрафанзива след струпване на превъзхождаща огнева мощ на фронта нахалство на другарите на професора им. Те уж се разграничават от обидите на родения в СССР Иво Христов, но в същото време не само го подкрепят, но и дори го обявиха за …модерен будител. Нещо като “модерния ляв” Стоичков и “модерната лява” БСП.

Че Иво Христов разсъни доста български глави с обидните си обобщения за “оскотелия” народ от “80 на сто дебили”, това е вярно. Но е важно да се забележи, че и спящата стогодишна красавица се събуди след инструктажа и най-после размаха главната кремълска опорна тояга, подсказана от Захарова: атакувайте врага по добре изпитаната схема всеки несъгласен с нас да бъде обявяван за фашист.

Депутатът от БСП Александър Симов  повтори и потрети днес тази опорна точка с пот на чело и с пяна на уста ( не е метафора, ако изгледате видеото от изявата му по Нова телевизия, ще се уверите сами в това към края на предаването). Въртеше се около нея като дервиш в транс, клатеше се като ортодоксален равин пред стената на плача – въртеше и сучеше и се връщаше все по – фалцетно към тази наистина изпитана формула за омаскаряване на всеки противник на прекрасния комунизъм и неговата най-възвишена съветска форма на ( 60 годишно) същестуване. Даже “разкри” , че антисемитизмът бил “мръсната тайна” на десните ( които този път “пропусна” да нарече “психодесни”- от него да мине – може би защото вече визира не само най-десните от десните, но всички деснеещи, някъде към 80 процента, вероятно).

Ето така контрапрогандаторите, които днес бяха мобилизирани в сутрешните блокове на телевизиите да стрелят в една (опорна) мишена, подмениха темата за руската подмяна на българската история чрез истерия, която вменява вкупом на прозападните българи антисемитизъм. Нормалните хора не са дебили и разпознават фалша на тази истерия, докато 80 на сто от гласуващите за Иво Христов и Александър Симов направо нямат нужда да бъдат убеждавани за фашистката същност на всеки българин, който не е от тяхната страна на съветския им бряг. Тогава защо се напъват да го форсират с риск да се удавят в плитководието на собственото им невежество?

За да продължа с военните метафори, любими точно на съветизираните мозъци у нас, заповедта по гарнизона, която са получили с набеждаването на днешните прозападни българи за антисемити, цели да стегне редиците на натегачите пред Кремъл. Които обаче са не по-малко разоръжени откъм фактологията, отколкото ни демонстрира Захарова.

Мислех да пренебрегна сравнението с Виена, което само по себе си е дебилно заради хилядите загинали в боевете конкретно за Виена червеноармейци ( срещу нито един загинал в цяла България съветски войник), но за финал  си струва да отговоря все пак задочно на Иво Христов във връзка със ”запитването” му защо никой не се бил осмелявал да посяга на съветския паметник в центъра на австрийската столица.

За илюстрация на свещената простота на др. професор Иво Христов, предлагам снимка и видео от януари 2017 г. , от което се вижда червената боя, лисната ( не за първи път) върху тамошния съветски монумент. imagesРазликата между случаите от подобно естество в София ( при цялата несъвместимост на двата монумента заради споменатата антагонистичност по отношение на жертвите там и липсата на такива тук) е в това, че властите във Виена отказаха да търкат боята и се е наложило това да сторят някои руски граждани.   https://www.rt.com/news/373882-soviet-monument-vienna-desecrated/

И понеже фалшивата новина за това как австрийците тачели съветските паметници е сред любимите мантри на невежите говорители по темата у нас, трябва да добавя, че самият национален празник на Австрия е посветен на практика на деня, в който съветските войски напускат страната, след което тази отломка от някогашното автрийско имперско величие не само бързо се възстановява, но и постига просперитет, какъвто руснаците не са и сънували в най-сладките си самогонни сънища върху печките. А пък италианските им съседи, бивши жертви на австрийския колониализъм, имат стих в националния си химн, в който държат да се помни за казаците – кръвопийци ( давани назаем на Австрия от Русия, за да бъдат усмирявани с техните щикове италианските революционери).

Проблемът на България, щом ще правим такива аналогии , е в това, че у нас русофилската вътрешна окупация формата си мени, но нрава – не. Ето защо живеем в най-бедната държава в ЕС, приета по милостта на богатите си съюзници в техния клуб с надеждата, че ще се отървем от старата си зависимост. Ще стане, ама друг път – във всеки случай, не и преди да си демонтираме унизителните знаци за съветската имперска доминанта в нашия живот- жалоните на поробителите, както ги нарече един от създателите на тези жалони проф.  Любомир Далчев ( на снимката, правена през 1945 г.) в своето писмо до в. “Труд” от САЩ през 1993 г.L_Dalchev 1945_550

28 мнения за “Дебилокожие”

 1. България я мърсят и овоняват рублодавци, рубладжии, рублояди, рублоиди, рублосерци, рублопосерковци, рублодрисльовци…

 2. Паметник е дума която произлиза от “памет”. Следователно “паметник” е човешко творение което да напомня на хората дълго след някакво събитие, какво се е случило някога. Паметникът на Съветската армия, изграден преди десетки години, е имал задачата да напомня на следващите поколения за една манипулация на Великите сили с която да представи окупацията на България от Червената армия като освобождение. България е била съюзник на Германия, не е била окупирана и не е имала нужда от освобождение, което означава, че всяка друга войска, различна от съюзниците ни, прави тая войска окупатор. Следователно тоя паметник е паметник на Съветската армия окупатор. Политическите сили в България, които подпомагат за тая окупация трябва да ги наречем предатели, независимо какви са били техните подбуди. Държавата която окупира с армията си България вече я няма. СССР се срути и умря от собствените си язви. И ако една част от обществото все още защищава окупаторите и предателските действия на една политическа сила преди години и използува Паметникът на Съветската армия за пропаганда, то тоя паметник трябва да се събори, защото възпроизвежда напрежение в обществото. Но ако тоя паметник се използува в наше време, за да се разказва на младите, за окупацията и последвалият след окупацията терор срещу българският народ ,то тоя паметник може да стои.
  Казано с други думи. Ако софийската община промени надписите на паметника с нещо като : “Това е купчина от камъни, бетон и метал, която олицетворява окупацията на България от армия на вече несъществуваща държава. Вероломен акт, който бъдещите поколения трябва непременно да помнят и да не го повтарят!”, то тоя паметник може да стои.

 3. Да добавя само, че паметникът във Виена в сравнение с годзилището МОЧА е направо джудже. За да го видиш трябва специално да отидеш на място. Докато при нас и това не е случайно тотемът на мракобесието стърчи грандиозно-позорно и е видим откъде ли не.
  Сега, три линка по три различни повода.
  Първият е за прогнозна статия посветена на прословутото изхождане на ввп за биоматериала който янките събирали из матушката. Намирисва яко, не ще да е случайни, че точно пред официални “правозащитници”, а не пред съветът по сигурноста инфото бе споделено. Недоизказано и с много подтекст. Замисля се някаква зловеща н-та от така любимите на Путя многоходовки.

  http://repost24.in.ua/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D1%80%D0%BE/

  Втората връзка посвещавам на Големият Стамбо. Той имаше пиетет към архива на НКВД. Смаиващи подробности за “нормална” зверщина на “кадрите решават всичко”. Редови лейтенант е “успял” да участва в разтрела над 2000 “контри” и за това обсто

 4. Ама точна формулировка ДЕБИЛОКОЖИЕ! И до сега не беше предприето някакво ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ срещу онази КРЕМЪЛСКА ПАЧАВРА от страна на ПРАВИТЕЛСТВОТО ни – а да не говорим след това за онзи ТОВАРИШ ьйво хрьйстов който се изрази за народа ни че 80% са дебили и не могат да се подпишат. Този FEGET ьйво ДЕБИЛА не трябва да остава като НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ в която и партия да членува, та той МРАЗИ България и Българския народ. Проповяда обич към държава която от 1944 година ни е ТЪПКАЛА и ОБИРАЛА с помоща на БКП и сегашното БСП и ГЕРБ. Защитава КРЕМАЛСКАТА ПАЧАВРА а и ПОТВЪРЖДАВА това което тя казва. Говори глупости в защита на загиналите руснаци в нашата страна, загинали от препиване на МЕТИЛОВ АЛКОХОЛ и за построените им ПАМЕТНИЦИ и МОНУМЕНТИ което не сме длъжни да търпим. Срамно е че всички НАРОДНИ ПРЕДСТАВЕТИЛИ ПРЕМИЕР и пРЕЗИДЕНТ не се опълчиха срещу този ДЕБИЛ и не му искаха ОСТАВКАТА а също така че и той не си я ПОДАДЕ. Мисля че всички те са от едно котило като него – да не говорим че 100%от тях са подържници на старата БКП бивши ДС-ари и да не говорим за агенти на КГБ!IIC…..oIL.

 5. Редови лейтенант е “успял” да участва в разстрела на над 2000 “контри” което мотивира началството му да го повиши в следващото звание-старши лейтенант.

  https://allin777.livejournal.com/tag/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8B%20%D1%81%D1%81%D1%81%D1%80

  Кат самоназначил се редактор по спорта в БЛОГА НИ ето докъде почти стигнаха и това далеч не е краят след днешното отнемане на 2 сребърни медала заради държавното допингиране при прякото участие на заличаване на следите на ФСБ на ЗОИ в Сочи 2014г. т.н. братушки. Да турим чертата, временно де.
  От безспорното първо място, в момента са 4-ти, дори след ненавистните пиндостанци.

  https://matchtv.ru/doping/matchtvnews_NI700171_Skolko_olimpijskih_medalej_poterala_Rossija_iz_za_dopinga

  Последното е черешката на тортата.
  Гледайте сами.

  https://scontent.fiev1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/23167928_1708428992535238_2801420628747636136_n.jpg?oh=20f03c1bb7098d8faf06a7e7e8db07ea&oe=5A6A00C0

 6. По същия начин, г-н Инджев, антисемитите се прикриват, но… като антикомунисти! Те казват, че не са против евреите, а против комунистите и просто така се случва, че всички евреи били комунисти…

 7. То верно комун-милиционерското дебилокожие, съчетано с вино-водочни изблици на креватна дружба с павиани – “братушки” от “великата” северна православна територия мина всяка граница.

  Ето тук още едни дебилокожи твари, които срещу рубладжийска помия грачат, че “крым наш, наш, наш…”:
  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/atakisti-se-vklyuchiha-v-skandalen-ruski-forum-za-aneksiraneto-na-krim-v-yalta

  Крайно време е да се премине към отнемане на българското гражданство на подобни.

  Преди да се наложат още по-крайни мерки като ДДТ или напалм – когато популацията русопаразити неконтролирано се разраства при липса на естествени врагове-санитари, както става с пренесените в Австралия европейски зайци миналия век.

  Щото не знам дебилокожите дават ли си сметка веднъж отпуши ли се този процес, какво ги чака…

  На Стопанина респект!

 8. Още веднъж ПОЗДРАВЛЕНИЯ за ИВО, за така изпипания чудесен проницателен коментар!! Такова перо, особено по тази тематика, руско-кърваво-червено-българска, няма никъде в България. Нито от т.нар. медии, нито от представител на разните там политически пространства и други подобни или пък от онези дето ги запълват.

 9. Напълно съм съгласен с Димитър Симеонов, че първата крачка в борбата срещу МОЧА трябва да е смяната на надписа. Нещо, срещу което не могат да възразят тези, които го защитават с довода, че не е хубаво да се рушат паметници (макар че от преместването му всичко ще спечели – и софийският пейзаж, и историческата справедливост).

 10. Тия от Белокаменната не мирясват и продължават да шибат с нагайката “дебилните крепостни” в Задунайская Губерния. Захарова пак се е изказала и този път е халосала и Фърчилежко. Сигурно го наказва за това, че упортеби думата “провокация”, когато реагира на първата й скандална проява. Няма съмнение, това не е нейна солова акция. Не мога да разбера защо продължават атаката и каква е крайната и цел. Или просто са бесни за това, че всичко им върви надолу и се чудят кое куче да наритат като българското им е най-лесно и достъпно. Хубавата новина е, че успяха тотално да бламират петата колона у нас.

 11. До ДИМИТЪР СИМЕОНОВ.
  Г-н Симеонов, искам да Ви поправя – това е паметник не на Съветската армия окупатор – САО, а на Червената армия окупатор – ЧАО.

 12. Ревнивият Кремъл, му капе кръв от сърцето, при факта, че бившият ЕСЕСЕР успя да постигне РЕКОРДНИЯ ПРОЦЕНТ ИЗБИТИ ЕВРЕИ от всички страни, където хитлеристите извършиха ХОЛОКОСТ, и докато в страни като Испания, България, Дания, обществото се вдигна и изобщо отказа депортирането на тези свои съграждани, в страни като Франция, Югославия, Белгия, Холандия и други процентът беше сведен до по-малко от една четвърт, за сметка на укритите в манастири, изпратени в други неутрални страни или просто в гората, то на територията на бившия ЕСЕСЕР, завзета от нацистите, беше постигнат РЕКОРДНИЯ ПРОЦЕНТ – над 90 ПРОЦЕНТА!!! от еврейското население беше ПУБЛИЧНО ЕКСЕКУТИРАНО с помощтна на местни СЪВЕТСКИ ГРАЖДАНИ и така едва 3000 есесовци, изпратени с тази задача от Берлин, успяха да ликвидират с подкрепата на местните съветски граждани над 2 милиона и половина евреи, което би било немислимо без подкрепата на местните, станали такива благодарение на красивата съветска власт през 20-те и 30-те години на миналия век. Кремъл издава фермани с инструкции за евакуация от Запазните покрайнини, където се очаква да бъдат завзети от Вермахта, пълни с подробни инструкции за това какво да се прави със старите коне например, но нито един ред за това, че еврейската общност е в смъртна заплаха, след като на Кремъл му е било пределно ясно какво се е случило вече в окупираните от Вермахта територии в предишните години. Именно затова днес са така ревниви към държави като България, а в Испания дори се опитват да откъсат една цяла тяхна провинция като през 35 година.

 13. И малко хумор за разведряване:
  Цацаров и Чайка планират как точно ще борят корупцията.

  Планът “Цацаров-Чайка” (ПЪЛЕН ТЕКСТ)
  (Какво пише в Програмата за сътрудничество между прокуратурите на България и Русия,
  Следващият семинар, свързан с прането на мръсни пари, сигурно ще се проведе в някоя от вилите- дворци на Чайка в Гърция.

  http://clubz.bg/60483-planyt_cacarov_chajka_pylen_tekst

 14. Нужен е лек коментар по обвиненията на Захарова в антисемитизъм, малко странно е, че масово не се забелязва едно разминаване. Обвинението е невярно, адекватното на надписа би било “анти-ционизъм” . Това е в известна степен подобно на това, да поставиш знак на равенство между анти-нацистки и анти-немски, анти-социалистически и анти-руски, анти-фашистки и анти-италиански и т.н. безумия. Защо го прави Захарова? Може би една от целите е да не се замислим кой принуди ООН в 1975г. да гласува резолюция, обявяваща ционизма за форма на расизъм?. Отменена в 1991 с друга резолюция на ООН. В първото гласуване “за” е СССР заедно с целия “лагер” (без Румъния).
  Във второто гласуване горните държави гласуват за отмяна на резолюцията.
  Излиза, че лъжите са всъщност поне две -“антисемитизъм” и “спасяване от червената армия”

 15. ЗА КАКВИ СПАСЕНИ ЕВРЕИ ОТ РУСНАЦИТЕ МОЖЕМ ДА ГОВОРИМ, КОГАТО ТЕ МАСОВО НАПУСНАХА
  “СПАСИТЕЛИТЕ” СИ, КОГАТО ОТКРЕХНАХА ВРАТАТА НА ЗАТВОРА УСТАНОВЕН ОТ “СПАСИТЕЛНАТА АРМИЯ” НА НКВД.

  ЛОШОТО Е ЧЕ ЛЪЖИТЕ НА ЗАХАРОВА МОЖЕ ДА НЕ МИНАВАТ В БЪЛГАРИЯ, НО СЕ ЧЕТАТ ОТ МНОГО ЕВРЕИ ПО СВЕТА, КОИТО НЕ ЗНАЯТ СКРИВАНАТА ИСТИНА.

  На 26 август 1944 бЪЛГАРИЯ ОБЯВИ НЕУТРАЛИТЕТ И ИЗЛИЗАНЕ ОТ СЪЮЗА С ГЕРМАНИЯ. На 2 септември 1944 г. БЪЛГАРИЯ ОБЯВИ ПОЛОЖЕНИЕ НА ВОЙНА С ХИТЛЕРИСТИТЕ И ВОДИ ДЕВЕТ МЕСЕЦА БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ С ТЯХС ТЯХ ДО КЛАГЕНФУРТ В АВСТРИЯ.

  КЪДЕ СА ПАМЕТНИЦИТЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ, КЪДЕ Е БЛАГОДАРНОСТА НА ЗАХАРОВА ЗА СПАСЕНИТЕ РУСНАЦИ.

 16. Към това,което Иво изнесе за паметника на червената армия във Виена, искам да добавя, че
  1. Той си е построен от руснаците и в договора за прекратяване на съветската окупация е записано като условие паметника да си стои, т.е. ние си отиваме – паметникът остава. Махате паметника – ние се връщаме;
  2. На него не пише ‘на армията освободителка,от признателния австрийски народ’;
  3. Сред виенчани, този паметник е известен, като паметникът на незнайния мародер

 17. Сигурно знаете как кучето маркира територията си.
  Някой направил ли си е труда да изчисли колко квадратни километра от най-ценните централни площади на всеки бълг. град, малки градчета и паланки са маркирани по този начин и в средата са поставени по един, а някъде и по повече шмайзери да пазят? Да оставим и това, че вече все повече мирише. Кучето знае да си пази територията, от която се храни и храни и своите кучета. Останалите нямат нищо против да заобикалят.
  Изглежда затова на туй скоропроизведено помиярче, всеки извън кучкарника му се привижда като да е дебил. Как да не му повяваш, че е искрено момчето. Опиянено е и то като много преди него от миризмата.

 18. В продължаващите провокации на Руското министерство на външните работи срещу България и българския народ, аз виждам желанието му да ускорим премахването на съветските символи у нас.

 19. Искам да ви кажа, че премахването на МОЧА и неговите клонинги като този в Бургас и в др. градове трябва да стане по самоорганизиран начин без намеса на държавата с малко строителна техника от революционери ентусиасти. Те после ще бъдат обявени за вандали но много ми е интересно кой съд и по кой член ще ги осъди. В най лошия случай говорим за условни присъди или за административно наказание, но за да станат факт трябва да има накърнен материален интерес. Иска ми се да видя кой ще заяви този интерес. В България нищо не може да се промени с демократични методи защото просто няма демокрация!

 20. Брюксел блокира играта на Русия, България и Турция за „Турски поток 2“

  Да има Европейска България обща “игра” с Русия и Турция (заради продажните си политица на власт) е срам за българите и предателство към ЕС!
  Оставка!

  https://frognews.bg/biznes-turisam/briuksel-blokira-tristrannata-igra-rusiia-balgariia-turtsiia-turski-potok-2.html

 21. В допълнение на “как австрийците тачели съветските паметници”. Паметника на “незнайния мародер” във Виена е построен на закупена от Русия територия, скулптора е руски /тоест никакво австрийско участие и на това ниво/, а общината на Виена никога не е позволила използването на електричество за неговото осветяване, така че паметника става невидим всеки ден след залез слънце. От скулптурна гледна точка, макар че е далеч по-малък от нашия, той е не по-малко отвратителен.

 22. Както вече сте казал, тук има активно мероприятие на съветската пета колона под командването на кремъл, с любезното съдействие на футболни агитки и шпиц-командите, които са на разположение на МВР за такива случаи.

  В Пловдив са направили “показнО” за това
  http://clubz.bg/60542-svastiki_i_zaharova_e_travestit_na_alosha_v_plovdiv_snimki

  Как пък нито една грешчица не са допуснали при ВНИМАТЕЛНОТО И ДОБРЕ ИЗПИПАНО изписване на много, различни и доста дълги надписи. Някой от “службите”, които си останаха на подчинение на съветския/руския интерес и до днес, добре е варзил списателите на провокацията.

  Явно кремъл е в настъпление и това е началото ан нещо по-сериозно (притискане на Боко и Радев да вземат руската страна без право на изчъкване точно прези европредседателството?)…

 23. Преминаха се всякакви граници!Български професор,съветник на българския президент да нарича българите дебили е отврат,погнуса!Ако този човек не си подаде оставката ще бъде чудовищно!Всякакъв опит да бъде оправдан граничи с национално предателство!Как се чувстват нашите сънародници в чужбина?Сега целият свят знае,че са дебили по преценка на народен представител!А децата,които печелят олимпиади по света?Гневна съм,бясна съм!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.