Борисов отказа съпротива срещу колониалната ни владетелка- почти като Ганди

Бас държа, че въпреки безбройните доказателства за русофилство на президента Радев, говорителката на руската външна политика за вътрешна националистична употреба Мария Захарова не би могла да му произнесе името.

Ето защо тя “неутрално” го е споменала в отговор на журналистически въпрос на поредния й брифинг в Москва как ще коментира изявлението на Румен Радев, че нейната провокация е “или дълбоко непознаване на историята, или опит за провокация”.

“Президентът на България нищо не е казал за оскверняването на руски паметници”, отсякла Захарова.

В това изречение има една истина. Не е казал Румен Радев наистина нищо за някакво оскверняване ( и правилно, няма такова, когато става дума за съветска символика, оскверняваща достойнството на България с претенцията, че символизира освобождаване, а не окупация). Докато говорителите на ГЕРБ в публичното пространство, като Тома Биков, съжаляват от телевизионния екран днес за “хулиганските прояви” на “паметника на съветската армия”- послание, което за пореден път показва, че съветстаката символика в България се радва на присъдружното умиление на т.н. десни от властващата ГЕРБ в тон с воплите на техните лика-прилика другари от дефилиращата без камуфлаж московска пета колона у нас..

В същото време е факт, че Радев няма как да каже каквото и да било за оскверняване на РУСКИ ПАМЕТНИЦИ. Няма такъв случай с руските паметници в България и Захарова откровено лъже в това отношение.

Така, както гербаджите не могат да си обърнат езика и да заявят, че става дума за окупационна символика, подлежаща на о(б)съждане (поне) и на терминологично ниво играят съветско-руската игра на Захарова с твърденията си за “съветската армия” ( която не се е наричала така към септември 1944 г.), така и самата Захарова продължава да дава тон познатат песен на волно и неволно русофилстващите у нас. Съветските паметници били руски, според нея!

Не, това не е терминологична какафония. Това е логично детерминиране на лъжите и измамите в тълкуването на историята с цел да бъде продължена агонията на България в разкраченото положение между институционалната си принадлежност към Запада и преднамерено емоционално заредената вълна от лъжи и манипулации, разпространявани с цел продължаване на проруското статукво у нас, най-важна част от което е именно услужливия отказ на управляващите от съпротива срещу това статукво.

А главният български Ганди, макар и адски охранен на външен вид в сравнение с легендарния индийски родоначалник на антиколониалната съпротва чрез отказ от ( физическа) съпротива , сринала на практика окончателно Британската империя, е нашият премиер Бойко Борисов. Докато той не даде знак , че тази липса на съпротива срещу съветския колониализъм е израз поне на някакво активно отношение към проруското статукво в българската полотика и икономика, нищо няма да се промени в днешна България.

А в утрешна България? Предстои да видим. Русия е бременна така или иначе със събития и България отново е в очакване на студените вълни по линия на топлата връзка с нея.

9 мнения за “Борисов отказа съпротива срещу колониалната ни владетелка- почти като Ганди”

 1. Партията на Путин готова да продължи АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ – “Единна Русия” работи с “Атака” за свалянето на санкциите по време на българското европредседателство
  (Влиятелни депутати от консервативното крило на „Единна Русия“ заявиха пред Светлозар Лазаров, че са готови активно да работят за реализация на енергийните проекти)

  И това примитивно безгръбначно, Светлозар Лазаров, зет на Камен Пенков, бивш зам.-министър на вътрешните работи в тройната коалиция по времето на Румен Петков, беше главен секретар на МВР! Родната полиция ни пази !

  http://pik.bg/%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8-%D0%B0%D0%B5%D1%86-%E2%80%9E%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5%E2%80%9C-%D0%B8-%E2%80%9E%D1%8E%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%E2%80%9C—%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8-news703666.html

 2. На колегите, кото се чудят какви са точно целите на продължаващата провокация с уж спасяването на евреите от СеСеСеРе бих препоръчал да свържат предстоящото ни председателство с усилията за сваляне на санкциите над питлеристките олигарси и нанасянето на щети на ЕС. Моето мнение е, че дестабилизирането на България е вече търсен ефект, като част от хибридната война срещу съюза.
  Това са отчаяни опити, което не ги прави по-малко опасни. Отчаянието личи по откритото изваждане на показ на руските подлоги във властта у нас. В тази връзка си мисля и че видеото на дебила не е съвсем самостоятелна акция, а част от опитите за остро противопоставяне на различни групи българи.
  Путлер може само да спечели от една изпаднала в хаос и раздирана от вътрешен конфликт “председателка” на ЕС.
  Предстои вот на недоверие.
  Лошото е, че СИКаджията лесно пада, щом го “посъветват” правилните хора.

 3. Има още една, НАЙ-същественаТА ПРИЧИНА, захаровна да продължава с лъжите си за МОЧА е………….е не само ,че работи в пропагадното путлеристко МИД на унилата лошадь и Путлер, а че е назначена за начальник в задунайската милиция на НРБ. Проблема е този – всички от путлеристкото МВнР, като захаровна, имат и по още един “запазен” лично за тях пост и в МВР на НРБ, както имаше савецки “съветници” във всички министерства и ДС, след 1944г.. И на винету също са му назначили такива “съветници” , и на ()резидента – също!
  И наистина захаровна НЕ се намесва във “вътрешните” работи на НРБ, защото външните работи и на СССР, и на Путлер ,са ВЪТРЕШНИ за НРБ , през последните 73 години! И не само МИД е “вътрешно министерство” за НРБ, но…….но също и путлеристкото МВР, путлеристкото КГБ, путлеристките ГРУх,ФСС,СВР, мЧс, …..ВСИЧКИ путлеристки министерства и “служби” са ВЪТРЕШНИ за НРБ, и няма защо да виним една путлеристка “външна говорителка”, за това че за е повторила думите на Толстоевич , решетников и дугин ,че ВСИЧКИ “вътрешни” и “външни” работи на Руската империя ,СССР и путлеристкият бандитустан са ВЪТРЕШНИ “работи” за НРБ, и винету с присъствието си във властть и с “действията” си през последните 17 години , го ПОТВЪРЖДАВА – МИД е МВР-то на НРБ!!!

 4. Г-н Инджев, вие определено познахте директивата: защитниците на България да се наричат национал-социалисти. В Пловдив, монументът на червения окупатор е осъмнал със свастики и антисемитски надписи. Интересното е, че той се охранява и осветява с пари от Лукойл. Как не са ги си видели “вандалите” се пита в задачата. Или са ги видели, ама играят в един отбор. Сега си самосъздадоха продължение и отвличане на вниманието от Иво Христов-ите изказвания.

 5. След като Русия не желае да бъде “оскверняван” точно един паметник, да си го вземе!
  Ние го дадем с радост.

 6. Борисов омръзна почти на всички. Търпението към него скоро ще приключи. Важното е обаче, как ще напусне властта. Дали като духовния си баща тодор живков с руски приказ, или ние ще направим това. И докато при първия случай студените вълни на “топлите връзки с русия” отново и отново ще ни обливат, то при вторият и единствено само при него, БЪЛГАРИЯ може да разчита на свобода, независимост и просперитет. ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА. ДА БЪДЕ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.