Защо от Москва ни подвикват господарски, че няма да спорят с нас за (общата ни) история

За интересуващите се активно от истината за т(р)айния руско-съветски апетит към контрола над България може и да не е новина, но разкритията от германските архиви за разменени писма между Хитлер и Сталин през декември 1940 г. за условията, при които СССР би се присъедил вече активно на страната на сродния тоталитарен режим в неговата война, а не само като неутрален гръб и източник на огромни потоци суровини и материали към Германия, се потвърждават с…гласа на самия Хитлер. https://angeligdb.wordpress.com/2017/11/10/1-1359/

В реч от октомври 1941 г., когато на Хитлер му се струва, че завинаги е прекършил военно СССР, той обяснява пред френетичната си аудитория причините, които са го принудили да вземе “най-трудното решение в живота си” и да нападне на Изток, давайки си сметка, че това ще бъде “най-голяма битка в човешката история”. Хитлер, колкото и да бил луд по нормалните човешки стандарти, е бил достататъчно “ с всичкия си”, за да прецени огромния риск, който предприема в руските простори. Което е косвено доказателство ( макар и да не служи като оправдание от гледната точка на добре известните резултати от агресията) за факта, че наистина не е имал друг избор.

Диктаторът повдига малко завесата за тайната съветска подготовка за нападение от Изток ( намеквайки, че ставащото зад нея е много повече и е напълно неизвестно на аудиторията и към датата на произнасянето на тази реч). Според данните на германското разузнаване, което следяло дивизия по двизия струпването на съветски войски за нападение срещу Германия в нарушение на договора за ненападение от август 1939 г., в Берлин установили, че в Източна Прусия съотношението между германските дивизии и съветските е достигнало 3 към 22, а от съветска страна с бесни темпове строели летища на самата граница ( за което свидетелства и руският писател Виктор Суворов, обяснил в книгите си, че Сталин не е оставил друг шанс на своя съдружник в подялбата на Полша и Европа, освен да го нападне пръв). В този момент Хитлер поканил в Берлин Молотов, главния преговарящ на Сталин.

Молотов поставил 4 условия от името на своя вожд за прекратяване на подготовката за война срещу Германия, за която германците очевидно му дали да се разбере, че знаят.  По техния ред и вероятно по важност условията поставяли на първо място правото на СССР да смачка окончателно Финландия; на второ място Москва пожелала Германия да не пречи на СССР да направи същото с Румъния, а на трето – Сталин претендирал да се разпорежда в България чрез свои гарнизони, с очевидната цел това да му даде достъп до Проливите, споменати като условие Номер 4. ( видно като илюстрация от стоп кадрите във филма за речта на Хитлер, в която съобщава за съветските условия и какво значат те:  съветска окупация на България, като в Прибалтика)IMG_7614IMG_7615

В разменените общо 6 писма между Хитлер и Сталин в тези епистоларни преговори, за които знаем само от германска страна, разсекретила притежаваните от нея 2 писма ( докато останалите 4 и днес са държани в тайна от Москва), България фигурира дори на второ място по важност сред съветските претенции към Германия като условие СССР открито да се присъедини към Тристранния пакт. Но това са “тактически” подробности от разиграването на пешките, като България, от страна на съветските “братушки”.

За онези ( от вас), които се притесняват да не би да се окаже, че трябва да сме благодарни (и) на Хитлер ( и по този начин да се окажем хитлеристи, фашисти и антисемити, каквито се опитват да изкарат българите днес руските слуги в България със своите антисемитски акции в услуга на руската политика), че е отказал да продаде България на Сталин, трябва да се отбележи успокояващо, че Хитлер педантично изрежда в речта си народите в Европа, които заслужават възторга му, но сред тях не е българският. Така че- не, българите не са били “галеници” на Хитлер, нито са народът, който може да служи за пример като виновник, достоен за наказание поради съюза си с Германия.

Това не е попречило България, единственият съюзник на Германия , отказал да воюва срещу СССР не само на негова, но и на своя територия, също да бъде наказана със съветска окупация и с налагане на просъветски режим от най-краен съветски тип. Резултатите от което не можем да преодолеем и днес.

В Москва си дават сметка за значението на тази “инвестиция” и бранят своята имперска съветска символика на съветското поробителство ( постигнато напълно безкръвно тук за поробителите, но маркирано с фалшивата героика на огромни монументи в чест на възцаряването му без нито една съветска жертва) като най-висша ценност. От нея Кремъл не желае да отстъпи “нито крачка назад” като при отбраната на самата Москва в края на 1941 г.

В Москва лъжат от десетилетия за спецификата на българския случай, поставяйки българите под общ знаменател сред народите, които трябва да са благодарни на Червената армия. А управляващите в София, ако не броим спорадичните им реакции на руските провокации по конкретен повод, на практика мълчат и не са дали нито веднъж принципен отпор на самата основополагаща лъжа за съветското ”освобождение”  на България. Това е съглашателство. То не е много по-различно от начина, по който съветските окупатори са управлявали България с ръцете на местни съглашатели. Преди колаборационистите със съветския колониализъм са били гласовити ( кой доброволно, кой с щик в гърба), а днес са “само” мълчаливи.

Дали в рамките на съветска окупация е било по-позорно да я аплодираш или е по – срамно в условията на демокрация и евроатлантическа интеграция да си мълчиш като бълха в гащи ( или като “болхарин”, както червеноармеийците презрително наричали покорените от тях българи, отказали доброволно съпротива), оставям всеки сам да прецени.

В крайна сметка това съглашателство е причината от Москва да ни подвикват господарски, че няма си правят труда да спорят за общата ни история – ще си я изкривяват както си искат, а ние да си мълчим ( иначе се оказваме заклеймени вкупом като антисемити – обратното на факта със спасяването на българските евреи). За тях съветската интерпретация е добре бетониран в България с(ъ)вършен факт, който не подлежи на оспорване. Защо им е да обръщат внимание на някакви си български аргументи и “претенции” за специфика, след като с днешното покорство легитимираме вчерашното съветско вероломство, търпейки с наведена главица неговото нагло монументално наследство?

13 мнения за “Защо от Москва ни подвикват господарски, че няма да спорят с нас за (общата ни) история”

 1. Тези СКАПАНИ ВМИРИСАНИ и КРАДЛИВИ УРОДИ ще ни ТОРМОЗЯТ докато нашите СТРАХЛИВИ УПРАВНИЦИ стоят МИРНО НАВЕДЕНИ ОБРАТНО – както навремето го правеше техният ЛЮБИМ КУМИР БАЙ ТОШО от ПРАВЕЦ. Тежко на Бългрина, ГИЛОТИНАТА на СКАПАНАТА РАЗИЯ пак виси над главата му а нашите ПРОДАЖНИЦИ от новото поколение КОМУНИСТИ – нарекли се СОЦИАЛИСТИ потвърждават намерениятя на онези ГАЩНИЦИ!IIC…..oIL.

 2. Руският колониализъм трябва да мъде отхвърлен от България ясно и категорично.
  Управници, които се правят на разсеяни и не правят нужното са вредни за България в дългосрочен план.

 3. Първо малко отклонение към вчерашната годишнина от “смяната на властть” в НРБ:
  http://www.mediapool.bg/parlamentarniyat-seir-na-10-noemvri-news271657.html
  ПУтлериота сидеровчук се изказал от трибуната на парламента ,че трябвало да се направи “анлиз” на приватизацията в НРБ?!? И така щяло , уж , да се види откъде била “тръгнала” корупцията в НРБ?!? С явното му внушение ,че корупцията е “започнала” с приватизацията !!!
  И накрая бившият мултак сидеровчук е казал, че от запад ни било “внушено”, че трябва да приватизираме, защото държавата според него “държавата” НЕ е ЛОШ стопанин?!?
  И за да потвърди единомислието си с винету , сидеровчук е казал ,че сегашното(на винету и ГЕРБ , заедно с обединените пУтлериоти!) “управление” е “пример” за “доброто държавно управление”, според него!
  ЕТО това е измислил сидеровчук! Все едно,че преди приватизацията в НРБ не е имало НИКОГА корупция???
  Но какво ли може да се очаква от “служител” на Мултигруп, какъвто е сидеровчук? И нали точно Мултигруп използваше вече фалиралите от социализЪма “държавни предприятия”, като седеше на входа и изхода, като по този начин им “доставяше” на многократно по-високи цени суровините за производството, и “изкупуваше” продукцията от тях на многократно занижени цени , което по този начин отново и отново биваха фалирани, и се поддържаха само от подаряваните им “държавни” заеми! И това е и една от основните причини за приватизацията – да бъдат отстранени и “посредниците” между “държавните предприятия” и пазара. А сидеровчук беше “служител” точно в такъв тип “посредници” – Мултигруп! Които доведоха до пълният фалит на почти всички “държавни предприятия”, и оттам на банковата катастрофа от 1996г..
  Ето заради това, сидеровчук иска да има “държавни предприятия” , спомня си “службата” в Мултигруп, и тяхното “посредничество”! И както се вижда, че и винету досега не е “приватизирал” нищо, освен Булгартабак, това показва пълното му единомислие със сидеровчук , повод приватизирането в НРБ!
  И всичко това поставя въпросЪТ за БЕЗпристрасността и НЕзависимостта на поредните брътвежи на “жърналиста” сидеровчук – биФш мултак , по повод приватизацията??????? И, доколко сидеровчук НЕ е в кофликт на интереси , по повод приватизацията в НРБ, защото е бил “служител” в един от най-големите “посредници”, които са били “бенефициенти” от “Зделките” си точно с “държавните предприятия”, преди те да фалират!!!
  Но и поредните скандали в ГЕРБ – кумгейт, суджукгейт – показват, че те нямат НИКАКВИ “различия” със сидеровчук по повод приватизацията, същото е положението и с нинова, и с БКП!
  А за контраст – ето как И.Костов е отговорил и на Плевнелиев , преди 5 години , по повод на негови изказвания по темата за приватизацията в НРБ:
  http://www.mediapool.bg/ivan-kostov-diktaturata-na-zhivkov-ni-zaveshta-palna-razruha-a-ne-predpriyatiya-za-30-mlrd-news271664.html
  И заради такова отношение на пУтлериотите , такива като сидеровчук , заедно с БКП, ДПС и “десните” ,като винету, към конкретни специфични въпроси ,като приватизацията в НРБ, Кремъл се държи имперски към задунайската си губерния.
  П.П. А по темата за “условията” на Сталин ,за “присъединяването” му към Тристранният пакт сме обсъждали тук и други източници. Но тази тема даже трябва да се обсъжда още по-често , защото има нови посетители в блога на г-н Инджев, които трябва да са информирани за тях. Ето и един още един линк, който сме давали и друг път, който съдържа пълната реч на Хитлер, на руски и немски:
  http://militera.lib.ru/research/pravda_vs-2/11.html
  И бих допълнил г-н Инджев , че Сталин ВЕЧЕ е УЧАСТВАЛ активно във войната на страната на Хитлер, след 17 септември 1939г., когато анексира Източна Полша. След месец Сталин НАПАДА неутрална Финландия, а след година Сталин АНЕКСИРА и Литва,Латвия,Естония, Бесарабия и Буковина!
  Т.е. към ноември 1940г., когато Сталин праща Моллотов да “преговаря” в Берлин с Хитлер за “присъединяването” на СССР към Тристранният пакт, Третият райх вече води война само с единственият си останал враг – Великобритания. И повечето държави между Третият райх и СССР са АНЕКСИРАНИ от Сталин, Хитлер анексира само Западна Полша!!! Това са фактите!
  И преди тези преговори в края на 1940г., Хитлер се е убедил ,че Сталин НЕ спазва своите договорки , и анексира допълнително Буковина и част от Финландия!
  И това го убеждава да подготви плана Барбароса , скоро след заминаването на Моллотов обратно в Москва!

 4. Нетърпимото отношение на Русия към България минава всякакви граници.Да започнем по ред.
  1.Ограбване на България с мними проекти,бизнес,суровини с по 3-4 милиарда лв.годишно.Ограбването е започнало с навлизане на руската армия в България и продължава и до днес.С тенденция да остане во веки веков.
  2.Вменяване на вина на българите,че са неблагодарен народ,антисемити,фашисти.
  Нищо,че българите нищо даром не са получили,всичко са си платили и надплатили в това число и с кръвен данък.
  Приели са гонени и преследвани хора от различни етноси и са ги хранили и пазили включително и руснаци.
  3.От къде е и защо тази омраза и злост от руснаците към българите.
  Вината за това е преди всичко в нашите управници.
  Не смеят да отговорят достойно на нито една нападка,колкото и абсурдна да е тя.
  Погледнете го Б.Борисов *силният човек* в България.Мълчи и трепери да не *дразни Путин.*
  Защото знае,че по примера на Путин 3-те милиарда ограбени от българите и изнесени на Кайманите се знаят от руснаците,по техен челен опит са.А обкръжението и гавазите – още толкова.Сетих се за Цацаров ,къде е ,че не се чува.
  Крадливите хора не могат да бъдат достойни държавници.Те са смели само за своите кражби.За другото са страхливи.
  ЕТО ТОВА Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ДА НИ ПОДРИТВАТ ВСЯКАКВИ.УПРАВЛЯВАТ НИ ЗАВИСИМИ ХОРА.
  ЗАТОВА СЕ ВЪРТИ СТАРАТА ПЛОЧА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА СКАПАНИТЕ И ФАЛИРАЛИ ПРЕДПРИЯТИЯ,КОИТО САМИТЕ КОМУНИСТИ ЖИВКОВ И МЛАДЕНОВ НАРЕКОХА *НЕДОНОСЧЕТА* НОСЕЩИ САМО ЗАГУБИ.ТЕ БЯХА НАПИСАЛИ В ТАЕН ДОКЛАД ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ГИ ЧАКА ГЛАД И СМЪРТ.
  А сега Б.Б. ще разследва приватизацията.Коя бе,кога бе.Когато на него му маливаха в Ипон крадените милиарди.Да си прочете книгите на сегашните адепти като А.Тодоров.
  Кажи, кажи,ти /Б.Б./какво отмъкна от строителните фирми последните 10 години.От европейските фондове,магистрали,саниране.

 5. В своят откровен разговор с Манерхайм, Хитлер пряко визира исканията на Молотов (6:40 и особено 9:40) и съветската подготовка за нападение над Германия.
  Единственият аудиозапис, в който хитлер не държи речи

  https://youtu.be/ClR9tcpKZec?list=FLcFdZyMPQEVQi2NNEuZBt-g

 6. С тези бок луци нямаме обща история Ванюшка глупака е извършил невиждан геноцид над нас с отродяването на 2 милиона македонски българи. Това ни е общата история. А и 100 годишно ли *** на руски зад*** което приключва скоро когато народа се усети за каква долна змия става въпрос и започне заслужено да мрази мизерния сибирски алкохолик

 7. Е като няма политици то поне Марица Пловдив им натри носовете на руснаците на волейбол Енисей-Марица 2-3 гейма и златен гейм и победа и отстранява на руския отбор

 8. В книгата си “България, военният трофей на Сталин” Георги Боздуганов цитира стенограмата от преговорите на Сталин с английския външен министър Антъни Идън. Стенограмата е разсекретена 59 години след събитието. Антъни Идън пристига в Москва на 16 декември 1941 г.Значи е разсекретена през 2006 г.Но оттогава до излизане на книгата на Боздуганов през 2014 г. никъде не се споменава. Или поне не станал публичен дебат.Няма такъв и след излизането на книгата. Защо? Защото предложеното от Сталин за следвоенното уреждане на границите на Балканите е скандално от всяка гледна точка. Ни повече, ни по-малко Сталин предлага на англичаните от България да бъдат отнети териториите, населени предимно с турци и предадени на Турция. И конкретно, земите на юг от Бургас. /Т. 5. от проектодоговора му за решаване на следвоенните проблеми/ В стенограмата дословно е записано мнението на “другаря Сталин”, че за България е напълно достатъчно да има едно морско пристанище – във Варна. Идън е шокиран. И на практика отклонява визията на Сталин.

 9. Ето речта на фюрера със субтитри на български по горната тема-обяснява защо е нападнал ссср-3.10.1941г.

 10. Достоевски: “Истинный великий народ никогда не может примириться со второстепенной ролью в человечестве или даже и первостепенною, а стало быть, только единый из народов и может иметь Бога истинного… Единый народ-“богоносец” – это русский народ”. Во время русско-турецкой войны 1877-78 Достоевский в “Дневнике Писателя” спорит с Н.Я.Данилевским о судьбе Константинополя. Два русских мыслителя-имперца делят шкуру неубитого медведя, который так и не был убит. Николай Яковлевич считал, что Константинополь должен стать общим городом всех восточных народов, всех славян и русских наравне со всеми. Федор Михайлович на это очень сердился: “Какое тут может быть сравнение между русскими и славянами? Как может Россия участвовать во владении Константинополем на равных основаниях со славянами, если Россия им неравна во всех отношениях – и каждому народцу порознь и всем им вместе взятым”.
  “Константинополь должен быть НАШ, завоеван НАМИ, русскими, у турок и остаться нашим навеки”, – требует Достоевский. И объясняет, почему должно быть так: “Константинополь есть центр восточного мира, а духовный центр восточного мира и глава его есть Россия”.

 11. Не е вярно че на наша територия няма загинали.На гара Бургас над 80 съветски войници са умрели от отравяне с технически спирт от цистерна.А там паметник с описания на подвига и геройската им смърт няма

 12. Сообщение «Ещенко»* из Бухареста о планах Германии начать войну с СССР
  15.03.1941

  Начальнику Разведуправления
  Генштаба Красной Армии
  14 марта Корф имел встречу с адвокатом Сокор, который сообщил:
  1) Один немецкий майор, который живет на квартире друга Сокора, в беседе с этим другом заявил: «Мы полностью меняем наш план. Мы направляемся на восток, на СССР. Мы заберем у СССР хлеб, уголь, нефть. Тогда мы будем непобедимыми и можем продолжать войну с Англией и Америкой».
  2) Полковник Риошану, бывший товарищ министра, друг Антонеску, в личной беседе с Сокором заявил: «Главштаб румынской армии вместе с немцами занят сейчас разработкой плана войны с СССР. Что эту войну следует ожидать через три месяца».
  3) Из ряда мнений Сокор делает следующий вывод: «Немцы опасаются выступления СССР в тот момент, когда они пойдут в Турцию. Желая предупредить опасность со стороны СССР, немцы хотят проявить инициативу и первыми нанести удар, захватить наиболее важные экономические районы СССР, и прежде всего Украину».
  4) В Бухаресте встречается много вновь прибывших немецких солдат, особенно много 17—18-летних парней, имеющих отличительный знак авиации (авиационный знак на малиновом поле).
  5) Циркулируют слухи о приезде Гитлера в Бухарест. Что в Бухарест уже прибыла часть личной охраны Гитлера.
  Грат сообщает: в Молдавии введена цензура на всю переписку. Немцы в большом количестве находятся на югославской границе.
  Главное управление румынских жел. дорог заключило с немецким обществом Тодт контракт, по которому все инженерные работы на жел. дорогах будут производиться обществом Тодт.

  *Еремин Григорий Михайлович, оперативен псевдоним ‘Ещенко’ http://www.hrono.ru/biograf/bio_ye/eremingm.php

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.