“Весел некролог” от Брюксел

И друг път съм правил опити да предупредя срещу отклоняването на вниманието от главния проблем ( на деня) чрез фалшифициране на новинарските акценти при тяхното преподреждане в угода на властта. Днес съм обаче особено настоятелен, защото имаме предизвестено важна новина за България  по отношение на ПЪЛНИЯ провал на нейното управление по оценка на главния източник на външно легитимирана на Борисов и свитата му. Това е “весел некролог”, безспорна тъжна вест, която обаче пак ще изкара шутовете на Борисов да обясняват как не само всичко е наред, но дори сме във възход.

ЕК (ще) представи поредния си, 11-и, доклад за България, но не се заблуждавайте в едно : каквито и формулировки да чуете и прочетете, истината е драматична. Защото НИТО ЕДНО от изискванията на Европейската комисия към българските власти като условие за отпадане на наблюданието на България не е удовлетворено. НИТО ЕДНО  от общо 17!

Каквото и да ви казват пропагандистите, които ще се опитат да ви убедят колко нормално било всичко във връзка с този доклад, просто прочетете направените миналата година от ЕК препоръки, за да разберете какво не е свършило управлението на страната.

Препоръките на ЕК, припомнени от БТА, бяха:

да се осигури прозрачен избор на членовете на Висшия съдебен съвет и назначаването на висши съдебни длъжности да бъде прозрачно, основано на качествата на кандидатите;

да се приемат изменения на наказателните закони за подобряване на преследването на корупцията по високите етажи на властта и тежката организирана престъпност;

да се определят оставащите стъпки от съдебната реформа;

да се намери решение за натовареността в съдилищата и развитие на електронното правосъдие;

да се изготви план за изпълнение на препоръките за реформа на прокуратурата;

да се приеме нова нормативна уредба за борбата с корупцията;

да се създаде ефективен орган за борба с корупцията.

На нашата страна бе препоръчано още:

да предприеме реформа на Закона за администрацията;

да създаде механизъм за отчитане на напредъка по делата за корупция по високите етажи на властта;

главният прокурор да докладва за разследванията и за повдигнатите обвинения;

да се осъществява външен контрол върху предварителните проверки на процедурите за обществени поръчки;

да бъдат въведени мерки за противодействие на корупцията по ниските етажи на властта в държавната администрация;

да бъдат приети изменения на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество и комисията за отнемане на незаконно придобито имущество да продължи да работи независимо и ефективно.

По смисъла на факта, че нито една от тези препоръки не е изпълнена, управляващите тук граждани за европейско развитие на България получават оценка “слаб две” и дебелите им лъжи при интерпретацията на този факт могат да свършат работа само пред неосведомени и пристрастени към самозалъгването Граждани за евразийски регрес на България.

Да, лошо е, че от това се опитва да се възползва т.н. опозиция от БСП, която се домогва до ролята на печеливш от тази ситуация. Но именно Борисов и неговите съучастници са тези, които работят за връщането на БСП във властта, а не критиците на ГЕРБ, някои от които стоят на тази критична позиция от самото появяване на популисткия отбор на формацията, пробутана на доверчивите клиенти на политическия електорален пазар като алтернатива на “предишните”, макар на практика да бяха и си остават вторият отбор на НДСВ и третият на БСП в разбиването на трудно проходилия дясно-консервативен елемент в българското управление и в българската политика изобщо- препънаха го на смени и солидарно почти в зародиш. След което без свян му надянаха дрехите. Нагиздени с тях, успяха да убедят европейците, че всъщност са поели щафетата и продължават по пътя на своите предшественици.660_713b401e3d2ea2b976d36f669089ef8e

Сега царят Борисов е гол, но добре окопан институционално и медийно в очите на подкрепящите го поданици. Те се вторачват в специално скроените като за него в Брюксел одежди на приятел, отговарящ за стабилността на България. Тези брюкселски дантели обаче стават все по-прозрачни.

Кога ли ще прозрат това т.н. обикновени хора, управлявани вече трети мандат от двойкаджията Борисов, който се разхожда на гол тумбак с лента “отличник”, прикривайки срамотиите си?

Маскарадът рано или късно ще приключи, а най-лошата новина със задна дата е във факта, че както провалът на Борисов пред Брюксел, така и успехът му в унищожаването на демократичната алтернатива на собствената си персона в България е пълен. В резултат на което шутовете, с които се е обградил, ни се подиграват от телевизионните екрани с обещанието същият да ни управлява още дълго – нямал алтернатива, съобщават ни те злорадо.

От този “весел некролог” ни се хили подобие на късния Живков, който обичаше да разказва, че дядо му бил столетник- демек ще ни управлява до дълбока старост и да не си правим илюзии. Обаче нашите вечни освободители ни освободиха и от него.

Явно и този път не можем да разчитаме на помощ от Запад, където пишат двойки на българските управници, но се задоволяват с това България да е стабилна ( в своето двойкаджийство), за  да не им създава проблеми. Така беше и при Живков.

Остава да се надяваме на нова перестройка в Москва, която да пришпори промяната в София.

Други идеи?

38 мнения за ““Весел некролог” от Брюксел”

 1. Да. Имаме други идеи. Всъщност само една идея.
  Истинска революция, а не театър в стил 89-та.
  За съжаление, адашът Ви с “дебилите” ще се окаже напълно прав….а, според мен дори оптимист за състоянието на “матрЯла” и надеждата за избесени комуно-русоробите ще си остане само по форуми и блогове.
  Не народ, а мърша!

 2. Имаше брошура преди години, която сочеше път за развитие на обществото. Управляващите коват правила, закони и вратички в тях, които служат на собствените им интереси. В тях са силата, парите и властта – отчайваща работа. НО – има начин и той е системно натискане по конкретни въпроси. Хора, наясно с някой проблем, набират съмишленици и започват атака на управниците до решаването му. После – следващ. Така от много места, с малки стъпки, на местно ниво. Бавно и трудно, на мен не ми се вярва да се случи тук – иска се отдаденост и търпение, а ние сме научени наготово…

 3. “Остава да се надяваме на нова перестройка в Москва, която да пришпори промяната в София.”
  =======================================
  Преди около година,в един мой коментар бях изразил същата мисъл,не само смислово,а почти буквално,за което един съ-коментиращ колега,със силен подскок изрази тежко съмнение относно стабилността на моята менталност.
  Мисля,че в рамките на месец нашият домакин за втори път изказва тази мисъл,което никак не е на добре за състоянието на положението на дереджето на хавата у наше село!

 4. Поданиците на Борисов си живеят живота /То пък един живот!/ и от мъглата не виждат добро ли,зло ли насреща иде.
  Наложи ми се да ходя в Подуене с трамвая.Той зави при Младежкия театър и на въпроса ватманът ме “упрекна”,че не чета написаното.
  От там се предвижих пеша до паметника “Левски” за да взема друг трамвай.
  По “Дондуков” де полагаше асвалт.Представих си как след време нахалните човечета по тротоарите ще се подреждат дисциплинирано пред светофарите за да чакат лимузините да профучават по гладкия асфалт. Между другото,той ще стане подходящ и за нощни конки.
  Като се добрах до паметника почнах да се съмнявам се намирам.По пътечките на булевардите притичваха въпросните човечета и беше трудно да се открие трамвайната спирчица.Отпред беше празно.На фона на стари съборетени от едно време липсваше хубавата сграда с хотел,ресторанти,най-голямото кино и спомени излишни.
  Помислих си-всичкото това е за нашето светло бъдеще.
  Като казах “бъдеще” се сетих.Срещнах един субект.Зад разкопчаната му горна дреха се набиваше в очи пуловер с избродирани 4 /четери/ цвята във вид на знаме – бяло, зелено, синьо и червено.
  Браво,си казах,този няма да се крие по среднощни доби да чертае по сградите сърпове и чукове,и свастики.Сега вече доволно,даже натрапчиво носи близо до върцето си тяхния символ и една дълго ждувана от такива като него бъдеща реалност.
  Все пак историята за такива патологични типове често крие съкрушителни изненади.

 5. Трябва непрекъснато да се натиска текущото и всяко следващо правителство, със всякакви средства. Хората да разберат накрая, че най-важно е ефективно правителство, а не да се излъгват по цветовете ляво, дясно, жълто или лилаво.
  И надеждата, че все някой от ЕК ще обърне внимание на пропадащата България. Всякакви “доноси” за лошите управляващи достигнали до ушите на ЕК трябва да ги приветстваме.
  Борисов е пътник, индикация кога, ще бъдат мишките около нео, който ще се разабягат първи.

 6. Strahoten strahovit analiz na polojenieto.
  Analiz, kojto trjabva da pro4ete vseki bylgarski grajdanin, za da razbere, 4e GERB i BSP sa ednakvo vredni za Bylgarija.
  Ina4e njama6e da ni se natrapvat taka naglo kato edinstveni altertnativi.
  Da, edinstvenite alternativi sa, no samo za onezi ot nas, koito iskat da jivejat v diktatura ot evrazijski tip – bez zakoni, bez institucii, bez zdrave, bez materialno i duhovno blagopolu4ie, bez byde6te.
  Izhodyt e samo edin: 4itavite da se syberat.

 7. Мутрата министър председател на България Бойко Борисов мина вече в крайна фаза.Озлобен ,оскотял той се нахвърля срещу всичко и всеки, бизнес,медии,журналисти,обикновени граждани.*Ще те съдя*-съска през зъби на всеки който му зададе нелицеприятен въпрос.
  За това си има и помощник-защитникът на престъпници така нареченият главен прокурор Цацаров.
  Гражданите на България и държавата изобщо не го интересуват.
  Борисов се грижи само за своето его,парите си ,аверите си,как да излъже европейските лидери/с поцелуковщина/,и да служи добре на Путин.Путин да е доволен.И да не спират европейските фондове,да краде на воля.Това е философията на управлението.
  Само че на европейците им дреме.Един хрантутник повече.
  Трябва да ни дреме на нас 75 % на границата на бедността,че и по долу.Но понеже винаги сме живели в голяма бедност и недоимък,безропотно влачим ярема.
  Щял да променя конституцията и да разследва сделки от преди 30 години.Ами започни с тези на които не им е изтекла давност.Защо по твое време се затвориха две цигарени фабрики,защо фалира окончателно Кремиковци,където имаше около 48% държавно участие,като добър ръководител,защо не го разви.
  Защо подари държавният дял на Лукойл на руснаците.Защо до сега 12 години не осъществи следприватизационен контрол.Хиляди защо.Защото си безотговорен,тъп,нагъл мутрински главатар.Защото си турен от мафията да я пазиш да краде и безчинства.
  А нас сега ще ни караш да чепкаме вълната отпреди 30 години ,проядена още тогава от молци и два фалита на държавата.
  Слушах много експерти-икономисти и президентът Пленелиев.Никой не препоръчва да си губим времето с ъс съмнителни работи ,които могат само да отблъснат бъдещи инвеститори.
  Но мутрата Б.Б. се интересува само от себе си ,а не от държавата.С този ход обаче,ще спечели само презрение.
  Ако знае за някои нередни неща да ги даде на прокурор,а не всичко ей така за негов кеф и настроение.

 8. ПП
  Нищо чудно това с промяна на Конституцията от Борисов да е нашепнато от експертите на Путин.Те няма да простят на България,че вследствие на ускорени мерки се отвинти от Русия и премина към Европа.

 9. “Цамбурване”-това по Иво на Раззия му е майката. Защото, мъчно ми е да го кажа но Платон, условно казано ми е приятел но истината по-скъпа, извънпарламентарните десни и недотам десни партии които пак, дай боже този път истинската, ще се обединяват, ката ден пропускат, само БЛОГА НИ да следят гаф след гаф на “силните на деня”. Такива удобни топки им вдигат управленците, че повече от туй-здраве.
  Натиск, натиск и пак натиск. На всичкото отгоре баце е страхопъзльо, та няма накъде повече. А и има още много проблеми от “лично естество”. Туй “розови папки” по сметки в офшорки разни, туй връщане на комисиони по ватнишките нереализирани енергопроекти, туй “изтемарване на курвенската” от аркадаша Ердоган по повод контрабандата на цигари и т.н. и т.н. .

 10. Добре фокусиран поглед върху напълно вероятния изход от безизходицата в която се топим от 89г.насам.Няма нищо вечно,но т.н. държава България в лицето на управлявалите я внуци на бай Гаьо,сама си пише некролога.Както се казва:докато умните се наумуват,лудите са променили условията на задачата.Заканите на лумпенрусофилите може да звучат пресилено за някой,но жертвите на комунизма не са художествена измислица,а тежък период от живота на България.Ако искаме да се върнем назад във времето,то само трябва да бездействаме.

 11. Други идеи ли?
  https://www.youtube.com/watch?v=nKLF2MDy8QE
  Майдан по украински!
  Дано “умните” и “красивите” тоя път не хабят обществената енергия, протестирайки (справедливо) срещу Пеевски, и връщайки във властта на бял кон (логично) ортака му Сикаджийския, но вече заедно в бетонна патриотарска прегръдка с Белата Златка, агент Ивань Каракачань и Далавери СемьонОFF!

 12. Ne stava samo s 4akane nqkoj da цамбурне.
  Trjabvat predi vsi4ko sobstveni usilija.
  Bez protesti na jyltite paveta i pod prozorcite IM njama ni6to da stane.
  Spomnete si juni 2013 – ne be6e mnogo otdavna…

  Ami CCCP nali цамбурнa?
  I kakvo – desetina godini po-kysno vyzkrysna o6te po-zlove6ta, otkolkoto kogato velikijat Ronny ja nare4e Imperijata na Zloto.
  Ako njamame “topki” pone da izlezem na plo6tada, nie ne zaslujavame i da dojde njakoj da ni izbavi ot Zloto.

 13. Условна присъда за руснак, обиждал и заплашвал полицаи в Кранево

  ЗАЩО ПРИСЪДАТА Е САМО УСЛОВНА? И ЗАЩО ЩЕ ПЛАТИ САМО 75 ЛВ СЪДЕБНИ РАЗНОСКИ?
  ПОЛИЦАИТЕ ДА ОБЖАЛВАТ ПРИСЪДАТА МУ!
  ЗА УНИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСАКАТА ДЪРЖАВА РУСНАКЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЕКСТРАДИРАН ОТ БЪЛГАРИЯ ПЕРСОНА НОН ГРАТА ЗАВИНАГИ!

  https://offnews.bg/temida/uslovna-prisada-za-rusnak-obizhdal-i-zaplashval-politcai-v-kranevo-669387.html

 14. 3 милиарда и 800 милиона $! Идва 2 февруари 2018 година. Би трябвало и нашето БАНКЯНСКО СЛЪНЦЕ да ПОВРЪЩА като неговите господари от КРЕМЪЛ!IIC…..oIL

 15. Вутев, kak razbrahte, 4e “Борисов е пътник”?!
  Naprotiv, pridvornite mu sa tolkova nagli, 4e ve4e govorjat za kabinet Borisov-6 i kakto sa se okopali, moje naistina da se stigne do tam.
  A poomryzne li mu 4at-pat, 6te podava 6tafetata na myjestvenata kurnelija.
  Tova e planyt.
  Vyprosyt e nie, koito ne iskame vsi4ko tova, kakvo pravim.

 16. Да, това с доклада на ЕК е много важно. Нито един пункт не е изпълнен от правителството по мониторинга, но пък Цветанович се хвали, че нямало такъв добър доклад. Аее стига е – ПФУ!!!!

  А пък в Украйна, като в Балтийските (наричани все още от мнозина и тук при-балтийски, по руски де, нима България е при-черноморска), взели, че отворили архивите за свободен достъп, та населението да види всичките КГБ гадости на длан.
  А тук какво правим по въпроса – не дразним, както казва ТЪПОТО БОКО & останалите, и както добре редовно го улавя и коментира ИВО.
  https://www.wilsoncenter.org/blog-post/unearthing-soviet-secrets-ukraines-archives

 17. В Румъния: Арестуват и изФЪРГат сърбин, правил разни проруски военни работи в интерес на Москва.
  https://www.usnews.com/news/world/articles/2017-11-14/romania-expels-pro-russian-serb-for-photographing-military-radar
  В Украйна: Викат посланика на Сърбия и му се КАРАТ, че има сърби в Източна Украйна да се бият на страната на про/руските сепаратисти.
  http://www.anews.com.tr/world/2017/11/10/tensions-rise-between-serbia-ukraine-over-mercenaries
  Между двете страни има вече сериозно напрежение. Сърбия обеща, и от две години започна над 40 съдебни дела срещу свои граждани сърби, ОБВИНЕНИ, че отиват и се бият там.
  А ние кво праим по тия въпроси??
  От нас си отиват българи за бойци, т.нар. патреоте, сидеристи, националисти ги хвалят и подтикват. Някакво официално становище по въпроса!!?? Никой не му пука. Даже биват изкарвани за герои. Хвалят мосва, биват хвалени. Получават тиквени и други медали. БОКО ТЪПОТО се перчи само с приятелство към Русия и Путьин – някой му е платил ли? Още по-жестоко, няма нужда да му се плаща, а само да бъде спляшен. А пък простотията, тъпотията и елементаризма на БОКО не му позволяват да помисли за Русия реално, а само да е убеден колко е велика. Така де, много повече от половината българи мислят така за Русия. Иначе нямаше да е ТАКА.

 18. Тия вярно звучат като конгрес на цк на бкп отразен от’работническо дело’
  https://goo.gl/1txCeC
  Лани ме излъга и сега па ме излъга.

 19. И Аз имам една две идейки… Примерно хора от зелената партия да не издават книги (като последната за турския произход на българите) или ако ще издават да си хвърлят партийния билет и българския паспорт. Другата идея е “демократичната опозиция” да спре с култа към бивши лидери и да намери наистина достойни българи, които според мен има достатъчно , за да има наистина надежда в сърцата и очите на българския народ. Фрийки мен или леко-гей пич стила не е за предпочитане или пък млад богат бизнесмен с много въпросителни в бизнеса му. Още по-малко пък фенове на други нации (примерно циганската). Бойко печели тук по много точки. Той не е унищожил опозицията а тя сама себе си унищожава с липсата на адекватни за българската среда кандидатури. А дали това е случайно или не Аз не съм сигурен! Когато дървото е здраво то се огъва но не пада от бурята! Има хиляди партийки но няма алтернатива на генерала. Не знам защо. Има много да се мисли!!! Герба е фалшив и много вреден но къде е истинския???? Къде са онези чисти романтични души, освобождавали народа ни много пъти!! Дявола ли ги мачка или тотално са отвратени от мизерията в политиката?!

 20. @ EVERYONE ELSE:
  Ами, че погледни самия данаилчо как изглежда – тези от километри си личат. Вонята на партиен секретар не се трае!

 21. Точно така е, 80% от населението все още си мисли че някой отвън ще ги оправи – нали сме в ЕС. Блажени да са вЕрващите! ЕС е предмно икономически съюз (на такава основа е и създаден!) и ако някои смятат че няколко чиновници които пишат доклади могат да свършат работата на няколко милиона – дълбоко се лъжат!
  Това показва че сегашното състояние на българското общество е също както преди 150 г по турско – в очакване на дядо Иван тогава, сега – в очакване на дядо Юнкер.
  ЕС ще се намеси директно в България само ако стане война или нещо от сорта. Тя си има достатъчно грижи (вече и глобални) за да се занимава с няколко местни деспоти докопали се до властта.

  Има една хубава българска приказка за неволята …

 22. Иво христов е прав! Ама и не е – не са 80%, много повече са:-(

 23. Видимо Иво изпада в истерия по отношение на ГЕРБ. В демократичните общества има конституция, закони, процедури, свобода на словото и избори. И който спечели изборите той съставя правителство, прави политика, търпи критики и обира овациите. ГЕРБ играха и спечелиха. Всички останали не спечелиха. Но най-много е вбесена БСП. Инджев да не се самоопределя като най-много вбесен.

 24. Хареса ми това с дядовците :))). Ама дядо Юнкер от кого да ни освобождава – от собствените ни лакомници? Соца затри религията, която учеше “Не кради, не лъжи, обичай ближния”… Там, където няма МОРАЛ, цъфти разруха. ЕС може да даде рамо с въвеждане на общо законодателство. Не знам как се чисти мафия :(.

 25. Към Иван Стоянов:

  Благодаря за лекцията по отношение на мократа вода, но все пак не трябва да лъжете за основното: никъде не съм се самопределял като “най-много вбесен”. Така им се струва само на слугите на статуквото, които обичат свършените факти и се наслаждават на техния примитивен резултат.”Битият бит…” е философия на примирените и на побойниците.
  Но дори и да се бях самоопределял като “най-вбесен” това щеше да е мое право- не може всеки Иван Стоянов да ми подвиква отстрани какво да пиша и какво – не. Бойковчетата обаче са навсякъде и се опитват да “победят” дори и отделни личности, които си позволяват да не приличат на тях. Този рефлекс на члена на глутницата не минава при мен. Ще бъде интересно да видим какво ще стане с лаенето на индивидите от тази глутнициа, когато – рано или късно- алфа кучето им бъде разпрегнато от челото на кервана и той продължи да си върви.
  Апропо, да браниш непобедимия, великия, овластения и най-могъщ фактор в държавата, от отделен негов критик, отвоювал си самостоятелна ниша в публичното пространство извън притежаваната от власта медийна империя, е неосъзнато признание за значимостта на неговия критик. Явно бойковистите не могат да понесат факта, че медийната диктатура на Борисов и компания ( вкл. покрай копанята на Пеевските медии) не е съвсем 100 процентна.
  Освен това мантрата, че БСП са много вбесени, е удобно оправдание за видната от всички истина, че двата отбора си играят на много вбесени по схемата на ДПС и “Атака” за нахъсване на собствения електорат.
  Иначе всеядният Борисов отдавна е показал, че е готов да глътне братски и БСП чрез прелъстителни предложения към Миков и Нинова да оглавят парламента и чрез прочее стръв за столетни лакомници, които засега се дърпат и се правят на “страшна опозиция” на фона на кикотещите се от този театър режисьори на общото им задкулисие.

 26. Бургас не заслужава наказателен съветски символ в центъра на града

  (Сляпата русофилска вяра ни превръща днес в мишена на агресивни руски политици, третиращи ни като „неблагодарен народ“)

  http://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/burgas-ne-zasluzhava-nakazatelen-savetski-simvol-v-tsentara-na-grada

  http://www.faktor.bg/uploads/Images2/s/stalin_dok.jpg

 27. По повод поста на Иван Стоянов, той не е покойният русофил проф.Иван Стоянов, а Иван Д.Стоянов, автор на един дезинформационен, рублофилски сайт.
  Ето как сам се представя в поста си под публикация на Иво по повод пророческите думи на Васил Левски за “освободителите”,които ни освобожават, за да ни поробят:
  Иван Д.Стоянов
  Виждам, че в днешната дискусия се налага едно объркване, породено от съвпадение на имена. Авторът на есета “Васил Левски – идеал или идол” съм аз. То е публикувано на моя сайт https://ids777.wordpress.com/
  И аз не съм професор Иван Стоянов, професор от ВТУ и председател на фондацията “Васил Левски”.
  Подобно объркване се е случвало и преди. Не мисля, че моите и на адаша ми позициите съвпадат. Напротив, есето ми в значителна степен е изградено като критика на неговия учебник “История на българското Възраждане”.
  Ако някой се интересува – веднъж се е случило с моят съименик да участваме в едно радиопредаване по програмата “Христо Ботев”. Който желае, може да го чуе тук: http://bnr.bg/hristobotev/post/100514507

  Линк към публикацията на Иво с прекрасни постове, между които и 2 на Стамбо:
  https://ivo.bg/2016/03/26/%D1%85%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%82%D0%B2-%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB/

 28. Чудесно!Достоен отговор на ВСИЧКИ “стояновци”,г-н Инджев!

 29. Ne vidjah Ninova da be6e vbesena v4era vypreki nespravedlivostta, kojato se izsipa nad glavata j v plenarnata zala.
  Naprotiv, be6e nahilena, kato da be6e spe4elila “Oscar” za naj-dobra glavna rolja.

  “OE”, ako si otgovori6 na vyprosa za6to nikoj jurnalist ne (smee da po)pita Borisov kak e spe4elil pyrvija si miliard, ili za6to na projekcijata na filma “Granica” otide Cvetanov, a ne Borisov, vsi4kite ostanali otgovori si idvat na mjasto.

 30. Г-н Иван Стоянов, допускам, че като правоверен бацефил вероятността да нямате капацитет да осмислите адекватно отговора на Иво към Вас клони към 100%. За това си позволявам от своя страна да употребя любима опорна квалификация на баце. Ако по изключение каже истината той би нарекал “противоборството” между двете издънки на БКП-бсп и герб “шменти капели”. И няма да е в погрешка.
  Кой разбрал-разбрал.

 31. Здравейте г-н Инджев, чета блогът Ви често, макар че рядко коментирам. Ще си позволя един въпрос, а именно защо докладът към Румъния е толкова конкретен, а нашият е доста по “витиеват”, ако мога да се изразя така? Значи ли, че ЕС е вдигнал ръце от България, или просто пазят Борисов от вътрешни скандали точно преди председателството? Благодаря за изказаното мнение!

 32. данаилчо v4era takiva nesvyrzani gi rede6e v “O6te ot denja”, 4e i toj se 4ude6e kakvo kazva.
  No 4ere6kata na tortata postavi Lileto v “Lice v lice”, iztyrsjajki, 4e dokladyt bil mnogo polojitelen, za6toto njamalo novi preporyki…
  A 4e ot nali4nite 17 edna ne e izpylnena, e bez zna4enie.
  Borisov koga 6te se izkaje za uni6tojitelnija doklad?
  Nikoga, za6toto nikoj njama da go pita za ne6to uni6tojitelno.
  Za uni6tojitelnite vyprosi toj si ima prisluga, a negovijat resor sa selfitata i rjazaneto na lenti.

 33. ИВАН СТОЯНОВ
  Прочетете внимателно това ,което ви е отговорил г-н Инджев,а аз искам да допълня още нещо.
  Герб е партия от обслужващият персонал на бившата висша комунистическа номенклатура.Милиционери,пожарникари,шофьори от УБО,камериерки,техни синове и дъщери.Познаваме се добре,защото сме живели по едно и също време.
  Герб нямат експерти и специалисти по нищо.Не напразно за трите си правителства събират случайни хора дето се казва от улицата,след време ги прогонват и остава хаос навсякъде.Кажете ми един значим експерт от Герб в определена област и аз ви бъда благодарна.Министри се местят от едно нинистерство в друго ,като пешки.
  Още по страшно Бойко Борисов управлява три мандата и никога няма програма.Гражданите на България не знаят какво става.Сутринта е едно,вечерта е друго.Няма цели,които да бъдат постигнати,няма пътна карта,няма идеология.Вземете само руските проекти,където залудо наляхме милиарди.КТБ-загубихме милиарди.Ще разследва приватизацията,а неговите резили и загуби ,кой ще разследва.Нахал.
  Герб е един сбиротък,един слугинаж,които се пази да не настъпи големите ,особено Путин.В същото времеБ.Б. да не изпусне парата от ЕС се лигави с европейските лидери.
  Герб установява пълзяща диктатура навсякъде,закриване на медии, уволнение и прогонване на журналисти ,национализиране на частен бизнес,прокурорски погроми от Сталински тип
  Долно и недостойно.
  Бойко Борисов и Герб да се махат,защото в противен случай България загива.

 34. г-н Стоянов, има много факти, които могат да ти обяснят всичко за твоят вожд – винету, но ти и подобните ти не се информирате от медии и източници различни от пропагадните рупори на ГЕРБ, и кафяво-жълтите му лакеи от пеевските “медии” и “вестници”. И след като нямаш, и не искаш да получиш, цялата информация за винету , ти си неинформиран, ти си просто само още един рупор за пропаганда. И нищо повече!
  И след като казваш ,че байхуй провежда политика, кажи ни каква точно политика следва винету през последните 10 години ?!? И каква политика е правил и предишните 10 години – като кмет на София и генсек на милицията?!? КАКВА?
  НИКАКВА! винету не е политик, и НЯМА политика! Това се видя през последните 17 години, откакто го монтираха във властта!
  Второ ГЕРБ не е печелила избори! Никога не са имали повече от 100 депутата! Като броят на гласувалите за ГЕРБ постоянно намалява от 2009., но поради по-малката избирателна активност винету успява да запази броя на депутатите си.
  Но със 100 депутата НЕ може да се управлява! Трябва или коалиция, или задкулисно договаряне с БСП и ДПС. И както виждаш твоят вожд избира винаги нерегламентирани и позорни договорки с БСП и ДПС , вместо преки преговори и програма за коалиционно управление, което доказва за пореден път че нито винету , нито цвък-цвък са политици, нито ГЕРБ има някаква програма и политика ,която да изпълнява. НЯМА!
  Щом като нямаш над 121 депутата, и НЕ можеш никога да ги имаш, то за да си победител ти трябва стабилна и коалиция с партньори , с близки политически виждания и позиции, и които са доказали своята политика и възможности. Но още през първият си мандат винету отхвърли такива коалиции и възможности!
  Ще ти дам само еди пример – отношението му към Путлер и санкциите срещу неговите чекистки бандити. Спрямо тях байхуй никога не е изразил ясна политика и отношение.
  А пък можеш да си припомниш ,че още от първият си премиерски мандат винету едно говори сутрин, друго на обед , а до вечерта още няколко пъти си променя позициите. Само за един ден винету си променя позиците си , даже и диаметрално противоположни и противоречащи помежду си!
  Ето такава “политика” изпълнява яожда ти.
  А и след като не иска да се коалира с уж сестринските си партии от десницата, винету няма и кой да а разчита за помощ и съвет. Той си избра да търгува със порции и постове за нелегитимна подкрепа от БСП и ДПС, и така ги легитимира , и им дава власт която те не са спечелили на избори. И така размива границите между власт и опозиция, и между институциите и различните власти. Ето такава “политика” изпълняват винету , цвъки умното и ГЕРБ.
  А след като е ясно ,че никога не са имали някаква политика и програма , тогава на преден план излизат ЛИЧНИТЕ договорки, ЛИЧНАТА изгода и ЛИЧНИТЕ порции. Вече няма политика , а само суджукгейт и кумгейт.
  И байхуй НЯМА завършен , нормален, мандат! Това е най-голямото потвърждение за липсата и на политика и на програма на ГЕРБ. Падането на свободата на словото от 35 място на 115 място през мандатите на байхуй ясно показва колко държи на свободната журналистика. Запазването на мониторига на ЕС , изхвърлянето на България от Шенген и еврозоната са още едно, този път – външнополитическо потвърждение от нашите съюзници и партньори за всичко това.
  Има и що много , МНОГО въпроси – Белене? КТБ?, Южен поток?………. и милиардите за тях дадени през управлението на винету.

 35. До ИВАН СТОЯНОВ: Искам да ви кажа -каквато е ГЕРБ такава е БСП АТАКА та ако щеш и всички останали, та те са производни на БКП ДС И КПСС. Така че си мисля че и ти си ЕДИН от ТЯХ!IIC…..oIL

 36. Видях, че към сайта ми днес има поток от този блог, та рекох да видя с какво съм го заслужил.

  Видях, разбрах и искам да обадя на всички, че тоз Иван Стоянов, с когото дискутирате тук, НЕ СЪМ АЗ.
  Това предположение, лансирано от читател с ник SMS е ма-а-алце грешно.

  Така че съм благодарен на тези, които проявиха интерес към сайта ми, но всички тук си говорите с някой друг.

  Успех на всички!

 37. @Павел ТИНКОВ

  Така е. Не е нужно да ги чуеш как говорят, нито пък да ги четеш. По крайчеца на маншета можеш да ги познаеш. Като антитеза на Кафка са, който пишеше за благородството, което и в тъмното можеш да разпознаеш по яката.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.