От какви “висоти” русофилският т.н. елит презира българите като низши същества

Британските медии, вкл. БиБиСи, засипаха българския тенисист Грегор Димитров със суперлативи.https://debati.bg/mediite-vav-velikobritania-zasipaha-sas-superlativi-grigor-dimitrov/

В същото време Петър Волгин, едно от лицата на БНР, се възмути от българския възторг, изригнал по повод поредната победа на сънародника ни Григор Димитров.http://clubz.bg/60743-volgin_v_nova_bitka_grisho_e_dosaden

Както се разбира от поредната ( очевидна търсена) провокация на Волгин, подразнило го е вниманието, отделено в медите на победите на Григор Димитров. Било му не само досадно да слуша за тях, но и било показателно за ниския интелект ( на българите) прекомерното внимание, което отделят на някакъв си Гришо.

Моя милост, който не следи целенасочено спортни събития и не веднъж съм изразявал мнение срещу изяви на спортни величия, когато напуснат територията на своята експертност ( като Стоичков ), никога не съм могъл да разбера що за дребнава завистливост е да оспорваш безспорното на когото и да било, вкл. на своя сънародник. Защото спортът е сред малкото области, в които победата на индивида си е негова, каквото и да стои зад усилията му и той си заслужава личния триумф. Комплексарщина е да не си в състояние да признаеш заслугата на шампиона.

По принцип няма смисъл да репликирам Волгин ( на снимката с риза, щамповане с надписи  New York )петър волгин_0 В защита на ползата от това да бъде оставен да си говори глупостите съм се изказал отдавна. Смятам ги за нещо като серум от змия срещу змийско ухапване, като зелев сок за изтрезняване. По-лошо би станало, ако го изхвърлят от БНР и стане първият български ляв медиен екстремист, “репресиран” заради убежденията си. Той си мечтае за тази роля и прави всичко възможно да се домогне до нея.

Има обаче натрупвания от подобни изблици, които си заслужават репликирането. Защото на практика Волгин , макар и с различни изразни средства, сподели убеждението на своя събрат по по чувство за интлектуално превъзходство  над плебейския български народ от парламентарната група на БСП Иво Христов. Явно и според двамата българите са дебили – няма значение точният процент, важното е, че червените мислители мислят с категориите на презренито спрямо огромна част от собствения си народ.

Чакайте малко, ще рече някой- ама нали червените другари са народни хора, борят се в защита на най-угнетените, бедните, онеправданите! Откъде идва това тяхно чувство на мизантропия спрямо съществата, подозирани от тях в особено големи количества , че са по-низши от собствените им извисени в своите очи персони? Презрението към париите не трябваше ли да е характерно за презрените от левите десни хора, смятани от пролетариите и най-вече от техните самозвани говорители за надути, високопарни, надменни човекомразци?

Не, няма грешка. “Червеният елит” у нас  е и русофилски. Автоматично е прихванал някои черти на имперското господарско самомнение, предопределено от калъпа, по чийто образец е “сделан”.

Хайде , можем да разберем неистовата омраза, която пръска друго подобие на Волгин и Иво Христов , какъвто е участникът в техния “ елитен кръжок” на “чревени интелектуалци” Александър Симов. Неговите споделени с публиката видения са пълни с отровна злъч спрямо “реститути”, “богати старчоци”, “ психо-десни” и прочее достойна за газовите камери на неговата фантазия обекти, потопени в гневно бълбукащата лава на истеричната язвителност. Но този фронтмен ( думата взимам от “американския език” във връзка с бившия възторг на Симов от Америка) на класовата омраза все пак е жив “класик” на езика на омразата в червения политически сектор. Направо е олицетворение на самоходна уводна статия от в. “Правда” от най-мракобесните години на сталинизма, но спазва каноните на болшевишката пропагандистка ярост по чисто класово-партиен признак, все пак.

Докато се чудех какво обединява споменатите горе формални противоречия в насоката на техния език на омразата получих внезапно прозрение.  От телевизора в ранни зори днес говореше Антон Кутев от БСП – страдалецът, изгонен вчера от пленарната зала на Народното събрние заради буйстване, чиято съдържателна страна не е тема на този текст.

Ти, чителю ( ако позволиш фамилиарното обръщение поради чувството ми на близост, въпреки извисеното ми положение на “знаещ” в случая), знаеш ли какво е “шпаргалка”? Едва ли знаеш, ако не си учил в училище или университет в СССР или Русия. Кутев обаче изстреля тази дума без превод ( вероятно и водещият не разбра точно какво има на ум ), имайки предвид един руски жаргонен израз за преписване в час от “шпаргалка”, чиито еквивалент на съответния жаргон в българския език е “пищов”.

Ето така гръмна пищовът на “прозрението” в моята глава: тези хора мислят на руски и с руски категории.

Единият си сменил българската фамилия с руския псевдоним Волгин. Другият, роден от съветски Киев ( далеч не всички задължително се превръщат при такива дадености в путинофили, но явно проф. Иво Христов остава верен на закваската си, откзвайки гордо да втаса демократично в днешна евроатлатническа България), става и ляга с верноподанически изявления към Путинова Русия. Третият направо си казва каквото си мисли на руски с неразпознаваеми от българите “термини”. Четвъртият- споменатият по-горе Симов- набляга на изфабрикуваните в руските пропагандни лаборатории хули срещу “протестъри”, “грантаджии”, “соросоиди” и прочее омразна на Кремъл “сган”.

Не се учудвайте, че “някои от тях” са българофоби.

64 мнения за “От какви “висоти” русофилският т.н. елит презира българите като низши същества”

 1. Статията е вярнa, прекрасно написана с изключение на заключението във финала.
  “Не се учудвайте, че “някои от тях” са българофоби.”
  Откъде-накъде ще обиждаме целокупно петоколонците и полезните идиоти. До един и не само карето посочено от Иво-волгин, иво христов, а.симов и кутев са пут.инофили. Ерго, за няколко рубли повече са готови винаги когато им се посика да продадат интересите на страната ни.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 2. ТЕ са човекомразци. В същия азиатско-татарски смисъл, за който говори Захари Стоянов. 130 години след онова време нещата са същите.
  “Всички тия братя: нихилисти, комунисти, анархисти, революционери, социалисти и други подобни, всеки едного, който излезе вън от теорията на Чернишевски, на Бакунина, Прюдона и Ласала, считат го за турчин.”
  Звучи познато, нали? По форумите редовно, който критикува Путин, бива обвиняван, че е турчин. Както си признават, ТЕ измерват любовта си към България през любовта към Русия.

 3. Сега малко актуалности и не само. Както знаят някои от коментаторите “самооторизирал” съм се да ви съобщавам спортни новини, разгеле и темата е донякъде в тази посока. Та, от сутринта дебна коя бг медия па било то и спортна ще се осмели да пусне инфото на деня. Световната антидопингова агенция не възстанови правата на руската. Голям удар който предвещава, че ЗОИ в Републиа Корея догодина вевруари месец вероятно ще минат без руско участие. Нащите медии мълчат кат “комунисти на разпит”. БОКЛУЦИ!
  Пускам и един анализ на съвеЦкий диалект според който дори в абсурдна хипотеза нащият победоносен съюзник САЩ е способен да разгроми едновременно и Раззия и Китай.
  http://rusjev.net/2017/11/15/v-voyne-na-dva-fronta-ssha-pobedyat-i-rossiyu-i-kitay/#more-58959
  Споко, другите са са на българси. Иде магнитна буря от Америка.
  https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/parvo-vav-frog-tragna-deloto-zakona-magnitski-prez-ianuari–iasni-rezultatite.html
  И последно. Вярвайте на делата, така ни наставляще навремето и първият партиен и държавен ръководител, др. тодор ж. томов а не на думите.
  http://focus-news.net/news/2017/11/16/2457533/kommersant-sarbiya-se-obrashta-kam-nato.html

 4. “Руснаците гледат отгоре практически на всички, и то при положение, че половината от тях нямат канализация, а по-малко, но в значителна пропорция – нямат газификация и електричество. И още част – нямат водопровод. Това в 21 век. Освен това, голяма част от руснаците никога не са пътували извън пределите на рф или ссср и даже нямат понятие, над какво те всичките тези десетилетия се присмиват. Те нямат задгранични паспорти и естествено – не владеят езици. И на всичкото отгоре, те смятат себе си за много яки и безкрайно благородни.”

  anti-colorados

 5. “Не се учудвайте, че “някои от тях” са българофоби.” – Характерна черта за “широката” руска душа от векове.

 6. Иво, направих си труда да изследвам явлението. петър волгин пише тъпотията в 12.30. Аз я засичам за първи път около 14.00. Възмущението навсякъде е голямо. Пуснах едно търсене в гугъл “Петър Волгин” от “последния час”. Все едно някаква лавина беше паднала. Всички по-големи сайтове гърмяха вече. Много започва да ми прилича на някакво активно мероприятие, тъй като въпросният господин, колкото и да е заслепен и колкото и да е виден представител на “петата колона” все си мисля, че не може да е толкова тъп. Не знам от къде идва поръчката обаче – от Масква, за която очевидно Волгин заработва или от някъде от наш адрес. Онзи ден четох коментара ти за доклада на ЕК от мониторинга за България. Отново никакъв напредък по всяка една от 17-точки, по които ни наблюдават. Ти предупреди: “Не се връзвайте на номера колко бил положителен. Фактът е, че по нито една от точките няма напредък”. Мисля си дали не ни пускат поредната дъвка.

 7. Tezi tipove ne sa nau4eni da misljat sys sobstvenite si glavi, a samo da naizustjavat oporni to4ki, koito da povtarjat kato papagali.
  Eto, t.nar. faux pas na ivo hristov s debilite e priznak, 4e toj e dosta po-тъп, otkolkoto si vyobrazjava.
  Evraziec, putinofil, bezrodnik-bylgarofob i rubladjija se stava ne sys silata na intelekta, a sys silata na intelektualnata i duhovna ni6teta.

 8. Аз получих същото “прозрение” като г-н Инджев и ако позволите, ще го доразвия. Мисленето в руски категории /когато не се отнася до изключителната “руска душа” и до самата непонятна за ума Русия/ задължително и усилно се концентрира в точката на мразенето. Непредизвикано, необяснимо и не познаващо никакви граници титанично мразене. Доставеното им от омразата удоволствие сигурно донякъде компенсира разяждащата същност на обсебилата ги завист. Тези същества пребивават в състояние на трайна и неистова завист- денем, нощем, целогодишно и вселенски безкрайно. Те много добре разбират, че не са способни да сътворят за другите хора каквото и да е хубаво нещо; нямат, няма и да имат никакъв положителен човешки принос, поради което се вадят от кожите си, щом забележат у другите това, което на тях самите им е отказано от Господа веднъж и завинаги. Градивна енергия нямат, обаче са царе на разрушителната. Царе, царе, колко пък да са царе. Все някъде ще им се пресече пътят с този на Сатаната. А тоя гявол не прощава чужди гяволъци. Ще си намерят майстора, ако вече не е сторено.

 9. Прочетете какви са реакциите на хората във Фейсбук страницата на въпросния рашист пьотр волгин по повод изсраното от него лайно по адрес на Гришо.Този низък наглец си е позволил дори да му наднича в банковата сметка!
  Този рублоид е ярко доказателство,че комунистът НЕ Е БЪЛГАРИН!
  АНАТЕМА!!!

  P.S.
  Нямам спомен въпросният антибългарин да е казал нещо относно Маша Шарапова,която десетина години беше по върховете на световните класации!

 10. Извинявам се за спама,ама не се сдържах!
  РублоЯдът,за който става дума в пуликацията,в срамния си пост казва:”Да превръщаш някакъв спортист в идол…”
  Мили Боже,кой тръгнал да говори за идоли…!!!
  Нека само да погледне на червения площад как “православните” руснаци не дават косъм да падне от мумията на един доказан масов убиец,който е сринал хиляди църкви и е избил още повече свещенници и тогава да говори за идоли!

 11. Из “Нецензурираните,ненаписани и непубликувани (проекто)записки на един (проекто)оптимист”-част Първа
  (проекто)Глава еди-коя си
  Мда-а-а!Изтъркулва се есента.Виното превря,ракиите са сварени,киселото зеле втаса и превтаса.Междувременно и своевременно довтаса поредното международно положение.За нашите комунисти безродници то е най-международно и най-положително положение,защото иде от изявленията на най-любимото и свидно на продажните им душички руско(по подразбиране путинско)външно министерство,огласени нагло и безцеремонно от говорителката-матрьошка Мария Захарова.Та,с поредния прокиснат и вмирисан кремълски идеологически бълвоч,горепосочената фльорца благоволи да ни уведоми,че спасяването на българските евреи било заслуга на Червената армия.Незабавно към фалшивия фалшификаторски хор на азиатските павиани бодро се присъедини и световнонеизвестният историчар Михаил Мяхков.Ако не беше Червената армия…-изгрухтя звучно по темата богатирът руски,и т.н.,и бла-бла,и бум-тряс!-та пляс,и изобщо УтИдИ коня У рЯката!
  Да,ама този път цялата ръждясала пропагандна кремълска машина нацели една голяма нерендосана греда поради две съществени причини.Първо,ние(истинските българи)урока за спасяването на българските евреи сме си го научили,запомнили и все още отлично помним за огромно разочарование и безсилен гняв на гнома самодържец Путин.И второ,дори и бясната (анти)българска комунистическа пропаганда на “Води ни,Партийо,води ни!” беше посочила като един и единствен спасител на българските евреи правешкия дръвник и миризлив шаячен каскет Т.Ж.-теза,която официално се разминава с настоящите смехотворни твърдения на азиатските аборигени.Пък и всеки сериозен,уважаващ себе си и историческата наука историк,отлично знае,че употребата на условното наклонение АКО е тема табу там.А и Американския еврейски комитет моментално изобличи таваришчите и таваришките в нагла лъжа и ги разобличи като най-видни фалшификатори на Историята.
  Това до тук добре,ама всичко онова дойде много ташкън нанагоре и взе та подейства на безродника рубладжия,т.нар.прАфесАр Иво Христов,като червен плащ на испански бик.Извън нерви,с пяна на уста и неприкрита злоба това нищожество нарече в Раднево българите “дебили”.Е,не чак точно всичките,а само 80%(от него да мине).Та,след такова изтрещяно изхрачване,се налагат от самосебе си някои “немедленни”извода.Първо,мястото на това червено академично говедо е не в Народното събрание,а в едно знаково лечебно заведение за душевно болни в същото това Раднево(освен,ако не са го закрили,но за такива имбецили съм абсолютно сигурен,че отново ще го открият).Второ,80% са твърде малко като за комунистическия електорат.Според мен са си точно 100%(те сами излизат математически точно толкова след всеки пореден избор),защото винаги съм твърдял пред приятели,че не всички идиоти,в случая “дебили” след услужливата податка на И.Х.,гласуват за БКП/БСП,понеже наспорил Господ на наша територия и други комуно-мутренско-бандитски присъдружни на 100-годишната дърта развратница организации,но ВСИЧКИ без изключение,които гласуват за БКП/БСП са идиоти,пардон(шъ мъ извини другаря И.Х.)-ДЕБИЛИ!То,пък между другото в тарапаната,се изЯсни,че този Иво Христов не бил точно баш същият,щото то било имало и някакъв си друг Иво Христов,пък и онзи не бил този и т.н.Ама то,фактически не е фатално,защото все става въпрос за две комунистически академични добичета.Сиреч,ако си сбъркал единия с другия,а пъ другия с единия-все тая!Грешката е вярна:боклук+боклук+боклук…Все накрая се получава боклук до боклука,майно льо,изхвърлен,стифиран и подреден в историческото сметище.
  Обаче,все пак сложно и труднообяснимо е кремълското международно положение в Татковината ни-точно толкова трудно и необяснимо като цялата дълбокоспиртосана рускомужишка загадъчна душа и душевност.Същото това международно положение подейства като манна небесна на нашенските кремълски гъзолизци и ибрици.(Пре)възбудени и накокошинени(кой с виагра,кой-без),местните комунисти(разбирай национални предатели)и АБПФК(да се дешифрира и чете:криминални типове,безделници,непрокопсаници и обирджии на мандри) мигновено се спешиха,строиха и чинно замаршируваха с надървени сърпочукове в стегнаттоорганизиран строй.Достойна продажна Пета руска колона у нас!
  По същото това безвремие на тотална комунистическа вакханалия,рускинята с български паспорт и местожителство Бабунова благоволи да ни потопи от услужливо предоставения й български екран в “красотата”на 7-ми ноември.Тя,руската шизофрения,на историческа тема не познава и не признава граници.Първо,7-ми ноември се е състоял като историческо събитие през октомври,именуват си го октомврийска революция,обаче си я празнуват на 7-ми ноември.Изобщо,пълна съгласувана идиотска обърквация от сорта:”Ти върви след мен,аз ще те настигна!”Второ,било си е чиста проба болшевишки метеж последван от преврат и узурпиране на властта,ама крепостниците си го обичат,почитат и си го празнуват като ВОСР.Н е стига Октомврийска и Революция,ами че дори Велика и Социалистическа за капак.Четири в едно,казано по мадерному-четири опашати лъжи вместени в една абревиатура!Ама и тя,тая де,революция велика,колкото “великата”Френска буржоазна революция,когато официално на теория и практика е въведен кървавия терор от главните касапи на тази “революция”-Робеспиер,Дантон,Марат.Същите онези мародери,скоито духовно се родеел сифилистикът Улянов-Ленин,който впоследстви много по-усърдно и успешно прилага наученото от тях на практика в похитената,озлочестена и удавена в кръв от него и разбойническата му шайка Русия.Да не говорим,че Тунгуският метеорит е бил с по-малко катастрофични последствия за Русия в сравнение с разразилия се по-късно там болшевишки тайфун.
  Та,да не си пропусна мисълта,у нас (пре)възбудените и накокошинени комунистически мекерета продажници отново се изпозастягаха за “бой последен”.Затрещяха във всичкото околно пространство-медийно и де що се сети човек,старите червени мантри и заклинания от сорта “фашисти”,”монархофашизъм”,”световен империализъм”,”световен еврейски заговор”,”юдейски ционизъм”,”народен съд” и тем подобна словесна плява.Ама,думата ми не е за тези дебили,а за техните адепти-дебилните червени академични говеда,защото Ивихристовците.Алсимовците,Пьотрволгиновците и всчки техни гнусни подобия,нищожества и отрепки масово облъчват с откровени комунистически лъжи и фалшификации природонаселението,а някои(като първото горепосочено говедо И.Х.,което е преподавател в Пловдивски университет)пълнят главите на българските студенти с най-долнопробна комунистическа,прокиснала като боза пропаганда.Нужно е да им се пояснят исторически коректно нещата и да им се проясни червената мъгла в комунистическите чугунени чутури на тези прАфесАри,щото те винаги се правят на големи отворковци,пенкилери,моралисти и съдници от най-висша инстанция,а всъщност и най-вече са пишман академици и професори,излюпени и отгледани в рабфаковския комунистически инкубатор безмозъчни бройлери,коити дори и за кокошки носачки не стават.Доказани празноглави дърдорковци изучавали единствено и предимно в битността си на набедени студенти “дисциплини” като История на КПСС(най-вече!),История на БКП,Марксистко-Ленинска философия и Диалектически(т.е.комунистически)материализъм.И дето непрекъснато се думкат в гърдите и непрекъснато парадират колко вагона с книги са изпрочели през живота си,самозаблуждавайки се и сляпо вярвайки в “проникновеното”откритие и твърдение на паразита пройдоха Маркс,че(видите ли)количествените натрупвания неминуемо водели до качествени изменения.Дрън-дрън ярина!То е видно от простотиите,които ръсят неуморно комунистическите ни плямпала.Защото,най-важно е що за книги четеш,какво и до колко вдяваш от прочетеното,как си го асимилирал и какви изводи си правиш най-накрая от всичко това.
  край на Първа част
  П.С.:ще следва втора част в необозримо (проекто)бъдеще.

 12. Пореден блестящ анализ на г-н Инджев!Моя скромност преди време определих въпросния Волгин като журналистическа гнида с известно неудобство,но сега се убеждавам,че притеснението ми е било излишно!За останалите гореописани твари просто не ми се говори,те са повече от убедителни в собственото си падение!

 13. Добре е че Ви има г-н Инджев ,за да може да се прочете нещо съдържателно и на хубав български език!Иначе напълно споделям написаното от Вас,всъщност отнасящо се до безродници.

 14. Много се надявам Гришо да не чете подобни български коментари. Успехът си е лично негов, заслужава си поздравленията, дори когато губи. Много се дразня когато го плюят задето загубил от първия в света. Сякаш другите само печелят. Надявам се и се моля да има, силата и дързостта да остане там, на силния вятър, колкото се може по-дълго. Може да не им харесва на някои, но засега от Гришо по-известен българин в света няма. Като кажа, че съм от България,веднага се споменава Григор. А Стоичков е все още много известем Дори имам лична история. На връщане от работа понякога минавам през едно мексиканско капанче и купувам пиле териаки за в къщи. Понякога, когато няма много клиенти, се упражнявам с няколкото думи на испански, коиТова то знам. И така се стигна до момента, когато Хосе ме попита от къде съм. Като чу България, подскочи, озари се, Стоичков. От тогава като се появя ми оказва специално внимание. Важното е, че като ме види, той се озарява, лицето му грее, просто някаква енергия изригва във него. Това ме накара да преосмисля отношението си към Стоичков, колкото и неуместни да са някои негови изцепки.
  Това е положението, дами и господа. Това са нашите известни хора по света – Стоичков и Григор, за сега други няма. Дреме му на Григор на ракетата какво бил казал Волгин, ако въобще знае кой е Волгин. Възхищавам се на Григор когато печели, но още повече съм с него когато губи. Да загубиш от най-добрите си е победа. Да му е яка на Григир ракетата.
  Бих се съгласила с изказаните тук предположения, че може да е активно мероприятие, след като се ровят и в банковите му сметки. Не е ясно още с каква цел, но ще разберем. Да се надяваме, че рублите ще свършат скоро и тогава ще стане ясно колко са тези, които обичат Русия.

 15. Комплексарщината на мъжлета от “висотата” на Волгин е потресаваща! Подобно на своят идол, дребосъкът (в пряк и преносен смисъл) Путин, и Волгин не може да понесе постиженията на кадърния човек – бил той дори българин! Дребните им душици не смогват да приемат човешкото превъзходство – интелектуално или физическо! Биха направили всичко за да омаловажат постиженията на таланта!
  Подобни мекотели да се гаврят с всичко ценно в човешкия живот?

 16. Към Сия: “Да се надяваме, че рублите ще свършат скоро и тогава ще стане ясно колко са тези, които обичат Русия”.

  Това изречение е култово, Сия. Точно така! Имам си даже примери с обратен знак: когато рублите не се раздаваха така яко, Иво Христов беше съветник в СДС, а Александър Симов пишеше ненадминати и до днес от когото и да било хвалебствия по адрес на Америка- чак като тезиси беше формулирал любовта си в 20 точки. Волгин ( за когото някои общи познати възкликват в днешно време “какво му стана, не беше такова момче”- обаче рублите не прощават на заразените, изцедяват изпадналите в рублозависимост безмилостно до пълно оглупяване на борещите се със своята рублоабстиненция) го раздаваше “независим интелектуалец” без видима окраска, а Кутев…просто го нямаше на хоризонта на русофилщината в публичността.
  Споменавам само тях, защото са “герои” от моя текст, който коментираш.
  Иначе бих могъл да спомена и Корнелия Нинова с нейната приватизация на “Техноимпекс”, когато не е давал знак да е обичала така всеотдайно нито Живков ( на чийто паметник заведе своето Политбюро веднага , след като стана началник на партията преди билзо 2 години), нито братската й Русия , преди да стане Путинска.

 17. МЕКЕРЕТА – РУСОФИЛИ БЪЛГАРОФОБИ, ГЕРББСПБКПДСКГБКПСС това са тези които господин Инджев посочи. А и ние знаем!IIC…..oIL.

 18. Здравейте,във връзка със съобщението на БАН за необходимоста от АЕЦ Белене,си позволявам да използвам блога на уважаемият господин Инджев за да припомня само част от изказванията на видният ни интелектуалец и трети мандат премиер на България б.б. по темата.
  Ето какво е казал борисов по повод АЕЦ Белене през годините:

  -“…замразяваме АЕЦ Белене” (10.7.2009).

  -“Белене е икономически необоснован проект”(29.9.2009).

  -“Белене е гьол, пълен с жаби за 800 милиона лева”(16.3.2010).

  -“АЕЦ Белене е висша форма на корупция” (2.3.2010),

  -“АЕЦ Белене ще спре или ще се строи с европари”(16.3.2010),

  -“България замразява строежа на АЕЦ Белене”(12.6.2010),

  -“Белене не е замразена”(25.6.2010),

  -“АЕЦ Белене е изключително важна за България”(01.11.2010)

  -“АЕЦ Белене може да стартира още утре”(21.9.2010),

  -“Намерен е стратегически инвеститор от Бавария за АЕЦ Белене” (25.10.2010),

  -“Бойко Борисов ще поиска от Путин твърда цена за построяването на Белене”(06.11.2010) (стратегическият инвеститор от Бавария да яде ряпа),
  -“Бойко Борисов подкрепя с цялото си сърце проекта”АЕЦ Белене” (08.11.2010),

  -“На срещата с Путин няма да се говори за Белене”(12.11.2010),

  -“Бойко Борисов подкрепя АЕЦ Белене не “с цялото си сърце”, а с “прагматизъм”. (5.11.2010).
  -“Ако не започнем да строим “Белене, след 15 години икономиката на България ще банкрутира.” (26.02.2011).
  Кашата в главата на Боко сега ще я сърбаме ние!!!

 19. СЛЕД ПРАВИЛНИЯ ДОКЛАД НА БАН (ПОД РУСКА ДИКТОВКА) БНТ, КАТО ОБЕКТИВНА ОБЩЕСТВЕНА ТЕЛЕВИЗИЯ, ПОКАНИ В КОМПЛЕКТ ТОЧНО ДВАМАТА НАЙ-ГОЛЕМИ ЛОБИСТИ ЗА СТРОЖ НА НОВА АЕЦ, ДВАМАТА КОМИСИОННИ ЛИСУГЕРИ ЕНЕРГИЙНИЯТ “ЕКСПЕРТ” АТАНАС ТАСЕВ И ЯВОРЧО КУЮМДЖИЕВ С РУСКАТА МУЦУНКА, А ТЕ, ИЗПЪЛНЕНИ С ТРУДНО ЗА СКРИВАНЕ РЕВАНШИСТКО ЗАДОВОЛСТВО, НО СИМУЛИРАЙКИ СМИРЕНИЕТО НА НЕВИННИ АГЪНЦА, (ПОД КОИТО ДИСКРЕТНО СЕ ПОКАЗВА И РУБЛОФИЛСКАТА ИМ КОЗИНКА) ЕУФОРИЧНО ЗАЯВИХА, ЧЕ “ВЪРВИМ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА!”, БЕЛЕНЕ ЩЕ СЕ СТРОИ, САМО ТРЯБВА ДА ПАДНЕ В ПАРЛАМЕНТА МОРАТОРИУМЪТ ВЪРХУ СТРОЕЖА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПРАВИ С ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ, ПОНЕ 51%, БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ДА СЕ АНГАЖИРАЛА И С ФИНАНСОВИЯ РИСК ПО СТРОЕЖА (С РУСКИ ЗАЕМ), И С ПРОДАЖБАТА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА (ПАЗАРНИЯ РИСК), КАКТО И С ИЗГРАЖДАНЕТО НА ХРАНИЛИЩЕТО ЗА ЯДРЕНИ ОТПАДЪЦИ, ЩОТО ТОВА ПЪК БИЛО ИЗИСКВАНЕ НА ЕС!

  http://www.mediapool.bg/ban-obyavi-aets-belene-za-nuzhna-no-rentabilna-pod-usloviya-news271916.html

 20. Нищо чудно – русофили, комунисти и българомразци не биха искали дори да се зарадваме на успехите на наш сънародник. Така може да си помислим, че и ние със собствени усилия можем да постигнем успех, без да сме благодарни на партията, правителството и „царя дори”. Ако много хора повярват в собствените си възможности, как ще бъдат държани обезверени и примирени и следователно без съпротивителни сили.

 21. Не е далеч денят когато ще разберем who is who от родните петаколонци. Според най-големият руски финансист експерт парите за тамошните пенЦионери са приключили. Ако се намерят за тях това значи поредното голямо орязване на денгите за здравеопазване, образование, инфраструктура и др.
  https://www.gazeta.ru/business/news/2017/11/16/n_10823462.shtml

 22. SMS, нали целият цирк с “изографисването” на МОЧА, “антисемитската” истерика от путлеристкото МИД, целият цирк в парламента между БКП и винету , а и последните дебилски изяви на иво христов са само камуфлаж за “доклада” на БАН! Нали и за това винету си плати на учЕните от БАН ,с част от комисионните(откатите!) за Белене.
  Цялата истерия през последните дни беше само заради Белене и “усвояването” на още над 21 милиарда лева , без ДДС-то, и без лихвите за заемите! а освен това трябват още няколко милиарда за включването на Белене към енергосистемата на НРБ.
  Тях не ги интересува нито дали ще има Белене , тях ги интересува само “усвояването”. Цялата шайка устрои този цирк само заради денгите от Белене, а не за тока от нея!
  А след това тока от Белене ще е на цена над 10 цента , за сравнение тока от Козлодуй е под 2 цента.
  И за да работи Белене ще трябва да се закриват всички по-евтини централи ,заради него. И няма да има пари за никакви други перспективни източници на електроенергия,през следващите 50 години. Но важното е винету и неговата шайка да “усвоят” денгите за Белене.
  И сега “усвояват” от “санирането” на частните имоти на партийните и местните им кадри. И даже са хвалят , че милиардите са от бюджета , а всъщност повечето пари са от еврофондовете за енергийна ефективност.
  Без да броим и “обществените поръчки” и европрограмите, и еврофондовете и от субсидиите.
  При винету единственият “бизнес” е “УСВОЯВАНЕТО”, и Белене НЯМА да е изключение от това “правило”!
  Не вярвам и нинова да остане дълго извън парламента,след вчерашният им парламентарен цирк за дИбили, след като винету изпълнява договорката им за общият им путлеристки проект в Белене.
  Дребните закчки в парламента само отклоняват вниманието от общата им беленска коЙалиция!

 23. Волгин е крайно вреден за българският народ.Той трови съзнанието на хората така,че те забравиха милиардите доларови дългове,направени от комунистите/и половината от тях окрадена/и продължават да гласуват за тях.Колко се говори за телефонните измамници,а продължават да им хвърлят пари през балкона.А Волгиновци това искат-ошашавен народ.

 24. @ НАСКО
  Поздрави! Това е решението на задачата !
  ^Ако много хора повярват в собствените си възможности, как ще бъдат държани обезверени и примирени и следователно без съпротивителни сили.^

 25. “Не се учудвайте, че “някои от тях” са българофоби.”
  Не някои,всички русофили саа българофоби.Вижте само призива от фейсбук да се убиват русофобите.И след всички тези прояви на омраза към собствения сси народ , имат наглостта да се изкарват патриоти.Ще перефразирам Виктор Суворов.Той казва : Не може да си едновременно умен,честен и комунист.Е, аз мисля, че не може едновременно да си умен, честен и русофил.Уточнявам, че говоря за кряскащата русофилщина-путинофилщина,а не отношението към руския народ.

 26. Da ne zabravjame i poslovi4nata 6izofrenija, v kojato jivejat goreposo4enite obekti.
  Za6toto na prikazki mnogo obi4at put.in, no ne izpra6tat decata si pri nego, a v “zagniva6tija” Zapad.

 27. Атаката идва от Ню Йорк, щатските комунисти, са недоволни,че Григорианеца отказа,да стане американски поданик, а те са много отмъстителни.

 28. До CИМПAТИЗAНТ/КA НA ДCБ
  Относно шизофренията им, направо е нераазбираемо защо русофилите избират не само западни университети за децата си, но и продължават да купуват западни коли .Истинският русофил би трябвало да бойкотира стоки от омразния запад,нали 😉

 29. На Фниманието на чорбаря, няма да му правя реклама, за когото винаги американците са виновни. Днес се навършват 49 години от денят в който “Отборът на народа” победи “отборът на властта” със 7:2. Така BBC коментира непосредствено след мача случилото се на националният стадион “Васил Левски”. Историческото 7:2 е много повече от резултатът зафиксиран на таблото.

 30. На 3-ти е 4-ти ноември – преди две седмици – публикувах имената на част от избитите без съд и присъда в Пловдивско след навлизането на Червената армия – окупаторка в България.

  Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Пловдив

  Петко Димитров Каракашев.
  Иван Стефанов Зархулев.
  Никола Георгиев Димитров.
  Енчо Стефанов Тонев.
  Христо Георгиев Трайков.
  Георги Георгиев Мицев.
  Михаил Йовчев Мирев.
  Иван Николов Попов.
  Гичо Иванов Стоенчев.
  Димитър Атанасов Лолов.
  Слави Ненчев Фурнаджиев.
  Иван Стойков Ботев.
  Иван Димитров Топликлиев.
  Георги Андонов Чешмеджиев.
  Иван Стойчев Кърпаров.
  Цветан Петков Игнатов.
  Атанас Стоянов Пейчев.
  Георги Михайлов Чакъров.
  Александър Врачев.
  Костадин Атанасов Божков.
  Владимир Тодоров.
  Никола Панайотов Камбуров.
  Свещеник Димитър Вълев.
  Стоян Станчев Землянов.
  Петър Панов Стоянов.
  Христо Якимов Христов.
  Юрдан Георгиев Шишков.
  Михаил Николов Стойчев.

  Първенец – Фердинандово

  Михаил Николов Станчев.
  Илия Божидаров Здравков.
  Мато Апостолов Матев.
  Атанас Стойлов Кацаров.
  Йордан Димитров Гиров.
  Стефан Михайлов Етенов.
  Васил Петров Воденичаров.Димитър Филипов Воденичаров.
  Георги Василев Такев.
  Еремия Томов Тащев.
  Митко Костадинов Димитраков.
  Коста Таков Аргиров.
  Иван Георгиев Шлатев.
  Васил Александров.
  Йордан Николов Коев.
  Димитър Георгиев Кичев от Кичево.
  Васил Александров Грозданов.

  Едно пояснение за жертвите тук. Както е известно, Българската жандармерия се създава на 10.01.1944. с Указ на Регентите. Пловдив е пазен от руски парашутисти и руска инвазия от Жандармерията от север и от юг с две ловни роти от по сто души, разположени във Фердинандово и Карлово.

  Перущица

  Георги Николов Куртов.
  Богдан Димитров Минчев.
  Борис Атанасов Танов.
  Боян Стоянов Долев.
  Димитър Апостолов Минков.
  Илия Радев Данев.
  Андрей Петков Малинов.
  Михаил Иванов Анчев.

 31. Перущица

  Димитър Тодоров Тосков.
  Райко Стоянов Каймаконов.
  Асен Райков Каймаканов.
  Тодор Стоянов Каймаканов.
  Кръстьо Спасов Долев.
  Тодор Пенев Кънев.
  Борис Георгиев Динкин.
  Радко Георгиев Радков.
  Танчо Николов Танчев.
  Рашо Ненов Рашев.
  Димитър Влаев Димов.
  Атанас Рангелов Янкулов.
  Атанас Иванов Андреев.
  Тодор Петров Янкулов.
  Борис Атанасов Даскалов.
  Ради Евстатиев Радев.
  Стефан Попвасилев.
  Христо Георгиев Янкулов.

  И всички тези нови 26 перущенски жертви са нахвърляни в един масов гроб по руско-съветски модел. Който се намира при влизане в Перущица вдясно от табелата при влизане от Пловдив. И на всичкото отгоре за допълнително оскверняване при ТКЗС-то там са сложили кравешките обори.

 32. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Допълнение към Перущица:
  На 10 09 1944 от селото са хванати:
  Георги Иванов Цачев,Никола Илиев Велев и Стефан Димитров Христев и тримата са закарани в местността Виница до селото, Поляти са с бензин и са запалени. Живи изгорени.

  Пилашево

  Христос Грозданов Радев – полицай.

  Певците
  Андрей Колев Ранчев.

  Паничери

  Алекс Василев Ковачев.
  Петко Цоков Добрев.
  Трифон Нанков Ганев.
  Недялко Куманов Папазов.
  Трифон Костов Топозлийски.

 33. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

 34. Когато един див звяр човекоядец не го убиеш когато можеш, той те напада.
  Подсещам журналистите които не са дебили
  да попитат най – големия ПАТРИОТ, най – големия защитник на бедните сред политиците КОРНЕЛИЯ НИНОВА защо нейния патриотизъм мълчи при кражбата на история на България от Русия.
  Защо не реагира на обидите към народа от нейните депутати и дори не ги порицава.Защо си трае и се снишава, ЗАЩОТО МИСЛИ КАТО ТЯХ ( спомняте ли си усмивката и потупването по рамото на младия другар Зарков за тъпото му изказване)
  Не си мислете че “левите интелектуалци” са големи герои и не им пука от нищо, не те се чувстват недосегаеми, нито от собствената си партия, нито от законите на страната.
  Истинския интелектуалец не презира хората, историята го доказава.
  Тези путинофилски ибрекчии (не руски), се опияняват от грошовете с които заплащат предателството и се мислят за нещо висше.
  Агресивни, страхливи и родоотстъпници приютени от парията която им дава хранителна среда и защита да виреат
  Тази партия която беше социалдемократическа, работническа, комунистическа, социалистичека, бяха горди че са бедни, сега че са масони, тръмписти и богати, бяха комунисти сега подържат дивия капитализъм на Путин.
  Бяха за плоския данък сега са против, преписват си заслуги, избиваха цвета на нацията в името на чужда държава, сега са най-големите патриоти.
  Единственото в което са последователни е вечната им АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА.

 35. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Пилашево, Хасковско

  Христос Грозданов Радев.

  Певците

  Андрей Колев Ранчев.

  Паничери

  Повече не мога да пиша тази вечер. Това е покъртително. Всеки път така е за мен и всеки път казвам, че за геноцида няма прошка!

  Пак казвам: Мръсни комунусти, съд за вас! Съд и вън от политиката!

 36. @NASKO
  I az mislja, 4e mnogo to4no ste napipal sy6tinata na volginiq problem. Pozdravi!

 37. Скъпи ОТБЕЛЯЗВАМ,

  Поклон към тази твоя толкова човешка мисия!

 38. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944. Колкото и да ми струва.

  Паничери

  Алекс Василев Ковачев.
  Петко Цоков Добрев.
  Трифон Нанков Ганев.
  Недябко Куманов Папазов.
  Трифон Костов Топозлийски.

  Правище

  Иван Колев Каралуков.
  Илия Иванов Попов.

  Пролом

  Илия Нонев Илиев Писарев.
  Наньо Делев Ковачев.

  Пъдарско

  Тани Петков Катърски.
  Георги Александров Гиоргиев.
  Благо Христев Йорданов Личев.
  Петко Колев Ковачев.
  Рангел Петков Праматарски.
  Атанас Кънов Пандуров.
  Еню Петков Праматаров.

  Павелско

  Свещеник Стефан Попвасилев.

  Първомай – Борисовград – непълно

  Симеон Христев.

  Розино – непълно

  Васил Николов Костадинов.

  Равногор- непълно

  Капитан от жандармерията Ненчо Атанасов Узунов.

  Розовец – пълно

  Георги Игнатиев Гьоларски.
  Стоян Динев Драгански.
  Русьо Спиртата.
  Цвятко Чакъра.
  Димитър Чехлареца.
  Доньо Кичов.
  Стою Джатавърлов.
  Кольо Касаитов.
  Петър Иванов Дърмонски.
  Стоян Авев.
  Гено Даскала.
  Стоян Ляпчев от Ляпчевите.
  Кольо Киров.
  Гено Радков Далевски.
  Георги Игнатов.
  Иван Гъбаря.
  Ристо Дърмоня.
  Кольо Христов.
  Тодор Кировски.
  Тодор Карфов.
  Ненчо Бресковски.
  Боян Стоянов Кюркчийски.

  От католишките Пловдивски села Ракувски, Парчевич, Секирово, Чоба и Генерал Николаево – непълно

  Йозо Самойлов Иванов Велчев.
  Йозо Иванов Райков.
  Леон Серафимов Романов.
  Йозо Генов Кочев.
  Боньо Иванов Зайков.
  Гено Йозов Буров.
  Рафаел Йозов Пеев.
  Йозо Иванов Гендов.

  Плюс загубен списък без копие от 182 пловдивски избити католици през 1949 – 1951, предаден на попа на Католишката черква в Пловдив. Който после излезе доносник и този списък изчезна. Каква глупава наивност от моя страна!!!

  Ракитово – непълно

  Ангел Илиев Кафеджиев

  Ръжево Конаре – голям погром е било на на 9-ти и 10- ти септември 1944. Там да отидат да питат какво е било телевизионните репортерки, които снощи не са били уважени от Бойко Борисов след настоятелните им въпроси за положението на ситуацията.

  Павел Борисов Павлов.
  Христос Палев Палийски.
  Христос Георгиев Тончев.
  Таньо Дарков Начев.
  Петко Николов Цветков.
  Иван Христов Чернев.
  Димитър Василев Юруков.
  Георги Илиев Странджиков.
  Тани Пеев Колаксъзов.
  Нено Бонев Цанков.
  Иван Бонев Ливадски.
  Таньо Денков Начев.
  Петко Николов Цветков.
  Иван Христев Чернев.
  Димитър Василев Юруков.
  Георги Илиев Странджиков.
  Тади Пеев Колаксъзов.
  Нено Бонев Цанков.
  Иван Бонев Ламвадски.
  Иван Бонев Цоков.
  Ивана Неделева Славова.

 39. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944. Колкото и да ми струва.

  Паничери

  Алекс Василев Ковачев.
  Петко Цоков Добрев.
  Трифон Нанков Ганев.

  Недябко Куманов Папазов.
  Трифон Костов Топозлийски.

  Правище

  Иван Колев Каралуков.
  Илия Иванов Попов.

  Пролом

  Илия Нонев Илиев Писарев.
  Наньо Делев Ковачев.

  Пъдарско

  Тани Петков Катърски.
  Георги Александров Гиоргиев.
  Благо Христев Йорданов Личев.
  Петко Колев Ковачев.
  Рангел Петков Праматарски.
  Атанас Кънов Пандуров.
  Еню Петков Праматаров.

  Павелско

  Свещеник Стефан Попвасилев.

  Първомай – Борисовград – непълно

  Симеон Христев.

  Розино – непълно

  Васил Николов Костадинов.

  Равногор- непълно

  Капитан от жандармерията Ненчо Атанасов Узунов.

  Розовец – пълно

  Георги Игнатиев Гьоларски.
  Стоян Динев Драгански.
  Русьо Спиртата.
  Цвятко Чакъра.
  Димитър Чехлареца.
  Доньо Кичов.
  Стою Джатавърлов.
  Кольо Касаитов.
  Петър Иванов Дърмонски.
  Стоян Авев.
  Гено Даскала.
  Стоян Ляпчев от Ляпчевите.
  Кольо Киров.
  Гено Радков Далевски.
  Георги Игнатов.
  Иван Гъбаря.
  Ристо Дърмоня.
  Кольо Христов.
  Тодор Кировски.
  Тодор Карфов.
  Ненчо Бресковски.
  Боян Стоянов Кюркчийски.

  От католишките Пловдивски села Ракувски, Парчевич, Секирово, Чоба и Генерал Николаево – непълно

  Йозо Самойлов Иванов Велчев.
  Йозо Иванов Райков.
  Леон Серафимов Романов.
  Йозо Генов Кочев.
  Боньо Иванов Зайков.
  Гено Йозов Буров.
  Рафаел Йозов Пеев.
  Йозо Иванов Гендов.

  Плюс загубен списък без копие от 182 пловдивски избити католици през 1949 – 1951, предаден на попа на Католишката черква в Пловдив. Който после излезе доносник и този списък изчезна. Каква глупава наивност от моя страна!!!

  Ракитово – непълно

  Ангел Илиев Кафеджиев

  Ръжево Конаре – голям погром е било на на 9-ти и 10- ти септември 1944. Там да отидат да питат какво е било телевизионните репортерки, които снощи не са били уважени от Бойко Борисов след настоятелните им въпроси за положението на ситуацията.

  Павел Борисов Павлов.
  Христос Палев Палийски.
  Христос Георгиев Тончев.
  Таньо Дарков Начев.
  Петко Николов Цветков.
  Иван Христов Чернев.
  Димитър Василев Юруков.
  Георги Илиев Странджиков.
  Тани Пеев Колаксъзов.
  Нено Бонев Цанков.
  Иван Бонев Ливадски.
  Таньо Денков Начев.
  Петко Николов Цветков.
  Иван Христев Чернев.
  Димитър Василев Юруков.
  Георги Илиев Странджиков.
  Тади Пеев Колаксъзов.
  Нено Бонев Цанков.
  Иван Бонев Ламвадски.
  Иван Бонев Цоков.
  Ивана Неделева Славова.
  Тодорка Славова Гетова Славова.
  Иван Славов Груев.
  Дечо Танев – не се чете – ..щелков.
  Никола Видолов Врачев.

 40. Свежен

  Кратък коментар. В повечето села до тук масовите убийци още са са живи и се знаят кои са. Напомням на Цацаров, че за геноцид няма давност. Защо тези още не са в следствието?

 41. Свежен.

  Кузман Стойков Манолов.
  Иван Стефанов Ковачев.
  Васил Иванов Маленков.
  Марко Божинов.
  Георги Йорданов Иванов.
  Христо Янков Пасков.
  Васил Попиванов Малемов.
  Иван Петров Райчев.
  Христо Йовков Челтъков.
  Божко Д. Мислимов.

 42. Продължавам даа публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Стряма. Това е българското село, процентно дало най-много жертви при комунизирането на България. Четете.

  Минко Колев Ванев.

  Утре продължавам.

 43. Тук е мястото да разкажа за Клиниката та та Д-р Каю Коев. Утре.

 44. Последното изречение в смисъл: “Не се учудвайте, че някои от тях са българофоби” е най- доброто от свободното съчинение по темата. Свободата ражда идеи, а робството- Волгин. Инфантилен, ограничен, че и меркантилен, но злокобно отровен. Размишлението ражда идея. Много добро като резултат.
  Инджев прави един лек преглед на кретените и накрая казва много точно: “Не се учудвайте, че някои от тях са българофоби”. Взимам мисълта му и леко довършвам. Нека видим кои са тези хора и какви са по произход? Понеже и мен ме е срам питам, а какви са те и по етнически произход?
  Какъв е Иво Христов? Вижте му маята. Какъв е Волгин- вижте му антропологическите черти..
  Още нещо. Омразата към българското идва в момент на напрежение между Лондон и Москва и похвала от Лондон към един български спортист. В този момент на хубавото английско мнение идва лошо русофилско мнение и то по досаждащ начин. Дето се казва Ебе ли го Гришо мнението на В дето сигурно не го познава и може да му е син? Гришо няма да го отрази даже, но тук ни прави впечатление досаждащият никаквец, който джавка от прашната кошница. Сякаш казва: “Не го въздигайте! Тъпи сте ако го въздигате! Страгувайте се да го въздигате! Стойте в тинята” В същото време руснакът Зверев падна и даже няма да е противник на Гришо… Не е ли жестоко манипулиращо върху обикновените хора да им се внушава послушане в полза на конкуренчето от Раша?
  Волгин очевидно иска да държи дистанционното в дома ни и да натиска копчето. Такива са си русофилиите. Господарстват цял живот, а никога не могат да излязат от мисленето на слуги.
  Тази статия заслужава много повече внимание, въпреки че дори самия автор обръща повече внимание на мисленето в руски категории. Много ги надценявате- те са инфантили и подражават. Руснаците от отделите в Кремъл измислят злините, защото са криви по характер, а нашите подскачат наоколо и надуват балони. Нашите без руснаците биха станали старателни американофили, туркофили, франкофони или зимбабвефили стига някой да можеше да понесе такива меркантилни подлеци. В търсене на място под слънцето някои просто обръщат резбата, а тези са си дали формата и съдържанието, само за да имат покровител.

 45. Още един път към ОТБЕЛЯЗВАМ! Свалям ти щапка за този списък който изкара. Дано да го прочетат онези от ГЕРББСПДСАТАКАДПС подлоги на РАЗИЯ и ПУТЛЕР на КГБ и КПСС, и ПИТИКАНТРОПИ като ПЕТЪР ВОЛГИ-ИВО ХРИСТОВ и СИЕ.IIC…..oIL.

 46. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Стряма

  В това село има два напълно избити рода – мъжете, синовете и внуците. Защото са учили в Германия. Имам снимани диплоимите им.

  Минко Колев Ванев.
  Христо Машев Велев.
  Костадин Демирев Костадинов.
  Христо Иванов Ванев.
  Михаил Георгиев Михайлов.
  Тодор Димитров Дигвойшки.
  Христо Илиев Семерджиев.
  Еньо Димитров Томбов.
  Кольо Стоянов Митевски.
  Петър Кръстев Теновски.
  Иван Тонков Шопов.
  Тодор Стоянов Аргиров.

  Драги EVERYONE ELSE, с теб пропуснахме да се видим това лято. Надявам се, че следващото лято ще намериш време да дойдеш до Пловдив и да обиколим Родопите, както сме си обещали. Иво има номера на телефона ми.

 47. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Стряма

  Кодин Запрянов Гайдаджийски.
  Александър Димитров Бадалски.
  Стояна Божкова.
  Божко Петров Божков.
  Иван Кодинов Караилански.
  Васил Иванов Караилански.
  Стефан Григоров Караилански.
  Никола Григоров Караилански.
  Димитър Колев Гочев.
  Димитър Петров Секретарски.
  Георги Колев Косярски.
  Митко Георгиев Лесов.
  Рангел Пейчев Челебийски.
  Кольо Атанасов Чучулски.
  Стою Рангелов Ванев.
  Петър Кодинов Гайдаджийски.
  Петър Кръстев Лалев.
  Иван Басилев Банев.
  Рафаел Пеев.

 48. Освен това, драги EVERYONE ELSE, ще ми бъде приятно да ти покажа надупчените след 9-ти с по десетина куршума от руската сган маслени портрети на мои прабаба и прадядо от 1882, защото били “фашисти”.

  Продължавам с избитите 69 човека в Пловдивското село Стряма. Така се прави “вечна дружба” – с масови убийства.

  Костадин Мъглов.
  Георги Димитров Петков.
  Стоил Стоилов Тимонски.
  Георги Стоилов Тимонски.
  Рангел Стоилов Тимонски.
  Петър Рангелов Караилански.
  Петър Петров Караилански.
  Христо Танев Еневски.
  Георги Христов Еневски.
  Димитър Иванов Караилански.
  Кръстьо Тенев Еневски.
  Никола Чалкънски.
  Дойчин Енев Томбов.
  Пантелей Ангелов Божанов.
  Илия Велчев Илиев.
  Стефан Рангелов Ванев.
  Стоичко Рангелов Ванев.
  Бойко Димитров Филипов.
  Равайот Иванов Лалев.
  Иван Тонков Шопов – братовчед.
  Атанас Христов Помашки.
  Стефан Рангелов Ставрев.
  Кръстьо Стоянов Теновски.
  Кольо Петров Ванев на 16 г.
  Атанас Христозов Семерджиев.
  Костадин Димитров Костадинов.
  Кръстьо Стоянов Теновски-
  Кольо Георгиев Ванев.
  Никола Иванов Терзиев.
  Димитър Георгиев Лесов.
  Христо Кодинов Ененвски.
  Иван Стоянов Панов.
  Димитър Георгиев Лесов.

 49. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Преди това – кратък коментар за с. Стряма. На площада пред кметството има мраморна стена с имената на жертвите на съветската окупация. На около 50 метра в градинката още стои грозният паметник в стил “Альоша” на убийците им с размахани атомати.
  Хубавото е, че пред стената на жертвите винаги има поставени свежи цветя, а паметникът на убийците редовно е омазан с лайна. Това е то народната памет.

 50. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Старосел

  Гого Панчев Учкунски.
  Никола Бонев Урумски.
  Боньо Апасторов Кабакжов.
  Ненко Апостолов Кабаджов – брат.
  Петър Койчев Пивгелов.
  Димитър Георгиев Стойчев.
  Д-р Стойчо Д. Порибасянов.
  Нешо Николов Додански.
  Геро Сълов Чинков.
  Цончо Иванов Лодов.
  Гоно Андреев Пройчев.
  Динчо Танев Ножиков.
  Видол Видолов Берберов.
  Танчо Андреев Пройчев – брат.
  Геро Александров Жутев.
  Тенко Петков Джангозов.
  Петко Петков Пейчинов.

  Село Голямо Конаре – днес град Съединение. Много избити – пълен списък.

  Запрян Георгиев Аргилашки.
  Кръстьо В. Чобанов.
  Никола Стоев Шахъмов.
  Марин Велков Михайлов.
  Райко П. Сингелов.
  Райко Атанасов Шуманов.
  Гено Иванов Кючушки.
  Христо Георгиев Тороманов.
  Рангел Стоянов Гавлешки.
  Иван Делев Влашки.
  Петър Николов Стоицов.
  Петър Рангелов Пинджев.
  Стоян Лазаров Касандров.
  Трифон Симеонов Арабаджийски.
  Никола Симеонов Арабаджийски – брат.
  Христо Милков.
  Тодор Кръстев Средев.
  Димитър Станев Мавродиев.
  Димитър Тодоров Богданов.
  Костадин Петров Гарджев.
  Илия Георгиев Янев.
  Георги Лулчев Цолов Попов.
  Аргир Ангелов Костов.
  Иван Батов Богданов.
  Марин Л. Грозов.
  Владемир Костадинов Меретев.
  Борис Крантов.
  Борис Прязов.
  Стоян Пинджив.
  Марин Петков Порязов.
  Райко Попангелов.
  Георги Иванов Бакев.
  Кръстю Михайлов.
  Тинко Симеонов.
  Иван Трохиев.
  Стоян Шилев, син на Райна Шилева, Райна Княгиня, ушила знамето на Съединението 1885.

 51. До ОТБЕЛЯЗВАМ:Чест и почитания!Вашата дейност е дело на истински,достоен български БУДИТЕЛ!Винаги съм се възхищавал искрено и безкрайно много уважавам хора и личности като Вас.Бъдете жив и здрав,Вие,цялото Ви семействи и близките Ви!Бог да Ви благослови!

 52. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Стрелци

  Войнишко село в Османския султанат. Във всяка къща – много оръжие по традиция. Тук съветските слуги избиват 10 души, но дават три пъти повече жертви, докато превземат селото около 20-ти септември 1944. Тук видях вестник “Отечествен фронт” от 15. 09. 1944. с обръщение от Кимон Георгиев към нелегалните да излязат от нелегалност, защото вече Червената армия е дошла и е установила съветска власт в България. После дълго търсих този брой на вестника по всички библиотеки – навсякъде е унищожен.

  Стрелци

  Христо Коев Колев.
  Иван Видев Керимски.
  Христо Колев Чантаджиев.
  Тодор Колев Колев.
  Христо Пеев Джамбазов.
  Гено Станчев Ковачев Генов.
  Андон Славков Рашков.
  Видьо Иванов Видев Пенчев.
  Никола Иванов Събчев.
  Дишко Радев Дишков.
  Петко Видев Петков.
  Никола Пеев Джамбазов.
  Доньо Иванов Донев.
  Атанас Василев Стоев.
  Любчо Йосифов.
  Иван Христов Чуков.
  Петър Начев Иванов.

  Смилец

  Свещеник Димитър Георгиев Вълев.

 53. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Скутаре

  Иван Николов Попов
  Георги Рангелов Гаврилски.

  Сопот

  Лальо Илиев Делидимов.
  Крум Василев Тодоров.
  Васил Атанасов Пулев.

  През 1949 съветските съветници в София обябяват Иван Вазов за “великобългарски шовинист”, книгите му са забранени, а родната му къща в Сопот е превърната в ОФ – клуб.

 54. Скъпи ОТБЕЛЯЗВАМ,
  Живот и здраве като се видим и аз ще разкажа каквото знам от моя баща.
  Вандалщината към семейните маслени портрети не ме учудва. Дядо ми беше измайсторил двоен таван (вместо двойно дъно) на гардероба на баба ми, където тя криеше снимки, писма, помня и една голяма цветна репродукция от сватбата на цар Борис. Периодично ги вадеше, бършеше прах, ако има, и пак ги скриваше; но отношението си към червените изедници никога не скри.
  И иконите с кандилото на стената също никога не скри.
  Сполай ти за този труд, и това е само началото!

 55. Храбрино – непълно

  Атанас Николов Неделчев.
  Георги Костадинов Попов.

  Цалапица. И това село дава много жертви при съветското поробване.

  Рангел Костадинов Чуков.
  Величка Йорданова Казакова.
  Свещеник Ангел Мирчев.
  Стоян Костадинов Ропов.
  Атанас Николов Караиванов.
  Атанас Рангелов Кръстев.
  Йордан Ангелов Дачев.
  Аргир Ангелов Христодоров.
  Георги Ваклинов.
  Петър Георгиев Ваклинов – син.
  Илия Ваклинов Ваклинов.
  Атанас Иванов Винков.
  Иван Атанасов Винков – син.
  Танка Ангелова Христодорова – сестра на убит.
  Илия Стоянов Джуджев.
  Георги Аргиров Христодоров.
  Александър Вълчинов.
  Радко Георгиев Гаров.
  Петър Талев Тодоров.
  Рангел Александров Кълвачев.
  Йордан Игнатов Джамулов.
  Георги Данаилов Джамбов.
  Илия Джамбов.
  Иван Тодоров Бундов.
  Тодор Петраков Талев.
  Стою Николов Томбаков.
  Ангел Костадинов Чуков.
  Ангел Николов Ропов .
  Иван Петковэ Фрънгов.
  Ангел Сулев.
  Гочо Богданов.
  Запрян Пейчинов.
  Рангел Нихрянов.
  Данко Тонев.
  Иван Кулински.

  Царацово

  Запрян Начев Божилов.
  Стоян Г. Тенев.
  Илия Митов Монев.
  Благо К. Робев.

  Царимир

  Димитър Илиев Механджийски.
  Костадин Атанасов Степанов.
  Димитър Петков Колев.

  Чернозем – католишко село

  Рангел Костадинов Изваров.
  Ботьо Костадинов Хадживълков.
  Петър Костадинов Изваров брат.
  Златко П. Арабаджийски.
  Иван Петков Минев Монев.

  Чоба – католишко село, непълно

  Иван Нанев Жеков.

  Чехларе

  Иван Сребрев.
  Йозо Иванов Райков.
  Запрян Стефанов Крантов.

  Яворово

  Георги Дамянов Георгиев.

 56. Това е много непълен списък но жертвите. Бих бил доволен от всяко допълнение.

  Предварително благодаря! Така се попълва народната памет. А на комунистите, които много обичат да цитират Испания като пример за затворена страница, ще кажа, че там комунистите излежаха присъдите си и вече са интегрирани в обществото.

 57. Освен това имам списъци на избити българи от други райони на страната. Тези списъци не съм ги проучвал лично, но си позволявам си да ги публикувам, защото са ми предоставени от затворници на НРБ, на които имам пълно доверие.

  Кюктендил

  Трифон Савов Янакиев.

  Казанлък

  Стефан Тодоров Орманов.

  Село Медово – Старозагорско

  Град Марица

  Банко Тенчев Марков.
  Пенко Тенчев Марков.
  Тенчо Гочев Марков.

  Пейо Желев Караколев.

 58. Уважаеми, ОТБЕЛЯЗВАМ.
  Дълбок поклон за това което правите с публикуване имената на избити от комунисти БЪЛГАРИ, за което разбираемо е, че имате и доказателства.
  Така отваряте очите и на най-заспалите от нас. Поне мен тръпки ме побиват като чета имената.
  Бог да Ви поживи, да сте жив и здрав!!

 59. Na mjastoto na MO4A trjabva da se izdigne monument s imenata na vsi4ki tezi jertvi na komunizma.

 60. Победата на Григор Димитров е не само лична,тя е победа на всички българи,победа на българския ген!Да е живо и здраво момчето да радва родителите си и всички нас и целия свят!Волгин освен да тупа килими с тупалка,хал хабер си няма от “буржоазния “спорт ТЕНИС!Гришо показа техника,елегантност и желязна психика!Волгин да продължи да тупа килимите у тях и да не си отваря устата на тема тенис,защото май влиза в процентите на съидейника си Иво Христов!

 61. До Георги Николов Поздравления за отбелязването на датата! Само не разбрах към кого е адресирано. Иначе, нямам нищо против това, че, както сам казвате, сте “присвоил коментарите на спортна тематика в блога”. Аз не винаги успявам всичко да прочета, камо ли да пища, но е много важно да има такъв като Вас, защото в противен случай интелигентни хора в блога започват да се радват на стоичков без да знаят отношението му към русия и връзките му с висшите русофилски лица в България. Както и да симпатизират на на съветския спортен клонинг с петолъчката, добил вече няколко проявления и в същото време да се имат за антисъветисти. Поздрав!

 62. @ОТБЕЛЯЗВАМ:
  Уважаеми ОТБЕЛЯЗВАМ,
  За съжаление със закъснение понякога четапубликациите на ИВО и коментарите към тях, но не ги пропускам!
  Вашето дело да публикувате имената на избитите без съд и присъда наистина заслужава ПОКЛОН!
  Трябва децата ни и цялото ни общество да знаят жестоката историческа истина почернила Татковината ни след подлата окупация от сталиновите пълчища от РСЧА (СА)! Трябва!

 63. До Никога повече ссср
  Визирам артур-атакист и припознавач по съвместителство който с типичен патрЕотарски плам по повод големият успех на Григор Димитров се опитва да пробута измислената открай докрай тъпня, че американците (А вие защо биете негрите) са поискали ГД да стане техен гражданин за да си пришият победите му.
  Откъде знам че е чорбар. Вижте целият му комплексарски виртпрякор. Преди повече от 8 год. мистериозен Артур спретна активно мероприятие на тогавашният чорбаджия тодор батков на ПФК Левски АД за да отслаби преди дербито с ЦСКА сините. 4-те най-добри играчи на клуба биха пътя към Казан за оня дето клати гората. По този начин пропуснаха мача спечелен от т.н. армейци.
  При чичко Гугъл ако чукнете казанска яфера ще излезе страшно много материал.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.