БСП показа розов картон на Борисов

Аритметиката, глупако!

Не е въпрос на висша математика да се пресметне елементарният факт, че фукнята на Борисов колко голям победител е на изборите и поради това му се полага да управлява, много лесно може да го срине до поредната му абдикация, която този път няма как да представи като оздравително саниране на панелката ГЕРБ. Стига да му приложат елементарната парламентарна аритметка и да престанат да съглашателстват с него обичайните му любими “врагове” от бесепе и депесе.http://www.dnevnik.bg/politika/2017/11/16/3079459_ot_mareshki_zavisi_dali_glavchev_shte_ostane/

Не съм твърдял никога, че Борисов е глупав . На света се раждат много природно интелигентни хора, на които гадният стартов шанс в живота не е предложил възможност да се проявят. И обратното, някои тъпанари успяват да се проявят като овчари на човешко стадо, надарени предимно в облатта на хитруването. Отварят им късметлийски вратите на успеха защото са също така талантливи в нахалстването, манипулирането и лицемерието. Издигнат овчарлъка си в печеливша вождистка позиция чрез своята хиперактивност “на правилното място в правилния момент”, за да поведат хищно тревопасните си последователи.

Борисов схваща аритметиката в политиката много добре. Знае първично, но отлично, че делението ( в редиците на противника, съюзника, обслужващия сателит на определен етап и т.н.) е най – важното за него упражнение, за да се почувства велик повелител на електората дотолкова, че да му осигури млеконадоя от доверчивите добичета. Това умение му е достатъчно, за да управлява на принципа “разделяй и владей”, емблематичен за Римската империя ( да не се бърка с ромската периферия, неизчерпаем източник на власт чрез черпака на евтиното подкупване) , който той прилага на махленско-балканско ниво така успешно.

Сега обаче му се налага да си припомни уравнението с обратен знак на делен(и)ето, за постигне умножението. И как ще приложи събирането, за да оцелее отново?

Първоначалната идея за справяне с неочакваната ситуация, когато опозицията се оказа сериозна в намерението да покаже, че Борисов е гол цар на инфарктно несигурен кворум, е била да се жертва прикритието на открития путинофил Марешки, натоварен досега с ролята да се прави на противник на властта. По волята на изпадналия в паника Борисов маскираната му на опозиционер патерица Марешки заяви, че ще гласува “въздържал” се , т.е. няма да покрепи БСП и ДПС в пленарната зала и няма да се възползва от случая да осъществи заканите си, как едва ли не ще прогони Борисов от властта. (Само)жертвата му обаче се оказа напразна, защото се наложи по-голяма: охранителят на Борисов , поставен на председателския пост Димитър Главчев, подаде оставка защото се престара в подмазването на своя началник и се налъжи същият да го похарчи в името “мира” и “стабилността”.

Така бушонът Марешки се оказа изгърмян напразно- всички разбараха, че е поредният пухчо с дълги уши в ръкава на фокусника Бойко, който си изпусна нервите ( като Главчев) го извади без нужда за ушите. Сега на зайко ще му е трудно да убеди публиката, че всъщност е парламентарен лъв. Уж стреляха по Главчев,  а отсреляха и своя Марешки- с един изстрел, два заека. Др. Сталин е казал за такива случай, когато падат жертви сред своите, че ” хвърчат трески, когато секат гората”.borisov_mareshkiЗа целта озлочестеният дългоушко трябва да се докаже сега  с ръмжене, за да си заслужи моркова и да избегне тоягата на остракирането в парламентарния ъгъл. Присети се изведнъж със задна дата, че трябва да направи нещо радикално срещу злобния професор Иво Христов и обяви след дъжда от събития, свързан с българофобското обобщение на колегата му по путинофилство за дебилите, че слага качулка невидимка. Щял да стои извън парламента заедно с депутатите си от “Воля” докато Иво Христов не си подаде оставката ( също като Главчев). Видял Марешки, че подковават троянския кон и той вдигнал крак…

Най – жалкото в картинката е нейната бутарофрност по дефиниция. Нито Нинова е обидила Борисов наистина, нито пък нейното прогонване от неадекватния пазител на космите от главата на Шефа му би трябвало да е истински повод за проваляне на този парламент, в който цари такава идилична миролюбивост и взаимно стабилизиране по русофилска линия.

Фалшивата новина с бойкота на БСП и ДПС обаче показа розов картон на фалшивия герой Борисов и изобличи най-любимия му аргумент за собствената му непобедимост. От присъдружната опозиция показаха, колко лесно е, ако пожелаят, да го извадят не просто от равновесие, но и от властта. АКО ПОЖЕЛАЯТ розовият картон може и да почервенее!

В този смисъл би трябвало да стане ясно също, че Борисов управлява ( отново) не просто благодарение на нечий “златен пръст”, а в резултат на договорки, по-важни от играта на опозиция и власт.

КОЙ ли ще да е този по-висш фактор в превзетата от путинизма клета България?

21 мнения за “БСП показа розов картон на Борисов”

 1. Великолепно!
  Зависимостти-комисиони-БЯлене!
  В момента върви “гражданска” хибридна война с цел да се прокара в изкуствено предизвиканите галимации руският проект БЯЛЕНЕ. Иде реч за милиарди и милиарди гладни за “усвояване” еврзци.
  Казано тарикатската, всичките тези активни мероприятия дето и ние ги дъвчем седмици наред са хвърляне на трици и ловене на маймуни в мъглата. Който е съгласен да го правят на маймуна, де. Ето какво казва по-родните актуалности И адвокат Николай Хаджигенев:
  “– Защото ние в главите си сме роби. По същия начин по време на турското робство сме чакали векове някой отвън да дойде и да направи нещо добро за нас. Това се случва и в момента. Дисиденти и въобще опозиционери сме има-няма 5% от хората, останалите кротуват. Имат хляб, имат зрелище, покрив над главата, а децата им учат в чужбина. Аз затова правя аналогия с робството. Левски е обикалял години да буни раята, а тя викала: „Ти луд ли си? Какво я правим тази свобода?“. Ботев също умира с идеята, че е достатъчно да вдигне раята да се бори за свобода. Това е причината.”
  https://kafeneto.wordpress.com/2017/11/17/%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b8-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%bd-%d0%b5-%d1%82%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%bd%d0%be-%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d1%81%d0%bc%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4/#respond

 2. Иво,
  По повод това, което се случи в парламента днес, бих искал да цитирам оценката на един велик политик на миналия век – сър Уинстън Чърчил, по аналогичен премиерски провал, случил се преди почти 80 години в Мюнхен.
  „…пред Хитлер, премиерът Чембърлейн трябваше да избира в Мюнхен, между унижението и войната. Той избра унижението …за да получи по късно и войната!”
  Почти съм сигурен, че г-н Борисов не е чел сър Уинстън. Но, след днешния му провал, съм убеден, че не е чел и историята!Бог да пази България!

 3. От любимата, бас ловя, че с мизерно, пренебрижими изключения га стане дума за белокаменнта масква лиги им текат на депутатие една многозначителна новина. Или е “многходовка” на кремльовското гномче, както е вече добре известно на мислещата публика, той минава за “добър” тактик и нулев стратег или шефката на телепропагандата маргарита симонян изпълнява нечие поръчка идеща от КОГОТО трябва и “изтемарват курвенската” лилипут.ин. Ще да видим.
  https://echo.msk.ru/blog/day_video/2094098-echo/
  И една жълта новина от “революционно” Зимбабве. Падна и първата “жертва” на преврата. Руското военно аташе употребено по техному от “група черни граждани”. И да не е вярно, звучи добре.
  https://oleg-leusenko.livejournal.com/8172618.html

 4. RANGER
  Истината е че Борисов не се е провалил.Провали се Главчев,който вярва в добрите намерения на Борисов и неговата искреност.Така се провалиха Делян Добрев,Антон Тодоров и др .Борисов управлява и изпълнява заповедите на най зловещата клика на БСП и ДС И нейното путинско крило.Дали Нинова е активен фактор в тази клика е друг въпрос.
  Но Борисов е най верният член,най преданият на тази клика,най важният особено на путинистите.Има да изпълнява съществени задачи.Руските проекти,отслабване на ЕС и НАТО.Троянският кон нищо е направил досега.Трябва изчегъртване на прозападните лидери.Решетников го каза ,не аз.
  А вие някакви си герберски депутати,някакъв си Главчев.Ма ,кои са тия.На боклука.
  А десните,Костов СДС,ДСБ име да не им се чуе до десето коляно заради ускорената приватизация,условие за присъединяване на България към ЕС и НАТО и напускане на руската орбита.
  Наказанието на тези е възложено на Бойко Методиев Борисов и никой не трябва да му пречи,а само да съдействува.
  Това е задачата на задачите в момента .Престъпната приватизация на скапаните предприятия.И ВРЪЩАНЕ В РУСКА ОРБИТА.

 5. Печалната истина е, че България с бясна скорост затъва в коловоза на олигархични зависимости по блестящия пример на Путинската Русия. Нямам никакви съмнения, че оставката на един герберски главоч уж в угода на комунизите е само рехава димна завеска пред действителността. Прикриване на договорки, задигане на мизи, смокинов листец за съглашателство. Само и само да се прокарат в парламента безумните инициативи на тримата шишковци за поправки в конституцията относно давността, индулгенции за разграбването на КТБ, антикорупционни волунтаризми- все неща, здраво скарани с правото от две хиляди години насам. Рейдърство в най-чист вид. Видя жабата, че в Русия този номер минава, защо да не го пробута и тука. Па няма и кой да попречи. Народът е петимен за атрактивни саморазправи, безплатни зрелища- клечи до игрището, рупа пуканки и върти палци надоле. Ще се възмУти само, ако му дигнат колата от забраненото, ама и тогава не дотам. Щото е гявол, но признава, че и от него има по-гяволе. А гяволията /терикатлъка/ е много на почит у редовия българин. Иначе е религиозен и православен при това, ама православен ти казвам до … вратата на европейския супер с прИмоциите. Граби народът, сега му е паднало, товари количките с вятър и мъгла и е много доволен, запасил се е с Карнобатска гроздова. Ех…

 6. Явно и “съветниците” на винету не са доучили и забравили за събирането и изваждането ,които се учат от първокласниците?!? Но, ако все пак измежду тях има “желаещи” да помогнат и на вожда си , и на себе си бих им “препоръчал” няколко линка от сайта Каспаров.ру. Първият е доста фундаментален и разглежда в обобщен вид ПРИЛИКИТЕ между НАЦИоналсоциализма(хитлеризма!) и днешният му аналог – путлеризма. А, най-накрая е посочена и една от НАЙ-големите разлики между тях, според автора! Авторът – Виктор Александров, като огромен бонус , като за гербаджийски “съветници”, е разгледал и основните причини и събития през 1999г., борбата между двата властови и олигархически клана, които искаха чрез дивашко експлоатиране и пропагадност на “носталгията” по СССР да се докопат до властть, и които в крайна сметка доведоха Путлер власть:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5A0C178AA3BF4
  Другите линове също са показателни и за аналогичните процеси в НРБ. И така, вторият линк е за един “кмет” на столицата на метрополията на НРБ – лужкков. И всякакви прилики и “разлики” между него, и кметовете в НРБ са съвсем случайни, дори и кумгейт,суджукгейт и т.н. са абсолютно “случайни”, както и фалитите на приятелите на лужков нямат “нищо общо” с аналогичните им бизмесмеми в НРБ:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5A0B1F396CC77
  И третият линк е за путлеристките “НПО-та” по света, и у нас. Путлер си е накупил много “учЕни”, “Иксперти” и други “мастити” “академици” за путлеристките си ПроПО(ПроПравителствени “Организации”)! Само в ОПГ- ДАНС на НРБ все още не са разбрали РАЗЛИКАТА между западните НПО-та и путлеристките ПроПО, което обяснява вече бясната нелоялна “конкуренция” помежду всякаквите ППО(Путлеристките Правителствени “Организации”), “фондации” и “партии”, създадени с путлеристките “грантове”:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5A0AD8A8BCB36
  Но едва ли може да се очаква нещо подобно от “съветниците” му , и от “вожда” им – винету!

 7. Почти съм сигурен,че Марешки и Воля няма да пропуснат златният шанс да се задържат в НС,т, ще гласуват заедно с Бойко при вот срещу него,Същото вероятно ще бъде и поведението на така наречените Патриоти,С други думи,хитреца Борисов ще оцелее,макар и на косъм,

 8. България от десетилетия е полигон за тестване на методиките на хибридната война. Тестовете превърнаха страната във фалшива и новините в нея не може да имат нещо общо с истината. Почти не останаха и българи в България, които да знаят какво е истина.

 9. Личното ми мнение е, че Главчев сам си го направи. Този човек просто не става за тази работа. Гледах му снимката на различни сайтове, само му вижте изражението и излъчването. Напънах се и да го слушам, не става човекът, старае се, но не става. Смятам, че сега ще му олекне. Всъщност той за какви точно заслуги стана шеф на парламента, ако знае някой? За друго ми стана смешно, което не е смешно. Бойко веднага дотича в “парламента” рано сутринта да каже на главчев да си подаде оставката – нали не си мислите, че Главчев сам се е сетил, че това се прави в такива случаи. човекът е със сълзи в очите, той дори не разбира заяо трябва да се махне, продължава да си каканиже неговата, че е служил честно и предано… на Бойко, разбира се. Та Бойко дочитча сутринтачевръсто-чевръсто, а като го викаше Нинова да отговаря на въпроси, беше много зает, имаше по-важни заседания. дори като му избираха министър на здравеопазването, пак беше зает. Нещо много го е страх ББ да се явява в парламента. Сега да видим какви опорни точки ще им спуснат от Москва. За какво мислите е тази пушилка?

 10. До Д.Савова

  Да! Така е!От принципна гл.точка това, което казвате е добре известно на всички от нашия форум. Но, въпросът с властта като лична употреба, все пак поставя в известно противоречие Решетникова и ББ! В този смисъл, „преглъщането” на унижението от последния е глупаво, защото това няма да му „спаси” плановете за „успешното председателство”!!!Нещо повече, Решетникова сега ще го провокира и ще го направи за посмешище не само пред „матриала”, но и пред Европа-та)
  Но! Това въобще не бива да ни радва – имам предвид предстоящата „победа” на Решетникова. Няма как да ни радва и крахът на ГЕРБ, който неминуемо ще се случи, ако „отслабващият” им „страхлив” лидер загуби. Защото:
  1. Десните, нашите десни Савова, са се докарали до един пайтон хора, от които нищо, или почти нищо не зависи. Караниците там продължават и тези безотговорни , иначе интелигентни люде, упорито отказват да осъзнават, че дори въпросът „кой крив, кой прав”, вече е абсолютно безсмислен! Безинтересно е дори и егото им, защото „дебилите” на Иво наистина престанаха да се интересуват от тях и смешно малката дясна групичка е без никакво политическо заначение, дали е във или е вън от парламента. Мисля, че България е ужасяващ пример в ЕС освен като троянски кон на масква, но и като най-калпавата и тъпа политическа десница, с най непопулярната и глупава демократична проевропейска част на своя социум. Най-лошото е, че от „нииде взорът надежда не види”(според моето скромно мнение)! Чакаме месията сиреч. Но дали ще го дочакаме преди „Шипка” и „В.Левски” да вземат властта и да ни пратят пак там, в Белене. Този път на АЕЦ-а!
  2. Кайро.Кайро е градът, в който българската дипломация преди 74 години бе „хързулната” от агентите на Донован – шефът на СС(стратегически служби), предвестникът на ЦРУ. Едва ли самият Донован, човек с огромни заслуги за победата над националсоциализма,е взел сам решението за „отказ” на българите, нещо което неговият наследник Дълес определя твърдо като грешка. Но това, от историческа г.л.т. отдавна не е важно – ние си преживяхме и руската окупация и диктатурата и т.н. та чак до катарзиса. Но, днес!? Днес тихият, едва доловим „отказ” на чичо Сам, да се противопостави на развилнелият се тук, руски мечок, ни връща пак там, в Кайро. Връща ни чак в 43-та, когато българските дипломати са били… Питам се, дали пак не сме „изтъргувани”!? Защото за мен няма никакво съмнение, че чичо Сам е много, ама много по-могъщ и силен от „мечока” и ако само поиска да ни помогне, то…Да, да ни помогне, защото битката с рубладжийте и решетниковите хора не ни плаши. Но, с мечока! С мечока сами не можем да се борим!!!
  Остава „сал една Европа”. Последната ни надежда.

 11. RANGER
  Бие забравяте ,че кланът около Бойко Борисов и БСП ,който ги управлява е един и същ.Те днес набързо изпратиха Б.Б. в Парламента да потуши пожара и нещата спихнаха.Кой бит бит.Главчев го отнесе,с благодарност към Б.Б.-човек без достойнство,обикновен прислужник.
  Тук няма борба между управляващи и опозиция.Тук има изпълнение на нареждане.
  Герб е нужен и няма скоро да изчезне от политическата сцена .
  Само ако се случи нещо с Б.Б.може да има проблем,а сега всичко е под контрол.Корнелия получи моментна слава но Бойко е по нужен според Решетников.Б.Б. е по надеждният играч за руснаците.Те са зад него.
  Важно е да се мачкат десните / нали за това е контрол на приватизацията,никой не го интересуват икономическите последици/.Левите са под контрол.
  Само Господ,Природата или случайността може да ни извадят от това състояние.
  Както навремето в Кайро – неспасяемо.

 12. ПП
  И аз като г-н Инджев ще кажа толкова хитър,многолик,верололомен,продажен човек като Б.Б. между десните не може да се намери.Те са обречени на неуспех.Масовият човек обича да го лъжат.
  Бойко Борисов е недостижим.Феномен.
  Затова е толкова пазен и поддържан от……

 13. Борисов всъщност е на принципа “раздавай и владей”!

 14. Продължавам да публикувам списък на избитите без съд и присъда хора веднага след 9 9 1944 по азбучен ред по селата в Пловдивско през септември и октомври 1944.

  Скутаре

  Иван Николов Попов.
  Георги Рангелов Гаврилски.

  Сопот – непълно
  Лальо Илиев Делидимов.
  Крум Василев Тодоров.
  Васил Иванов Пулиев.

  Столетово

  Стефан Иванов Делчев.
  Христо Иванов Делчев – брат.

  Сушица – квартал на Карлово. Всъщност истинското име на Карлово е Сушица. Днешното име Карлово е от един турски чифликчия КарлЪ бей от края на XVIII век и началото на XIX. При преименуването на населените места в края на 1934 карловци отказват да си сменят името, твърдейки, че името идва от кръстоносците. Което са глупости на търкалета. Истински еднокнижници.

  Стефан Кръстев Лазаров.
  Иван Петров Каламов.

  Сухозем

  Видол Неделчев Илиев

  Слатина

  Тодор Танчев Тодоров.
  Лило Николов.
  Аврам Станев Петков.
  Станьо Делков.
  Делко Стоянов Петков

  Старо Железаре

  Тодор Пенчев Малаков
  Нено Иванов Ненов.
  Атанас Рангелов Вичев
  Ненчо Петров Керимов.
  Боко Цоков Бурмов.
  Пенчо Петров Керимов.

  Между другото, в това село са избити още 23 души от други села и са хвърлени във варницата на селото. После – в обширния двор на администрацията на ТКЗС-то.
  С това да се занимава Цацаров – да оповести имената на тези неизвестни жертви на престъпния комунистически режим. А не да се държи като платена проститутка.

  Стамболийски

  Радко Геортиев Радков

  Ситово

  Георги Костадинов Перилов.
  Никола Петров Тосков.

  Труд – Клементина

  Тодор Владимиров Гелев.
  Неизвестен белогвардеец.
  Неизвестен белогвардеец.
  Тези двамата руснаци са единствените от селото, оказали въоръжена съпротива . Предните дни говорили на селяните, че не знаят какво е колхоз и глад и че това ги чака като дойде Червената армия. Застреляли ЗКПЧ-то, което отишло да ги убеждава и после избягали.
  Стават горяни с пълна подкрепа от местното население. Убити са в края на 1956.

 15. Borisov sgafi, Glav4ev s ostavkata si kato predsedatel na NS (no ne i kato deputat!) zamaza gafa mu, Kurneliq zabravi da mu zadade interesnija si vypros lice v lice i vsi4ko utihna.
  Rezultatyt i ot tozi ma4 e 1:0 za GERBSP sre6tu mat`rjala.

 16. Нещо в това сваляне на председателя на НС с ултиматум ми напомня ултиматума на ДПС и свалянето на Ст.Савов и последвалото постепенно връщане във власта на комунистите.На тях,ако им дадеш пръст отхапват до лакътя.

 17. Здравейте, как мога да се свържа с автора на коментарите под името “ОТБЕЛЯЗВАМ”?

 18. Към Константин:

  Мисля, че от доста време той си е сменил ника. Ако прочете Вашия въпрос и реагира със съгласие, ще направя възможното да Ви свържа.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.