БСП и ГЕРБ: един “симбиоз”

От ГЕРБ се жалват от себе си, че за пореден път са жертвали своя важна пешка.

Отказаха се безмълвно от своя Димитър Главчев пред волята на Шефа и това е поредното доказателства, че ГЕРБ не е никаква партия с принципи или идеология, а някаква едночленна стоножка. Ситуайцията напомня на вица за изследователя, който късал крак след крак на стоножката и с пляскане на ръцете я подбуждал да извървява един и същ маршрут. След като й откъснал и посления крак, изследователят плеснал пак, но стоножката не тръгнала, а той обобщил научното си откритие: “ когато стоножката остане без крака, тя оглушава”.

Рано или късно, когато Борисов престане да бъде главата на стоножката ГЕРБ, прикачилите се към него крачещи в строй партийци ще го напуснат сами. И никакъв оглушителен плясък няма да ги върне в строя.

Plakat 2.12 PECHAT PREVIEW

Купи билет тук

Защото всеки е никой покрай Борисов – какво ли е да си гербаджия и непрекъснато да ти демонстрират, че имаш нулева стойност? Видя се за пореден път. Както се вижда също, че похарчените от Борисов негови пионки си налягат парцалите и се усмихват пред камерите като заложници, рекетирани да си мълчат, “ за да не стане по-лошо”.

При БСП е обратното. Там има “живот и след смъртта” на вожда. Не случайно в началото на т.н. преход преродените капиталисти другарки и другари прикриваха собствената си неизтребимост с обвинения срещу опозиционерите, изпълзели като “хлебарки”, недоубити по време на прекрасния социалистически строй. Днес се вижда отлично кой заслужава подобен комплимент във връзка с неговата неизтребимост.

Хлебарките мърдат и с откъсната глава.

БСП не откликват на исканията на своите ( фалшиви) опоненти от ГЕРБ и не слагат на дръвника главите на еквивлаентите на Главчев, който е заслужил обезглавяването си много по-малко от другари, като проф. Иво Христов, набедил 80 процента от българите за дебили. Една “хлебарка” повече не им е излишна.

Според  депутата Крум Зарков ( на снимкатапо-долу), любимец на др. му Корнелия Нинова, неговата партия е солидарна с проф. Иво Христов, обявил 80 на сто от българите за дебили. Той откровено обясни в телевизонно интервю вчера, че партията му не би се лишила от толкова полезен човек, като Иво Христов, макар и формално същият да не е член на тази партия.krum-zarkov_1484843728

Схващате ли разликата между ГЕРБ? Не? Не се притеснявайте. Няма такава по същество, въпреки метафората за различията между споменатите по-горе твари.

Борисов гони всеки и всичко, който\което му пречи да е на върха. А БСП  не гони никого от своите редици, защото е важна Партията, неизтребимата многотия на масовата покрепа за нея, без която никой от многбройните вождове не би се покатерил на заветния партиен пост на завет, на сигурно място в изчаквателна позиция да свърши живота на стоножката, за да заеме пак мястото й на върха държавната хранилка.

Както беше казал по друг повод – а именно във връзка със сливането на престъпността с държавата- др. Сергей Станишев ( класик в жанра на подобна терминология, награден с европейски пост не на последно място поради езиковите му умения), това е един “симбиоз”.

27 мнения за “БСП и ГЕРБ: един “симбиоз””

 1. Главчев сам се чувстваше ,като назначен за генсек на парламента. А и още няма никакъв опит, особено на такъв висок пост!
  Но дори и това не е основната причина да подаде оставката си. Нито пък това ,че прибързано изхвърли нинова от парламента! Не!
  Всичко започна пак от неговият вожд винету, който от няколко дни повтаря ,че във групата на БКП има престъпници! И това само дава поводи на нинова да го използва за “опозиционната” си активност!
  нинова няма някакви големи различия с винету по законодателни и политически теми, и особено пък за договорките с решетников. И единствената тема ,по която имат някакви противоречия са само раздаването на ЛИЧНИТЕ порции за ГЕРБ , като “управляващи”, и за БКП, като “опозоция”. Само по порционните въпроси нинова е опозиция на винету! ПОРЦИОННА “опозиция”!
  А пък и още овече ,че и в самата БКП има вътрешни борби за “преразпределението” на “партийните” порции и постове. Има вътрешни “опозиции” нинова. Преди бяха миковшевиците, сага са герговшевиците.
  И заради тази вътрешноболшевишка , а още по-точно вождоволичностна и ЛИЧНА порционна борба в БКП, нинова няма да приеме отставката на дИбилошевиците си, за да не отслабва позициите си пред “вътрешнопартийните” си ВРАГОВЕ!
  Няма значение дали са наркошевици, кметошевици, батакошевици, добревошевици, зарковшевици, йончевашевици, симовшевици, курумбашевшевици ()резидентошевици….. и т.н.. нинова си ги е назначила за собствената си вождовопорционна употреба и обслужващ персонал.
  А пък с винету ще си играят бутафорни мачлета в парламента. Даже са разрешени по две-три смени във всеки от отборите им, нали!
  Най-важното е порционните мачлета в порционното първенство да не спират.
  И двамата “селекционери” се грижат за кадрите си, и за тяхната “игра”. А освен това има и други “отбори” в парламента!
  НРБ може и да не участва на световни първенства,но………НО е в челните места за путлеристката порционна купа. А другата година Путлер е домакин на световното порционно първенство, където НРБ е класирана директно за финала за путлеристките порционни мачлета. За което трябва да сме “благодарни” на такива порционни “селекционери”, като винету и ниновна. Остава само да гадаем дали Путлер ще разреши на НРБ да му вземе на финала ,на собственият му терен,собствената му световната порционна купа?!? Което е напълно възможно, ако Путлер не постигне нов световен(и олимпийски!) порционен-допингов рекорд!

 2. Прав сте г-н Инджев, политиката в БГ е сведена до едни бакалски сметки от сорта на “да отрежем или да оставим“ – плюс обичайния лобизъм, корупция и нарцисизъм. За съжаление и в половин Европа е така и има доста прецеденти като ГЕРБ. Свидетелство за това е и падащото доверие в ЕК и ЕП. Защо например ЕНП легитимира партии като ГЕРБ? Много просто – защото и те не са цвете за мирисане!

 3. Много примитивно сравнение колко по-лош от БСП е ГЕРБ. И пришиване на националкомунистическата пропаганда на БСП за Русия на ГЕЕРБ е примитивно. Ако Иво е безкрайно обиден на ГЕРБ е разбираемо. Обаче ако не е ГЕРБ (най-вече) и ако не е БСП – тогава кой е този политически субект когото трябва да се подкрепя. Аз се досещам, че може би трябва да се проведат отново парламентарни избори в които ще се появят тези най-демократични демократи, чисти отвсякъде и ние ще ги припознаем тутакси.

 4. Много ясно е показана главната разлика между стоножката ГЕРБ и хлебарката БСП. Като откъснеш главата на стоножката тя умира,докато хлебарката БСП се възстановява и мърда-т.е. живее и след смъртта.
  ГЕРБ е временно средство,а БСП е доказаното стратегическо оръдие на Кремъл,който не действа само директно,а и посредством местна агентура.
  Целта е дебилният народ да си трае и да не мърда докато тварите от двете образувания се редуват на държавната хранилка,удовлетворявайки властовите си и материални нагони.
  В същото време православните братя от Евразия не само,че не са дразнени,а са поканени на трапезата.

 5. За процента на дебилите не съм сигурен, но струва ми се, физиономия с по-идиотско излъчване от тази на снимката едва ли може да се намери.ДА МУ ИМАМ УСМИВКАТА НА ТОЗИ!

 6. Шапки долу пред написаното и автора! В целта и в контекста. В контекста на зараждащото се в дясно, струва ми се истинско и устойчиво. Нека се обърнем с лице към новия предизборен съюз на десните. Автентичен и безалтернативен и отворен. Г-н Инджев, трябва да помагате. Стига комунални капиталисти, комунални политици, комунални журналисти!

 7. баце ги държи сите депутати, министри, управленци и активисти от герб за топките. За всекиго има спретнах компромат. При най-малкото излизане от правата линия, слънцеподобният банкянски император разпердущинва “дисидента” с помощта на цацацура, дннъчни, общински и прочие лостове на възмездие. А и всички, до един, си дават сметка, че без него са пресечени нули. И си трайкат и слушкат и кой според било позиция, било предоставен по вертикала шанс участва в голямото плюскане. И те така, докато тримата шишковци не бъдат низвергнати. Въпросът на въпросите е как, от кого и кога.
  Ще да видим.

 8. Казаното от Georgi Nikolov че фонда на съвецките пенсионери бил без покритие се връзва с новината че беляне е удачен за продължаване. И нека после някой да каже че сме малки и незначителни. Миналата година пак ги спасихме ( съвецките пенсионери) като им преведохме една тлъста сума преди нова година.

 9. Към Иван Стоянов:

  Може да е примитивно ( според някои примати, за които върховният им примат Борисов е символ на финес), но пък май е четивно от тяхна страна.Защо ли си правят труда да четат “примитивни” статии, че и да им фалшифицират съдържанието чрез посланието, кото се опитват след това да прокарат?

  Пак лъжете от мое име: къде и кога съм дал повод да си въобразява някой Стоян Иванов, че съм “обиден” на ГЕРБ? Да не би да съм ги молил за нещо, което да са ми отказали? Истината е, че Борисов ми предложи “отворените врати на неговата партия” в навечерието на нейното учредяване, но му отказах. Ако се бях навил да му стана слуга, вероятно щях да “добрувам” с подарени постове, привилегии и прочее лакомства за безгръбначни шарани в Борисовия гьол.

  Иначе е вярно, че Борисов изпълни заръката да направи така, че да няма за кого да се гласува в неговия ареал, където трева не никне под копитата му. Това не може да му се отрече като ( временен) успех. И му отива страхотно да го играе валяк: такъв един добродушен, голям и миролюбив валяк-финяга, който предпочита руските турист(к)и пред руските подводници и самолети с бомбите и ракетите им.

  Валякът Борисов като настъпи някого по нанадолнището, започва садистично да го мачка и докато онзи още шава, Борисов се показва от кабината, подвиквайки: “какво се пулиш бе, не си ли виждал валяк”!?

 10. Gосподин Инджев! От къде изкопа този ОЛИГОФРЕН на фотото отгоре, типичен ДЕБИЛ ако всички от БСПБКПДС са като него какво да говорим повече.НЯМАМ ДУМИ.IIC…..oIL

 11. Като подкрепа на Иво.
  Erare stultum est, sed multum stultum est. Човешко е да се греши, но да се греши много е глупаво.

 12. Избити в Ловеч.

  Инж. Петър Иванчев Петров.
  Иван Рачев Лазаров.
  Цачо Стоянов Цачев.
  Георги Радионов Йосифов.
  Стефан Кръстев Кацаров.
  Дано Тончев Иванов.
  Минко Димитров Баръмов.
  Гено Михов Каравасилев.
  Петър Георгиев Калов.
  Петър Христов Попов.
  Печо Вълев Райнов.
  Стефан Георгиев Рязков.

  Утре продължавам.

 13. ИВАН СТОЯНОВ
  Вие още ли не сте забелязали единният строй в който вървят Герб и БСБ,покровителствувани от Москва .
  Подаване на топката в Парламента,Беляне,корупцията,порциите.Надявам се че не сте от 80% /по Иво Христов/,
  А що се отнася за кого да се гласува винаги има за кого.Но за тъпи вождове -никога.

 14. Искам изрично да благодаря за изхождането на г-н Иван Стоянов. Е, донякъде си мисля, че пловдивският прАфесАр ива христав е прав визирайки, че 80% от народонаселението са “дебили”. Но същевременно, без подобни включвания няма за н-ти път да се насладим на поредното талантливо изригване на Иво.
  Г-н Иван Стоянов, съвсем искрено Ви моля по-често да вземате “отношение” тук.

 15. И докато някой си Иванчо се упражнява на тема политическа подкрепа за БКП и Герб(все едно), с нашите данъци комунални типове от БНТ цял ден ни облъчват за правотата на каузата на някакви терористи от някакъв си габровско-севлиевски терористичен отряд, за някой си митко,майка му и татко му. за Балвански битки, за комунистическите успехи в изграждането на модерна гражданска авиация с изключителната заслуга на другаря им Димитров. Пък може още тогава и другарят им Борисов да има заслуга( от таш…ците) на татко си.
  Е каквото и да си приказваме, получава им се, на въшливите ватенки и колоната им(пета или всичките пет).

 16. Иван Стоянов, явно не искаш от нас да ти кажем за КОЙ? да гласуваш?!? Ти тук правиш само пропаганда на вожда си и на ГЕРБ.
  Но преди да ти “повярваме”, че няма алтернатива на ГЕРБ, ни кажи преди да се появи ГЕРБ нямаше ли други много по-автентични алтернативи от него преди 2009г.? Сякаш “алтернативата” на БСП и ДПС се е появила едва с появата на твоят вожд и ГЕРБ ,след 2009г.?
  Друг въпрос е защо винету не направи , неискаше да направи най-логичното нещо след изборите през 2009г., и да се коалира с десните партии , след като и на всички в ГЕРБ беше ясно ,че НЯМАТ мнозинство от най-малко 121 депутата, а и НИКОГА не могат да ги имат? НИКОГА!
  Това се потвърждава при всеки следващи избори.
  През 2009г. агент гоце ,който тогава беше “президент” , искаше да осигури предварителна победа за “тройната си коалиция”, и предложи 30 депутата да се избират “мажоритарно”, но те ги загубиха, което даде нереални 15-20 депутата допълнително на винету, за сметка на всички други партии!
  Но точно тези криви сметки на винету не позволяват и да направи нормална , работеща коалиция. А и той просто не го може.
  И дори когато все пак винету направи “коалиция” с десните си партньори преди 3 години , се ВИДЯ , че дори и тогава винету НЕ иска да управлява с десните “сестрински партии”! И винету си подаде оставката!
  И след като вече е ноторно (все)известно ,че винету НЕ иска да управлява с десни партии е логично да се запиташ – с КОЙ? иска да управлява , и управлява и сега, твоят “десен” вожд винету???
  Има и много примери за това с КОЙ? иска да управлява винету – избора на костинбродската ви другарка манолова за омбудсман, или пък помощта на винету за избора на Радев за президент, или пък калинките от БСП и ДПС , с които е винету е натъпкал МВР, ДАНС, УБО, РУМНО и всичките финансови регулатори и министерства ,с които “усвояват” ЗАЕДНО еврофондовете и субсидиите!
  С всичките си действия и оставки досега, винету е доказал ,че НАЙ-нежеланият му партньор , с които може да се коалира са само десните партии! А НЕ може и НИКОГА самостоятелно да управлява, без коалиция!
  Ако имаш други факти ,от които може да се направят други изводи за винету и ГЕРБ можеш да ги представиш! Но не ни занимавай с примитивната си вождистка и герберска пропагадност!!!

 17. Не е по темата но го намирам за изключително важно. Най-сетне Америка е склонна да утвърди грант и то за 47 милиона долара за закупка на смъртоностно оръжие за Украина. Включва и свръхефикасните ПТУРС Джавелин.
  Свършено е с “отпускарските” танкове на ватниците.
  http://rusjev.net/2017/11/18/v-ssha-utverzhden-grand-na-postavku-v-ukrainu-javelin-na-47-mln-dollarov/

 18. “Любимецът” на вУлгин е на финала на башмайсторите в Лондон.
  Честито на Бългорофилите!

 19. Избити в Ловеч

  Коста Илийчев Донев.
  Здравко Иванов Ковачев.
  Кънчо Радев Кънчев – Кьосето.
  Коста Христев Василев.
  Петър Иванов Гадавелов.
  Иван Маринов Ненов.
  Първан Лалев Първанов.
  Иван Пенчев Малевски.
  Любен Иванов Пашев.
  Марин Стефанов Василев.
  Христо Ангелов Христов.
  Христо Христов Янков.
  Никола Лалев Конакчиев.
  Стойко Маринов Белудков.
  Стойко Маринов Стойков.
  Балю Тодоров Балев.
  Петър Илиев Пирков.
  Иван Вълчев Петров.
  Начко Атанасов Начков.
  Харалан Савов Денчев.
  Деко Трифонов Деков.
  Тодор Маринов Рошков.
  Свещеник Петър Дудев Дудевски.
  Васил Гавраилов Вутов.
  Васил Димитров Йонков.
  Иван Митев Дурмишев.
  Атанас Петров Монов.
  Давид Петров Марков.
  Иван Калчев Калчевски.
  Васил Петров Вълков.
  Тотю Марков Тотев.
  Енчо Дачев Нанков.
  Дачо Николов Гръцки.

 20. Списъците с жертвите на престъпния комунистически лежим са безкрайни. Във всеки български град и във всяко село е избито всичко мислещо и работливо. Катин ли? Катин е дребен, погледнато от българската гледна точка. И кой е виновен за българския геноцид? Виновна е Червената армия – окупаторка. Която въоръжава изпълзялата от землянките и затворите криминална измет и по ленински ѝ казва “Убивайте и грабете!”

  Цитирам великолепната книга “История на комунизма в България” на проф. д.р Диню Шарланов:

  “Още на 8-ми септември 1944 със заповед на маршал Толбухин от резервите на Трети украински фронт са отделени 11 000 пистолета, 1 040 автомата и 400 картечници, с които са въоръжени българските комунисти.”

  С това оръжие е избит елитът на България.

  Да довърша списъка на избитите в Ловеч.

  Васил Тодоров Дрехаров.
  Георги Дамянов Димитров.
  Никола Арнаудов Георгиев.
  Димитър Илиев Маринов.
  Кънчо Вълков Терзиев.
  Петко Иванов Христов.
  Дончо Иванов Карапанчев.
  Аспарух Димитров Пъшков.
  Илия Иванов Илиев.
  Цано Генов Кръстев.
  Петко Генов Петков.
  Колю Тодоров Хинков.
  Вълчан Иванов Цвятков.
  Георги Нейков Атанасов.
  Цоню Петков Атанасов.
  Марин Митев Маринов Георгиев.
  Петър Добрев Дошев.
  Петър Стоянов Дичков.
  Александър Атанасов Шопов.
  Никола Ангелов Малаков.
  Петър Панев Моцинов.
  Михаил Ангелов Недев.
  Петър Василев Метев.
  Петър Станев Петков.

 21. Ако е сега не се разбере че ГЕРБ-БСП-ДПС са триглавата хидра на мафията в България значи Иво Христов е прав.

 22. През септември 1944г беше извършено насилие и блудство с нашата България,от дебили с помоща на професионална армия от дебили.Вследствие на което,за около 80г благодарение на същите дебили България се сдоби с около 80% дебилност.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.