Край нова руска ядрена база у нас ще има епитафия : ” От бившия български народ с благодарност за пищното колективно погребение”

Крайно време е спорът около погребването и ексхумацията на АЕЦ край острова със зловещата слава на масов гроб на жертвите на съветския строй в България да се пренесе на терена на геополитиката. Ясно е, че “тарикатите”, които искат да услужат на руските началници и корупционери ( открийте разликите между едните и другите), ще увъртат с рециклирани “икономически” аргументи и кръжат около кацата с рубли с надежда да продължат да ги черпят. За целта вадят от девет кладенеца мътна вода и я представят за чиста и ненапита- сякаш няма предистория на замърсяването на този бездънен кладенец на корупцията у нас.

Plakat 2.12 PECHAT PREVIEWКупете билет онлайн тук

За съжаление трябва да призная ( безадресно, не ми се иска да споменавам имена на хора, които смятам за съратници и съмишленици по тази и други теми), че дори в комитета против АЕЦ “Белене”, който беше допуснат като страна в обществения спор преди наложения от съглашателя Борисов референдум за ядрената централа от 27 януари 2013 г. се чуваха гласове от рода на “ дайте да не акцентираме върху руския характер на централата”. Намекът беше, че по-ефективно е да оборваме опонентите с икономически аргументи, но подтекстът всъщност беше да не дразним излишно русофилите- ако има начин да ги убедим по друг начин, а не с факта, че Русия се домогва до ново, още по-голямо привързване на България към своето туловище.

Честната позиция е да се изправим и да заявим: не желаем да изграждаме нова, още по-голяма и дългосрочна руска ядрена база за влияние в България. Дори и да ни я подарят не им искаме данайските дарове, които водят след себе си нови десетилетия на обвързаности с държавата, която вече веднъж съветизира България до пълното й обезличаване, към което се стреми и нейният приемник Русия- ако позволим да се случи.

Няма друг символ на безцеремонното разиграване на руската карта в България, който да блести повече с отразената светлина на московските прожектори, от проекта за нова руска ядрена база АЕЦ в Белене. Имаме една от съветско време в Козлодуй, но на Русия това й е малко в толкова дащна държава. Съответно Москва иска да  си осъвремени и да удвои влиянието си на благодатната българска корупционна площадка с още една подобна, с руска ядрена база. Тази трансформация е замислена точно като операцията с преминаването на съветското влияние в руско чрез смяната на 9 септември с 3 март, наложени като български национални празници по съветско-руски причини.IMG_E6267

Онези, които казват, че АЕЦ край Белене има нещо с икономиката, трябва да си припомнят, че проектът беше погребан за първи път от правителството на Андрей Луканов, когато съветската икономика се срина и лъсна на дъното й невъзможността за износ на съветско влияние в България под формата на нов ядрен обект. Аргументацията в полза на закриването на идеята се основаваше на заключение на 12 доклада от съветско-руска страна, които обявяваха строежа на нова ядрена централа край Белене за абсолютно нерентабилен и невъзможен ( и опасен по подразбиране след неотдавнашната ядрена катастрофа в Чернобил).

После на власт в Русия дойде възродителят на имперските амбиции Путин. Преродената съветска пета колона в България, посърнала в годините на руския колапс, получи конска (троянска) доза ядреналин като на (хибридна) война със заповедта по гарнизона: “Москва е зад вас, нито крачка назад”.

И вие ми казвате, че става дума за български проект , който “само” използва руска експертиза, а не за геостратегически опит за окопаване на руското вляние в България, региона и Европа, зависещ изцяло от “здравето” на руския имперски шовинизъм?

Не беше случайно, че руската ядрена идея България да бъде впримчена в руската ядрена орбита още повече беше възродена именно от Симеон Сакскобургготски, доведен в България като наказание за предишното българско управление, попречило българското въздушно пространство да бъде използвано от Русия при опита за провал на мисията на НАТО в Косово през юни 1999 г.

Още по-симптоматично беше впрягането на проруския троянски президент Първанов в тази ядрена колесница. Според конституцията на България на българския президент не му е работа нито да инициира, нито да финализира преговори от икономическо естество. Именно той обаче беше превърнат в трансмисия на руската енегийна експанзия у нас- сякаш на Русия не й стигаше, че и без това си беше монополист в ядрената енергетика чрез захранването й с уран, както и в енегетиката изобщо чрез доставките на газ и петрол. Превърнаха Първанов в главен търговски агент на руската енергийна експанзия и го въоръжиха с опорната точна, според която ставало дума за българския интерес – като по Оруел , нещо като “руският интерес е български и обратното”.

В един момент обаче на неговия приятел Борисов му стана по-важно да сложи на кантара еврофондовете, които крепят усещането за успех на неговото управление в България. Така везните в (про)европейската по неизбежност България се наклониха до прословутото прекратяване на руския ядрен проект АЕЦ в Белене на 28 март 2012 г., защото:

Защото при цена около 6 милиарда евро с кредитния ресурс, който ни се предлага – между 10 и 12% лихва, за 6 години строеж тази централа отива някъде от порядъка на 10 милиарда евро или приблизително 20 милиарда лева. Ние нямаме възможност да я платим, а и да задължим държавата поколения наред да плащат тези пари – няма как да стане. В същото време целият ядрен риск, ако нещо се случи там, на този земетръсен разлом, остава за сметка на България”, аргументира решението премиерът Борисов, цитиран от “Фокус”. http://dnes.dir.bg/news/aetz-belene-golemi-energijni-proekti-10840507

На следващия ден премиерът Борисов нарече в Народното събрания АЕЦ “Белене “една лъжа” и “балкански трик”: АЕЦ „Белене” е една лъжа и балкански трик. Този трик не минава никъде, затова не може да се намери стратегически инвеститор, заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна на дебатите по проекторешението за спиране на АЕЦ “Белене”

С това решение Борисов обича да се отбранява, когато изобщо бъде “нападан” за сервилното му поведение спрямо Москва. Сега обаче е решил наново да разрови закопаната в “гьола” край Белене дружба и глашатаите на тази руска стратегическа задача подготвят реинкарнацията с приказки за заровените там пари – сякаш аз и вие сме ги заровили, а не престъпниците, налагащи тук руската политика на бетониране на съветското влияние и превръщането му в руско с нови средства ( средствата , или жертвите, ако щете, никога не са били проблем за евразийската империя в преследването на манията й за величие – както се отбелязва с тъжна самоирония в песента по текст на Окуджава във филма “Белоруската гара”- “мы за ценой не постоим”, т.е. цената за нас няма значение).

Икономистите многократно са оборили смисъла от съществуването на АЕЦ край Белене. Но не икономистите, а лобистите на руското стратегическо проникване и откровените корупционери ( отрийте отново разликите между едните и другите) правят в момента изкуствено дишане на най-големия труп в икономиката, завещан ни по линия на съветизацията на България. Трябвало само да се обърнем към …Росатом, каза открояващата се все повече като говорителка по темата за съживяването на уж погребания от нейния началник Борисов проект министър Теменужка Петкова.

“Само” Росатом ли трябва да повикаме на помощ ? Няма проблем. Росатом веднага откликна. Преди ни препоръчваше да взимаме пример от Китай, по-късно Турция излезе на мода като образец за подражание, а сега вече ни тикат в очите Унгария като пример за добро сътрудничество с Русия в ядрената енергетиката. Само че нито Китай, нито Турция, нито Унгария могат да бъдат заподозрени в традиционно боледуване от русофилство, докато в България осъществяването на втора ядрена база на Русия в България би ознававало да си сложим надгробен паметник върху новопридобитата европейска същност на България с епитафията:

“ От бившия български народ с благодарност за пищното колективно погребение”.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: http://clubz.bg/60957-martin_dimitrov_dogovorihte_se_s_kremyl_za_belene_no_imate_problem

 

 

27 мнения за “Край нова руска ядрена база у нас ще има епитафия : ” От бившия български народ с благодарност за пищното колективно погребение””

 1. Е, и?
  “Кучетата (ние) си лаят, керванът (руският ни парламент, президент и премиер) си върви!”

  Малко са “кучетата” очевидно……и беззъби….освен по форуми, фейсбуци и вкъщи на маса.
  “Пием, пеем буйни песни
  и зъбим се на тирана…”

  Както и преди век и половина “народа” си мишкува и пукнат грош не дава за Ботевци, Левски и други “луди глави”.

  Този матрЯл от дебили не заслужава нищо по-различно от ватнишката участ на руските си “братушки”.

 2. Всичко, което идва в момента от путинска раззия е радоактивно и особено токсично. 100 години вече лъжата е в основата на руската вътрешна и външна политика. И пак нашенските русофили не желаят да се запознаят с думите на Левски, Раковски, Г.Кирков и Д.Благоев. Да, защото от тези думи ще ги избие на тежка уртикария.

 3. винету е краснокож “вожд”, и като такъв е “син” на Великата си краснокожа мечка.
  Няма как да откаже на краснокожите путлеристки “братушки” от краснокожото племе на блядокожият “вожд” Путлер ,….. КАК?!?
  И тъй като НРБ няма нужда от излишна електроенергия , то няма нужда и от АЕЦ Белене. КОЙто си иска излишните киловати – да отиде на краснокожа доброволна бригада на гьола в Белене и да си построи “бригадирски” вигвам до беленският вигвам на краснокожият бригадирски вожд винету. И там заедно с него, около гьола, да си строят ядреният си тотем. А след това , когато завършат след полагане на 20-30 години доброволен краснокож “бригадирски” труд , могат да си опънат няколко хиляди километра кабели до вигвамите на постоянните си адреси, след това да си купят и уран от Путлер, и след всичко това могат да си пускат драгоценният си ток от АЕЦ Белене, и всичко това за собствена сметка. В допълнение трябва да си изрият собствен бункер за складиране на собствените им ядрени отпадъци в собствените с дворове зад личните си вигвами!
  Същото могат да направят и за краснокожият ядрен вожд – винету, и да му помогнат с размотаването на жиците до Банкя, и окопаването на двора му за подготовката на личното му “вождистко” ядрено хранилище.
  И след всичко това, могат да изпушат заедно с него по една собствена ядрена радиоактивна лула. На блядокожият вожд Путлер няма нужда да предлагат от радиоактивните си лули, защото той ще е “благодарен” и на “скромните” 30 милиарда , които ще му (по)дарят за доставката на “свещеният” ядрен беленски тотем.
  П.П. И освен бъдещите 30 милиарда за Путлер, беленските ядрени “пилигрими” трябва да започват да връщат и 3-те милиарда , които краснокожият им “вожд” винету вече е заровил досега в беленският им гьол.

 4. Излишно е да предъвкваме /за кой ли път?/ доводите, поради които на енергетиката основана на ядрен разпад трябва да се сложи край. Дълбоко уважаваните от мен експерти по темата – господата КОТЕВ и КАСЧИЕВ, отдавна я изчерпаха. Освен, че в сравнение с тяхната компетентност БАН-ските “умници” са като слепи котета, от решаващо значение е това, че те /двамата/ са очевидно неподкупни /в т.ч. – по кремълско направление/.
  Само дебили от групата на ивчо христов /не този, а другият/ все още не са разбрали, че АЕЦ произвеждат:

 5. – НАЙ-МРЪСНАТА,
  – най-опасната и
  – най-скъпата
  електроенергия!
  Към тези три неоспорими довода очевидно трябва да добавим още два от стратегическо значение:
  – РУСКАТА ТЕХНИКА Е НАЙ-КАЛПАВАТА И КАТО ТАКАВА – НАЙ-РИСКОВА и
  – НИТО ЕДНА СТРАНА, ЧЛЕН НА Н А Т О НЕ ТРЯБВА ДА ДОПУСКА НА ТЕРИТОРИЯТА СИ РУСКИ ЯДРЕНИ ЦЕНТРАЛИ, ЗАЩОТО ТЕ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ В НЕОТРАЗИМА /СПЯЩА/ ЯДРЕНА АТАКА В УСЛОВИЯ НА ВОЙНА! ЯДРЕНА ЗАПЛАХА

 6. Според мен новото говорене за АЕЦ “Белене” не е нито реинкарнация, нито ексхумация. Оприличавам го на ВАМПИР, който отново по тъмно се събужда за да пие българска кръв. Русофилите са първите му помощници, като от време на време споделят неговата вечеря, проявявайки обикновен канибализъм. Сърцето на вампира трябва да се прободе с кол, а това оръжие не е нищо друго, освен непрекъснатото повтаряне за това, КОЙ е вампира.

  Преди няколко дни г-жа Кулезич, леко подигравателно посочи, че г-н Инджов се е вманиачил по темата Русия. Предлагам да й простим – тя едва ли някога се е изправяла сама срещу всички. Това, което г-н Инджов прави всеки ден. И съвсем скоро неговите усилия ще се възнаградят. Без МОЧА, без Альоша, без вампири. Ще е Великден за всички нас, а най-вече на стопанина на блога.

 7. Ето част от това какво е казал Борисов по повод АЕЦ Белене през годините:

  -“…замразяваме АЕЦ Белене” (10.7.2009).

  -“Белене е икономически необоснован проект”(29.9.2009).

  -“Белене е гьол, пълен с жаби за 800 милиона лева”(16.3.2010).

  -“АЕЦ Белене е висша форма на корупция” (2.3.2010),

  -“АЕЦ Белене ще спре или ще се строи с европари”(16.3.2010),

  -“България замразява строежа на АЕЦ Белене”(12.6.2010),

  -“Белене не е замразена”(25.6.2010),

  -“АЕЦ Белене е изключително важна за България”(01.11.2010)

  -“АЕЦ Белене може да стартира още утре”(21.9.2010),

  -“Намерен е стратегически инвеститор от Бавария за АЕЦ Белене” (25.10.2010),

  -“Бойко Борисов ще поиска от Путин твърда цена за построяването на Белене”(06.11.2010) (стратегическият инвеститор от Бавария да яде ряпа),
  -“Бойко Борисов подкрепя с цялото си сърце проекта”АЕЦ Белене” (08.11.2010),

  -“На срещата с Путин няма да се говори за Белене”(12.11.2010),

  -“Бойко Борисов подкрепя АЕЦ Белене не “с цялото си сърце”, а с “прагматизъм”. (5.11.2010).
  -“Ако не започнем да строим “Белене, след 15 години икономиката на България ще банкрутира.” (26.02.2011).
  Кашата в главата на Боко сега ще я сърбаме ние!!!

 8. Наближава краят на еврофондовете. Крадците трябва да оформят нещо ново за крадене.

 9. Може и да ви звучи елементарно, но се питам, ако руснаците не бяха такива изроди каквито всъщност са, дали вероятно най-демократично и толерантно настроената част на американското общество – работещите в Холивуд – биха ги описвали систематично в толкоз филми като префинени, но абсолютни варвари. Нека се замислим за секунди поне над това.

 10. Съвсем скоро от Кремъл дойде и поредната наставническа и гасударска арогантност под формата на изявленията срещу “антисемитизма” в НРБ от “говорителката” на МИД и унилата лошадь.
  Не последва никаква АДЕКВАТНА реакция от винету , а пък от “опозиционната” БКП и партийният ѝ “дИбилолог” – иво христовь даже защитиха своите “куратори” от Кремъл в тяхната поредна хибридна атака срещу НРБ, за запазването на тяхната хибридна “светиня” – МОЧА!
  Което само показва ,че винету заедно с БКП са в беленската коалиция на Путлер, и няма оставят някакви си “антисемитски дреболии” да я развалят!
  А има МНОГО…МНОГО исторически факти и свидетелства за историята на антисемитизма Руската империя, която започва още от ЗАВОЕВАТЕЛ….., пардон! – “освободительните” войни на Екатерина II и създадената от нея АНТИсемитска “Линия на уседналост” ,когато поробва Източна Полша и западните области на Белорусия и Украйна:
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82
  Варварският антисемитизъм продължава и след Екатерина II , и завършва с унищожаването на самата Руска империя от большевиките през 1917г..
  Последните “закони” ,които затвърждават НЕчовешкото и дивашко отношение на ВСИЧКИ прослойки(от мужиците , до императора Александър III) км руските евреи са приети от Александър III:
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8
  Като приемането само на тези “закони” довеждат до миграцията на над 2 милиона евреи от Русия при “жидовете” от САЩ за по-малко от 40 години!
  А после се чудим защо българоМРАЗЕЦА Александър III е против България , против Съединението , против българският княз……..
  Отношението му към евреите показва ясно неговото неприемане и унищожаване на всяка ОПОЗИЦИЯ и всяко малцинство в империята му.
  Но все пак Александър III и прабаба му ЕкатеринаII НЕ са най-варварските антисемити от руските империалисти. НЕ!
  Безспорният първенец на антисемитизма в Руската империя е дядото на Александър III – император Николай I. Вярвам че няма много “изненадани” тук в блога на г-н Инджев, а още по-малко вероятно пък е да е “изненадан” той! Ето и поредният линк ,който потвърждава варварското мракобесие,ксенофобия и расизъм проявено към евреите от Николай I , заслужил напълно основателно прозвището си – “ЖАНДАРМЪТ” на Европа:
  https://inforesist.org/krovavoe-proshloe-rossii/
  П.П. И наследникът на Николай I –
  Александър II, продължава авторитарната политика на баща си срещу поробените от неговите предци народи, като най-позорният пример е потушаването на Варшавското въстание през 1863г.. А в НРБ ние честваме неговият рожден ден ,като “национален празДник”????
  Ето такъв царят “освободитель”, и неговите предци и наследници!
  А пък параноичният антисемитизъм на “бащицата” Сталин е поредното потвърждение за генетичният антисемитизъм насаден на генетично ниво в империалистическа Русия, СССР и путлеристката “федерация”.
  И не трябва да се забравя ,че всички руски императори започват своят антиеврейски ХОЛОКОСТ 100-150 години преди Хитлер!!!!!!!

 11. Показателен коментар (символично че и повече от това България редом до русия, Беларус, Таджикистан и Киргизия – там ни е мястото):
  “Голубой берет останется в истории, – объяснил командующий десантно-штурмовых войск Украины генерал-лейтенант, Герой Украины Михаил Забродский. – В большинстве ведущих стран мира десантники носят береты цвета марун. Такую традицию впервые ввел командир сформированного в 1941 году 1-го парашютного полка Вооруженных Сил Великобритании генерал-майор Фредерик Браун. 59 стран мира, в которых десантные подразделения не являются одновременно и силами специальных операций, используют темно-бордовый берет. А голубые береты носят только в семи странах. Это Россия и страны, от нее зависящие: Таджикистан, Казахстан, Киргизия, Армения и Белорусия, а также Болгария”. Источник: https://censor.net.ua/r463386

 12. В надпревара сме с времето. Аз съм заложил на “цамбурването” на Раззия.
  И гьолът БЯлене си остава гьол.
  Ето и предпоставките за горното. Споделено от Путя пред специално подбран инсайдер-Валери Соловей за да се подготви лека-полека за неотвратимото народонаселението на матушката. С всичките произтичащи от туй последици за родните петоколонци и полезни идиоти.
  На много хубав съвеЦкий диалект е.

  1. Российская национальная сборная не будет допущена на зимнюю Олимпиаду.
  2. За докладом американской разведки Конгрессу о коррупционных связях российских олигархов и их семей с Кремлем последует замораживание активов и даже их судебная конфискация.
  3. Европейские страны потребуют деанонимизации всех активов и раскрытия конечных собственников с последствиями аналогичными предшествующему пункту.
  4. Все новые страны будут принимать закон о “списке Магнитского”.
  5. Украине будет предоставлено летальное оружие.
  6. Последуют новые санкции, поскольку в американском истеблишменте сформировался и преобладает влиятельный антироссийский консенсус.

 13. Монопола на ядреното гориво не е единствения руски рекет.За да приемат 1 /един/ кг ядрен отпадък за преработка и съхранение ние плащахме на руснаците 600 щ.д.Това може да го прочетете във в-к “Аргументи и факти” от м.март 2004 г.в интервю на министъра на атомната промишленост на РФ,по повод ж.п.катастрофа с вагони с ядрени отпадъци от България.И който факт продължава да се крие от българската общественост.А отпадъка е около 24 тона годишно.

 14. Ех, ЖОРЖ! И аз съм “заложил” на същото, но все по-често започвам да си мисля, че окончателното рухване на путландия и разпадът на рафия са необходимото, НО НЕДОСТАТЪЧНО УСЛОВИЕ! Защото крадците от червените ОПГ и производните им мутанти у нас ще си останат и ще се борят до кръв за оцеляването си!
  Така или иначе, без нов СТАМБОлов и изриване на собствените си обори няма да минем!Единствената ми надежда е в НАТОвци – дано най-после ни приемат насериозно, къде с помощ, къде с принуда…

 15. Павле, нямаме никакви различия. Но както редеще едно време, “бащата на народите”, геният на всички времена и народи”, “корифеят” Джугашвили; “Сечещ горзта, трески Фърчат”. А нащите славни петоколонци и полезни идиоти, лъвове, титани са страхливци от порядъка на баце. Ерго-много големи. Нагънат ли ги и то малце от малце, единствената им грижа ще е да изнесат какво м е останало тук от крадното на “безопасни мста”. Когато се ратифицира споразумението между Горби и президентите на Украина и Беларус за разпадането на ссср 1.0 пред сградата на парламента в масква е имало около 150 протестиращи. Спирам дотук. Сам се сещаш за аналогията у нас.

 16. До Венци Ст
  Предлагам да не прощаваме на г- ба Кулезич.Цинично е да твърдиш че някой се е вманиачил на тема Русия.
  Русия е най голямата опасност за унищожаването на България.Можем да простим на бай Гочо от Дивотино но не и на нея.такива като нея ме вбесяват с подлите си подмятания.Отношението към Русия е жалон за цивилизованост и нормалност.Кретените като ни вържат за Руската колесница и се сринем пак ще обвинят американския империализъм за хала.Рефрен повтарян от всички диктатори.

 17. Да Фърля моите пет стинки за люба кулезич. Обиграна интригантка ползваща кухненско, непроверено “инфо” и дотам. Ако я питаш от какви морални принципи се ръководи твърде вероятно е да не вдене за какво става дума.
  За какво “вманиачване” може да иде реч при положение, че при гласуването на санкциите-отговор на намесата на раззия в президентските избори м.г. проведено на 2 август т.г. в американският сенат и конгрес имахме на практика пълен консенсус между двете партии до степен в конкретният случай Америка да заприлича на държава с еднопартийно управление. А у нас благодарение и на патки кат нея петата колона и полезните идиоти са се разпищолили на мах.

 18. Явно ще се наложи да се поднови борбата срещу възобновения за пореден път опит за строеж на ядрена централа в Белене.
  Няма да досаждам с повтаряне на всички аргументи срещу тази злонамерена и заробваща измама, само ще добавя известнате ми факти за строеж на нови ВЕИ централи в САЩ.
  В моммента няма по-евтини новостроящи се централи от ВЕИ.
  От 2010 до сега цената на построяването на соларни централи е паднала около 6 пъти и е 1,2$ на ват, като за догодина се очаква да слезе до около 1$. Става дума за всичко, но без батериите. Това се случва заради острата конкуренция и бурното технологично развитие. При това надежността е много висока. Като пример ще дам, че наскоро преминалия през Флорида ураган с ветрове до около 300км/час
  не причини никакви щети на централите. Другото им предимство е възможността за непосредствена близост до консуматорите, което води до огромно намаляване на загубите по преноса. Отдавна са ясни и различните начини за акумулиране или включване на мощности в моментите когато ВЕИ не произвеждат ток. Другото им огромно предимство, е че се строят бързо и не са нужни никакви 10 години. строят се за около година две. Няма как цените на тока за потребителите да растът с темповете, които ни залъгват измислените “професори” като този тасев.
  Пропагандата за строежа набира скорост. Снощи по БНТ в Референдум според мен най-убедителен беше Васко Начев и донякъде Хиновски (но доколкото зная той си е фен на ядрената енергетика). Ще трябва пак да се протестира.

 19. За пореден път посткомунистическата върхушка разиграва играта с АЕЦ Белене.Преди 15 години НЕГОВО Величество Симеон втори ни в клин ни в ръкав обяви,че ще строи АЕЦ Белене.Сега са по прикрити в играта.Началството мълчи,а я играят втория ешалон политици и специалисти.
  Първата крачка е направена с доклада на БАН.Поставена под натиск нелегитимна са целта институция се произнася какво ще се прави с железарията, струваща 3 милиаерда лева за да се покрие престъплението на тези,които ги платиха.
  Емисарите на игщрата надълго широко говорят за финансовите облаги на проекта и предвиждат какво ще е енергииното състояние не само на България но и на Света след 2050та година.Вероятно братята руснаци ще ни кажат какво е предвидила Ванга по въпроса. Нали знаете-всичко за победата.
  Както в снощния ТВ референдум,така и в другите властови изяви не се говори по следните въпроси:
  1.Защо точно сега пак се иска да се възкреси АЕЦ а?
  2.Защо не се отговори защо и кой закопа 3 милиарда лева в Гьола Белене?Това е важно за да не се повтарят подобни престъпления.

  3. Защо не се говори за ядрените отпадъци,които ще тровят поколения наред? Сега населените места не приемат дори обикновени сметища.Кой ще приеме ядрени отпадъци?
  4.Няма ли страната ни да стане още по зависима от руските “спонсори”? Защо те са загрижени толкова много за нашето благосъстояние?
  5.Защо не се казва нищо за сигурността на едно ядрено съоръжение? От техническа неизправност,човешка грешка,природни катаклизми и терористични акции може да се стигне до непоправими катастрофи.Примери много,съвсем пресни при това.
  6.Заслужава ли заради някакви неясни финансови сметки и други ясни и неясни намерения да се подлагат на риск нашия живот и живота на поколения наред.А че ще плащаме сега за тъпотии и престъпност си е самата действителност.
  Властниците не трябва да се стряскат от епитафии,защото ако шенията им се получат,няма да има кой и къде да ги поставя. От този риск не може да се избяга.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.