О, санкция симплицитас!

Все по-оспорвано става състезанието между президента Радев, премиера Борисов и присъдружната им по темата за нуждата от “особено отношение спрямо “ Русия чрез демонстрация на загриженост колко вредни били санкциите срещу нея. Последен по време в познатия дух се изказа премиерът Борисов в качеството на лектор пред студенти в София, изразявайки  поредното си скандално по своята некомпетентност мнение: санкциите срещу Русия щели да паднат ако тя изпълни Минските споразумения, заяви той в отговор на въпрос от аудиторията. С това нашият “международник” отново демонстрира пълното непознаване на базисни понятия и процеси, тъй като условието за падането на санкциите е същото, което ги породи: руската анексия на Крим, а не т.н. замразен конфликт в Донбас, предмет на ( също така замразеното изпълнение на ) Минските споразумения.

НА СНИМКИТЕ: Борисов на първата си публична лекция пред студенти заедно с ректора на УНСС Стати Статев, постоянен участник в комитетите по избирането на Първанов за президент или като създател на партията АБВ, както и в компанията на инициатора за тази лекция, журналистическия занаятчия ( както сам се определя) Петьо Блъсков:
imagesr-1024-768-bojko-borisov-unss

Дали Борисов е сменил плочата, която върти обичайно когато става дума да се вайка за пореден път за вредните санкции, знаейки, че е подготвен доклад на Българската стопанска камара, който прави на пух, прах и други елементарни частици елементарната неистина, че едва ли не пъшкаме под игото на санкциите, които Русия ни е наложила и на онези, които трява да спазваме с мъка на сърцето срещу Русия от едната европейска солидарност?

За разлика от БАН, която Борисов изкотка напоследък с височайшето си внимание и тя му отвърна с взаимност чрез удобен за проруско логаритмуване доклад за евентуалното реанимиране на мъртвия проект за нова руска АЕЦ край Белене, БСК се изявяват направо като “русофоби”. Защото са написали истината. Ето само един цитат от нея в частта за санкциите, който наистина прави за смях не само русофилския плач на чуждите гробища, но и основния “патриотичен” аргумент на борците срещу тези санкции у нас, загрижени колко много страдаме от тях.

“Санкциите на ЕС спрямо Русия изглежда не засягат българския износ. Ако има засегнати стоки, то техният дял е толкова малък, че не може да се улови от статистиката. Ефектът от санкциите на Русия срещу ЕС също не е значителен, макар, че е възможно да се изчисли. В най-добрите за българския износ години, износът на стоки, обект на настоящите санкции, е бил 11-12 млн. евро, докато през 2016 – 5,2 млн. евро. Сумарно за времето на санкциите преките български загуби от износ на стоки едва ли надхвърлят 20 млн. евро. Вероятно косвените загуби са по-големи – основно от пренасочване на стоки на други държави-членки от Русия към България, като така допълнително притискат българските производители на националния им пазар. Министерство на икономиката и Българо-руската търговско-промишлена палата не са отбелязали на интернет страниците си наличието на санкции на ЕС към Русия и на Русия към ЕС. Също така, няма статистически данни за ефекта от санкциите”. https://www.actualno.com/business/rusija-stava-vse-po-neprivlekatelen-pazar-za-bylgarija-v-goljama-stepen-zaradi-korupcija-news_645729.html

© actualno.com

Plakat 2.12 PECHAT PREVIEW

Купете билети онлайн тук

O,Sancta Simplicitas -“ О, свещена простота”, възкликнал през 1415 г., т.е. сто години преди Лутер и началото на неговата реформация в Гемания и Европа, ректорът на Пражкия университет, първият европейски реформатор Ян Хус, когато една старица подхвърлила съчки в огъня на кладата, отредена му от инквизицията. Каква ирония: свещената простота у нас е вече запазена марка на българския управник, произнесъл като свое кредо за поддържане на обществуния договор с “простите” хора фразата “ и аз съм прост, и вие сте прости, значи ще се разберем”!

Опяването на Борисов и подобните му борци срещу санкциите , базирано на фалшиви новини за вредата от санкциите, си заслужава санкционирането на тази простотия. За да могат и най- простите у нас да прозрат, че съчките в огъня на простотията, демонстрирана от нашите натегачи пред Москва, допринасят единствено за разпалването на огъня на угодничеството пред чуджа държава, наложила своя скъпо струващ на българската икономика монопол във вноса на енергоизточници, останал непокътнат от времето на съветския колониализъм- цели 86 на сто зависисимост от Русия тежат и днес на българската шия ( видно и от споменатия по-горе актуализиран доклад на БСК).

Тази зависимост е истинската санкция, от която би трябвало да сме се отървали досега. Но на Борисов първите два мандута му стигнаха колкото да научи и да започне да произнася трудната думичка “диверсификация” – нищо , че е “учен” отдавна, видно от визитната му картичка, която е раздавал още в зората на своя политически възход на висш полицай , публикувана в e-vestnik) Boko_vizitka-w През третия си мандат дори и това не прави. Много е зает да се бори за мир на Балканите и в Черноморието ( където Русия вече се разпорежда еднолично след ескалацията на милитаризацията в окупирания от нея Крим) и да приема овации в новото си амплоа на местен лидер от европейско значение, пораснало по технически причини в навечерието на българското председателство на ЕС.

12 мнения за “О, санкция симплицитас!”

 1. Г-н Инджев, Иво Христов все пак може и да е бил прав понеже за да:

  – да имаш мутра за премиер,
  – шапкар за президент,
  – да знаеш че държавата те прецаква,
  – партиите те мамят,
  – медиите те лъжат,
  – прокуратурата те прави на маймуна,
  – общината ти показва среден пръст,
  – мафията е почти навсякъде,
  – без шуробаджанащина си за никъде,

  и ти геройски нищо да не правиш и да се преструваш че всичко ти е наред значи…

  или си глупак, или дебил.

  По-съм склонен да вярвам на второто понеже ако ставаше дума за глупаци то за 28 години те щяха да поумнеят и да направят нещо за себе си!

 2. Добър текст от Иван Бакалов за турлю гювеча на баце пред утрешните ни икономисти.
  В края на кандидат-президентската кампания миналата пролет във Франция по повод поредното изхождане на наша Маринка(марин льо пен) ветеранка-анализаторка от Фигаро не издържа и сгълчи колегите си което търсиха някакъв подтекст в н-тата тъпа баналност която скорострелно беше изстреляла: “Ама вие какво толкова очаквате от нея. Тя толкова (сиреч, посредственост на мах) си може”.
  Бочко беше, и остава до дупка средностатистически ПОЛУИНТЕЛИГЕНТ. “Преведено”- учил-недоучил, чул-недочул, разбрал-недоразбрал но винаги готов да влезе в тежък обяснителен режим по всякакви проблеми и е готов с лесни, популистки решения най-паче по въпроси от които хал хабер си няма.

  http://e-vestnik.bg/27260/ucheniyat-borisov-iznese-lektsiya-i-kak-ot-kandidat-na-fizkulturnite-nauki-stana-doktor-po-psihologiya/

 3. Подобно на българският студент от Лондон, който зададе въпрос на Бойко Борисов дали, като се погледне в огледалото, вижда Пеевски, българският студент от УНСС трябваше да му зададе въпроса – като се огледа в огледалото дали вижда Путин. Това определено би поставило русофилът-путинист Бойко Методиев Борисов на мястото му!

 4. “санкциите срещу Русия щели да паднат ако тя изпълни Минските споразумения, заяви той в отговор на въпрос от аудиторията.”

  Искрено се надявам, въпросът да е бил зададен от преподавател… въпреки че пораженията, които това червено котило УНСС нанася на своите студенти не са за подценяване.

 5. Всеки, който чете малко повече ще стигне до извода на “едрия капитал” в момента БСК /Българска стопанска камера/, наследник на основаната от Огнян Дойнов през 1980г. и пръв председател БИСА / Българска стопанска асоциация/.По това време имаше и т.н. Българска търговско промишлена палата, на която това и беше работата.Но…..
  Аналогия с преобразуването на БКП в БСП!Повеля на Партията. Хората са почти едни и същи.Добавени са някой избрани новобогаташи.Даже и старият Данев, от мое време, стои като Почетен Председател и непрекъснато се изказва, като завършен капиталист.
  Тази организация беше създадена, за да краде западни технологии, защото СССР изоставаше многократно в технологичното развитие в сравнение с Запада.Сумата “избрани” се пуснаха по света да създават смесени дружества с пари на българския данъкоплатец, но преобърнати, както се казваше по второ направление.Така, братът на Огнян Дойнов оглави смесеното дружество в Западна Германия – Рьопеверке.
  Така се създаде и първия български компютър, копие на Епъл, защото България отговаряше по СИВ в тази област.
  Все “наши момчета”, все ДС!
  Един пример. Създава се смесено българо-австрийско дружество РОССА ООД. От австрийска страна – два микробуса и едно Ауди за шефа. От българска страна – сграда на 5 етажа на голо поле в Дружба 2, машинен парк само със западно германски и швейцарски програмни фрези и стругове, всяка от която на стойност над 800000 ДМ.
  И всичко това, от българският данъкоплатец.
  Разпределение на процентите:
  Метални конструкции, които построиха сградата – 51%,Биса, която смени левовете в долари, без да си мръдне пръста – над 13%, Външно търговското дружество, което трябваше да прави износа и не можа – над 30%.
  Дойде преврата 1989 г.Накрая го купиха ТИМ. Машините продадени, сградата стои празна.

 6. http://www.faktor.bg/bg/articles/sauditska-printsesa-detsa-siratsi-ot-balgariya-sa-seksualni-robini-v-kralstvoto
  Сори, ама тава са пиятелите на най-демократичната страна,световният стожер на правдата и истината. Но, ако се позамислим само ще стигнем до извод,че няма нищо случайно. Репутацията на един от авторите на Декларацията за независимост(в която: “Ние считаме тези истини за видни от само себе си, че всички хора са създадени равни, че те са дарени от своя Създател с някои неотчуждаеми права, че сред тези права са живот, свобода и стремеж към щастие.”) е доста спорна. Оказва се,че лицемерието сред ръководителите на това велико създание-САЩ е начин на живот още от онова време. Томас Джеферсън е противоречива фигура в историята на страната си. Това противоречие е породено до голяма степен от притежанието на роби и неговата предполагаема афера с робиня (Сали Хемингс).
  По отчайващо от написаното (в линка) на фона на жалкото ни самочувствие като народ надали би се намерило. Мене лично ме потиска!

 7. Някой да е чувал или прочел за някакви санкции спрямо Саудитска Арабия!?
  Моля!

 8. При избор между образован мошеник и такъв с четвърто отделение по- добре необразования. Образованият ще причини още повече бели, както се доказва през последните 30 години с бкп.
  Ако има ембарго срещу Русия, а нашите политически скунксове мърморят, какво направи чехският Милош Земан? Какво подписваше с Путин? Със сигурност не са си рисували корабчета и самолетчета. Какво подписаха, обаче? Че и тук едни горди неграмотници го похвалиха колко голям политик бил пък нашите не били!Руснаци лижат подметки и тикат в калта всеки стремеж към свобода и демокрация.
  ББ лош, Радев кух .. или просто обратното- все едно. Не се скъсаха да подписват документи с Путин, обаче.
  Редно е да се каже открито- Чехия погази и наруши европейската позиция за ембарго срещу Русия, която налапа Крим. Чехия, която беше газена от руските танкове през 1968 се поклони алчно. Онази Чехия, която не спира при всеки удобен повод да ни напомни комунистическото минало. То един комунизъм, ама поне свърши. Но Чехия какво направи? Затова понаведат ли се да честват годишнина от 68-ма по- добре да идат да се крият с този позорен президент. А родната Теменужка чий го “дърви” в Росатом и т.н. Аз поне щяха да си искам милиарда обратно, за да говорим, не да сключим а да говори руснак с мен. Каква атомна договарят и на кого се кланят онези синодални старци от БАН? Мнението на БАН не струва пукната пара, но “компетента” ги пита. Да ги беше закрил Дянков тия отровни боклуци, но пък и самият Дянков отиде да се поклони в руския университет, та и на него … лелята!
  Прости ли? Тия са за гонене- червен картон, но ще дойдат онези злокачествените крадци и лъжци.

 9. За управляващ директор на Рьоперверк беше назначен А.Алексиев,завеждащ отдел в ЦК на БКП,преди това директор в СО ЗММ,преди това зам.гл.директор в ООД Машиноекспорт.Платон ми е скъп…

 10. Из “Нецензурираните,ненаписани и непубликувани (проекто)записки на един (проекто)оптимист”
  Част втора
  (проекто)Пролог или За ползата от вагоните на БДЖ и озаптяването на разбеснелите се говеда от червения комунистически коневръз
  Качени и гордо изтъпанени на покрива на вагона пълен с изчетени от тях книги,Ивохристовците,Александрсимовците,Пьотрволгиновците и останалите червени адепти,промивачи на мозъци и жалки рабфаковски пропагандатори,опиянени и заслепени от превъзходството си над 80-те процента влели се от време оно в комунистическите им редици дебили,издигнали гордо мощна десница в свит пролетарски юмрук,прегракнали от непрестанни ревове “Ротфронт”,”Венсеремос”,”Много сме,силни сме”,”Ние пак сме тук”,”фашисти”,”фашяги”,”соросоиди”,”грантажии”,”евролиберасти”,”еврогейове” и други,присъщи на умствения им багаж бодроокуражаващи ги лозунги,призиви,галещи ухото им мръсотии,ругатни,псувни и заплахи за директна саморазправа с всички българи,чийто смъртен грях е,че не обичат като тях путинова им Русия,та всичките тези майцепродавци и национални предатели не чактисват,не стоплят и никак не вдяват,че изпънати в тази войнственозаплашителна поза одма стават за едната бройка потенциална мишена на една житейска висококачествена няколкохилядиволтова дъга,която (все трябва в това да има и Божия промисъл) ще ги тресне и заличи завинаги от изстрадалата земя българска.
  Още незаглъхнал скандала с червеното академично говедо И.Х.и ето че на БКП-амбразурата “цъфна” поредният дебил.Ето как се е изокал от червения комунистически коневръз “Уикенд”небезизвестният рабфаковски агитатор и прононсиран идиот Георги Атанасов по въпроса за Червената армия и спасяването на българските евреи:”Няма да пропуснат и хвалебствените арии за Кобургите (визира всички нас,които не мрем от любов към путинова им Русия),като същевременно ще се правят на ударени за националните катастрофи,англо-американските бомби над София и жълтите звезди на “спасените евреи”,обречени на Освиенцим и Дахау според Закона за защита на държавата(ЗЗД),стопиран след победата на Червената армия при Сталинград в началото на 1943г.” Точка,край на цитата.Мда-а-а!Съчките за кладата на Ян Хус и всички като него ще свършат,но комунистическият идиотизъм,кретенизъм и гьонсуратлък-никога!
  Прочее,понеже предния път си отбелязах в (проекто)записките си да поясня някои исторически истини на същите тези главанаци,бързам да го сторя сега,докато не са ме напуснали желанието и търпението.Така-а!Кратка историческа справка за полезни идиоти,български комунистически дебили и идиоти:Преди и по време на ВСВ в цяла Европа се разпореждат четирима диктатори-“бащицата” Сталин начело на съветска Русия,фюрерът Хитлер начело на Германия,дучето Мусолини начело на Италия и каудильото Франко начело на Испания.Следваща стъпка в историческото ограмотяване на нашите червени академични говеда.Първо,мазна,дебела и нагла комунистическа лъжа е,че злодеят-психопат Хитлер подпалил ВСВ,заграбил и поробил кажи-речи цяла Европа,ама само тя и само това не му били достатъчно,та на 22.06.1941г.вероломно нападнал и съветска Русия-единствената надежда (ти да видиш!) на цялото свободолюбиво и прогресивно човечество да се освободи от робските вериги и тираничния,експлоататорски свят на империализма.Второ,че вследствие на това вероломно нападение започнала Великата Отечествена война за невинната и чиста като утринна роса пролетарска Русия,че впоследствие как тя,единствено тя и само и единствено тя смазала отровната змийска глава на фашистка (айде бе-фашистка?!) Германия,че чак спасила цяла Европа и целия свят от кафявата чума,че,че,че и че и мокри кремълски сънища,мазна комунистическа пропаганда,откровени лъжи и долнопробни фалшификации.
  “Втората световна война започва на 1 септември 1939г.,когато германският “вермахт” нахлува в Полша от запад,север и юг,но не по-малко съществено е и това,че на 17 септември от изток в Полша нахлуват съединенията на руската “червена” армия.Този факт е премълчаван прекалено често поради гузна съвест,поради неизживян великоруски шовинизъм и комунистически фанатизъм или просто срещу добро заплащане.”(проф.Пламен Цветков,”Под сянката на Сталин и Хитлер”,том Първи).Началото на войната е предшествано от 23.08.1939г.,”когато е подписан пактът за ненападение между нацистка Германия и болшевишка Русия,известен като пакт Рибентроп-Молотов.”(пак там).Хронологията приключва с унищожаването на Полша като държава от двата тоталитарни хищника като “на 29.09.1939г.в 5 часа(московско време) заранта народният комисар на външните работи на Съветския съюз Вячеслав Молотов и министърът на външните работи на Третия райх Йоахим фон Рибентроп подписват най-сетне един “Договор за дружба и за границата между СССР и Германия.” “Договорът за дружба и за границата” бележи завършека само на един епизод от съветската агресия,но далеч не е и нейния край.С този договор се осъществява петата подялба на Полша след първите три през 1772,1793 и 1795г.сложили край на Първата полска република и след подялбата на Варшавското херцогство на Виенския конгрес през 1814-1815г.В първите четири подялби плячката се разпределя между Русия,Прусия и Австрия,а петата,която бележи края на Втората полска република,е между Русия и Германия,но като двете най-мощни и агресивни тоталитарни сили.Съветско-нацисткият съюз влиза в действие още в първите минути и часове на германското нахлуване в Полша,а общите действия на “вермахта” и “червената армия” за унищожаването на полската държава и “Договорът за дружба и за границата” само го утвърждават.”(пак там).За да няма съмнение у никого,че Червената армия е участвала активно в бойните операции рамо до рамо с Вермахта,Молотов специално подчертава този факт на сесията на Върховния съвет на СССР на 31.10.1939г.Депутатите бурно аплодират изявлението на Молотов.
  По време на ВСВ партията на Сталин се нарича ВКП(б),Всесоюзная Коммунистическая Партия(большевики).Няма нужда от превод-написано е на азбуката и езика,които сме дали на азиатските варвари (както и много други неща!),белким ги очовечим,духовно обогатим,извисим и облагородим,но всуе!
  Партията на Хитлер се нарича NSDAP(National-Sozialistische Deutsche Arbeiterpartei),на български:Националсоциалистическа Германска Работническа партия.
  Да споменем и дучето Бенито Мусолини,наричан неслучайно в младежките му години “пламенния социалист”,защото още 17-годишен,през 1900г.,става член на Социалистическата партия на Италия и върл привърженик на Ленин.По-късно,след като окончателно се е излекувал от левичарската си болест,става отявлен антикомунист и яростен противник Сталинова Русия-основното,което комунистическата пропаганда не му прости и до днес.След отрезвяването от комунистическия си махмурлук Мусолини създава своя партия.Символ на новосъздадената партия( нарича се “Фаши италиани ди комбатименто”,т.е.”Съюз за борба”) са фасциите.Това са ни повече,ни по-малко древноримските атрибути на властта,представляващи сноп заедно завързани пръчки с втъкната между тях бойна секира.Та тези “фасции” носят и корена на италианската дума за съюз-“fascio.” От фасциите идва и думата,с която се асоциира идеологията на партията на Мусолини-фашизъм.Така че,употребявайки истоерически названия и термини,задължително трябва да боравим с тях непреднамерено,почтено и коректно,а това значи,че единствено правилно в този период е да наричаме Русия болшевишка Русия,сталинова Русия,комунистическа Русия или СССР,Германия-Третия райх,националсоциалистическа Германия или хитлерова Германия,а Италия-фашистка Италия.Да де,ама след подялбата на основната плячка в Европа,започва взаимното дебнене между двата звяра Хитлер и Сталин в смисъл кой кого,кога и кой пръв.Хитлер напада пръв,изпреварвайки буквално с дни “колегата” Сталин,като по този начин дава прекрасната възможност на грузинския сатрап,садист и масов убиец Джугашвили-Сталин да влезе целия в непорочно бяла одежда в ролята на жертва.Следва опашатата лъжа за вероломното нападение на хитлерова Германия,за Великая Отвчественая и т.н.Все пак не може да се отрече на “бащицата” и подопечната му комунистическа пропаганда безспорното умение да фалшифицират исторически факти,други старателно да укриват,а в останалите случаи да сипят откровени лъжи и долнопробни по противниците си(в случая Хитлер).За да охули,очерни и отврати целия цивилизован свят от довчерашния си съюзник Германия,”бащата на народите” вкарва в употреба изцяло идиотски определения.Така ненадейно националсоциалистическа Германия бива заклеймена като “фашистка”,та дори и “хитлерофашистка”.Ама и как иначе!До вчера Сталин и Хитлер са били идеологически сиамски близнаци,братя по оръжие,парадиращи на съвместен парад (на 22.09.1939г.в гр.Брест) радостта си от съвместната победа довела до подялбата и унищожението на Полша като държава,стопанството им и то планово развиващо се,само дето в националсоциалистическа Германия стопанският план се изпълнява на “четирилетки”,а в болшевишка Русия-на “петилетки”.Ето:райхсмаршал Херман Гьоринг е председател на Комитета за отбрана на Райха и комисар за четиригодишния стопански план.Същият този четиригодишен план се изпълнява доста успешно с неоценимата братска помощ на СССР под формата на непрекъснати доставки за Германия на нефт,руда,редки метали,стратегически за военната машина на Райха суровини,зърно и памук.Впрочем,буквално до последните часове на обявената от хитлерова Германия война (ОБЯВЕНА официално,а не вероломно,като в официалната декларация на Хитлер,с която се обявява война на болшевишка Русия,с типичната немска педантичност точка по точка в напълно логическа последователност са изброени и изтъкнати причините за това),руските доставки не спират.
  Та,след всичките тези исторически факти,на болшевишката комунистическа пропаганда някак си не й отърва да назовава нещата с истинските им имена.Не върви да наричаш Германия националсоциалистическа.И само “нацистка” да я наричаш е крайно недостатъчно дори!”Хитлерова” Германия-съвсем не върви,не звучи никак гадно,мръсно,очернящо,отвращаващо-както си е редно да бъде по комунистически!Но,виж само как зловещо,насаждащо чувство на дълбоко презрение,отврат и омраза звучи “немски фашизъм”,”кафява чума” или “хитлерофашизъм”.От тогава и до днес нашите комунистически подлоги (след зададения им от кремълския “гасударь” тон за песен) не са спрели нагло и безсрамно да ни втълпяват и натрапват тъпанарщините си за “монархофашизам” в България по онова време,макар че това словосъчетание родено от празните им чутури си звучи баш като “дървен камък”.
  П.С.:На 15-и ноември във “Весел некролог от Брюксел” Иво написа нещо изключително точно и вярно,а именно:’Остава да се надяваме на нова перестройка в Москва,която да пришпори промяната в София. Други идеи?”Напълно споделям тази много тъжна (и за мен самия) и абсолютно точна констатация.А по отношения въпроса зададен от любезния ни домакин,отговарям така:”Боже,пази България от “българите”,които ни наричат национални предатели,защото мразим да обичаме Русия!”

 11. “Някой да е чувал или прочел за някакви санкции спрямо Саудитска Арабия!”
  Като анексират Кувейт, ще чуеш, ще чуеш още прочетеш…

 12. На милиционерЪТ-пожарникар най-точно подхожда израза “СВЕЩЕНА ПРОСТОТА”! Въпросният бандит е много горд от простотията си и не случайно я развява навсякъде – простият българин си го харесва именно защото е ПРОСТ!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.