(Три)странен пак(т)

Путин, Рохани и Ердоган се договорили да има Народен конгрес в Сирия, който да решава какво да се прави на тази територия.Unknown

И вие си мислите, че колониализмът по отношение на Близкия изток е минало?

Съобщението за решението какво иска сирийският народ беше направено в Сочи от руския президент Путин, самоназначил се за говорител на сирийците ( каквото и да значи това понятие), след среща на собствен руски терен с неговите подобия,  управляващи Иран и Турция.

Тристранният пакт между Рим, Берлин и Токио, сродил три тоталитарни режима с претенция да наложат властта си над други народи в края на първата половина на миналия век, си има нов, евразийско-персийски аналог.

Москва, Анкара и Техеран действат като нов тристранен пакт. Общото му с тристранния пакт Рим, Берлин и Токио е, че си прави сметката без кръчмаря ( или бакалина, както Хитлер обичал да нарича Американеца с презрение заради убеждението си, че има насреща си мекушави либерали, неспособни да му окажат отпор).

Plakat 2.12 PECHAT PREVIEW

Билети онлайн тук

19 мнения за “(Три)странен пак(т)”

 1. Новата тройна ос може ли да бъде набита в диферинциалите на трите диктаторчета без да бъде намазвана с грес, въпреки световния прогрес!?

 2. Вероятно сирийците ще трябва да са благодарни до гроб за “освобождение”.
  Ще бъдем свидетели на безсрамно изкривяване на историята, помнете ми думата.
  На този фон:
  https://news.rambler.ru/other/38459443-chehoslovakiya-dolzhna-byt-blagodarna-sssr-za-1968-god-istoriya-prazhskoy-vesny/
  Тази статия е публикувана най-напред в един от рупорите на кремълската пропаганда “Звезда”, но вече го няма там.

 3. И ти да видиш, абсолютно, на мига дет се казва, се сбъдва прогнозата на Иво за сметката без “бакалина”. BTW, за разлика от Хитлер, Сталин е имал изключително високо мнение за американската мощ. Смятал и въобще не е в погрещка, че силата на икономиката им на практика е неограничена.
  Но по същество. Янките са заявили, че гласят в северна Сирия местно управлние на подкрепяните от тях СДС(Сирийски Демократични или) извън контрола на Дамаск.

  https://www.gazeta.ru/army/news/10850396.shtml

 4. Само да допълня. Макрон е решил изцяло да възстанови ролята на Франция като играч с който всеки ангажиран в конфликтите в Близкият изток да се съобразява с Париж. Показа го по един забележителен начин убеждавайки ливанският премиер Саад Харири не само да се върне в родината си но и да оттегли оставката си. Разбирам, че за дежурните говорещи глави по родните тАлАвизии от типа на чуковци, мишоконстантиновци, божодимтровци, андрейрайчевци и вся остальная сволоч това обстоятелство е невъзможно за асимилиране, анализиране и теглене на адкекватни изводи. Просто не се вписва в опорните точки зададени им от масква.

 5. Пактът не е ли бил четиристранен: Рим, Берлин , Москва, Токио? Или на русия не и изнася този исторически прочит. ” Нашите” бнт бързат с извънредната, голяма новина която утре, другиден масква ще има ВЕЛИКАТА роля за освобождението на Сирия. Имаше една поговорка: кажи кои са ти приятелите за да знам кой си. Нещо приятелите на путя са все отбор диктатури, мразещи свободите, закостенели в миналите векове и сънуващи сънища за велики империи.

 6. Уважаеми г-н Инджев, това е извън темата (може би общото е само в думата “странен” от заглавието), но към Вас и уважаемите колеги-съфорумници имам един въпрос: Вярвате ли, че според социологическите проучвания на разните агенции, ()резидента Радев има подкрепата и “одобрението” на около 60% от българското народоселение и по-малко от 20% “неодобрение”??? При това положение, напълно ще се потвърдят “съжденията” на иво христов, че 80% от българите са “дебили” начело с най-големите “дебили” в управлението на държавата!!! 🙂 B-:)

 7. То има много “тройки” , във всякакъв контекст и смисъл?!? Даже ние в НРБ си имаме и анимационни филми за тримата глупаци!
  Но от друга страна резултатите от Тристранният пакт подписан през 1940г. са повече от спорни и нежелани най-много за подписалите ги. Защото ако го нямаше този пакт Хитлер щеше да не праща войски на Балканите и във Африка, за да се “солидаризира”с Мусолини ,а ЦЕЛИЯТ Вермахт щеше да се бие САМО на Източният фронт! Освен това Хитлер НЯМАШЕ да обяви война на САЩ , за да се “солидаризира” с ИМПЕРСКА Япония!
  Самото подписване не води до никакви задължения за подписалите го. НЯМА общи действия, а тъкмо обратното всички подпписали го действат ПООТДЕЛНО, и “резултатите” от това са ………..разгром и капитулация. ЗАДЪЛЖЕНИЯТА да “крепят” този пакт остават САМО за Третият райх и Хитлер, Италия и Япония само се “възползват” от него, като го използват за постигане на СОБСТВЕНИТЕ си цели , и така го отслабват. Само Хитлер спазва реално своите съюзнически задължения, и дори при вече е губи войната е принуден да спасява своят “съюзник” Мусолини. И освен всичко това Хитлер води и война на два фронта!
  Но това е минало! Сега има много повече “кръчмари” – Китай и Индия вече не са колониални провинции , както по времето на Хитлер. Китай вече е “концесионирал” Сибирь, а Индия се развива с бързи темпове. Вече има доста държави ,които имат население по-голям от разнородните реСпублики в путлеристкият “федерален” бандитустан – Бразилия, Индонезия , САЩ, Пакистан, Бангладеш…….и т.н..
  Вече има много “кръчмари” , които имат много повече основания от Путлер да претендират за “велики сили”!
  А пък и реално погледнато САЩ нямат значими интереси в Сирия иначе досега Асад щеше да е при своите “братушки” – Кадафи и Саддам. САЩ нямаха намерение да ги свалят и тях , макар и да са НЕлегитимни дори спрямо собствените си народи! Но Кадафи и Саддам ги принудиха да използват военна сила срещу тях.Също както и Милошевич 10 години преди това! Същото се отнася и до кривославният кагебист, срещу който САЩ и ЕС можеха да се приложат КОКОМ-2, и досега путлеристкият райХ щеше да се разпаднал на съставните си части, а Путлер щеше да във “вечните” сибирски ловни полета!
  Но да се върнем на сегашното сборище в Сочи на хунтаратора, “падишаха” и “аятол-шаха”, които си мислят(?!?) ,че са “спечелили” войната в Сирия, но НАД 90% от сирийският народ(“КРЪЧМАРЯТ”!) НЕ мисли така. Защото за да се “спечели” една война, е нужно да се спечели и мирът след нея!А в Сирия нито един от тримата главатари и тирани ,които се събраха в Сочи, няма план КАК да се СПЕЧЕЛИ мира! А и НЕ може да се очаква от тримата ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ, заедно с марионетката им Асад, да предложат някакъв “мирен план”, те не го могат!
  Още повече ,че ги НЯМА сирийските представители, които са истинските и ЛЕГИТИМНИТЕ преговарящи от имато на Сирия. Няма представители на Йордания,Израел,Египет,Саудитска Арабия, САЩ, ЕС ,Китай, Ливан….
  Пътлер ,Рухани и Ердоган могат само да си правят някакво тиранско сборище , но това няма да има никакви законови и правни последствия. Още повече ,че НИТО един от тримата тирани НЕ е ЛЕГИТИМЕН дори и в собствените си държави.
  А между Путлер и Ердоган има само едно нещео което ги сближава – и двамата са НЕлегитимни тирани. по ВСИЧКИ други теми интересите им са ПРОТИВОПОЛОЖНИ. И в Крим, и в Сирия, и в Средна Азия и Кавказ. Наскоро Ердоган забрани на контрабандни кораби от Крим да влизат в турските пристанища.
  Така че Путлер и Ердоган могат само да си договарят по ЛИЧНИТЕ си КЛЕПТОкратически въпроси и интереси.
  Клептократичната “дружба” между Ердоган и Путлер НЕ е спирала през последните 15 години, макар и да имаше лек спад при свалянето на путлеристкият бомбардировач в края на 2015г., но иначе отношенията между ислямистки Иран, ислямистка Турция и Путлер не са се променили през последните години.

 8. Отказвам се да разсъждавам. То бива, бива добитък но ватниците си в мнозинствоито си са мазохисти.
  Убедете се сами.
  https://rusmonitor.com/evgenijj-levkovich-ehtikh-lyudejj-ne-pobedit.html
  Нали съм се само”оторизирал” за спортен редактор на БЛОГА НИ вижте как разсъждава един умен, ерудиран, обичащ страната си руснак за унищожителните последици от държавното допингиране в матушката.
  https://echo.msk.ru/blog/v_inozemcev/2097712-echo/
  Последни новини за подследственият единороски сенатор-олигарх сюлейман керимов. Най-сетне и по централните канали стана водещо инфо казуса на СК. Както казваще споменатият вече сапьорен капитан от времето когато отбивах РВС: “Мостът тръгна, леваци качвайте се”. Много мина, мъничко остана.

 9. Към: Georgi Nikolov

  Истината е, че по свои причини ( които не могат да се обяснят с няколко думи) САЩ практически почти не се намесиха военно в конфликта в Сирия. Дали е умно, дали е хитрина да оставят Путин да вади горещите кестени? Или напротив- голям гаф е?
  Факт е едно: че при желание, подобно на онова, което проявиха спрямо касапина от Багдад с неговата огромна и обръгнала в истинска война армия, резултатът щеше да е същият като в Ирак ( където най-голямата грешка на американците беше, че оставиха озлобеното и унизено офицерство да се прегрупира в банди изпечени главорези, каквито са били и като военни, използвани от Саддам за неговите масови зверства срещу кюрдите на север и шиитите на юг).

 10. Иво,напиши една статия, как комунистическите подуянски отрочета пфк лефски,катериха мусАла с бюста на Сталин,и крещяха като обезумели “тито,сталин, димитров”. Случката е отбелязана подобаващо в официоза им “работническо дело”

 11. Към Артур от казанската афера:

  Те случките са безкрайно много- например една близка на семейството роднина разказа малко преди да почине преди две години как като невръстно дете тя и цялото й семейство, живеещи на бул. “Патриарх Евтимий” в центъра на София, било тормозено и разпитвано дни наред да си признае дали не е изхвърлило в близката кофа за боклук бюст на Сталин. След като никой не си признал, накрая ги изселили, а в техния апартамент заселили…кореспондента на “Правда”.
  Случка има след това щастлив край след някоя и друга година (когато кореспондентът си заминал за Москва), а в наши дни- още по-щастлива развръзка с този апартамент, но ще спра дотук засега…

 12. Артуре, объркал си мястото. Фейсбук, спортни сайтове – за там си моето момче.

 13. @инж.Симеонов

  Po tradizija na bylgarskite “sociologi4eski” agencii moje da se vjarva tolkova, kolkoto na agencijata “EJK” (“Edna Jena Kaza”).
  Obektivno poglednato, 60% bylgari na edno mnenie mogat da sa samo otvratenite i bezrazli4nite kym politikata vyob6te.
  Koeto e slab indikator na tova, 4e debilite u nas sa dosta po-malobrojni, otkolkoto na ivohristovcite im se iska.

 14. Както Д. Шушарин обобщи – сирийската война за Русия е част от нейната вътрешна политика; ако Русия излезе от Сирия, ще трябва да влезе някъде другаде.
  https://goo.gl/oYZRbs

 15. “А между Путлер и Ердоган има само едно нещо което ги сближава – и двамата са НЕлегитимни тирани.”

  На фона на Путин Ердоган е направо символ на легитимността. Първо, спечелил е почти свободни избори, а путиновите са само почти избори. Второ, част от населението излезе да го защити срещу армията. А да видим колко от 86-те процента на Путин ще се покажат на балкона си в негова защита. А за останалото си приличат…

 16. Имам малка добавка към написаното от г-н Инджев отнасящо се до “грешките” на САЩ в Ирак. Да , може и да разпуснаха садамските “офицери”, но най-голямата терористична заплаха беше иракската Ал Кайда, която беше много по-боеспособна от сегашното и “подобие” – ИДИЛ. Потвърждение на това е броя на жертвите ,както от страна на Ирак, така и на коалицията водена от САЩ. Но САЩ УСПЯХА да унищожат най-голямата заплаха, като ликвидираха иракската Ал Кайда. Това е факт! Те положиха големи жертви и усилия и ……успяха , защото броя на атенататите намаля рязко след 2007-08г. Вече се забравя ,че в Ирак имаше истинска гражданска терористична война, в която участваха и шиитските терористични банди подкрепяни от ИСЛЯМИСТКИ Иран!
  Не САЩ са виновни че иракските ШИИТИ разрушиха крехкият религиозен и етнически БАЛАНС , който УСПЯХА да постигнат САЩ, което си беше чудо!
  Но иракските ШИИТИ искаха да наложат ТОТАЛитарен ШИИТСКИ РЕЖИМ в Ирак , зависим от ИСЛЯМИСТКИ Иран!Те искаха да САЩ да се оттеглят , и когато Обама изтегли американските войски иракските ШИИТИ отхвърлиха всякакви възможности иракските сунити да учстват в управлението дори и на СОБСТВЕНИТЕ си провинции, както сега се опитват да ПОВТОРЯТ същата ГРЕШКА и в иракски КЮРДИСТАН! Всичко това показва тяхната ЗАВИСИМОСТ от ислямистите в Иран, който разруши Сирия и Йемен в опита си да наложи шиитският си ИСЛЯМИЗЪМ в целият Близък Изток! Преди това унищожи и Ливан!…… истински “революционери”……….. ИСЛЯМИСТКИ “РЕВОЛЮЦИНЕРИ”,….. много преди Ал Кайда и ИДИЛ!!!
  Но ВИНАТА за това е на иракските ШИИТИ ,които приеха да се подчинят на ИЛЯМИСТИТЕ от Иран! Тяхна е НАЙ-голямата ГРЕШКА, за сегашното положение в Ирак и Сирия , довели до появата на ИДИЛ! Те отхвърлиха сунитите и те подкрепиха ИДИЛ. Иракските шиити , по заповед на ИСЛЯМИСТКИ Иран нахлуха с цялата военна техника ,която им дадоха САЩ за да екипират иракската армия, в сунитските провинции и искаха да установят ШИИТСКА религиозна ХУНТА , по подобие на ИСЛЯМИСТКИ Иран. И това принуди сунитите през 2014г. да подкрепят новосформираният в Сирия ИДИЛ. И с тяхната ПОДКРЕПА ИДИЛ успя да РАЗГРОМИ целият ШИТСКИ религиозен БАШИБОЗУК, който нахлу в техните провинции.Това позволи на ИДИЛ да се върне обратно в Сирия , заедно със пленената от иракските шиити ОГРОМНИ количества американска военна техника, и с помощта ѝ да стигне почти до Багдад!!!
  Другият ОГРОМЕН ВИНОВНИК за сегашното положение в Сирия и Ирак е “падишахЪТ” Ердоган. Той НЕ подкрепи САЩ при операцията им в Ирак!!! Но въпреки това ПОДЛО предателство от “НАТО-вският” “съюзник” Ердоган , САЩ успяха да постигнат унищожаването на най-опасната досега терористична заплаха идваща от иракската Ал Кайда. А и след това Ердоган НЕ подкрепяше САЩ в техните усилия в Близкият Изток , а тъкмо обратното – Ердоган си избра Мюсюлманското братство и различни други ислямистки групировки действащи в Ирак, Сирия, Либия, Египет и др., чрез които се опитваше да възвърне “отоманското” си “величие” по време на Арабската Пролет, и след нея!
  Ето това са най-големите ГРЕШНИЦИ – иракските ШИИТИ, изпълняващи заповедите на ИСЛЯМИСТКИ Иран , и другият е “падишаха” Ердоган. САЩ успяха да неутрализират със своите усилия заплахата от бившите “офицери” на Саддам и на НАЙ-голямата заплаха – иракската Ал Кайда, без никаква подкрепа от “съюзника” си Ердоган!

 17. До Артур. Мога да Ви помогна. Давам линк където има обяснение на всички въпроси които Ви вълнуват в битността Ви на припознавач-атакист. Но преди това, едно питане с понижена трудност: “Вас кефи ли ВИ Доганската република, това по Болен Лидеров или да”.
  https://dragoi2010.wordpress.com/

 18. Парцелирането на Сирия въпреки победоносните възгласи на триото горе башка марионетката асад подължава на мах. Янките нямат никакви намерения да изоставят съюзниците си. Напротив!
  http://focus-news.net/news/2017/11/25/2460560/the-hill-ochakva-se-pentagonat-da-priznae-za-prisastvieto-na-2000-amerikanski-voynitsi-v-siriya.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.