Как ще ни стигнат американците ( по благодарност)?

 

Има нещо, в което американците не могат да ни настигнат.

Там празнуват Деня на благодарността веднъж в годината.

Тук благодорността е на почит цяла година от много години.

Там благодарят за събитие от 1565 г, отпразнувано официално за първи път през 1663 г., в чест на първите европейски заселници, оцелели през тежката зима в Плимут с помощта на червенокожите си съседи.

Тук благодарността към черноармейците , свързана с оцеляването на остатъците от българското самочувствие, датира от 1944 г.P2184016

Там си благодарят взаимно, семейно, лично.

Тук сме благодарни на национално равнище за националното обезличаване на България- 9 септември и 3 март си остават отделно от това дни на националната ни благодарност към чужда държава.

Там благодарят в памет на своите заселници.

Тук благодарим на чужди натрапници.

Там похапват в Деня на благодарността печена пуйка със сос от бровинки.

Тук просто сме гризнали дръвцето, за което сме благодарни.

Там Денят на благодарността е повод за обединение.

Тук е причина за разединение.

Там празникът, възникнал като религиозен, става все по-светски с годините.

Тук си остава все така съветски.

Те са направо едни неблагодарници в сравнение с нас, най-благодарните на света.

Plakat 2.12 PECHAT PREVIEWБилети онлайн тук

10 мнения за “Как ще ни стигнат американците ( по благодарност)?”

 1. Господин Инджев ! Нямам КОМЕНТАР на това което сте написали. Всичко е толкова ИСТИНСКО че нямам ДУМИ. В Америка всяка година го празнуваме този наистина обединяващ Фамилиите празник един път в годината : А и тук у нас се празнува празника на (ОСВОБОДИТИЛИТЕ) на България по няколко пъти в годината – та даже и ПАМЕТНИЦИ сме им ПОСТРОИЛИ – та даже и с ВЕНЦИ сме ги покрили!IIC…..oIL.

 2. И аз има усещането, че сме направили всеки ден у нас да е Ден на благодарността към онези. Може би причината е, че те ежедневно ни спаси(е)бат. Кога ли ще можем да кажем, данке, тенкю или поне едно мерси?

 3. Някой се оплакваше от Л.Кулезич.Е,свалена е от екран.Не слушка.
  Нормално.За мен по интересно е е ,че внезапно управляващата партия Герб ще има в събота конгрес с избор на ръководни органи .Дали…

 4. По-вярно, по-искрено и по-хубаво никой не може да го каже.
  “Цамбурване” на Раззия му е майката. И то, Путя дава всичко от себе си, никак не е далеч. Едва тогава петоколонците и полезните идиоти у нас се кротват, сдават позициите и поедично, доколкото им се простират силите и възможностите, се спасяват.

 5. В благодарността няма нищо лошо. С две ръце бих се подписал под дори неоснователната благодарност за онова, което не са ни направили, но с пояснението “Много сме ви благодарни, но Крим е украински, АЕЦ Белене ни е скъп (не в този смисъл, в който би го казал Р. Овч., а че нямаме пари за него) и изобщо докато не станете нормална държава, ще си останете с голата ни благодарност.”

 6. …що се отнася до Русия, то за нея може да се каже единствено, че владее грамадно количество открадната земя която ще ѝ се наложи да връща обратно в денят на възмездието.
  Фридрих Енгелс

 7. Чехите и те благодарни, ама не съвсем кат нас. Поукрасили са паметника на иван конев, номер 2 сред маршалитета на РККА по жестокост след жуков. С червена боя са изписали годините 1956, 1961, 1968 и 2017.
  И общината на чиято територия е разположен паметникът се подсетила да тури обяснителна табличка до капището и да припомни за следвоенните “заслуги” на марщала за смазване на “антисъветщенита” в чсср и съседите ѝ.
  Не е много но е крачка в правилната посока.
  Алооооооооооооооооо, Данче (фъндъкова)

  https://www.gazeta.ru/social/news/2017/11/24/n_10854524.shtml?updated

 8. По повод Thanksgiving

  Как се нарича бягаща пуйка? – “Fast Food”

 9. Spodeljam napisanoto ot I.Ivanov. Pozdravlenija, avtore!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.